juoda_saulė
2006 01 09, 09:42
dukrytei dabar du metukai su trupučiu, ir jau metai laiko, kaip ji nebevalgo. sakau taip ne todėl, kad neauga svoris, tikrai nesitikiu, kad augs kaip naujagimis, tiesiog per metus vargiai kilą priauginom, ir tikrai ne be priežasties, nes ji nevalgo  nesuprantu kuo ji gyva, tiesa saldumynų niekada neatsisakys, bet viso kito  . gali išbūt visą dieną tik puodelį jogurto išgėrus ir viskas, nesuprantu kuo ji gyva  pasidalinkit patirtim, kaip jūs priverčiat valgyti savo mažuosius. tiesa, kartais užeina apsirijimo dienos, tuomet tik ir tegirdžiu, mamyte, noriu valgyt, už valandikės ir vėl  tuomet būnu iš ties laiminga  , deja taip atsitinka, tik kokį kartą, per 2-3 mėnesius jau imu galvoti, kad jai kas su skranduku negerai, nes pati turiu bėdų, gal skauda jai mažytei
Pirmiausiai manau reiktu pasitarti su gydytoja, gal padarys tyrimus, gal vitaminu kokiu prirasys. Beje rasei, kad saldumynu neatsisako, manau cia viena is priezasciu, juk saldumynuose koloriju  , uzsivalgo ir normalaus maisto nereikia. As pvz maza taip pat labai sunkiai valgydavau, tai prisimenu mama prigalvodavo visokiu gudrybiu, pzv is sumustinio padarydavo zuiki ar katina, is normaliu bulvini blynu, padarydavo visai mazulelius, vadinamus zuikio blynais, is varskes susukdavo rutuliukus, statydavo seni besmegeni, is bulviu koses - grybukus ir t.t gal tikrai pradziai taip reiktu pazaisti... Beje maniskis vaikutis taip pat prastas valgytojas, tai stengiuos bezaidziant ji sumaitinti, neduodu jokiu pakramtymu jei greit pietus ar vakariene. Sekmes
juoda_saulė
2006 01 09, 15:53
QUOTE(najaa @ 2006 01 09, 10:43) Pirmiausiai manau reiktu pasitarti su gydytoja, gal padarys tyrimus, gal vitaminu kokiu prirasys. Beje rasei, kad saldumynu neatsisako, manau cia viena is priezasciu, juk saldumynuose koloriju  , uzsivalgo ir normalaus maisto nereikia. As pvz maza taip pat labai sunkiai valgydavau, tai prisimenu mama prigalvodavo visokiu gudrybiu, pzv is sumustinio padarydavo zuiki ar katina, is normaliu bulvini blynu, padarydavo visai mazulelius, vadinamus zuikio blynais, is varskes susukdavo rutuliukus, statydavo seni besmegeni, is bulviu koses - grybukus ir t.t gal tikrai pradziai taip reiktu pazaisti... Beje maniskis vaikutis taip pat prastas valgytojas, tai stengiuos bezaidziant ji sumaitinti, neduodu jokiu pakramtymu jei greit pietus ar vakariene. Sekmes  ne, saldumynai dėl to nekalti, tiesiog, paminėjau, kad galėtų juos valgyt bet kada, jei tik gautų, šiaip nesu linkus duot jai jų. dėl gražaus patiekimo sutinku, kad padeda, suvalgo net kokius du kąsnius  kol galiausiai viską sumaišo  bet vis šis tas
QUOTE(juoda_saulė @ 2006 01 09, 15:53) ne, saldumynai dėl to nekalti, tiesiog, paminėjau, kad galėtų juos valgyt bet kada, jei tik gautų, šiaip nesu linkus duot jai jų. dėl gražaus patiekimo sutinku, kad padeda, suvalgo net kokius du kąsnius  kol galiausiai viską sumaišo  bet vis šis tas Zinok, irgi turiu tokia beda: vyresnioji, jei nepriversi, tai gali is vis tik vandenuka gerti  Ale mociute (jinai dirba vaiku darzelyje aukletoja, ir as sakau kartais, kad daznai buna lengviau kazka padaryti, nei paaiskinti mano mamai, kodel to nedarysi  ) ja sugeba ikalbeti: su ja pavalgo normaliai, tik kad tas valgymas visa valanda uztrunka  As tai, kaip tai bebutu bloga, vaika santazuoju: nori ziureti filmuka, pirma suvalgyk desreli, nes kitaip filmuko negausi  Na, neturiu as laiko ikalbinejimams  Ai, dar kartai jai uzeina noras valgyti, kai tiesiog pirma paprasau pasedeti prie stalo kartu su visa seima  Ziuri, ir jai jau reikia pirma agurkelio marinuoto, paskui alyvuoges, o galu gale ir iki kotletykes priename
QUOTE(AJ_Lt @ 2006 01 10, 12:27) Zinok, irgi turiu tokia beda: vyresnioji, jei nepriversi, tai gali is vis tik vandenuka gerti  Ale mociute (jinai dirba vaiku darzelyje aukletoja, ir as sakau kartais, kad daznai buna lengviau kazka padaryti, nei paaiskinti mano mamai, kodel to nedarysi  ) ja sugeba ikalbeti: su ja pavalgo normaliai, tik kad tas valgymas visa valanda uztrunka  As tai, kaip tai bebutu bloga, vaika santazuoju: nori ziureti filmuka, pirma suvalgyk desreli, nes kitaip filmuko negausi  Na, neturiu as laiko ikalbinejimams  Ai, dar kartai jai uzeina noras valgyti, kai tiesiog pirma paprasau pasedeti prie stalo kartu su visa seima  Ziuri, ir jai jau reikia pirma agurkelio marinuoto, paskui alyvuoges, o galu gale ir iki kotletykes priename  Mano vaikai irgi nera is valgiuju  bet as jiems labai ir nesistengiu kisti maista jei jie nenori.stengiuosi daryti,tai ka jie megsta,kad ir kelias dienas is eiles,nes jie to nori. as ir pati vaikysteje buvau nevalgi,bet man mama neleisdavo atsikelti nuo stalo kol visko nesuvalgysiu.o kaip paaugau tada maista pradejau slepti,o eidama i mokykla ismesdavau.  o jei mama versdavo valgyti,tai viskas baigdavosi isvemimu.taip,kad nenoriu kartoti mamos klaidu ir vaiku neverciu valgyti,jei jie jau labai priestarauja.Juk suaugusiam buna,kad jis neturi apetito.man taip buna  manau labai jaudintis nereiketu,jei mergyte guvi,linksma,begioje,reiskias viskas gerai.o dar yra tokie vaistukai,kuriu sugirdzius apetitas stipriai pagereje.jie yra nuo kirmynu,o vaikui profilaktiskai juos siulo pagirdyti kas puse metu.o jei dar vaikas lanko darzeli,tai isvis butina.jei tave domina galesiu parasyti vaistuku pavadinima.
QUOTE(AJ_Lt @ 2006 01 10, 12:27) Zinok, irgi turiu tokia beda: vyresnioji, jei nepriversi, tai gali is vis tik vandenuka gerti  Ale mociute (jinai dirba vaiku darzelyje aukletoja, ir as sakau kartais, kad daznai buna lengviau kazka padaryti, nei paaiskinti mano mamai, kodel to nedarysi  ) ja sugeba ikalbeti: su ja pavalgo normaliai, tik kad tas valgymas visa valanda uztrunka  As tai, kaip tai bebutu bloga, vaika santazuoju: nori ziureti filmuka, pirma suvalgyk desreli, nes kitaip filmuko negausi  Na, neturiu as laiko ikalbinejimams  Ai, dar kartai jai uzeina noras valgyti, kai tiesiog pirma paprasau pasedeti prie stalo kartu su visa seima  Ziuri, ir jai jau reikia pirma agurkelio marinuoto, paskui alyvuoges, o galu gale ir iki kotletykes priename  Mano vaikai irgi nera is valgiuju  bet as jiems labai ir nesistengiu kisti maista jei jie nenori.stengiuosi daryti,tai ka jie megsta,kad ir kelias dienas is eiles,nes jie to nori. as ir pati vaikysteje buvau nevalgi,bet man mama neleisdavo atsikelti nuo stalo kol visko nesuvalgysiu.o kaip paaugau tada maista pradejau slepti,o eidama i mokykla ismesdavau.  o jei mama versdavo valgyti,tai viskas baigdavosi isvemimu.taip,kad nenoriu kartoti mamos klaidu ir vaiku neverciu valgyti,jei jie jau labai priestarauja.Juk suaugusiam buna,kad jis neturi apetito.man taip buna  manau labai jaudintis nereiketu,jei mergyte guvi,linksma,begioje,reiskias viskas gerai.o dar yra tokie vaistukai,kuriu sugirdzius apetitas stipriai pagereje.jie yra nuo kirmynu,o vaikui profilaktiskai juos siulo pagirdyti kas puse metu.o jei dar vaikas lanko darzeli,tai isvis butina.jei tave domina galesiu parasyti vaistuku pavadinima.
QUOTE(giesa @ 2006 01 12, 14:24) Mano vaikai irgi nera is valgiuju  bet as jiems labai ir nesistengiu kisti maista jei jie nenori.stengiuosi daryti,tai ka jie megsta,kad ir kelias dienas is eiles,nes jie to nori. as ir pati vaikysteje buvau nevalgi,bet man mama neleisdavo atsikelti nuo stalo kol visko nesuvalgysiu.o kaip paaugau tada maista pradejau slepti,o eidama i mokykla ismesdavau.  o jei mama versdavo valgyti,tai viskas baigdavosi isvemimu.taip,kad nenoriu kartoti mamos klaidu ir vaiku neverciu valgyti,jei jie jau labai priestarauja.Juk suaugusiam buna,kad jis neturi apetito.man taip buna  manau labai jaudintis nereiketu,jei mergyte guvi,linksma,begioje,reiskias viskas gerai.o dar yra tokie vaistukai,kuriu sugirdzius apetitas stipriai pagereje.jie yra nuo kirmynu,o vaikui profilaktiskai juos siulo pagirdyti kas puse metu.o jei dar vaikas lanko darzeli,tai isvis butina.jei tave domina galesiu parasyti vaistuku pavadinima.   uzsiziopsojau ir du kartus issiunciau.atsiprasau
alalina
2006 01 12, 15:41
sveikos mamytes.As jau baigiu iseit is proto kad maniskis nevalgo.Kai buvo kudikis gerdavo misinuka kas valanda,priaugdavo per menesi virs kilogramo.O kai prasidejo kitas maistas, tai nebevalgo daug ir nebepriauga svorio.Maitinu sunu tada kai jis zaidzia,tada jis suvalgo visa porcija  Duodu valgyt tik 3 kartus,jokiu uzkandziavimu,nes tada visai nieko nevalgo.Maniskis ir taip valgo tik kiausinius,is pakeliu sriubas,is pakelio kose,desreles su bulviu kose ir jogurtus.Naujo maisto neragauja,spjauna ir viskas.Neturiu nei ka patart.Imuniteta stiprinam vaistukais,ir vitaminus geriam.
Vasarėlė
2006 01 13, 08:25
Mano sūnus irgi nevalgiukas. Būdavo dienų, kad norėdavosi verkti, kai nė šaukštelio per dieną neįsiūlydavau. Man kažkokia fantastika, kai mamos pasakoja, kad vaikas noriai suvalgo vos ne suaugusiojo porciją. Gerai valgėm tol, kol maitinau savo pienu, o po to prasidėjo nevalgymai, svorio trūkumas ir gydytojui nuolat ramybės neduodam dėl to nevalgymo. Jis vis ramina, kad jei kakutį daro kiekvieną dieną, vadinasi viskas gerai ir tą nevalgymą turėtų "išaugti". Gal čia genai, nes mama pasakojo, kad paskui mane visur su šaukštu lakstydavo
Auginu dvi dukras. Pirmoji jau 6 su puse. Ji nevalge beveik nieko. Budama 3 men isgerdavo 30-40 gr pieno. Jeigu isvis isgerdavo ir tiek. Per visa misiniu laika 2 k. isgere 90 gr. Buvo dziaugsmo visiems namams  . Tampiau po visus gydytojus, atlikau visus imanomus tyrimus - nieko. Nuo 3,5 men. liepe duoti kito maisto, kad nors kiek jo gautu. Bet tas maistas buvo tik saukstelis kitas. Ir visada tik  . O keisciausia kad uzaugo sveika  . Dar 3 metu buvo kaip osvencimo belaisvis, o dabar labai normali. Uzaugs ir jusu. Nezinau kuo jie gyvi, bet tikrai uzaugs. Ir nereikia to vaiko po gydytojus tampyti. Patikekit is bado nenumirs. Mano mazoji dabar valgo kada nori ir kiek nori. Buna dienu, kad nevalgo visai. Uztat po keliu dienu iskrovos pavalgo pilna burna. Svarbu tik netraumuoti su maisto kisimu. Nereikia lakstyti su saukstu po namus paskui vaika. Patikekit pats atbegs jei neprikisit duonytes, burankytes ir t.t. O svarbiausia nusiraminkit pacios. Nu ir tegu nevalgo  .Sekmes visoms.
Vytaucike
2006 01 17, 15:53
Jei vaikutis nevalgo, labai padeda vitaminai "zoo draugai". Jie specialiai skirti nevalgiems vaikams, padidėja apetitas ir reikalingais vitaminais organizmas aprūpinamas
nePadori
2006 01 17, 20:06
Maniske irgi baisiai nevalgi ir taip nuo kokiu 2 men. Misinuka sugebedavai isiulyti tik as ir tik su specialiom priemonem (t.y. gaudavo visokiu nazaisliniu daiktu, pvz. senas laikrodia, telefonas ir pan). Ir dabar atsisedus  ir niekaip. Taio su specialia sokiu-vaidybos programa yra pamaitinma  Vargas juodas. Bet matyt atidirbam gerai, bo mergina buina kaip reikalas  Lauke visi tik ir dziaugiasi, kad "is zandu matosi, kad vaikas gerai valgo"
vikaliu
2006 01 17, 20:29
Sveikos, nevalgiukų mamos Mes irgi iš tokių. Labai dėl to nerimauju (kaip ir jūs visos). Visi sako "ko tokia išbalus, ar nėra mažakraujystės?". Aš ir lekiu daryt kraujo tyrimus. O jie puikiausi. Beje, aš pati baltaodė, gal į mane  O man vis nerimas, gal medžiagų kokių trūksta. Maitinu savo pienu, tai neturėtų trūkt, iš manęs gauna. Nuo 6 mėn. pradėjau siūlyt košytes, bet........ Ir pati jas viriau, ir pirkau visokias. Kruopų košių tai nei į burną, daržovienė tai tik su mėsyte ir tai tik kelis šaukštelius. Nei jogurto nenori, nei varškyčių. Ji negeria nei sulčių jokių, na dabar pradėjo arbatas po truputį gert, nes padaviau buteliuką (o ką daryt?). Nori valgyt ką mes valgom. Jei duodu, prasideda viduriavimo bėdos. Vėl užburtas ratas. Bet svoris auga, tai gal užaugs tas mano vaikelis
ir pas mus tas pats, su šaukšteliu bėgioju iš paskos ir nelabai suprantu, tų , kurie sako- nu ir tegu nevalgo  Mamai taip norisi, kad vaikutis geriau valgytų...maniškė tai mano pieno nuolat reikalauja, dėl to, matyt prastai kitą maistą valgo...jau esu pasiryžusi nujunkyti ir viliuosi, kad tada valgys geriau
Ir mes turejom tokia beda. Tikrai žinau ką tai reiškia, kai vaikas nevalgo. Mane visi įkalbinedavo ne kišti jai jokio maisto jei vaikas nenori, bet jei aš ne duodavau tai jinai galetu ir kelias dienas iš vis nevalgyt. Tai ik šiol žaidžiam kol pavalgis. Tai indus plaunam, tai lelę plaunam, tai piešiam, tik taip sugebu pamaitint savo vaiką. Vis laukiu kol peraugs ir prades valgyt normaliai.
vikaliu
2006 01 18, 19:30
QUOTE(Veitė @ 2006 01 18, 15:36) jau esu pasiryžusi nujunkyti ir viliuosi, kad tada valgys geriau  [ Veite, jei tau pavyks, bandysiu ir aš, nes problema, žiūriu, ta pati. Sėkmės Nors iš kitos pusės žiūrint, jei ir nevalgo kito maisto, tai nors MP užkerta. O kai nebemaitinsi ir jei visvien nevalgys, kas tada...
bimbiriukas
2006 01 18, 23:11
Uzjauciu visas nevalgiuku mamytes nes zinau pati, ka tai reiskia. Pati auginu "manekene", kuri nevalgo nuo pat pirmuju gimimo dienu  . MP turejau i valias, bet, nusitraukinejau ir... puse o kartais ir visa porcija pildavau i kriaukle.  Taip zaideme iki metu. Svoris priaugdavo minimaliai, i pacias zemutines normas tilpdavome. Dabar irgi tas pats - per dienu dienas gali nevalgyti, isgeria keleta Actimeliu ir dziaugiasi gyvenimu: smagi, linksma, judri. Dabar mums 1m. 10 men., o sveriam apie 11 kg.! Per nervus tas nevalgymas groja juodai, bet per prievarta nepamaitinsi, o visi zaidimai ir bovijimaisi su kukuliukais, grybukais ar vaidinimais neveikia visai  . Na kartais taip kelis saukstus ikisi, bet tada pradedu galvoti, ar nedarau sau ir vaikui meskos paslaugos: pavalgyti vis tiek nepavalgo, o per stoga, tikriausiai ir paciam vaikui vaziuoja, kai visi aplinkiniai istisa para tik ir kesinasi kazko i burna ikisti...Ir vienaip pagalvoju kartais ir kitaip... bet yra kaip yra... Visu nevalgiuku mamoms linkiu stiprybes ir kantrybes!
QUOTE(vikaliu @ 2006 01 18, 19:30) Veite, jei tau pavyks, bandysiu ir aš, nes problema, žiūriu, ta pati. Sėkmės Nors iš kitos pusės žiūrint, jei ir nevalgo kito maisto, tai nors MP užkerta. O kai nebemaitinsi ir jei visvien nevalgys, kas tada...  Patikėkit manim,nustojus duoti MP situacija tik pablogės. Maitinau mažąją iki dviejų metukų. Dabar jau nemaitinu,tačiau valgo ji dar blogiau,o kas baisiausia pradėjo sirgti kas dvi savaites.  O navalgiukas koks  Jeigu suvalgo sriubos nors penkis šaukštus,tai būna  tikra laimė. O dar tos ligos,visai sugadino apetitą
maniske paskutiniu metu irgi nieko nenori valgyti  .Kai buvo 3 savaiciu ji suvalgydavo 3 kart daugiau pieno negu reikedavo.O kuo toliau auga, tuo maziau ji valgo.Galiu pasidziaugti nors tiek, kad ji labai megsta sriuba  , kurios dazniausiai vaikai nevalgo. BEt darzoviu ar mesytes neikisi  . VAkarieniai ji mielai suvalgo sausu pusryciu su pienu. Ir turiu dar tokia didele man problemele, kad ji keliasi naktimis ir praso pieno.Per nakti ji man isgeria apie 500ml. Ir einant pietu miego, ji visada praso manes buteliuko su pienu. TAi manau, kad ji tuo ir gyva.
QUOTE(DiDiDu @ 2006 01 19, 00:32) Patikėkit manim,nustojus duoti MP situacija tik pablogės. Maitinau mažąją iki dviejų metukų. Dabar jau nemaitinu,tačiau valgo ji dar blogiau,o kas baisiausia pradėjo sirgti kas dvi savaites.  O navalgiukas koks  Jeigu suvalgo sriubos nors penkis šaukštus,tai būna  tikra laimė. O dar tos ligos,visai sugadino apetitą  na na, tik nereikia taip stipriai gąsdinti  Faktas, kad kiekvienas vaikas yra labai indvidualus, ir kaip atsitinka vienam, nebūtinai turi nutikti kitam...va
dianuska
2006 01 22, 13:26
Pas mus buvo labai rimtas svorio nepritekliu...(zemiau min. normos)Kai issiaiskinome priezasti, issigydem skranduka, po to gerem Bifolac miltelius. 3 men. be pertraukos. Dabar vaikui apetitas atsirado. Pabandykite.
juoda_saulė
2006 01 22, 15:47
QUOTE(bimbiriukas @ 2006 01 18, 23:11) Uzjauciu visas nevalgiuku mamytes nes zinau pati, ka tai reiskia. Pati auginu "manekene", kuri nevalgo nuo pat pirmuju gimimo dienu  . MP turejau i valias, bet, nusitraukinejau ir... puse o kartais ir visa porcija pildavau i kriaukle.  Taip zaideme iki metu. Svoris priaugdavo minimaliai, i pacias zemutines normas tilpdavome. Dabar irgi tas pats - per dienu dienas gali nevalgyti, isgeria keleta Actimeliu ir dziaugiasi gyvenimu: smagi, linksma, judri. Dabar mums 1m. 10 men., o sveriam apie 11 kg.! Per nervus tas nevalgymas groja juodai, bet per prievarta nepamaitinsi, o visi zaidimai ir bovijimaisi su kukuliukais, grybukais ar vaidinimais neveikia visai  . Na kartais taip kelis saukstus ikisi, bet tada pradedu galvoti, ar nedarau sau ir vaikui meskos paslaugos: pavalgyti vis tiek nepavalgo, o per stoga, tikriausiai ir paciam vaikui vaziuoja, kai visi aplinkiniai istisa para tik ir kesinasi kazko i burna ikisti...Ir vienaip pagalvoju kartais ir kitaip... bet yra kaip yra... Visu nevalgiuku mamoms linkiu stiprybes ir kantrybes! ir aš bandžiau ir geruoju ir piktuoju, ir duot ir neduot, kol neprašys, bet ji gali be kąsnio burnoj gyvent ištisas dienas  belieka tik susitaikyt
Coca - cola
2006 01 22, 17:16
QUOTE(bimbiriukas @ 2006 01 18, 23:11) Uzjauciu visas nevalgiuku mamytes nes zinau pati, ka tai reiskia. Pati auginu "manekene", kuri nevalgo nuo pat pirmuju gimimo dienu  . MP turejau i valias, bet, nusitraukinejau ir... puse o kartais ir visa porcija pildavau i kriaukle.  Taip zaideme iki metu. Svoris priaugdavo minimaliai, i pacias zemutines normas tilpdavome. Dabar irgi tas pats - per dienu dienas gali nevalgyti, isgeria keleta Actimeliu ir dziaugiasi gyvenimu: smagi, linksma, judri. Dabar mums 1m. 10 men., o sveriam apie 11 kg.! Per nervus tas nevalgymas groja juodai, bet per prievarta nepamaitinsi, o visi zaidimai ir bovijimaisi su kukuliukais, grybukais ar vaidinimais neveikia visai  . Na kartais taip kelis saukstus ikisi, bet tada pradedu galvoti, ar nedarau sau ir vaikui meskos paslaugos: pavalgyti vis tiek nepavalgo, o per stoga, tikriausiai ir paciam vaikui vaziuoja, kai visi aplinkiniai istisa para tik ir kesinasi kazko i burna ikisti...Ir vienaip pagalvoju kartais ir kitaip... bet yra kaip yra... Visu nevalgiuku mamoms linkiu stiprybes ir kantrybes! o tai tau cia mazai sveria  1m. 10men net 11 kg? labai geras svoris, maniskiui 2,5m ir sveria 12 kg
Mano irgi mergina nevalgo, tai kazkada sakydavau, kad nelakstysiu su sauksteliu, bet va, kai ji uzsiemusi ka nors ikisu  O siaip mums 2.3 m. ir sveriam 11, 5 kg.
Na maniškei jau tuoj 1,5 metų, ir jau koks pusmetis kaip nebevalgo... Bet užtat kokia rubuilė, kai daktarei pasakiau kad vaikas blogai valgo, tai tik juoktis pradėjo, sako argi šitas vaikas nevalgo? Tai ir laukiam ar pradės valgyt, ar sukūs?
mano mazyte kaip jau minejau irgi nedaug valgo, bet jau zandus uzsiauginusi taip kaip kurmiukas  . Nors va kelias dieneles atgal as nelabai skundziuosi, jau geriau pradejo valgyti.As tai galvoju, kad gal nuo dantuku cia jai taip.Seip turim visus dantukus, bet tik, kad jie niekaip iki galo neisdygsta
manoji su manim savaitgaliais nelabai valgo - išsidirbinėja, išsisukinėja ir porą kasnių suvalgius stojasi ir bėga. tokiais atvejais aš rami, nes žinau kad ateis darbo savaitė ir su aukle ji sočiai prisivalgys. o kai sedėdavau namie - tai labai nervuodavausi kad nevalgo. bet kai vaikas auga sveikas - tai nėr ko čia nervuotis
Manoji maze taip pat mazai valgo, iki metuku beveik nieko ikisti neimanoma buvo, dabar karts nuo karto kotletuka, darzoviu, bet su ta salyga, kad pati valgys. Pasidarykite tyrimus del kirmelyciu, tokio amziaus vaikams labai daznas atvejis. Buna tokios mazos, mazos, plika akimi nesimato, bet vaikuti vargina siaubingai, tada jie nevalgus (vaikai), pasyvesni, prasciau miega.
Aš dėl savo dukros apetito irgi nuolatos skūsdavausi. Bet niekas nepadėjo nei vitaminai nei gąsdinimai, nei pažadai. Tiesiog dabar jei nenori valgyti, tai ir nesiūlau per prievartą, nes vistiek išspjauna, arba verkia prie stalo. Nu taip kokias 3dienas beveik nieko burnoj ir neturi. Bet po to pati pradeda prašytis, kai jau labai užsimano ir išalksta. Dar jai apetitą pagerina jei mato, kad ir kiti vaikai valgo. Darželyje auklėtoja sakė, kad ji beveik visą porciją ir suvalgydavo Tik gaila, kad dėl ligų į tą darželį neįmanoma vesti.
Aš ir galvoju, kad kai pradės eiti į darželį- su chebra normaliai valgys..o dabar..atsikanda ir pabėga nuo stalo, atrodo, kad neturi laiko valgymui. Tik tiek, kad sveikas atrodo, nors kūdas kūdas.. Tik va, su vyru juokaujam-iš kur pas vaiką tiek kakučio pasidaro-rodos nevalgo, nevalgo, bet kai prikrauna po tris kartus per dieną..
Pigalica
2006 03 02, 10:27
 Mano mažulė kartais skelbia bado streiką. Tomis dienomis net nežinau ką daryti. Valgyti jos neverčiu. Duodu išgerti jogurto, sumaitinu bananą arba obuolį: visas jos valgymas. Bet kai viskas praeina, tada ji valgo viską "kas nespėja pabegti".  Stengiuos jos nepermaitinti, nes viskas prasideda iš naujo
Juodulys
2006 03 02, 10:51
Pas mus taip pat!!!  Bet aš nekreipiu dėmesio, nes ir mums taip būna, kad kartais nenorime valgyti, o kartais negalime atsitraukti nuo šaldytuvo  O juk turi dar didesnį instinktą kiek ir kada bei ko valgyti  Čia mes save galime priversti kišt "nes reikia ką nors pavalgyti"  Bet ar tikrai?
TIKESIU
2006 03 02, 11:50
MANAU PAS VISUS BUNA TOKIU DIENU,AS JEI NENORI TAI IR NEBEGIOJU PASKUI SU SAUKSTU,KAI ISALKSTA PATYS TADA PASIPRASO.O BETO MANAU SVEIKA KARTAIS ISKROVOS DIENA PADARYT,NIEKO BAISAUS JEI KARTAIS VAIKAI IR NEVALGO,BET JEI TAI PASTOVIAI TAI JAU NELABAI GERAI
jurgiuxxx
2006 03 02, 17:47
Esu pastebejus kad mum nevalgadieniai ateina tada kai valgom vitaminus,nu tikrai pastebejau,dabar pvz,geriam multi,kalci tai tikrai nevalgo ir pastebejau nedaviau pora dienu vitaminu,ir iskart daugiau valgyti pradejo  .Nezinau gal tai tik sutapimas...
vikaliu
2006 03 02, 20:05
QUOTE(jurgiuxxx @ 2006 03 02, 17:47) Esu pastebejus kad mum nevalgadieniai ateina tada kai valgom vitaminus,nu tikrai pastebejau,dabar pvz,geriam multi,kalci tai tikrai nevalgo ir pastebejau nedaviau pora dienu vitaminu,ir iskart daugiau valgyti pradejo  .Nezinau gal tai tik sutapimas... Pas mus panašiai. Dabar geriam Osteocare (kalcis, magnis, cinkas, vit.D), nes plaukiukai silpni ir dantukų mažai, tai labai pablogėjo apetitas. Prieš tai gėrėm žuvų taukus, tai valgė tikrai geriau. Gal tai tikrai tik sutapimas Tokiais nevalgiadieniais mus gelbsti MP
mano jau kai nevalgo tai vos ne 3 dienas, tik gerimo jau neatsisako, ir prisisiurbia nuo jo, o pabandyk neduot tai ohoho koki triuksma kelia. Jam valgymas tai tragedija
Rencike
2006 03 02, 20:51
O mano sūnus 2,6 m. tai pastoviai nevalgo, arba duok tik ko nors lengvo, ką jis mėgsta. O pasirinkimas vos iš trijų produktų, tai net neišmanau, kaip jį suvilioti. O nieko neduoti bijau, nes ir taip dažnai serga ir dar turėjome mažakraujystę. Tai ir lakstau paskui su šaukštu, kad tik vienu daugiau suvalgytų. Nežinau kaip kitaip elgtis?
TIKESIU
2006 03 02, 22:27
MANO VAIKAI TAI ZUVU TAUKUS GALETU IS KARTO ISMAUKT VISA BONKA  NET SLEPT TURIU,NES NEIMANOMA,IR KAIP JIEMS SKANU?BET VISTIEK UZEINA BADO DIENOS,BET JAU BANDAU TAIKYTIS,NES REKT TAI BE PRASMISKA,JIE NO TO GERIAU NEVALGYS
tikrai ši problema vaikams yra labai dažna,bet visi iš to išauga.Pas mus kaip ir pas daugeli iš jūsų,būna valgo būna nieko i burna neisidės..Dažniausiai taip būna kai serga,bet va kai tėtis būna namie tai su juo skaniausiai valgo,dar vyras klausia tu ką jo nemaitini,kad jis toks alkanas
Dew drop
2006 03 04, 16:45
QUOTE(vikaliu @ 2006 03 02, 20:05) Pas mus panašiai. Dabar geriam Osteocare (kalcis, magnis, cinkas, vit.D), nes plaukiukai silpni ir dantukų mažai, tai labai pablogėjo apetitas. Prieš tai gėrėm žuvų taukus, tai valgė tikrai geriau. Gal tai tikrai tik sutapimas Tokiais nevalgiadieniais mus gelbsti MP  vitaminas D mažina apetitą
Valkirija
2006 03 05, 02:40
Bado streikai ir mums užeina kartais  Aš tai neimu į galvą, ko šiandien nesuvalgys, kitą dieną sukirs dvigubai, vaikas gi nemarins savęs badu  Bet tėtis mūsų nelabai supranta tokius jo pastreikavimus, tai kartais griežtai liepia valgyt - nepatikėsit, padeda. Nu jei tikrai nenori, tai aišku, gali bart nebaręs, nė šaukšto neįkiši, bet jei tik išsidirbinėja, tai greit nusiramina. Dar pastebėjau, kad kai tik gauna žuvų taukų apetitas labai žymiai pasitaiso  Ir dar priklauso, kaip viskas lėkštėj atrodo, jei negražu jam - net neparagaus, nors ir alkanas
LARISA 74
2006 03 05, 18:39
QUOTE(Valkirija @ 2006 03 05, 03:40) Bado streikai ir mums užeina kartais  Aš tai neimu į galvą, ko šiandien nesuvalgys, kitą dieną sukirs dvigubai, vaikas gi nemarins savęs badu  Bet tėtis mūsų nelabai supranta tokius jo pastreikavimus, tai kartais griežtai liepia valgyt - nepatikėsit, padeda. Nu jei tikrai nenori, tai aišku, gali bart nebaręs, nė šaukšto neįkiši, bet jei tik išsidirbinėja, tai greit nusiramina. Dar pastebėjau, kad kai tik gauna žuvų taukų apetitas labai žymiai pasitaiso  Ir dar priklauso, kaip viskas lėkštėj atrodo, jei negražu jam - net neparagaus, nors ir alkanas  Pas mus irgi buna nevalgiuko dienos  tai tada tik geria visą diėną ir nėsvarbu ką ir sultį ,labai mėgsta Kubus,arba piėnas arba ožkos arba karvės bet butinai turiu praskiėsti perpus nes jai labai riėbu,taip išgėria apiė litrą per diėna,nelabai aš pergėvianu kai jinai nevalgo porą diėnų nes esu skaičius jog vaikai daro iškrovos diėnas ir jos valgo tėisingai o kai jau nori valgit tai atėina ir prašo mama duok niam ir parodo ką nori
erikaina
2006 03 20, 22:13
QUOTE(jurgiuxxx @ 2006 03 02, 17:47) Esu pastebejus kad mum nevalgadieniai ateina tada kai valgom vitaminus,nu tikrai pastebejau,dabar pvz,geriam multi,kalci tai tikrai nevalgo ir pastebejau nedaviau pora dienu vitaminu,ir iskart daugiau valgyti pradejo  .Nezinau gal tai tik sutapimas...  Pas su vitaminais ta pati situacija,bet as pasakiau daktarei sake negali but,o maniskis valgo labai mazai, jei suvalgo puse sasiskytes ,ar ten puse kodletuko,tai ohoh kokia svente,ir nei geria jis daug nieko.nu zodziu ziauru,krauja tyremes geras,gal sakau kokio vitamino c duot ar ka cia daryt,nes noreciau kad daugiau valgytu,jis nakti mp prisikerta ir diena nieko nevalgo,o noreciau kad butu atvirksciai
ramunių mergaitė
2006 03 22, 23:11
O mums nevalgiadieniai būna tada, kai intensyviai kalasi dantukai, arba serga. Tai aš nieko nedarau ir net nepergyvenu, nes jis visada labai daug geria, o tai ypač svarbu tokiomis dienomis
Mamushiukas
2006 03 22, 23:27
Ką daryti su vaiko "nevalgiadieniais" Maniskis taip pat buna uzeina savaite nevalgymo, tai kis nekises tik dziovintus ananasus valgo  Bet kai uzena valgymo savaite, tai pagalvoju ohoho vaikinas su apetitu
Irena S.
2006 03 23, 14:09
Sveikos supermamytes. Labai reikia jūsų pagalbos. Mano sūneliui dabar 8 mėnesiai, jis atsisakė valgyti visokias košeles, tyreles, daržoves, mėsytę ir t.t. Aš jį iki šiol maitinu pati savo pienu. Jis tik jį ir valgo, nors nuo 6,5 mėnesių pradėjau duoti jam kitą maistą be pienuko. Viską tvarkingai valgė. Tik dabar atsirado tokios problemos. Gal dėl to naktimis blogai miega keliasi kas 2-2,5 valandas ir prašo papuko? Patarkite, ką man daryti. Labai lauksiu jūsų atsakymų. Iš anksto dėkoju.
QUOTE(elyte @ 2006 03 22, 23:11) O mums nevalgiadieniai būna tada, kai intensyviai kalasi dantukai, arba serga. Tai aš nieko nedarau ir net nepergyvenu, nes jis visada labai daug geria, o tai ypač svarbu tokiomis dienomis  Pas mus lygiai taip pat, nevalgiadienių priežastis - arba dantys arba ligos. Be to, tokiomis dienomis apskritai būna irzlus, viskuo nepatenkintas ir vis ant kelių prašosi  Tai ir sėdim abu apsikabinę Dar pastebėjau, kad turi įtakos kitų vaikų elgesys. Pvz., jei pamato, kad kitas vaikas valgo, tai ir jam skanu pasidaro
inkunai
2006 03 23, 14:36
Maniškis niekada labai valgus nebuvo, tik kaime močiutės sugeba ten jį kažkaip prikišti, bet man tokia maitinimo metodika nepatinka, tai aš ir nesijaudina, matyt, suvalgo tiek, kiek reikia. Beja, paskutiniu metu jau kokį antrą mėnesį vartoja C žirniukus, tuos senoviškus geltonus  Valgo po tris per dieną, nes šitą skaičių geriausiai pavyksta ištarti  . Manau, kad kažkiek padeda, nes nepaisant to, kad pavasaris, valgo tikrai geriau nei žiemą. Galit pabandyti
rutulyte
2006 03 25, 19:42
QUOTE(Skirma @ 2006 03 23, 14:29) Pas mus lygiai taip pat, nevalgiadienių priežastis - arba dantys arba ligos. Be to, tokiomis dienomis apskritai būna irzlus, viskuo nepatenkintas ir vis ant kelių prašosi  Tai ir sėdim abu apsikabinę Ir pas mus taip pat
|
|