Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nusprendusios nemaitinti krūtimi
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Rustė

! 
ši tema tik konkretiem patarimam, be moralizavimų ir paniekinimų

Papildyta:
Parlodel (bromocriptine)
Bromocriptine is also sometimes used to prevent or stop milk production for medical reasons following childbirth, miscarriage or abortion. Prolactin is the hormone that stimulates the production of breast milk, hence decreasing the production of prolactin with bromocriptine stops milk production.

Lietuviškai

Bromocriptin-Richter®Bromocriptinum
ATC kodas: G02C B01, N04B C01
Gamintojas: Gedeon Richter LTD
Registracijos numeris: 94/1193/8
Vaisto tipas: Bereceptinis
Tinkamumo laikas (mėn.):
Tinkamumo laikas (atplėšus pakuotę):
Farmacinė vaisto forma: Tabletės
Farmakoterapinė grupė: Dopaminomimetikas
Vaisto aprašymas:
Sudėtis,dozės.Tabletėje - 2,5 mg bromokriptino (bromokriptino mezilato
pavidalu).
Farmakologinės sąvybės
Veikimo mechanizmas.
Bromokriptinas veikia dopaminerginius procesus pogumburyje ir hipofizėje,
slopina padidėjusį prolaktino susidarymą, šalina vaisingumo ciklų sutrikimus, susijusius su hiperprolaktinemija, blokuoja skatinamą pieno liaukų laktaciją, slopina jau prasidėjusią laktaciją.
Akromegalija sergantiems ligoniams mažina augimo hormono koncentraciją
plazmoje ir taip mažina klinikinius akromegalijos simptomus bei pagerina organizmo toleranciją gliukozei.
Farmakodinamika.
Farmakokinetika.
Klinikinės sąvybės
Indikacijos.
Menstruacinio ciklo sutrikimai ir nevaisingumas, susiję suprolaktino apykaita (hiperprolaktinemija arba normalus prolaktino kiekis kraujyje). Amenorėja kartu su galaktorėja arba be jos, oligomenorėja, geltonkūnio funkcinis nepakankamumas. Su hiperprolaktinemija susiję įvairūs sutrikimai, sukelti psichotropinių bei antihipertenzinių vaistų.
Nevaisingumas, nesusijęs su prolaktino apykaita: kiaušidžių policistozė,
anovuliaciniai ciklai (kaip papildoma priemonė, gydant antiestrogenais, pvz., klomifenu).
Be to, bromokriptinas vartojamas sergant hipofizės prolaktinoma (mikro-adenoma ir makroadenoma), kai gaminama daug prolaktino. Skiriama prieš chirurginę operaciją siekiant sumažinti naviko apimtį ir palengvinti pašalinimo operaciją, taip pat pooperaciniu laikotarpiu, jei prolaktino koncentracija kraujyje išlieka padidėjusi.
Sergantiesiems akromegalija bromokriptino vartojama vieno (monoterapija)
arba kaip papildoma priemonė skiriant chirurginį bei spindulinį gydymą.
Kontraindikacijos.Vartoti Bromocriptin® endokrinologijoje ab-so-liučių
kontraindikacijų nėra.
Apie vartojimą nėštumo laikotarpiu žr. Įspėjimai.
Nepageidaujami reiškiniai.Vartojant bromokriptiną, gydymo pradžioje gali
būti pykinimas, vėmimas, galvos skausmas ir svaigimas, bendras silpnumas. Šios pašalinės reakcijos nėra pagrindas nutraukti gydymą. Kad nesvaigtų galva ir nepykintų, 1 val. prieš geriant bromokriptiną, patariama išgerti vaistų nuo vėmimo (Thiethylperazinum, Metoclopramidum preparatų).
Kai kuriems pacientams gali pasireikšti ortostatinė hipotenzija, todėl
ambulatoriniams pacientams rekomenduojama periodiškai tikrinti kraujospūdį.
Vartojant bromokriptiną didelėmis dozėmis, gali būti haliucinacijų,
psichozių, regos sutrikimų, diskinezijų, sausumas burnoje, vidurių užkietėjimas, kojų raumenų traukuliai. Visos šios pašalinės reakcijos priklauso tik nuo dozės dydžio. Ilgai vartojant bromokriptiną, gali atsirasti baltų dėmių ant rankų ir kojų pirštų. Nuo šalčio pirštai pabąla laikinai ir dažniausiai tiems pacientams, kurie anksčiau yra turėję Reino ligos simptomų.
Ypatingi įspėjimai.
Vaisingo amžiaus moterys, vartojančios bromokriptiną, privalo naudoti
kontracepcijos priemones, tačiau negalima vartoti hormoninių kontracepcinių preparatų. Jeigu moteris pastoja ir nori išsaugoti nėštumą, gydymas bromokriptinu turi būti nutrauktas. Nutraukus bromokriptino vartojimą, persileidimai nėra dažnesni kaip kitoms nėščiosioms. Bromokriptino vartojimas per pirmąsiais 8 nėštumo savaites neturi įtakos nėštumo eigai
ir gimdymui.
Jei moteris vartojo bromokriptiną dėl hipofizės adenomos ir nutraukė gydymą dėl nėštumo, būtina per visą nėštumo laikotarpį nuolat tikrinti nėščiosios sveikatą ir tirti akipločio kitimus. Jei hipofizės prolaktinoma didėja, gydyti bromokriptinu reikia toliau, nepaisant nėštumo.
Mastalgiją, pieno liaukų mazgelius ir fibrocistozę gydyti bromokriptinu
reikia pradėti tik įsitikinus, kad patologiniai pakitimai yra nepiktybiški.
Vartojant bromokriptiną laktacijai slopinti po gimdymo, pirmąją gydymo
savaitę būtina dažnai tikrinti kraujospūdį. Jei pasireiškia hipertenzija ir stiprus galvos skausmas su regos sutrikimais arba be jų, būtina skubiai nutraukti gydymą ir ištirti pacientės sveikatą.
Kai bromokriptinas vartojamas akromegalijai gydyti ir paaiškėja, kad sergama opalige, būtina pakeisti gydymą. Jei gydymas bromokriptinu tęsiamas, reikia įspėti pacientą, kad nedelsiant praneštų gydytojui apie sutrikusią skrandžio ir žarnyno veiklą.
Kai yra psichikos sutrikimų arba sunkios širdies ir kraujagyslių ligos,
didelių bromokriptino dozių vartoti nepatartina.
Jei ligos metu prolaktino kiekis kraujyje nepadidėja, reikia vartoti
minimalias gydomąsias dozes, kad prolaktino koncentraciją kraujyje dar sumažėtų ir būtų užkirstas kelias galimiems geltonkūnio funkcijos sutrikimams.
Preparato negalima vartoti krūtimi maitinančioms motinoms ir vaikams iki
15 metų.
Pavartojus per didelę dozę, būtina skirti metoklopramidą (vartoti parenteraliai, peroraliai vartoti nepatartina).
Vartojant bromokriptiną, gali sutrikti rega. Alkoholis padidina pašalinių
reakcijų galimybę.
Vartojimas nėštumo ir maitinimo krūtimi metu.
Sąveika.
Bromokriptiną atsargiai vartoti su eritromicinu (didina bromokriptino koncentraciją kraujyje), dopaminoblokatoriais, pvz., butirofenonai, fenotiazinai, kurie slopina bromokriptino veikimą.
Negalima vartoti kartu su kitais skalsių alkaloidų preparatais.
Dozavimo, vartojimo būdas.
Bromocriptin® tabletės geriamos valgant. Paros dozė ir vartojimo būdas priklauso nuo patologinio proceso ir vartojimo paskirties.
Menstruaciniai sutrikimai ir moterų nevaisingumas. Paros dozė - 2,5-3,75
mg (po 1/2 tabletės 2-3 kartus per parą), jei reikia, dozė didinama dvigubai. Gydoma tol, kol menstruacijų ciklai sunormalėja ir sunormalėja ovuliacija. Gydymo rezultatams įtvirtinti preparatą galima vartoti dar kelis ciklus.
Prolaktinoma. Paros dozė - 2,5-3,75 mg (po 1/2 tabletės 2-3 kartus per
parą), pamažu didinant dozę, kol prolaktino koncentracija kraujyje sumažėja iki fiziologinės normos.
Akromegalija. Gydymo pradžioje skiriama po 1/2 tabletės 2-3 kartus per
parą (paros dozė - 2,5-3,75 mg). Atsižvelgiant į gydymo efektą ir pašalines reakcijas, dozę galima padidinti iki 10-20 mg per parą (4-8 tabletės).
Laktacijos slopinimas. Skiriama 14 dienų iš eilės po 5 mg per parą (po 1
tabletę 2 kartus). Gydyti reikia pradėti kuo greičiau, tačiau ne anksčiau kaip praėjus 4 val. po gimdymo arba aborto. Baigus gydymo kursą, po 2-3 dienų gali pasirodyti nedaug pieno išskyrų. Tada reikia tęsti gydymą
bromokriptinu dar savaitę tomis pačiomis dozėmis.
Pieno liaukų sukietėjimas po gimdymo. Išgeriama 1 tabletė (2,5 mg). Jei
reikia, po 6-12 val.
galima išgerti dar vieną tabletę, bet ne daugiau, kad nebūtų sutrikdyta
pieno sekrecija.
Po gimdymo prasidėjęs mastitas. Bromokriptinas vartojamas tokiomis pat
dozėmis ir tokiu pat būdu kaip ir laktacijai slopinti. Kartu būtina vartoti antibiotikus.
Nepiktybinė pieno liaukų patologija. Vartojama po 1/2 tabletės 2-3 kartus
per parą (paros dozė - 2,5-3,75 mg). Jei reikia, dozė pamažu didinama iki dvigubos.
Perdozavimo, toksiniai reiškiniai.
Ypatingos atsargumo priemonės.
Poveikis sugebėjimui vairuoti automobilį, valdyti mechanizmus.
Farmacinės sąvybės
Nesuderinamumas.
Tinkamumo laikas.
Laikymo sąlygos.
Pakuotė (dydis, dozuotė, tipas).30 tablečių po 2,5 mg.
Platintojas.
Ypatingos likučių nukenksminimo (atsargumo) priemonės.
Papildoma informacija

soske
si vaista geriau kartu su metu lasais, pieno net neatsirado thumbup.gif pageriau menesi gal maziau g.gif kad ramu butu.
Rustė
QUOTE(soske @ 2008 03 19, 13:30)
si vaista geriau kartu su metu lasais, pieno net neatsirado  thumbup.gif pageriau menesi gal maziau g.gif kad ramu butu.
*

o kada pradėjai gerti?
kas išrašė?

kaip jauteisi?netempė krūtinės?
neskaudėjo nieko?
soske
QUOTE(Rustė @ 2008 03 19, 14:54)
o kada pradėjai gerti?
kas išrašė?

kaip jauteisi?netempė krūtinės?
neskaudėjo nieko?
*

pradejau gerti ish karto po operacijos, jau nusiveziau i ligonine ash juos, nes daktarui buvau sakius kad nemaitinsiu, tai, zinoma, ish pradziu papasakojo kodel maitinti naudinga, paskui ishrase situs vaistus.
mm.. kaip jauciausi..mm.. kaip po operacijos laugh.gif krutines netempe, nes dar ir 'sutvarste' sesele krutine su elastiniaas bintais, mama atveze metu lasu. tai paskui geriau ir bomocriptin ir metu lasus ir dar sutvarstyta buvau. bet neatsirado nej priespienio nej pieno.
agute07
nusprendžiusioms nemaitinti padeda ir mėtų lašai ir truputis pieno nutraikinėjimas tiek, kad skausmingos nebūtų, o po to ir dings visai mirksiukas.gif
Kaštanka
QUOTE(soske @ 2008 03 19, 13:00)
pradejau gerti ish karto po operacijos, jau nusiveziau i ligonine ash juos, nes daktarui buvau sakius kad nemaitinsiu, tai, zinoma, ish pradziu papasakojo kodel maitinti naudinga, paskui ishrase situs vaistus.
mm.. kaip jauciausi..mm.. kaip po operacijos laugh.gif krutines netempe, nes dar ir 'sutvarste' sesele krutine su elastiniaas bintais, mama atveze metu lasu. tai paskui geriau ir bomocriptin ir metu lasus ir dar sutvarstyta buvau. bet neatsirado nej priespienio nej pieno.
*

sveikutes 4u.gif

labai graziai tema paruosta, man patiko 4u.gif

soske, o kodel sutvarste krutine? g.gif sorry, bet as biski nesigaudau blush2.gif

ir kas tie metu lasai? rolleyes.gif
as siaip megstu metu arbata, tai jeigu ja geriu kol nescia, vadinasi pieno nebus? rolleyes.gif unsure.gif

Rustė
elastiniais bintais suveržiamos krūtys, kad nesigamintų pienas.
anksčiau tokiu metodu nutraukdavo maitinimą.

močiutė pasakojo, kad nusprendusios jau nebežindyti moterys, susiverždavo krūtis bintais ir pienas "perdegdavo" ir nebesigamindavo.

manau soskei suveržė "dėl visa ko", nes gi vaistai veikė.

ar taip?
Kaštanka
aisku.
kazkaip baisiai skamba, sutvarstyt... ax.gif
juu
QUOTE(Rustė @ 2008 04 04, 12:40)
elastiniais bintais suveržiamos krūtys, kad nesigamintų pienas.
anksčiau tokiu metodu nutraukdavo maitinimą.
močiutė pasakojo, kad nusprendusios jau nebežindyti moterys, susiverždavo krūtis bintais ir pienas "perdegdavo" ir nebesigamindavo.
manau soskei suveržė "dėl visa ko", nes gi vaistai veikė.
*

As kol kas nelabai gaudausi situose reikaluose, bet ar nera blogai, jei pienas "perdega" krutyse? unsure.gif
Negalima tiesiog nemaitinti be vaistu ar suverzimu? Ta prasem, nemaitini, trupuciuka nusitrauki, jei reikia, ir jis tiesiog nesigamina? unsure.gif
Ode
QUOTE(juu @ 2008 05 10, 13:32)
As kol kas nelabai gaudausi situose reikaluose, bet ar nera blogai, jei pienas "perdega" krutyse?  unsure.gif
Negalima tiesiog nemaitinti be vaistu ar suverzimu? Ta prasem, nemaitini, trupuciuka nusitrauki, jei reikia, ir jis tiesiog nesigamina?  unsure.gif
*

Nežinau, kas yra 'perdega', bet galima tiesiog nemaitinti (man tai teko, kai vaikelio netekau). Tik reikia labai stengtis nestimuliuoti krūtų ir spenelių. Aš nuolat dėvėjau sportinę liemenėlę - pusiau kaip maikutę. Duše stengiaus, kad vandens srovė tiesiogiai nebėgtų ant krūtų. Ir, tiesą pasakius, nė karto nereikėjo nutraukti - savaime praėjo be skausmų ir guzų.
soske
nezinau kodel 'sutvarste' krutine, manau, kad neatsirastu pieno, nors ir taip nebuvo atsirade, is kart ishgeriau vaistu, kita diena pradejau gerti ir metu lasus (butelikuose tokiuose vaistinese buna) geriau vaistus ir lasus kelias savaites, kad neatsirastu, o 'sutvarsyta buvau gal kokias 3 dienas g.gif
Meilutee23
Svekutes,
As ir susiduriau su sia beda, jau kaip menesi maitinu krutimi (tikslaiau nutraukineju,nes maniskis neisnesiotas ir pats traukti nemoka) bet kuo toliau pinlio maziau, ji traukiu kas 3val pritraukiu 30-40ml, jei kas 6val (1 maitinimas vin misinuku kitas jau mamos pinelis + misinukas) tada api 80-90ml ir taip valandos darbas su pientraukiu + rankos (kuriu visai jau nbjauciu).
Dabar didelis klausimas, ar po men maitinimo galima kad pienelis dingtu? ka daryti?

Didelis aciu uz atsakymus smile.gif
joviliukste
QUOTE(Meilutee23 @ 2008 07 31, 09:49)
Svekutes,
As ir susiduriau su sia beda, jau kaip menesi maitinu krutimi (tikslaiau nutraukineju,nes maniskis neisnesiotas ir pats traukti nemoka) bet kuo toliau pinlio maziau, ji traukiu kas 3val pritraukiu 30-40ml, jei kas 6val (1 maitinimas vin misinuku kitas jau mamos pinelis + misinukas) tada api 80-90ml ir taip valandos darbas su pientraukiu + rankos (kuriu visai jau nbjauciu).
Dabar didelis klausimas, ar po men maitinimo galima kad pienelis dingtu? ka daryti?

Didelis aciu uz atsakymus smile.gif
*

o tu nori nutraukti todel kad rankytes skauda? tavo neisnesiotukui butu lb geraj gauti tavo pienelio, tad patarciau isigyti elektrini pientrauky, nepatikesi koks tai stebuklas, sedi atsipalaiavus, o jis pieneli traukia, tau tik prilaikyt reiktu buteliuka mirksiukas.gif nezinau kaip lietuvoj, bet zinau kad pas mus airijoj yra ju nuoma, arba ligoninej paskolina. pasidomek, galbut kas turi parduot ar kaip.cia jei nori maitint zinoma.as tave lb suprantu, as irgi pragyvenau su pientraukiu iki 6 men.ant ranku pusles budavo.elektriniu naudojaus tik 1 men. tikra atgaiva buvo.
o jei nenori taj zinoma, kad galima nutraukti maitinima.kaip suprantu pieno ir taip labai daug neturi, tad nenusitraukinek visiskai arba vis mazink nuraukimu skaiciu ir kieky, greitai turetu dingti. man dingo per 1 sav.
mano mazylei (kuri gime labai mazyte, 1880kg.) pienelis padejo atsigauti, ji taip pat negere pati, bet zinojau kad jai tai gyvybiskai svarbu.be to pientraukis pientraukui nelygus, as pakeiciau 3 ir is visu geriausias avent buvo, be to ir mb kartais nutraukdavo man kai jau lb rankas skaudejo.
sekmes.laikykis. 4u.gif

http://www.medita.lt/nuoma/ cia galima issinuomuoti elektrini pientrauky...
Natuke
mergaites, einam diskutuoti į kitą temą
http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=291932
Bitch_Intriguer
QUOTE(grazimamyte @ 2008 08 05, 16:18)
Nemoralizuoju, bet tiesiog įdomu - kokios priežastys gali paskatinti nenorą maitinti savo kūdikėlio? verysad.gif
*

Išvardinsiu priežastis, kurios bent jau man būtų aktualios:

1. Po gimdymo moteris grįžta į darbą ir vaiko auginimo atostogas pasiima tėtis. Na nemanau, kad dardavys būtų labai laimingas, jei darbuotoja lakstytų kas valandą vaiko maitint.

2. Noras normaliai išmiegoti naktį, naktinę priežiūrą paliekant vaiko tėvui.

3. Nenoras būti "pririštai" prie vaiko 24 valandas per parą - juolab maitinant mišinukais gali samdytis auklę ir nebijot kad vaikas bus alkanas.

4. Nenoras laikytis kažkokios dietos, sveiko gyvenimo būdo, nervintis jei susergi ir medikamentais reikia gydytis - kad žalingos vaistų medžiagos nepereitų vaikui.

5. Maitindama iš buteliuko gali sekti kiek vaikas privalgė. Krūtimi maitinant tai yra sunkiau.

6. Maitindama dirbtinai neturėsi tokių problemų kaip: Nugraužti, sutrūkinėję speneliai, uždegimai (na nuo šių nesi apsaugota ir taip, bet maitinimas krūtimi tą riziką padidina), sunkios krūtys, tempimo jausmas, tekantis pienas jei jo turi daugiau.

7. Maitinimas krūtimi yra iš principo nepriimtinas dalykas. Nesupykite, bet bent jau man tai kelia šleikštulį.
Horo
QUOTE(Simulcika @ 2008 08 14, 17:01)

1. Po gimdymo moteris grįžta į darbą ir vaiko auginimo atostogas pasiima tėtis. Na nemanau, kad dardavys būtų labai laimingas, jei darbuotoja lakstytų kas valandą vaiko maitint.

3. Nenoras būti "pririštai" prie vaiko 24 valandas per parą - juolab maitinant mišinukais gali samdytis auklę ir nebijot kad vaikas bus alkanas.

4. Nenoras laikytis kažkokios dietos, sveiko gyvenimo būdo, nervintis jei susergi ir medikamentais reikia gydytis - kad žalingos vaistų medžiagos nepereitų vaikui.

5. Maitindama iš buteliuko gali sekti kiek vaikas privalgė. Krūtimi maitinant tai yra sunkiau.

6. Maitindama dirbtinai neturėsi tokių problemų kaip: Nugraužti, sutrūkinėję speneliai,  uždegimai (na nuo šių nesi apsaugota ir taip, bet maitinimas krūtimi tą riziką padidina), sunkios krūtys, tempimo jausmas, tekantis pienas jei jo turi daugiau.

7. Maitinimas krūtimi yra iš principo nepriimtinas dalykas. Nesupykite, bet bent jau man tai kelia šleikštulį.
*

Nebūtų patogiau jei tėtis pagimdytų? lotuliukas.gif O jei realiai, kaip mes mamos labai norėtume, tėtis ar auklė mamos neatstos. Kažkodėl taip yra ir tiek. Mes su vyru vaikutį kartu prižiūrim, bet vistiek mama yra mama. O, kad savo mažiukus man reikėtų palikt kokiai auklei schmoll.gif
O su šeštu punktu sutinku.
Bitch_Intriguer
QUOTE(Puccha @ 2008 08 14, 22:10)
Nebūtų patogiau jei tėtis pagimdytų?  lotuliukas.gif O jei realiai, kaip mes mamos labai norėtume, tėtis ar auklė mamos neatstos. Kažkodėl taip yra ir tiek. Mes su vyru vaikutį kartu prižiūrim, bet vistiek mama yra mama. O, kad savo mažiukus man reikėtų palikt kokiai auklei schmoll.gif
O su šeštu punktu sutinku.
*

Žinok jei tik vyrai galėtų gimdyti - neabejodama užkraučiau jiems tą reikalą. Mėnesines irgi bigsmile.gif
O kad dėl to, kad vyras ar auklė mamos neatstos - na mano vyras manau bus geresnis tėvas vaikui, nei kad aš mama. Jis vaikus dievina, o aš tai stengiuosi atokiau nuo jų laikytis. Nu nėr to motinystės instinkto pas mane. Nerasta. Na vaiko kol kas neturim ir artimiausiu metu tikiuosi neturėsim, bet tai kažkodėl nemanau kad tas motinystės instinktas atsiras apskritai.
Tai tiek.
Meina
QUOTE(Simulcika @ 2008 08 14, 23:56)
Žinok jei tik vyrai galėtų gimdyti - neabejodama užkraučiau jiems tą reikalą. Mėnesines irgi  bigsmile.gif
O kad dėl to, kad vyras ar auklė mamos neatstos - na mano vyras manau bus geresnis tėvas vaikui, nei kad aš mama. Jis vaikus dievina, o aš tai stengiuosi atokiau nuo jų laikytis. Nu nėr to motinystės instinkto pas mane. Nerasta. Na vaiko kol kas neturim ir artimiausiu metu tikiuosi neturėsim, bet tai kažkodėl nemanau kad tas motinystės instinktas atsiras apskritai.
Tai tiek.
*

linkiu saugotis ir neturėti vaikų, nes tikra užuojauta jiems būtų verysad.gif
iš anų tavo išvardintų punktų nei vienas man nepasirodė įtikinamas, dėl ko nuspręsti nemaitinti unsure.gif
Natuke
QUOTE(Simulcika @ 2008 08 15, 00:56)
Žinok jei tik vyrai galėtų gimdyti - neabejodama užkraučiau jiems tą reikalą. Mėnesines irgi  bigsmile.gif
Tai tiek.
*

nukopijojau tavo žinutę į aną temą - ten galima diskutuoti, nes šia tema yra daugiau informacinio pobudžio ax.gif
soske
sutinku su visais Simulcikos postais smile.gif
ir argumentai man atrodo visiskai pakankami nuspresti nemaitinkti krutimi.
o vaika tikiuosi visgi turesi koki viena, kad ir to motinystes instinkto nera.
maniskis irgi ne per stipriausias, bet tai nereikia kad nemyliu. myliu ir labai net myliu. bet tik savo. kitu vaiku visaj nemegstu schmoll.gif
o ir kai maniskis bliauna, tai man malonumo nesuteikia lotuliukas.gif
Bekasė
QUOTE(Puccha @ 2008 08 14, 23:10)
O jei realiai, kaip mes mamos labai norėtume, tėtis ar auklė mamos neatstos.
*

o teciu ir nereikia mamos atstoti - cia tik mamos daznai save pervertina isivaizduodamos nepakeiciamomis, o po to stebisi kaip tie patys teciai nebenori dalyvauti vaiko gyvenime.
-->BLOOONDINKA<--
QUOTE(Simulcika @ 2008 08 15, 00:56)
Tai tiek.
*

as lygiai tokia pati buvau, nemegdavau vaiku, jie erzindavavo su savo triuksmavimais, lakstymais ir t.t. Galvojau kad kadanors jei busiu tai baisi mama doh.gif o dabar kai turiu savo maziuka myliu ji labiausiai uz viska wub.gif ir esu gera mama ax.gif nu aisku motinystes instiktas biskuti uztruko kol atsirado po vaikiuko gimimo ax.gif bet jis yra ir labai stiprus
Meina
QUOTE(-->BLOOONDINKA<-- @ 2008 08 18, 08:06)
as lygiai tokia pati buvau, nemegdavau vaiku, jie erzindavavo su savo triuksmavimais, lakstymais ir t.t. Galvojau kad kadanors jei busiu tai baisi mama  doh.gif  o dabar  kai turiu savo maziuka myliu ji labiausiai uz viska  wub.gif ir esu gera mama  ax.gif  nu aisku motinystes instiktas biskuti uztruko kol atsirado po vaikiuko gimimo  ax.gif bet jis yra ir labai stiprus
*

net ir savo vaika pamilsti ne is karto, kuo toliau, tuo meile stipreja wub.gif
sena niekšė

galima būtų šį pasisakymą pavadint "kapitalizmo grimasos" doh.gif prisigyvenom, kad moteris savanoriškai aukoja savo ir savo vaiko gerovę tam, kad būtų patenkintas darbdavys bigsmile.gif
Dalyte:)
o as maitinau iki 1.8m ir man lb patiko, nutraukiau , nes seimoje bedu buvo, nenorejau kad vaikas nervus valgytu(gi per piena persiduoda), be to i darzeli eis rudeni, tai kad paprasciau, butu, o ir issimiegu daug geriau, manau ir taip ilgokai maitinau, nu priezasciu buvo.

tik va db klausimas, kada krutyse visai pieno neliks, ar tik su vaistais maitinimo nutraukimas buna?ar jie receptiniai? gal kuri papasakotu, kaip pas ja visa tai susinormalizavo smile.gif
brashke77
tai va, gaila, kad 3 puslapiai nesamoniu prirasyta, o info pagal tema- jokios! doh.gif As noriu nutraukti maitinima, pienelio ne fontanai, tiksliau yra jo tik vienoje krutyje unsure.gif Tai , ko gero, teks pasinaudoti vieninteliu per 4 psl patarimu po lasiuka nutraukti, kad jos nebtemptu ir viskas? neuzsidirbsiu uzdegimo??????
gal dar kas gali ka patarti?
sena pažįstama
QUOTE(brashke77 @ 2008 08 21, 18:25)
gal dar kas gali ka patarti?
*

Pradzioj nusitraukit viska, kad pamatytumet, kiek to pieno yra. Praejus trim valandom vel nusitraukit, taciau 30gr maziau-tas pienukas sudegs krutyse. Po triju valandu vel nusitraukit, bet vel maziau. Jei nenorit mastito gauti-nusitraukit piena, bet ne visa 4u.gif
Arba kitas variantas-nusitraukineti visa pienuka, bet didinti laika, t.y. vienas nusitraukimas po triju valandu, jau kitas po keturiu, trecias po penkiu ir t.t., kol liks nusitraukti tik du kartus per para, o paskui kas dvi paros biggrin.gif
brashke77
aciu, bandysiu kazka daryti panasaus 4u.gif
Klepesova
QUOTE(Simulcika @ 2008 08 14, 18:01)

6. Maitindama dirbtinai neturėsi tokių problemų kaip: Nugraužti, sutrūkinėję speneliai,  uždegimai (na nuo šių nesi apsaugota ir taip, bet maitinimas krūtimi tą riziką padidina), sunkios krūtys, tempimo jausmas, tekantis pienas jei jo turi daugiau.

*

Po gimdymo kad ir koks jis būtų "gaivaliosiesi " 3 mėnesius. Iš ne vienos moters "sėkmingos" patirties galiu pasakyti: darbingumas =0, atmintis =0, pasimetimas, sumišimas... aš asmeniškai iš viso beveik nepamenu to laiko... čia nežinau kokia supermama reikia būt kad po gimdymo iš karto lėkt į darbą- na taip pirmą savaitę dar buvau kupina jėgų- toliau didelė atminties skylė lotuliukas.gif
2 labai didelė klaida. Vyras... vyras.... vyras. Tik tiek ir tegirdžiu. Klysti. pvz: maniškis net negirdėdavo kai mažoji pabusdavo. O pilvo diegliai... tu ką galvoji ramiai miegoti ? na nebent ten kokias super ausines turi... Man pasisekė manoji neramiai miegojo tik kelias naktis. Berods lygiai 3. vėliau viskas buvo super šlovė espumz lotuliukas.gif anui
3 iš širdies linkiu papulti ant geros auklės. O šiaip- aš nusitraukdavau pienuką naktį ir sėkmingai juo maitindavo vaiką dieną... o pati lėkdavau iki 8 valandų per dieną į paskaitas. Tik tiek kad daugiau darbo. mirksiukas.gif
4 man tai išėjo tik į naudą- per didelis prisirišimas prie medikamentų nebuvo mano atveju nieko gero- o dabar- stebūklas- bet man užtenka tik pusės tabletės nuo skausmo ir jis atslūgsta- kai prieš nestuke.gif ir 2 nepakakdavo. O sveikas gyvenimo būdas kiek žinau nieko nenužudė dar. Tai atneša tik naudą... lotuliukas.gif
5 O taip- maniškė ištisai persivalgydavo... kiekvieną mėnesį priaugdavo po 1kg ir daugiau... jau buvau pradėjusi nerimauti, kad pataps į kamuoliuką panaši lotuliukas.gif
6 uždegimai? na taip pirmais mėnesiais jie gresia stipriau- bet vėliau? na nežinau spjaunu per petį man nebuvo nors ir ežere maudžiausi ir "pusplikė vasarą laksčiau.dėl visų nuograužų... man nugraužė- išmookom- užsigydėm ir pamiršom- tai buvo pirmą jos gyvenimo mėnesį.
7 o į šį teiginį na ką gi. Kai turėsi vaiką- galėsi jį sėkmingai pakartoti...

Panos o kaip soskei sekasi? ar jau pagimdė? smile.gif
Bekasė
QUOTE(Klepesova @ 2008 09 06, 16:03)
2 labai didelė klaida. Vyras... vyras.... vyras. Tik tiek ir tegirdžiu. Klysti. pvz: maniškis net negirdėdavo kai mažoji pabusdavo. O pilvo diegliai... tu ką galvoji ramiai miegoti ? na nebent ten kokias  super ausines turi...
*

o kodel pagal saviski, kuris nenorejo vaiku nakti rupintis ir kitus matuoji.
Miegojo vyras su dukra vienoje lovoje - jam taip patogiau budavo. Ir nenuspaude, ir atsikeldavo prie jos kai reikedavo. Nekilo del to jokiu problemu.
Toks susitarimas buvo - as iki dvylikos nakties prie vaiko. O veliau iki sesiu ryto vyras.
Meina
QUOTE(Silvute @ 2008 09 06, 20:03)
o kodel pagal saviski, kuris nenorejo vaiku nakti rupintis ir kitus matuoji.
Miegojo vyras su dukra vienoje lovoje - jam taip patogiau budavo. Ir nenuspaude, ir atsikeldavo prie jos kai reikedavo. Nekilo del to jokiu problemu.
Toks susitarimas buvo - as iki dvylikos nakties prie vaiko. O veliau iki sesiu ryto vyras.
*

Jums gerai, jei ramiai galėdavot miegoti, kai vaikas neramus būdavo, MB bandė keltis, norėjo padėti, bet finale abu neišsimiegoję, nes vaikas nusiramindavo geriausiai su manim, o ir aš negalėdavau imti ir lyg niekur nieko parpti, jei girdėdavau, kad vaikas nemiega
Smilga222
tas saraselis kuris apie :kodel as nemaitinu,tai man kazkoks....nepykit nesmerkiu,bet baisu skaitant,nenoriu but prisierisus 24 h,o ka leki kazkur tik gimus?kam vaikas jei po gimdymo is kart i darba?noras issimiegot,galima pagalvot labai geriau miegot jei misinukais maitini,aisku vyrui galima buteliuka ikist,tegu maitina.man neapgrauze,nieks nesutrukynejo(apie spenelius),vaistu nevartoti puiku,jau daugiau nei dveji metai negeriau.
galu gale,galima suderinti maitininima krutim su misinukais.traukiuosi ir netrugdau jusu 4u.gif
pati maitinanti lyg siol.
mirgu gerai,maitinausi sveikai tik pirmus kelis menesius,vaika drasiai galiu palikt,be papo neprazus.bet turbut svarbiausia ,kad mums abiem be galo gera wub.gif
Daiva St.
Sveikutes!
Suprantu, kad dauguma jusu suerzino kazkurios mamos mintys apie nemaitinima, man irgi tokie isvedziojimai ne prie sirdies schmoll.gif Bet nepamirskim, kad cia dalijames patarimais, kaip nutraukt maitinima be skausmu ir mastitu 4u.gif
Mano mazylei jau 1metukai, vos ne iskart priprato prie misinuko(net netikejau, kad taip greit ir lengvai smile.gif Beda tame, kad mano krutys vakare buna kaip bombos doh.gif Ka daryt? Ar tik su vaistais (ir gal zinote, kokiais) galima sau padeti? Su bintais skaiciau literaturoje, kad ne tik nerekomenduojama, bet ir draudziama, kaip tik jie skatina mastito atsiradima g.gif O gal pradeti nusitraukineti po kelis lasus, ko nedariau ne karto per metus??? unsure.gif Aciu is anksto uz patarimus.
brashke77
QUOTE(Daiva St. @ 2008 09 09, 18:22)
Sveikutes!
Suprantu, kad dauguma jusu suerzino kazkurios mamos mintys apie nemaitinima, man irgi tokie isvedziojimai ne prie sirdies schmoll.gif Bet nepamirskim, kad cia dalijames patarimais, kaip nutraukt maitinima be skausmu ir mastitu 4u.gif
Mano mazylei jau 1metukai, vos ne iskart priprato prie misinuko(net netikejau, kad taip greit ir lengvai smile.gif Beda tame, kad mano krutys vakare buna kaip bombos doh.gif Ka daryt? Ar tik su vaistais (ir gal zinote, kokiais) galima sau padeti? Su bintais skaiciau literaturoje, kad ne tik nerekomenduojama, bet ir draudziama, kaip tik jie skatina mastito atsiradima g.gif O gal pradeti nusitraukineti po kelis lasus, ko nedariau ne karto per metus??? unsure.gif Aciu is anksto uz patarimus.
*

pasidalinsiu asmenine patirtim:
pas mane aplamai buvo mazai pieno- pabaigoje maitinau kas 2-3 dienos. paskui nusprendziau nebemaitinti visai. tai po keliu dienu labai susiguzavo viena krutis ir skaudejo, isdidejo limfmazgiai, bijojau to mastito ir pan, tai nuejau pas gydytoja. tai ji patare arba paciai nusitraukti, jei nebegalima kenteti, arba duoti vaikeliui nuzysti...
bet as nedariau nei viena nei kita (nusitraukti neisejo- tik dar labiau skaudejo). man tiesiog viena nakti pats pienas istekejo- atsikeliau baluteje tiesiog, o po to jau nebesigamino...
gydytoja sake, kad mastito tikrai negali buti nuo to, kad kaupiasi pienas ...
o jum patarciau duoti kruti vakeliui ir vis retinti maitinimus, kol savaime dings... g.gif
Smilga222
QUOTE(brashke77 @ 2008 09 09, 18:46)
pasidalinsiu asmenine patirtim:
pas mane aplamai buvo mazai pieno- pabaigoje maitinau kas 2-3 dienos. paskui nusprendziau nebemaitinti visai. tai po keliu dienu labai susiguzavo viena krutis ir skaudejo, isdidejo limfmazgiai, bijojau to mastito ir pan, tai nuejau pas gydytoja. tai ji patare arba paciai nusitraukti, jei nebegalima kenteti, arba duoti vaikeliui nuzysti...
bet as nedariau nei viena nei kita (nusitraukti neisejo- tik dar labiau skaudejo). man tiesiog viena nakti pats pienas istekejo- atsikeliau baluteje tiesiog, o po to jau nebesigamino...
o jum patarciau duoti kruti vakeliui ir vis retinti maitinimus, kol savaime dings...  g.gif
*

nesamone,kad nuo per daug pieno neatsiranda mastitas!mANO DRAUGEI TAIP IR BUVO,NENUSITRAUKE IR VSIO...man ir buvo toks guzas per nakti pasidares,kad vos ismasazavau,ir jau geltonas pienas begt buvo pradejes
det
QUOTE(brashke77 @ 2008 09 09, 17:46)
o jum patarciau duoti kruti vakeliui ir vis retinti maitinimus, kol savaime dings...  g.gif
*

neisivaizduoju pas kokia gydytoja jus lanketes, kuri taip pasake blink.gif kad jums labai pasiseke - tai faktas.
Idedu info apie mastita, kad niekam nekiltu noras eksperimentuoti.
http://www.sveikas.lt/ligos_placiau2.asp?I...d2=&linkID=
Rustė

i 
noriu priminti, kad šita tema skirta toms, kurios nusprendė nemaitinti vaikelio nuo gimimo, arba labai anksti nutraukė žindymą dėl tam tikrų priežasčių, arba turėjo nutraukti žindymą dėl operacijas ir pan.

tema, kurioje diskutuojama apie nujunkymą nuo krūties yra čia

šioje temoje pateikta nuomonė nebūtinai sutampa su manąja, aš tik dirbu administracinį darbą.
Bitch_Intriguer
QUOTE(Klepesova @ 2008 09 06, 15:03)
2 labai didelė klaida. Vyras... vyras.... vyras. Tik tiek ir tegirdžiu. Klysti. pvz: maniškis net negirdėdavo kai mažoji pabusdavo. O pilvo diegliai... tu ką galvoji ramiai miegoti ? na nebent ten kokias  super ausines turi... Man pasisekė manoji neramiai miegojo tik kelias naktis. Berods lygiai 3.

*

Dėl visų kitų punktų - nesiginčysiu jau tiek tos. Bet vat dėl kėlimosi naktį - nu kad aš atsikelčiau - be šansų. Dėl labai elementarios priežasties - klausos sutrikimo. Tai teks vyrui jau keltis, kai tas vaikas atsiras. Ir ypač, kai mes abu su MB esam prieš vaiko migdymą tėvų lovoj. Vaikas turi miegot savo lovytėj ir vienas. Vistiek vėlesniam amžiui "perkraustyt" reikia, o ir problemos tada. Na ir nuspausti baisu - aš bent jau miegu itin nejautriai.
Horo
QUOTE(Simulcika @ 2008 10 05, 21:54)
Dėl visų kitų punktų - nesiginčysiu jau tiek tos. Bet vat dėl kėlimosi naktį - nu kad aš atsikelčiau - be šansų. Dėl labai elementarios priežasties - klausos sutrikimo. Tai teks vyrui jau keltis, kai tas vaikas atsiras. Ir ypač, kai mes abu su MB esam prieš vaiko migdymą tėvų lovoj. Vaikas turi miegot savo lovytėj ir vienas. Vistiek vėlesniam amžiui "perkraustyt" reikia, o ir problemos tada. Na ir nuspausti baisu - aš bent jau miegu itin nejautriai.
*

Anksčiau ir aš taip galvojau 4u.gif Bet, kai jau esu mama, pradėjau pastebėti, kad kuo vaikiukas arčiau, tuo labiau pamiegojusi, pailsėjusi ir t.t. esu 4u.gif Kol buvom žali nepatyrę tėvai, mudu su MB vaikutį padėdavom į lovelę, o jis ten pats besikuisdamas užmigdavo. Kartais paverkdavo, vis reikėdavo eiti nuraminti, kol vieną dieną, jis niekaip nenurimo unsure.gif Tada pasiguldžiau į didelę mūsų lovą, prisiglaudžiau ir po 5 minučių jis ramiausiai miegojo. Ir man dabar baisu pagalvoti kiek kartų jis mane kviesdavo, kad pabūčiau su juo prieš miegą, o aš, ateidavau bambėdama ir t.t. Bet gerai, kad susipratau ir dar nebuvo per vėlu. Dabar mes turim labai gražų vakarinį ritualą: sugulam visi trys į lovą (iš tikrųjų mūsų jau 4 nestuke.gif ) mudu su MB paplepam, Ugniukui ramu šalia tėčio ir mamos ir jis greitai užmiega wub.gif Kai mudu su MB jau einam miegoti, perkeliam jį į jo lovytę, kuri stovi šalia mūsų lovos. Mums taip patogiau miegot. Kai vyras ryte išeina, o Ugnius pradeda mane šaukti, jį dar įsikeliu į lovą ir mudu dar numiegam gerą valandą biggrin.gif Pati pastebėjau, kad kuo vaikutis arčiau mamos, tuo jis ramesnis. Juk jam tada nieko netrūksta, jis jaučiasi saugus, todėl ir mamai viskas paprasčiau 4u.gif
amelituke
Sveikutes,

Idomu ar yra mamyciu, kurios nusprende nemaitinti nuo pat gimimo arba pirmaisiais menesiais, kuomet pienelis pradeda gamintis?

Ar kas bandete toki laktacijos mazinimo buda: nutraukti visa piena is kruties ir tada deti leda (per ranksluosti)??? Nes kaip zinia siluma skatina pieno gamyba...
Bitch_Intriguer
Ir aš turiu klausimų - ar nusprendusios visiškai nemaitinti krūtimi nesusidūrėte su negatyviu požiūriu ligoninėje? Nebuvo bandymų "prispausti" maitinti vaiką krūtimi? Jei taip, kaip apsigynėte? Na ir dar vienas klausimas - jei net nepradedi maitinti, tai laktacija taip ir neprasideda ar ne? (Kiek žinau, pirmom dienom pieno nebūna, tik priešpienis)

Natuke
oi žinok tikrai prasideda- dažniausiai 3 dieną krūtys prisipildo ir labai veržia, ypatingai jeigu visiškai nemaitini arba maitini labai nedaug.
Ode
QUOTE(Simulcika @ 2009 03 02, 23:57)
Na ir dar vienas klausimas - jei net nepradedi maitinti, tai laktacija taip ir neprasideda ar ne? (Kiek žinau, pirmom dienom pieno nebūna, tik priešpienis)
*

Jei moteris pastoja, išnešioja ir pagimdo kūdikį, tai laktacija yra sekanti etapas, nes veikia tie patys hormonai, organizmas tam ruošiasi nuo pat pastojimo.
"turtinga"
QUOTE(Simulcika @ 2009 03 03, 00:57)
Ir aš turiu klausimų - ar nusprendusios visiškai nemaitinti krūtimi nesusidūrėte su negatyviu požiūriu ligoninėje? Nebuvo bandymų "prispausti" maitinti vaiką krūtimi? Jei taip, kaip apsigynėte? Na ir dar vienas klausimas - jei net nepradedi maitinti, tai laktacija taip ir neprasideda ar ne? (Kiek žinau, pirmom dienom pieno nebūna, tik priešpienis)
*

...netgi ne "bandymu prispausti" pavadinciau, o terorizavimu.Po vaikucio gimimo lieki niekam nebeidomi, tik svarbiausia ar per smarkiai nekraujuoji, visa kita kaip nori.O vat kruti vaikui privalai duoti kad ir kas pusvalandi, net nesvarbu kad jam tik pazysti reikia, o ne maisto.ir nelabai pasiskusi, kad nuzinde spenelius ar kad labai verzia, yra tepaliukai, ir t.t.
Laukiau kol grysiu namo kaip isganymo, nes apsiginti praktiskai nera kaip,nervai tokie skysti, kad norisi verkt vien nuo klausimo "ar gerai ima kruti?",o jau apsiginti jei reiktu tai turbut baigtusi isterijom...
dar vienas dalykas, kas butent mane labai atgraso nuo zindymo:
dar gimdykloje sesute ciumpa tau uz kruties ir murdo vaikui, o visi salia esantys ta stebi.Issikeli i palata, tai ir prasideda:niekas neziuri maitini siuo metu ar ne eina visi tiesiai i palata, leidziami lankytojai ir pan.netgi valytoja tuo metu jei susigalvos, tai ir ateis grindu isplaut.as nelinkusi net vyrui rodytis kaip maitinu, tai apie visus kitus net nera ko kalbet.
ritukasx
QUOTE(Dineda @ 2009 03 19, 13:10)
...netgi ne "bandymu prispausti" pavadinciau, o terorizavimu.Po vaikucio gimimo lieki niekam nebeidomi, tik svarbiausia ar per smarkiai nekraujuoji, visa kita kaip nori.O vat kruti vaikui privalai duoti kad ir kas pusvalandi, net nesvarbu kad jam tik pazysti reikia, o ne maisto.ir nelabai pasiskusi, kad nuzinde spenelius ar kad labai verzia, yra tepaliukai, ir t.t.
Laukiau kol grysiu namo kaip isganymo, nes apsiginti praktiskai nera kaip,nervai tokie skysti, kad norisi verkt vien nuo klausimo "ar gerai ima kruti?",o jau apsiginti jei reiktu tai turbut baigtusi isterijom...
dar vienas dalykas, kas butent mane labai atgraso nuo zindymo:
dar gimdykloje sesute ciumpa tau uz kruties ir murdo vaikui, o visi salia esantys ta stebi.Issikeli i palata, tai ir prasideda:niekas neziuri maitini siuo metu ar ne eina visi tiesiai i palata, leidziami lankytojai ir pan.netgi valytoja tuo metu jei susigalvos, tai ir ateis grindu isplaut.as nelinkusi net vyrui rodytis kaip maitinu, tai apie visus kitus net nera ko kalbet.
*

O kur cia toks "terorizavimas" vyksta? blink.gif
Ir kodel jus net vyrui nelinkusi rodyti, kaip maitinate? g.gif Jus nesate artimi, ar jam tai nepriimtina, ar kaip?
amelituke
Del "terorizavimo" tai labai sutinku, ypac del tos vietos, kad neziuri ar yra kitu zmoniu ar ne...
Pvz., as nors ir gulejau viena, bet kaiptik buvo atvaziave uosviai lankyt, tai prikolas... ivaro sesute ir kad pristos... taip ikyriai bande man ten prie visu rodyt... nu sakes, vos nepasiunciau, bet aciu dienui po kategorisko pasakymo atsoko.... Pasijutau tokia nemoksa, kad tipo nemokesiu pati vaikui kruties paduot.... nors jau pries tai buvo n kartu parode...
amelituke
Aisku ju toks darbas. Negali sakyt, kad nepadeda, bet siuo konkreciu atveju demonstratyviai pries svetimus zmones norejo parodyt, kokia jin "gera" sesute (itariu, kad tikejosi, kad kasnors kanors duos)....
"turtinga"
QUOTE(ritukasx @ 2009 03 19, 13:27)
O kur cia toks "terorizavimas" vyksta?  blink.gif
Ir kodel jus net vyrui nelinkusi rodyti, kaip maitinate?  g.gif Jus nesate artimi, ar jam tai nepriimtina, ar kaip?
*

Negaliu kalbet uz visas klinikas ir ligonines, taciau tiek su pirmuoju, tiek su mazaja prievartos, zindymo klausimu, teko nemazai pajaust.Sunus gime didmiestyje, dabar pasilikau savo miestelyje, jokio skirtumo, tiek ten , tiek cia - tas pats.Gal privacioje klinikoje butu kitaip...
O del artumo, tai sia savoka suprantu truputi kitaip, nei krutines demonstravimas,netgi ir maitinant.Bet kokiu atveju as pirma esu moteris, o ne zindyve, jis mane vertina kaip zmona, kaip drauge ir kaip vaiku mama.Tarkim, menstruaciju metu turbut nei viena vyrui nesidemonstruojam, kad ir kiek tas naturalu ir suprantama atrodytu.Netgi gimdyme vyras dalyvavo tik tam, kad pamatytu ir ivertintu per koki skausma ir kiek pastangu reikia, kad tas kudikelis gimtu.Ir stovejo jis ne uz akuseres nugaros, o man prie galvos.Ir artumas yra jau tame, kad vien zvilgsniu jis padeda MAN viska iskesti, o ne stebi kaip esu narstoma per "antra gala".Man labiau patinka kai vyras i mane ziuri kaip i moteri, o nekaip i pieno fabrikeli.Ir mano krutine jam labiau seksualu, nei naudinga.

ritukasx
QUOTE(Dineda @ 2009 03 20, 14:06)
O del artumo, tai sia savoka suprantu truputi kitaip, nei krutines demonstravimas,netgi ir maitinant.Bet kokiu atveju as pirma esu moteris, o ne zindyve, jis mane vertina kaip zmona, kaip drauge ir kaip vaiku mama.Tarkim, menstruaciju metu turbut nei viena vyrui nesidemonstruojam, kad ir kiek tas naturalu ir suprantama atrodytu.Netgi gimdyme vyras dalyvavo tik tam, kad pamatytu ir ivertintu per koki skausma ir kiek pastangu reikia, kad tas kudikelis gimtu.Ir stovejo jis ne uz akuseres nugaros, o man prie galvos.Ir artumas yra jau  tame, kad vien zvilgsniu jis padeda MAN viska iskesti, o ne stebi kaip esu narstoma per "antra gala".Man labiau patinka kai vyras i mane ziuri kaip i moteri, o nekaip i pieno fabrikeli.Ir mano krutine jam labiau seksualu, nei naudinga.
*

Na, man siek tiek keistas toks poziuris i zindyma prie vyro g.gif Manau, vaikeliui gimus, krutines seksualumo dalykai turetu buti antrame plane, o pirmoje vietoje - krutine, kuri gamina jusu VAIKELIUI maisteli, o ne kazkur i pieno supirktuve ta piena vezti, kaip jusu minetam "pieno fabrike" daroma ax.gif Ir jus kazkodel ziurite, kas vyrui seksualu ar naudinga g.gif , gal jus geriau ziurekite, kas vaikeliui naudinga, juk ne vyras tuo pienuku maitinasi rolleyes.gif
Aciu dievui, mano vyras labai UZ zindyma, jis mane skatino ir palaike, kad tik maitinciau savo vaikeli pati, nes jis puikiai zino, kad tai yra geriausias ir sveikiausias maistelis kudikiui. O menstruaciju tai aisku nedemonstruojam, juk cia moters reikalas. O va pienukas yra visai kas kita, nes tai yra maistas vaikeliui thumbup.gif
Silvy
Man irgi keistas poziuris i zindyma prie vyro ,bet kiekvienas su savo "tarakonais" smile.gif .Pamenu man pacioj pradzioj buvo l.sudetinga is karto abu vaikus zindyti,tai vyras man juos "susikabint" padedavo,maniskis tik uz zindyma,jam sake labai grazu ziuret,kai musu musu maziukai zinda ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.