Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pavardė po skyrybų
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaiką auginu viena
Pages: 1, 2, 3
Medinis
QUOTE(vismaz @ 2009 04 03, 15:35)
Sveikutes. Gal zinote ar gali vyras praejus keliems metams po skyrybu reikalauti, kad is jo buvusios zmonos butu atimta jo pavarde?  4u.gif

Šiaip geras klausimas... Pagal CK 3.69 straipsnio "raidę" - tokia galimybė yra. Pagal "dvasią" - ne. Iki LAT panaši byla nebuvo atėjusi.
Vienareikšmiškai atsakyčiau - NE, jei turėtumėte vaikų. O dabar...

Tarkime taip - nustebčiau labai. O mane sunku nustebinti.
undefined
QUOTE(vismaz @ 2009 04 03, 14:35)
Sveikutes. Gal zinote ar gali vyras praejus keliems metams po skyrybu reikalauti, kad is jo buvusios zmonos butu atimta jo pavarde?  4u.gif
*

As manau, kad tas klausimas sprendziamas skyrybu metu, ta pavarde jau TAVO. Ir abejoju ar po keliu metu galima to reikalauti.

Įdomi
QUOTE(Medinis @ 2009 03 26, 15:16)
Vaiko gimimo liudijimas tikriausiai yra rečiausiai naudojamas dokumentas. Važiuojant į užsienį vaikas privalo turėti pasą. O tenai jokios informacijos apie motinos pavardę nėra.
*

Kai skridom, vaiko paso neužteko schmoll.gif schmoll.gif Pamatė skirtingas pavardes ir iškart užklausė, kas aš vaikui tokia būsiu biggrin.gif Teko trauktis iš kišenės vaiko gimimo liudijmą smile.gif O ten jau ne pavardę mano žiūrėjo, o asmens kodą, kuris buvo, yra ir bus žmogui vienintelis (ne taip kaip pavardė) smile.gif
mamenka
As manau taip, jei skyrybos buvo negrazios, su issikoliojimais i da kokiais biesais, ar pvz.: vyras alkoholikas, tai pasikeisciau i mergautine, bet jei viskas buvo kulturinga, neapykantos nera, tai galeciau ir pasilikt
Kristule2895
Na as pavarde susigrazinau praejus dvejiems metams po skyrybu, kad is praeities liktu kuo mazesnis sleifas smile.gif o mintis tokia kilo kai su dabartiniu mylimuoju nulekus i viesbuti ivyko nemalonus nesusipratimas. Administratore pamane, kad mes vede, o kai reikejo uzsiregistruoti, pasirode kad pas mane dokumente -iene, bet ne tokia, kaip salia stovincio zmogaus smile.gif tai taip paziurejo... O labiausiai man buvo nemalonu pries savo nauja zmogu, kuris pasijuto ypatingai nepatogiai. Kaip svetimautoju porele atrodem... Tas pats vaizdas buvo kai vaziavom i pazintine kelione po Italija. Bjauru buvo tiesiog, kai gide kartais pavardem susakydavo. ir numeri kambario paskelbdavo. Zodziu fui. Dabar as jau vel -aite. Sakyciau tai mane pacia net moraliskai geriau nuteikia. Tik nesamone kazkokia kad pavarde mano mergautine teko irasyt i vaiko gimimo liudijima, ir ji nauja padaryt. Logiskiau butu buve, kad ten butu -ienes pavarde, nes vaikas juk gimes santuokoj...smile.gif
O siaip keista man kai sakot, kad reik traukti vaiko gimimo liudijima, kad irodyti, jog esat jo mama. Na nebent as nuo laiko itin atsilikusi, bet juk Jusu pase vaikas yra irasytas, jo vardas pavarde ir a\k...
Medinis
QUOTE(Kristule2895 @ 2009 04 08, 20:30)
Na nebent as nuo laiko itin atsilikusi, bet juk Jusu pase vaikas yra irasytas, jo vardas pavarde ir a\k...

Taip, jūs atsilikusi. Bet pasivysite laikmetį iš kart, kai ateis laikas pasikeisti pasą.
Kristule2895
Na dziugu zinoti, jog viskas pataisoma, ir bent sioje srityje manes jau nebekamuos TOKIO lygio atsilikimas smile.gif
Įdomi
QUOTE(Kristule2895 @ 2009 04 08, 20:30)
O siaip keista man kai sakot, kad reik traukti vaiko gimimo liudijima, kad irodyti, jog esat jo mama. Na nebent as nuo laiko itin atsilikusi, bet juk Jusu pase vaikas yra irasytas, jo vardas pavarde ir a\k...
*

O man keista, kad jums keista doh.gif Parodykit, kurioj vietoj pas mane pase įrašytas vaikas ir gausit medalį doh.gif Seniai praėjo tie laikai, kai į pasus dėdavo štampus su registracijos adresu, vaikais ir t.t.
Kristule2895
Nereikia medalio man, tiesiog nezinojau, jog i nauja pasa sitokia informacija neirasoma smile.gif Savo nauja dokumenta darysiuos tik dabar, tai ir leptelejau smile.gif
Įdomi
QUOTE(Kristule2895 @ 2009 04 09, 11:25)
Nereikia medalio man, tiesiog nezinojau, jog i nauja pasa sitokia informacija neirasoma smile.gif Savo nauja dokumenta darysiuos tik dabar, tai ir leptelejau smile.gif
*

Nereikia medalio, tai imkit balioną 4u.gif bigsmile.gif
Kristule2895
Labai aciu Jums, gal balionelis pades man isidrasint biski, nes cia visiska naujoke esu kol kas smile.gif
Siguldencija
Nereikalinga man pavarde zmogaus kuris jau nebevyras, turiu savo, vaikas turi savo nu ir jokiu cia problemu, jei kada bus kitas ziuresiu ar man jo pavarde patinka, juk cia nera zmogaus asmenybes pagrindas ax.gif
Vitaliukė:)
Mamytes,

kadangi cia buvo uzsiminta apie vaiko gimimo liudijima, turiu klausimuka-kur ji isduoda Vilniuje, civilines metrikacijos skyriuje?Kadangi po kokio menesio turi gimti mano dukryte,tai nezinau,kur tiksliai kreiptis del gimimo liudijimo? smile.gif
Miaška
smile.gif+2009 04 17, 17:53-->
QUOTE(Vitaliukėsmile.gif @ 2009 04 17, 17:53)
Mamytes,

kadangi cia buvo uzsiminta apie vaiko gimimo liudijima, turiu klausimuka-kur ji isduoda Vilniuje, civilines metrikacijos skyriuje?Kadangi po kokio menesio turi gimti mano dukryte,tai nezinau,kur tiksliai kreiptis del gimimo liudijimo? smile.gif
*

Taip, CMS, Kalinausko g. Kiek teko turėti reikalų, susigrąžinant savo ir keičiant dukros pavardę, visą informaciją maloniai suteikia telefonu, kokių popierių reikia, kur ir kada atvykti. Kontaktų reikia ieškoti www.vilnius.lt puslapyje.
uzsispyrus
Sweikos 4u.gif
Pas mane tokia situacija. Esu issiskyrus (2010 spalio 29d.), bet pasilikau savo mergautine pavarde.
Dabar gailiuosi doh.gif Labai daug keist dokumentu, jei kur su vaiku vaziuoju i uzsieni uztrunku zymiai ilgiau, nes tikrina ar tikrai jo mama esu doh.gif
Ar imanoma susigrazint buvusia (santuokos metu) pavarde?
uzsispyrus
Jau susizinojau 4u.gif
Galima pasikeisti pavarde i bet kokia anksciau tureta mirksiukas.gif
Jolita Lialia
Pavardes atgal nesikeiciau, nors mergautine tooookia jau grazi.... ax.gif Bet vaikams daug smagiau, kai mama su ta pacia pavarde. Is savo pacios patirties zinau mirksiukas.gif Be to vairuotojo pazymejimas, visokie kiti dokumentai - nesinorejo painiavos ir vargo. Bet svarbiausias argumentas - vaikai, jiems ir taip skaudu buvo skyrybos, o dar mocia jei pavarde pasikeistu tai isvis painiava mazuciu galvelese... Vaikams norisi stabilumo, bent pavarde mano stabili liko;)) Nieko cia neapgausi - rysys yra ir liks iki grabo lentos, nebent atjos koks raitelis ant balto zirgo ir atnes nauja pavarde ir nauja laime tongue.gif

Nors ka cia slept - uzeina kartais tokiu PMS etapu kad gailiuosi, jog mergautines nesusigrazinau blush2.gif
DOLRIN
Sakykit,po skyrybu pasilikau savo mergautine pavarde,kury laika gyvenau su ienes pavarde pre to niekas nesikabino kol nesikeiciau dokumentu,o ar cia teisybe,kad galima keist pavare kokia sugalvojus g.gif
Slinky-malinky
QUOTE(Jolita Lialia @ 2011 03 05, 23:43)
Pavardes atgal nesikeiciau, nors mergautine tooookia jau grazi.... ax.gif  Bet vaikams daug smagiau, kai mama su ta pacia pavarde. Is savo pacios patirties zinau mirksiukas.gif Be to vairuotojo pazymejimas, visokie kiti dokumentai - nesinorejo painiavos ir vargo. Bet svarbiausias argumentas - vaikai, jiems ir taip skaudu buvo skyrybos, o dar mocia jei pavarde pasikeistu tai isvis painiava mazuciu galvelese... Vaikams norisi stabilumo, bent pavarde mano stabili liko;)) Nieko cia neapgausi - rysys yra ir liks iki grabo lentos, nebent atjos koks raitelis ant balto zirgo ir atnes nauja pavarde ir nauja laime tongue.gif

Nors ka cia slept - uzeina kartais tokiu PMS etapu kad gailiuosi, jog mergautines nesusigrazinau blush2.gif
*

Pritariu,vaikai i tai reaguoja,turiu giminej pavyzdi.Moteris issiskyre,du sunus tecio pavarde,o ji susilauke nesantuokines dukros ir mergautine pavarde.Broliai su sese bendrauja.Kadangi esu giminaite berniukams,tenka ir su sese pabendrauti.Jauciuos truputi kalta,bet nedristu pasakyt 8metei,kad ji nera mano puske,nors jos broliai-Taip,vistiek suaugus supras,bet gal bendravimui dideles itakos netures,istekes,pakeis pavrde,o jeigu butu 3 broliai?
Zuikis-Puikiss
savo susigrazinu pavarde! butinai.
sermuksnelis
QUOTE(Jolita Lialia @ 2011 03 06, 02:43)
Pavardes atgal nesikeiciau, nors mergautine tooookia jau grazi.... ax.gif  Bet vaikams daug smagiau, kai mama su ta pacia pavarde. Is savo pacios patirties zinau mirksiukas.gif Be to vairuotojo pazymejimas, visokie kiti dokumentai - nesinorejo painiavos ir vargo. Bet svarbiausias argumentas - vaikai, jiems ir taip skaudu buvo skyrybos, o dar mocia jei pavarde pasikeistu tai isvis painiava mazuciu galvelese... Vaikams norisi stabilumo, bent pavarde mano stabili liko;)) Nieko cia neapgausi - rysys yra ir liks iki grabo lentos, nebent atjos koks raitelis ant balto zirgo ir atnes nauja pavarde ir nauja laime tongue.gif

*

va va,buna moterys sako nesikeite del vaiku,del doku painiavos ir t.t bet sutike nauja "dede"nei vaikai,nei painiava tampa netaip svarbu biggrin.gif
hondute
Sveikos mergytes 4u.gif
O as nesiruosiu keisti pavardes. Tai mano gyvenimo dalis, beje laimingo gyvenimo tik su nelabai laiminga pabaiga. Plius yra vaikas ir manau tikrai paprasciau tiek juridiskai kai vienodos pavardes tiek ir jam ramiau, saugiau.
Pagalvoju kas butu jei dabar ar veliau atsirastu vyras su kuriuo uzsimanyciau santuokos. Ir bent kol kas manau, kad vien del santuokos pavardes nekeisciau likciau su pirmo vyro, nebent planuotumem su antruoju vaikeli. Tada jau butu dilema, ka daryt. Ir nezinau koks butu sprendimas. Matyt labai priklausytu nuo situacijos, o galbut net atsiklausciau pas vaika nuomones, ziurint kokio amziaus tuo metu butu.
Gidli
As tai santuokine palikau, kadangi uz visas skirybos teko man moketi tam kad tik greiciau viskas ivyktu,o ex vyras pinigu neturejo smile.gif tai sakau bent jau ant dokumentu (ne) keitimo sutaupysiu biggrin.gif Seip irgi istikruju norejau kad su vaiku vienodos pavardes butu, pagalvodavau aisq va kaip sermuksnelis sako o kas jei... bet kai bus tas jei tada ir galvosiu biggrin.gif
<imelda>
Na mano skyrybos dar tiktai prasideda,bet ieskinyje rasem su advokate,kad noriu pasiliktie santuokine -ienes pavarde. O motyvai mano 1. yra vaikas ir norisi,kad pavardes butu vienodos; 2. daug kainuoja dokumentu keitimas (pasas,sodros pazymejimas,banko korteles ir t.t.)
raudoni bateliai
Kai skyriausi, pasilikau vyro pavardę, nors norėjau susigrąžint mergautinę. Vyro pavardė man niekada nebuvo graži, net siūliau tekėdama jam paimti mano pavardę, bet kategoriškai nesutiko smile.gif Nesutiko ir tada, kai norėjau pasilikti mergautinę, būsimi uošviai tuo labiau mano noro nesuprato... O po skyrybų man svarbiausias argumentas buvo vaikas, nes jo pavardė tokia kaip tėvo, o ir seneliai įdiegė, kad pavardė labai svarbu, nes ji bajoriška ir t.t. doh.gif Tad ir sūnus norėjo, kad mama būtų tokia pačia pavarde, kaip jo (ir mokykloje naudojama, ir t.t.). Uošviai taip pat prašė pasilikt (nors man jų nuomonė nebuvo svarbus argumentas).
Pati nusprendžiau, kad pasikeisiu pavardę į mergautinę tada, kai sūnus sulauks pilnametystės. Aišku, dėl dokumentų taip pat yra žymiai patogiau, nes ne tik pagr. dokumentai (pasas, vairuotojo paž.) yra -ienės pavarde, o ir diplomai, sertifikatai, draudimų polisai, nuosavybės, darbų sutartys ir t.t. Dažnai važiuojam į užsienį, tai jau ir taip tenka pareigūnams teismo nutartis dėl tėvo valdžios apribojimų skaityt...

QUOTE(Šaltmėtė @ 2008 11 10, 08:54)
Pas mus ta pati situacija buvo: kai tuokėmės, vyras pasiėmė mano pavardę, bet aš nekeičiau savosios į -ienę, o likau -aitė. Išsiskyrėm. Viskas būtų ok, jei dabar ex-vyras nebūtų MANO ir mano šeimos pavardės davęs savo naujai žmonai.  mad.gif  gun_bandana.gif  Tiesiog kraujas užverda.

O mano buvusi anyta primygtinai prašė, kad aš pasilikčiau vyro pavardę ir jei tekėsiu antrą kartą, kad mano būsimas vyras priimtų mano (tuo pačiu ir mano exvyro pavardę) doh.gif

QUOTE(sermuksnelis @ 2011 03 16, 23:10)
va va,buna moterys sako nesikeite del vaiku,del doku painiavos ir t.t bet sutike nauja "dede"nei vaikai,nei painiava tampa netaip svarbu biggrin.gif

Aš, jei tekėsiu, šį kartą tikrai pasiliksiu mergautinę pavardę. Ir pirmą kartą tekėdama norėjau pasilikti, bet vyras nesutiko, o ir didžiulė retenybė tuo metu buvo skirtingos pavardės, todėl nusileidau.
Tos trumpintos pavardės su -ė galūne tai abiem mano atvejais (tiek mergautine, tiek -ienės pavarde) skambėtų idiotiškai tai net nesvarstau apie tokius variantus, o ir šiaip man jos nelabai patinka.
nijako
as po skirybu pasilikau -ienes pavarde. Priezastis: vaikas ir dokumentai. bet lieka ta pati dvejone, jei kartais antra seima butu ir vaikas. net nezinau kaip reiketu elgtis. g.gif
bonasera
pasilikau vyro pavarde,priezastis ta pati vaikas ir dokumentai,mano mergautine nelabai graziai skamba,tai jau vyro geriau))0
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.