Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Latentinė tuberkuliozės forma
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Ligos
Pages: 1, 2, 3
Vrta
Vaikas apsikrėtęs tuberkuliozę sukeliančiomis bakterijomis, bet dar tuberkulioze neserga. Ar ėmėtės kokių specialių priemonių? Ar gėrėt vaistus namie, ar guldėt į dispanserį? Pasidalinkit patirtimi... 4u.gif
SiDo
QUOTE(Vrta @ 2008 03 25, 09:05)
Vaikas apsikrėtęs tuberkuliozę sukeliančiomis bakterijomis, bet dar tuberkulioze neserga. Ar ėmėtės kokių specialių priemonių? Ar gėrėt vaistus namie, ar guldėt į dispanserį? Pasidalinkit patirtimi... 4u.gif
*

O kaip jūs tai nustatėt? unsure.gif
Sirana
Tuberkulioziniam dispanseryje tokia diagnoze nustato.
Jazminė
Keliu temą į viršų, nes šiuo metu ji mums aktuali. Vaikas labai stipriai sirgo plaučių uždegimu, abiejų pusių, komplikavosi po gripo. Plaučių nuotrauka rodė plaučių uždegimą, bet jis sunkiai pasidavė gydymui, todėl gyd. pulmpnologė nusprendė mus nusiųsti į TUB dispanserį, kad pakonsultuotų geri specai. Kai vaikas pasveiko, mes nuvažiavom į dispanserį, buvo padaryta pakartotinė nuotrauka ir mantu mėginys. Nuotrauka buvo graži, bet po mantu buvo paraudimas. Mums liepė pakartotinai pasirodyti po 3 mėn. Taigi pasirodėm.... Nuotrauka gera, kraujas geras, bet mantu vietoje vel paraudimas. Gyd. sako, kad tai latentinė tuberkuliozė, t.y. vaikas yra įkvėpęs tų bakterijų, bet neserga. Mums siūlo: 6 mėn. po 1 tabletę kasdien gerti vaistus namuose, arba 3 mėn. gultis į dispanserį, ten vaistų dozės didesnės, arba nieko nedaryti tik tikrintis kas 3 mėn. tol, kol mantu reakcija bus neigiama tris kartus iš eilės.
Norėčiau pasiklausti, gal kas nors susidūrėt su tokia situacija, kaip ją sprendėte g.gif Mane neramina tie vaistukai, koks jų pašalinis poveikis, gyd. sako, kad minimalus, nes labai mažos dozės.
Laukiu jūsų komentarų 4u.gif
gintute.j
QUOTE(Jazminė @ 2008 06 30, 21:08)
Keliu temą į viršų, nes šiuo metu ji mums aktuali. Vaikas labai stipriai sirgo plaučių uždegimu, abiejų pusių, komplikavosi po gripo. Plaučių nuotrauka rodė plaučių uždegimą, bet jis sunkiai pasidavė gydymui, todėl gyd. pulmpnologė nusprendė mus nusiųsti į TUB dispanserį, kad pakonsultuotų geri specai. Kai vaikas pasveiko, mes nuvažiavom į dispanserį, buvo padaryta pakartotinė nuotrauka ir mantu mėginys. Nuotrauka buvo graži, bet po mantu buvo paraudimas. Mums liepė pakartotinai pasirodyti po 3 mėn. Taigi pasirodėm.... Nuotrauka gera, kraujas geras, bet mantu vietoje vel paraudimas. Gyd. sako, kad tai latentinė tuberkuliozė, t.y. vaikas yra įkvėpęs tų bakterijų, bet neserga. Mums siūlo: 6 mėn. po 1 tabletę kasdien gerti vaistus namuose, arba 3 mėn. gultis į dispanserį, ten vaistų dozės didesnės, arba nieko nedaryti tik tikrintis kas 3 mėn. tol, kol mantu reakcija bus neigiama tris kartus iš eilės.
Norėčiau pasiklausti, gal kas nors susidūrėt su tokia situacija, kaip ją sprendėte g.gif Mane neramina tie vaistukai, koks jų pašalinis poveikis, gyd. sako, kad minimalus, nes labai mažos dozės.
Laukiu jūsų komentarų 4u.gif
*

mano pacios situacija vaikysteje buvo analogiska. Nieko nedarem - taip ir raudo man visa gyvenima mantu meginys. jauciuosi gerai, plauciu ligomis nuo vaikystes nesu sirgusi, kraujas geras, tik tas mantu rausta siaubingai. jokiu vaistu tada negeriau. kaip mama pasakojo, tai gydytoja ta pati aiskino - buves kontaktas, tada jokio gydymo neskyre( gimineje seniau buvo serganciu TBC). ir tiek .gyvenu ir nesuku sau galvos.
naitas
Noriu paklausti - o ligoniukai skiepyti nuo tbc?
Jazminė
Taip, vaikas skiepytas nuo tuberkuliozės. Randas pakankamai didelis. Bet gyd. aiškino, kad jam dabar paauglystė ir brendimo laikotarpiu daugiau pavojų, beto kaip ji minėjo visose pažangiose šalyse latentinė tbc yra gydoma. Aš panaršiau internete, tai pastaruoju metu sergamumas tbc didėja, daugiau dėmesio skiriama prevencijai. Net nežinau, esu žiauriai pasimetus. verysad.gif
Gintute.j tokių situacijų kaip tavoji žinau ir aš ne vieną. Ir gyd. sakė, kad trečdalis žmonių yra užsikrėtę tbc, bet neserga, t.y. latentinė jos forma.
gintute.j
QUOTE(Jazminė @ 2008 07 01, 16:18)
Taip, vaikas skiepytas nuo tuberkuliozės. Randas pakankamai didelis. Bet gyd. aiškino, kad jam dabar paauglystė ir brendimo laikotarpiu daugiau pavojų, beto kaip ji minėjo visose pažangiose šalyse latentinė tbc yra gydoma. Aš panaršiau internete, tai pastaruoju metu sergamumas tbc didėja, daugiau dėmesio skiriama prevencijai. Net nežinau, esu žiauriai pasimetus. verysad.gif
Gintute.j tokių situacijų kaip tavoji žinau ir aš ne vieną. Ir gyd. sakė, kad trečdalis žmonių yra užsikrėtę tbc, bet neserga, t.y. latentinė jos forma.
*

pries 20 metu niekas apie prevencija turbut ir negalvojo - arba sergi, arba ne. dabar medicina zengia i prieki, daugiau demesiuo skiriama ligu profilaktikai. manau, kad dabar ir as savo maziuka gydyciau jeigu butu turejes kontakta. manau nieko blogo nebus, jei pagersit vaistukus, juk dozes nebus dideles. zinoma gali pasireikst poveikis salutinis, bet kai pagalvoji, kad tbc gali susirgti - tai dar baisiau, nezinia, kokiu dar kontaktu su serganciu gali turet, juk aplinkui gali sirgti bet kas, bet is kitos puses - juk ir vel gali pasigaut bakterija kokia, ir ka vel - gydytis? Cia turbut geriausias patarejas - patikimas medikas ir mamos sirdis. Stiprybes smile.gif
Jazminė
QUOTE(gintute.j @ 2008 07 01, 21:34)
pries 20 metu niekas apie prevencija turbut ir negalvojo - arba sergi, arba ne. dabar medicina zengia i prieki, daugiau demesiuo skiriama ligu profilaktikai. manau, kad dabar ir as savo maziuka gydyciau jeigu butu turejes kontakta. manau nieko blogo nebus, jei pagersit vaistukus, juk dozes nebus dideles. zinoma gali pasireikst poveikis salutinis, bet kai pagalvoji, kad tbc gali susirgti - tai dar baisiau, nezinia, kokiu dar kontaktu su serganciu gali turet, juk aplinkui gali sirgti bet kas, bet is kitos puses - juk ir vel gali pasigaut bakterija kokia, ir ka vel - gydytis? Cia turbut geriausias patarejas - patikimas medikas ir mamos sirdis. Stiprybes  smile.gif
*

Sutinku, kad medicina šiais laikais toli pažengus ir žinome tai, ko galbūt geriau ir nežinot. Nutarėm palaukti porą savaičių, kad viskas susigilėtų. Bandysim pasikonsultuot su kitu gydytoju ir susirinkti kiek įmanoma daugiau informacijos įvairiais būdais.Tą informaciją "suvirškinę" - klausysim širdies.
Būčiau labai dėkinga, jei kas parašytų, kad ir menkiausią savo ar kitų žmonių patirtį.
Ačiū jums labai už nuomonę ir palaikymą 4u.gif
BonaDona
O tai jei mantu paraudęs, o nuotrauka gera, tai čia jau letentinė tuberkuliozė? blink.gif blink.gif
BonaDona
QUOTE(BonaDona @ 2008 07 03, 14:15)
O tai jei mantu paraudęs, o nuotrauka gera, tai čia jau letentinė tuberkuliozė? blink.gif  blink.gif
*

Tai nieks nežino? verysad.gif
Sirana
QUOTE(BonaDona @ 2008 07 03, 14:15)
O tai jei mantu paraudęs, o nuotrauka gera, tai čia jau letentinė tuberkuliozė? blink.gif  blink.gif
*

Taip, jei rausta kelis kartus pakartotinai darant. Ir jei tas paraudimas didesnis, nei norma.
garbane2008
Sveikos mamytės, mano dukrytei irgi teko susidurt su ta problema, irgi rausta po mantu, tai irgi liepė guldyt, gert tuos vaistus. Bet aš nedaviau guldyt, ir nedaviau jokių vaistų. Mano nuomonė apie tuos TUB dispancerius labai nekokia, ir dakatarai, bent jau pas mus Klaipėdoje tai vieni pensininkai, ką jie ten bemato ir besupranta, jiems turbūt tik dėl skaičiaus tų vaikų reik prisiguldyt į ligoninę ir tais prakeiktais vaistais šert g.gif schmoll.gif
Aš iš vis nelabai tikiu, kad iš to mantu kokia nauda, mano mamai raudonavo, man raudonavo, net vaistų teko gert, tik sveikatą pagadinau, nes skrandis jautresnis tapo, ir mano dukrytei raudonuoja, nors skiepyta. Manau, kad kiekvienas organizmas skirtingai reaguoja į tą suleidžiamą bacilą ir viskas, o tai kad dauguma žmonių turi TBC lasdelių tai nereiškia kad jis kada nors sirgs ta liga, ar užkrės ką, juk ir vėžio ląstelių mes visi kažkiek turim, bet vieni susergam kiti ne g.gif
Taip kad tikrai nereikia kišti tų vaistų, geriau šiaip organizmą pastiprinti vasarą, kai yra šviežių vaisių, daržovių, uogų thumbup.gif Ir viskas bus gerai biggrin.gif
Skorpio
Sveikos,
Taigi musu patirtis tokia. Labai daznai sirgome laringitais ir siaip kvepavimo taku ligomis, tad musu gyd. irgi nutare mus nusiusti darytis Mantu megini, o kadangi jis buvo teigiamas tai nusiunte mus i TBC dispanseri. Nustatyta latentine TBC forma. Kaip cia raset tai jums pasiule iskart gydyma namuose, o mes isgyvenome tikra siauba, nes sake, kad ambulatorinio gydymo nera, tik kai pasakiau, kad jejgu tokia tvarka, tai atsiguliu ir as, nes mums tuo metu nebuvo net 3 metu, tai pasiule gydyma namuose. Gydemes 6 men. profilaktiskai, komplikaciju nebuvo tik dantukus gal siek tiek sugadino. Siaip aisku nuspresti gydytis kiekvieno asmeninis reikalas, manau svarbu viska daryti laiku. Prevencinis gydymas nuo TBC musu atveju susirgimu daznumui neturejo itakos. Nepaisant visko i toki Dispanseri, kaip Vilniuje mazo vaiko niekada neatiduociau manau, kad geriau jau ilgiau, bet namuose. Stiprybes visoms!!!
Jazminė
QUOTE(Skorpio @ 2008 07 18, 10:30)
Sveikos,
Taigi musu patirtis tokia. Labai daznai sirgome laringitais ir siaip kvepavimo taku ligomis, tad musu gyd. irgi nutare mus nusiusti darytis Mantu megini, o kadangi jis buvo teigiamas tai nusiunte mus i TBC dispanseri. Nustatyta latentine TBC forma. Kaip cia raset tai jums pasiule iskart gydyma namuose, o mes isgyvenome tikra siauba, nes sake, kad ambulatorinio gydymo nera, tik kai pasakiau, kad jejgu tokia tvarka, tai atsiguliu ir as, nes mums tuo metu nebuvo net 3 metu, tai pasiule gydyma namuose. Gydemes 6 men. profilaktiskai, komplikaciju nebuvo tik dantukus gal siek tiek sugadino. Siaip aisku nuspresti gydytis kiekvieno asmeninis reikalas, manau svarbu viska daryti laiku. Prevencinis gydymas nuo TBC musu atveju susirgimu daznumui neturejo itakos. Nepaisant visko i toki Dispanseri, kaip Vilniuje mazo vaiko niekada neatiduociau manau, kad geriau jau ilgiau, bet namuose. Stiprybes visoms!!!
*

Kaip šaunu, kad atsiliepėt 4u.gif Taip pat ačiū ir mamytėms , kurios parašė į AŽ 4u.gif Na mes jau irgi apsisprendėm gydytis. Pasikonsultavom su kita gydytoja, ji taip pat rekomendavo sugerti vaistukus. Nes mūsų visai nežavi perspektyva, kas 3 mėn.darytis Mantu ir šviesti plaučius.Anksčiau ar vėliau teks juos gerti, nes iš įskaitos neišbrauks, o kad savaime praeitų , tai šansų nėra. Nusprendėme pradėti nuo rudens, nes dabar atostogaujam, visur važinėjam, tai ne pats geriausias laikas.
Sveikatytės mamytėms ir vaikučiams! 4u.gif
garbane2008
QUOTE(Jazminė @ 2008 07 18, 12:19)
Kaip šaunu, kad atsiliepėt 4u.gif Taip pat ačiū ir mamytėms , kurios parašė į AŽ 4u.gif  Na mes jau irgi apsisprendėm gydytis. Pasikonsultavom su kita gydytoja, ji taip pat rekomendavo sugerti vaistukus. Nes mūsų visai nežavi perspektyva, kas 3 mėn.darytis Mantu ir šviesti plaučius.Anksčiau ar vėliau teks juos gerti, nes iš įskaitos neišbrauks, o kad savaime praeitų , tai šansų nėra. Nusprendėme pradėti nuo rudens, nes dabar atostogaujam, visur važinėjam, tai ne pats geriausias laikas.
Sveikatytės mamytėms ir vaikučiams! 4u.gif
*

Na, kad mantu meginys bus neigiamas labai abejoju, todėl kad pačiai teko gerti tų vaistų ir labai nemažai, ir mantu vistiek raudonuoja, ir nuotraukoje kaip buvo dėmelės tai taip ir paliko, tai gydytojos atsakymas buvo toks: vaistų profilaktika dar niekam nepakenkė, bent jau apsidraudėm, ir ji pati negali paaiškinti kodėl taip rausta. Jokių kitokių TBC simptomų nėra. Tai kadangi aš gydžiausi ir mano dukrytę dėl to paties raudimo įtraukė į įskaitą, bet aš nedaviau šviesti tų plaučiukų taip dažnai ir mantu metuose kartą padarom ir viskas. Gal jau pasikartosiu, bet kai susidūriau su šia problema, tai labai domėjausi, daug skaičiau apie šią ligą, klausinėjau draugų, pažystamų, tai vos ne kas antram mažam rausdavo, mano mama taip pat buvo įskaitoj dėl to paties raudimo, bet va jai jau 50 metų, sveika kaip ridikas, neikada tų vaistų negėrė. O kad jie tikrai kenkia, tai pačiai teko tuo įsitikinti. Žodžiu, čia jūsų apsisprendimas duoti ar ne tuos vaistus savo mažyliui, bet manau, kad reikėtų neskubėti...bet vis tiek daug sveikatos ir stiprybės Jums 4u.gif
Jazminė
QUOTE(garbane2008 @ 2008 07 18, 14:08)
Na, kad mantu meginys bus neigiamas labai abejoju, todėl kad pačiai teko gerti tų vaistų ir labai nemažai, ir mantu vistiek raudonuoja, ir nuotraukoje kaip buvo dėmelės tai taip ir paliko, tai gydytojos atsakymas buvo toks: vaistų profilaktika dar niekam nepakenkė, bent jau apsidraudėm, ir ji pati negali paaiškinti kodėl taip rausta. Jokių kitokių TBC simptomų nėra. Tai kadangi aš gydžiausi ir mano dukrytę dėl to paties raudimo įtraukė į įskaitą, bet aš nedaviau šviesti tų plaučiukų taip dažnai ir mantu metuose kartą padarom ir viskas. Gal jau pasikartosiu, bet kai susidūriau su šia problema, tai labai domėjausi, daug skaičiau apie šią ligą, klausinėjau draugų, pažystamų, tai vos ne kas antram mažam rausdavo, mano mama taip pat buvo įskaitoj dėl to paties raudimo, bet va jai jau 50 metų, sveika kaip ridikas, neikada tų vaistų negėrė. O kad jie tikrai kenkia, tai pačiai teko tuo įsitikinti. Žodžiu, čia jūsų apsisprendimas duoti ar ne tuos vaistus savo mažyliui, bet manau, kad reikėtų neskubėti...bet vis tiek daug sveikatos ir stiprybės Jums  4u.gif
*

Maniškis nėra toks jau mažytis ax.gif Abi gydytojos su kuriomis konsultavomės sakė, kad būtent paauglystė yra labai pavojingas laikotarpis, pagal statistiką, daugiausia problemų su paaugliais. Mus būtent tai ir neramina. verysad.gif
Ačiū už nuomonę 4u.gif
kristinap
QUOTE(garbane2008 @ 2008 07 18, 14:08)
Na, kad mantu meginys bus neigiamas labai abejoju, todėl kad pačiai teko gerti tų vaistų ir labai nemažai, ir mantu vistiek raudonuoja, ir nuotraukoje kaip buvo dėmelės tai taip ir paliko, tai gydytojos atsakymas buvo toks: vaistų profilaktika dar niekam nepakenkė, bent jau apsidraudėm, ir ji pati negali paaiškinti kodėl taip rausta. Jokių kitokių TBC simptomų nėra. Tai kadangi aš gydžiausi ir mano dukrytę dėl to paties raudimo įtraukė į įskaitą, bet aš nedaviau šviesti tų plaučiukų taip dažnai ir mantu metuose kartą padarom ir viskas. Gal jau pasikartosiu, bet kai susidūriau su šia problema, tai labai domėjausi, daug skaičiau apie šią ligą, klausinėjau draugų, pažystamų, tai vos ne kas antram mažam rausdavo, mano mama taip pat buvo įskaitoj dėl to paties raudimo, bet va jai jau 50 metų, sveika kaip ridikas, neikada tų vaistų negėrė. O kad jie tikrai kenkia, tai pačiai teko tuo įsitikinti. Žodžiu, čia jūsų apsisprendimas duoti ar ne tuos vaistus savo mažyliui, bet manau, kad reikėtų neskubėti...bet vis tiek daug sveikatos ir stiprybės Jums  4u.gif
*

kaip mums gydytoja paaiškino, parausti gali net jei ir nesergi iki 5metų, tai reakcija dėl padaryto skiepo nuo TBC kūdikystėje.
O man iškilo klausimas, ar galim būti užsikrėtę jei mantu nesureagavo (darėm poliklinikoje) g.gif į tuberkuliozinę ligoninę mūsų taip ir nenusiuntė unsure.gif
Jazminė
QUOTE(kristinap @ 2008 12 16, 00:44)
kaip mums gydytoja paaiškino, parausti gali net jei ir nesergi iki 5metų, tai reakcija dėl padaryto skiepo nuo TBC kūdikystėje.
O man iškilo klausimas, ar galim būti užsikrėtę jei mantu nesureagavo (darėm poliklinikoje) g.gif į tuberkuliozinę ligoninę mūsų taip ir nenusiuntė unsure.gif
*

Sveikos 4u.gif ,,
Aš vėl keliu tėmelę į viršų, bet tik tam , kad pasakyčiau, kad mes nesigydėm. Turėjome pradėti rudenį, po atostogų, bet ...laikas turbūt sudėliojo visus taškus. Labai daug skaičiau internete apie vaistukus, jų poveikį ir nusprendėm laukti. Stiprinu vaiko imunitetą, bet be jokių tablečių. Kiekvieną dieną supjaustau pusę citrinos ir sumaišau su 2 šaukšteliais medaus. Nesirgo nuo vasaros, tfu tfu tfu . Vasarį eisime daryti mantu. Jei bus kam nors įdomu, parašysiu.

Kristinap, jei nesiuntė į dispanserį, tai gal nieko baisaus, t.y. paraudimas galimose ribose.
sveikatytės visiems 4u.gif
Juodai
QUOTE(Jazminė @ 2009 02 01, 19:01)
Sveikos 4u.gif ,,
Aš vėl keliu tėmelę į viršų, bet tik tam , kad pasakyčiau, kad mes nesigydėm. Turėjome pradėti rudenį, po atostogų, bet ...laikas turbūt sudėliojo visus taškus. Labai daug skaičiau internete apie vaistukus, jų poveikį ir nusprendėm laukti. Stiprinu vaiko imunitetą, bet be jokių tablečių. Kiekvieną dieną supjaustau pusę citrinos ir sumaišau su 2 šaukšteliais medaus. Nesirgo nuo vasaros, tfu tfu tfu . Vasarį eisime daryti mantu. Jei bus kam nors įdomu, parašysiu.

Kristinap, jei nesiuntė į dispanserį, tai gal nieko baisaus, t.y. paraudimas galimose ribose.
*

Jazmine, ar gali parašyti, kokie tai vaistai? Noriu rasti apie juos info.
Dukrai Mantu paraudo, siunčia į TUB dispancerį. Manau, kad istorija bus analogiška aprašytoms, todėl norėčiau iš anksto "apsiskaityti" 4u.gif
sena pažįstama
QUOTE(Juodai @ 2009 02 06, 10:45)
Jazmine, ar gali parašyti, kokie tai vaistai? Noriu rasti apie juos info.
Dukrai Mantu paraudo, siunčia į TUB dispancerį. Manau, kad istorija bus analogiška aprašytoms, todėl norėčiau iš anksto "apsiskaityti"  4u.gif
*

Isozid(isoniazid-lotyniskai).
Kas idomiausia, neregistruoti vaistai, bet kompensuojami.
Radau tik per google vaistu sarasa, kurie yra neregistruoti, bet Sveikatos ministerijos patvirtinti ir net kompensuojami. Kaip suprasti tai ir paaiskinti-nezinau mastau.gif
Mes geriam, pasaliniu poveikiu nematem.
Juodai
O ar yra kam nors atsitikę taip, kad gėrėt vaistus 6 mėnesius ir paskui Mantu tyrimas buvo neigiamas, t.y. išsigydėt TBC užkratą?
sena pažįstama
QUOTE(Juodai @ 2009 02 09, 09:24)
O ar yra kam nors atsitikę taip, kad gėrėt vaistus 6 mėnesius ir paskui Mantu tyrimas buvo neigiamas, t.y. išsigydėt TBC užkratą?
*

Is visu pazistamu, kurie susidure su ta latentine ir gere vaistus-visi pasveiko visiskai 4u.gif
Tie, kurie nesigyde-taip ir buvo plaukiojantys, tai mantu teigiamas, tai mantu neigiamas doh.gif
Juodai
O ta latentinė TBC forma - tai kas?... blush2.gif praskaičiau kur matyt...Ar tai tik faktas, kad užsikrėtus TBC bakterija, ar jau pradinė sirgimo TBC stadija? Kokie jos požymiai?
Mes su dukra ketvirtadienį važiuosim į TBC dispancerį konsultacijai...
Papildyta:
niugi pati radau tinklapyje:
http://www.rtiul.lt/index.php?n=51

"Jei vaikas apsikrėtęs tuberkuliozę sukeliančiomis bakterijomis, bet dar tuberkulioze neserga, tai yra vadinamoji latentinė tuberkuliozės infekcija , kuri atpažįstama pagal reakciją į tuberkuliną, atlikus Mantoux mėginį. Nors vaiko oda į suleistą tuberkuliną reaguoja, tačiau dar nėra tuberkuliozei būdingų pakitimų plaučiuose krūtinės ląstos rentgenogramoje."

O įdomu, ar tie išsigydę gali greičiau vėl pasigauti TBC bakteriją, negu neturėję jos? Ar viskas priklauso nuo imuniteto stiprumo?
BonaDona
QUOTE(Juodai @ 2009 02 09, 14:31)
O ta  latentinė TBC forma - tai kas?... blush2.gif praskaičiau kur matyt...Ar tai tik faktas, kad užsikrėtus TBC bakterija, ar jau pradinė sirgimo TBC stadija? Kokie jos požymiai?
Mes su dukra ketvirtadienį važiuosim į TBC dispancerį konsultacijai...
Papildyta:
niugi pati radau tinklapyje:
http://www.rtiul.lt/index.php?n=51

"Jei vaikas apsikrėtęs tuberkuliozę sukeliančiomis bakterijomis, bet dar tuberkulioze neserga, tai yra vadinamoji latentinė tuberkuliozės infekcija , kuri atpažįstama pagal reakciją į tuberkuliną, atlikus Mantoux mėginį. Nors vaiko oda į suleistą tuberkuliną reaguoja, tačiau dar nėra tuberkuliozei būdingų pakitimų plaučiuose krūtinės ląstos rentgenogramoje."

O įdomu, ar tie išsigydę gali greičiau vėl pasigauti TBC bakteriją, negu neturėję jos? Ar viskas priklauso nuo imuniteto stiprumo?
*

Ar jau buvote dispanseryje? Kokios naujienos? Maniskiui irgi paraudo Mantu 15 mm, vaziuosim irgi , kai galutinai pasveiksim. Sirgo smarkiai bronchitu, net 5 savaites.
Norna
QUOTE(Jazminė @ 2009 02 01, 19:01)
Sveikos 4u.gif ,,

*

Kaip vasario mėnesio mantu?...Jasmine, kodėl nesigydėte? Kas lėmė jūsų sprendimą? 4u.gif
Jazminė
QUOTE(Norna @ 2009 03 13, 13:13)
Kaip vasario mėnesio mantu?...Jasmine, kodėl nesigydėte? Kas lėmė jūsų sprendimą?  4u.gif
*

Labas 4u.gif , mūsų vasario mėn. mantu yra 13 mm. Nuotrauka gera. Kraujas geras.. O nesigydėm dėl tokių priežasčių, nes niekas tiksliai nepasakė, kad sergam, tie žodžiai, kad "gali būti įkvėpęs' manęs neužtikrino. Jeigu būtų tikrai kažkas negerai,nieks neklaustų, o pasakytų reikia ir viskas. O ir jaučiasi vaikinas gerai, žaidžia krepšinį, gerai mokosi, nepastebėjome jokių nukrypimų "nuo normos", t.y. normaliai valgo, nuovargis nekenkina ir pan.
vioringa
QUOTE(Jazminė @ 2009 04 07, 14:47)
Labas  4u.gif , mūsų vasario mėn. mantu yra 13 mm. Nuotrauka gera. Kraujas geras.. O nesigydėm dėl tokių priežasčių, nes niekas tiksliai nepasakė, kad sergam, tie žodžiai, kad "gali būti įkvėpęs' manęs neužtikrino. Jeigu būtų tikrai kažkas negerai,nieks neklaustų, o pasakytų reikia ir viskas. O ir jaučiasi vaikinas gerai, žaidžia krepšinį, gerai mokosi, nepastebėjome jokių nukrypimų "nuo normos", t.y. normaliai valgo, nuovargis nekenkina ir pan.
*

Sveikos 4u.gif Mano dičkiui irgi buvo nustatyta latentinė tuberkuliozė. Jam paauglystė,(o šiuo metu visos bėdos suaktyvėja) dar aktyviai sportuoja, hemoglobinas pakritęs, tai tikrai atrodė nekaip, išsekęs, pabalęs, dažnai sirguliavo, kartojosi neaukšta temperatūra ..gydytoja nusiuntė į infekcinę, paguldė, padarė išsamius tyrimus. Mes apsisprendėm gydytis, ir gėrėm vaistus. Tėvai turi patys priimti sprendimą, nes tie vaistai nuo vieno gydo, kitam gali pakenkt. Viso gydymo kurso metu reikėjo kas dvi savaites daryt kraujo tyrimus, stebėjo, ar nepakenkta kepenims doh.gif Dabar jau viskas praeity, bernas sveikas, toliau sportuoja, tikiuos viskas bus gerai. Linkiu ir jūsų vaikučiams sveikatėlės mirksiukas.gif 4u.gif
dakutis
Sveikos merginos 4u.gif Ieškojau temos apie šią ligą ir radau čia. Mano sūneliui už nepilno mėnesio bus 2 metukai. Žodžiu kątik sužinojau, jog mano močiutei rado tuberkuliozę verysad.gif O mes prieš mėnesį buvom nuvažiavę, tad sūnus bendravo, nors ir trumpai. Tad tuomet apie tai nė neįtarėm. Dabar jaučiuosi, tarsi mane užgriuvo didžiausias kalnas, labai bijau, kad mažylis nebūtų užsikrėtęs. gal kas turi tokios patirties, ar didelė tikimybė jam užsikrėsti??? Bijau, net pagalvoti, kad užsikrėtė...Šiaip nesam sirgę jokia rimta liga, išskyrus sloga, vis dar pati maitinu, tad viliuosi, kad tai stiprina jo imunitetą, nežinau nei kaip save raminti, nei ką. Tyrimus pirmus daro po 6 - 10 sav, mums praėjo tik 4, tad tik po 2 sav reikėtų darytis, bet ir tai būna nevisada tikslu, apie tai skaičiau...O dėl raudimo, tai mane irgi pastoviai tyrė, nes nuolatos raudonavo, tačiau niekada nieko nerado, nesu sirgus jokia net kvėpavimo takų liga. tad tas raudonavimas nėra tikslus rodiklis. stiprybės visoms mamytėms 4u.gif
Siuolaikine
Sveikos merginos,
Mus netikėtai užklupo irgi ši problema. Tik prieš keletą dienų mano mergina pasidižiavo, jog šiais metais nė vienos dienos dėl ligos nepraleido mokyklos pamokų. Ir še tau po Mantu reakcijos, teigiamas atsakymas. Iš tiesų mes šiais metais kaip nė vienais nesirgome jokiais kosuliais ir kt,ligelėmis. Esame sveikos. Plaučių nuotrauka puiki, kraujukas puikus. Taigi dabar svarstau ar gerti tuos vaistus. Daugiau linkusi už gėrimą, nes labai gąsdina aplinka(atviros formos TBC sergančių pilna visur).Be to, močiuyė medikė, būtinai rekomenduoja. Tik vieno nesuprantu, močiutė sakė, kad tie geriamieji vaistai neišgydo užkrato,o tik apsaugo kurį laikotarpį. Po kiek laiko vėl gali tekti gerti ir taip keletą metų. O internete skaitų, jog merginos rašo, kad pagydo. Gal kas turite gilesnės informacijos? Ačiū smile.gif
minndi
QUOTE(Siuolaikine @ 2009 05 14, 10:12)
Sveikos merginos,
Mus netikėtai užklupo irgi ši problema. Tik prieš keletą dienų mano mergina pasidižiavo, jog šiais metais nė vienos dienos dėl ligos nepraleido mokyklos pamokų. Ir še tau po Mantu reakcijos, teigiamas atsakymas. Iš tiesų mes šiais metais kaip nė vienais nesirgome jokiais kosuliais ir kt,ligelėmis. Esame sveikos. Plaučių nuotrauka puiki, kraujukas puikus. Taigi dabar svarstau ar gerti tuos vaistus. Daugiau linkusi už gėrimą, nes labai gąsdina aplinka(atviros formos TBC sergančių pilna visur).Be to, močiuyė medikė, būtinai rekomenduoja. Tik vieno nesuprantu, močiutė sakė, kad tie geriamieji vaistai neišgydo užkrato,o tik apsaugo kurį laikotarpį. Po kiek laiko vėl gali tekti gerti ir taip keletą metų. O internete skaitų, jog merginos rašo, kad pagydo. Gal kas turite gilesnės informacijos? Ačiū smile.gif
*

na mes gėrėm vaistus, bet vistiek baimė surakina kas kart, kai reikia važiuot į tą dispanserį, kadangi esam įskaitoje kas pusmetį reikia važiuot tyrimams, o gilesnės informacijos neturiu, mes pabijojom negert, nes viena problema po kitos lenda, bet kad labiau ramiau išgėrus tų vaistų pasidarytų taip nėra, nes ir daktarė visad sako, jog visko būna....o apie vaistu dažniausiai blogi atsiliepimai.
sena pažįstama
QUOTE(dakutis @ 2009 05 13, 22:47)
Sveikos merginos 4u.gif Ieškojau temos apie šią ligą ir radau čia. Mano sūneliui už nepilno mėnesio bus 2 metukai. Žodžiu kątik sužinojau, jog mano močiutei rado tuberkuliozę verysad.gif O mes prieš mėnesį buvom nuvažiavę, tad sūnus bendravo, nors ir trumpai.
*

Jei esat skiepyti(jei rastu neatsisakinejot nuo kurio skiepo, tai tikrai vaikas skiepytas)-be jokios baimes 4u.gif

QUOTE(Siuolaikine @ 2009 05 14, 10:12)
Tik vieno nesuprantu, močiutė sakė, kad tie geriamieji vaistai neišgydo užkrato,o tik apsaugo kurį laikotarpį. Po kiek laiko vėl gali tekti gerti ir taip keletą metų. O internete skaitų, jog merginos rašo, kad pagydo. Gal kas turite gilesnės informacijos? Ačiū smile.gif
*

Na mums dispanseryje sake kitaip-sake, jog tbc kaip gripas, cia issigydei, o cia, jei uzkratas salia vaiksto, vel pasigavai doh.gif Ir labiausiai kimba jau prie to buvusio ligoniuko. Uz tai ir dispanserio fiziastrai siule visiems artimiesiems persisviesti plaucius. Mes visi iki vieno persisvietem, mes sveiki. Vadinasi, vaikas pasigavo arba kokioj parduotuvej einant, arba kitur g.gif Labai tikiuosi, kad nepasigausim vel, nes tie vaistai tai organizmo zudymas ir sakau ne is pirsto, maciau akivaizdziai:svorio nera, isbales pastoviai, griauciukai vieni, mieguistas, apetito nera. Nu zodziu, tik i karsta guldyk doh.gif Nusieme vaistai-vaikas prazydo thumbup.gif
Motina
QUOTE(RožėGrožė @ 2008 07 03, 13:15)
*

vien tik paraudes Mantu nieko nesako. reakcija turi buti teigiama darant kelis kartus, negana to, darant pakartotinai ji turi buti daug ryskesne. Jeigu pakartotine reakcija panasi i pirmaja, tai galima svarstyt - gydyt/stebet ir pan, o jeigu padideja ryskiai (mano maziui nuo 7 iki 17 mm padidejo) niekas nieko nesvarsto ir is karto skiria gydyma. Latentine forma tai ne liga, bakterija tiesiog isitaisiusi organizme, apsupta apsauginiu lasteliu ir sedi, bet nesidaugina. Jeigu organizmas pasilps, vat tuomet jinai ir subujos. Ir 1 vaisto nebeuzteks, reiks 4 verysad.gif Patys pagalvokit - koks brudas skiriamas tai bakterijai uzmust, o jus cia su medum ir citrina blink.gif
wus
Sveikos,

mano mergytei padare montu kai gulejom ligoninej su plauciu uzdegimu...jai buvo tik du metukai...:(buvo teigiamas- paskui man isaiskino, kad tai dar gali buti reakcija po skiepo...sad.gif kartoti sake po 3 men, bet ta montu rakcija juk ir gyvos bakterijos...yra dar daromas kraujo tyrimas...bet kur jis daromas niekaip nerandu...:

http://www.ve.lt/?rub=1065924821&data=...p;id=1212431846

gal kas zinot kur tas tyrimas daromas?

aciu
Motina
QUOTE(wus @ 2009 09 30, 08:37)
Sveikos,

mano mergytei padare montu kai gulejom ligoninej su plauciu uzdegimu...jai buvo tik du metukai...:(buvo teigiamas- paskui man isaiskino, kad tai dar gali buti reakcija po skiepo...sad.gif kartoti sake po 3 men, bet ta montu rakcija juk ir gyvos bakterijos...yra dar daromas kraujo tyrimas...bet kur jis daromas niekaip nerandu...:

http://www.ve.lt/?rub=1065924821&data=...p;id=1212431846

gal kas zinot kur tas tyrimas daromas?

aciu
*

nedaromas joks kraujo tyrimas. mitas cia kazkoks paleistas. musu "gimines konsiliumas" irgi nusprende daryt kazkoki "kraujo tyrima" lotuliukas.gif . Bet nerado bigsmile.gif . Jei bent kiek pasigilint i imunologini tuberkuliozes issivystymo mechanizma, tai nelabai ka geresnio nei mantu sugalvosi. Kas ta latentine forma? tagi kelios bakterijos, isitaisiusios plauciuose ar kazkur kitur. Jos nieko nedaro. nesidaugina, nenaikina nieko, tiesiog "miega". Kaip tu jas rasi?
o 2 metu vaikui tai pilnai povakcinine reakcija gali buti.
beje, mantu, tai tikrai ne gyvos bakterijos. Tai tik ju fragmentai. Kiek zinau skirtingos kompanijos js skirtingai gamina.
wus
QUOTE(Motina @ 2009 09 30, 17:48)
nedaromas joks kraujo tyrimas. mitas cia kazkoks paleistas. musu "gimines konsiliumas" irgi nusprende daryt kazkoki "kraujo tyrima" lotuliukas.gif . Bet nerado bigsmile.gif . Jei bent kiek pasigilint i imunologini tuberkuliozes issivystymo mechanizma, tai nelabai ka geresnio nei mantu sugalvosi. Kas ta latentine forma? tagi kelios bakterijos, isitaisiusios plauciuose ar kazkur kitur. Jos nieko nedaro. nesidaugina, nenaikina nieko, tiesiog "miega". Kaip tu jas rasi?
o 2 metu vaikui tai pilnai povakcinine reakcija gali buti.
beje, mantu, tai tikrai ne gyvos bakterijos. Tai tik ju fragmentai. Kiek zinau skirtingos kompanijos js skirtingai gamina.
*

nu dekui uz atsakyma...tai va - teks ir mums kartot mantu, nes pradejo man mergina istisai sirguliuot, ko anksciau nebudavo, o be to vis pakosi...kazkaip labai jau neramu, dar mazesni broliuka turim, o jis neskiepytas...net nzn tada kokia nauda is vakcinos - juk pati ta vakcina irgi gali sukelti TBC....is viso medicina ziauresnis biznis uz narkotikus..sad.gif
Papildyta:
QUOTE(Motina @ 2009 08 24, 12:04)
vien tik paraudes Mantu nieko nesako. reakcija turi buti teigiama darant kelis kartus, negana to, darant pakartotinai ji turi buti daug ryskesne. Jeigu pakartotine reakcija panasi i pirmaja, tai galima svarstyt - gydyt/stebet ir pan, o jeigu padideja ryskiai (mano maziui nuo 7 iki 17 mm padidejo) niekas nieko nesvarsto ir is karto skiria gydyma. Latentine forma tai ne liga, bakterija tiesiog isitaisiusi organizme, apsupta apsauginiu lasteliu ir sedi, bet nesidaugina. Jeigu organizmas pasilps, vat tuomet jinai ir subujos. Ir 1 vaisto nebeuzteks, reiks 4 verysad.gif Patys pagalvokit - koks brudas skiriamas tai bakterijai uzmust, o jus cia su medum ir citrina blink.gif
*

o po kiek laiko jus kartojote mantu?
sena pažįstama
QUOTE(wus @ 2009 10 02, 09:10)
nu dekui uz atsakyma...tai va - teks ir mums kartot mantu, nes pradejo man mergina istisai sirguliuot, ko anksciau nebudavo, o be to vis pakosi...kazkaip labai jau neramu, dar mazesni broliuka turim, o jis neskiepytas...net nzn tada kokia nauda is vakcinos - juk pati ta vakcina irgi gali sukelti TBC....is viso medicina ziauresnis biznis uz narkotikus..sad.gif
*

O jus nenorit kreiptis i tuberkuliozinio dispancerio fiziastrus? Jie dirba n+k metu sioj srity, daro kraujo tyrimus, mantu bei sviecia rentgenu specialiu(tikslesniu kazkaip). Stai jie ir pasakys-ar reikia jums vaistukus sugerti, ar galit kol kas ramiai vaikscioti mirksiukas.gif
Nera jie zverys, o tie vaistai sunkiai gaunami, tad ju ir nekisa be tikrai rimtos priezasties. 4u.gif
Motina
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 10 02, 09:12)
O jus nenorit kreiptis i tuberkuliozinio dispancerio fiziastrus? Jie dirba n+k metu sioj srity, daro kraujo tyrimus, mantu bei sviecia rentgenu specialiu(tikslesniu kazkaip). Stai jie ir pasakys-ar reikia jums vaistukus sugerti, ar galit kol kas ramiai vaikscioti mirksiukas.gif
Nera jie zverys, o tie vaistai sunkiai gaunami, tad ju ir nekisa be tikrai rimtos priezasties.  4u.gif
*

mes tai butent jais ir pasitikejom ax.gif Kas mane nuramino, tai tai, kad vaistai labai pigus, taigis tikrai nera skiriami bereikalo smile.gif
wus
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 10 02, 10:12)
Nera jie zverys, o tie vaistai sunkiai gaunami, tad ju ir nekisa be tikrai rimtos priezasties.  4u.gif
*

dekui, na mums seimos gydytoja rekomendavo dar palaukti - praejo tik 3 menesiai nuo mantu darymo, o tuo metu maniskei buvo tik 2 metai, tai atseit gali buti kad nuo skiepo dar vis...tai net nzn...gal ir palauksim dar pora menesiuku...bet paciai ziauriai neramu...sad.gif

QUOTE(Motina @ 2009 10 02, 11:24)
mes tai butent jais ir pasitikejom ax.gif  Kas mane nuramino, tai tai, kad vaistai labai pigus, taigis tikrai nera skiriami bereikalo smile.gif
*

o tas dispanseris romainiuose? (nes as is kauno) ir idomu ar ten reikia siuntimo? nes mus klinikose konsultavo bojarskas, o jis siulo i 2 - a ligonine kreiptis, tai nzn kur geriau.
Motina
QUOTE(wus @ 2009 10 02, 15:26)
o tas dispanseris romainiuose? (nes as is kauno) ir idomu ar ten reikia siuntimo? nes mus klinikose konsultavo bojarskas, o jis siulo i 2 - a ligonine kreiptis, tai nzn kur geriau.
*

mes is Vilniaus unsure.gif
apriliux
QUOTE(Skorpio @ 2008 07 18, 10:30)
Sveikos,
*

norejau paklausti , o kaip po to gydimo namuose, ka rodo montou tytimas? blink.gif
cooliuke
Laba diena,

mano duktereciai nustatyta latentinė tuberkuliozės infekcija. gydytoja nurode kad teks gultis i ligonine 2 menesiams ir gerti vaistus. nors ligonineje ir vyks mokymas, t.y. kazkokios pamokos, taciau labai bijome kad labai nukentes mokslai. kai jau ir taip nepasizymejo gerais mokslo rezultatais.
ar privalomas gydymas ligonineje? ar kai geri vaistus imanoma eiti i mokykla? gi ji nera tuberkuliozes nesiotoja, nebent yra pavojus sutikti nesiotoja.
Motina
QUOTE(cooliuke @ 2009 10 28, 11:36)
Laba diena,

mano duktereciai nustatyta latentinė tuberkuliozės infekcija. gydytoja nurode kad teks  gultis i ligonine 2 menesiams ir gerti vaistus. nors ligonineje ir vyks mokymas, t.y. kazkokios pamokos, taciau labai bijome kad labai nukentes mokslai. kai jau ir taip nepasizymejo gerais mokslo rezultatais.
ar privalomas gydymas ligonineje? ar kai geri vaistus imanoma eiti i mokykla? gi ji nera tuberkuliozes nesiotoja, nebent yra pavojus sutikti nesiotoja.
*

Yra 2 lygiaverciai gydymo algoritmai: 2 men ligonineje geriant 3 vaistus ir galima gydytis namie bet tuomet 6 men reik gerti 1 vaista. Vaikas nera uzkreciantis, jis gali lankyti mokykla, dalyvauti fiz lav pamokose. Skiepijamas pagal plana. Apribotos tik kai kurios fizioterapijos proceduros 4u.gif
liti
sveikos mamytės,

prisijungiu prie Jūsų. mano mažiukei tik metukai ir 3 mėnesiai. visai dar mažiukė, o tokia bėda užgriuvo:( jau beveik 3 mėnesius laikosi 37 - 37 4 temperatura, naktimis mergyte stipriai prakaituoja. po keliu savaiciu tokiu simptomu kreipėmės į mūsų vaikų gydytoją, padarė kraujo, šlapimo tyrimus - viskas buvo super, tai gydytoja nusprendė, kad tai gali būti nuo dantukų g.gif na mes lyg nurimom, po kelų savaičių vėl pakartojom tyrimus - vėl viskas buvo gerai, gydytoja net pyktelėjo, ko dėl tokų nesąmonių nerimaujam, pasak jos, tokia temperatūra yra normalu vaikui, bet aš vis tiek neatstojau, nes man tai neatrodė labai normalu. dėl šventos ramybės gydytoja paskyrė mantu tyrimą ir...rankutė paraudo doh.gif beveik kraustausi iš proto, keliausim į TBD, nieko gero nesitikiu, nes ta temperatūra ir naktinis prakaitavimas yra tuberkuliozės požymiai...o baisiausia tai, kad dukrytės skrandukas labai silpnas, labai nedaug produktų galim valgyti, nes daug kam alergiška ir dar turim gastroezofaginio refliukso ligą (žodžiu, kaip ji galės vaistus gerti neįsivaizduoju...net po pusės šaukštelio hemaopatinės minkstūros ji 3 dienas nieko valgyti negalėjo...). nežinau ką daryti reikės...gal kam panašiai buvo?
Motina
QUOTE(liti @ 2009 12 22, 23:57)
sveikos mamytės,

prisijungiu prie Jūsų. mano mažiukei tik metukai ir 3 mėnesiai. visai dar mažiukė, o tokia bėda užgriuvo:( jau beveik 3 mėnesius laikosi 37 - 37 4 temperatura, naktimis mergyte stipriai prakaituoja. po keliu savaiciu tokiu simptomu kreipėmės į mūsų vaikų gydytoją, padarė kraujo, šlapimo tyrimus - viskas buvo super, tai gydytoja nusprendė, kad tai gali būti nuo dantukų g.gif na mes lyg nurimom, po kelų savaičių vėl pakartojom tyrimus - vėl viskas buvo gerai, gydytoja net pyktelėjo, ko dėl tokų nesąmonių nerimaujam,  pasak jos, tokia temperatūra yra normalu vaikui, bet aš vis tiek neatstojau, nes man tai neatrodė labai normalu. dėl šventos ramybės gydytoja paskyrė mantu tyrimą ir...rankutė paraudo doh.gif beveik kraustausi iš proto, keliausim į TBD, nieko gero nesitikiu, nes ta temperatūra ir naktinis prakaitavimas yra tuberkuliozės požymiai...o baisiausia tai, kad dukrytės skrandukas labai silpnas, labai nedaug produktų galim valgyti, nes daug kam alergiška ir dar turim gastroezofaginio refliukso ligą (žodžiu, kaip ji galės vaistus gerti neįsivaizduoju...net po pusės šaukštelio hemaopatinės minkstūros ji 3 dienas nieko valgyti negalėjo...). nežinau ką daryti reikės...gal kam panašiai buvo?
*

sveika,

tavo mergytei tikriausiai dar tebera povakcinine reakcija, kuri issilaiko iki 3 metu po skiepo. o toka temperatura ir naktinis prakaitavima gali buti daugelo ligu simptomai aba neligos simptomai (vitminu trukumas, sausas siltas oras name, dantukai, ir t.t.)
mano vaikinas irgi labai jautrus, bet stai geria vaistukus jau 4 menesus ir nei karto jokios reakcijos nebuvo. Ne kiek nenusilpo, apetitas sakyciau netgi pagerejo. Zvalus, aktyvus vaikas. Pradedu galvot, kad jam tikrai tos bakterijos jau buvo pradejusios organizma nuodyt, nes dabar tikrai vaikas geriau atrodo negu pries gydyma bigsmile.gif
BonaDona
Lietuva ant džiovos epidemijos slenksčio
Pasiskaitymui 4u.gif
elenuxus
QUOTE(RožėGrožė @ 2010 01 25, 10:09)

Ziauru... Mums kita savaite darys mantu.Sergam antra savaite, iki kraujo tyrimo galvojom kad plauciu uzdegimas gali buti, bet tyrimai visiskai "keisti", gydytoja iskart paklause ar name gali buti serganciu tuberkulioze.Vos neiskritau is padu..Blogiausia, kad tikrai gali, net kaimynu tarpe yra chronisku alkoholiku, kurie atrodo 20m senesni negu yra istikruju, perkare, krenkscia laiptinej, niekur nedirba ir isvis neaisku is ko isgyvena...Tikiuos kad viskas bus gerai, nereiks nei i ligonine gultis, nei ilgai namie gydytis.Ziauriai letai slenka laikas iki tyrimo...Mazyles gaila, ir taip daug sergam, o cia dar... verysad.gif
Alezee
Ir mano maziukui ta problemyte nustate, bet kai pamaciau kokios salygos Vilniaus dispanseryje doh.gif niekaip nesiryztu guldyti verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(RožėGrožė @ 2010 01 25, 10:09)

O siaube, tiek aplinkui serganciu, o musu gydytoja taip uzsispyrusi tvirtino, kad is artimuju uzsikrest turejo, nors nieks nesirgo. unsure.gif
elenuxus
Dar turiu klausimeli, o per kiek laiko paraudo mantu jusu vaikuciams?Ir kokio lygio tas isplitimas(kiek mm.ar cm.)?
Motina
paraudo per ta laika, per kuri ir turejo parausti, neatsimenu per kiek unsure.gif 3 dienas? o gal 5? blush2.gif
o paraudimas buvo 7 mm unsure.gif Ir skyre gydyma unsure.gif
Dabar jau paskutinis menuo bigsmile.gif jokiu pasaliniu reiskiniu, vaikis zvalus, aktyvus, linksmas, apetitas toks, kad, atrodo, karve suvalgytu bigsmile.gif gal tikrai ta infekcija blogai jam buvo unsure.gif nes gydymo metu atsigavo vaikas bigsmile.gif

Alezee, neguldyk, imkit ta 6 men gydyma namuose ax.gif Mes irgi vis issityrem - niekas neserga. Bet gerai pagalvojus, mano a.a. mociute labai kosejo pries mirti, o sunelis ja labai mylejo, vis eidavo pabuciuot kiekviena ryta-vakara, o ir siaip labai daznai pas ja lovoj susirangydavo unsure.gif labai artimi jiedu buvo... gal ir uzsikrete... bet dabar tikiuosi pasveiko rolleyes.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.