Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikučiu maistelis
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba
Pages: 1, 2, 3
Miena
Darzoviene su mesyte verdu pati, kartais imaisau pirktiniu darzoviu tyreliu (brokoliu, spinatu) ax.gif Dar labai patinka vaisines tyreles, bet valgom ir obuoliukus bei uogytes is sodo thumbup.gif
Dviveide
Sveiki smile.gif Kosytes vartojam ivairias. Pirktines ir namines smile.gif Pirktines kruopines, biskvitines, vaisiu. Namines verdu darzovines su mesa. Nors ir su mesyte pirktiniu esam ragave, nesipurte, kaip tik geriau valge smile.gif Pirktines koses labai gerai keliaujant, ar einant i svecius smile.gif
laurija
perku tik vaisines tyreles, nes paragavus morkų su bulvėm, šlykštu pasidarė ir mažajai net nedaviau
*Savana*
As savo mazyliui pirkdavau tik vaisiu tyreles, o visas kitas virdavau pati smile.gif
Zemiete
QUOTE(laurija @ 2009 01 31, 16:53)
perku tik vaisines tyreles, nes paragavus morkų su bulvėm, šlykštu pasidarė ir mažajai net nedaviau
*

O kartais visai verta pabandyt duot, nors pačiai ir nekaip atrodo 4u.gif
Dviveide
QUOTE(laurija @ 2009 01 31, 16:53)
*

Cia ta prasme, pirktines bulviu-morku neduodi, ar isvis neduodi, nei pirktines, nei namines?
~mama mia~
viska gaminu pati, tik vaisines tyreles perkam is hipp rolleyes.gif
lunde
Darzoviene virdavau pati,o kitos koses pirktines.Nuo metu paragavo ir darzovienes pirktines paivairinimui,patiko.
bimkutele
anksčiau pirkdavau,dabar pati gaminu biggrin.gif
Ingulyte
Visada gaminu pati, tik kai kur isvaziuojam nuperku, bet tas buna labai retai. Man paciai tos darzovienes is indeliu nemaloniai kazkaip kvepia.
saidutea
As gaminu pati, tik vaisines tyreles planuoju pirkt.Bet jei kur turesim isvykt, i svecius ar panasiai tai nupirksiu manau 4u.gif
Thora
o kokios firmos tyreles dazniausiai perkate?
Marisa
As vaikuciui darzovienes ir mesyte visada verdu pati. Vaisiu tyreles pirkdavau, bet obuoliu ir bananu tyrele galima pasigaminti ir namuose. Labai skaniai gaunasi ir saldytuve gali ilgokai pastoveti.
*Voriukas*
Zinau kad dauguma pries tuos darzoves indeliose,arba ''kaciu maistas'' kaip sake mano anyta doh.gif , bet galiu pasakyti kad nieko ten blogo nera.Savo dvynukus maitinau beveik metus tais indeliais, nes budavo kad as likdavau su maziukais viena keleta dienu, kai vyras isvaziodavo darbo reikalais.Ir gamynimuj man nebuvo laiko.Ir zinokit buvo sveiki, nekarto nesirgo, analizai super, na nebuvo jokiu promblemu, nei su pilvuku, nei su uzketejimu..... ir t.t. Aisku nesakau kad cia visiems tinka, tesiog noriu pasakyti kad tikrai nieko blogo nera tosie indeliose. mirksiukas.gif
Thora
Na, as irgi nematau juose nieko blogo labai smile.gif ka daryt, jei neturi laiko...
Eistee76
Kai vaika augini viena, o jis neramus ir naktimis ir dienomis, tai vietoj to, kad as gaminciau, griunu miegot kartu su vaiku, kai tik jis man duoda unsure.gif Nebelieka man nei laiko, nei jegu maisto gaminimui... Kad ir noreciau, negaliu: vaikas bliauna, vis ant ranku nori, o as negaliu gamint ji laikydama, l.sunku. Vienintelis issigelbejimas - gatavas maistelis. Jis nei sintetinis, kaip kitos rase, nei koncervuotas, bet pagamintas is grieztai kontroliuojamu darzoviu, mesos ar vaisiu ir vakuumuotas. Daugeliu atveju daug sveikesnis, negu tas, kuri galima isigyti prekybos centre (neskaitant tu ekologisku). Na, aisku, is savo darzo, tai be konkurencijos. smile.gif Man tai l.skanios tos pirktines (cia ne LT). Jei vaikas nedavalgo, pati mielai pabaigiu tongue.gif
laura-p
Kai tik pradejo ragauti darzoviu koses, tai mano virtu visai nevalgydavo schmoll.gif , tai kokius 2 men ragavom ir valgem tik pirktines, o veliau po truputi priprato prie virtu namie. Na tai vis verdu, o jei nera galimybes isvirti, valgo ir pirktines. 4u.gif
^Braškytė^
maistuka geriausiai paciai gaminti namuose ,bet jei kartais kokia naktine kosyte su jogurtu ir suvalgys is pardes tai nieko baisaus tikrai nebus schmoll.gif
gederika
nuo pat kaip galima buvo valgyti kosytes verdu pati, nes mano mazius i pirktines net neziuri schmoll.gif
gvazdikelis
Ir as verdu pati, tik jei isvykstame kur duodu pirktine
rimimita
kolkas kosytes verdu pati ir mazoji godziai valgo, bet jei kur busim isvyke ar sveciuos duosiu piktine. bet man vistiek smagiau kai savo augintas darzoves dukrytei vedu ax.gif
kytia
ivairiai, stengiuosi virti pati, o paivairinimui duodu ir pirktiniu ax.gif
luli
nuo 6men kai pradejau primaitint,tai pirkau darzoviu,vaisines tyreles,dabar nuo 7men verdu pati,ir koses ir darzovienes,ir mesyte,aisku,sunku,nes vaikas neisramiuju,perku dabar tik vaisines tyreles,mano gyd. yra pasakius jeigu turi laiko gamink,jeigu ne,vaikas verkia tu nervuojasi,pirk smile.gif
raciren
visada gaminau pati, be to jis ir nemegu pirktiniu tyreliu, banzdaiu pora kartu duoti, kai zinojau jog neturesiu kur jam pagaminti, bet jis visiskai nevalge doh.gif , tai pamenu jei reikdavo kur keliaut, tai nusipirkom termosa, paruosdavau maisteli namie, ir isidedavom i kelione smile.gif
megagaite
Visada gaminau pati..man ramiau kai zinau ka duodu..tik viena karta nupirkau tyreles su jautiena, na skonis panasus..bet tuom ir uzsibaige..
I kelione taip pat deduosi savo virta maisteli. Man labai smagu virti paciai..viena diena tuo paskaninu kita diena kitu..o kai mazoji valgo ir girdisi cepsejimas, smaguriavimas sauniau nebuna thumbup.gif
Keiti
Stengiuosi maitinti kiek įmanoma natūraliau, bet, deja, ne visada tai pavyksta. mes daug keliaujame, tai kartais valgome ir pirktines tyreles. Jeigu žinau, kad dieną kur išvažiuosime, tai stengiuosi ryte duoti daržovienės su mėsyte savo virtos, o vėliau kruopų plikomą košytę ar pirktinę daržovienę, vaisius ir pan. Mažiukas mėsą mielai valgo ir ryte, tai nematau tame bėdos. Be to, dar žindau, tai jeigu šiek tiek netikėtai praalksta, pienukas visada šalia ir dar valandėlė soti smile.gif
letuciukas
tik piktines valgom, nes labai patogu kada greitai reikia maitinti. tik gaila, kad mesos mazas procentas pirktinese. bandziau pati virt jautiena, bet gavosi gumine.smulkintuvas nepadejo.nusipirkti pvz.versiuko ar eriuko sudetinga.
raudona astos
Viska darau ir verdu tik pati,nes dukryte truputi alergiska verysad.gif .Ir siaip viska duoti pirktini manau butu truputi per brangu doh.gif
Papildyta:
QUOTE(letuciukas @ 2009 05 10, 19:00)
tik piktines valgom, nes labai patogu kada greitai reikia maitinti. tik gaila, kad mesos mazas procentas pirktinese. bandziau pati virt jautiena, bet gavosi gumine.smulkintuvas nepadejo.nusipirkti pvz.versiuko ar eriuko sudetinga.
*

Ar bandete virti vistiena ar kalakutiena g.gif ,labai greit isverdanti mesyte thumbup.gif
Destinyy
O aš tai taip daru, manajam jau puse metukų, tai jau nuo keturių valgom košytes pirktines, o dabar išverdu dvi bulves dvi morkas, sumalu kokteiliu plaktuve įpilu vandenuką, kuriame virė daržovės ir gaunasi labai skanus gražus kremas, į visą masę įdedu indeli 130ml milupos daržoviu košę, (kiekvieną kartą vis kitokę, tai brokolį, tai su mėsytėmis) tai gaunasi žymiau daugiau ir skaniau, padalinu į dvi dalis ir dedu likusią dalį į šaldytuvą, vienu žodžiu verdu dviem dienom. patogu ir mažiukas patenkintas, pradesiu ir aš virti mėsytę. sėkmės mamytėms su košytėmis 4u.gif
S.B.M.
Visada stengiuosi virti pati, nebent vaziuojame i kelione, tada pirktines imame.... O kosytes gana greitai isverda..... Pusvalandis ar 45 minutes ir kosyte jau pagaminta... na nebent su jautiena ar versiena, tai mesyte siek tiek ilgiau verdu smile.gif
kiprute
QUOTE(Akasha @ 2009 05 14, 10:47)
Visada stengiuosi virti pati, nebent vaziuojame i kelione, tada pirktines imame....
*

dar buna atvejų kai bais laiko nėra blush2.gif
SugarMama
QUOTE(Perlute @ 2008 03 26, 14:02)
Niekur neradau tokios temos tai nusprendziau atidaryti 4u.gif Noreciau suzinoti jusu nuomone ir patirti kaip matinate savo mazuosius smile.gif ar pacios verdate koses,ar trinate vaisius,ar geriau renkates pirktines indeliuose?

As tik vaisines perku,nes tos darzovienes su mesom man nelabai naturaliai atrodo g.gif parsivezam darzoviu is kaimo,tai zinau ka vaikuciai valgo.Bandziau ir koseles grudu is pokeliu bet baisiai isbere zandukus(cia vyresnelis kai buvo mazas) doh.gif
*

As irgi verdu pati, bet buna kad koseles verdu ne su paprastu pienuku, o su Aptamil, jis maistingesnis. O siaip, manau, nera ten labai baisus tas maistelis is stiklainiuku, reikia tik pasildyti, jei vaikas noriai valgo, tai ir baimintis nera ko. Sveikatos poziuriu manau maistingumas tas pats, tik finansiniu gal brangiau iseina.
Meškašunis
Kruopų košes verdu pati, iš ekologiškų ūkių, o daržoves ir mėsą kol kas iš Hipp, aš ir pati taip manau, ir gydytoja pataė, kad kol neturiu galimybės maitinti užtikrintai švariomis daržovėmis, geriau duot pirktines, iš ekologinių ūkių. Ateis vasara, turėsiu iš kur nusipirkt švarių uogų ir daržovių, tada duosiu. Ir žiemai apsirūpinsiu. O dėl mėsos aš irgi savitos nuomonės - vištos broilerinės hormonais šeriamos per 2 savaites užauga, tai tikrai baugu vaikui duot. O iš pažistamu nieks neaugina višteliu, nei kiaulyčių. Duosiu tikrą mėsą, kai biškiuką paaugs, gal nuo metukų. Žodžiu, iš natūralių duodu tik kruopienes , obuoliuką iš sodo, bulves iš sodo. Kai bus šviežių, duosiu viską. O kol kas viskas iš Hipp. Konservini vaika auginu smile.gif . Aišlku, aš cia kalbu apie normalius maitinimus, jei kartais ji pagraužia koki mangą, neimu į galvą, juk tonos jo nesuvalgys.
Champagne
verdu pati, tik vaisines perku
indvai
As tai visas koses verdu pati... vaisiu tyreles malu kieviena diena vis kitokia... tai idedu jogurto su vaisiais, tai varskes...Pirktines valgom ekstra atveju... Mazes apetitas thumbup.gif tai jokios bedos ka duosi ta valgo
danske
Tik savas. Jokių konservuotų.
Leta*
Is pradziu pirkom pirktines darzovienes nes nevalge mano isvirtos, paskui pradejo valgyti mano isvirtas darzovienes, tai gaunasi pigiau, o koses tai nuo 4men valgo tik mano virtas. smile.gif
Olgute_
Mamos, jei nesunku papasakokit kaip tas koses verdat? su darzoviene tai viskas aisku, o kaip grudines? blush2.gif Ar reikia sumalti pirma ar paskui sutrinti? ka deti, sviesta ar alieju? su kuo virti su MP ar vandeniu o MP po to ipilti? Is anksto aciu uz pagalba 4u.gif

Del to kad dar nezinau kaip virti, valgom HIPP kosytes ir vaisines tyreles ax.gif
(Lelija)
Nerandu niekur info, kaip pagaminti, pvz avizine kose, arba ryziu ir kitas grudines. Valgom darzoviene, gaminu visada pati is naturaliai uzaugintu darzoviu, maitinu MP. Bet svoris mazai auga, duodu vaisiniu pirktiniu tyreliu, bet tai tik uzkandis. Svoris labai mazai auga...Reikia primaitinti kruopienem.
Pati sau zinau, kaip isvirti koses, viska gaminu pati, bet su kosem vaikam zaliuoju. Net sutrynus smulkintuvu (piestuku) lieka tokiu trupinuku, kuriuos zuika ispurskia lauk sad.gif.
Zinau, kad i grudines koses geriau tinka svietukas, i darzovines - aliejus. Grudines reikia balinti savo pienuku, o jei nera - misinuku. Bet niekur nerandu, kaip gaminti sad.gif, kad gautusi vientisa mase ir nespjaudytu pvz, avizu luksteliais?
As kazkaip linkusi is naturaliu gaminti, o tu uzpilamu tai nea. Ir be to, brangu...Ir neturiu supratimo apie tas koses, kurios geresnes ir kaip nemesti pinigu vejais.
Olgute_
Kazkur cia forume skaiciau, kad mamos perka grudu miltus na pvz. ryziu miltai ar kt. ir verda apie 3 min., arba dar "Nordic" dribsnius irgi rase gerai verda taip kaip parasyta ant pakuotes tik be druskos ir dar sublenderiuoja ir po to MP uzbalina ax.gif Arba tos pacius miltus galima pasigaminti, kruopas sumalti su kavamale 4u.gif Bet as pati tai nebandziau, man kazkaip paprasciau pirktines blush2.gif Bet darzovienes tai visas verdu pati 4u.gif Gal pasidalinsi kokias darzoves labiausiai megsta tavo lelius? mirksiukas.gif
(Lelija)
Darzovienes verdu taip: bulve, morka - pagrindas. Dedu kaip prieda - kopusta; cukinija; kalafijoro (bet sito tai mazai gavo, savo nekokie, o pirktiniai ant trasu uzauginti sad.gif); bandziau ir brokoliu kosytes imaisyti, aliejaus ivarvinu, zodziu stengiuosi kaip imanydama kuo ivairiau, bet toks jausmas, kad jai atsibodo, nenoriai valgo...Reiks pereiti kosiu lentynas, ideju paieskot, bet ne pirkt smile.gif.
Eisiu ieskot siand tu NORDIC grudu kosiu darysiu smile.gif
Nezinau, ar cia tik sutapimas, bet maniske labiau mego sugrustas ir pertrintas koses, nei su smulkintuvu trintas g.gif
tomuliukas
As uz namini maisteli savo pagaminta, o pirktini reiktu naudot tik extra atvejais kai kelione kokia ar kas
linksmuoliukas
pasakykit, mamukai, kokį aliejų naudojat?
floridija
QUOTE(linksmuoliukas @ 2009 12 04, 12:22)
pasakykit, mamukai, kokį aliejų naudojat?
*

Naudoju alyvuogiu alieju, bet siaip galima visoki, kad tik butu kokybiskas smile.gif
Intimacy
Cia daug kas klause, bet noreciau pasikartoti ir paklausti kitaip:

Gal galetumet smulkiai nupasakoti, kaip virti kokia kosele? Zinau, kad reikia isvirti bulvyte ir morkyte, taip pat kitu darzovyciu, turbut geriau pjaustytus kubeliais, nes geriau isvirs.

O tada prasideda klausimai:

1. jas sutrinti grustuvu arba plakikliu?

2. Ko i kokia kose deti? MP, paprasto pieno, sveisto, aliejuko...

3.Ar butinai reikia deti MP, jei maitinu pati?

4. Ar galima paprasto pieno? Gal virinto?

5. Kaip isvirti krupu kosyte? Ar naudoti piena, ar alieju, ar sviesta?

6. Kaip paruosti vaisiu tyrele?

7. Kada pradeti kudikeliui duoti mesytes?

8. Kiek 6-7 men mazylis turetu tokiu koseliu suvalgyti per diena? Koks turetu buti meniu?

Musu pediatre tiesiog idave doc.Vingro sudaryta lentele kada ko duoti kudikiui, o konkreciu nurodymu kaip maitinti neduoda...

Jei nesunku, pasidalinkite prasau mintimis siais klausimais... 4u.gif
Olgute_
na kaip suprantu jusu leliui 6-7 men, tai papasakosiu ka maniskis valge tokio laiko ir kaip as dariau, nors kiekviena mama daro taip kaip jai atrodo geriausia, ir kiekviena yra teisi 4u.gif
nuo kada ko duoti ir po kiek as mazdaug orientuodavaus is cia
http://www.mamoszurnalas.lt/index.php?opti...68&Itemid=0
dabar del darzovienes: kai jau priprato prie darzoviu tai vyriau asorti morka+bulve+kalafijoras+brokolis ir t.t tada su blenderiu sutrindavau idedavau tai sviestuko (na toki nedideli kubeli) arba alyvuogiu aliejaus 1 arb. s. nors maniskiui jis nepatikdavo tai galu gale valge tik su sviestuku ir tada pildavau MP, kol jo turejau pakankamai, kai baiginejosi tada misinuka, darydavau tokia kond. pieno tirstumo. Grudines anksciau virdavau is kruopu miltu, ju yra ekologisku produktu skyriuose, jie taip ir vadinasi grikiu miltai, ryziu miltai ir t.t., virdavau vandenyje ir po to balindavau su MP arba misinuku. Dabar jau verdu "Skanejos" BISTRO drybsniai, irgi yra ivairiu rusiu, dabar jau verdu su paprastu pienuku ir idedu sviestuko 4u.gif Del vaisiu tyreliu negaliu padet nes valgom pirktines ax.gif
del mesytes tai labai issamiai aprasyta cia:
http://www.mamoszurnalas.lt/index.php?opti...67&Itemid=0
Dianuliukas
mes tik neseniai pradejom valgyt kosytes,nes mum dar tik 5men 4u.gif tad kol kas valgom tik darzoviene smile.gif
o darau taip: isplaunu bulve,nuskutu,vel nuplaunu,supjaustau kubeliais,tada dedu moliugo (jo turiu is kaimo,kad nesugestu laikau susipjauscius saldymo kameroj).galima deti morkyte,kopusta ir t.t. verdu apie 25min,tada istraukiu darzoves ir sugrudu su mediniu grustuku.ilasinu lasiuka alyvuogiu aliejaus,tada ipilu MP.kadangi mes dar tik mokomes valgyt,tai kosyte darau skystesne,tada geriau nuryja smile.gif
kiek skaiciau ivairiose knygose,reikia kiekviena savaite prideti po nauja maisto produkta:viena savaite morka,kita kopusta ir t.t. nes reikia sekti ar tas naujas maisto produktas nekelia alergijos,ar pilvuko nepucia ir pan. o kas menesi prideti po naujo maisto rusi:viena menesi darzoves,kita vaisius,dar kita kruopas ir pan.
megasun
Savajai kosytes pradejau duoti nuo 6 menesiuku. Ir mums patinka. Tik as darzoviu nepjaustau ax.gif Neseniai pradejau duot 2 kartus, bet po mazesnes porcijas. Ir dziuveseli paciulpia, ir is obuoliuko sultis. Nulupu obuolio odele (zinoma, nuplaunu pries tai) ir visa duodu i rankytes. Kai labai patinka. Karta bandziau ir agurka apipjaustyt kaip lazdele ir duot. Tas irgi buvo thumbup.gif Dar bandysiu obuoliuka virti ir deti i ryziu, kukuruzu miltu kosytes mirksiukas.gif Tai paprasta, isverdi obuoliuka arba kriausyte, su blenderiu susmulkini ir visa tyrele supili i ledukams skirta dezute, ir i saldikli. Kai susala tuos kubelius ideti i maiseli ir kai reikia i kosyte smile.gif
megasun
QUOTE(Intimacy @ 2009 12 08, 19:00)
Cia daug kas klause, bet noreciau pasikartoti ir paklausti kitaip:

Gal galetumet smulkiai nupasakoti, kaip virti kokia kosele? Zinau, kad reikia isvirti bulvyte ir morkyte, taip pat kitu darzovyciu, turbut geriau pjaustytus kubeliais, nes geriau isvirs.

O tada prasideda klausimai:

1. jas sutrinti grustuvu arba plakikliu?

2. Ko i kokia kose deti? MP, paprasto pieno, sveisto, aliejuko...

3.Ar butinai reikia deti MP, jei maitinu pati?

4. Ar galima paprasto pieno? Gal virinto?

5. Kaip isvirti krupu kosyte? Ar naudoti piena, ar alieju, ar sviesta?

6. Kaip paruosti vaisiu tyrele?

7. Kada pradeti kudikeliui duoti mesytes?

8. Kiek 6-7 men mazylis turetu tokiu koseliu suvalgyti per diena? Koks turetu buti meniu?
Musu pediatre tiesiog idave doc.Vingro sudaryta lentele kada ko duoti kudikiui, o konkreciu nurodymu kaip maitinti neduoda...

Jei nesunku, pasidalinkite prasau mintimis siais klausimais...  4u.gif
*

mirksiukas.gif
as tau i tuos klausimus atsakysiu kaip pati darau ir koki apie tai turiu supratima. gal pravers

1. Susmulkinu as su blenderiu, nes man taip patogiau. Grustuvu nebandziau

2. I darzoviu kose dedu alyvuogiu aliejaus. Perku salto spaudimo. Kazkur skaiciau, kad geriausias. O kaip istikruju yra nezinau. Sviestuka dedu i kruopu kosytes, nes noriu, kad mano saulyte ir jo ragautu. Ir man paciai kruopu kosyte su aliejuku nelabai skaniai skamba.

3. Pieno reikia deti, nes tiek darzovese tiek kruopose truksta kaloriju, kurios reikalingos kudikiui. Del tos priezasties ir pienas ir aliejukas ir sviestukas dedasi.

4. Jei kalba eina apie karves piena, tai as jo pradesiu duot nuo 7 menesiu, nes ten kur gyvenu taip pataria pediatrai tvirtindami, kad pamazu turi mazeti MP ir dideti karves pienas. Tai turi eiti lygiagreciai. Kad po to kudikio organizmui nebutu sokas, jei taip galima sakyti.

5. As kruopu kosyte verdu taip: i puoda ipilu salto vandens ir idedu ryziu miltu. Verdu ant silpnos ugnies 5-8 minutes. Kai isverda dedu sviestuka ir misinuka. Viska ismaisau, palaukiu kol pravesta ir valgom mirksiukas.gif Taip pat darau ir su kukuruzu miltais. Jei kosyte gaunasi per tirsta, ipilu vandens ir dar paverdu. Del normu ko pilti cia ivairiai gali buti. 300 ml vandens 100 ml miltu. Bet niekad neiseis tiksliai, nes verdant vanduo nugaruoja, tada dar ipilu. jei noriu palepint savo dukriuka, idedu pirktines vaisiu tyreles smile.gif

6. del vaisiu tyreles pati negaminau dar ir negaliu nieko patart

7. mesyte as duosiu nuo 8 menesiuko. Su sesele pasitariau ir nusprendziau. O jei jausiu, kad reikia anksciau, pabandysim ir anksciau.

8. man sake, kad viena karta, jei duodu daugiau, o du kartus, jei po maziau. Tai reguliuoti turiu as pati. tai, kad pradejau duot 2 kartus, man pasake nuojauta smile.gif

Tikiuosi, kad kam nors padejau ax.gif
ciku_caku
QUOTE(Dianuliukas @ 2009 12 09, 18:28)
mes tik neseniai pradejom valgyt kosytes,nes mum dar tik 5men 4u.gif tad kol kas valgom tik darzoviene smile.gif
o darau taip: isplaunu bulve,nuskutu,vel nuplaunu,supjaustau kubeliais,tada dedu moliugo (jo turiu is kaimo,kad nesugestu laikau susipjauscius saldymo kameroj).galima deti morkyte,kopusta ir t.t. verdu apie 25min,tada istraukiu darzoves ir sugrudu su mediniu grustuku.ilasinu lasiuka alyvuogiu aliejaus,tada ipilu MP.kadangi mes dar tik mokomes valgyt,tai kosyte darau skystesne,tada geriau nuryja smile.gif
kiek skaiciau ivairiose knygose,reikia kiekviena savaite prideti po nauja maisto produkta:viena savaite morka,kita kopusta ir t.t. nes reikia sekti ar tas naujas maisto produktas nekelia alergijos,ar pilvuko nepucia ir pan. o kas menesi prideti po naujo maisto rusi:viena menesi darzoves,kita vaisius,dar kita kruopas ir pan.
*

mes darome taip pat, tik,kad MO nebera, tai balinam pirktiniu misinuku nan 1 rolleyes.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.