As tik vaisines perku,nes tos darzovienes su mesom man nelabai naturaliai atrodo
Niekur neradau tokios temos tai nusprendziau atidaryti
As tik vaisines perku,nes tos darzovienes su mesom man nelabai naturaliai atrodo
mums dar ankstoka kosytes valgyt bet planuoju daryti jas pati.man pirktines nelabai kaip skamba.ir beto pati tai zinai ka pridejai ir pigiau.tetis kaime gyvena tai darzovytes mesyte bus lietuviskos
kadangi maniske pirktiiiu nemegsta, nors tik karta ir bandziau isiulyt, pacioj pradzioj, nepatiko, tad verdu pati, ir labai tinka, ypac bulviu kosyte valgom, o vaisius anksciau trindavau, dabar banana koki taip duodu ir ziuriu, kad sitaip labiau patinka valgyt
Maniskis labai mego pirktini kol neparagavo naminio
Darzovienes su mesyte verdu pati, o vaisiu tyreles perku parduotuveje
As verdu pati, nes pirktiniu mano mazius nelabai valgo
As darau pati kosytes, tik perku vaisines tyreles, bet vasara jau turbut bandysiu ir vaisius pati trint
valgom tik namini maisteli
valgom naminį maistelį, tik jei tenka kur greitai išlėkti, suvalgom ir pirktinę, bet ne per dažniausiai
''Miksuoju''. Duodu ir naminio ir pirktinio. Naminio nelabai turiu is ko virti. Kasdien neduosi bulves ir morkos, tik ju gavau is kaimo. Per Velykas kaime dar gavau kopusto, jau turiu mesytes is ten pat, virsiu dazniau.
Su tom ekologiskom is parduotuves man nesiseka. Vis kazkokios ''nususe'' arba netinkamos darzves pasitaiko ( paprika, cesnakai..) Per Velykas nemazai pakeliavom, tad pirktines buvo labai gerai. Perku tik Hipp ir Semper darzovienes bei tyreles. Grudines dar Milupos. Su mesa nieko nesam ragave is pirktiniu. Sesuo kazkada savo vaikiukui buvo pirkusi Hipp, tai man kazkaip smirdejo. Drauge sake, kad mesines skanesnes ir ivairesnes Semper. Dar spresiu kaip cia daryt.
o mano mazylis naminiu nemegsta ,bandziau virt kelis kartus ir vevalge,o pirktine valgo puikiai,bet manau veliau kaip paauks pripazins ir namie virtas koseles
Kol kas tik pirktines valgom, labai patogu
Mano mazius puikiausiai valgo pirktine Hippo koseles ir mesiskas ir darzoviu. Bandziau kelis kartus virti pati su mesyte, tai baisiai privargau,o suvalge tik kelis saukstelius. Tai labai apmaudu, kai virtuvej tenka ilgai pluktis,o rezultatai minimalus. Na grudines koses verdu pati tai puikiai valgo. Kartais duodu ir uzpilamas milupos koseles.
Jus man pasakykit kaip jus tas mesiskas verdate? Kiek laiko mesyte verdate ir ko dar pridedate kad skaniau butu? Noreciau labai pati virti nes jauciuosi bloga mama, tad padekit man?
Aš ir pati gaminu i rperku. Pamaičau maistelį. vieną diena valgo gamintą namie kita pirktinį.
Darzovene verdu pati,net nebandziau pirkt,nes senialiai augina,tai tikrai zinau,kad be jokios chemijos,o vat vaisius-duodu pirktines tyreles
Iki pirmo menesio valgydavom tik mamos piena, veliau dar primaitindavau ir misineliu. Maitinau taip iki 6 men. Kai pradejom valgyti kosytes, tai pienuko atsisake, liko tik misinukas. Visas kosytes virdavau pati, pirkdavau tik tyreles ir sultis
Dabar kol kas perku viską pagamintą, nes toks metas, kai nėra nei šviežių daržovių, nei vaisių, tik bananą duodu pati sutrinusi, sesutė patarė kol kas duoti pirktinių, nes iš po žiemos daržovėse nebeliko jokių vitaminų, daug nitratų, o ekologiškos abejotinos išvaizdos, juk ir mano lelius dar labai mažai suvalgo, tad kol kas tik pirktiniai, vasarą gal virsiu ir pati, nors viską perkame parduotuvėje, taigi dėl sveikumo dar galima abejoti.
Vaisines ir daržovių tyres puikiai valgėm pirktines, o kai pradėjom valgyti mėsą, gaminau namie.
kol kas perku,veliau pati ruosiu
Kadangi mano vaikis valgo viską iš eilės, tai kai turiu laiko pati gaminu, o kai jo striuką arba kur nors keliaujam - pirktinis eina į trasą
kol kas duodu pirktyines tyreles bet jau pradeda rastis lietuvisku darzoviu tai gaminsiu pati.
Nezinau ar tai tiesa, bet mes vemem 5dienas, ir pasake kad tai buvo nuo mesos, o mes buvom valgiusios, tiksliau ragavusios dvi dienas milupos tyreles su vistiena. Bet nesueina tas gal kai mazikei buvo blogai tai paskui is nemiskiu ne vienas veme ir triede, tai galvoju gal greiciau cia virusas koks mum buvo....zodziu esu pasimetus!!! Pasakykit, Ar yra kam buve taiop nuo tyreliu su mesa?
QUOTE(Alanta03 @ 2008 07 01, 14:49) Nezinau ar tai tiesa, bet mes vemem 5dienas, ir pasake kad tai buvo nuo mesos, o mes buvom valgiusios, tiksliau ragavusios dvi dienas milupos tyreles su vistiena. Bet nesueina tas gal kai mazikei buvo blogai tai paskui is nemiskiu ne vienas veme ir triede, tai galvoju gal greiciau cia virusas koks mum buvo....zodziu esu pasimetus!!! Pasakykit, Ar yra kam buve taiop nuo tyreliu su mesa? Tikrai yra mum taip buve,kai vyresneli pradejau maitinti teko karta i miesta keliauti tai nupirkau Hipp kalakutienos su darzovem,pasildziau suvalge,bet vakare jau pradejo vemt o nakti i ligonine
O kokia mesyte duodat? As vyresniajai duodavau versiena kai maza buvo, bet tada geriausi pjausniai 20 lt nekainavo, o dabar kai paziurejau, tai kainos net 60 lt uz kg siekia, taigi nenupirksi mesytes dvieju kasniu, vistiek perki daugiau, kiek supakuota, o vaikas gal du saukstus tesuvalgys
Ir nuo kokio amziaus duodat mesyte? Mums 6 men, bet gydytoja nuo 5 men liepe duoti mesa, nes svorio mazai priaugom. Bet as jai kai daviau bulviu su morkom kosyte (ant savo pieno), tai jau vien no to apsiveme ir teko Santariskese gulet, o dabar net ir po dvieju menesiu i bulves bet kokiam mikse negali net ziuret, iskart ziaugcioja, tai ir nebezinau kuo primaitint, kad tas svoris augtu? QUOTE(Šeima @ 2008 08 30, 18:08) O kokia mesyte duodat? As vyresniajai duodavau versiena kai maza buvo, bet tada geriausi pjausniai 20 lt nekainavo, o dabar kai paziurejau, tai kainos net 60 lt uz kg siekia, taigi nenupirksi mesytes dvieju kasniu, vistiek perki daugiau, kiek supakuota, o vaikas gal du saukstus tesuvalgys Ir nuo kokio amziaus duodat mesyte? Mums 6 men, bet gydytoja nuo 5 men liepe duoti mesa, nes svorio mazai priaugom. Bet as jai kai daviau bulviu su morkom kosyte (ant savo pieno), tai jau vien no to apsiveme ir teko Santariskese gulet, o dabar net ir po dvieju menesiu i bulves bet kokiam mikse negali net ziuret, iskart ziaugcioja, tai ir nebezinau kuo primaitint, kad tas svoris augtu? Versiena duodavau(turguj 25lt kg
Didziaja dali maisto duodavau iki metuku pirktini (isskytus mesa, darzoviene), o tyreles ir uzplikoma kose gerai valge. O nuo metuku viskas apsiverte - nebenori nieko gatavo, pati viska gaminu, valgo skaniau ir daugiau. va taip gyveni ir mokaisi
daviau pirktines kosytes paskui gaminau pati .noriau valgo namines
Mano dukryte pirktinio maistelio (darzoviu, darzoviu su mesa ir pan.)nevalgo
viska verdu tik pati, net kai i gamta vaziuojam. ko gi gali but prideta i tuos maistelius, kad jie be saldytuvo gali stoveti bele kiek menesiu???
o ar isviso mamos jus pagalvojate, kokia sintetika kisate savo vaikams ?
as esu pries visus misinukus, greita maista, tyreles. koks ju galiojimas ilgas, jie visai nesveiki. kai pagimdziau pieno neturejau, daktare liepe maitinti misinukais (tipo jie sveiki, geri.....) na tas dvi savaites kol daviau misinukus, vargelio buvo , viduriukai kietedavo, tai atpilinedavo, tai neprivalgydavo kiek daktare liepe, nuo vienu misinuku ir alergija pasirode na zodziu siaubas . tad metem visus misinukus, ir pradejau virti klijukus. ispradziu tik avizu, paskui grikiu, ir ryziu. kai jau buvo 3menesiu naturaliu morku sulciu po sauksteli (ne pirktiniu, o is paciu darzo), tada ir pati obuoliu tyrele padarydavau,naturali varske,manu kosytes, jau nuo 4 men vaisiu koses virdavau, darzoviu.... ir jokios SINTETIKOS. nei kokie viduriukai kietedavo, nei pilvo pjuteles, nakteles ramios, augo kaip ant mieliu, na viskas ir jums to linkiu sveikai maitinti savo mazyliu p.s. patys pabandykite gyventi ant sintetinio maisto, tos bulviu koses, sriubos, submarinai, kazin kaip bus, ir nutukimai, virskinimo sutrikimai.....ir visos kitos bedos as tik uz naturalu maista, mesyte, darzoves, sriubos, koses, pieno produktai
Manau, kad natūralus, namie ruoštas maistas daug gereiau už bet kokius konservus-juk ir patys vietoj "Turisto pusryčių" mieliau renkamės gabaliuką šviežios mėsos
Sūnui daržovienes ir daržovienes su mėsa visada viriau pati, aišku, būt buvę visai patogu kartais (kelionėje, išvykoje) pamaitint klecką mėsa "iš slovikiuko", bet jis tokio maisto kategoriškai atsisakė. Grūdų košes iš pradžių pirkau visokias hipp ir milupas, manydama, kad ten su vitaminais, sveikiau. Kol gydytoja nepasakė, kad nėr nieko sveikiau už natūralumą. Nuo to laiko verdu dribsnius, kruopas, ir balinu pienu. Pirktinių vaisių tyrelių duodavau. Bet tik ne sezono metu, kai nebuvo obuolių ar uogų, kuriuos būtų galima sutrinti
Mano mazute,tai net nevalgo pirktiniu darzoviu koseliu
mes valgem ir namie ruosta maista ir pirktines tyreles
abu mano kiackai buvo lepinami naminiu maistu, jei darzopviu metas buvo - is mociutes darzo keliavo bulves ,morkos , brokoliai ... o ziemai artejan, ypav ansktyva pavasari, nesinoredavo duoti "pastovejusiu" nezinia, kur darzoviu ... o ir su mesa seip parduotuvese nekas prekybcentruose. As, atradau pirktines tyreles, kurios del ypac auksto stemperaturos gali laikytis ilgai, ir atlaikem neturtinga darzovemis metu laika
Gal zinote, kur galime internete nusipirkti tyreliu, kad nereiktu valandas prie lentynu nagrineti produkcijos etikeciu ???? ir pati laik sutaupyciau, ir vyro apsipirkimai palengvetu
Ir mes valgom naminį maistelį ir pirktinio neatsisakom kartais, kai mamytė tingi gaminti
Mano mazylis valgo namines darzoviu kosytes, tik isvykus kur nors labai patogu pirktines. Ir vaisiu tyreles perkam. nelabai isivaizduoju kaip paciai jas tokias skanias padaryt reiktu
sveikesnis ir skanesnis naminis, bet kelionėje ar svečiuose tenka valgyti pirktinį.
visada viriau pati nes vaikai nevalgydavo tu kosyciu is parduotuves na tik neatsisakydavo vaisiu tyreliu
Darau pati, is pirktiniu valgo tik vaisiu tyreles.
O darzoviu pirktines nelabai valgo, ir visai jos neskanios, kazkokios sintetines. Naminis maistas geresnis.
Sveikos, as darzoviu kose su mesyte pati verdu
Stengiuosi virti is naminiu darzoviu, kai kurnors isvaziuojam valgom pirktines,arba pasiimamj namines
apetitu ir isrankumu nesiskundziam
o as pati pirkau darzovienes, o dabar jau keleta kartu ir viriau( valgo dar tik 2 savaites papildoma maisteli) taciau nuo mano virtu labai isbere
o as pati pirkau darzovienes, o dabar jau keleta kartu ir viriau( valgo dar tik 2 savaites papildoma maisteli) taciau nuo mano virtu labai isbere
[/quote] Mus taip pat išbėrė nuo naminio maisto, teko porą savaičių valgyti pirktines. Dabar vėl bandom gryžt prie sodo gėrybių. Jei kur važiuojam, maitinu pirktinėmis tyrelėmis.
95 proc. pačios gamintas
pirktinis tik košės su žuvim ir vaisinės tyrelės
Valgom tik namines, jei reiktu kur i kelione, veztumemes pirktiniu. Grudu kosytes irgi pati darau. Labai paparasta. Pvz. yra pirkti skaldytos grikiu kruops. uzmerki jas puodelyje, kelias valandas pastovi, isbrinksta, net virt nereikia. sumali su blenderiu, pasildai, praskiedi misinuku, gaima malant koki bananano ar uobolio gabaliuka imest, kad skaniau butu. Lygiai taip pat ir kitu kruopu koses. Kartai kai tingiu duodu Hipp Bio avizu arba keliu grudu uzpilama kosyte.
|