Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pirktinės šaldytos daržovės vaikų maistui
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio iki 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3, 4
ŽUKA
QUOTE(mikke @ 2007 02 28, 17:33)
Gal mamytes galetu pasidalinti patirtimi apie maisto produktu saldyma 4u.gif

Kadangi pirkti specialiai saldymui skirtus indukus gana brangu, noreciau paklausti, kokius dar indelius jus naudojate?? Nuo tyreliu?? Nuo jogurto??
Ir kurie - plastmasiniai ar stikliniai - yra tinkamesni?? Pvz., ar galima i saldikli deti sviezias uogas indeliuose nuo tyreliu?? Kuo uzdengiate indelius nuo jogurtu??

Vasara planuoti prisisaldyti gausybe visokiu gerybiu, todel is karto noreciau susiruosti tara ax.gif
*

as naudoju plastikinius indus , kuriuose parduodami vaisiai(pvz. kiviai, persikai.....), jie man labai patogus. juose saldau ir grybus ir uogas..... dar galima daryti svezias uogenes( trinti uogas su cukrum ir i saldikli),tam naudoju plasm. stiklines (kaip tik +/- viena porcija).
mikke
O ar dedant uogas ir kitus produktus i saldikli butina juos sandariai uzdaryti, uzvynioti??
ŽUKA
QUOTE(mikke @ 2007 03 01, 14:56)
O ar dedant uogas ir kitus produktus i saldikli butina juos sandariai uzdaryti, uzvynioti??
*

Sandariai gal nebutina, bet uzdengti plevelia nepaisytu, kad neisigertu svetimu kvapu.
bitute maja
as tai ir manau kad saldytos nera blogai nes jos nepraranda vitaminu, o kai pas mus ziema sunku su darzoviu asortimentu tai paivairinimui jos labai tinka
mazile
Mes saldytu nenaudojam schmoll.gif
-simona-
vasarą, rudenį, kai parsivežam daržovių iš kaimo, šaldytų nereik, o ateičiau užsišaldau žirnelius, gerai išsilaiko, šiemet šaldysiu morkas, daugiau uogų. o kai neturiu savų perku šaldytas bonduele, šaldytose daržovėse išlieka dalis vitaminų, geriausia virti garuose, mes labai mėstam iš jų sriubas. o iš prekybos centru daržoves retai perku, geriau iš turgaus, gaila nepažistų ūkininkų, kurie augina visus metus ekologiškas daržoves(didesniuose miestuose tikrai galima gauti), nes prekybos centruose girdėjau daržovės gali būti genetiškai modifikuotos...baisu. doh.gif
kristinka
ziema naudojau saldytas darzoves,man patiko thumbup.gif
kiri111
naudoju, nes yra superiniu misiniu. thumbup.gif
~INGUTĖ~
Ir as naudoju salditas thumbup.gif
*Lina*
šaldytas daržoves rečiau naudoju,bet uogas gan dažnai smile.gif
jufike
Mes naudojame ir uogas ir darvoves. Bet stengiames patys uzsisaltyti, nes parduotuveje neaisku ko prideta.
Raimonda-Gema
mes taip pat naudojam ir mums patinka thumbup.gif
meduka
Naudoju saldytu darzoviu misinius troskiniui arba sriuboms.Vaikai labai megsta smile.gif
raciren
ziema tai naudojam thumbup.gif
ingere
Naudoju, ypač žirneliai patinka thumbup.gif Be to tikrai yra puikių daržovių mišinių, iš kurių gaunasi puikūs patiekalai.
_Ligitukas_
Na aš jau geriau nusipirksiu tų morkų ir bulvių ir žirnelių, o ten be brokolių ar kalafijorų galima apsieiti, ir šiaip aš savo šaldau, nes nesišku kur ten jos augintos, kaip ir žinau kaip tuose šiltamiuose daržoves augina taip kad jos žemės nemato, kaškokia vatos masė ir begalybės trašų verysad.gif
Kribuk
Mes gaminame iš pirktinių šaldytų daržovių.
TeQuiLa
žiemą aš viriau iš pirktinių šaldytų ir nieko tame blogo nemačiau, o dabar močiutės daržas mums puodus papildo thumbup.gif
mylimuke
Nedaviau ir neduosiu. Nebent ir senelio darzo, ir tai dar gerai pagalvosiu.
panelytes
Mes ir patys valgom saldytas darzoves ir manau maziukei duosim, kai savo darzo gerybes baigsis:)
Olimpiete
gaminu is saldytu labai daznai. Vitaminai jose nezusta, yra straipsniu apie tai. Orientuojuos i firma aisku, Hortex pasitikiu smile.gif nors realiai tai ten visur tas pats manau. Gal man Hortex grazesnes tos darzoves biggrin.gif
Is kaimo man salygu darzoviu gauti yra minimaliai- nebent bulviu ir morku, dar koki kopusta, cukiniju, bet kokiu nors brokoliu ar sparaginiu pupeliu, zirneliu, ziediniu kopustu, tai be sansu. Is pakeleiviu vaziuojant kur nors nusiperku agurku, pomidoru, ziedini koki kopusta, bet siaip visada kameroj turiu ivairiu saldytu. O ir mano maziuliui patinka kai isverdi koki asorti, tai jis rankioja kas jam skanu, o skanu viena karta buna vienas, kita karta kitkas..pagal nuotaika matyt smile.gif dar pastebejau, kad jei yra darzoviu asorti, tai mano vaikas viena karta valgo daugiau zalios spalvos, tiesiog specialiai jas rankioja, kita karta raudonas, ar baltas..Cia biski ne i tema smile.gif
viktune
gaminu ziema daznai is saldytu darzoviu ir perku ir pati uzsisaldau
zara**
Verdu saldytas darzoves,pati skaniai jas valgau ir mazylei duodu.Ir nieko neatsitinka.
Donalita
Šiuo metu mūsų topinė košytė yra iš šviežių morkų ir bulvių ir šaldytų špinatų ir žirnelių. skanu ir sveika thumbup.gif Nuo žirnelių tyrė saldi ir skani - nereikia nei cukraus nei druskos bigsmile.gif , o špinatų žolienė joje visai nesijaučia thumbup.gif
gupija
Aš irgi naudoju šaldytas savo mažiui. Kuo jos gali būti blogos? Pačių surinktos ekologiškam darže. Naudoju ne tik šaldytas daržoves, bet ir uogas. Super valgo kruopienes su šaldytom braškėm ar juodaisiais serbentais.
Viliuke
Valgo saldytas,siuo metu brokolius,sparagines pupeles,kukuruzus,petrazoles.As uz,juk kaip nusiperki brokoli,tai kol sunaudoji,tai ir apvytes buna ir zydeti pradeda,o saldytas visada sviezias ax.gif
Mududu
Mes irgi valgom šaldytas daržoves - greita, šviežia, paprasta thumbup.gif
vaivos juosta
Užsišaldau braškių, mėlynių,( dalį sutrintų, dalį sveikų uogų). Labai mėgsta saldžią sriubą su uogom, blynelius su atšildytom trintom.
bubulia
savo dukrytei duodu saldytu darzoviu.jas nusiperku sviezias,tokias kaip pvz moliuga,brokolius...tada nuplaunu ir uzsaldau,nes taip galima nusipirkti didesny kieki ir tos darzoves nesugenda.taciau jau uzsaldytu neperku... smile.gif
aukaja
Aš irgi šaldytų duodu, bet perskaičiau gyd nuorodas, tai pramoninių būdų šaldytų daržovių rekomenduoja duoti g.gif savo augintų turiu tik morkų ir bulvių, bet manasis tokios košės nemėgsta, o kaip priberiu įvairesnių, tuomet valgo. O kažin kodėl nerekomenduoja šaldytų? (čiak albu apie parduotuvines)? g.gif
Kolibri
Perku uzsaldytus zirnelius,sparagines pupeles,brokolius,ziedinius kopustus,o moliugo gabaliuka visada nuperku sviezio(pas mus turgelyje babulkos parduoda)na aisku kad tokiu darzoviu kaip bulves,morkos,kopustai irgi saldytu neperku mirksiukas.gif
Edeta
as irgi duodu saldytas darzoves,tik bulves ir morkos augintos pas senelius kaime ax.gif cukinija ,krapus,petrazoles perku parduotuveje ir uzsaldau pati ax.gif
ulyta
duodu nes jis labai jas negsta thumbup.gif
youste
Niekada negaminu is pirktiniu saldytu, nors nieko bloga pries jas neturiu. Tiesiog turim svieziu naminiu (aprupina drauge, mama ar anyta thumbup.gif )
ottile
mūsų daržovės jau baiginėjasi,teks lįsti į šaldymo kamerą ir ieškoti užšaldytų kopūstėlių ir morkyčių doh.gif nemanau ,kad juose daug vitaminų,bet ką daryti vis geriau negu pirktinės neaiškios kilmės...o čia iš močiutės daržo ax.gif
Margareta
dabar tikrai nepasakysiu kur, doh.gif taciau skaiciau jog kudikiams maistui ruosti pramoniniu budu saldytos darzoves netinka, nes jos kazkuo apdorojamos pries uzsaldant g.gif galima saldytas namuose... as pati tai noreciau kad visad butu svieziu, bet ziema o ypac i jos pabaiga, kai visoks atsargos suvalgytos..naudoju ir saldytas..idedu kai ka sviezio, kai ka saldyto namu salygomis o kartias imetu kelias darzoves saldytas ir is parduotuves blush2.gif toks gyvenimas... rolleyes.gif
Gutia
As perku saldytus brokolius ir kalafijorus, morkas ir bulves dedu nesaldytas, ir viskas gerai mums thumbup.gif
prekestolen
Aš perku šaldytus kalafiorus, brokolius- na tokias daržoves , kokių ekologiškame mamos rūsyje nesurandu. ax.gif
luckylein
QUOTE(Margareta @ 2008 03 13, 16:26)
dabar tikrai nepasakysiu kur,  doh.gif  taciau skaiciau jog kudikiams maistui ruosti pramoniniu budu saldytos darzoves netinka, nes jos kazkuo apdorojamos pries uzsaldant  g.gif galima saldytas namuose... as pati tai noreciau kad visad butu svieziu, bet ziema o ypac i jos pabaiga, kai visoks atsargos suvalgytos..naudoju ir saldytas..idedu kai ka sviezio, kai ka saldyto namu salygomis o kartias imetu kelias darzoves saldytas ir is parduotuves  blush2.gif toks gyvenimas... rolleyes.gif
*

o as girdejau ,kad saldytos darzoves dar sveikesnes yra , nei pirktines sviezios.Darzoves skirtos saldymui yra greitai apdorojamos, per trumpa laika susaldomos,normaliu saldikliu namie taip nesusaldysi staigiai.Taip neprarandami vitaminai.O sviezios tai visokio velnio pripurkstos
joviliukste
QUOTE(luckylein @ 2008 05 02, 19:39)
o as girdejau ,kad saldytos darzoves dar sveikesnes yra , nei pirktines sviezios.Darzoves skirtos saldymui yra greitai apdorojamos, per trumpa laika susaldomos,normaliu saldikliu namie taip nesusaldysi staigiai.Taip neprarandami vitaminai.O sviezios  tai visokio velnio pripurkstos
*

drinks_cheers.gif skaiciau taip pat, db nepamenu kur, ir per tv girdejau, kad darzove sviezia 3 dienas saldytuve praranda daugiau vit.negul saldytos mirksiukas.gif as naudoju, nors vasara pirmenybe sviezioms, taciau apsipirkineju karta i sav.negaliu savaitei prisipirkt darzoviu, nes jos sugenda, taj i savaites pabaiga valgome saldytas mirksiukas.gif MB dirbo kazkada darzoviu laukuose,sake neisivaizduoji kiek ten jas viskuo apipurskia doh.gif ir nebetiku lipdukais "organic" nes toj fermoj kur jis dirbo, salotas is to pacio lauko skindavo, vienos 1 svara kainavo, o kitos 2, nes lipduka organic uzklijuodavo doh.gif apsurdas .... pavydziu kas gali pasisodinti savo darzoviu ir jomis maitinti mazylius mirksiukas.gif
rikutis
pirktinėmis šaldytomis daržovėmis nepasitikiu schmoll.gif , o va pačių šaldytos- thumbup.gif dalykas, ypač pavasarį, kai vitaminų taip trūksta
wwitalija
uz, tik paciu saldytas ir pavasari, kai darzoves jau prasteja
fainulkina
QUOTE(luckylein @ 2008 05 02, 23:39)
o as girdejau ,kad saldytos darzoves dar sveikesnes yra , nei pirktines sviezios.Darzoves skirtos saldymui yra greitai apdorojamos, per trumpa laika susaldomos,normaliu saldikliu namie taip nesusaldysi staigiai.Taip neprarandami vitaminai.O sviezios  tai visokio velnio pripurkstos
*

O tai užšaldomos sakai ne šviežios g.gif Aš prieš užšaldytas daržoves..Ir niekas man neįrodys,kad jos didelis gėris.. doh.gif
eziuole
man tai patinka pacios saldytos,pirktinemis nepasitikiu g.gif
ulyta
mes naudoma saldytas darzoves ir uogas biggrin.gif ir man ir vaikui jos patinka
Gyvačiukas
Kai yra šviežių,tai šaldytų neperku,bet žiemą,jei savos baigiasi,tai perku ir nieko blogo čia nematau mirksiukas.gif
Omrum
žiemą vertingiau šaldytos nei "šviežios" smile.gif
o-pa-pa
QUOTE(Lera @ 2008 08 04, 22:30)
žiemą vertingiau šaldytos nei "šviežios"  smile.gif
*

drinks_cheers.gif aha...as irgi skaiciau,kad ziema saldytos geriau nei "tipo" sviezios.Kadangi saldytos darzoves tik nuskintos iskart uzsaldomos, o taip vadinamos sviezios skinamos zalios tada nokinamos doh.gif o iki musu kol atkel;iauja tai puse tiek vitaminu jose neberasta
Vijone
as irgi rinsiuosi geriau saldytas, nei maximines vadinamas "sviezias" schmoll.gif Reikes jau dabar pasirupinti, kad saldiklyje apsigyventu darzoves zieminem kosem smile.gif
amam
maziukui tai net nekilo mintis taip daryti, o patys tai kartais perkam, kai jau nesugalvoju is ko sriuba isvirti blush2.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.