Sveikutės,
ar susigrąžinat po skyrybų savo, t.y. mergautinę pavardę?
Jei pasiliekat vyro, kokie motyvai?
Labai domina jūsų nuomonė ir patirtis, nes pačiai šis klausimas tapo aktualus...
Sveikutės,
ar susigrąžinat po skyrybų savo, t.y. mergautinę pavardę? Jei pasiliekat vyro, kokie motyvai? Labai domina jūsų nuomonė ir patirtis, nes pačiai šis klausimas tapo aktualus...
Labukas,
As norejau susigrazinti savo pavarde, bet universitete pasake, kad diplomas bus vyro pavarde
Tai va. aš iš principo irgi bevelyčiau susigrąžint mergautinę pavardę, bet kiek tektų keisti dokumentų...
Aš turbūt pasiliksiu vyro pavardę, nes per tiek metų įpratau prie jos.
O dėl tų dokumentų keitimo nematau problemos, juk ir adresą kartais pakeičiam ir apie tai pranešam bankui, mokesčiams, Sodrai ir pan. Lygiai taip pat galima bus ir apie pasikeitusią pavardę pranešt. QUOTE(mikke @ 2008 03 24, 16:16) Aš turbūt pasiliksiu vyro pavardę, nes per tiek metų įpratau prie jos. O dėl tų dokumentų keitimo nematau problemos, juk ir adresą kartais pakeičiam ir apie tai pranešam bankui, mokesčiams, Sodrai ir pan. Lygiai taip pat galima bus ir apie pasikeitusią pavardę pranešt. Apie pasikeitusią pavardę turėsi ne pranešti,bet pasikeisti naujai visus dokumentus-teises,pasą,registrų centre performinti buto/namo pirkimą nauja pavarde ir t.t.O tai kainuoja ne tik finansų,bet ir laiko. Aš greičiausiai nesikeisiu,nors ex`as pareikalavo sugražinti jo pavardę.
Man neaktualu, tačiau aš keisčiau pavardę atgal.
Kai kurios moterys nekeičia, nes gėdinasi vėl tapti "-aitėmis" būdamos vyresnio amžiaus. Na, čia iš serijos "ką žmonės pasakys". Nemanau, kad tokių daug, bet visgi yra. QUOTE(leilam @ 2008 03 24, 18:23) Aš greičiausiai nesikeisiu,nors ex`as pareikalavo sugražinti jo pavardę. 3.69 straipsnis. Buvusių sutuoktinių pavardės 2. Jeigu santuoka buvo nutraukta dėl vieno sutuoktinio kaltės, tai kito sutuoktinio reikalavimu teismas gali uždrausti kaltam dėl santuokos iširimo sutuoktiniui pasilikti santuokinę pavardę, išskyrus atvejus, kai sutuoktiniai turi bendrų vaikų. Jeigu jūsų buvęs vyras įrodys, kad jūs neturite bendrų vaikų - jis pasieks, kad jūs nepasiliktumėte santuokinės pavardės. QUOTE(Medinis @ 2008 03 26, 08:58) 3.69 straipsnis. Buvusių sutuoktinių pavardės 2. Jeigu santuoka buvo nutraukta dėl vieno sutuoktinio kaltės, tai kito sutuoktinio reikalavimu teismas gali uždrausti kaltam dėl santuokos iširimo sutuoktiniui pasilikti santuokinę pavardę, išskyrus atvejus, kai sutuoktiniai turi bendrų vaikų. Jeigu jūsų buvęs vyras įrodys, kad jūs neturite bendrų vaikų - jis pasieks, kad jūs nepasiliktumėte santuokinės pavardės. o kur tu tame poste iskaitei del kieno kaltes santuoka buvo nutraukta? QUOTE(Silvute @ 2008 03 26, 13:46) o kur tu tame poste iskaitei del kieno kaltes santuoka buvo nutraukta? Dedukcija... <leilam> informuoja mus, kad turi 2002 metais gimusį vaiką. Jei vyras sugebės įrodyti, kad tas vaikas nėra jo vaikas, tai suteiks galimybę skirtis dėl žmonos kaltės. Ir kadangi teismas jau bus nustatęs, kad bendrų vaikų jie neturi, tai didelė tikimybė, kad teismas neleis pasilikti santuokinės pavardės po skyrybų. QUOTE(Medinis @ 2008 03 26, 14:54) Dedukcija... <leilam> informuoja mus, kad turi 2002 metais gimusį vaiką. Jei vyras sugebės įrodyti, kad tas vaikas nėra jo vaikas, tai suteiks galimybę skirtis dėl žmonos kaltės. Ir kadangi teismas jau bus nustatęs, kad bendrų vaikų jie neturi, tai didelė tikimybė, kad teismas neleis pasilikti santuokinės pavardės po skyrybų. o tai neturetu buti svarstoma tame paciame teisme kaip ir skyrybos, nes butent tada yra nusprendziama, kokia pavarde lieka moteris
as pasilikau pavarde iene,nes maniau,kad ir vaikui lengviau suprasti,kad abieju pavardes vienodos:)
nors dabar pagalvoju,kad reiktu i -e pasikeisti,bet esmes juk dideles nera:) siaip tai patarciau ,jei tik yra imanoma,per skyrybu teisma pasikesti pavarde su galune _e:) bet cia tik mano nuomone:)
As palikau vyro pavarde, nes nenorejau kad mano ir dukros pavardes butu skirtingos... Bet kai dabar istekejau antra karta (paemiau antro vyro pavarde...) musu pavardes skiriasi- bet as dirbu sia linkme
Va va manes dokumentu keitimas negasdina, tik pagalvojus jei netycia susirasiu antra vyra. tai rotuseje nekaip skambes
Ir taip pat nenoriu buti su vyro pavarde kazkelintoji iene Taip nebekenciu savo vyro, kad ir jo pavardes nebe noriu tik iskilo klausimelis, jei mano ir vaiko pavarde skirsis, tai visada turesiu nesiotis dokumentus? Kad irodyciau, kad as jo mama?
O aš išsiskyriau ir susigrąžinau savo mergautinę pavardę
QUOTE(Boružiukė @ 2008 04 10, 19:45) Kodėl aš turėčiau nešioti žmogaus, kuris tiek sveikatos man suėdė, pavardę. Sunku? Pečius spaudžia? Kaip smagu turėtų būti savo neviltį išlieti ant raidžių junginio... QUOTE(jurges @ 2008 03 30, 10:31) as pasilikau pavarde iene,nes maniau,kad ir vaikui lengviau suprasti,kad abieju pavardes vienodos:) nors dabar pagalvoju,kad reiktu i -e pasikeisti,bet esmes juk dideles nera:) siaip tai patarciau ,jei tik yra imanoma,per skyrybu teisma pasikesti pavarde su galune _e:) bet cia tik mano nuomone:) Pritariu QUOTE(Metėlė @ 2008 03 22, 15:08) Sveikutės, ar susigrąžinat po skyrybų savo, t.y. mergautinę pavardę? Jei pasiliekat vyro, kokie motyvai? Labai domina jūsų nuomonė ir patirtis, nes pačiai šis klausimas tapo aktualus... na aš pasilikau vyro, tikrai nenorėjau kad vaikų ir mano pavardės būt skirtingos, tik dėl to..praktiškai tik dėl to atsisakiau tekėt antrąt už MB, sakiau palaukiam kol vaikai bus pilnamečiai, taigi vaikai pilnamečiai bet tekėt daugiau nebesiūlo
pasilikau savo pavarde,jei butu praeje daugiau laiko,tai gal kitaip buciau dariusi,bet nei paso i -iene nespejau pasikeisti ,o uzklupo skyrybos,tai ir pasikeiciau vel i mergautine...kaip -ienes ir nebuta
QUOTE(mikke @ 2008 03 24, 20:41) Na, bet kai merginos išteka ir gauna vyro pavardę, tai kažkodėl nepergyvena taip baisiai dėl perdaromų dokumentų. Manau, čia tik noro klausimas sutinku.man ir artinasi skyrybos ir as vienareiksmiskai uz mergautines pavardes pasilikima,buvom vede 3 metai. nu gal kurios skirias po 15metu santuokos suprantu,kad jau nesinori keist nes iprate,o taip tai kodel as tureciau jo pavarde nesiot? QUOTE(Anota @ 2008 05 05, 20:48) sutinku.man ir artinasi skyrybos ir as vienareiksmiskai uz mergautines pavardes pasilikima,buvom vede 3 metai. nu gal kurios skirias po 15metu santuokos suprantu,kad jau nesinori keist nes iprate,o taip tai kodel as tureciau jo pavarde nesiot? Po 12metų oficialios santuokos susigrąžinau mergautinę. Jokio įpratimo neatsirado Dar santuokoje norėjau įrašyti abi pavardes į dokumentus ir vyras neprieštaravo, tik tada pagailėjau laiko keitimui visų dokumentų Mūsų bendras vaikas gavo tėvo pavardę. QUOTE(eglejoana @ 2008 05 05, 23:20) Po 12metų oficialios santuokos susigrąžinau mergautinę. Jokio įpratimo neatsirado Dar santuokoje norėjau įrašyti abi pavardes į dokumentus ir vyras neprieštaravo, tik tada pagailėjau laiko keitimui visų dokumentų Mūsų bendras vaikas gavo tėvo pavardę. as tuokdamasi pasilikau abi pavardes per bruksneli,daug kas sake na ir ka dabar bereiks nubraukt antraja ir viskas bus gerai
O man visi pataria,jei skirčiausi,kad pasilikti vyro pavardę.Nes visuomenėj kreivai žiūrima į moterį,jei jos ir vaiko pavardė skiriasi.Tai net nežinau,kaip daryčiau su ta pavarde.
Mano viena pažystama sako,kad galūnė -ienė turi daug privalumų.O ir susiradus naują gyvenimo draugą,sako ji,anas žinos,kad tikrai buvai kažkam labai jau reikalinga,kad ištekėjusi buvai QUOTE(olicka @ 2008 05 06, 10:42) O man visi pataria,jei skirčiausi,kad pasilikti vyro pavardę.Nes visuomenėj kreivai žiūrima į moterį,jei jos ir vaiko pavardė skiriasi.Tai net nežinau,kaip daryčiau su ta pavarde. Mano viena pažystama sako,kad galūnė -ienė turi daug privalumų.O ir susiradus naują gyvenimo draugą,sako ji,anas žinos,kad tikrai buvai kažkam labai jau reikalinga,kad ištekėjusi buvai galbut dar daug kas ziuri kreivai,bet as neisivaizduoju ,kad dar jo pavarde tasyciau tegu turisi ir kitom dalina. o del gyvenimo draugo manau,kad pirma susipazinus pasisakysi,kad esi issiskyrus ir t.t,negi pirmiausia pavardes QUOTE(olicka @ 2008 05 06, 09:42) O man visi pataria,jei skirčiausi,kad pasilikti vyro pavardę.Nes visuomenėj kreivai žiūrima į moterį,jei jos ir vaiko pavardė skiriasi.Tai net nežinau,kaip daryčiau su ta pavarde. Mano viena pažystama sako,kad galūnė -ienė turi daug privalumų.O ir susiradus naują gyvenimo draugą,sako ji,anas žinos,kad tikrai buvai kažkam labai jau reikalinga,kad ištekėjusi buvai Juokinga, atsiprašau....o naujas gyvenimo draugas manote teigiamai žiūrės į jus kaip į daiktą su pavadinimu, aprašančiu jus kaip prekę iš antrų rankų argi TAI yra svarbu Juk žmogus yra svarbus pats kaip subjektas QUOTE(Anota @ 2008 05 06, 10:49) o del gyvenimo draugo manau,kad pirma susipazinus pasisakysi,kad esi issiskyrus ir t.t,negi pirmiausia pavardes aš tai savo išgalvotą istoriją pradžioje pasakoju apie princesę ant žirnio QUOTE(savininke @ 2008 03 22, 16:48) Labukas, As norejau susigrazinti savo pavarde, bet universitete pasake, kad diplomas bus vyro pavarde ..o kuo argumentavo?kodel diplomas vyro pavarde???kas cia per naujiena??? o siaip as uz mergautines pavardes
As pasiliksiu vyro pavarde, kad nesiskirtu mano ir vaiku pavardes
Padariau išvadą, kad jei kada nors gyvenime tekėsiu- neimsiu vyro pavardės. Nes skyrybų atveju tikrai nenorėčiau nešioti svetimos pavardės.
SVEIKUTĖS ,
O AŠ PAĖMIAU IR PAKEIČIAU PAVARDE SAU IR VAIKUI IR NEŽIURĖJAU Į JOKIUS FINANSUS ,NES GERIAU SU SAVO PAVARDE NEGU TURĖTI KAŽKOKIO ..... PAVARDĘ IR VISAI NESIGAILIU. QUOTE(eglejoana @ 2008 05 06, 11:24) o naujas gyvenimo draugas manote teigiamai žiūrės į jus kaip į daiktą su pavadinimu, aprašančiu jus kaip prekę iš antrų rankų As zadu pasilikti vyro. Visu pirma del vaiku, antra (ar 1b) del saves, nes tecio pavardes nelabai noreciau susigrazint - nera uz ka noret QUOTE(isdykusi mamyte @ 2008 05 12, 12:03) ..o kuo argumentavo?kodel diplomas vyro pavarde???kas cia per naujiena??? o siaip as uz mergautines pavardes Labuka, dar karta, Universitete man argumentavo tuo, kad ziniarasciuose irasyta vyro pavarde ir nieko cia nepakeisi, diplomas bus tokia pavarde. Gal dabar ir isduoda diplomus tokia pavarde, kuria nori, bet pries 8 metus studiju skyriuje pasijutau kazkokia "keista", kad noriu diplomo savo pavarde.
Man tai truputi keista, kad Lietuvoj po vedybu prarandi savo mergautine pavarde. JAV dokumentuose pazymi, kuria pavarde oficialiai naudosi po sutuoktuviu (ar abi), bet zinau ne viena kuri irasius vyro, o naudoja mergautine. Ir tai priimtina, nes zmogus gime su ta pavarde ir nemanau, kad turetu buti nusikaltimas ja naudoti
As jei issiskirsiu, tai susigrazinsiu
QUOTE(baltic*girl @ 2008 06 19, 18:33) ... ir nemanau, kad turetu buti nusikaltimas ja naudoti na vat jūs pasirašinėjat čia <baltic_girl> ir niekas jūsų už tai į kalėjimą nesodina. Taigi Lietuvoj taip pat kaip Amerikėj...
Mano viena pažįstama Mačiukaitienė išsiskyrė, o pavardę pasiėmė Mačiukaitė, nu cia be galūnės -ienė
QUOTE(dzeirana @ 2008 05 29, 00:02) SVEIKUTĖS , O AŠ PAĖMIAU IR PAKEIČIAU PAVARDE SAU IR VAIKUI IR NEŽIURĖJAU Į JOKIUS FINANSUS ,NES GERIAU SU SAVO PAVARDE NEGU TURĖTI KAŽKOKIO ..... PAVARDĘ IR VISAI NESIGAILIU. KOKIU BŪDU PAKEITEI VAIKO PAVARDĘ? Kiek skaičiau įstatymus, tai yra neįmanoma. Savo gali kaitaliot kiek nori, o vaikai priklauso tėvo giminei ir taškas. Kai suaugs galės pasikeisti. O gal dabar įstatymai pasikeitė? Mano svajonė pasikeisti pavardę į mergautinę, bet nenoriu, kad vaikai klausinėtų kodėl jų ir mamos pavardės skirtingos, tad ir kenčiu to nekenčiamo žmogaus pavardę...
Manau, kad išsiskyrus reiktų pasilikti savo "mergautinę" pavardę
O moterys, kurios po skyrybų vyro pavardę pasilieką, tai man juokingos atrodo Papildyta: QUOTE(dzeirana @ 2008 05 28, 23:02) SVEIKUTĖS , O AŠ PAĖMIAU IR PAKEIČIAU PAVARDE SAU IR VAIKUI IR NEŽIURĖJAU Į JOKIUS FINANSUS ,NES GERIAU SU SAVO PAVARDE NEGU TURĖTI KAŽKOKIO ..... PAVARDĘ IR VISAI NESIGAILIU. Šaunuolė
Klausimas dėl pavardės keitimo. Kol kas pasilikau vyro pavardę (dėl praktinių sumetimų, šiuo metu tiesiog man reikalingi visi dokumentai, nėra kada kaitalioti), bet ateity ketinu susigrąžinti savąją. Teisėja kategoriškai pasakė, kad reikia apsispręsti iš karto, paskui nieko negalima keisti. Ar tai tiesa? Juk žmonės ir taip keičiasi pavardes dėl įvairių priežasčių, kodėl aš negalėčiau, tarkim, padaryti to kitais metais?
QUOTE(Miaška @ 2008 09 08, 10:27) Ar tai tiesa? Juk žmonės ir taip keičiasi pavardes dėl įvairių priežasčių, kodėl aš negalėčiau, tarkim, padaryti to kitais metais? Ne, tai nėra tiesa. Tiesiog turėsite daug problemų - ištuokos liudijimas bus išduotas viena pavarde, o jūs turėsite kitą. Reikės nuolat nešiotis daugybę dokumentų.
As pasilikau vyro pavarde,nes manau kad nesamone bus jei merginu vienokios pavardes,o mano kitokia
Tai vat ir aš abejonėse... Na, tik tiek kad man mano dabartinė pavardė visai nepatinka, sunkiai suprantama, nuolat visi rašo su klaidomis, o mergautinė - graži ir aiški
Iš dalies dėl vaikų kol kas pasilikau vyro pavardę, bet vėliau gal vis tik susigrąžinsiu savąją.
Na jo,cia manau reiketu rinktis kuri grazesne
Jei žmogus nereikalingas, nenori su juo turėt nieko bendra tai kam ta jo pavardė.....prestižo reikalas tipo-kad ištekėjus....juokinga.....??? aš iškart pasikeisčiau.....
QUOTE(Jolitukas* @ 2008 09 10, 11:20) Jei žmogus nereikalingas, nenori su juo turėt nieko bendra tai kam ta jo pavardė.....prestižo reikalas tipo-kad ištekėjus....juokinga.....??? aš iškart pasikeisčiau..... O aš "iškart" nedarau nieko. Kai pragyventa su ta pavarde beveik 20 metų, yra krūva diplomų, sertifikatų, dokumentų būtent su ta pavarde, susimąsčiau, ar verta užsiimti. Man pavardė netrukdo, svarbu, kad pavardės "davėjas" jau toli. Ir kad ištekėjus - joks ne prestižas, na ne 20 metų man, kad tokį briedą galvočiau... Taip lengva švaistytis kategoriškomis frazėmis, kol nesusiduri su situacija asmeniškai
po skirybu pasilikau vyro pavarde, nors buvo minciu megrautine susigrazinti, o pasilikau kaip ir kitos minejo del vaiku, man buvusiojo pavarde netrukdo nesureiksminu to.
|