Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vardų reikšmės
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai > Bendros diskusijos apie vardus
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Karvė Supermodelis
Kai rinkomes vaikui varda labai ieskojau vardu reiksmiu.
Pagaliau radau smile.gif
Paziurekite ir jus
http://day.lt/vardai/
krika
O is kur suzinoti ar vardas sugalvotas yra sventas?  ???
Rimaiste
O is kur suzinoti ar vardas sugalvotas yra sventas?  ???

Jei yra sventasis tuo vardu, tai ir vardas sventas. Pvz., Antanas, Juozapas, Ona, Marija ir pan. Gali pasiziureti i maldaknyge, visu sventuju litanija, bet ten tikrai ne visi sventieji surasyti... Gali pasieskoti internete kataliku puslapiu, yra ne mazai tokiu, kurie isvardina visus sventuosius ir dar apie juos paraso.
simba
Taigi maldaknygej buna surasyti visi sventi vardai ir vardadieniai.
Karvė Supermodelis
Dabar su sventais vardais neaisku.
Pasirodo vardas dukters Gabija irgi sventas. Nors visada galvojom kad pagoniskas vardas nebus sventas. O kai krikstijo kunigas neprase kitu vardu, pakrikstijo Gabija
Rimaiste
Dabar su sventais vardais neaisku.
Pasirodo vardas dukters Gabija irgi sventas. Nors visada galvojom kad pagoniskas vardas nebus sventas. O kai krikstijo kunigas neprase kitu vardu, pakrikstijo Gabija

Taigi tame ir esme, kad mes ne visus sventuosius zinom, o tik populiariausius. Kai saviski krikstijom, tai issiziojom suzinoje, kad Linas yra sventas vardas. O pasirodo po sv. Petro sv. Linas antruoju popieziumi buvo.  :o
ader
Liuks puslapiukas. Jame info is vardu zodyno, kazkada knygyne varciau zodos zodin parasyta. Savo sunui varda isrinkau paprastai, vardijau visus patinkancius is eiles, o uzsikabinau uz SIMANAS pasirodo reiskia Dievo siustas. Tai stai kaip Dievulis pats nusprende koki varda duoti.
Latina
Kaip man reikejo tokio puslapiuko..liuksiskas..smile.gif aciuuu labai...
ERA
;D O mano abieju vaiku vardai reiskia ta pati- ugningas. ???
Ignas ir Ugne.
Etina
Mes savo sunu pavadinome Motiejumi, todel, kad is Hebraju kalbos isvertus reiskia "Dievo dovana", o jis istikro toks ir yra. biggrin.gif neplanavom, bet gavosi thumbup.gif
verdana
mano sūnaus vardas Aleksandras, jis reiškia - žmonių gynėjas biggrin.gif
mjk
taaaip, ten geras puslapiukas thumbup.gif clap.gif

as tai esu girdejusi, akd patartina neduoti savo seneliu proseneliu tevu vardu, kad neperkletui tos pacios karmos ir savo vaikui....
nu nzn, tiketi cia tuo ar ne, bet manau vis idomiau rinkti kita varda nei kad duoti ta pati, kuri jau is gimines kazkas turi doh.gif
Bobošiukas
IR AŠ PAŽIŪRĖJAU laugh.gif GRAIKŲ KARO DIEVAS. ŽINOJAU, žinojau... clap.gif
Akyra
Na geras, oho kokia musu seimynele:

Tecio vardas reiskia - BrangakmenisMamos - Garbe+Galingas
Dukrytes - Pergale

Kokie mes turtingi pasirodo thumbup.gif
geltonkase
dabar kažkaip dinktelėjo mintis kad aš nežinau savo vardo reikšmės : vyro-Rolndas(kilmingas kraštas,ar kažkas panašaus tongue.gif ) mažosios-Vesta(vakarė) smartass.gif
būtu idomu sužinoti ir kitu vardu reikšmes thumbup.gif
ewa
http://day.lt/vardai, cia rasi kokiu nori vardu reiksmes smile.gif
tindi
nu as neradau Megan vardo reiksmes.ten tik mege ir megane ismete,bet man reikia Megan.gal jus zinot?
Eos
QUOTE (tindi @ 2004 11 12, 23:14)
nu as neradau Megan vardo reiksmes.ten tik mege ir megane ismete,bet man reikia Megan.gal jus zinot?

Radau anglishkai Megan: Origin - Greek, Gaelic, Welsh; Meaning - mighty, strong able, pearl
Kurapkiux
gal zinot vardo Lota reiksme? Noriu savo mazulei toki varda isrinkt, bet nezinau ka jis reiskia blink.gif
kamileh
As suradau varda Lota, tai parasyta tik, kad kiles is Karlota. Man sitas vardas irgi labai grazus, bet tada gal geriau duoti varda Sarlote/Sarlota ir vadinti Lotute smile.gif
Kurapkiux
nu dekui uz nuomones, net nebuciau sugalvojus tokiu variantu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
O varda prisiminem is vaikystes knygos apie seklio Kalio nuotykius, ten tokia mergaite l faina buvo - Ieva-Lota tongue.gif
picolo
QUOTE(ewa @ 2004 11 07, 13:58)
http://day.lt/vardai, cia rasi kokiu nori vardu reiksmes  smile.gif
*

Vardo VAINIUS, tikrai nerasite smile.gif Toki mes parinkome savo suneliui.
Vainius- DLk-cio Gedimino brolio, Polocko k-cio, asmenvardis.(sen. liet. vaina "priezastis") smile.gif
Nieko sau
As esu Grita ir mano vardo ten nera, siulo tik Gryta arba Gryte doh.gif
zaRAza
Idomu smile.gif Vienur Megan reiksme (jau rasyta) ir kitur Megan reiksme (MEGAN- Soft and gentle) biggrin.gif O Lota- LOTTA (Petite Beauty) smile.gif

P.S. beje norejau pasiteirauti kokia aplininiu reakcija i varda Megan?
akademija
as savo mergaite ketinu pavadinti Nefertite.tai reiskia"graziausioji atejo".man ji bus pati graziausia.vyras isgirdes tiki varda juokiasi.sako tai sunu vadinsim gal adolfu(tipo hitleris) arba josifu(tipo stalinas).dar norejau mergaitei kleopatros varda duoti.reiksme:"garbe+tevas".na nezinau mergaitei siuos vardus sugalvojus gal nuo mokyklos laiku.bet....tuoj ilisiu i www.day.lt,gal kils kokiu minciu? tongue.gif
Elina
Kleopatra man grazus vardas, o Nefertite labai neiprastas....kad paskui mergaite nekompleksuotu blush2.gif
As niekur nerandu ka reiskia mano sunaus ( beje, ir mano vyro) vardas Atas.
rolana
QUOTE(geltonkase @ 2004 11 07, 13:51)
dabar kažkaip dinktelėjo mintis kad aš nežinau savo vardo reikšmės : vyro-Rolndas(kilmingas kraštas,ar kažkas panašaus tongue.gif )  mažosios-Vesta(vakarė)  smartass.gif
būtu idomu sužinoti ir kitu vardu reikšmes thumbup.gif
*

Vesta žinok visai ne Vakarė. Tu turbūt išvertei iš anglų klb West - vakatrai. Vesta yra romėnų ar tai graikų šeimos židinio saugotoja.
APA
QUOTE(Elina @ 2005 02 11, 22:07)
Kleopatra man grazus vardas, o Nefertite labai neiprastas....kad paskui mergaite nekompleksuotu blush2.gif
As niekur nerandu ka reiskia mano sunaus ( beje, ir mano vyro) vardas Atas.
*

Atas - trump. iš Atanazas, Atalijus. Atanazas - iš gr. - "nemirtingas"; Atalijus - iš gr. - "Atalijos miesto (Graikija) gyventojas".
Elina
Atas - trump. iš Atanazas, Atalijus. Atanazas - iš gr. - "nemirtingas"; Atalijus - iš gr. - "Atalijos miesto (Graikija) gyventojas".

Aciukas, apsvietei
Kutuliukas
O as kai rinkau vaikams vardus, tai galvojau kokia gali buti ju prasme...Kad jei vaikeliui kada nepatiks del skambesio, mokeciau paaiskinti, kodel toki isrinkome - t.y.idejome i ji tarsi palinkejima. Pirmosios vardas l.paprastas - Egle, bet mums tai reiskia medi auganti saknimis i zeme, bet link dangaus - reiskia savo dukrytei linkime zemisko realizmo ir tuo pat metu svajoniu ir siekiu, stiebtis aukstyn. Taip pat egle - ziema vasara zaliuojantis medis, t.y.gyvybingumo simbolis, kurio jai ir linkime, yra dar ir krikscioniska reiksme...bet nebeissiplesiu. Panasiai rinkome ir antrajai - Ieva. Vardai paprasti, bet vaikui mokesime paaiskinti kad ji isrinkome ne tik del skambesio ir mados, bet kad i juos "iraseme" savo graziausius linkejimus joms mirksiukas.gif mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Kutuliukas
O gal kas norit savo suneliui duoti varda Fridugizas? rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif
1234567
smile.gif o mano darugė savo antrą dukrą Kunigunda pavadinti norėjo, bet atsisakė šio sumanymo ir jau 10metų po pasaulį vaikšto ne Kunigunda, o Bernadeta tongue.gif O kaip jums pats vardas, man gal gražesnis šio vardo trumpinys Gunda arba Gundė ax.gif
provansas
QUOTE(saulelyte @ 2005 03 17, 09:03)
smile.gif o mano darugė savo antrą dukrą Kunigunda pavadinti norėjo, bet atsisakė šio sumanymo ir jau 10metų po pasaulį vaikšto ne Kunigunda, o Bernadeta tongue.gif O kaip jums pats vardas, man gal gražesnis šio vardo trumpinys Gunda arba Gundė ax.gif
*

Jokiu būdu nerinkčiau vaikui vardo Kunigunda arba Gunda doh.gif Kiekvieną vardą berenkant, užtenka įsivaizduoti, kaip pačios jaustumėmės su tam tikru vardu. Ir nereikia vaikui užkrauti papildomo krūvio. Juk vardai Kunigunda ir Gunda yra labai dviprasmiški. Tarkim mergaitė bus gabi mokslams, norės siekti karjeros, manau tik trukdys, kad vardas turi seksualinį atspalvį...
catina
Pagal savo kilme vardas Kunigunda su seksualumu nieko bendro neturi. Vardas germaniskas, kiles is "kunni" - "gentis" + "gund" - "kova". Ispopulerejo 11 amziuje del pagarbos karaliaus Henriko II zmonai. Tai tik sutapimas, kad lietuviskai tas vardas visai kitas atsosijacijas kelia. biggrin.gif

Cia kaip ir latviskas vyro vardas "Girts". Grazus vardas Latvijoje, o Lietuvoje
Girts Petraitis tai gana savotiskai skamba. biggrin.gif

Man tas vardas Kunigunda, kazkoks labai jau viduramziskas. O Gunde gal ir visai nieko...
game over
Skaičiau, kad kažkur buvo atliktas tyrimas ir nustatyta, kad žmones labai slegia verysad.gif senoviniai vardai. Jie jaučiasi slegiami visos tų metų naštos, atstumti aplinkinių ir taip toliau wacko.gif . Čia kalba eina ne apie Joną ar Onutę, o apie Nefertitę ir panašius. Negana to, kad vardas seniai atšokęs nuo laikmečio, bet dar ir visiškai svetimas lietuvių kultūrai. Tereikia įsivaizduoti tokią Nefertitę lakstančią po kiemą ir mamą kviečiančią ją pietų....
O jei dar pavardė grynai lietuviška lithuania.gif , tai gausis Džordanos Butkutės blogesnis varijantas. megalol.gif
O Kunigunda, Žydrūnas ir panašūs, būtų nieko jei ne sąskambis su ne visai gražiais dalykais rolleyes.gif . Anksčiau buvo visai gražu, bet jei tėvai , kurie pavadino taip savo vaikus prieš 20-30 metų galėtų rinktis, kažin ar nepakeistų nuomonės... g.gif
La Mariposa
QUOTE(saulelyte @ 2005 03 17, 08:03)
*

Man grazus vardas Gunda wub.gif Bet Bernadeta thumbup.gif thumbup.gif
Ž.J.
Mano sunelio vardas Rūtenis reikia draugą....
Alchemie
Siaip jau reiktu ziureti, kokioje aplinkoje vaikas gyvens, nu jei Lietuvoje, tai Megan pvz. niekada neduociau, juolab Nefertite. Gal nebent tada reiktu duoti du vardus, kad zmogui butu paprasciau ir turetu alternatyva biggrin.gif pvz. Nefertite Grazvyda rolleyes.gif
As is savo vaikystes pamenu toki epizoda, kai ejome skambinti i Vilnius is Nidos pasto. Ten stovejo tokia iskili ponia Yndine Nasvityte. Skambina ir saukia per visa sale:- Cia UNDINEEEEEEE SKAMBINAAAA..moteriske jau zilais plaukasi, stambaus sudejimo..nu tikrai Brunhilda, o ne undine.
MELA
Mes planuojame savo suneli pavadinti Airiumi, taciau vardo reiksmes taip pat niekur nerandame...
dark
QUOTE(zivirute @ 2005 03 20, 12:11)
Mano sunelio vardas Rūtenis reikia draugą....
*

Labai grazus vardas.
O mes saviski Faustu pavadinsim. Patiko pats vardas, o kai prasme issiaiskinom - laimingas, palaimintas, tai is viso apsisprendem galutinai.
Ir man dzin kas si varda sieja su Getes ,,Faustu".
vuili
Dukros vardas MILENA reiskia ''ZMONIU MEILE'',ar ne grazu?
Eos
Pamaschiau apie Nefertite... o kas, jei mergina ishaugus nebus tobula grazuole? g.gif
dark
QUOTE(Eos @ 2005 03 31, 18:30)
Pamaschiau apie Nefertite... o kas, jei mergina ishaugus nebus tobula grazuole? g.gif
*

Va va, todel man ir nepatinka labai jau prasmingi vardai. Kas jei Grazina-baisi kaip karas, Teisutis-aferistas, Gintare-tamsiai rudom akim ir juodais plaukais bei sokoladine oda?
shiva1
saviskio tai kelias reiksmes radau biggrin.gif lietuviskame saite marcus - uzdraustas, issaugotas, o angliskame - warlike, kiles is romenu, karo dievo marso, turbut karingas vaikis bus, o dar ir gimes sausio 13 g.gif
Ajste
manau saunu, kai vardas parenkamas atsizvelgiant i reiksme smile.gif ir reiktu stengtis, kad jis nebutu koks dviprasmiskas t.y. kad nesiasocijuotu su kuom nereikia. Kazkas labai teisingai rase, kad reik atsizvelgt kur vaikas gyvens (bent uzaugs, nes vyresniem del vardo nedaug problemu).
O del senesniu vardu, taj reiktu juos pasaugot, nes jei jau pvz Jonu ir Janinu neliks, taj kaip jonines svest!??? g.gif g.gif g.gif sad.gif
SupBoardinG
QUOTE(Eos @ 2005 03 31, 19:30)
*

juo.............. g.gif pazhinojau 1 Grazhina doh.gif , nu tikras pasitychiojimas ish merginos, ja reiktu tiesiai i extremalius pokychius transportuoti blush2.gif , o ypach, kai pas mus ivaizdis yra viskas, tikrai sunku mergaitei skintis kelia i gyvenima, o dar vardas - kaip damoklo kardas doh.gif
SupBoardinG
blush2.gif gal kas zhinot netychia kada Diletos vardadienis??? ir ka jis reishkia???
buvo baisi vyro uzhgaida toki vardeli vaikui duoti ax.gif

o jeigu gims berniukas - greichiausiai duosiu varda Laimis 4u.gif
nors daugeliui su baro dalyviu asocijuojasi, nesu nei vienos serijos machiusi ir net neisivaizduoju kox ten jis buvo blush2.gif
Ajste
O gal kas žinot vardo Nėjus reikšmę? Kažkur nugirdau ir visai nieko toks smile.gif Originalus thumbup.gif
SupBoardinG
ax.gif o shiandien sodros darbuotoja pasigyre, kad anukes vardas ELIJA 4u.gif
Monika
o ka manot apie varda Bela? nes as kam tik pasakau, tai jiems asocijacijo kyla tik su "sausa ir saugu ta ypatinga diena"...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.