Pagaliau radau
Paziurekite ir jus
http://day.lt/vardai/
Kai rinkomes vaikui varda labai ieskojau vardu reiksmiu.
Pagaliau radau Paziurekite ir jus http://day.lt/vardai/
O is kur suzinoti ar vardas sugalvotas yra sventas? ???
Jei yra sventasis tuo vardu, tai ir vardas sventas. Pvz., Antanas, Juozapas, Ona, Marija ir pan. Gali pasiziureti i maldaknyge, visu sventuju litanija, bet ten tikrai ne visi sventieji surasyti... Gali pasieskoti internete kataliku puslapiu, yra ne mazai tokiu, kurie isvardina visus sventuosius ir dar apie juos paraso.
Taigi maldaknygej buna surasyti visi sventi vardai ir vardadieniai.
Dabar su sventais vardais neaisku.
Pasirodo vardas dukters Gabija irgi sventas. Nors visada galvojom kad pagoniskas vardas nebus sventas. O kai krikstijo kunigas neprase kitu vardu, pakrikstijo Gabija
Taigi tame ir esme, kad mes ne visus sventuosius zinom, o tik populiariausius. Kai saviski krikstijom, tai issiziojom suzinoje, kad Linas yra sventas vardas. O pasirodo po sv. Petro sv. Linas antruoju popieziumi buvo. :o
Liuks puslapiukas. Jame info is vardu zodyno, kazkada knygyne varciau zodos zodin parasyta. Savo sunui varda isrinkau paprastai, vardijau visus patinkancius is eiles, o uzsikabinau uz SIMANAS pasirodo reiskia Dievo siustas. Tai stai kaip Dievulis pats nusprende koki varda duoti.
Kaip man reikejo tokio puslapiuko..liuksiskas..
;D O mano abieju vaiku vardai reiskia ta pati- ugningas. ???
Ignas ir Ugne.
Mes savo sunu pavadinome Motiejumi, todel, kad is Hebraju kalbos isvertus reiskia "Dievo dovana", o jis istikro toks ir yra.
mano sūnaus vardas Aleksandras, jis reiškia - žmonių gynėjas
taaaip, ten geras puslapiukas
as tai esu girdejusi, akd patartina neduoti savo seneliu proseneliu tevu vardu, kad neperkletui tos pacios karmos ir savo vaikui.... nu nzn, tiketi cia tuo ar ne, bet manau vis idomiau rinkti kita varda nei kad duoti ta pati, kuri jau is gimines kazkas turi
IR AŠ PAŽIŪRĖJAU
Na geras, oho kokia musu seimynele:
Tecio vardas reiskia - BrangakmenisMamos - Garbe+Galingas Dukrytes - Pergale Kokie mes turtingi pasirodo
dabar kažkaip dinktelėjo mintis kad aš nežinau savo vardo reikšmės : vyro-Rolndas(kilmingas kraštas,ar kažkas panašaus
būtu idomu sužinoti ir kitu vardu reikšmes
http://day.lt/vardai, cia rasi kokiu nori vardu reiksmes
nu as neradau Megan vardo reiksmes.ten tik mege ir megane ismete,bet man reikia Megan.gal jus zinot?
Radau anglishkai Megan: Origin - Greek, Gaelic, Welsh; Meaning - mighty, strong able, pearl
gal zinot vardo Lota reiksme? Noriu savo mazulei toki varda isrinkt, bet nezinau ka jis reiskia
As suradau varda Lota, tai parasyta tik, kad kiles is Karlota. Man sitas vardas irgi labai grazus, bet tada gal geriau duoti varda Sarlote/Sarlota ir vadinti Lotute
nu dekui uz nuomones, net nebuciau sugalvojus tokiu variantu
O varda prisiminem is vaikystes knygos apie seklio Kalio nuotykius, ten tokia mergaite l faina buvo - Ieva-Lota QUOTE(ewa @ 2004 11 07, 13:58) Vardo VAINIUS, tikrai nerasite Vainius- DLk-cio Gedimino brolio, Polocko k-cio, asmenvardis.(sen. liet. vaina "priezastis")
As esu Grita ir mano vardo ten nera, siulo tik Gryta arba Gryte
Idomu
P.S. beje norejau pasiteirauti kokia aplininiu reakcija i varda Megan?
as savo mergaite ketinu pavadinti Nefertite.tai reiskia"graziausioji atejo".man ji bus pati graziausia.vyras isgirdes tiki varda juokiasi.sako tai sunu vadinsim gal adolfu(tipo hitleris) arba josifu(tipo stalinas).dar norejau mergaitei kleopatros varda duoti.reiksme:"garbe+tevas".na nezinau mergaitei siuos vardus sugalvojus gal nuo mokyklos laiku.bet....tuoj ilisiu i www.day.lt,gal kils kokiu minciu?
Kleopatra man grazus vardas, o Nefertite labai neiprastas....kad paskui mergaite nekompleksuotu
As niekur nerandu ka reiskia mano sunaus ( beje, ir mano vyro) vardas Atas. QUOTE(geltonkase @ 2004 11 07, 13:51) dabar kažkaip dinktelėjo mintis kad aš nežinau savo vardo reikšmės : vyro-Rolndas(kilmingas kraštas,ar kažkas panašaus būtu idomu sužinoti ir kitu vardu reikšmes Vesta žinok visai ne Vakarė. Tu turbūt išvertei iš anglų klb West - vakatrai. Vesta yra romėnų ar tai graikų šeimos židinio saugotoja. QUOTE(Elina @ 2005 02 11, 22:07) Kleopatra man grazus vardas, o Nefertite labai neiprastas....kad paskui mergaite nekompleksuotu As niekur nerandu ka reiskia mano sunaus ( beje, ir mano vyro) vardas Atas. Atas - trump. iš Atanazas, Atalijus. Atanazas - iš gr. - "nemirtingas"; Atalijus - iš gr. - "Atalijos miesto (Graikija) gyventojas".
Atas - trump. iš Atanazas, Atalijus. Atanazas - iš gr. - "nemirtingas"; Atalijus - iš gr. - "Atalijos miesto (Graikija) gyventojas".
Aciukas, apsvietei
O as kai rinkau vaikams vardus, tai galvojau kokia gali buti ju prasme...Kad jei vaikeliui kada nepatiks del skambesio, mokeciau paaiskinti, kodel toki isrinkome - t.y.idejome i ji tarsi palinkejima. Pirmosios vardas l.paprastas - Egle, bet mums tai reiskia medi auganti saknimis i zeme, bet link dangaus - reiskia savo dukrytei linkime zemisko realizmo ir tuo pat metu svajoniu ir siekiu, stiebtis aukstyn. Taip pat egle - ziema vasara zaliuojantis medis, t.y.gyvybingumo simbolis, kurio jai ir linkime, yra dar ir krikscioniska reiksme...bet nebeissiplesiu. Panasiai rinkome ir antrajai - Ieva. Vardai paprasti, bet vaikui mokesime paaiskinti kad ji isrinkome ne tik del skambesio ir mados, bet kad i juos "iraseme" savo graziausius linkejimus joms
O gal kas norit savo suneliui duoti varda Fridugizas?
QUOTE(saulelyte @ 2005 03 17, 09:03) Jokiu būdu nerinkčiau vaikui vardo Kunigunda arba Gunda
Pagal savo kilme vardas Kunigunda su seksualumu nieko bendro neturi. Vardas germaniskas, kiles is "kunni" - "gentis" + "gund" - "kova". Ispopulerejo 11 amziuje del pagarbos karaliaus Henriko II zmonai. Tai tik sutapimas, kad lietuviskai tas vardas visai kitas atsosijacijas kelia.
Cia kaip ir latviskas vyro vardas "Girts". Grazus vardas Latvijoje, o Lietuvoje Girts Petraitis tai gana savotiskai skamba. Man tas vardas Kunigunda, kazkoks labai jau viduramziskas. O Gunde gal ir visai nieko...
Skaičiau, kad kažkur buvo atliktas tyrimas ir nustatyta, kad žmones labai slegia
O jei dar pavardė grynai lietuviška O Kunigunda, Žydrūnas ir panašūs, būtų nieko jei ne sąskambis su ne visai gražiais dalykais
Mano sunelio vardas Rūtenis reikia draugą....
Siaip jau reiktu ziureti, kokioje aplinkoje vaikas gyvens, nu jei Lietuvoje, tai Megan pvz. niekada neduociau, juolab Nefertite. Gal nebent tada reiktu duoti du vardus, kad zmogui butu paprasciau ir turetu alternatyva
As is savo vaikystes pamenu toki epizoda, kai ejome skambinti i Vilnius is Nidos pasto. Ten stovejo tokia iskili ponia Yndine Nasvityte. Skambina ir saukia per visa sale:- Cia UNDINEEEEEEE SKAMBINAAAA..moteriske jau zilais plaukasi, stambaus sudejimo..nu tikrai Brunhilda, o ne undine.
Mes planuojame savo suneli pavadinti Airiumi, taciau vardo reiksmes taip pat niekur nerandame...
Dukros vardas MILENA reiskia ''ZMONIU MEILE'',ar ne grazu?
Pamaschiau apie Nefertite... o kas, jei mergina ishaugus nebus tobula grazuole?
saviskio tai kelias reiksmes radau
manau saunu, kai vardas parenkamas atsizvelgiant i reiksme
O del senesniu vardu, taj reiktu juos pasaugot, nes jei jau pvz Jonu ir Janinu neliks, taj kaip jonines svest!??? QUOTE(Eos @ 2005 03 31, 19:30) juo.............. buvo baisi vyro uzhgaida toki vardeli vaikui duoti o jeigu gims berniukas - greichiausiai duosiu varda Laimis nors daugeliui su baro dalyviu asocijuojasi, nesu nei vienos serijos machiusi ir net neisivaizduoju kox ten jis buvo
O gal kas žinot vardo Nėjus reikšmę? Kažkur nugirdau ir visai nieko toks
o ka manot apie varda Bela? nes as kam tik pasakau, tai jiems asocijacijo kyla tik su "sausa ir saugu ta ypatinga diena"...
|