QUOTE(Ievamul @ 2009 12 28, 17:12) Man labai juokingi jusu postai  - svaisciojat apie kazkokius apkasus, kai tuo tarpu pati nuolat budit cia, nemaitinanciuju temoje, vos ne kiekvienam puslapyje jusu komentarai... cia taip bendraminciu ieskote ar bandote ka nors i doros kelia atvesti?   aha tiksliai , kodel maitinanacios sedi temoje, kuri skirta visai ne joms ir bando sazine kazkieno paveikt  as nemaitinau ir man negeda  myliu savo vaikus be proto, gyvenima savo del ju atiduociau
Margareta
2009 12 28, 15:36
QUOTE(Bekasė @ 2009 12 28, 09:31) nes cia pilna aiskinanciu, kad zindymas labai malonus procesas taip, malonus, bet juk ne seksualine prasme  gyvenime yra daug maloniu dalyku
QUOTE(Giedronija_ @ 2009 12 28, 01:11) As smerkiau ne tai,kd nenori zindyti ,o tai ,kad nekencia savo vaiko,brangioji,gerai isiskaityk O maitinimas kaip ir gimdymas ir vaiko auginimas taip pat yra sunkus "darbas", taciau ko tik nepadarysi del savu vaiku. Argi ne taip?  O tu isiskaitei kad ta mama jauciasi blogai ir jos neapykanta vaikui yra visiskai nesusijusi su vaiku, o tai yra pagalbos sauksmas kad mamai reikia pagalbos ( vyro, mamos, psichologo, psiciatro, seimos gydytojo ir pan), o ne tavo tokio komentaro. Depresija, Pogimdyvine depresija, prislegta nuotaika po gimdymo, didelis nuovargis ( juk mama augina pametinukus), gal nera palaikymo seimoje ir pan. Ji yra nuostabi mama, nes net "nekesdama" ji tuo vaikeliu rupinasi ir as ja gerbiu uz tai kad ji pasisake, nes kartais zmogus pats nemato, kad priejo riba kai pagalba yra butina ir gydymas gali buti priezastis maitinimui krutimi nutraukti.
QUOTE(Dax @ 2009 12 28, 16:06) O tu isiskaitei kad ta mama jauciasi blogai ir jos neapykanta vaikui yra visiskai nesusijusi su vaiku, o tai yra pagalbos sauksmas kad mamai reikia pagalbos ( vyro, mamos, psichologo, psiciatro, seimos gydytojo ir pan), o ne tavo tokio komentaro. Neisiskaite, o kam? Geriau iskart pasibaiseti
QUOTE(Ievamul @ 2009 12 28, 16:12) Man labai juokingi jusu postai  - svaisciojat apie kazkokius apkasus, kai tuo tarpu pati nuolat budit cia, nemaitinanciuju temoje, vos ne kiekvienam puslapyje jusu komentarai... cia taip bendraminciu ieskote ar bandote ka nors i doros kelia atvesti?  Na cia kaip pasiziuresime as nuo prisiungimo laiko per 3,5 metu parasiau vis 200 zinucu, o tamsta nuo 2008 jau virs 300 pasisakymu turi. Tai apie "budejima" as jusu vietoje per daug nekomentuociau. Statistika kalba uz save. Prie ko cia doros kelias:))))) As priskirciau tokias mamas neismananciu grupei, nei nedoreliu. O jeigu jus taip jau jauciates - nedorai, tai matyt taip ir yra. As nepriestarauju
QUOTE(Nidule @ 2009 12 29, 23:09) Na cia kaip pasiziuresime as nuo prisiungimo laiko per 3,5 metu parasiau vis 200 zinucu, o tamsta nuo 2008 jau virs 300 pasisakymu turi. Tai apie "budejima" as jusu vietoje per daug nekomentuociau. Statistika kalba uz save. Prie ko cia doros kelias:))))) As priskirciau tokias mamas neismananciu grupei, nei nedoreliu. O jeigu jus taip jau jauciates - nedorai, tai matyt taip ir yra. As nepriestarauju  O ka cia kaip ziureti? As gi aiskiai rasiau apie budejima sioje, nemaitinanciuju temoje. Perzvelkit kokius 5 paskutinius temos puslapius, kiekviename ju - jusu komentarai... tai man ir idomu, kokia jusu misija cia? Bet jus tikriausia nepaskaitet mano posto? Na, svarbiau, kad atsakyma paraset...  As, aisku, nelabai supratau, prie ko cia bendri zinuciu skaiciai forume, kai kalba eina apie viena tema, bet jums, kaip statistikos profei turbut geriau zinoti.
QUOTE(Ievamul @ 2009 12 30, 10:21) O ka cia kaip ziureti? As gi aiskiai rasiau apie budejima sioje, nemaitinanciuju temoje. Perzvelkit kokius 5 paskutinius temos puslapius, kiekviename ju - jusu komentarai... tai man ir idomu, kokia jusu misija cia? Bet jus tikriausia nepaskaitet mano posto? Na, svarbiau, kad atsakyma paraset...  As, aisku, nelabai supratau, prie ko cia bendri zinuciu skaiciai forume, kai kalba eina apie viena tema, bet jums, kaip statistikos profei turbut geriau zinoti. Bukite maloni, ir nereguliuokite kur man pasisakineti o kur ne! Ir kiek kartu. Ne tame esme. Esme juk apie tai, kad jums nepaitnka mano zinutes. Jeigu jus mokate skaityti, cia raso ir maitinancios mamos lygiai taip kaip nemaitinancios. Tema yra nusprendusiosm nemaitiniti, bet ne isskirtinai nemaitinancioms. Nuspresti nemaitinti kazkada turi visos, bet tik yra labai didelis skirtumas kada tam yra gerbtina arba butina priezastis, o kada tai yra tieisog olialia pupytiskumas. p.s. o zinuciu skaicius siaip jau ir yra atspindys kas augiau "budi" siame forume. O kad mes turime kiekvienas savo interesus tai cia jau asmeninis reikalas ir zodzio laisve, kuri neuzdrausta - cia ne Talibanas, o atviras forumas. O jeigu jums idomu mano misija, tai galiu pasakyti viena dalyka, jeigu mano zodis nors viena mama is desimties paprotins, as busiu labai laiminga uz jos vaika. O jus uz ka panelyte?
Erszebeth
2009 12 30, 12:18
O man tokios misionierės su savo litanijom tai veee  Kaip aleliujų sektos šunauja, kalbanti vadų frazėmis, nes savos smegenys jau atrofavęsi, ir siekianti atversti kuo daugiau "galvų" į "teisingą" tikėjimą. Ir aš maitinu, jau tuoj bus metai, ir maitinsiu dar, bet tikrai gėda būtų tapatintis su šitomis davatkomis. Nu ne jūsų reikalas, mielos ponios, kas kokį sprendimą dėl kokios priežasties priėmė. Visi sprendimai gerbtini, kiek gerbtina žmogaus laisva valia. O savo davatkišku teisuolišku uolumu jūs greičiau ne paprotinsit, o atbaidysit dvejojančias.
QUOTE(Nidule @ 2009 12 30, 11:31) Bukite maloni, ir nereguliuokite kur man pasisakineti o kur ne! Ir kiek kartu. Ne tame esme. Esme juk apie tai, kad jums nepaitnka mano zinutes. Jeigu jus mokate skaityti, cia raso ir maitinancios mamos lygiai taip kaip nemaitinancios. Tema yra nusprendusiosm nemaitiniti, bet ne isskirtinai nemaitinancioms. Nuspresti nemaitinti kazkada turi visos, bet tik yra labai didelis skirtumas kada tam yra gerbtina arba butina priezastis, o kada tai yra tieisog olialia pupytiskumas. p.s. o zinuciu skaicius siaip jau ir yra atspindys kas augiau "budi" siame forume. O kad mes turime kiekvienas savo interesus tai cia jau asmeninis reikalas ir zodzio laisve, kuri neuzdrausta - cia ne Talibanas, o atviras forumas. O jeigu jums idomu mano misija, tai galiu pasakyti viena dalyka, jeigu mano zodis nors viena mama is desimties paprotins, as busiu labai laiminga uz jos vaika. O jus uz ka panelyte?  Jums nepatinka pastabos, kad rasinejat ne i tema, izeidinejat nemaitinancias mamas, kai pati tuo tarpu taskotes savo paprotinimais i kaire ir i desine, nes esate isitikinusi, kad gebate nuspresti, kas yra gerbtina, o kas ne? Neblogas susireiksminimas  Jums niekados netoptelejo, kad niekam cia neidomus jusu isvedziojimai, protinimai ir gedinimai - labai abejoju, ar nemaitinanciai mp mamai kiltu net mintis, kad ji negerbtina ar dar kokia "brokuota" mama vien del to, kad nemaitina mp. Arba dar geriau - kad jus taip parasete Papildyta:QUOTE(Erszebeth @ 2009 12 30, 12:18) O man tokios misionierės su savo litanijom tai veee  Kaip aleliujų sektos šunauja, kalbanti vadų frazėmis, nes savos smegenys jau atrofavęsi, ir siekianti atversti kuo daugiau "galvų" į "teisingą" tikėjimą. Ir aš maitinu, jau tuoj bus metai, ir maitinsiu dar, bet tikrai gėda būtų tapatintis su šitomis davatkomis. Nu ne jūsų reikalas, mielos ponios, kas kokį sprendimą dėl kokios priežasties priėmė. Visi sprendimai gerbtini, kiek gerbtina žmogaus laisva valia. O savo davatkišku teisuolišku uolumu jūs greičiau ne paprotinsit, o atbaidysit dvejojančias.  Nors kai kas, matyt, tuo smarkiai abejoja ir pyskina savo nuomone i tema, ne i tema...  Nu niekaip neiseina atsispirti pagundai kita sumenkinti ir save paslovinti. Papildyta:QUOTE(Nidule @ 2009 12 30, 11:31) Jeigu jus mokate skaityti, cia raso ir maitinancios mamos lygiai taip kaip nemaitinancios. Tema yra nusprendusiosm nemaitiniti, bet ne isskirtinai nemaitinancioms. Kadangi skaityti nemoku, prasau, idekite nors viena savo posta is sios temos, kur jus, na tarkim, dalinotes patirtimi, kaip nusprendet nebemaitinti. Arba koki nors savo parasyta patarima nemaitinimo klausimais imeskite, nes pati neradau, radau tik moderatores pacia pirmaja zinute: QUOTE(Rustė @ 2008 03 19, 13:25) ši tema tik konkretiem patarimam, be moralizavimų ir paniekinimų
IevaMUl ---- brangioji moteriske, nei vienos mamos as cia neisniekinau. Konkreciai kuria prasau pvz. vietoje to, kad uzsiiminetum pati saves ginyba. Pati islindai is apkaso !!! Tu is vis matau nesuvoki mano pozicijos ir aplamai neskaitei mano zinuciu, paskutines pasiskaite, su savimi pasitarei ir pasiutai. Taigi tave irgi su Naujais metais! Aleliuja p.s konkretus patarimas buvo ir ne vienas is mano puses ir ne vienai mamai negalinciai ir norinciai nutraukti maitinima - si tema beja yra ne pirma mano mieloji. Kniskis pati ir ieskok mano pasisakymu jeigu jau taip reikia irodymu. Konkreciai sioje temoje as patariau mamai nekencianciai savo vaiko kreiptis pas gydytoja, nes moteris nekiancia kudikio artumo kada jai yra depresija. Tokiai mamai yra savizudybe ieskoti bendraminciu, o ypac jusu tarpe. Reikia buti visai abejingai savanaudei, kad nesureguoti i tokios mamos pagalbos sauksma.
QUOTE(Erszebeth @ 2009 12 30, 13:18) O man tokios misionierės su savo litanijom tai veee  Kaip aleliujų sektos šunauja, kalbanti vadų frazėmis, nes savos smegenys jau atrofavęsi, ir siekianti atversti kuo daugiau "galvų" į "teisingą" tikėjimą. Ir aš maitinu, jau tuoj bus metai, ir maitinsiu dar, bet tikrai gėda būtų tapatintis su šitomis davatkomis. Nu ne jūsų reikalas, mielos ponios, kas kokį sprendimą dėl kokios priežasties priėmė. Visi sprendimai gerbtini, kiek gerbtina žmogaus laisva valia. O savo davatkišku teisuolišku uolumu jūs greičiau ne paprotinsit, o atbaidysit dvejojančias. Zinote man kas yra baisiausia kada zmogus yra supertolerantiskas viskam - tai nera baisiau, nes tai yra abejingas zmogus arba neskiria sh.. nuo bandeles. Jus manes nejuokinkite, jog manote kad visi sprendimai yra gerbtini. As netikiu jusu pozicija. Pati tai maitinate... kazkodel tai. Pries isvadindami davatkomis, pasigilinkite is vis kas yra parasyta jeigu jau mano postai per tuos 2 metus yra davatkiski - ka tikrai nepasakytu mamos kurios susidure su konkreciais mano patarimais, tada as dristu teigti, kad bent jau sitas postas yra tieisiog pavirsutiniskas bla-bla.
Erszebeth
2009 12 30, 16:44
QUOTE(Nidule @ 2009 12 30, 16:24) Zinote man kas yra baisiausia kada zmogus yra supertolerantiskas viskam - tai nera baisiau, nes tai yra abejingas zmogus arba neskiria sh.. nuo bandeles. Jus manes nejuokinkite, jog manote kad visi sprendimai yra gerbtini. As netikiu jusu pozicija. Pati tai maitinate... kazkodel tai. Pries isvadindami davatkomis, pasigilinkite is vis kas yra parasyta jeigu jau mano postai per tuos 2 metus yra davatkiski - ka tikrai nepasakytu mamos kurios susidure su konkreciais mano patarimais, tada as dristu teigti, kad bent jau sitas postas yra tieisiog pavirsutiniskas bla-bla. Persiprašau, jeigu suklydau jus pavadindama davatka, nes visos temos neskaičiau - ji man neaktuali. Tiesiog atsitiktinai užklydau. Bet jūsų niką atsimenu ir iš diskusijų apie mišinukus, kaip gana kategoriškai pasisakančią (ta tema man buvo aktuali, nes dukrytę porą mėnesių primaitinau). O tai, kad maitinu, nereiškia, jog manau, kad visos kitos privalo daryti lygiai taip pat, kaip aš. Taip, manau, kad MP yra gerai ir sveika, bet negalvoju, kad jeigu kažkuri sugalvos nemaitinti, padarys nusikaltimą, kaip ir ta, kuri vaiko negrūdins ar neskiepys. Ir neverta dėl to draskytis, čia labiau vertybių ir pasirinkimo, o ne gyvybės ar mirties klausimas. Temoje apie patarimus toms, kurios nusprendė vienaip ar kitaip, tikrai negražu bandyti perkalbėti ir primetinėti savo, kitokią nuomonę, nes čia jos niekas neklausia.
QUOTE(Nidule @ 2009 12 30, 16:24) As netikiu jusu pozicija. Pati tai maitinate... kazkodel tai. Na, as irgi maitinau - ir kas is to? Man kazkaip nekilo minciu, kad vien del maitinimo mp as igijau teise ka nors teisti, protinti, skirstyti i gerbtinas ar negerbtinas, ismaneles ar neismaneles. QUOTE(Nidule @ 2009 12 30, 16:04) Taigi tave irgi su Naujais metais! Aleliuja Ir jus su Naujaisiais! (Iki Velyku dar toli)
QUOTE(Erszebeth @ 2009 12 30, 17:44) Persiprašau, jeigu suklydau jus pavadindama davatka, nes visos temos neskaičiau - ji man neaktuali. Tiesiog atsitiktinai užklydau. Bet jūsų niką atsimenu ir iš diskusijų apie mišinukus, kaip gana kategoriškai pasisakančią (ta tema man buvo aktuali, nes dukrytę porą mėnesių primaitinau). O tai, kad maitinu, nereiškia, jog manau, kad visos kitos privalo daryti lygiai taip pat, kaip aš. Taip, manau, kad MP yra gerai ir sveika, bet negalvoju, kad jeigu kažkuri sugalvos nemaitinti, padarys nusikaltimą, kaip ir ta, kuri vaiko negrūdins ar neskiepys. Ir neverta dėl to draskytis, čia labiau vertybių ir pasirinkimo, o ne gyvybės ar mirties klausimas. Temoje apie patarimus toms, kurios nusprendė vienaip ar kitaip, tikrai negražu bandyti perkalbėti ir primetinėti savo, kitokią nuomonę, nes čia jos niekas neklausia. Visiska netiesa as kaip tik pasisakydavau uz primaitinima!!!! Visiska netiesa!!! As visada teigiau ir teigsiu, kad vaiko kankinimas su puse sprendimo yra nesamone. Mano pozicija visada uz subalansuota maitinima, todel visada isiskaitau i individualia situacija, nes vienu ateju maitinimas krutimi gali buti net blogesnis sprendimas nei maitinimas misinuku. O perkalbeti niekas nieko nesiruosia, bet pasisakyti uz tai kas vaikui geriau yra savaime suprantama man kaip mamai. Mano mama visada sakydavo, mes bepienes ir tu pieno neturesi. O dabar sako, o kad butu buves zmogus paprotines del maitinimo gal ir tokie nesveiki nebutumet. Vat butent tokius dalykus motinos prisimena kada yra ekstremalios situacijose. Zinau pora mamu, kuriu vaikuciai nelaimei susirge yra onkologinemis ligomis. Kiekviena mama analizuoja situacija - o kodel man, o kodel taip atsitiko, ka padariau ne taip o ka galejau padaryti geriau. Tada ir suabejoja mama ... o jeigu buciau maitinusi gal but butu buve kitaip. O butent sie vaikai buvo nemaitinami.  Juk yra irodyta, kad onkologines ligos taip nepuola maitinamu vaikuciu. Daugelis mamu sako, maitinu o ligos puola vienodai. Jos siaip ir turi pulti, kadangi imunitetas turi formuotis, maitinimas juk yra indelis visam gyvenimui, o ne pirmus 5 metus. Todel mano nuomone patarti ir linketi kas geriau vaikui yra didesnis pliusas, nei garsiai pritarti sprendimui, kuriam is esmes sirdyje nepritari. Nuomones primetimas yra tada kada tu prikimbi prie konkretaus dalyvio ir badai sakyti kad jo sprendimas yra viskai kvailas. Bet nuomones issakymas kaip pozicijos yra visiskai kas kita.
QUOTE(Ievamul @ 2009 12 30, 18:06) Na, as irgi maitinau - ir kas is to? Man kazkaip nekilo minciu, kad vien del maitinimo mp as igijau teise ka nors teisti, protinti, skirstyti i gerbtinas ar negerbtinas, ismaneles ar neismaneles. Ir jus su Naujaisiais! (Iki Velyku dar toli)  Na teise issakyti savo nuomone turime aciu deivui visi - ne Irake gyvename. Jeigu mes kaip individai neturetume filtro ir sugebejimo atskirti kas yra gerai, maziau gerai, blogai tai gyventumeme anarchijoje ir visiskame chaose. Atvirai pasakius as asmeniskai esu labai laiminga kada mano kelyje pasitaiko zmogus pasakantis gera patarima. Kiek mes bekalbetume ir kokie geri benoretume buti, mes neisvengsime vertinti kritiskai. JUk realiai palyginti mama kuri nutraukia maitinima del to, kad nesigauna, yra nuovargis vedantis i depresija, liga, vaikusio netektis ir t.t. ir mama kuri nutraukia maitinima jau galvoje dar vaikui negimus. Yra nesulyguinami dalykai. Pagal nutylejima aisku kuriai mamai yra daugiau pagarbos, norisi patarti kazka gero, o kuriai norisi igelti. Dalykai labai naturaliai issifilruoja. Man tokios mamos labai skirtingos - deja.
QUOTE(Nidule @ 2009 12 30, 18:34) Na teise issakyti savo nuomone turime aciu deivui visi Nuomones issakymas skiriasi nuo nuomones pirsimo, o ypac, kai jis virsta i izeidinejimus. Jus cia ne pirmoji savo nuomone issakot, kiek tokiu paciu "issakymu" baigesi istrynimais, nes kaskart nusivaziuodavo iki nemaitinanciuju mp apsaukimu blogomis mamomis, kad jos kisa vaikams nuodus, sss, nemyli savo vaiku, nesirupina ju sveikata ir t.t... Na, ir, aisku, yra neismaneles, olialia pupytes, tos, kurias pagal nutylejima aisku, kad reikia maziau gerbti... nesvarbu, kad nei nemaitinimo priezasciu, nei aplinkybiu, nei situacijos nezinot  O nors ir zinotumet - vis vien ne jums spresti, kuri verta pagarbos, kuri neverta. Teisingai buvo pastebeta, kad maitinti ar ne mp - "labiau vertybių ir pasirinkimo, o ne gyvybės ar mirties klausimas".
pukepuke
2009 12 30, 23:07
Sveikutes Uzkliuvo tema, tai pasisakysiu As labai stengiausi maitinti pati savo dvynius. Esu isitikinusi, kad MP yra sveikiausia ka mes galim duoti maziukams, taigi, papluseti norejau Gime...2400 ir 2800 g. Kruties neima  AK...  nenesa man maitinti abeju, nes pas juos yra tam tikras laikas, nesa po viena...o as aisku po CP, vos gyva, visur kateteriai, negera  Ka kitom mamom atnesa maitinti viena vaika tam tikrom valandom, man nesa viena, kita maitinima kita, abu atsirugsta misiniu. Bandymas pasikelbeti su sesutem, kad nesertu tiek misinio, nesekmingas. Vakai kruties neima. Piena traukiu su pientarukiu. Po CP jo beveik nera, bet o laime, po keliu dienu jau pritraukiu net 125 ml pilna buteliuka  Jauciuosi laiminga  Kruti duodu kasdien pries maitindama, sventai tikiu, kad paims su laiku, o juk pieno gaminsis p[agal poreiki  Berniukas pardejo po truputi imti kruti po 4-iu paru, mergyte po 10-ies. Keliuosi n kartu per nakti - maitinu. Misinuko neduodu  Gi atsiras peino pagal poreiki, sventai to tikiu  Diena maitinu...maitinu...maitinu...Jegos senka, bet...del kilnaus tikslo  Jegos issenka kai vaikams sueina 3 savaites mazdaug...Nebeturiu sveikatos, jegu, istisai maitinti jau tris savaites. tiesiogine ta zodzio prasme istisai  Liepe maitinti kas dvi valandas, zadinti, jei miega  Neturiu laiko nei pavalgyt, nei pailset, miegu po 3 val.  Taigi, 3a gyvenimo savaite vaikai gauna misinuko po kruties Sueina menuo, einam pas gydytoja, sveriames...priaugta po 600 g. Mazai, labai mazai  O jei nebuciau ta paskutine savaite primatinus misinuku, aisku, nebutu ir tiek Taigi, nuo to laikvalgom MP+M, taip iki 8 men., kol MP pasibaige savaime Tokia mano istorija, et, zinau, kad vistiek atsiaras smerkainciu, nes neismaitinau savo vaiku MP  MP fanatikes pasakys, kad pritruko kantrybes, dar kazko  O as manau, kad padariau isteis daug, nes kiek to MP buvo, tiek mano maziai jo ir gavo...
ritukasx
2009 12 31, 09:04
QUOTE(pukepuke @ 2009 12 31, 00:07) Tokia mano istorija, et, zinau, kad vistiek atsiaras smerkainciu, nes neismaitinau savo vaiku MP  MP fanatikes pasakys, kad pritruko kantrybes, dar kazko  O as manau, kad padariau isteis daug, nes kiek to MP buvo, tiek mano maziai jo ir gavo... Klystate - nei viena MP "fanatike" tikrai nesmerktu uz pastangas ir nora maitinti vaikus MP, kaip jums atrodo, Jus padarete tikrai daug del savo maziuku. MP "fanatikems" labiau nesuprantamas nusistatymas pries maitinima krutimi dar vaikiukui negimus.... Sekmes Jums
pukepuke
2009 12 31, 10:26
QUOTE(ritukasx @ 2009 12 31, 10:04) Klystate - nei viena MP "fanatike" tikrai nesmerktu uz pastangas ir nora maitinti vaikus MP, kaip jums atrodo, Jus padarete tikrai daug del savo maziuku. MP "fanatikems" labiau nesuprantamas nusistatymas pries maitinima krutimi dar vaikiukui negimus.... Sekmes Jums  Matyt per skambu zodi panaudojau  . Na ta "fanatizma" suprantu ne kaip nora maitinti MP, bet kaip besalygiska teigima, kad jei neismaitinai MP savo vaiko/vaiku MP, tai tiesiog per mazai idejai pastangu Aj, savo istorijoj dar pamirsau pamineti iki krauju nugrauztus spenelius...Ir ta nuolaitini maitinima lydinti skausma...Taciau tos bedeles isteis laikinos ir iskenciamos
ritukasx
2009 12 31, 13:17
QUOTE(pukepuke @ 2009 12 31, 11:26) Matyt per skambu zodi panaudojau  . Na ta "fanatizma" suprantu ne kaip nora maitinti MP, bet kaip besalygiska teigima, kad jei neismaitinai MP savo vaiko/vaiku MP, tai tiesiog per mazai idejai pastangu Aj, savo istorijoj dar pamirsau pamineti iki krauju nugrauztus spenelius...Ir ta nuolaitini maitinima lydinti skausma...Taciau tos bedeles isteis laikinos ir iskenciamos  Manau, neatsirastu nei viena, kuri kazka neigiamo pasakytu Jums, kad ir kokia MP "fanatike" butu, juk Jus 8 menesius vaikucius maitinot MP, o tai tikrai nemazai  As dar nesutikau tokios MP "fanatikes" siame forume, kuri taip neigiamai sureaguotu i situacija kaip Jusu
merginos, čia kaip ir negalima diskutuoti ir auklėti
pukepuke
2010 01 01, 13:58
QUOTE(Natuke @ 2009 12 31, 20:10) merginos, čia kaip ir negalima diskutuoti ir auklėti  O kas cia aukleja?
ieva.lota
2010 01 01, 14:55
QUOTE(Nidule @ 2009 12 30, 19:34) Na teise issakyti savo nuomone turime aciu deivui visi - ne Irake gyvename. Jeigu mes kaip individai neturetume filtro ir sugebejimo atskirti kas yra gerai, maziau gerai, blogai tai gyventumeme anarchijoje ir visiskame chaose. Atvirai pasakius as asmeniskai esu labai laiminga kada mano kelyje pasitaiko zmogus pasakantis gera patarima. Kiek mes bekalbetume ir kokie geri benoretume buti, mes neisvengsime vertinti kritiskai. JUk realiai palyginti mama kuri nutraukia maitinima del to, kad nesigauna, yra nuovargis vedantis i depresija, liga, vaikusio netektis ir t.t. ir mama kuri nutraukia maitinima jau galvoje dar vaikui negimus. Yra nesulyguinami dalykai. Pagal nutylejima aisku kuriai mamai yra daugiau pagarbos, norisi patarti kazka gero, o kuriai norisi igelti. Dalykai labai naturaliai issifilruoja. Man tokios mamos labai skirtingos - deja. Sutinku su jusu issakyta nuomone ir tikrai jus palaikau. Pagal minciu destyma, matosi,jog esate protinga moteris. Bet tikrai yra sunku diskutuoti, kada yra labai skirtingos aplinkybes: branda, seimos padetis, aplinka ir nuostatos kurioje augome ir t.t Juk ir klaseje sedejo vaikai,vieni ju suprato tema,kiti- ne. Ir tu nieko nepadarysi. Vieniems duota daugiau, dar ir aplinka padeda tobuleti,zinios,o kitiems maziau... Bet bet kokiu atveju, merginos- su Naujais Metais, su naujais atradimais!!!! Papildyta:QUOTE(Ievamul @ 2009 12 30, 22:23) Nuomones issakymas skiriasi nuo nuomones pirsimo, o ypac, kai jis virsta i izeidinejimus. Jus cia ne pirmoji savo nuomone issakot, kiek tokiu paciu "issakymu" baigesi istrynimais, nes kaskart nusivaziuodavo iki nemaitinanciuju mp apsaukimu blogomis mamomis, kad jos kisa vaikams nuodus, sss, nemyli savo vaiku, nesirupina ju sveikata ir t.t... Na, ir, aisku, yra neismaneles, olialia pupytes, tos, kurias pagal nutylejima aisku, kad reikia maziau gerbti... nesvarbu, kad nei nemaitinimo priezasciu, nei aplinkybiu, nei situacijos nezinot  O nors ir zinotumet - vis vien ne jums spresti, kuri verta pagarbos, kuri neverta. Teisingai buvo pastebeta, kad maitinti ar ne mp - "labiau vertybių ir pasirinkimo, o ne gyvybės ar mirties klausimas". Jukne visoms vienodai lengvai sekasi maitinti,beje,kaipir gimdyti. Laimingos tos,kurioms viskas gerai klojasi, semkes ir stiprybes toms, kurioms, tai sunku.
QUOTE(Ievamul @ 2009 12 30, 22:23) Nuomones issakymas skiriasi nuo nuomones pirsimo, o ypac, kai jis virsta i izeidinejimus. Jus cia ne pirmoji savo nuomone issakot, kiek tokiu paciu "issakymu" baigesi istrynimais, nes kaskart nusivaziuodavo iki nemaitinanciuju mp apsaukimu blogomis mamomis, kad jos kisa vaikams nuodus, sss, nemyli savo vaiku, nesirupina ju sveikata ir t.t... Na, ir, aisku, yra neismaneles, olialia pupytes, tos, kurias pagal nutylejima aisku, kad reikia maziau gerbti... nesvarbu, kad nei nemaitinimo priezasciu, nei aplinkybiu, nei situacijos nezinot  O nors ir zinotumet - vis vien ne jums spresti, kuri verta pagarbos, kuri neverta. Teisingai buvo pastebeta, kad maitinti ar ne mp - "labiau vertybių ir pasirinkimo, o ne gyvybės ar mirties klausimas". --------------------------------------- Ar jums neatrodo, kad ne nuomones issakyme cia esme, esme is tiesu kaip zmogus priima issakyta nuomone. Man deja tai atrodo antrasis variantas populiaresnis siame forume. Kada zmogui nepatinka kito nuomone - ji perkvalifikuojama i pirsima. Ar gi ne svediskas stalas? Mano nei viena zinute nebuvo istrinta, todel manau moderatorei dar uztenka proto ir gramatnumo suprasti, kad demokatija yra ne tik varymas i vienus vartus, bet is sugebejimas "pervirskinti" tai kas nepatinka. Kada ikuria tema, ir joje paraso mazdaug kita nuomone nepageidaujama, tai drystu suabejoti temos informacine verte ir lojalumu. Ir deja as net kvalifikuociau tokias temas i potencialiai pavojingas, nes yra rizika, kad i tema uzeis mama, kad ir imkime pavyzdi su ta pacia depresija ir prisigaudys tikrai coll patarimu, kas gali veliau liudnai baigtis. O mums tai kas uz ekranu ar mums rupi kodel pvz. dalyvis dingo ir neberaso. Mes tesiame toliau beverte diskusija. Jus pasiziurekite per visa sia savigynos diskusija nei viena nepasidomejote kaip sekasi siai mamai! Tai kas liecia konkretu komentara man - jeigu manote, kad as apsaukiau kazka bloga mama tai absoliuti netiesa arba suraskite man prasau ka konkreciai, o tai kad damaitindama mama nuodija vaika, tai rodo, kad jus 100% neskaitete mano zunuciu. Jus man jau kelinta karta bandote irodyti, kad as nesigilinu i priezasti ir netgi dristu viesai negerbti motinu kurios net nesuteike sanso savo kudikiui gauti tai ka gamta yra numaciusi. Na jusu tiesa - sito as nesuvokiu - vadinkite man kaip norite fanatike ar dar kokia. As tikrai neisizeisiu. Atvirai pasakius- ar nera jums paciai juokinga sakyti ka zmogus gali ir turi gerbti ir kur jis ta turi daryti, ir kad zmogus turi buti absoliuciai lojalus viskam? Leiskite nusijuokti i usa - as nemanau, kad mes su ziburiu surasime toki individa siame forume, arba jis tiesiog yra protiskai ne 100%. Neismanyti siaip jau yra visai normalu. Ir kad zmogus pavadinamas neismananciu tai nera izeidimas. Mes daug ko neismanome ir ar tai blogai? GYveni ir mokaisi visa gyvenima. Dziaukimes, kada diskusijoje gimsta abejone, tada yra sansu, kad kazkas isiklausys i alternatyvas. Ir paskutinis jusu gyvybes ar mirtie sklausimas - apie ka jus? Apie tai as nediskutuoju. Nenukreipkite diskusijos ne i tema. Jeigu reikia patikslinimo mano pozicija yra ta, kad as manau, kad motinai yra gamtos suteiktos galimybes ir jos neturi 100% atitinkancio pakaitalo. Todel kiekvienos is musu pareiga pagimdzius vaika panaudoti sias galimybes kiek imanoma geriau. Jeigu tai nesigauna ir jeigu tai net gali pakenkti vaikuciui, tai zinoma reikia vadovautis sveiku protu. Papildyta:[quote=ieva.lota,2010 01 01, 15:55] Sutinku su jusu issakyta nuomone ir tikrai jus palaikau. Pagal minciu destyma, matosi,jog esate protinga moteris. Bet tikrai yra sunku diskutuoti, kada yra labai skirtingos aplinkybes: branda, seimos padetis, aplinka ir nuostatos kurioje augome ir t.t Juk ir klaseje sedejo vaikai,vieni ju suprato tema,kiti- ne. Ir tu nieko nepadarysi. Vieniems duota daugiau, dar ir aplinka padeda tobuleti,zinios,o kitiems maziau... Bet bet kokiu atveju, merginos- su Naujais Metais, su naujais atradimais!!!! Aciu labai uz supratima  As kartais tiesiog abejoju ar verta rasyti i si foruma  Jus irgi su Naujaisiais
QUOTE(Nidule @ 2010 01 01, 16:46) O jūs nenorit dar kartą perskaityt pirmos temos žinutės, kurią Rustė parašė
QUOTE(zinulė @ 2010 01 01, 19:26) O jūs nenorit dar kartą perskaityt pirmos temos žinutės, kurią Rustė parašė  O jus nenorit dar karta perskaityti mano paskutines zinutes? Ir suvokti kad niekas nieko neniekina.
QUOTE(Nidule @ 2010 01 01, 18:53) O jus nenorit dar karta perskaityti mano paskutines zinutes? Ir suvokti kad niekas nieko neniekina.  Bet moralizuoja
*GAILĖ*
2010 01 01, 19:51
QUOTE(zinulė @ 2010 01 01, 19:36) nematau jokio moralizavimo  . viskas lb nuosekliai ir logiškai ir gana diplomatiškai surašyta. bet aš esu pastebėjus, kad nemaitinančioms yra būdinga skaityti tai, kas neparašyta  iš lietuvių k žodyno: morãlas sm. (2) DŽ dorovinis nurodymas, pamokymas moralizúoti, -úoja, -ãvo tr. TrpŽ kalbėti, samprotauti dorovės tema; skelbti moralę, dorovinti. sory ruste už OT, bet ši tema yra per jautri ir per aktuali, todėl bandyt įspraust ją į rėmus manau yra tiesiog kova su vėjo malūnais
QUOTE(Rustė @ 2008 09 13, 17:48) noriu priminti, kad šita tema skirta toms, kurios nusprendė nemaitinti vaikelio nuo gimimo, arba labai anksti nutraukė žindymą dėl tam tikrų priežasčių, arba turėjo nutraukti žindymą dėl operacijas ir pan.
šioje temoje pateikta nuomonė nebūtinai sutampa su manąja, aš tik dirbu administracinį darbą.
pakeliu Rustės žinutę Nidulė, šią temą atidarė moderatorė, manau jos nuomonė yra gerbtina.  Dėl depresuojančios mamytės, galit pasiskaityt jos žinutes kitose temose - jai depresija pasikartuoja, po pirmo buvo tas pat, ir ji tikrai siekia pagalbos. Mano nuomone, jeigu matai, kad žmogui sunku, gal vis gi geriau rašytį į až negu į temą, kuri neskirta tam  .
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 01 01, 20:51) nematau jokio moralizavimo  . viskas lb nuosekliai ir logiškai ir gana diplomatiškai surašyta. bet aš esu pastebėjus, kad nemaitinančioms yra būdinga skaityti tai, kas neparašyta  iš lietuvių k žodyno: morãlas sm. (2) DŽ dorovinis nurodymas, pamokymas moralizúoti, -úoja, -ãvo tr. TrpŽ kalbėti, samprotauti dorovės tema; skelbti moralę, dorovinti. sory ruste už OT, bet ši tema yra per jautri ir per aktuali, todėl bandyt įspraust ją į rėmus manau yra tiesiog kova su vėjo malūnais  Labai pritariu Gailes komentarui. As manau, kad techniskai galima ikurti bet kokia tema, bet ar ta tema netaps kazkieno kilpa ant kaklo arba numirs del to, kad nebus opozicijos ir t.t ir t.t. priklauso nuo temos pobudzio. Si tema tikrai per siaura, per aktuali ir sakyciau nelabai sazininga tu mamu atzvilgiu kurioms sis procesas yra kova su savimi ir aplinkybemis. Galutines situacijos juk vienodos - maitinimo nutraukimas, o kodel atsiduriama tokioje situacijoje - situacijos gali buti absoliuciai nelygiavertes ir moraliskai nesutapatinamos. Ka tada bendro gali tureti tokios mamos, kurios pagal galutine situacija talpinamos po viena veliava?  Riboti temos vystymasi - manau nereikia, juk ar nera idomu kada tema igauna turini ir tampa gyva ir naudinga. Tas kas nori drabstytis - ta padarys ir tam yra moderatore, kad stabdytu nesamoningas zinutes, tas kas nores bendrauti normaliai, kad ir su kita nuomone ines tik pliusa i tema. Papildyta:QUOTE(Natuke @ 2010 01 01, 20:52) pakeliu Rustės žinutę Nidulė, šią temą atidarė moderatorė, manau jos nuomonė yra gerbtina.  Dėl depresuojančios mamytės, galit pasiskaityt jos žinutes kitose temose - jai depresija pasikartuoja, po pirmo buvo tas pat, ir ji tikrai siekia pagalbos. Mano nuomone, jeigu matai, kad žmogui sunku, gal vis gi geriau rašytį į až negu į temą, kuri neskirta tam  .  Labai teisingai, moderatore atidaro tema ir jos/jo nuomone kaip asmens yra gerbtina  be jokios abejones, bet moderatore negali stabdyti normalios diskusijos, vien del to, kad tai neatitinka jos asmenines nuomones. Tai visiskai priestarautu forumo sampratai. NUkrypsiu nuo temos, bet asmeniskumais moderatorius nepuostu. Yra duoti remai ir juose mes pasisakome juk. Del az. aciu uz ideja, pabandysiu pasiskaityti sios mamos pasisakymus. Tikiuosi ji tikrai jau surado iseiti, nes zinute buvo gana sena.
faustluk
2010 01 03, 18:18
Labas vakaras,
keiciu tema, i man aktualia...
tai va: kazkada kai laukiausi rasinejau, o paskui dingau. Pirmaja maitinau 4 sav, paskui perejau prie misinuku. Bijojau antrojo maitinimo! Bet leidausi palei srove. Sakiau: kaip bus taip. Misinukas- ne baubas, mergina mano ir protinga ir grazi, ir rysys su mama yr. Tai va: kadangi, su antraja kanciu maitinti krutimi nebuvo, tai mes taip jau ir maitinames 4.5 men. A le zinot, kazkokios euforijos nejauciu, palaimos irgi nera. Maitinu, nes gamtos duota. Yra savi pliusai, savi minusai. Gal tu minusu ir daugiau...Nors pieno yra pakankamai, mergina kas menesi po 1 kg priauga, bet iki 2-3-4 m. maitinti nezadu. Kazkaip noreciau iki 6 men. Ir vis renku informacija: kaip ka daryt... Reiskias taip: sukaks mums kokie 5.5 men ir as pazaidimui duosiu kosikes. Paskui po savaites- kitos (nemanau, kad tai valgymas, pazais ania?) Ant 6 men jau galima bus 1x koses davima vadinti normaliu pavalgymu. Po kokiu 2 sav. (6.5 men jau kokios 2koses ir mano mp tik nakti, tarkim ir kai kada diena, taip?) Suma sumarum, pieno mazes palaipsniui be jokiu vaistu ar metos lasu iki kokio 7.5-8 men. Manyciau, tai butu pats tas. Kokia jusu patirtis? Ir dar: as megstu planuoti viska is ankto, todel is ankto jau domiuosi. Ir nereiktu manes mokinti... ir dar: kai priesnestuminis krutines dydis C/D pasidaro E/F/G...tai jau irgi ne kas. Vargas. Aisku, galima cia kaip aukojimasi del vaiko ivardinti, bet...savotiskas pojutis. Ir kitas dalykas: ar cia hormonai ar kas bemaitinant, a le miegamojo reikalai su vyru stovi stilio busenoje. Nenooooriu!!! Vis kas 1.5-2 val maitinu diena nakti. Gerai, kad jis pas mane supratingas. Bet turiu ir apie ji pagalvoti! Ir apie pametinuke vyresnele..
Vat, idomu, ka galvojat
Kriiste
2010 01 03, 18:42
QUOTE(visai kitokia @ 2010 01 03, 18:18) Labas vakaras, keiciu tema, i man aktualia... Reiskias taip: sukaks mums kokie 5.5 men ir as pazaidimui duosiu kosikes. Paskui po savaites- kitos (nemanau, kad tai valgymas, pazais ania?) Ant 6 men jau galima bus 1x koses davima vadinti normaliu pavalgymu. Po kokiu 2 sav. (6.5 men jau kokios 2koses ir mano mp tik nakti, tarkim ir kai kada diena, taip?) Suma sumarum, pieno mazes palaipsniui be jokiu vaistu ar metos lasu iki kokio 7.5-8 men. Manyciau, tai butu pats tas. Kokia jusu patirtis? patirtis tokia - nevalge maniske 5,5 men, nevalge ir metuku - nu paragaudavo, antra dar sauksteli siaip ne taip - treciam nebeissiziojo  - tad man planas nepavyko - valgyt kosytes pradejo normaliai (kai galejau vadint vieno maitinimo pakeitimu) tik 1,5 metuku - taip kad planuok neplanavus - vaikas viska nureguliuoja pagal save - antra vertus drauges vaikinas to "rimto" maisto pradejo ieskot nuo nepilnu 5 men, o 8 isvis atsisake MP
sena niekšė
2010 01 04, 17:18
QUOTE(Nidule @ 2010 01 02, 00:06) Labai teisingai, moderatore atidaro tema ir jos/jo nuomone kaip asmens yra gerbtina  be jokios abejones, bet moderatore negali stabdyti normalios diskusijos, vien del to, kad tai neatitinka jos asmenines nuomones. tema buvo užvesta, kad nemaitinančios pasidalintų su tuo reikalu susijusiais patarimais ir patirtim. ir buvo paprašyta neteršti temos pliurpalais, nes jau buvo kelias tokios temos (ir jau atsibodo). matyt nespėjot jose pasireikšti?gal atidarykite temą: auklėjam nežinadančias mamas?
faustluk
2010 01 04, 18:14
Tai as ir nori, kad mano atvejo pakomentuotumet...Ir baigtumet kazkokius pamokymus. Suaugusios moterys esam, pacios renkames, kas vaikui geriau.
QUOTE(sena niekšė @ 2010 01 04, 18:18) tema buvo užvesta, kad nemaitinančios pasidalintų su tuo reikalu susijusiais patarimais ir patirtim. ir buvo paprašyta neteršti temos pliurpalais, nes jau buvo kelias tokios temos (ir jau atsibodo). matyt nespėjot jose pasireikšti?gal atidarykite temą: auklėjam nežinadančias mamas?  As tik noriu paklausti ar galite man surasti zinute aukelajncia nezindancia mama? Sekmes ! Kaip grazu is jusu puses toks komentarelis, o senbuve skaitosi gi - pasisakymus vadinti pliurpalais ir tersalais. O kas jums yra ne tersalas ir pliurpalas? Vat cia tai yra demonstruojamas niekinimas ir atviras forumo dalyvio negerbimas. Geda!
QUOTE(visai kitokia @ 2010 01 03, 18:18) Reiskias taip: sukaks mums kokie 5.5 men ir as pazaidimui duosiu kosikes. Paskui po savaites- kitos (nemanau, kad tai valgymas, pazais ania?) Ant 6 men jau galima bus 1x koses davima vadinti normaliu pavalgymu. Po kokiu 2 sav. (6.5 men jau kokios 2koses ir mano mp tik nakti, tarkim ir kai kada diena, taip?) Suma sumarum, pieno mazes palaipsniui be jokiu vaistu ar metos lasu iki kokio 7.5-8 men. Manyciau, tai butu pats tas. Kokia jusu patirtis? taip gali buti. kita vertus, 7-8 men kudikis "kosikiu" realiai suvalgo dar per mazai, kad jo mityba butu visaverte, nutraukus zindyma greiciausiai vis tik tektu dar duoti misinio. o tai, mano akimis, ir is mitybines puses, ir is finansines puses neracionalu, jei motina gali maitinti krutimi. as tokiu principu, kaip tu aprasei (palaipsniui keisdama zindymus maitinimais "kosemis") zindyma visai nutraukiau, kai kudikiui buvo 13 menesiu. paskutinius pusantro menesio buvo likes vienas zindymas - rytinis, nes 6 ryto virti kose buvo, svelniai tariant, tingu  beje, auginant antra ir trecia vaika mano poziuris jau buvo pasikeites ir zindymu neribojau. QUOTE(visai kitokia @ 2010 01 03, 18:18) Ir dar: as megstu planuoti viska is ankto, todel is ankto jau domiuosi. Ir nereiktu manes mokinti... puiku, kad domiesi. be jokiu pamokslu noriu pasakyti, kad kartais savo isankstinius planus tenka koreguoti atsizvelgiant i vaiko poreikius. QUOTE(visai kitokia @ 2010 01 03, 18:18) ir dar: kai priesnestuminis krutines dydis C/D pasidaro E/F/G...tai jau irgi ne kas. Vargas. Aisku, galima cia kaip aukojimasi del vaiko ivardinti, bet...savotiskas pojutis. bent jau man antraji zindymo pusmeti krutu dydis normalizuodavosi, gryzdavo mazdaug i nestumine bukle. QUOTE(visai kitokia @ 2010 01 03, 18:18) Ir kitas dalykas: ar cia hormonai ar kas bemaitinant, a le miegamojo reikalai su vyru stovi stilio busenoje. Nenooooriu!!! Vis kas 1.5-2 val maitinu diena nakti. Gerai, kad jis pas mane supratingas. Bet turiu ir apie ji pagalvoti! Ir apie pametinuke vyresnele.. taip, tai gali buti ir hormonai, ir nuovargis. nutraukus zindyma hormonai, be abejo, palaipsniui gris i norma, o su nuovargiu.. nzn... ar zindai kudiki, ar nezindai, priziureti vis tiek vienodai reikia. kalbant apie vyresnele - ar is kruties maitinsi, ar is buteliuko, ar kosemis - vaiku vis tiek bus ne vienas ir ju poreikius reikes mokytis derinti.
[quote=visai kitokia,2010 01 03, 19:18] Labas vakaras, keiciu tema, i man aktualia... tai va: kazkada kai laukiausi rasinejau, o paskui dingau. Pirmaja maitinau 4 sav, paskui perejau prie misinuku. Bijojau antrojo maitinimo! Bet leidausi palei srove. Sakiau: kaip bus taip. Misinukas- ne baubas, mergina mano ir protinga ir grazi, ir rysys su mama yr. Tai va: kadangi, su antraja kanciu maitinti krutimi nebuvo, tai mes taip jau ir maitinames 4.5 men. A le zinot, kazkokios euforijos nejauciu, palaimos irgi nera. Maitinu, nes gamtos duota. Yra savi pliusai, savi minusai. Gal tu minusu ir daugiau...Nors pieno yra pakankamai, mergina kas menesi po 1 kg priauga, bet iki 2-3-4 m. maitinti nezadu. Kazkaip noreciau iki 6 men. Ir vis renku informacija: kaip ka daryt... Reiskias taip: sukaks mums kokie 5.5 men ir as pazaidimui duosiu kosikes. Paskui po savaites- kitos (nemanau, kad tai valgymas, pazais ania?) Ant 6 men jau galima bus 1x koses davima vadinti normaliu pavalgymu. Po kokiu 2 sav. (6.5 men jau kokios 2koses ir mano mp tik nakti, tarkim ir kai kada diena, taip?) Suma sumarum, pieno mazes palaipsniui be jokiu vaistu ar metos lasu iki kokio 7.5-8 men. Manyciau, tai butu pats tas. ------------------------------------------------------- Na is tiesu labai gera taktika, praktiskai tau net ir patarimu nereikia, labai protingai mastai visa eiga. As skaitau kad davei pagrinda, o palaipsnis nutraukimas zinoma yra mano nuomone pats sveikiausias dalykas. Zinoma galima suplanuoti begale dalyku, bet kaip bebutu daug ir vaikas diktuoja. Turiu mintyje, kad ne visi vaikai taip lengvai duodasi dozes mazinimui - mano tai buvo be sansu. Na bet cia jau kaip sako arba pakariausi savaite arba duos dievas busi is tu laimingu mamu kurios gali reguliuoti. Na bet tavo atveju cia jau patogumo problemeles Ir siaip jeigu esi nenusiteikus ilgesniam maitinimui, tai nutraukti yra zymiai lengviau kai dar mazylis nesipriesina, nes metuku turi jau savo nuomone ir dar kokia  ohoho! Antras momentas, pastebjau, kad planuoji siulyti koseles, gal but geriau siulyk darzoviens, virta kalafijora, paskui pridek bulvytes siek tiek, paskui tik morkyte. Kosese labai daug gliuteno, kas nelabai gerai. Nes 6 men per mazas lelius kosems ypac nuo mamos pieno nulipes - per mazas, o morka yra sunkiai virskinama tai ja visada reikia veliau taikyti. Geriausia maitinimo nutraukima pradeti eliminuojant nuo valgymo apie 12 val. ir taip retinti. As asmeniskai tai per daug neuzsiemiau vaidinti ekologiskos seimos ir pirkau hippa ir kt. tyreles, nes jis pritaikytas kudikiams, mano labai ilgai valgyti nenorejo, ziaugciojo, springo, tai as tisiog pasitikejau gamintojais, nes gi ne durni - zino ka gamina. Juo lab kitos mamos milteliais vaikus maitina nuo gimimo ir gyvi  Tiesiog pagalvojau, kad savo as daviau, o visa kita teks valgyti kaip ir visiem likusiem pasaulyje - niekur nesidesim. Todel ziuriu visiskai be isterijos kas liecia kieta maista. O su miegamu  tai palauk siek tiek, nes matyt neturi laiko sau, vaikai uzima daug vietos galvoje, darbai kasdieniniai - tiesiog atiduodi savo energija kitur siuo metu. Zinoma gerai kada vyras supratingas - as net manau jis ir pats nelabai istroskes po varginancios dienos. Man asmeniskai tai nepavyko buti super-moterim ir buti, ir graziai ir plonai, ir super-duper. Tik vat kazkaip padejo sau pasakyti, kad 1 karta per savaite, nors 1,5 val skiriu sau ar tai koju pedikiuras ar tai baseinas - visi kiti tegul apsivercia aukstyn kojom ir kazkaip jauciu senieji remai grizta. Taip, kad rask sau laiko nors valandele per savaite ir bus progresas.  garantuoju - geras receptas, letas bet uztikrintas
vis tiek bus ne vienas ir ju poreikius reikes mokytis derinti. [/quote] Labai patiko Ragnez pasisakymas. Is tiesu net pamirsau pridurti, kad gali ir taip buti, kad vaikutis tiesiog spjaudys misinuka ir teks vistiek duoti papa. Man asmeniskai tas "teks" nebuvo aktualus, nes as kaip ir tinginti buteliukus plauti ir lakstyti su bliudais, tai man papa paduoti buvo daug paprasciau, ypac 6 ryto. Lygiai tas pats, o misinuko as nesiulaiu, nes man jau su vandeniu springo ir spjaude - neorejo jokiu svetimkuniu ir todel kaip sakant "kaip panele pasake" taip mama ir padare. Todel labai sutinku ir pasikartosiu, kad vaiko poreikiai labai daug nusprendzia. Juolab su amziumi, tampi daugiau brandesnis zmogus ir nera to naturalaus jaunatvisko egoizmo pvz. bijoti prarasti grazia krutines forma, o jeigu vyras nemyles nuleks pas kita, oj kad itilpciua i kelnes kurias tilpau 16-kos. Atsimenu kada buvau 18-24 metu, oj kokia aktuali tema buvo - vajezau, vajezau, kad tik papai nekabetu kaip spanielio ausys, o dabar juokas ima. Kazkaip zmogus esi toks koks esi. Gal but butent tavo budas suplanuoti ir neduoda galimybes atsipalaiduoti, pavargsti nuo planavimo. Ir bent jau is to ka parasei sprendziu kad pas tave brandos procesas neaplenke ir tu jau i viska pradejusi esi ziureti daug paprasciau. Gal palnai planais - bet neatsisakyk ir naturalios eigos.
faustluk
2010 01 06, 22:42
Aciu jums uz patarimus ir reakcija. Aciu, aisku, ir uz brandos pripazinima Mano drauges is manes juokiasi, kai as jau kalendoriuje susideliojus darbelius lapkricio men. Niekur nedingsiu- darbas turizmo sferoje 9m. ismoke planuot metus i prieki ir pas kirpeja uzsirasyt tikliu laiku pusmeti i prieki  Nors ir 3, auginsiu pametines namuose ir jokiu darzeliu, aukliu- tenka zvalgytis i kalendoriu. Ir labai sau linkeciau, kad mano istisai ar net visada besisypsanti mergina ir toliau sypsotusi valgydama koses..Kaip bus taip bus. Aisku, nenormalu, galint maitint paciai- kist koses ir misini, gert kazkoki marazma, kad pienas nesigamintu. Bet gal man jis saviem dings? 7-8 men eigoje? As ir dabar dar nesuprantu pieno gamybos proceso. Rodos, ir skysciu daug negeriu, valgau be apetito del reikalo suderinta, kuo liesesni maista (taip maitinausi visada), ir nervuojuosi, ir asaringu vakaru yra...pieno kaip yra taip yra, kokybes nepatikrinsiu, mazoji jau 4-tas men kaip po 900 g priauga. Pienas gaminasi smegenyse. O kai jau pradesiu nebenoret maitint, gal jo savaime su kosiu pagalba sumazes?
Deganti
2010 01 06, 23:20
QUOTE(visai kitokia @ 2010 01 06, 22:42) Pienas gaminasi smegenyse. O kai jau pradesiu nebenoret maitint, gal jo savaime su kosiu pagalba sumazes? Jei mazaja maitinsi pagal jos poreikius pienuko nemazes ir niekur jis nedigs, jo bus tiek kiek tavo panai reikia ir pvz mano asm,enine nuomone, net ir dirbant jau paaugusi kudiki yra paprasciau maitint MP, palieki rytinius, vakarinius ir naktinius maitinimus, o diena jis ar ji jau valgo kosytes, o jei dar aktualu ir skaiciuot pinigelius, tai sutaupai nuo 100 iki 2oo uz misinukus, nekalbu apie tai, kad pvz man per metus apart Juros vandens, vitamino D ir pradzioje Espumizano kitu vaistu ar papildu maziui pirkt neteko, nors tai nera pagrindas kodel as maitinu savo vaika MP, as tam turiu svaresniu priezasciu, o pati svariausia - is meiles jam ir sau
Luttuke
2010 01 06, 23:25
QUOTE(visai kitokia @ 2010 01 06, 23:42) Aciu jums uz patarimus ir reakcija. Aciu, aisku, ir uz brandos pripazinima Mano drauges is manes juokiasi, kai as jau kalendoriuje susideliojus darbelius lapkricio men. Niekur nedingsiu- darbas turizmo sferoje 9m. ismoke planuot metus i prieki ir pas kirpeja uzsirasyt tikliu laiku pusmeti i prieki  Nors ir 3, auginsiu pametines namuose ir jokiu darzeliu, aukliu- tenka zvalgytis i kalendoriu. Ir labai sau linkeciau, kad mano istisai ar net visada besisypsanti mergina ir toliau sypsotusi valgydama koses..Kaip bus taip bus. Aisku, nenormalu, galint maitint paciai- kist koses ir misini, gert kazkoki marazma, kad pienas nesigamintu. Bet gal man jis saviem dings? 7-8 men eigoje? As ir dabar dar nesuprantu pieno gamybos proceso. Rodos, ir skysciu daug negeriu, valgau be apetito del reikalo suderinta, kuo liesesni maista (taip maitinausi visada), ir nervuojuosi, ir asaringu vakaru yra...pieno kaip yra taip yra, kokybes nepatikrinsiu, mazoji jau 4-tas men kaip po 900 g priauga. Pienas gaminasi smegenyse. O kai jau pradesiu nebenoret maitint, gal jo savaime su kosiu pagalba sumazes? Sumzes kai vaikas prades reciau valgyti. Jei pripazins koses, tai tikrai pades retinti maitinimus. As pati siaip neplanuoju nutraukineti maitinimu dar, bet bandau daryti, kad per pietus pavalgytu tik koses ir atsigertu arbatos ar sulciu (vaikui mazokas hemooglobinas, tai geria tuo laiku gelezi, o pienas trukdo ja isisavinti). Kai pradejo valgyti koses, tikslaiu issireikalavo budamas 5 men su trupuciu, labai dziaugiausi, kad puikiai valgo. Be problemu suvalgydavo 150 gr - liux. Bet visi valgymai baigesi pradejus dygti virsutinims dantukams. Kiekvienas koses valgymas baigiasi klyksmais, kartais klykia vos sauksta pamates. Aisku, jei tam saukste paskustas bananas ar obuolys - viaks puiku, betgi nemaitinsiu vaiko bananais vien... O siaip klykia ir reikalauja mp, gauna - nurimsta. Tokia mano patirtis. O nakti irgi keliasi kas valanda, kas 2 - TIKRAI SUNKU. Bet siuo metu, kad ir kaip noreciau niekaip neiseitu ne tik, kad nutraukineti, bet ir retinti maitinimus. Mazyliui 7 men., o valgyti pradejo kaip naujagimis
QUOTE(Luttuke @ 2010 01 07, 07:25) Sumzes kai vaikas prades reciau valgyti. Jei pripazins koses, tai tikrai pades retinti maitinimus. As pati siaip neplanuoju nutraukineti maitinimu dar, bet bandau daryti, kad per pietus pavalgytu tik koses ir atsigertu arbatos ar sulciu (vaikui mazokas hemooglobinas, tai geria tuo laiku gelezi, o pienas trukdo ja isisavinti). Kai pradejo valgyti koses, tikslaiu issireikalavo budamas 5 men su trupuciu, labai dziaugiausi, kad puikiai valgo. Be problemu suvalgydavo 150 gr - liux. Bet visi valgymai baigesi pradejus dygti virsutinims dantukams. Kiekvienas koses valgymas baigiasi klyksmais, kartais klykia vos sauksta pamates. Aisku, jei tam saukste paskustas bananas ar obuolys - viaks puiku, betgi nemaitinsiu vaiko bananais vien... O siaip klykia ir reikalauja mp, gauna - nurimsta. Tokia mano patirtis. O nakti irgi keliasi kas valanda, kas 2 - TIKRAI SUNKU. Bet siuo metu, kad ir kaip noreciau niekaip neiseitu ne tik, kad nutraukineti, bet ir retinti maitinimus. Mazyliui 7 men., o valgyti pradejo kaip naujagimis   Cia ne i tema , bet is smalsumo. O koses turit omenyje darzoviene ar tas pieniskas, nes juk pieniskos ir yra pienas  As saviskiui tokiais atvejais duodavau viena sauksta skanaus ( su obuoliu) kita tik darzoves. O siaip dar bus visko, buna uzeina nevalgumas ir daryk ka nori nors per uzpakali kisk. O kai jau pradeda galva sukiot, kad ne tai po kiekvieno maitinimo namai panasus kaip po karo. Nenuleisk ranku, prades veina diena valgyt  Nakti kai keliasi tik pamyluok, neduok taip daznai valgyt, tada kita kart isgers daugiau bus sotesnis, nes ir mums budavo pasiurbia tris lasus po valandos vel tas pats. Kantrybes kantrybes ir dar karta kantrybes. Na maniskis atsisake Mp nuo 6 men, dienom pradejo valgyt misini, kas kodel ir kaip nezinau bet nusisukdavo, rekia klykia ir nevalgo, o nuo 7 men jau ir naktimis budavo misinukas nes kruties neeme isvis, nors pieno buvo daugiau negu reikia. Daviau misinio verkdama, nes paciulpia kruti suzadina gamyba , krutys pilnos pieno o vaikas nusisuka ir rekia. Taip ir pabaigem tuos zaidimus, gavau mastita bet pienas palaipsniuj dingo, tikrai buvo skausminga. Iki metuku laiko vaiko mityba pagrinde yra pieniska, zinoma tai apima pieniskas koses, suris, varske ir pan.
pukepuke
2010 01 07, 14:34
QUOTE(Dax @ 2010 01 07, 15:14) Na maniskis atsisake Mp nuo 6 men, dienom pradejo valgyt misini, kas kodel ir kaip nezinau bet nusisukdavo, rekia klykia ir nevalgo, o nuo 7 men jau ir naktimis budavo misinukas nes kruties neeme isvis, nors pieno buvo daugiau negu reikia. Daviau misinio verkdama, nes paciulpia kruti suzadina gamyba , krutys pilnos pieno o vaikas nusisuka ir rekia. Taip ir pabaigem tuos zaidimus, gavau mastita bet pienas palaipsniuj dingo, tikrai buvo skausminga. Iki metuku laiko vaiko mityba pagrinde yra pieniska, zinoma tai apima pieniskas koses, suris, varske ir pan. Na as tokiu atveju bandyciau nutraukti ir nutraukta MP duoti, o ne misini
QUOTE(Dax @ 2010 01 07, 14:14) O koses turit omenyje darzoviene ar tas pieniskas, nes juk pieniskos ir yra pienas  As saviskiui tokiais atvejais duodavau viena sauksta skanaus ( su obuoliu) kita tik darzoves.  As irgi panasiai apgaudinedavau QUOTE(pukepuke @ 2010 01 07, 14:34) Na as tokiu atveju bandyciau nutraukti ir nutraukta MP duoti, o ne misini  Maniskiui kazkur nuo 6 men irgi uzeidavo bangom - tai ramiausiai sau valgo mp ir misinuka, tai tik misinuka, o mp neima nors tu ka. Traukdavau piena ir maitindavau su dviem buteliukais (viename - mp, kitame - misinukas). Taip ir zaisdavom: patraukia misinuko, greit apkeiciu - patraukia mp, kol supranta, kad ten mp, nustoja traukti - vel duodu buteliuka su misinuku, po to vel su mp ir taip toliau
QUOTE(Dax @ 2010 01 07, 14:14) Iki metuku laiko vaiko mityba pagrinde yra pieniska, zinoma tai apima pieniskas koses, suris, varske ir pan. karves (ozkos ir kitu gyvunu) pienas ir motinos pienas yra labai skirtingi dalykai, ir savo sudetimi, ir paskirtimi. saldaus karves pieno kudikiui iki metu apskritai nerekomenduojama duoti jokiu pavidalu. vadinamosios gatavos "pieniskos" koses paprastai buna pagamintos su pieno misiniu, o ne naturaliu karves pienu. rauginto pieno produktu galima ragauti artejant metukams, nes raugintuose pieno produktuose (varskeje, jogurte, rugpienyje ir pan) pieno baltymas buna is dalies suskaidytas, juose maziau pieno cukraus (laktozes). suris, zinoma, tinka tik baltas, fermentiniai jokiu budu ne. per anksti uzdavus karves pieno ir pieno produktu jautresniam kudikiui gali sutrikti virskinimas ar atsirasti alergija. ir zinoma, tokiu atveju, kai motinos pieno yra pakankamai, o kudikis del kokiu nors priezasciu atsisako kruties, pirmas pasirinkimas - nutrauktas motinos pienas. beje, tokie kruties atsisakymai neretai buna laikini, po kurio laiko galima vel grizti prie maitinimo krutimi.
QUOTE(pukepuke @ 2010 01 07, 22:34) Na as tokiu atveju bandyciau nutraukti ir nutraukta MP duoti, o ne misini  Nusitraukinejau pirma menesi, kazkaip nebekilo rankos vel prie to grizti. Aciu uz patarima. QUOTE(ragnez @ 2010 01 07, 22:56) karves (ozkos ir kitu gyvunu) pienas ir motinos pienas yra labai skirtingi dalykai, ir savo sudetimi, ir paskirtimi. saldaus karves pieno kudikiui iki metu apskritai nerekomenduojama duoti jokiu pavidalu. vadinamosios gatavos "pieniskos" koses paprastai buna pagamintos su pieno misiniu, o ne naturaliu karves pienu. rauginto pieno produktu galima ragauti artejant metukams, nes raugintuose pieno produktuose (varskeje, jogurte, rugpienyje ir pan) pieno baltymas buna is dalies suskaidytas, juose maziau pieno cukraus (laktozes). suris, zinoma, tinka tik baltas, fermentiniai jokiu budu ne. per anksti uzdavus karves pieno ir pieno produktu jautresniam kudikiui gali sutrikti virskinimas ar atsirasti alergija. ir zinoma, tokiu atveju, kai motinos pieno yra pakankamai, o kudikis del kokiu nors priezasciu atsisako kruties, pirmas pasirinkimas - nutrauktas motinos pienas. beje, tokie kruties atsisakymai neretai buna laikini, po kurio laiko galima vel grizti prie maitinimo krutimi. As ne apie karves, ozkos ir MP pieno skirtumus rasiau, o apskritai apie pieniskus produktus, nes pienas yra pagrindinis kalcio saltinis. Rekomendacijos yra rekomendacijom, o gyvenime ne vienas uzaugom su karves, ozkos pienu, klijukais. Nesigincyju su MP privalumais. Pieno misinys yra pagamintas is karves pieno milteliu pridedant kitu butinu medziagu, tokiu kaip papildomi vitaminai, gelezis, gerosios bakterijos, zuvu taukai, augaliniai riebalai, sojos lecitinas ir pan. Jeigu vaikui atsiranda alergija karves pienui daznai atsiranda ir misiniui, todel yra gaminami hipo alerginiai misiniai kur tie pieno milteliai yra apdoroti, todel ta smisinys yra kartesnis. Alergija yra organizmo reakcija i baltyma (pieno, kiausinio, svetimo organizmo ir pan.). Virskinimas gali sutrikti nuo daugelio dalyku, tame tarpe ir nuo pieno riebumo. Beje, karves pienas kaip visavertis maistas yra nerekomenduojames del to, kad turi nepakankamai gelezies ir ozkos pienas tame tarpe yra pranasesnis. Mano vaikas jogurtus valgo nuo 6 men, zinoma pritaikytus tokiam amziui. Fermentini suri puikiai valgo nuo 8 men, zinoma ne simtais gramu, o kaip uzkandis puikiai tinka. Labiausiai alergiskas yra tu "gatavu" kosiu priedams, tokiems kaip pvz bananu drozles ar su jomis pridetiems kokiems kitiems geriams, todel naudojam pvz ryziu dribsnius pridedant kokiu trintu obuoliu, bananu ar uogu patiems. Aciu uz komentara, bet irodyti MP privalumai maitinant iki 6 men, nes butent kazkur apie 6 men vaiko skrandzio sienele darosi nepralaidi piene esantiems antikunams, o ilgas maitinimas (virs metu ir ilgiau) MP jokiu dideliu privalumu nebeturi tik tai, kad vaikas priprates, kartais sunku buna atjunkyti, o vien MP tokiam amziuje jau nera pakankama, daznai kyla problemu su maitinimu darzoviens, mesa, koses ir pan. Pats atsisake, patenkintas misinuku buvo, valge normaliai normalu maista, gavo pakankamai ko jam reikia, nesirgo nei karto nuo to laiko, svoris auga puikiai, aktyvus, zingeidus be galo. Manau atlikau puiku darba maitindama tiek, kiek mums buvo duota, o vaiko prievartavimu ir zaidimais kazkaip nesinorejo uzsiimt, iskaitant tai kad po vaiko gimimo del tam tikru priezasciu nusitraukinejau kas valanda, kad tik tam mazyliui butu pieno, buteliuku plovimas, sterilizavimas, namai aukstyn kojom, nemiga (o kada gi miegosi jeigu valanda nusitraukineji, valanda vaika maitini, kol buteliukus issiplauni, apsitvarkai skudurus, pavalgai, nusiprausi ir vel viskas ratu ratu). Dziaugiuosi tuom, kad nepasidaviau ir nepradejau misiniu pacioj pradzioj nors rankos sviro, bet pats pradejo valgyt apie 4 sav, nors misinys jau buvo nupirktas. Be to nemanau, kad mano sunus kadanors tai isvis vertins, ar as ji maitinciau viena menesi ar du men. ar 6men. ar metus ar tris ir tikrai nepasmerks kad neismaitinau dar vieno menesio ar dvieju.
faustluk
2010 01 07, 18:25
QUOTE(Dax @ 2010 01 07, 19:03) Pats atsisake, patenkintas misinuku buvo, valge normaliai normalu maista, gavo pakankamai ko jam reikia, nesirgo nei karto nuo to laiko, svoris auga puikiai, aktyvus, zingeidus be galo. Manau atlikau puiku darba maitindama tiek, kiek mums buvo duota, o vaiko prievartavimu ir zaidimais kazkaip nesinorejo uzsiimt, iskaitant tai kad po vaiko gimimo del tam tikru priezasciu nusitraukinejau kas valanda, kad tik tam mazyliui butu pieno, buteliuku plovimas, sterilizavimas, namai aukstyn kojom, nemiga (o kada gi miegosi jeigu valanda nusitraukineji, valanda vaika maitini, kol buteliukus issiplauni, apsitvarkai skudurus, pavalgai, nusiprausi ir vel viskas ratu ratu). Dziaugiuosi tuom, kad nepasidaviau ir nepradejau misiniu pacioj pradzioj nors rankos sviro, bet pats pradejo valgyt apie 4 sav, nors misinys jau buvo nupirktas. Be to nemanau, kad mano sunus kadanors tai isvis vertins, ar as ji maitinciau viena menesi ar du men. ar 6men. ar metus ar tris ir tikrai nepasmerks kad neismaitinau dar vieno menesio ar dvieju.   Pritariu, sutinku. Cia kazkuri rase: maitinu Mp is meiles jam ir sau. O kaip cia pasversi, kieno ta meile didesne. Ir su misnuku maitinusi- be proto be galo myliu savaja tiek pat kaip ir antraja, maitindama mp. Esu taip pat gavusi nemazai informacijos, kad naudingiausias mp vaikeliui iki 6 men, o visa kita veliau kaip ir dax raso- pripratimas..
Dax, galiu pasakyti, labai desninga, jog tavo kudikis alergiskas, jei is tiesu jam duodi tokius produktus, kaip rasai... ar buvote pas alergologa su issamiu vaiko vartojamu produktu sarasau (iskaitant info apie tai, kada tie produktai buvo ivesti i mityba?)
pukepuke
2010 01 08, 00:11
QUOTE(Dax @ 2010 01 07, 19:03) Nusitraukinejau pirma menesi, kazkaip nebekilo rankos vel prie to grizti. Aciu uz patarima. As traukiau 8 men. tol, kol pienas beigesi. Nors daznai girdziu, kad traukti sunku, taip nemanau. Gal todel, kad pas mane dvyniai, ir as samoningai nutariau nutraukineti kai vaikams 2 men. suejo. Po ilgu kanciu pratinimo prie (.)(.) neapkentus vistiek perejau ant traukimu palaipsniui, nes man buvo per sunku ir (.)(.) davinet, ir dar buteliuka ant virsaus, o veliau dar ta pati su antru daryt (o ir antras budavo isirekdavo kol su pirmuoju zaidziau...)O tada tai jau imadavo nervas Nusipirkau ekektrini pientrauki ir kazkaip lengviau pasidare, tikrai geras daiktas jei daznai tenka piena traukti  Ramiai sau SM galejau paskaityti kol pienas lasedavo i buteliuka. Nors melynes ant (.) (.) (nuo nuolatinio traukymo pientraukiu, veliau dar "daspaudimo" ranka) lyg siol liko... Aisku, jei vaikui skonis MP nepatinka, tai kas kita. Maniskiai gerai gere MP o ant virsaus misini.
M.A.M.A
2010 01 08, 01:09
QUOTE(visai kitokia @ 2010 01 03, 19:18) Ir kitas dalykas: ar cia hormonai ar kas bemaitinant, a le miegamojo reikalai su vyru stovi stilio busenoje. Nenooooriu!!! Vis kas 1.5-2 val maitinu diena nakti. Gerai, kad jis pas mane supratingas. Bet turiu ir apie ji pagalvoti! Ir apie pametinuke vyresnele.. O ciklas jau atsinaujino? Nes jeigu ne, tai gali tekti taip pasikamuoti iki pat jo atsinaujinimo.
|
|