Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nusprendusios nemaitinti krūtimi
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
sanli
kiek žiūrėjau pradžioj temos tai perskaičiau tokį sakinį: " ši tema tik konkretiem patarimam, be moralizavimų ir paniekinimų"
bet kuo toliau skaitau ir matau kad tų patarimų visai nebelieka o tik pasamprotavimai apie keistą požiūrį apie žindymą prie vyrų, kas patinka kas ne ir t.t. g.gif verysad.gif
amelituke
As tai labai pritariu Dinedos minciai, kad vyras i zmona turetu labiau ziureti kaip i moteri... nes isties siame reikale, kai moteris susilaukia vaikelio atsiranda daugybe problemu.... ir dauguma ju tik todel, kad vyrai perdaug mato biggrin.gif
"turtinga"
Tiesa pasakius isdesciau savo nuomone apie zindyma, o ne savo vyro .Vyras, manau siuo klausimu nelabai gali ka ir spresti, jo darbas bet kokiu atveju palaikyti mane, ka as ir turiu.As rupinuosi vaikais, jis rupinasi manimi - todel visi esam pakankamai pailseje ir be jokio streso, sypsomes ir esam ramus net jai ir puse nakties mazoji ant ranku.
O jei gryzus prie skyrelio temos, tai mano manymu geriausias budas naikinti piena - nusitraukinejimas.Nebutinai iskart bandyti vaistus ar metu lasus.Su pirmuoju geriau metu arbata, minusas tame, kad ji labai slopina apetita, per greit nukrito priaugti kilogramai ir odos perteklius tiesiog nutyso.Dabar uztenka ir metiniu saldainiu ir atsisakyti didziosios dalies skysciu, o ypatingai pieno.
Nusitraukiu piena dukart paroje, visad tuo paciu metu ir kaskart vis maziau (tik tiek, kad krutines suminkstetu), kai pieno visai mazai liks trauksiu tik karta paroj.Jokiu siltu ar saltu kompresu, kai pradeda gelti krutis, kenciu ir stebiu, kad neatsirastu paraudimu ir, kad temperatura nepradetu kilti (tada reiktu nusitraukti nesulaukus laiko, as dar ir paracetamolio isgerdavau del visa pikta), po truputi pienas perdega ir netgi dvigubai sumazeja jo kiekis.Tokiam "zaidimui" uztenka dvieju-trieju savaciu.Ir liemenele geriau truputi ankstesne nei laisvoka, kad krutines butu tvirtai "ipakuotos."Beje, kai pradejau gerti metu arbata, lasus ar tik saldainius ciulpti, vaikui nebeduodu ne laso savo pieno.
Aisku apie grazia krutine tik pasvajot,nes taip pat kaip su antsvoriu - per staigiai nusinaikinus piena, oda nespeja susitraukti.Teks po to nemazai pasistengt, kad bent kiek atstatyti forma.NORINCIOMS ISSAUGOTI KUO GRAZESNE KRUTINE, PATARCIAU MAITINTI KUDIKI.
Man sie budai pasiteisino ir pasiteisina 100 procentu.
kristinita
QUOTE(Dineda @ 2009 03 24, 13:53)
Tiesa pasakius isdesciau savo nuomone apie zindyma, o ne savo vyro .Vyras, manau siuo klausimu nelabai gali ka ir spresti, jo darbas bet kokiu atveju palaikyti mane, ka as ir turiu.As rupinuosi vaikais, jis rupinasi manimi - todel visi esam pakankamai pailseje ir be jokio streso, sypsomes ir esam ramus net jai ir puse nakties mazoji ant ranku.
O jei gryzus prie skyrelio temos, tai mano manymu geriausias budas naikinti piena - nusitraukinejimas.Nebutinai iskart bandyti vaistus ar metu lasus.Su pirmuoju geriau metu arbata, minusas tame, kad ji labai slopina apetita, per greit nukrito priaugti kilogramai ir odos perteklius tiesiog nutyso.Dabar uztenka ir metiniu saldainiu ir atsisakyti didziosios dalies skysciu, o ypatingai pieno.
Nusitraukiu piena dukart paroje, visad tuo paciu metu ir kaskart vis maziau (tik tiek, kad krutines suminkstetu), kai pieno visai mazai liks trauksiu tik karta paroj.Jokiu siltu ar saltu kompresu, kai pradeda gelti krutis, kenciu ir stebiu, kad neatsirastu paraudimu ir, kad temperatura nepradetu kilti (tada reiktu nusitraukti nesulaukus laiko, as dar ir paracetamolio isgerdavau del visa pikta), po truputi pienas perdega ir netgi dvigubai sumazeja jo kiekis.Tokiam "zaidimui" uztenka dvieju-trieju savaciu.Ir liemenele geriau truputi ankstesne nei laisvoka, kad krutines butu tvirtai "ipakuotos."Beje, kai pradejau gerti metu arbata, lasus ar tik saldainius ciulpti, vaikui nebeduodu ne laso savo pieno.
Aisku apie grazia krutine tik pasvajot,nes taip pat kaip su antsvoriu - per staigiai nusinaikinus piena, oda nespeja susitraukti.Teks po to nemazai pasistengt, kad bent kiek atstatyti forma.NORINCIOMS ISSAUGOTI KUO GRAZESNE KRUTINE, PATARCIAU MAITINTI KUDIKI.
Man sie budai pasiteisino ir pasiteisina 100 procentu.
*

o tiesa, Dineda, dėl kokių priežasčių nemaitinate vaiko?tiesiog įdomu blush2.gif
sandrulyte
na mamytes, nusprendusios nemaitinti savo kudikiu, skaiciau vienakart jusu foruma, antrakart...po to ir vel, po keleto savaiciu...ir vis kartas nuo karto pagalvodavau, kodel(ieskojau tokiu argumentu, kurie mane itikintu), bet tikrai, niekaip, nesuprantu jusu(bet tikrai nesmerkiu, cia kiekvienos pasirinkimas, nors as ir visom keturiom uz kuo ilgesni zindyma)...juk visos norim savo vaikuciams ko geriausio,kaip ir savo paciu gyvenimuose, tai kodel to atsisakom??? skaiciau be proto daug literaturos zindymo tema, ir su kiekvienu straipsniu noras zindyti tik stipreja(pvz. kai kudikis apzioja kruti, spenelyje yra tokiu dariniu, kurie pagal seiles istiria, ar vaikutis neserga, o jei serga, su kitu maitinimu paruosia "sveikatos kokteili" - visokiu antikuniu, vitaminu ir pan..) zindymas - tai nerealiai tobulas gamtos procesas, kam griauti si naturalu procesa svetima kudikio organizmui sintetika. juk karves pieno baltymas tinka versiukui, ruones - ruoniukui, o zmogaus - zmogiukiui.. smile.gif viskas labai paprasta. lotuliukas.gif
tai tiek tokiu pastebejimu, greiciau - nusistebejimu. lotuliukas.gif
livetukė
oi būna visokių situacijų, pati dabar nebežinau kaip reikės elgtis jei turėsiu dar vieną leliuką unsure.gif Nes tai ką patyriau maitindama krūtimi tikrai niekam nelinkėčiau. tiesiog trys mėnesiai iškito visiškai iš gyvenimo, tiek man, tiek mano šeimynai doh.gif Dabar psichologiškai labai sunku nusiteikti, kad viskas bus gerai, nors aš visa širdimi už natūralų maitinimą smile.gif Kaip sakant bijau ko dar nėra blush2.gif

O gal kam teko susidurti su tokia situacija, ir gal kas turi kokių patarimų ką daryti, kai pienuko neina nusitraukti su pientraukiu, o rankomis iš vis be šansų? g.gif o leliukas tiek nesuvalgo kiek prisigamina g.gif Kaip elgtis? kaip matinti? Kaip nutraukti maitinimą?
amelituke
QUOTE(livetukė @ 2009 05 11, 00:49)
oi būna visokių situacijų, pati dabar nebežinau kaip reikės elgtis jei turėsiu dar vieną leliuką unsure.gif  Nes tai ką patyriau maitindama krūtimi tikrai niekam nelinkėčiau. tiesiog trys mėnesiai iškito visiškai iš gyvenimo, tiek man, tiek mano šeimynai doh.gif Dabar psichologiškai labai sunku nusiteikti, kad viskas bus gerai, nors aš visa širdimi už natūralų maitinimą smile.gif Kaip sakant bijau ko dar nėra blush2.gif

O gal kam teko susidurti su tokia situacija, ir gal kas turi kokių patarimų ką daryti, kai pienuko neina nusitraukti su pientraukiu, o rankomis iš vis be šansų? g.gif o leliukas tiek nesuvalgo kiek prisigamina g.gif Kaip elgtis? kaip matinti? Kaip nutraukti maitinimą?
*

Gal ne viska supratau, bet gal agli pakonkretinti savo klausima?
livetukė
QUOTE(amelituke @ 2009 05 11, 12:34)
Gal ne viska supratau, bet gal agli pakonkretinti savo klausima?
*

Na situacija tokia:mažylis pavalgo lyg ir normaliai, bet pienuko gaminasi daugiau negu mažyliui reikia, nutraukti neišeina nei pientraukiu, nei rankomis. Tuomet gaunasi pieno staze, uždegimas ir t.t. Tiesiog spazmuoja latakėliai ir viskas. Vaistų vartoti nesinori. tai kaip elgtis?
Natuke
QUOTE(livetukė @ 2009 05 11, 15:57)
Na situacija tokia:mažylis pavalgo lyg ir normaliai, bet pienuko gaminasi daugiau negu mažyliui reikia, nutraukti neišeina nei pientraukiu, nei rankomis. Tuomet gaunasi pieno staze, uždegimas ir t.t. Tiesiog spazmuoja latakėliai ir viskas. Vaistų vartoti nesinori. tai kaip elgtis?
*

O ką darytum jeigu tenka nutraukti žindymą? Kai ateina pienukas, o vaikas nebežinda? Nusitrauki? Ir taip iki senatvės? Nes kiek nutrauksi, tiek tau ir priigamins g.gif
livetukė
QUOTE(Natuke @ 2009 05 11, 20:02)
O ką darytum jeigu tenka nutraukti žindymą? Kai ateina pienukas, o vaikas nebežinda? Nusitrauki? Ir taip iki senatvės? Nes kiek nutrauksi, tiek tau ir priigamins g.gif
*

Nesupratau g.gif čia atsakymas ar klausimas?
soske
del 'terorizavimo' ligonineje tai tikrai siaubas. is karto po cp, kai atnese vaikiuka, liepe maitint, graziai paaiskinau, kad nemaitinsiu, gi buvom jau prie cp apie tai kalbeje su daktarais. kaip ta bobele pasiuto doh.gif pasake 'man tai kas, tegu ir invalidas buna' bigsmile.gif kadangi esu nagla kaip tankas taaaaiip pasakiau, kad daugiau ir nebeuzejo nei kartelio lotuliukas.gif lotuliukas.gif

o del MB, na, is tikruju man tai net nebuvo svarbu kokia jo nuomone del maitinimo, gi cia mano kunas. bet kai pradejom kalbetis apie tai, jis ir pasake, kad cia mano reikalas ir kaip jau man atrodo taip kad ir daryciau, visais atvejais palaikys mane. kaip buvo fain, kad MB nakti keldavosi , maitindavo, ciuciuodavo smile.gif pirmus men keldavosi jis, veliau viena karta as , kita - jis thumbup.gif
man pienas taip ir neatsirado, is kart po cp isgeriau kazkokiu vaistu, geriau ir metu lasus ir taip apie pora savaiciu, tiesiog bijojau kad visgi neatsirastu.
Natuke
QUOTE(livetukė @ 2009 05 11, 20:45)
Nesupratau g.gif čia atsakymas ar klausimas?
*

na čia ir atsakymas ir klausimas. Nusitraukinėtum kaip Dineda - tik sumažinti skausmą, ekstra pienukas "perdega", o iš naujo neatsiranda, nes nėra stimuliacijos. Jeigu yra skausmingų guziukų, kuri neišnyksta, galima pačiai nutraukti pirmą pieną, kuris lengvai teką, o po to dėti mažiuką prie kruties - jis išsiurbs tai, ką neįmanoma nutraukti su rankom. Geriau dėti smakriuku prie guziuko.

O šiaip jeigu nuo pat gimimo vaikas ištisai prie kruties ir dažnai bei daug žindo jau priešpienį, pieno iš karto gaminsis tiek kiek reikia ax.gif

Atiprašau nežindančias mamas už offtopą 4u.gif
livetukė
QUOTE(Natuke @ 2009 05 12, 11:48)
na čia ir atsakymas ir klausimas. Nusitraukinėtum kaip Dineda - tik sumažinti skausmą, ekstra pienukas "perdega", o iš naujo neatsiranda, nes nėra stimuliacijos. Jeigu yra skausmingų guziukų, kuri neišnyksta, galima pačiai nutraukti pirmą pieną, kuris lengvai teką, o po to dėti mažiuką prie kruties - jis išsiurbs tai, ką neįmanoma nutraukti su rankom. Geriau dėti smakriuku prie guziuko. 

O šiaip jeigu nuo pat gimimo vaikas ištisai prie kruties ir dažnai bei daug žindo jau priešpienį, pieno iš karto gaminsis tiek kiek reikia ax.gif

Atiprašau nežindančias mamas už offtopą 4u.gif
*

sakyčiau aišku, ką turit omeny 4u.gif bet deja, mano atveju tai nepadejo schmoll.gif nusitraukti pačiai išeidavo vos 2 šaukštus, vienintelis palengvejimas kai vaikutis pilnai išsiurbdavo. bet jis visiškai pasisotindavo iš vienos krūties, o kita krūtis tuo tarpu degdavo, pilna guzeliu, karščiuodavau+ dar "nugraužti" speneliai. Per vieną žingsnį net keletą kartų buvau nuo skalpelio doh.gif Tai vat , pienuko kaip ir nemažėdavo, nes laaaabai jau norejau maitinti, neribojau skysčių ir pan. gal sakau reikėjo skysčius ribot?
soske
na ir koks gi skirtumas del ko nusprendziau nemaitint? buvo begale priezasciu. metykit jus mane akmenim ir smerkit, bet taip- ir del grozio biggrin.gif na ir kas?? ir kuom si priezastis maziau reiksminga negu kitos? man grozis svarbu, negerai? kodel?
tikrai TIKRAI nemanau, kad ji nuskriaudziau, sveikas, protingas linksmas vaikas. yra daugybe nezindanciu, net neabejoju, bet kitos tiesiog bijo cia pasisakyt, mat bus pasmerktos. nepradekim vel visko is pradziu. galit man parasyt i az, issakyt nepasitenkinima manim, bet nebeterskime dar vienos temos biggrin.gif
kristinita
nežindančiom mamoms siūlau pasiskaityti blush2.gif

http://www.delfi.lt/news/daily/Health/arti...php?id=22155976
GiedrėM
Statūs papai pas paaugles ir silikoniniai. Vsio 4u.gif Soske, nu juk ne tik dėl papų nežindai vaiko cool.gif
soske
na pas mane B, silikonu del didumo nesideciau, nebent jei su mazium siap kas pasikeistu, ar nukartu- tada tikrai pakelima daryciau. didesniu tai nenoriu, pati mazute esu, b jau ir tai ant manes tikrai normaliai lotuliukas.gif
o nestuke.gif metu kad man nebuvo padideje schmoll.gif visas tas pacias liemeneles nesiojau, nebuvo jokiu priespieniu, nieko g.gif gal cia nuo nusiteikimo kad nemaitinsiu, nors nemanau, gi daug kam pieno dar nebuna kai pagimdo. o man CP buvo, tai jo net ir neatsirado.
Ode
QUOTE(soske @ 2009 05 22, 20:15)
gal cia nuo nusiteikimo kad nemaitinsiu, nors nemanau, gi daug kam pieno dar nebuna kai pagimdo. o man CP buvo, tai jo net ir neatsirado.
*

Jūs lyg sakėt, kad kažkokį vaistą išgėrėt pagimdžiusi g.gif
O šiaip tai pieno būna pas visas. Po CP taip pat, taip kad tas tikrai įtakos neturėjo padaryt. Nusiteikimas - gali būti.
Natuke
QUOTE(Rustė @ 2008 03 19, 14:25)
ši tema tik konkretiem patarimam, be moralizavimų ir paniekinimų
Papildyta:
Parlodel (bromocriptine)
Bromocriptine is also sometimes used to prevent or stop milk production for medical reasons following childbirth, miscarriage or abortion. Prolactin is the hormone that stimulates the production of breast milk, hence decreasing the production of prolactin with bromocriptine stops milk production.

Lietuviškai

Bromocriptin-Richter®Bromocriptinum
ATC kodas: G02C B01, N04B C01
Gamintojas: Gedeon Richter LTD
Registracijos numeris: 94/1193/8
Vaisto tipas: Bereceptinis
Tinkamumo laikas (mėn.):
Tinkamumo laikas (atplėšus pakuotę):
Farmacinė vaisto forma: Tabletės
Farmakoterapinė grupė: Dopaminomimetikas
Vaisto aprašymas:
Sudėtis,dozės.Tabletėje - 2,5 mg bromokriptino (bromokriptino mezilato
pavidalu).
Farmakologinės sąvybės
Veikimo mechanizmas.
Bromokriptinas veikia dopaminerginius procesus pogumburyje ir hipofizėje,
slopina padidėjusį prolaktino susidarymą, šalina vaisingumo ciklų sutrikimus, susijusius su hiperprolaktinemija, blokuoja skatinamą pieno liaukų laktaciją, slopina jau prasidėjusią laktaciją.
Akromegalija sergantiems ligoniams mažina augimo hormono koncentraciją
plazmoje ir taip mažina klinikinius akromegalijos simptomus bei pagerina organizmo toleranciją gliukozei.
Farmakodinamika.
Farmakokinetika.
Klinikinės sąvybės
Indikacijos.
Menstruacinio ciklo sutrikimai ir nevaisingumas, susiję suprolaktino apykaita (hiperprolaktinemija arba normalus prolaktino kiekis kraujyje). Amenorėja kartu su galaktorėja arba be jos, oligomenorėja, geltonkūnio funkcinis nepakankamumas. Su hiperprolaktinemija susiję įvairūs sutrikimai, sukelti psichotropinių bei antihipertenzinių vaistų.
Nevaisingumas, nesusijęs su prolaktino apykaita: kiaušidžių policistozė,
anovuliaciniai ciklai (kaip papildoma priemonė, gydant antiestrogenais, pvz., klomifenu).
Be to, bromokriptinas vartojamas sergant hipofizės prolaktinoma (mikro-adenoma ir makroadenoma), kai gaminama daug prolaktino. Skiriama prieš chirurginę operaciją siekiant sumažinti naviko apimtį ir palengvinti pašalinimo operaciją, taip pat pooperaciniu laikotarpiu, jei prolaktino koncentracija kraujyje išlieka padidėjusi.
Sergantiesiems akromegalija bromokriptino vartojama vieno (monoterapija)
arba kaip papildoma priemonė skiriant chirurginį bei spindulinį gydymą.
Kontraindikacijos.Vartoti Bromocriptin® endokrinologijoje ab-so-liučių
kontraindikacijų nėra.
Apie vartojimą nėštumo laikotarpiu žr. Įspėjimai.
Nepageidaujami reiškiniai.Vartojant bromokriptiną, gydymo pradžioje gali
būti pykinimas, vėmimas, galvos skausmas ir svaigimas, bendras silpnumas. Šios pašalinės reakcijos nėra pagrindas nutraukti gydymą. Kad nesvaigtų galva ir nepykintų, 1 val. prieš geriant bromokriptiną, patariama išgerti vaistų nuo vėmimo (Thiethylperazinum, Metoclopramidum preparatų).
Kai kuriems pacientams gali pasireikšti ortostatinė hipotenzija, todėl
ambulatoriniams pacientams rekomenduojama periodiškai tikrinti kraujospūdį.
Vartojant bromokriptiną didelėmis dozėmis, gali būti haliucinacijų,
psichozių, regos sutrikimų, diskinezijų, sausumas burnoje, vidurių užkietėjimas, kojų raumenų traukuliai. Visos šios pašalinės reakcijos priklauso tik nuo dozės dydžio. Ilgai vartojant bromokriptiną, gali atsirasti baltų dėmių ant rankų ir kojų pirštų. Nuo šalčio pirštai pabąla laikinai ir dažniausiai tiems pacientams, kurie anksčiau yra turėję Reino ligos simptomų.
Ypatingi įspėjimai.
Vaisingo amžiaus moterys, vartojančios bromokriptiną, privalo naudoti
kontracepcijos priemones, tačiau negalima vartoti hormoninių kontracepcinių preparatų. Jeigu moteris pastoja ir nori išsaugoti nėštumą, gydymas bromokriptinu turi būti nutrauktas. Nutraukus bromokriptino vartojimą, persileidimai nėra dažnesni kaip kitoms nėščiosioms. Bromokriptino vartojimas per pirmąsiais 8 nėštumo savaites neturi įtakos nėštumo eigai
ir gimdymui.
Jei moteris vartojo bromokriptiną dėl hipofizės adenomos ir nutraukė gydymą dėl nėštumo, būtina per visą nėštumo laikotarpį nuolat tikrinti nėščiosios sveikatą ir tirti akipločio kitimus. Jei hipofizės prolaktinoma didėja, gydyti bromokriptinu reikia toliau, nepaisant nėštumo.
Mastalgiją, pieno liaukų mazgelius ir fibrocistozę gydyti bromokriptinu
reikia pradėti tik įsitikinus, kad patologiniai pakitimai yra nepiktybiški.
Vartojant bromokriptiną laktacijai slopinti po gimdymo, pirmąją gydymo
savaitę būtina dažnai tikrinti kraujospūdį. Jei pasireiškia hipertenzija ir stiprus galvos skausmas su regos sutrikimais arba be jų, būtina skubiai nutraukti gydymą ir ištirti pacientės sveikatą.
Kai bromokriptinas vartojamas akromegalijai gydyti ir paaiškėja, kad sergama opalige, būtina pakeisti gydymą. Jei gydymas bromokriptinu tęsiamas, reikia įspėti pacientą, kad nedelsiant praneštų gydytojui apie sutrikusią skrandžio ir žarnyno veiklą.
Kai yra psichikos sutrikimų arba sunkios širdies ir kraujagyslių ligos,
didelių bromokriptino dozių vartoti nepatartina.
Jei ligos metu prolaktino kiekis kraujyje nepadidėja, reikia vartoti
minimalias gydomąsias dozes, kad prolaktino koncentraciją kraujyje dar sumažėtų ir būtų užkirstas kelias galimiems geltonkūnio funkcijos sutrikimams.
Preparato negalima vartoti krūtimi maitinančioms motinoms ir vaikams iki
15 metų.
Pavartojus per didelę dozę, būtina skirti metoklopramidą (vartoti parenteraliai, peroraliai vartoti nepatartina).
Vartojant bromokriptiną, gali sutrikti rega. Alkoholis padidina pašalinių
reakcijų galimybę.
Vartojimas nėštumo ir maitinimo krūtimi metu.
Sąveika.
Bromokriptiną atsargiai vartoti su eritromicinu (didina bromokriptino koncentraciją kraujyje), dopaminoblokatoriais, pvz., butirofenonai, fenotiazinai, kurie slopina bromokriptino veikimą.
Negalima vartoti kartu su kitais skalsių alkaloidų preparatais.
Dozavimo, vartojimo būdas.
Bromocriptin® tabletės geriamos valgant. Paros dozė ir vartojimo būdas priklauso nuo patologinio proceso ir vartojimo paskirties.
Menstruaciniai sutrikimai ir moterų nevaisingumas. Paros dozė - 2,5-3,75
mg (po 1/2 tabletės 2-3 kartus per parą), jei reikia, dozė didinama dvigubai. Gydoma tol, kol menstruacijų ciklai sunormalėja ir sunormalėja ovuliacija. Gydymo rezultatams įtvirtinti preparatą galima vartoti dar kelis ciklus.
Prolaktinoma. Paros dozė - 2,5-3,75 mg (po 1/2 tabletės 2-3 kartus per
parą), pamažu didinant dozę, kol prolaktino koncentracija kraujyje sumažėja iki fiziologinės normos.
Akromegalija. Gydymo pradžioje skiriama po 1/2 tabletės 2-3 kartus per
parą (paros dozė - 2,5-3,75 mg). Atsižvelgiant į gydymo efektą ir pašalines reakcijas, dozę galima padidinti iki 10-20 mg per parą (4-8 tabletės).
Laktacijos slopinimas. Skiriama 14 dienų iš eilės po 5 mg per parą (po 1
tabletę 2 kartus). Gydyti reikia pradėti kuo greičiau, tačiau ne anksčiau kaip praėjus 4 val. po gimdymo arba aborto. Baigus gydymo kursą, po 2-3 dienų gali pasirodyti nedaug pieno išskyrų. Tada reikia tęsti gydymą
bromokriptinu dar savaitę tomis pačiomis dozėmis.
Pieno liaukų sukietėjimas po gimdymo. Išgeriama 1 tabletė (2,5 mg). Jei
reikia, po 6-12 val.
galima išgerti dar vieną tabletę, bet ne daugiau, kad nebūtų sutrikdyta
pieno sekrecija.
Po gimdymo prasidėjęs mastitas. Bromokriptinas vartojamas tokiomis pat
dozėmis ir tokiu pat būdu kaip ir laktacijai slopinti. Kartu būtina vartoti antibiotikus.
Nepiktybinė pieno liaukų patologija. Vartojama po 1/2 tabletės 2-3 kartus
per parą (paros dozė - 2,5-3,75 mg). Jei reikia, dozė pamažu didinama iki dvigubos.
Perdozavimo, toksiniai reiškiniai.
Ypatingos atsargumo priemonės.
Poveikis sugebėjimui vairuoti automobilį, valdyti mechanizmus.
Farmacinės sąvybės
Nesuderinamumas.
Tinkamumo laikas.
Laikymo sąlygos.
Pakuotė (dydis, dozuotė, tipas).30 tablečių po 2,5 mg.
Platintojas.
Ypatingos likučių nukenksminimo (atsargumo) priemonės.
Papildoma informacija
*

pakeliau pirmą temos autorės MODERATORĖS postą

mamytės, daugiau pagarbos moderatorėms ir pašnekovėms 4u.gif blush2.gif
kristinita
įpūsiu truputį aš į šią temelę optimizmo mamytėms, kurioms nesisekė maitint vaikiukų savo (tikiuosi bent jau)...mano draugė pirmo vaikiuko nemaitino, nes pienelio nebuvo...štai mano draugytė pasigimdė sūnelį antrą ir ką gi manote bigsmile.gif pienelio yra 4u.gif ir maitina sau patenkinta bigsmile.gif prieš tai daug kalbėjomės ir priežastis buvo paprasta...su pirmu sūnumi buvo padaryta labai prasta pradžia verysad.gif iš šono jokios pagalbos, informacijos ir t.t.Ir vaikiukas labai neramus buvo..viskas susidėjo ir pirmo net dviejų sav. neišmaitino verysad.gif taigi, manau viskas įmanoma... bigsmile.gif jei pirmo nemaitinote, nenusiminkit...tas nereiškia, kad ir antram pieno nebus ax.gif O jei kokio patarimėlio reikia, kaip žindyti dirbant klauskite...dirbu ir iki šiol žindau smile.gif gal kam būsiu naudinga ax.gif

P.S. manau ši tema skirta ne diskusijoms su soske, o patarimams bei informacijos tiekimui mamoms, kurioms nesisekė maitint...taigi, mamytės maitinančios vaikelius, suprantu jūsų pyktį, nes ir pačiai sunku šią temą skaityt, bet susilaikykite, nes tos beprasmiškos diskusijos nevertos nei jūsų laiko nei nervų 4u.gif
visata8
Sveikos nemaitinancios mamytes.
Turiu pora klausimu. Nuo kada reikia pradeti gerti tuos vaistus- po gimdymo iskart, ar jau nestumo pabaigai? Ir koks yra geresnis misinukas, kurio galima maitinti kudiki jau nuo pirmos dienos ? Gal koks antialerginis, o gal kelis nusipirkti skirtingus, jeigu vienas nepatiks ? Similakas pan nesuteikia pasitikejimo.
soske
QUOTE(visata8 @ 2009 05 26, 19:08)
Sveikos nemaitinancios mamytes.
Turiu pora klausimu. Nuo kada reikia pradeti gerti tuos vaistus- po gimdymo iskart, ar jau nestumo pabaigai? Ir koks yra geresnis misinukas, kurio galima maitinti kudiki jau nuo pirmos dienos ? Gal koks antialerginis, o gal kelis nusipirkti skirtingus, jeigu vienas nepatiks ? Similakas pan nesuteikia pasitikejimo.
*

vaistus pradejau gert is karto po cp. man pieno nei priespienio neatsirado. bet dar geriau ir metu lasus del visa ko.
misinuka davem is pradziu aptamil, paskui skysta tutteli.
Papildyta:
QUOTE(vikusedo @ 2009 05 27, 13:44)
lotuliukas.gif  jo jo nusipirk visokiu  hah.gif nepyk, bet kazakip keistokai tas tavo postas skaitosi  mirksiukas.gif  lotuliukas.gif
*

kas cia keistoko? g.gif
nu visiska kaimete ,mergele, busite.
Rustė

! 
Primenu tema skirta nusprendusioms nemaitinti krūtimi, o ne moralams, kokios nesveikos ir neišmanėlės jos mamos.

Kokios tokios, bet ir jos nusipelno pagarbos!

Norime tolerancijos žindydamos kūdikį viešumoje, ir norim pagarbos sau, bet negerbiame manančių kitaip.

Ir nesvarbu, kad medicina sako, kad žindyti sveika, jos taip nusprendė ir čia jų pasirinkimas.

Neteisiame gi žmogaus, kuris nešioja kitokios spalvos džinsus, arba kitaip šukuojasi plaukus.

Suprantu, kad mano palyginimai gal ne visiškai tinkami, bet tolerancija turi būti visame kame.

Man asmeniškai irgi daug kas nepatinka, bet nepuolu įrodinėti savo tiesos, vien todėl, kad galvoju kitaip, pasakau savo nuomonę, jie esu jos klausiama, bet nebruku jos per prievartą.

visos, tęsiančios diskusijas ne į temą gaus įspėjimus ir savaitei nikus užšaldysiu!

P.S. mano nuomonė nebūtinai sutampa su temos pasisakiusiųjų nuomone, bet aš jas gerbiu, nors ir nepritariu. Dukrą maitinau iki 2 metų, ir jei nebūtų pradėjusi kandžiotis, būtume tęsę šį reikalą.
Ir tuo pačiu su dvyniais turiu visiškai kitos patirties, kuri buvo sunki, skaudi ir aš džiaugiausi kai pienas baigėsi...

GiedrėM
QUOTE(mama4XL @ 2009 05 27, 21:43)
Siaip tai nesupratau klausimo. Noreciau ka nors atsakyti, bet gal galit sukonkretint?
As dar karta sakau as nieko niekam neaukoju. Man sedejimas prie loveles neatsiejama nuo motinystes, bet tai tikrai ne auka. Maitinau mazaji MP 3 menesius, daugiau to nedariau, nes auka buvau ne as o mano seima.
Ir ko ta Jusu mama atsisake vardan Jusu?
*

Gali atsakyt, kodėl sunku maitint krūtimi, kai yra daugiau vaikų? Čia ne puolimas; planuojam dar jų turėt ir norėčiau visus kuo ilgiau maitint. Juk paruošt mišinuką ir pamaitint irgi užima laiko g.gif

Ten norėjau pasakyt, kad nesame mes, žindančios, tokios negražios, nelaimingos, pavargusios ir tt, kaip daugelyje nenorinčių maitint postų buvo rašoma.

Jei vaikus augint nelengva, tai čia aukojimasis? Asmeniškai aš jaučiuosi tobulėjanti. Ne aš auginu sūnų, o jis mane.
In-Grid@
QUOTE(GiedrėM @ 2009 05 27, 21:53)
Gali atsakyt, kodėl sunku maitint krūtimi, kai yra daugiau vaikų? Čia ne puolimas; planuojam dar jų turėt ir norėčiau visus kuo ilgiau maitint. Juk paruošt mišinuką ir pamaitint irgi užima laiko g.gif

Ten norėjau pasakyt, kad nesame mes, žindančios, tokios negražios, nelaimingos, pavargusios ir tt, kaip daugelyje nenorinčių maitint postų buvo rašoma.

Jei vaikus augint nelengva, tai čia aukojimasis? Asmeniškai aš jaučiuosi tobulėjanti. Ne aš auginu sūnų, o jis mane.
*

Na as nezinau, kodel visos maitinancios mamytes raso, kad vaikuciai valgo,kas trys valandos. Na mano tai tikrai ne lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Misinuka taip, bet kruti...Krutimi maitinau antra mergyte iki 6 men. (pirmajai nutraukdavau iki 6 men- neeme kruties)ir dabartini kudikeli- na jie praktiskai nenulipdavo nuo kruties, jokio zinduko, jokio nieko-tik krutis, todel niekam man nelikdavo laiko, niekam. Na buvo cia patarimu, kad viena maitinu, kita mokinu tuo paciu metu doh.gif lotuliukas.gif ne,ne tikrai ne.Omisinuko paruosimasuzima tikrai maziau laiko, nei kol kruti apsiplauni(juo labiau saviskes, kolapiplaudavau didesnes uz pati vaika- jei ka sveriu nedaug ir esu ne stora, nes kur tik pasakau, kad turiu GG,tai liepia svorio numest-tai uzbegu ivykiam uz akiu).
As ir nesakiau, kad Jus buvot negrazi, nelaiminga, pavargusi. O butent as buvau negrazi, nelaiminga, pavargusi, kai maitinau MP. Jums sekasi, tai 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(GiedrėM @ 2009 05 27, 21:53)
Juk paruošt mišinuką ir pamaitint irgi užima laiko g.gif

*

Kruti valgydavo valanda,misinuka 5minutes...skirtumas yra?
Rustė

! 
ar čia mano prieš tau buvusį  postą pastebėjo kas nors?
GiedrėM
Atsiprašau 4u.gif Vidury posto vaikas atsibudo, nuraminau ir grįžusi pabaigiau rašyt mirksiukas.gif Nemanau, kad užklausiau labai ne į temą ax.gif

Ačiū mama4XL už atsakymą 4u.gif
Natuke
Ko čia nebuvo prieš metus, primenu, kad ši tema buvo palikta specialiai nemaitinančiom mamytėm, tai yra jų erdvė ir buvo sutarta jos neteršti.

Kas nori padiskutuoti apie žindymo - nežindymo privalumus, prašom į šitą temą:
http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=431924

kas nori šiaip aptarti nemaitinančias mamas, galite kurti naują temą mirksiukas.gif
Rustė
QUOTE(Natuke @ 2009 05 28, 08:58)
Ko čia nebuvo prieš metus, primenu, kad ši tema buvo palikta specialiai nemaitinančiom mamytėm, tai yra jų erdvė ir buvo sutarta jos neteršti.

Kas nori padiskutuoti apie žindymo - nežindymo privalumus, prašom į šitą temą:
http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=431924

kas nori šiaip aptarti nemaitinančias mamas, galite kurti naują temą  mirksiukas.gif
*

ačiū aciuks.gif
protingas pasiūlymas smile.gif

pilna temų ir be šitos smile.gif
In-Grid@
QUOTE(Meilutee23 @ 2008 07 31, 12:49)
Dabar didelis klausimas, ar po men maitinimo galima kad pienelis dingtu? ka daryti?

Didelis aciu uz atsakymus smile.gif
*

Tie patys vaistukai, kaip jau ir mineta buvo. Parlodelis,metu lasai. Po maitinimo,tai gal jau nesiverzk krutines(nu del visa ko - del issitampymo). As, tai dar vis metu arbata gerdavau-vietoj to, kai gert noredavau. Stenkis skysciu maziau vartot.
Elzevyra
As savo suneli maitinau 2 savaites,bet po to neistveriau unsure.gif pieno atrodo daug,bet nebega,skausmas nerealus.nusitraukt neiseina,isbega 2 lasiukai ir viskas verysad.gif
vaikas traukia traukia ir nieko negauna.atsirado guzeliu,spieneliai sutrukinejo.o beto pripazino tik 1 kruti,kitos neeme.gal prie viso to prisidejo tai,kad ligoninej po gimdymo man buvo leidziami antibiotikai ir negalima buvo maitinti,o vaikeli maitino misinuku g.gif .o kad pienas toliau nesigamintu geriau bromokriptina,per pora dienu viskas baigesi.Tikiu kad vaikui sveikiau mamos pienas,bet kesti toki skausma ir kaskart maitinant verkti ir nervuotis,tikrai nera sveika nei mamai nei kudikiui.kuo puikiausiai uzaugom su misineliu 4u.gif
GiedrėM
QUOTE(sssvetacka59 @ 2009 05 29, 14:22)
gal prie viso to prisidejo tai,kad ligoninej po gimdymo man buvo leidziami antibiotikai ir negalima buvo maitinti,o vaikeli maitino misinuku g.gif
*

Prisidėjo tikriausiai g.gif O kokie čia antibiotikai ir dėl ko juos leido? g.gif Man po CP taip pat leido, bet maitinau g.gif
Elzevyra
QUOTE(GiedrėM @ 2009 05 29, 16:39)
Prisidėjo tikriausiai g.gif  O kokie čia antibiotikai ir dėl ko juos leido? g.gif  Man po CP taip pat leido, bet maitinau g.gif
*

Man irgi CP dare mirksiukas.gif ,o leido antibiotikus todel kad nors ir gimdziau laiku,bet vandenys buvo zalios spalvos unsure.gif ,tai galvojo kad gal koks uzdegimas.ir uzdraude maitint.nes ir temperatura buvo biski pakylusi.
GiedrėM
QUOTE(sssvetacka59 @ 2009 05 29, 21:37)
Man irgi CP dare mirksiukas.gif ,o leido antibiotikus todel kad nors ir gimdziau laiku,bet vandenys buvo zalios spalvos unsure.gif ,tai galvojo kad gal koks uzdegimas.ir uzdraude maitint.nes ir temperatura buvo biski pakylusi.
*

Keista g.gif Antibiotikai po CP kaip ir po bet kurios kitos operacijos reikalingi, kad neužpūliuotų pjūvis. Žali vandenys irgi ne dėl infekcijos, nors tiksliai nežinau, gal ir infekcija galėtų būti priežastis g.gif
Elzevyra
QUOTE(GiedrėM @ 2009 05 29, 22:49)
Keista g.gif  Antibiotikai po CP kaip ir po bet kurios kitos operacijos reikalingi, kad neužpūliuotų pjūvis. Žali vandenys irgi ne dėl infekcijos, nors tiksliai nežinau, gal ir infekcija galėtų būti priežastis g.gif
*

Jie ir patys nezinojo del ko.Menesi iki gimdymo persalusi buvau,o savaite iki jo del auksto kraujospudzio pagulde i ligonine.o po CP kazkaip net priespienis nenorejo gamintis,ka jau kalbet apie piena schmoll.gif ,sesutes ateidavo pamokyt kaip reikia nusitraukinet,bet tai kad net 5 gramu nebuvo.o krutys didziausiai istinusios verysad.gif
In-Grid@
QUOTE(GiedrėM @ 2009 05 29, 21:49)
Keista g.gif  Antibiotikai po CP kaip ir po bet kurios kitos operacijos reikalingi, kad neužpūliuotų pjūvis. Žali vandenys irgi ne dėl infekcijos, nors tiksliai nežinau, gal ir infekcija galėtų būti priežastis g.gif
*

Po pirmos CP gulejau ligonineje 3 savaites del kraujo uzkretimo(sepsio)tada ir leido antibijotikus. O po antrojo CP,neleido jokiu antibijotiku, nes jie tikrai nereikalingi,jeigu viskas gerai. Leido tik nuskausminamuosius.
GiedrėM
QUOTE(mama4XL @ 2009 05 31, 10:41)
Po pirmos CP gulejau ligonineje 3 savaites del kraujo uzkretimo(sepsio)tada ir leido antibijotikus. O po antrojo CP,neleido jokiu antibijotiku, nes jie tikrai nereikalingi,jeigu viskas gerai. Leido tik nuskausminamuosius.
*

Tikriausiai priklauso nuo gydytojo: vieni ieško rimtos priežasties, kiti - apsidraudžia g.gif
jurga197733
Laba visoms, pirmiausia nesuprantu, kodel cia raso maitinancios mamytes ir smerkia mus, nemaitinancias. Juk yra pilna syreliu kur maitinancios mamos gali dalintis patirtimi, o cia manau reiketu kalbetis nemaitinancioms mamytems. Isvis pastebejau, kad kai kuriuose skyreliuose cia mamos reiskiasi be jokios tolerancijos jei kita yra kitokia viskas......Taip as galiu pasakyti ir to nebijau antro vaiko nei uz ka nemaitinsiu pati, nezinau ar fizologija ar nemoksiskumas bet savo pipiriuko kuriam dabar 8men nemaitinau ilgai tik 2savaites per didziausias asaras ir skausmus kiekvienas maitinimas buvo pragaras. Pas mane oda labai jautrikas ko iskart melyne turejau cezari pieno buvo mazai bet buvo, bet tie nugrauzti speneliai zaizdos, as kas nakti keldavaus val pries jam atsibundant o tao pvz keldavosi jis 12, 2 4, 6 tai as keldavaus pvz 11.30, 1.30 kad nusitraukciau piena ir vel uzsnusdavau kol jis prabusdavo as labai norejau butgera mam (pagal vadoveli) t.y maitinanti krutimi! Pas mane buvo gyva zaizda mane visi moralizavo kas netingejo, kad tik maitinciau o as buvau per silpna kvaisa kad juos visus su savo patarimais pasiusciau kuo toliau. vienintelis vyras kuris sake baik, liksi be krutines baik tas nesamones vaikas nuolat alkanas nemiega duok misini ir vienas gydyt is visukris pasake : jei mama bus sveika laiminga jokio skirtumo a vaikelis valgys, aisku geriau mamos pienukas bet jau geriau misinukas nei psichuota mam su zaizdom. Pas mane nuolat begdavo raujas ir kai viena nakti po n karto nusitraukinejimo as uzsimiegojus pavargus nusitraukinejau valanda laiko pienuka savo ir netycia uzkliudziau su ranka ir visas manovargas t.y per val laikois abieju krutu isspaustas 120ml pieno issipyle ant grindu........jus neisivaizduojatkaip as verkiau........ir viskas tada nusispjoviau ir pradejau maitinti misinuku ir nieko, vaikutis kaip niekas kitas guvus ir grazus nieko jam netruksta. Tad antra karta to pakartoti nenoreciau. Tai mano istorija ir to nelinkeciau netpriesui. Tad antro vaiko nei uz ka nemaitinsiu noresiu tik dziaugtis savo kudikeliu o ne stresuoti kadjis valgyt nori ir tuoj man bus skausmas. As palaikau tas, kurios atsisako maitinti ir zinau tokiu pvz kurios mamos pacios maitina ir po 2men pasisako ai dingo pienas ir nemaitinu, o is tikro nenori daugiau maitinti! tik to nepasako, bet tai ne apie visas o tikapie dvi mamas kurias as gerai pazystu. Tai vat smile.gif
GiedrėM
Ne į temą truputį įsiterpsiu. Tema "Nenoriu maitinti krūtimi" skyrelyje "Nuo 0 iki 1 metų" uždaryta, nes pasiekė maksimalų psl. skaičių. Ten kai kas norėjo nuorodų apie ilgo žindymo psichologinius aspektus. Tai va. Delfyje yra straipsnis, na, psichologė atsako, o pabaigoje pateikia naudotą literatūra. Jei vis dar įdomu ax.gif 4u.gif

jurga197733, niekas tavęs nesmerkia, esi šauni mama, daug stengeisi dėl vaikučio 4u.gif Nesunku suprast, kodėl nenori maitint kito mirksiukas.gif
In-Grid@
QUOTE(GiedrėM @ 2009 06 04, 11:18)
Ne į temą truputį įsiterpsiu. Tema "Nenoriu maitinti krūtimi" skyrelyje "Nuo 0 iki 1 metų" uždaryta, nes pasiekė maksimalų psl. skaičių. Ten kai kas norėjo nuorodų apie ilgo žindymo psichologinius aspektus. Tai va. Delfyje yra straipsnis, na, psichologė atsako, o pabaigoje pateikia naudotą literatūra. Jei vis dar įdomu ax.gif  4u.gif

jurga197733, niekas tavęs nesmerkia, esi šauni mama, daug stengeisi dėl vaikučio 4u.gif  Nesunku suprast, kodėl nenori maitint kito mirksiukas.gif
*

http://gyvenimas.delfi.lt/grozis_ir_sveika...d=22482608sitas? aciu 4u.gif
Van den Bogaard (1991) atlikti tyrimai parodė ryšius tarp vaikų maitinimo ilgumo ir kalbinių gebėjimų bei IQ rodiklių. Kuo ilgiau vaikai buvo maitinti krūtimi, tuo geresniais kalbiniais įgūdžiais ir intelektiniais duomenimis jie pasižymėjo.

Su tuo nenoriu sutikti. Mano nezindytas metu laiko kalbejo sakiniais. Skaityti ismoko PATS 4 metu, rasyti savaitei likus iki penktojo gimtadienio. Dukryte ilgiausiai kuri zindyta kalbeti pradejo treju.
Bengson, D. HOW WEANING HAPPENS. Schaumburg, IL: LLLI, 1999.

Bumgarner, N. MOTHERING YOUR NURSING TODDLER. Schaumburg, IL: LLLI, 1999.
Tai tik vel gi Schaumburgo destytoju eilinis straipsnis, be statistiniu duomenu, o kur statistika? Jos nera. Ir nebus, nes nieks nedare.

Elzevyra

Mano bernas dar nenori sneketi,bet net nesugalvociau tokio dalyko,kad tai del to jog nemaitinau. schmoll.gif .Pati uzaugau ant misineliu,ir sveika,viskas savo vietoj.tai kodel mano vaikui nuo jo turi kazkas blogai but g.gif
Papildyta:
Mamytes turiu dar 1 buteliuka BROMOCRIPTINO,jai kuriai reiketu,rasykit i az,padovanosiu 4u.gif
In-Grid@
QUOTE(sssvetacka59 @ 2009 06 04, 14:33)
Mano bernas dar nenori sneketi,bet net nesugalvociau tokio dalyko,kad tai del to jog nemaitinau. schmoll.gif .Pati uzaugau ant misineliu,ir sveika,viskas savo vietoj.tai kodel mano vaikui nuo jo turi kazkas blogai but g.gif
Papildyta:
*

Niekas nedare jokiu tyrimu,kaip atsiliepia ilgas zindymas vaiku psichikai. Nes rezultatai nedziugintu, to straipsnio ar isvadu paskelbti neleistu PSO, Keli straipsniai JAV ekspertu realybes neatitinka tikrai, nes ten zindo keli procentai mamyciu, aisku savaime, kad tos kurios apsiskaite, todel ir vaikeliu IQ didesni, nes tokios mamytes ne tik zindo, bet ir lavina, masazuoja..Noretusi tyrimu is kokios indenu genties,gal objektyvesni butu? As tikrai nesigincinu del naudos kudikiui MP iki 6 menesiu, ka ir teigia PSO, bet gink dieve ne iki 3 metu doh.gif baisiau ,bent man nebuna. O kaip teigia viena mamyte, kad mes kaip zinduoliai turetume maitinti iki kol nuolatiniai dantys isdigs... doh.gif Bet juk zmogus vienintele sociali butybe, kaip zinduolis, todel mes ir nesimylim, bet kur ir bet kada, nesislapinam ir nesitustinam bet kur ir bet kada ir t.t.
GiedrėM
QUOTE(mama4XL @ 2009 06 04, 15:51)
1. Niekas nedare jokiu tyrimu,kaip atsiliepia ilgas zindymas vaiku psichikai. Nes rezultatai nedziugintu, to straipsnio ar isvadu paskelbti neleistu PSO, Keli straipsniai JAV ekspertu realybes neatitinka tikrai, nes ten 2.zindo keli procentai mamyciu, aisku savaime, kad tos kurios apsiskaite, todel ir vaikeliu IQ didesni, nes tokios mamytes ne tik zindo, bet ir lavina, masazuoja..Noretusi tyrimu is kokios indenu genties,gal objektyvesni butu? As tikrai nesigincinu del 3.naudos kudikiui MP iki 6 menesiu, ka ir teigia PSO, bet gink dieve ne iki 3 metu doh.gif baisiau ,bent man nebuna. O kaip teigia viena mamyte, kad mes kaip zinduoliai turetume maitinti iki kol nuolatiniai dantys isdigs... doh.gif Bet juk zmogus vienintele sociali butybe, kaip zinduolis, todel mes ir nesimylim, bet kur ir bet kada, nesislapinam ir nesitustinam bet kur ir bet kada ir t.t.
*

1. Per daug sudėtinga. Sunku įvertinti ir eliminuoti kitus faktorius: socialinę aplinką, genetinius ypatumus ir tt.
2. drinks_cheers.gif
3. O kas nuo šešių mėnesių? g.gif Kai kurie leliai košės dar nenori. Man kitas klausimas įdomu: jei čiulpimo refleksas dingsta 3-4mėn, o vaikas maistą nustumt liežuviu ir nuryt išmoksta 6-7mėn, tai ką tarpe reikia daryt? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Fairyland @ 2009 06 04, 16:14)
O man nera nieko grazesnio uz savo kudikeli maitinancia moteri wub.gif  wub.gif  wub.gif
*

O man ne schmoll.gif Pačiai maitint sūnelį labai gera, DVASIŠKAI malonu, bet kitas moteris su kūdikiais visai nepatinka matyt ax.gif Tai - svetima teritorija, labai intymu.
Papildyta:
QUOTE(mama4XL @ 2009 06 04, 20:03)
thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
Ir tikrai nenoriu, kad mano vaikas atsimintu, kaip as ji maitinau krutimi, man, tai yra per daug nuoga jau...Ir man labiau rupi labiau vaiko psichine, ar net dvasine puse, nei pezalai apie IQ ir nesergamuma. Sakau pezalai, nes is mano asmenines patirties, tai tik pezalai.
*

drinks_cheers.gif Manau, kad čia viena iš priežasčių, kodėl psichologai nerekomenduoja žindyt didelio vaiko. O tuose kraštuose, kur žmonės nuogi vaikšto, krūtų niekas nedengia, visai kitoks požiūris tikriausiai g.gif

Tuoj vys mus moderatorė iš čia bigsmile.gif
kristinita
QUOTE(sssvetacka59 @ 2009 06 04, 14:33)
Papildyta:
Mamytes turiu dar 1 buteliuka BROMOCRIPTINO,jai kuriai reiketu,rasykit i az,padovanosiu 4u.gif
*

Mane ir maitino ik 2,5 mėn, nes po to mamai krūties operaciją padarė ir viskas baigės...aš manau metus maitint, o po to prisijungsiu prie "nusprendusios nemaitint " grupės lotuliukas.gif
electrica
SOS!!!!
man gydytoja prirase bromokriptino 10 dienu, isgeriau, bet siandien ir vel skauda, vel yra pienuko. Vaikstau visa beganti, ir nakti bega. Ka daryti? Cia maciau parasyta, kad geria 14 dienu, imti ir dar pratesti kursa? Gal kas susidurete? Dabar ir nusitraukti bijau.
Busiu dekinga uz patarimus.
In-Grid@
QUOTE(electrica @ 2009 06 06, 23:46)
SOS!!!!
man gydytoja prirase bromokriptino 10 dienu, isgeriau, bet siandien ir vel skauda, vel yra pienuko. Vaikstau visa beganti, ir nakti bega. Ka daryti? Cia maciau parasyta, kad geria 14 dienu, imti ir dar pratesti kursa? Gal kas susidurete? Dabar ir nusitraukti bijau.
Busiu dekinga uz patarimus.
*

As geriau ,sugeriau visa kursa ir padidintom dozem(po 2 tabletes) pieno vis tiek yra, nors praejo 2 menesiai po paskutinio maitinimo. Nezinau, sako gali ir metus buti. Tik is patirties zinau, kad tai siaubingai negerai, nes man jau buvo issivysciusi mastopatija, po to dar blogesni dalykai. As ir gi panikoje, bet visur atsiduriu kaip i siena doh.gif
Elzevyra
Na nezinau g.gif ,as geriau po 1 tablete 2 kartus i diena,ir po poros dienu praejo,pienukas dingo.o jei po kiek laiko bande vel atsirasti,tai isgerdavau tabletyte ir viskas buvo ramu.net nezinau ka jums patarti unsure.gif
Elemire
QUOTE(mama4XL @ 2009 06 04, 14:51)
Niekas nedare jokiu tyrimu,kaip atsiliepia ilgas zindymas vaiku psichikai. Nes rezultatai nedziugintu, to straipsnio ar isvadu paskelbti neleistu PSO, Keli straipsniai JAV ekspertu realybes neatitinka tikrai, nes ten zindo keli procentai mamyciu, aisku savaime, kad tos kurios apsiskaite, todel ir vaikeliu IQ didesni, nes tokios mamytes ne tik zindo, bet ir lavina, masazuoja..Noretusi tyrimu is kokios indenu genties,gal objektyvesni butu? As tikrai nesigincinu del naudos kudikiui MP iki 6 menesiu, ka ir teigia PSO, bet gink dieve ne iki 3 metu doh.gif baisiau ,bent man nebuna.

Apskritai nevisos PSO rekomendacijos paremtos pakankamais tyrimais, tai labai panašu į JTO rezolucijas - daug popierizmo, o praktinės naudos iš jų praktiškai jokios. Plius dauguma tų rekomendacijų labai priklauso ir nuo politinių vėjų vakarų pasaulyje, viešajame diskurse maitinimas krūtimi dabar populiarus, dėl to ir tos rekomendacijos atitinkamos.

O dėl to IQ tai nereiktų sukt sau galvos. Pats IQ matavimas savaime yra smarkiai kritikuojamas, nes tai neatspindi vaiko gabumų, o tik pasitaško paviršiuje ir įspraudžia vaiką į tam tikrą grupę.
Kriiste
QUOTE(Elemire @ 2009 06 08, 14:48)

Vat su tuo keitimu man ir truputį kyla abejonių. Viena tai kad bent jau dabar jei praleidžiu vieną maitinimą (maitinu kas 4 valandos), turiu vėliau nusitraukinėti, nes tiesiog persipildo krūtys, vieną šiaip ne taip nužinda, o kitą tenka ištraukt, nes kitaip upeliais bėga ir skauda.  g.gif

*

o tai nusitraukiat pilnai? - bandykit nutraukt tik tiek, kad nesijaustu tempimo krutyse - pienukas pats prades maziau gamintis mirksiukas.gif
o del vaistuku jei vis dar zindot vaika - nzn ar taip galima, ar vaikui nepakenks, ar jie nera tik tam kad iskart nutraukt zindyma ir pieno gamyba g.gif
In-Grid@
QUOTE(Kriiste @ 2009 06 08, 15:22)
o tai nusitraukiat pilnai? - bandykit nutraukt tik tiek, kad nesijaustu tempimo krutyse - pienukas pats prades maziau gamintis mirksiukas.gif
o del vaistuku jei vis dar zindot vaika - nzn ar taip galima, ar vaikui nepakenks, ar jie nera tik tam kad iskart nutraukt zindyma ir pieno gamyba g.gif
*

Jezau moterukes atsargiai su tais nusitraukinejimais...As savo pirmaja puse metu tik nutrauktu pieneliu maitinau. Sutraukiau pieno liaukutes, ko pasekoje mastopatija ir ...(tiek to). Tabletytes nekenksmingos, man jas onkologiniame israse-tai mazesne. Tai kur kas geriau, nei nusitraukinejmas.Na kaip mano gydytoja sako-kad ginekologija galetu traugauti su onkologija maziau bedu butu,nes daug ka ka rekomenduoja ginekologai-onkologai sako griezta pries
Kaip ir sakiau jie skiriami hiperlaktacijai gydyti ir negalint maitinti,pieno gamybai sustabdyti, todel po ketvirtadali tikrai nepakenks, nes as jau kai norejau nutraukti maitinima geriau po 2, bet vis tiek pieno dar turiu. Va cia jau nezinau ka daryt?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.