Sveiki, Kovo 14 d. mums gimė sūnus. Nuostabus, bent kol kas, labai ramus berniukas. Atrodo, puikiai valgo, daug miega ir jaučiasi laimingas, nes labai dažnai šypsosi. Beglostydama galvelę pati pastebėjau, kad neapčiuopiu momenėlio. Pamaniau, kad gal tiesiog as jo nerandu. Bet, kai apžiūrėjo gydytoja, pasakė tą patį. Nenugasdino, bet ir nenudžiugo dėl šio fakto... Gal kas susidūdėte su panašia situacija? Ar tai problema? QUOTE(Linuke777 @ 2008 03 22, 16:56) Sveiki, Kovo 14 d. mums gimė sūnus. Nuostabus, bent kol kas, labai ramus berniukas. Atrodo, puikiai valgo, daug miega ir jaučiasi laimingas, nes labai dažnai šypsosi. Beglostydama galvelę pati pastebėjau, kad neapčiuopiu momenėlio. Pamaniau, kad gal tiesiog as jo nerandu. Bet, kai apžiūrėjo gydytoja, pasakė tą patį. Nenugasdino, bet ir nenudžiugo dėl šio fakto... Gal kas susidūdėte su panašia situacija? Ar tai problema? jei reiketu daugiau info - zinau mama su kuria butu galima pasisneketi apie tai. sitie atvejai, kiek zinau, itin reti,tad kiekvienas kone individualus. QUOTE(Linuke777 @ 2008 03 22, 15:56) Sveiki, Kovo 14 d. mums gimė sūnus. Nuostabus, bent kol kas, labai ramus berniukas. Atrodo, puikiai valgo, daug miega ir jaučiasi laimingas, nes labai dažnai šypsosi. Beglostydama galvelę pati pastebėjau, kad neapčiuopiu momenėlio. Pamaniau, kad gal tiesiog as jo nerandu. Bet, kai apžiūrėjo gydytoja, pasakė tą patį. Nenugasdino, bet ir nenudžiugo dėl šio fakto... Gal kas susidūdėte su panašia situacija? Ar tai problema? Sveika, jei cia yra kaukoles siuliu sukaulejimas tai greiciausiai jums prireiks operuotis galvyte, nes mums buvo panasi situacija, tik musu momenelis is pradziu buvo normalus. Zinoma nenoriu gasdinti, nes kiekvienam vaikui tai individualu
Aš pati gimiau su suaugusiu momenėliu ir užaugau be jokių operacijų ar kitokio gydymo
As kalbejau apie kaukoles siuliu sukaulejima, o ne apie momenelio
Sveikos, mamytes,
Aciu uz tai, kad atsiliepete i mano pastabele. ;-) Musu suneliui jau beveik 5 menesiai. Augame sveiki, linsmi ir guvus. Kaip nekeista, mazytis momenelis vis del to atsirado. Gydytoja sako, jog praejo pogimdyminis patainimas ir isryskejo... Aisku, jis laaaabai mazytis, todel esame nuolat stebimi, matuojami kaip augame. Ir, atrodo, viskas gerai. As taip pat gimiau su mazu momeneliu, todel galiu teigti, jog tai paveldeta. Zinote prisipazinsiu, pradzioje buvau nemenkai issigandusi, o dabar jau man ramiau... Aciu Jums visoms. Bukite sveikos ir laimingos.
Aciu Dievui jums viskas gerai
Aukit sveiki ir laimingi QUOTE(neri.k @ 2008 08 11, 22:39) Sveikos, va su sita probleme susidureme ir mes, mums dabar 3 menesiai ir 1 sav. Momenelis beveik uzsidares, labai neramu, kad gali but bedu. Juk mes nei viena nesitikime, kad butent musu vaikiukui bus kazkas negerai. Neri, ar labai sudetinga ta operacija kuria jums dare ir keliu menesiu jums ja dare ir kaip su pasekmem? Gaila, bet labai mazai info apie tokia problemele. Ir gydytoja sako negerai gali buti, o kas tas negerai taip ir nepasako..
Kiekviena kartaq mums apsilankius pas gydytoja pamatuoja galvyte, jos apimti, apspaudo, apziuri ir pasako, kad viskas gerai.... Bet as jau taip pat pradedu bijoti, ar to pakanka? ;-(
QUOTE(agne... @ 2008 08 12, 17:46) Neri, ar labai sudetinga ta operacija kuria jums dare ir keliu menesiu jums ja dare ir kaip su pasekmem? Gaila, bet labai mazai info apie tokia problemele. Ir gydytoja sako negerai gali buti, o kas tas negerai taip ir nepasako.. Sveikos mergaitės. Sunku ka jums ir pasakyti. Musus atvejis buvo toks, kad per anksti sukaulejo virsugalvyje esanti siule(berods vadinasi sagitalinė). Ir musu galvyte pradejo augti kaip laivelis. Nors ji jau gime su pakitusia galvos forma. Buvo atsikisusi kakta ir pakausis. Kada uzsidare momenelis tiksliai neatsimenu gal apie 10 men. kadangi musu Šiaulių "supermedikai" QUOTE(neri.k @ 2008 08 13, 00:53) Sveikos mergaitės. Sunku ka jums ir pasakyti. Musus atvejis buvo toks, kad per anksti sukaulejo virsugalvyje esanti siule(berods vadinasi sagitalinė). Ir musu galvyte pradejo augti kaip laivelis. Nors ji jau gime su pakitusia galvos forma. Buvo atsikisusi kakta ir pakausis. Kada uzsidare momenelis tiksliai neatsimenu gal apie 10 men. kadangi musu Šiaulių "supermedikai" Dziaugiuosi uz jus, kad augat sveikai, smagu girdeti:) O as dar labiau sunerimau QUOTE(Linuke777 @ 2008 08 12, 19:40) Kiekviena kartaq mums apsilankius pas gydytoja pamatuoja galvyte, jos apimti, apspaudo, apziuri ir pasako, kad viskas gerai.... Bet as jau taip pat pradedu bijoti, ar to pakanka? ;-( Sveikos,mamules! vien del sios temos prisiregistravau.informacijos apie kraniostenoze ieskojau jau seniai-buvau praradus vilti ir maniau,kad tokia diagnoze tik mano dukrai nustatyta-gydytojai kazkaip irgi nieko konkretaus nepasako-dabar viskas gerai-dziaukites ir stebim,sekam ir t.t. Gerda gime be momenelio-1men.jau net ultragarsas "nemate" smegenu,o 1metu rengenas parode ,kad siule virsugalvy visiskai sukaulejus-kaip 25metu zmogaus,bet kitos siules dar leido kaukolei augt-t.y.smegenims.jokios operacijos ar net tomografijos nedare-kasmet akiu dugna tira,siuncia neurochirurgui i kmuk-gyd.Škudas konsultavo 3kartus.paskutini pasake-nelakstykit be reikalo-juk viskas gerai.su nerimu laukiam paauglystes. labai noriu paguost mamas ir dar pasidalint patirtim,nes dukrai jau 8-ti metai
Sveikos, mamytes,
is tiesu problema ne dazna. Informacijos niekur neradau. Todel ir paskelbiau sia tema.... Mano Matuko galvyte grazi. Atdodo viskas gerai. Jokiu papidomu tyrimu nedare - tik apspaudo, matuoja ir tiek.... pradzioje net vitamino D neskyre, o dabar jau geriame ir toliau liepia vartoti.... As tokia gimiau, todel gal taip ir nesigazdinu. Apskritai ji i mane labai panasus. Aciu jums visoms uz issakytas nuomones. Palaikome rysius, pasidaliname patirtimi - juk viena galva gerai, bet dvi - dar geriau. Nenusiminkite, tikekite, kad viskas bus gerai. Juk musu mintys - materialios. Sekmes.
nemanau, kad momenelio suaugimas tai problema. manajai buvo beveik suauges, tai net nemaniau del to sielotis. ir gydytoja nekreipe demesio
QUOTE(naca @ 2008 09 25, 15:39) nemanau, kad momenelio suaugimas tai problema. manajai buvo beveik suauges, tai net nemaniau del to sielotis. ir gydytoja nekreipe demesio as tikrai del estetinio grozio nesijaudinu-man,kaip mamai dar graziau,nes Gerdos veidas smulkesnis uz kitu vaiku,be to paukai uzaugo-daug-maz paslepe neiprasta forma.nors pries kelias dienas pasiguode,kad kazkas is klases pasijuoke... rusu saite skaiciau,kad senoves Egipto faraonu palikuonims vaikysteje dedavo metalinius itvarus,kad kaukolei suteiktu tokia-pailga forma,nes ji esa rodo neeilini prota!(gaila neissisaugojau to straipsnio)Tai va linkiu optimizmo ir tikejimo,kad musu vaikeliai tikrai uzaugs protingi ir sveiki! QUOTE(gerjura @ 2008 09 23, 21:52) Sveikos,mamules! vien del sios temos prisiregistravau.informacijos apie kraniostenoze ieskojau jau seniai-buvau praradus vilti ir maniau,kad tokia diagnoze tik mano dukrai nustatyta-gydytojai kazkaip irgi nieko konkretaus nepasako-dabar viskas gerai-dziaukites ir stebim,sekam ir t.t. Gerda gime be momenelio-1men.jau net ultragarsas "nemate" smegenu,o 1metu rengenas parode ,kad siule virsugalvy visiskai sukaulejus-kaip 25metu zmogaus,bet kitos siules dar leido kaukolei augt-t.y.smegenims.jokios operacijos ar net tomografijos nedare-kasmet akiu dugna tira,siuncia neurochirurgui i kmuk-gyd.Škudas konsultavo 3kartus.paskutini pasake-nelakstykit be reikalo-juk viskas gerai.su nerimu laukiam paauglystes. labai noriu paguost mamas ir dar pasidalint patirtim,nes dukrai jau 8-ti metai Mums taip pat buvo sukaulejusi siule virsugalvyje, bet mums atliko dvi operacijas, nors kitos siules nebuvo sukaulejusios. Nes virsugalvio sukaulejusi siule neleido galvai normaliai augti, ji augo kaip laivelis. Ir galejo likti skaudziu pasekmiu. Kaip as pati skaiciau tai galejo ir apkursti ir apakti ir likti nesveiko proto. Bet aciu Dievui dabar viskas gerai. QUOTE(gerjura @ 2008 09 23, 22:52) Sveikos,mamules! vien del sios temos prisiregistravau.informacijos apie kraniostenoze ieskojau jau seniai-buvau praradus vilti ir maniau,kad tokia diagnoze tik mano dukrai nustatyta-gydytojai kazkaip irgi nieko konkretaus nepasako-dabar viskas gerai-dziaukites ir stebim,sekam ir t.t. Gerda gime be momenelio-1men.jau net ultragarsas "nemate" smegenu,o 1metu rengenas parode ,kad siule virsugalvy visiskai sukaulejus-kaip 25metu zmogaus,bet kitos siules dar leido kaukolei augt-t.y.smegenims.jokios operacijos ar net tomografijos nedare-kasmet akiu dugna tira,siuncia neurochirurgui i kmuk-gyd.Škudas konsultavo 3kartus.paskutini pasake-nelakstykit be reikalo-juk viskas gerai.su nerimu laukiam paauglystes. labai noriu paguost mamas ir dar pasidalint patirtim,nes dukrai jau 8-ti metai Laba! O kada jums diagnozavo kraniostenoze ? Mums dabar 5 menesiukai ir po kol kas gydytoja nieko nesako apie sia diagnoze, sako tiesiog reikia stebeti ir viskas.. O dar labiau sunerimavau, kad taip ilgai stebeti reikia, as maniau, kad iki kokiu 2 metuku stebi, o po to kaip ir nereikia.. Galbut konsultavotes su gydytoja kas gali buti negerai paauglystes laikotarpiu? Kuo visa tai pasireiskia? Eisim ryt pas gydytoja svertis , matuotis, pasiklausinesiu ir as daugiau apie tai... Beje, ar pas jus kaktos viduryje neissokusi tokia siule? Pas mus tai matosi ta siule, bet po kol kas gydytoja sako viskas gerai, tik jokio vit D negalima duoti. QUOTE(agne... @ 2008 10 02, 19:53) Laba! O kada jums diagnozavo kraniostenoze ? Mums dabar 5 menesiukai ir po kol kas gydytoja nieko nesako apie sia diagnoze, sako tiesiog reikia stebeti ir viskas.. O dar labiau sunerimavau, kad taip ilgai stebeti reikia, as maniau, kad iki kokiu 2 metuku stebi, o po to kaip ir nereikia.. Galbut konsultavotes su gydytoja kas gali buti negerai paauglystes laikotarpiu? Kuo visa tai pasireiskia? Eisim ryt pas gydytoja svertis , matuotis, pasiklausinesiu ir as daugiau apie tai... Beje, ar pas jus kaktos viduryje neissokusi tokia siule? Pas mus tai matosi ta siule, bet po kol kas gydytoja sako viskas gerai, tik jokio vit D negalima duoti. laba!mums diagnozavo 3men.(2001m.rugpjuti)-grizus gyd.po atostogu net aiktelejo pamacius guza nugarinej galvytes daly-puole matuot,skaiciuot,lenteles ziuret-tada ir mane isgasdino.siunte akiu dugna tirt,neurologo,tas-neurochirurgo k-jai i KMUK.ten nuramino-Gerda viska dare,reagavo kaip6men.kudikiai,po pusmecio vel pas neurologa,1metu-vel klinikos-neurochirurgas(pas ji reik pasirodyt kas 1-1.5metu)jokiu nukrypimu (nebent i prieki pas mus virsugalvy ta siule labai issokusi,bet plaukai slepia
Labukas mamytes
QUOTE(agne... @ 2008 11 04, 18:02) Labukas mamytes Gydytojas Ragaisis labai fainas ir geras gydytojas
as trumpas-cia Ragaisis ir Matukevicius Klinikose dirba?man tai Skuda rekomendavo,bet gal jis jau nedirba?seniai buvom...
Ragaišis
Niu tai mes eisime pas gyd. Ragaisi uz poros savaiteliu ... Keista mano savijauta, nezinau, mintyse lyg ir ruosiuosi operacijai:( Jei vyrui uzsimenu apie tai, pradeda pykti, kad is viso apie tai galvoju ... Dziaugiuosi, kad yra cia palaikymo komanda ir tikiu, kad visoms mums cia viskas bus gerai ir uzaugs stiprus, gudrus, linksmi vaikuciai
QUOTE(neri.k @ 2008 08 12, 23:53) Sveikos mergaitės. Sunku ka jums ir pasakyti. Musus atvejis buvo toks, kad per anksti sukaulejo virsugalvyje esanti siule(berods vadinasi sagitalinė). Ir musu galvyte pradejo augti kaip laivelis. Nors ji jau gime su pakitusia galvos forma. Buvo atsikisusi kakta ir pakausis. Kada uzsidare momenelis tiksliai neatsimenu gal apie 10 men. kadangi musu Šiaulių "supermedikai" mums labai atitinka jusu aprasyma
kraniostenozes, trigonocefalijas ir pan. geriausia isoperuoti iki 6men ar 1m. Kartais tiesiog paliekama stebejimui. Reikia konsultuotis su neurochirurgu. musu visi trys tokie vaikai.
|