QUOTE(Miaška @ 2008 09 10, 12:36) O aš "iškart" nedarau nieko. Kai pragyventa su ta pavarde beveik 20 metų, yra krūva diplomų, sertifikatų, dokumentų būtent su ta pavarde, susimąsčiau, ar verta užsiimti. Man pavardė netrukdo, svarbu, kad pavardės "davėjas" jau toli. Ir kad ištekėjus - joks ne prestižas, na ne 20 metų man, kad tokį briedą galvočiau... Taip lengva švaistytis kategoriškomis frazėmis, kol nesusiduri su situacija asmeniškai 
gamtos stebuklas
2008 10 02, 08:48
gal kas zino- o vyras turi teise pareikalaut, kad keisciau pavarde?  ta prasme "atimt" savo po skyrybu?
Man teko buvusiam sutuoktiniui "atiduoti" jo pavardę  Skyrybų procesas buvo labai ilgas ir sunkus,todėl galų gale sutikau su visais jo norais, kad tik baigtųsi tos nesąmonės  O jo noras, kad "atiduočiau" pavardę buvo vos ne pagrindinis  Ir labai džiaugiuosi, kam ta jo pavardė man QUOTE(savininke @ 2008 06 18, 01:07) Labuka, dar karta, Universitete man argumentavo tuo, kad ziniarasciuose irasyta vyro pavarde ir nieko cia nepakeisi, diplomas bus tokia pavarde. Gal dabar ir isduoda diplomus tokia pavarde, kuria nori, bet pries 8 metus studiju skyriuje pasijutau kazkokia "keista", kad noriu diplomo savo pavarde. Kvailystės kokios  Aš būtinai norėjau gauti diplomą su savo pavarde, tik vėlokai nunešiau dokumentus paso pakeitimui. Kai pasą padarė,tai jau buvo diplominis darbas parašytas ir įvertintas. Bet aš vistiek parašiau prašymą dėl kitos pavardės  Teko skubiai keisti diplominio darbo viršelį  Bet daugiau jokių problemų ir diplomas mano pavarde  Tiesa,tai buvo prieš 1,5 metų. Anksčiau gal kitaip darydavo
allegro
2008 10 04, 12:33
Manau,kad pasiliksiu tą, su kuria išėjau iš bažnyčios prisiekus meilę ir ištikimybę tam žmogui. Vistik ir krūvos dokumentų su dabartine pavarde,kam dar viską apsunkint,juk yra ir kitokių, svarbesnių reikalų,nei pavardės kaitaliojimai...
Lorette
2008 10 04, 21:37
[quote=Įdomi,2008 10 02, 14:45] Man teko buvusiam sutuoktiniui "atiduoti" jo pavardę  Skyrybų procesas buvo labai ilgas ir sunkus,todėl galų gale sutikau su visais jo norais, kad tik baigtųsi tos nesąmonės  O jo noras, kad "atiduočiau" pavardę buvo vos ne pagrindinis  Ir labai džiaugiuosi, kam ta jo pavardė man Kaip įdomu  Dažniausiai pačios moterys nori ''atsikratyti'' vyro pavardės, o čia-- vyras visom išgalėm stengiasi ją atimti Nors kiek esu girdėjus, tai išsiskyrus, geriau ir pavardės vyro atsisakyt, kad nieks neslėgtų ir nesietų su praeitimi. Tik va bėda su visais dokumentais ir laiko gaišimas juos tvarkant.
QUOTE(Lorette @ 2008 10 04, 22:37) Kaip įdomu  Dažniausiai pačios moterys nori ''atsikratyti'' vyro pavardės, o čia-- vyras visom išgalėm stengiasi ją atimti Nors kiek esu girdėjus, tai išsiskyrus, geriau ir pavardės vyro atsisakyt, kad nieks neslėgtų ir nesietų su praeitimi. Tik va bėda su visais dokumentais ir laiko gaišimas juos tvarkant. Visom išgalėm jis stengėsi atimti kitką-brangiausią mano turtą-sūnų. Todėl atiduoti jam tą pavardę buvo lengviau nei lengva O su tais dokumentais ne tokia jau ir bėda  Palaipsniui viską susitvarkai. Svarbiausia pradžioj-naujas pasas. Vairuotojo pažymėjimo aš iki šiol nepasikeitus  Vis neprisiruošiu  Bet ateis laikas ir tam
Elinga_27
2008 10 10, 20:39
Labas vakarėlis visoms, Aš dažnai galvojau apie tai, ar reikėtų pasikeist pavardę į savo (mergautinę), visgi du vaikai, kaip poto atrodys mano maža šeimynėlė. Bet kai vyras pareiškė kad man buvo garbė, jog jis suteikė man savo pavardę mane vedęs ir kad jei negyvensiu su juo, jis nenori kad jo pavardę aš turėčiau, čia man buvo nemažas smūgis...  Taigi, dar nežinau kaip greitai mus išskirs (jau padaviau dokumentus), bet kategoriškai prisižadėjau sau, kad ir kiek laiko bei finansų kainuotų, aš būsiu -aitė  ir man nesvarbu ką ir kas apie tai galvos, bet vyro pavardę perleisiu garbę nešioti kitai
Medinis
2008 10 10, 20:43
Oi kokia šaunuolė...
niekaip galai nesusiveda ištekėdamos primygtinai norėjote vyro pavardės, o besiskirdamos jos kratotės. ...ne pavardėje esmė juk...atsiprašau už
QUOTE(eglejoana @ 2008 10 12, 00:01) niekaip galai nesusiveda ištekėdamos primygtinai norėjote vyro pavardės, o besiskirdamos jos kratotės. ...ne pavardėje esmė juk...atsiprašau už  Kaip nesusiveda galai
Tai gal jausmai tuokiantis ir skiriantis skiriasi, ar ne taip
QUOTE(ciuke @ 2008 10 12, 09:08) Kaip nesusiveda galai
Tai gal jausmai tuokiantis ir skiriantis skiriasi, ar ne taip  tai va todėl ir nesusiveda, juk taip per gyvenimą savo pavardės(mergautinės) atsisakai kad ir 10kartų...o praėjus jausmams ją vėl susigąžini-nepagarba priimant svetimą pavardę moteris, tarsi išnyksta(kalbu tik apie pavardę), o juk visa ką ji atsinešė į šį laikiną pasauly nuo savo tėvų ir yra jos identitetas o čia : perku-parduodu  kada noriu, nešvarus biznis
Jolantuke
2008 10 12, 14:57
QUOTE(eglejoana @ 2008 10 12, 10:40) tai va todėl ir nesusiveda, juk taip per gyvenimą savo pavardės(mergautinės) atsisakai kad ir 10kartų...o praėjus jausmams ją vėl susigąžini-nepagarba priimant svetimą pavardę moteris, tarsi išnyksta(kalbu tik apie pavardę), o juk visa ką ji atsinešė į šį laikiną pasauly nuo savo tėvų ir yra jos identitetas o čia : perku-parduodu  kada noriu, nešvarus biznis   tokia jau pas mus tvarka įsigaliojusi, kad ištekėdama gauni vyro pavardę ir nelabai kas klausia ar tu to nori... Daugelis apie tai net nesusimąsto  Aš taip pat per vėlai išgirdau vienos etnologės interviu apie pavardes, kur ji sako, kad visuomet pasiliks su ta pavarde, kurią gavo prigimtine teise, o ne ta, kurią galėtų turėti, bet tik priimtine teise (t.y. priimama į naują šeimą)... Žinoma, tekėdama juk nežinai kaip pasisuks gyvenimas, bet jeigu šeima, į kurią tu ateini priima tave kuo nuoširdžiausiai kaip savo šeimos narį, jei šeimoje vyrauja visapusiškas pasitikėjimas... Žinoma, tada ir pavardė pečių neslegia, o gal net garbės suteikia (pav. amerkiečių filmuose pabrėžiama didžiuojantis: "tu juk tokios ir tokios pavardės nešiotojas")... Bet jei ta šeima tau svetima... Vis dėlto "savi marškiniai arčiau kūno"...
saulala
2008 10 23, 13:55
QUOTE(olicka @ 2008 05 06, 08:42) O man visi pataria,jei skirčiausi,kad pasilikti vyro pavardę.Nes visuomenėj kreivai žiūrima į moterį,jei jos ir vaiko pavardė skiriasi.Tai net nežinau,kaip daryčiau su ta pavarde. Mano viena pažystama sako,kad galūnė -ienė turi daug privalumų.O ir susiradus naują gyvenimo draugą,sako ji,anas žinos,kad tikrai buvai kažkam labai jau reikalinga,kad ištekėjusi buvai  Na ir motyvai Į mane dar niekas kreivai nepažiūrėjo dėl to, kad mano pavardė mergautinė, o sūnaus kitokia (tėvo). Arba aš akla, kad tokių žvilgsnių nepastebiu, arba bijo į mane taip žiūrėti, arba tiesiog bendrauju su tokiais žmonėmis, kurie tokio dalyko nesureikšmina. Kitais metais planuojame tuoktis (ne su sūnaus tėveliu  ), ketinu pasilikti mergautinę pavardę. Man ji labai graži, reta (kas LT tą pavardę turi, visi giminės), nereikės keisti dokumentų, be to, aš paprasčiausiai prie jos pripratusi. Taigi visi trys šeimos nariai turės sirtingas pavardes
Jurguška
2008 10 25, 20:08
O aš susigrąžinau mergautinę -iūtė Motyvas - principai.
Teko skaityti aktorės Dauguvietytės mintį: "reikia keist vyrus, o ne pavardes"  . Aš jau perėjau savotišką gėdos-baimėskąpagalvoskiti etapą ir apsisprendžiau susigražinti mergautinę pavardę. Ne iš principų, keršto ar pan. Tiesiog nematau prasmės saugoti tai, ko nebėra...
as susigrazinciau, jei netureciau vaiku...
Klausimas: Ar galiu pasikeisti pavardę į mergautinę, jei teismo metu pasilikau vyro, ir ištuokos liudijime ji įrašyta. Klausimas Nr. 2: Jaunesnioji dukra, 14 m., taip pat nori keistis pavardę į mano mergautinę, ar galim tą padaryti? Nuo ko pradėti?
Mes kai tuokemes vyras norejo mano pavardes,tai mano pavardes tik galunė pasikeite  .Vaikai taip ir nesioja mano pavarde,o as ir likau(- iene). O su antru vyru,kai tuokiaus pasirinkau jo pavarde,ir mazyliai jau turi savo tevelio pavarde  O didieji taip ir toliau nesioja mano pavarde.
irmutem
2008 11 08, 23:10
Dabar moterys jau turi teise pati nuspresti, kokia pavarde pasiliks po skyrybu. Nesazininga buvo, kai privalejo issaugoti vyro. As, asmeniskai, susigrazinau savo mergautine. Papildyta:QUOTE Klausimas Nr. 2: Jaunesnioji dukra, 14 m., taip pat nori keistis pavardę į mano mergautinę, ar galim tą padaryti? Nuo ko pradėti? Manau, kad to padaryti negalima. Kai keiciausi savo pavarde, taip pat buvo kilusi mintis, kartu pakeisti ir vaikui, bet metrikacijos skyriaus (berods) darbuotoja aiskino, kad negalima del tokiu priezasciu: jei as tuokiuosi ir skiriuosi daugybe kartu, juk negalesiu kaskart keisti ir vaikui pavardes, o be to, tevas vaikui vis tiek lieka tevas, neissizada
QUOTE(irmutem @ 2008 11 08, 23:10) Manau, kad to padaryti negalima. Kai keiciausi savo pavarde, taip pat buvo kilusi mintis, kartu pakeisti ir vaikui, bet metrikacijos skyriaus (berods) darbuotoja aiskino, kad negalima del tokiu priezasciu: jei as tuokiuosi ir skiriuosi daugybe kartu, juk negalesiu kaskart keisti ir vaikui pavardes, o be to, tevas vaikui vis tiek lieka tevas, neissizada Jau išsiaiškinau, kad galima, tik reikia tėvo sutikimo. Vaikas su jo pavarde turi problemų, jinai nuolat iškraipoma, visur rašoma skirtingai, ir ne visada gražiai, o tai jau pakankamas motyvas pakeisti. Tėvas sutiko. Gruodį pradėsiu visus reikalus su tais pavardžių keitimais.
Šaltmėtė
2008 11 10, 07:54
QUOTE(vydux @ 2008 11 05, 10:01) Mes kai tuokemes vyras norejo mano pavardes,tai mano pavardes tik galunė pasikeite  .Vaikai taip ir nesioja mano pavarde,o as ir likau(- iene). Pas mus ta pati situacija buvo: kai tuokėmės, vyras pasiėmė mano pavardę, bet aš nekeičiau savosios į -ienę, o likau -aitė. Išsiskyrėm. Viskas būtų ok, jei dabar ex-vyras nebūtų MANO ir mano šeimos pavardės davęs savo naujai žmonai.  Tiesiog kraujas užverda. Gal žinot kas, ar yra koks teisinis pagrindas ar būdas atsiimti savo pavardę iš ex vyro?  nu nurimtų mano verdantis kraujas tada.
negriuke
2008 11 10, 20:39
QUOTE(Šaltmėtė @ 2008 11 10, 08:54) Pas mus ta pati situacija buvo: kai tuokėmės, vyras pasiėmė mano pavardę, bet aš nekeičiau savosios į -ienę, o likau -aitė. Išsiskyrėm. Viskas būtų ok, jei dabar ex-vyras nebūtų MANO ir mano šeimos pavardės davęs savo naujai žmonai.  Tiesiog kraujas užverda. Gal žinot kas, ar yra koks teisinis pagrindas ar būdas atsiimti savo pavardę iš ex vyro?  nu nurimtų mano verdantis kraujas tada. Va cia tai baisu
sermuksnelis
2008 11 10, 20:47
QUOTE(Šaltmėtė @ 2008 11 10, 09:54) Pas mus ta pati situacija buvo: kai tuokėmės, vyras pasiėmė mano pavardę, bet aš nekeičiau savosios į -ienę, o likau -aitė. Išsiskyrėm. Viskas būtų ok, jei dabar ex-vyras nebūtų MANO ir mano šeimos pavardės davęs savo naujai žmonai.  Tiesiog kraujas užverda. Gal žinot kas, ar yra koks teisinis pagrindas ar būdas atsiimti savo pavardę iš ex vyro?  nu nurimtų mano verdantis kraujas tada. oho nepavydziu bet nemanau kad tu ka gali padaryt,syki suteikiai ir viskas. nu bet as tai niekada neimciau vyro pavardes,jai zinociau kad cia is ex jo
baikscioji
2008 11 26, 22:37
pasilikau as po skirybu -iene,o dabar taip gailiuosi kad negaliu.  galvojau kaip su dukra as busiu skirtingom,bet kaip nepagalvojau ,kad ji kada nors istekes
QUOTE(baikscioji @ 2008 11 26, 22:37) pasilikau as po skirybu -iene,o dabar taip gailiuosi kad negaliu.  galvojau kaip su dukra as busiu skirtingom,bet kaip nepagalvojau ,kad ji kada nors istekes  O tai kas trukdo pasikeist dabar? Beje, mes su viena dukra taip pat būsime skirtingomis pavardėmis: mažoji nori mano mergautinės pavardės, o vyresniąjai - dzin, jinai pasiliks tėvo. Taigi, turėsiu dvi dukras skirtingomis pavardėmis...
zarazna
2008 11 27, 09:20
Pasilikau - ienė nes graži, trumpa pavardė ir tokia kaip vaikų... Bet panašu, kad turėsiu keisti, nes kaip tai nelabai būti vieno vyro žmona su kito pavarde
Medinis
2008 11 27, 09:43
QUOTE(zarazna @ 2008 11 27, 09:20) Pasilikau - ienė nes graži, trumpa pavardė ir tokia kaip vaikų... Bet panašu, kad turėsiu keisti, nes kaip tai nelabai būti vieno vyro žmona su kito pavarde  Tegu vyras keičia.
zarazna
2008 11 27, 16:14
Būtų žiauru Bet ir ana bus niabloooga  (aš mat pagal pavardę vyrą renkuosi)
Medinis
2008 11 27, 17:11
QUOTE(zarazna @ 2008 11 27, 16:14) Būtų žiauru Siūlau kompromisinį variantą - keiskite abu į kokią nors "trečią".
zarazna
2008 11 28, 13:23
QUOTE(Medinis @ 2008 11 27, 19:11) Siūlau kompromisinį variantą - keiskite abu į kokią nors "trečią". Ką "abu"?
Medinis
2008 11 28, 13:47
QUOTE(zarazna @ 2008 11 28, 13:23) Ką "abu"?
Tarkime jei jūsų pavardė šiuo metu Pavardienė, o jūsų būsimo vyro - Gražpavardis, tai siūlau jam pasikeisti pavardę į Mažpavardis, o jums - tapti Mažpavardiene.
berniukai
2008 12 03, 16:26
Labas vakaras Noriu paklaust ar vaikų gimimo liudijimus reik keist pasikeitus mamos pavardei
QUOTE(berniukai @ 2008 12 03, 18:26) Labas vakaras Noriu paklaust ar vaikų gimimo liudijimus reik keist pasikeitus mamos pavardei  tikrai ne nes gime vaikai kai mama buvo ta pavarde. o po skyrybų kiekvienos reikalas kokia pavardė. O jei išsiskyrėt susipykę, oi kaip vyrą erzina, kad jo pavardę pasilieki  . Ir lai siunta, o kodėl aš turiu aiškit cekavnom kaimynkom, kad vaikas ne mergos?  . Vaikui ir taip trauma dėl skyrybų, o dar ir skirtingos pavardės  .
QUOTE(mamike @ 2008 12 13, 19:07) tikrai ne nes gime vaikai kai mama buvo ta pavarde. Neklaidinkit, jei nežinot. Jei mama po skyrybų pasikeičia (susigrąžina savo) pavardę, keičiami ir vaikų gimimo liudijimai. Šiuo metu kaip tik tvarkau savo pavardės susigrąžinimo ir vienos dukros keitimo reikalus, taip kad žinau tiksliai. Pvz., mano vyresnioji pavardės nekeičia, bet jos gimimo liudijimas irgi priduotas pakeitimui, "nes keisis įrašas laukelyje motina" - čia cituoju pažodžiui, ką man pasakė CMS'e.
QUOTE(Miaška @ 2008 12 14, 23:01) Neklaidinkit, jei nežinot. Jei mama po skyrybų pasikeičia (susigrąžina savo) pavardę, keičiami ir vaikų gimimo liudijimai. Šiuo metu kaip tik tvarkau savo pavardės susigrąžinimo ir vienos dukros keitimo reikalus, taip kad žinau tiksliai. Pvz., mano vyresnioji pavardės nekeičia, bet jos gimimo liudijimas irgi priduotas pakeitimui, "nes keisis įrašas laukelyje motina" - čia cituoju pažodžiui, ką man pasakė CMS'e. Aš supratau, kad mama teka vėl. Taigi tikrai nereikia.
Cobretti
2009 01 09, 15:14
Sveiki.Kaip suzinoti ar buves sutuoktinis jau pasikeite i savo pries vestuves buvusia pavarde? teismas leidzia per metus tai padaryt.tai idomu kur kreiptis po metu?i anstoli?ar gresia kokia bauda jei nepakeiti pavardes
daugvaikuciu
2009 01 09, 23:05
QUOTE(Anota @ 2008 05 05, 23:17) as tuokdamasi pasilikau abi pavardes per bruksneli,daug kas sake  ,bet as kazkodel taip norejau,nenorejau mergautines atsisakyt. na ir ka dabar bereiks nubraukt antraja ir viskas bus gerai  . Mano situacija buvo analogiska-po santuokos buvo dviguba pavarde,bet visi vadino antraja pavarde,nors prisistatydavau abiem.Dabar dar kvailesne situacija-jau 13 metu vel nesioju mergautine pavarde,bet begale zmoniu manes iesko butent senaja pavarde.Arba daznai turiu pasakyti,kad esu buvusi -iene,tik tada mane prisimena. Nesigailiu susigrazinus mergautine pavarde ir vyresniesiems vaikams pakeitus pavardes i savo,bet labai daug makalynes.Pavardes keitimo kopija visa laika nesiojuosi pase,nes jos pastoviai prireikia paciose netikeciausiose situacijose.Bet mane labiausiai glumina ne tai,o kad ,viena karta issikyrus,jau visa gyvenima skaitaisi "seimynine padetis-issiskyrus",turi pateikti skyrybu liudijima,net kai gyveni su kitu vyriskiu. Papildyta:QUOTE(Medinis @ 2008 09 08, 10:33) Ne, tai nėra tiesa. Tiesiog turėsite daug problemų - ištuokos liudijimas bus išduotas viena pavarde, o jūs turėsite kitą. Reikės nuolat nešiotis daugybę dokumentų. Pavarde susigrazinau praejus 2 metams po skyrybu,tiesa,tada dar galiojo senasis CK.Istuokos liudijima irgi teko keisti,bet tai baika-20 litu... Papildyta:QUOTE(Cobretti @ 2009 01 09, 16:14) Sveiki.Kaip suzinoti ar buves sutuoktinis jau pasikeite i savo pries vestuves buvusia pavarde? teismas leidzia per metus tai padaryt.tai idomu kur kreiptis po metu?i anstoli?ar gresia kokia bauda jei nepakeiti pavardes  Manau,kad metrikacijos biuras teikia tokia informacija.Jei buvo nuspresta keisti pavarde ir ta linkme tvarkyti dokumentai,bent mano pasa perforavo-ismuse skyle ir idejo antspauda:per menesi pakeisti pasa.Kitu atveju buciau gavus bauda. Tiesa,vaiku gimimo liudijimai, man susigrazinus mergautine pavarde, buvo pakeisti.
marezagare
2009 01 10, 01:50
as susigrazinau savo mergautine pavarde,nes vyro pavarde labai jau ne kokia buvo, jo reputacija taip pat, tai dabar laukia milijonai popieriu, kuriuos reiks sutvarkyt.
QUOTE(marezagare @ 2009 01 10, 02:50) as susigrazinau savo mergautine pavarde,nes vyro pavarde labai jau ne kokia buvo, jo reputacija taip pat, tai dabar laukia milijonai popieriu, kuriuos reiks sutvarkyt.  Šaunuolė  Nu niekaip aš tų moterų nesuprantu ir tikriausiai niekada jau nebesuprasiu, kurios išsiskiria, bet pasilieka vyro pavardę  Jeigu aš su vyru skirčiausi, tai tiksliai ir jo pavardės nepasilikčiau
*Savana*
2009 01 24, 10:51
O as pasiliksiu vyro pavarde, nenoriu, kad mano ir vaiko pavardes keistusi, o ir dabartine mano pavarde man labiau patinka nei buvo mergautine
Jolitukas*
2009 03 21, 18:59
Na jei vyras nereikalingas tai ir pavardę jo nafig.......Toks blogas, šioks anoks o pavardė reikalinga?
egle manneh
2009 03 25, 19:51
as keiciausi pavarde i mergautine,bet vaiku liudijimu niekas nekeite
Kai skyriausi,per teismą iš kart pasakiau,kad pasilieku savo mergautinę pavardę. Bet galėjau taip nedaryt,nes papildomo darbo sau pasidariau  kadangi ruošiausi vėl ištekėti,tad prieš vestuves teko pasikeisti visus dokumentus,o po vestuvių vėl per naują viską tvarkytis
QUOTE(Jolitukas* @ 2009 03 21, 18:59) Na jei vyras nereikalingas tai ir pavardę jo nafig.......Toks blogas, šioks anoks o pavardė reikalinga?  Aikšku, kad nereikalinga QUOTE(jotke @ 2009 03 25, 19:51) as keiciausi pavarde i mergautine,bet vaiku liudijimu niekas nekeite  Nekeitė ir mums  Gal čia reikia savo noru keisti, bet nėra privaloma
QUOTE(olyte @ 2008 04 10, 17:19) tik iskilo klausimelis, jei mano ir vaiko pavarde skirsis, tai visada turesiu nesiotis dokumentus? Kad irodyciau, kad as jo mama?  tai vaiko gimimo liudijimą gi galima pakeisti QUOTE(Medinis @ 2008 09 08, 09:33) Ne, tai nėra tiesa. Tiesiog turėsite daug problemų - ištuokos liudijimas bus išduotas viena pavarde, o jūs turėsite kitą. Reikės nuolat nešiotis daugybę dokumentų. mano situacija tokia: jau su vyru gyvenom atskirai, bet ištuoka dar nebuvo įregistruota, tačiau mano paso galiojimas ėjo į pabaigą, o kadangi planavau po skyrybų susigrąžinti mergaitinę pavardę ir kad po kelių mėnesių, įteisinus ištuoką nereikėtų vėl eiti keistis pasą, nuėjau į vietinį CMS, parašiau prašymą susigrąžinti mergautinę pavardę, pridaviau reikalingus dokumentus, sumokėjau 42 lt ir po poros savaičių (tuo metu esi tikriniamas per visokias instancijas, tipo policijos ir interpolo) gavau sekančius dokumentus: 1. pavardės keitimo liudijimą 2. vaiko gimimo liudijimą su mano mergaitine pavarde 3. santuokos liudijimą nauja pavarde. Tad nereikia nešiotis jokios daugybės popierių  Visi šie dokumentai lengvai keičiami yra.  QUOTE(Miaška @ 2008 09 08, 21:21) Na, tik tiek kad man mano dabartinė pavardė visai nepatinka, sunkiai suprantama, nuolat visi rašo su klaidomis, o mergautinė - graži ir aiški  toks pat motyvas.. o dar kai rusaitė esu, tai mano vedybinio statuso mano pavardė su galūne -ova nieko nepasako apie mane
Medinis
2009 03 26, 14:16
QUOTE(bitutė_bzzz @ 2009 03 26, 12:17) tai vaiko gimimo liudijimą gi galima pakeisti Vaiko gimimo liudijimas tikriausiai yra rečiausiai naudojamas dokumentas. Važiuojant į užsienį vaikas privalo turėti pasą. O tenai jokios informacijos apie motinos pavardę nėra.
QUOTE(Medinis @ 2009 03 26, 14:16) Vaiko gimimo liudijimas tikriausiai yra rečiausiai naudojamas dokumentas. Važiuojant į užsienį vaikas privalo turėti pasą. O tenai jokios informacijos apie motinos pavardę nėra. čia buvo atsakymas Olytei, kad norint įrodyti, jog esi vaiko mama, galima pasikeisti gimimo liudijimą. Taip, važiuojant į užsienį reikia paso, bet Lietuvoj visur reikalingas vaiko gimimo liudijimas- gydymo įstaigose ir t.t.
Medinis
2009 03 26, 14:47
QUOTE(bitutė_bzzz @ 2009 03 26, 14:34) ...bet Lietuvoj visur reikalingas vaiko gimimo liudijimas- gydymo įstaigose ir t.t.
Gydymo įstaigose, mokymo ar dar kur jis reikalingas, paprastai būna visiškai dzin kas yra to vaiko motina.
QUOTE(Medinis @ 2009 03 26, 14:47) Gydymo įstaigose, mokymo ar dar kur jis reikalingas, paprastai būna visiškai dzin kas yra to vaiko motina. nu ok, jei jau taip kruopščiai nagrinėjamas kiekvienas žodis, tai yra pats paprasčiausias pagrindas- DĖL SAVĘS, kad TAVO pavardė būtų įrašyta šalia TAVO vaiko vardo
Sveikutes. Gal zinote ar gali vyras praejus keliems metams po skyrybu reikalauti, kad is jo buvusios zmonos butu atimta jo pavarde?
|
|