Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaiko baimė pasilikti vienam
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
rona
Sveikutes smile.gif .Neseniai su seima atsikraustem gyventi i Londona.1,3 metu sunelis visiskai nebuna kambaryje vienas.Kol buvome Lietuvoje, jis daznai pazaisdavo vienas, kol uzmigdavo guledavo loveleje ir man daznai nereikedavo buti salia, o nuo tada, kai atvaziavome cia, nebegaliu jo ne akimirkai palikti, baisiai verkia,iki uzsiklykimo.Negaliu ne i tualeta nueiti.Ar gali tokio amziaus vaikutis stresuoti del paliktu artimuju.Jau pradedu manyti, kad bijo, jog nedingtume ir mes.Jau ne nebezinau ka galvoti, nes anksciau tokiu problemu nebudavo
paulapaula
manau,kad viskas susitvarkys,tiesiog vaikuciui pasikeite aplinka,nera kaip jus sakot artimuju,vaikui reikia apsiprasti,o vaikai adaptuojasi labai greitai,manau viskas bus ok,tik reikia truputi pakenteti 4u.gif biggrin.gif
Gelyteee
Sveikute,
musu situacija panasi, nes mes irgi kai zvirbliukui buvo 1metukai atsikelem i Angija. Zinai, mes taip pat turejom tuos vaiko nenorus buti vienam, o ypac augant - mazdaug iki 1.6m. Vaikutui aplinka pasikeite, gal tu net pati pradejai dirbti, ne visuomet buti ilga laika namuose; pradingo jusu seimos buve draugai, artimieji - mociutes ir seneliai. Manau vaikui jauciasi siokia tokia tustuma. Bent jau as del to tikrai nepergyvenau, bet tvarkingai zvirbliuka visur kartu vesdavaus - ir i WC, ir i virtuve, tiesiog visur. Tikiu, kad vieno vaiko palikimas kambary gali ji labai blogai paveikti, net sutraumuoti. Karta, man taip ji visur besivedziojant, virtuveje berniukas isliejo alieju ant grindu (dar tada gyvenom pas nuomotojus), tai l.supykusi ji neva nubaudziau uzdariusi viena kambary, visa verkianti. Dar ir dabar ant saves pykstu, kad taip negraziai elgiausi, tikiu vaikuti dar labiau suzalojau ir jis po to tikrai nenorejo niekuomet likti vienas.
Dabar jau viskas geriau, bet ir tai sliukina visur is paskos namuose (zinoma ne lauke ax.gif ). Bet suprantu, kad tai yra jo poreikis, kuris sklinda is jo vidaus. Ji reikia saugoti ir stengtis nesuzaloti - as manau, kad bandymas "pratinti" palikinejant ji po uzdaru duru, o dar verkianti yra vienreiksmiskai kenksmigas. Visa ateis naturaliai. As cia ne apie lepunizma, bet apie labai atsakinga ir jautru vaiko auginima, kuris ypac svarbus pirmuosius jo 3 metukus.

Sekmytes Jums
Tikrai nepergyvenkit, tiesiog vaikuciui dabar reikia jusu labiau negu anksciau 4u.gif
mylimuke
Tai dėl naujos aplinkos. kai pripras, nebebijos būti vienas.
Zuikis-Puikiss
Tikrai taip yra del aplinkos pakeitimo, apsipras ir viskas susitvarkys smile.gif
coffeeLATTE
naujoj aplinkoj, vaikiukas jauciasi nesaugiai, be to, tokio amziaus maziukai, labai prisirise prie tevu... kai pazins aplinka, orientuosis joje gerai, zinos kur yra koks kambarys, kur jo kampelis ir zaisliukai, viskas susitvarkys.
mes buvom 4 men isvaziave i uzsieni, ten buvo salionas l. didelis, sujungtas su virtuve, tai viskas buvo vienoj vietoj, to pasikeitimo ji nepajaute, o kai grizom i savo buta namo, buvo bedos, nebeprisimine kad cia jos namai...verkdavo, kai sakydavau-eik pazaist su zaisliukais... pasimesdavo, nes nezinojo kur cia tie jos zaisliukai. nenorejo eit miegot i savo lovyte... tai adaptacija truko ilgai, apie menesi...
rona
Labai aciu visom uz nuosirdzius atsakymus 4u.gif
siuse
bigsmile.gif mano panele 8 metu o viena uzmigt nenori butinai turi uzmigdyt,o kai eina i tualeta visada durys adaros buna blink.gif vis palazdavoju tai ji nenori prisipazint kad bijo tai susigalvoja visokiausiu varijantu pvz. tai sviesiau taisu manim gali bendraut...ir t.t. nu as tikiuosi isauks g.gif
Daliaroze123
Sveikos mamytės, cool.gif

Paliksiu dukrą (13m.) vieną namie, ir išvažiuosi į Norvegiją po Naujųjų metų. Aišku, pas ją ateis retkarčiais teta atnešt valgyt ir pnš. mirksiukas.gif
Bet labai neramu, jog pradės kviesti draugus ir pnš. Mano sūnaus panelei buvo tokia pati situacija. Ją paliko namie 13-os metų, o jau 14-os susirado vaikiną kuriam buvo 17-a (mano sūnu). schmoll.gif
Mano dukra labai įsteriškai jaučiasi, kai tik užsimenu apie tai. g.gif Sako, jog paduos mane 'vaikų teisėm'. Ji jau pasiskaičius apie tai ir gavus informaciją tokiu klausimu, todėl manes nelengvai išleis. g.gif
Mano draugai savo, jog tokiai paauglei būtinas vienas iš tėvų (vyras Norvegijoje). Ji liks viena namie, ir man nuo to baisu..
Kadangi dabar 'krizė', nebėra pinigų, kainos didelės, darbo labai mažai. Dirbsiu už 300lt. Bet dar vyras padės. Jeigu dirbčiau Norvegijoje gaučiau į dieną apie 150lt. verysad.gif
Labai sunku apsispręsti. verysad.gif verysad.gif
O gal Jums buvo nutikę tokia situacija?
Kaip išsisukot? Kaip nusprendėt? unsure.gif
sena niekšė
ko nenorit jos vežtis kartu? trylikametė viena namie -- bėda garantuota dry.gif ir teisingai sako, kad vaikų teisėms priduos.
Ramaškė
Neįsivaizduoju kaip vaiką vieną galima namuose palikti. Aš pati jus vaikų teisėms įduočiau.
Ilgaplaukė
Tokiu metu palikti viena mergaite g.gif ,jus ka juokaujate? blink.gif Juk jus atsakote uz ja!!! ax.gif O jei kas nutiks, juk neatleisite sau niekada?! doh.gif O ka ,seneliu neturi,ar kitu giminiu? g.gif Ar jums svarbiau pinigai,nei vaiko ateitis? g.gif blush2.gif
Kazkodel paskutiniu metu,lietuviu mamu tendencija vaziuoti i uzsieni( nemanau,kad pinigai turetu buti svarbesni,nei vaikai),uzsidirbti "varganu" pinigeliu,paliekant ir paauglius,ir net kudikius! doh.gif Klausimas- kam is vis tada gimdyti,jei nenori auginti,paguosti,pamokinti... g.gif Slykstu,baisu iki ko nusiritome,kad pinigai uzgozia net tokius svarbius dalykus,kaip vaikai,ju pasaulis... doh.gif blush2.gif
klaara
Gal nebutina jau taip kategoriskai smerkti,bet is tiesu....labai sunku suvokti kaip gali gyventi viena trylikamete blink.gif g.gif schmoll.gif .A,dar yra teta,bet bet...vistiek negerai labai,tikiuosi priimsit geresni sprendima nei ja palikti viena,sekmes 4u.gif
*GAILĖ*
kokiam laikui ketinat važiuot? kodėl negalit dukters pasiimt kartu? gi norvegija ne kokia zimbabvė - yra ir normalios mokyklos ir dar net geresnės nei Lt. nematau prasmės palikt tokio amžiaus vaiką 1.
samanta1978
Nu man irgi baisiai cia viskas atrodo doh.gif Neisivazduoju,kaip galeciau palikti savo vaika,cia jau tikrai neprieziura kvepia schmoll.gif
wilike
Na negaliu nei smerkti, nei girti. Tiesiog graudu, kad kyla minciu palikti savo vaika viena.
jaugi ir tetis isvaziaves, negi negana g.gif
Ar tu pinigu vis mazai. Vaiku pinigais neisauklesi, buti dorais, saziningais, mylinciais unsure.gif Taigi iki 18 metu vaikai yra nepilnameciai, ir patys pasirupinti savim nesugeba kaip pridera.
Nemanau kad paieksojus, but sunku rasti darba. Galima juk dabar ir uz 300 dirbti, praeis menuo kitas, gal ir geresnis darbelis atsiras. Pati dirbau uz tuos 300, tai tikrai nebuvo pasaulio pabaiga. Ir isvis ZMONES PRIPRATE PRIE LENGVU PINIGU, todel kai atejo sunkmetis, kai tikrai riekia dirbti, visi baidosi doh.gif Pinigus reikia uzdirbti, o ne tik pasiimti cool.gif
Dar kaip suprantu sita seima gyvena name. g.gif Taigi arteja ziema, sildymo sezonas, ka apie tai mastot. Juk teta ir liks teta, o ka darysit, jei kas suges, O gal buityje kokia nelaime atsitiks g.gif
JM
pinigu niekada nebus per daug...o vat stai praleistas vaikui laikas nebesugrazinamas unsure.gif
Kaip sakoma niekada nesakyk niekada...bet gal geriau juoda duonos putra ir vienas eimos narys dirbantys (vyras)nei vaikais paliktas vienas namie unsure.gif
sena niekšė
jeigu filosofiškai, tai paliksit vaiką, paskui grįšit su pinigais, o vaikas pasakys jums: O KAS JŪS MAN TOKIE?
Saloniki
Jūsų klausime mane labiausiai šiurpina, kad jūs pergyvenate, kad dukra neišleis grasindama vaikų teisėmis, kad ji vesis draugus ir kompanijas, tačiau neklausiate savęs, KAIP JI JAUČIASI ir kaip jausis likusi viena blink.gif .
Žinau atvejį, kai (vieniša) bedarbė mama išvažiavo į Norvegiją metams, tai ji savo vyresnę mergaitę tiesiog pasiėmė su savimi, kažkokiu būdu sutvarkė jos mokslus ten. Tiesiog jai mintis nekilo, kad galima rinktis tarp vaiko ir pinigų...
Shatura
QUOTE(sena niekšė @ 2009 08 25, 17:56)
ko nenorit jos vežtis kartu? trylikametė viena namie -- bėda garantuota dry.gif ir teisingai sako, kad vaikų teisėms priduos.
*

Ir gerai padarys. Saunuole merga
Autore, jur galva galvojat, ar pinigine???? O ka ji valgys, kai jusu nebus? Cipsus??? Ar jus jai siulot atejusiai is mokyklos pulti prie puodu?? O kas ja pasirupins, jei nakti temperatura sukils? O jei koja susilauzis? Kas ja slaugys? kas ja palaikys sunkia minute? Baikit juokus. Net jei jus "sekmingai" isvaziuosit ir ji jusu nepaduos i teisma, tokia zinia greitai pasieks mokytojus ir tada jus tikrai i teisma paduos kas nors kitas.
Nesamone....
laumupė
QUOTE(Daliaroze123 @ 2009 08 25, 18:49)
Sveikos mamytės,  cool.gif

Paliksiu dukrą (13m.) vieną namie, ir išvažiuosi į Norvegiją po Naujųjų metų.
*

Aš savo sūnui 15-mečiui užsiminiau, jog norėčiau keliems mėnesiams išvažiuoti ir palikti jį vieną, tai ano akys tik sublizgėjo, įsivaizduoju kokia laisvės pojūčio banga ji užliejo doh.gif Bet ir tai svarstau, jog galėsiu tai padaryti tik kai jam sueis 16, bent kad pasą turėtų ir jau nors dalinai būtų atsakingas už save. Bet 13 metų vaiką palikti tai jau tikrai ne ne ne... o be to paliekant tokio amžiaus vaiką man atrodo reikia forminti ant močiutės ar kito artimo žmogaus to vaiko globą, nes neduok Dieve kas atsitiktų, kad ir ligoninėn atsidurtų, iškiltų nemažai biurokratinių problemų, juk net anginos vaikui neoperuotų be tėvų ar globėjų parašo.
Palaukit dar kelis metelius arba veškitės mergaitę kartu, nežaiskit su ugnimi.
Shatura
QUOTE(laumupė @ 2009 08 26, 12:43)
Aš savo sūnui 15-mečiui užsiminiau, jog norėčiau keliems mėnesiams išvažiuoti ir palikti jį vieną, tai ano akys tik sublizgėjo, įsivaizduoju kokia  laisvės pojūčio banga ji užliejo  doh.gif  Bet ir tai svarstau, jog galėsiu tai padaryti tik kai jam sueis 16, bent kad pasą turėtų ir jau nors dalinai būtų atsakingas už save. Bet 13 metų vaiką palikti tai jau tikrai ne ne ne... o be to paliekant tokio amžiaus vaiką man atrodo reikia forminti ant močiutės ar kito artimo žmogaus to vaiko globą, nes neduok Dieve kas atsitiktų, kad ir ligoninėn atsidurtų, iškiltų nemažai biurokratinių problemų, juk net anginos vaikui neoperuotų be tėvų ar globėjų parašo.
Palaukit dar kelis metelius arba veškitės mergaitę kartu, nežaiskit su ugnimi.
*

butent
_Foxy_
Nepritariu jokiu būdu schmoll.gif
Mano vyro sesuo buvo išvažiavusi į užsienį, bet vaikus tuomet paliko mums, o ne vienus ... Nemanau, kad jie būtų puikiai tvarkęsi vieni ... Juk jai tik 13 unsure.gif
pukuotukas
absurdas doh.gif viena 13 metu...kur sirdis jusu verysad.gif suprantu sunku , nera pinigu, bet jus mama esate atsakinga uz savo vaika....
Daliaroze123
Į Norvegiją ji nevažiuos. verysad.gif
Nenori ten mokytis. verysad.gif

Dabar taip kvailai jaučiuosi. doh.gif
Nežinau, reikia su ja pasikalbėti.. friends.gif
Ilgaplaukė
QUOTE(Daliaroze123 @ 2009 08 29, 00:17)

Nežinau, reikia su ja pasikalbėti..  friends.gif
*

Aisku ji nenori ,juk paaugliai jautriai reaguoja i pasikeitimus,cia jos draugai...todel pries galvojant,sprendziant reiketu pasidometi ka masto apie tai vaikai,o ne pasakyti post faktum doh.gif Jei paliksite,turesite problemu su vaiku teisemis,nes mokytojai ,pagaliau net ir kaimynai ,isgirde ,kad palikote viena nepilnameti vaika,o juk jaunimas nesedi "tylomis" ,juk ir muzika,ir...,tuoj pat pranes doh.gif Jei pries jos valia vesite,tai turesite nemaziau problemu ,nei palikusi viena doh.gif
Sunki situacija,bet ...kaip sakoma: " Nera isimciu ,be iseiciu!" mirksiukas.gif
Upjora
Daliaroze123,nepalikit dukros.Jai juk taip reikalinga mama. verysad.gif
laimav
QUOTE(sigita salkauske @ 2009 08 29, 01:49)
Daliaroze123,nepalikit dukros.Jai juk taip reikalinga mama. verysad.gif
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

niekada negaleciau palikti vaiko jau 5 min palieki kol iki parduotuves nueini ir tai sirdis skauda neramu o sia ne isvykti ir palikti viena vaika ne man cia ziauru doh.gif unsure.gif
Limcamca
QUOTE(laimav @ 2009 08 29, 17:11)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif

niekada negaleciau palikti vaiko jau 5 min palieki kol iki parduotuves nueini ir tai sirdis skauda neramu o sia ne isvykti ir palikti viena vaika ne man cia ziauru  doh.gif  unsure.gif
*

Nu, jūsų vaikai mažiukai. Nebijokit, kai jie bus trylikos ir eisit į parduotuvę, nebeskaudės taip širdies mirksiukas.gif

Daliaroze123, aš būčiau už protingą, normalų pokalbį tarp jūsų dviejų. Pasišnekėkite, kodėl jūs norite važiuoti. Išklausykit, kodėl ji nenori važiuoti ir kodėl nenori pasilikti viena. Gal rasit kokį kompromisą, gal ji galės pas tetą pagyventi ar kažkur. Gal jūs galėsit kelionę nukelti, kol ji apsipras su mintimi. Gal, ji norėtų pradžiai ten šiaip pabūti nuvažiuoti ir t.t. ir pan.

p.s. aš va taip, vienos nepalikčiau unsure.gif
Daliaroze123
Mano vyras pasiūlė važiuoti į Norvegiją per jos atostogas (spalį).
Ji ir vėl nesutiko.. Nenori ir viskas. verysad.gif
Cukraus pudra
QUOTE(sena niekšė @ 2009 08 25, 17:56)
*

drinks_cheers.gif
man tai panašu į vaiko nepriežiūrą.
*GAILĖ*
o tai nėra kokios močiutės ar tetos, pas kurią galėtų pagyventi? juk su tokio amžiaus vaiku gali susėst ir pašnekėt, kad yra sunku, nėra pinigų, gręsia badas (nu biški patirštint spalvas galima), todėl reikia ieškot kažkokių išeičių. kadangi 1 gyvent ji negali, tai pasiūlykit jai rinktis - su močiute (ar teta ir būtinai nusistatykit laikotarpį, kada grįšit, kad vaikas galėtų įsivaizduot kiek laiko nebūsit kartu) ar su jumis vyksta (na čia irgi galima bandyt įkalbėt, kad bus smagu, kad ten lb geros mokyklos, kad gali gaut puikų geresnį nei lt išsilavinimą, kad materialiai geriau ten jums visiems bus ir pan.)
sena pažįstama
QUOTE(Daliaroze123 @ 2009 08 28, 23:17)

Nežinau, reikia su ja pasikalbėti..  friends.gif
*

O kas cia klausia-nori, nenori? 13 metu mergickos? GRIEZTAI vezates ir po viso noro. irnesakyk.gif Pasakot, jog kai bus 18, tada gales viena ir likti bei savo gyvenima tvarkytis, o kol kas ji dar paaugle, atsakingi esate jus, tevai, ir jokiu jos "noriu nenoriu" buti negali. Cia ne ledu porcija. O draugu dar bus n+k, net i nauda atrasti nauju draugu svetur drinks_cheers.gif
ccicyte
as ir nepritariu 13-metes palikimui.. kaip jus dar galite apie tai galvot? ar jus pati nesuprantat kad taip negalima, o gal galvojat, kad jusu dukra jau suaugus ir gali gyvent pati sau doh.gif nu absurdas kazkoks schmoll.gif
ccicyte
nu absurdas trylikamete namie viena doh.gif
DijaDeima
Pritarciau nuomonei,kad nereikia per daug klausineti,jeigu jau taip gyvenimas vercia,tai ji turi buti su jumis.Nu,nenorejo ir mano sunus isvaziuoti is LT.isiveziau,dabar jau i LT.nenori gryzsti,keiciasi ju nuomones greit.Aisku niekas nepataria taip vaiku pirmyn atgal tampyti,dabar,kai jau atsivezem,tai galvojam,jog vistik reiks cia jau gyventi del sunaus,juk netampysi vaiko pirmyn atgal.
Peitė
Pamenu-į pradinukų tėvelių susirinkimus aš vienintelė atsivesdavau vaiką, nes neturėjau su kuo palikti namie...Nejaugi visos kitos mamos turėdavo su kuo palikti vaiką vakare, kai jau temdavo? g.gif Na, trylikos metų paną keliom valandom vakare namie jau palikčiau, bet ne keliom dienom.
Ariadna99
Siulyciau arba veztis arba apgyvendint su giminem (mociute, teta, ir pan.).
Kad ir kokia mergaite butu suaugusi, ilgai be prieziuros palikti negalima.
Kai man buvo 13 metu, 1 menesiui isvaziavau i sanatorija. Ir nors buvo prieziura (aukletoju), tevai lanke, vistiek mokslai nuvaziavo zemyn, isitaisiau drauga (aciu dievui drasos ir noro prisidirbti nebuvo biggrin.gif)...

Siaip labiausiai bijociau del mokslu ir apskritai situaciju, kai reikia priimti sprendimus...
Cukraus pudra
QUOTE(Ariadna99 @ 2009 09 04, 10:50)
Siulyciau arba veztis arba apgyvendint su giminem (mociute, teta, ir pan.).
*

arba vežtis, arba pačiai pasilikt,
koks čia savo vaiko mėtymas kitiem ant sprando doh.gif
tai paskui ir sako, kad tu man ne motina ir nevadovauk... doh.gif
knielita
Labai primine viena filma, kai mama isvaziavo ir paliko dukra, gaila bet pabaiga filmo labai jau liudna buvo doh.gif verysad.gif
13-os metu vaikas dar. Kalbejausi su viena mama, kuri buvo pusmeciui palikus 19 m. sunu, jis jau studentas buvo, kaip ir savarankiskas vaikinas. Tai sake jei galetu atsukti laika atgal nevaziuotu daugiau, santykiai labai pasikeite su sunum, o jis pats labai sunkiai isgyveno mamos isvaziavima, nors nebuvo mamyciukas ar labai nuo jos priklausomas. Ir dabar (praejo jau visi 4 m.) dar kaltina mama, kad buvo isvaziavus ir ji palikus.
Jei vaziuojate ilgam tai siulyciau vaziuoti kartu ir gyventi ten. Juk daznas atvejis kai vaziuojama pusmeciui, bet pasiliekama metams dar, veliau dar metams smile.gif Arba jei nera seneliu ir mociuciu pas ka vaikas galetu pagyventi kol busit isvaziavus ar iki kitu mokslo metu ax.gif pasilikti cia. Nepalikit vaiko vieno, juolab amzius toks, kai labiausia reikia demesio ir nematomos prieziuros jam.
due drops
QUOTE(knielita @ 2009 09 06, 22:16)
Labai primine viena filma, kai mama isvaziavo ir paliko dukra, gaila bet pabaiga filmo labai jau liudna buvo  doh.gif  verysad.gif
13-os metu vaikas dar. Kalbejausi su viena mama, kuri buvo pusmeciui palikus 19 m. sunu, jis jau studentas buvo, kaip ir savarankiskas vaikinas. Tai sake jei galetu atsukti laika atgal nevaziuotu daugiau, santykiai labai pasikeite su sunum, o jis pats labai sunkiai isgyveno mamos isvaziavima, nors nebuvo mamyciukas ar labai nuo jos priklausomas. Ir dabar (praejo jau visi 4 m.) dar kaltina mama, kad buvo isvaziavus ir ji palikus.
Jei vaziuojate ilgam tai siulyciau vaziuoti kartu ir gyventi ten. Juk daznas atvejis kai vaziuojama pusmeciui, bet pasiliekama metams dar, veliau dar metams  smile.gif Arba jei nera seneliu ir mociuciu pas ka vaikas galetu pagyventi kol busit isvaziavus ar iki kitu mokslo metu  ax.gif pasilikti cia. Nepalikit vaiko vieno, juolab amzius toks, kai labiausia reikia demesio ir nematomos prieziuros jam.
*

nu jau kai 19 metis bernas kaltina mama,kad ji pusmeciui paliko lotuliukas.gif doh.gif egoizmo ir infantilumo virsune
sena pažįstama
QUOTE(due drops @ 2009 09 06, 23:36)
nu jau kai 19 metis bernas kaltina mama,kad ji pusmeciui paliko lotuliukas.gif  doh.gif  egoizmo ir infantilumo virsune
*

drinks_cheers.gif O tai ka daryti tiems studentams, kurie nuo 18 metu isvyksta i didmiescius studijuoti ir ne pusmeciui, o minimum ketveriems metams? Gal vis tik tokiems balvonams ne mama siusti i uzsieni reikia, o patiems uzsidirbti vaziuoti? mirksiukas.gif
Jedute
QUOTE(ccicyte @ 2009 09 01, 13:14)
nu absurdas trylikamete namie viena doh.gif
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
juk ji dar vaikas unsure.gif ir dar viena pacia palikti doh.gif
man net tokia mintis i galva nesautu
mylimuke
Nu apie ką tos mamos galvoja unsure.gif Nejaugi neužtenka tėčio uždirbamų pinigų? Ten gi algos geros, tad čia iš siunčiamų pinigų tikrai įmanoma pragyvent. Nebent užsimanė laisvės mamytė.
dijanule
gal bijo viena vyra paleist g.gif o vaikas nesvarbu svarbu pinigai ir vyras prie sono fui tokias motinas
penellope
tikrai bjauru, pazystu tokia viena, nesamone gaila man to vaiko ax.gif blush2.gif
penellope
man atrodo, kad vaikas nuo mzens turi buti auklejamas, bet su tam tikrom ribom
Vendetta
Man atrodo mama biski vadzias yra atleidusi. Mergaitei tik 13 metu, tai, mano galva, jokiu noriu-nenoriu negali buti. Arba dukte kartu vaziuoja, arba mama pasilieka su dukra LT.

QUOTE(*meduota* @ 2009 09 06, 20:38)
arba vežtis, arba pačiai pasilikt,
koks čia savo vaiko mėtymas kitiem ant sprando  doh.gif
tai paskui ir sako, kad tu man ne motina ir nevadovauk... doh.gif

*

drinks_cheers.gif

Visgi idomu, kaip istorija baigesi? g.gif
just77
aš pati labai ilgai bijojau
just77
Reiktų daugiau kalbėtis apie įvairias baimes pvz.:
Yra toks baubas
Storas, storas, piktas piktas…
Ne tiek storas, kiek piktas,
Ne tiek piktas, kiek baisus.
Vaikuti pamato – į maišą deda,
Į maišą deda – namo nešasi.
Namo parsineša – į kampą pastato,
Į kampą pastato ir gąsdina, ir gąsdina,
Oi, kaip baisu!
Pagal Sigitą Poškų
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.