Sveikutės mielosios, oi apleidau mūsų jaukius namučius  bet mes begalo su gerom naujienom  Paliekam jūsų temelę Štai vaišės, kurias dovanoja Matukas, išleistuvių proga juk galima  Oi nevalgumo priežastis buvo tas stebuklingas papulis  kartais norint gero būna...  Mes jau dvi savaitėles, kaip dideli dideli  svoris auga ant akių, nes nemnioja už visus du metelius  Aš begalo esu laiminga, tikiuos pasidžiaugsit už mus Gėlyteee užsuk pasidžiaugti savo mažių pasiekimais  Kaip dukriukas laikosi Joviliukste kaip dukryte laikosi ar jau kur atostogavot  Kaži, kaip Dangiuks laikosi  ar pasiryžo nutraukti pienelį  nes mum begalo pasiteisino Niu ką žirniukams tik gero oro ir šiltos vasarėlės
Makarska
2008 07 04, 07:00
Sveikos nevalgiukų mamos. Skaitau, šypsausi ir labai jus suprantu. Mano vaikas taip pat buvo labai nevalgus. Ištisai sukdavau galvą, kad nedavalgęs, kad mažas svoris ir t.t. Bet vieną dieną, gal kokių 4,5 - 5 metų, kaip pradėjo valgyti.... Dabar turiu atvirkštinę problemą, atsirado nedidelis viršsvoris  . Todėl tenka atidžiau žiūrėti į maisto energetinę vertę. Linkiu vioms kantrybės. Išaugs jūsų nevalgiukai. Tiesiog jų toks augimas. Ateis laikas ir kirs viską iš eilės. Galvosit ir kur jiems telpa  .
QUOTE(Makarska @ 2008 07 04, 07:00) Išaugs jūsų nevalgiukai. Tiesiog jų toks augimas. Ateis laikas ir kirs viską iš eilės. Galvosit ir kur jiems telpa  . o va mano didzkis koks buvo nevalgus mazas, tai pakolkas toks ir liko  Nugi laukiu paauglystes gal tada kas pasikeis, nors saldumynus tai tik duok, cia, jau beveik 10-mecio, nelabai ir suziuresi.Visa laime, kad su svoriu dideliu bedu nebuvo, yra vidutinio svorio ir gan aukstas berniukas. O va mazoji mazo tai visai galvos skausmas. Uz 3 dieneliu bus 3 menesiai, bet baigiu prazilti...Net nebezinau nei kuo maitinti, nei ka daryti...Siaubingai prastai svoris auga  Maitinu MP pati nusitraukineju, tad galetu gerti kiek tik nori. Pradejau galvoti, kad gal tas mano pienas kaip vanduo, nes ir kakoja tik kas 3-4 dienos. Dabar jau ketvirta diena bandau misineli nakciai duoti, gal sakau nuo jo svoris augtu, bet kad baisiai nevalgo jo...Bijau kad kokion ligoninen nesiustu vietoj bandomojo triusio Beja apie svori: gime 3030, 2 men. buvo 4400, 2,5 men. 4600(tik +200gr. per 2 savaites...), o dabar 3 men. ant naminiu svarstykliu rodo 4900gr. Turbut sakysit, kad uztenka, bet per paskutine savaite visai nieko nepriaugo, o ir namiskiai vis sako, kad vaikas neauga  Beja, is bendraamziu mes berods maziausi...
piene78
2008 07 04, 13:27
QUOTE(Vijone @ 2008 07 04, 11:19) o va mano didzkis koks buvo nevalgus mazas, tai pakolkas toks ir liko  Nugi laukiu paauglystes gal tada kas pasikeis, nors saldumynus tai tik duok, cia, jau beveik 10-mecio, nelabai ir suziuresi.Visa laime, kad su svoriu dideliu bedu nebuvo, yra vidutinio svorio ir gan aukstas berniukas. O va mazoji mazo tai visai galvos skausmas. Uz 3 dieneliu bus 3 menesiai, bet baigiu prazilti...Net nebezinau nei kuo maitinti, nei ka daryti...Siaubingai prastai svoris auga  Maitinu MP pati nusitraukineju, tad galetu gerti kiek tik nori. Pradejau galvoti, kad gal tas mano pienas kaip vanduo, nes ir kakoja tik kas 3-4 dienos. Dabar jau ketvirta diena bandau misineli nakciai duoti, gal sakau nuo jo svoris augtu, bet kad baisiai nevalgo jo...Bijau kad kokion ligoninen nesiustu vietoj bandomojo triusio Beja apie svori: gime 3030, 2 men. buvo 4400, 2,5 men. 4600(tik +200gr. per 2 savaites...), o dabar 3 men. ant naminiu svarstykliu rodo 4900gr. Turbut sakysit, kad uztenka, bet per paskutine savaite visai nieko nepriaugo, o ir namiskiai vis sako, kad vaikas neauga  Beja, is bendraamziu mes berods maziausi... zindymas
Makarska
2008 07 04, 13:33
Jei mergaitė sveika ir rami, nematau pagrindo nerimauti. Savo noru vaikai tikrai nebadauja  .
joviliukste
2008 07 04, 15:14
QUOTE(wikonda @ 2008 07 03, 20:58) Sveikutės mielosios, oi apleidau mūsų jaukius namučius  bet mes begalo su gerom naujienom  Paliekam jūsų temelę  valio, mes tikrai labai dziaugiames uz jus  gaila , kad paliekat skyrely  bet susimatysim kitose temelese pas mus kol kas viskas juda ta pacia vaga, tik kad dukriukas savarankiskai pradejo viska valgyti, net sriubyte  zinoma suvalgo maziau, taciau bent karo nebebuna, o po to dar ir lekste labai noriai issiplauna mes buvom svertis, ir gyd.liepe apriboti piena, kai pasakaiu kad isgeria po 1l per diena, taj akis isverte gyd.  sako gert tik 200ml, o manoji uzkietejus pieninuke buvo, bet db gauna tik pries miega ir tikiuosi kaip ir Wikondos suneliui mum pageres apetitas. tikiuosi Dangiuks taip pat paseks jusu pavyzdziu , tik kazko visai neuzuka i musu nevalgiuku "namucius" Papildyta:QUOTE(Makarska @ 2008 07 04, 11:33) Jei mergaitė sveika ir rami, nematau pagrindo nerimauti. Savo noru vaikai tikrai nebadauja  . na svoris siek tiek mazesni nei vidutiniu vaiku, taciau gi visi indvidualus, nereikia noreti , kad augtu vienodai  jei mergyte rami, miega gerai, vadinasi ji pavalgo ir yra soti  bus grazi lieknute panelyte
QUOTE(piene78 @ 2008 07 04, 13:27) QUOTE(Makarska @ 2008 07 04, 13:33) Jei mergaitė sveika ir rami, nematau pagrindo nerimauti. Savo noru vaikai tikrai nebadauja  . matau jus manes nesupratot  As pati nezindau, o duodu is buteliuko savo nutraukta pieneli, taigi ji maisto gauna tiek kiek nori, visai ne tame problema, kad pieno mazai ar pan. Tiesiog ji labai mazai valgo, ko pasekoje labai neauga svoris  Poryt eisim svertis, o as jau dabar panikoje, nes namuose esancios svarstykles nieko dziuginancio nerodo
piene78
2008 07 08, 13:26
QUOTE(Vijone @ 2008 07 08, 14:10) matau jus manes nesupratot  As pati nezindau, o duodu is buteliuko savo nutraukta pieneli, taigi ji maisto gauna tiek kiek nori, visai ne tame problema, kad pieno mazai ar pan. Tiesiog ji labai mazai valgo, ko pasekoje labai neauga svoris  Poryt eisim svertis, o as jau dabar panikoje, nes namuose esancios svarstykles nieko dziuginancio nerodo  tokıems mazıukams galıma duotı arbatycıu skatınancıu apetıta, geraı tınka kmynu arbata, dıdesnıems tınka pelynu arbatele, tavo mazule dar tıkrıausıaı negalıma pelynu. O kad blogaı prıauga svorıs pagal ka tu sprendı
QUOTE(piene78 @ 2008 07 08, 13:26) O kad blogaı prıauga svorıs pagal ka tu sprendı  nugi cia jau ne tik as, bet ir musu pediatre sako, kad per mazai. Jau nuo gimimo vilkomes ant minimumo, bet dar vilkomes...Na, o nuo 2men. iki 2,5men. priaugo tik 200gr., tai gydytoja siuntimu tyrimam (slapimas, kraujas) israse, o ateity jei nepageres svoris net apie guldyma i ligonine uzsimine Dabar neseniai sveriau ant naminiu svarstykliu, jei gerai rodo, tai per kitas 2 savaites (nuo 2,5men. iki 3men.) irgi tik 200gr. Taigi, per menesi apie 400gr.
piene78
2008 07 08, 15:38
QUOTE(Vijone @ 2008 07 08, 15:21) nugi cia jau ne tik as, bet ir musu pediatre sako, kad per mazai. Jau nuo gimimo vilkomes ant minimumo, bet dar vilkomes...Na, o nuo 2men. iki 2,5men. priaugo tik 200gr., tai gydytoja siuntimu tyrimam (slapimas, kraujas) israse, o ateity jei nepageres svoris net apie guldyma i ligonine uzsimine Dabar neseniai sveriau ant naminiu svarstykliu, jei gerai rodo, tai per kitas 2 savaites (nuo 2,5men. iki 3men.) irgi tik 200gr. Taigi, per menesi apie 400gr.  O taı jı pas tave neramı, mazaı slapınası, mazaı tustınası
Dangiuks
2008 07 09, 09:42
Labutės, mamutės ir nevalgiukai zuikučiai ir zuikutės liabai atsiprašau, kad apleidau, tiesiog naujienų vis neturėjau, tai ir nerašydavau, nors prisipažinsiu - karts nuo karto paskaitydavau, kaip jums sekasi Dabar jau visko nebeatrašysiu, ką čia rašėte. Vienoms supratau, kad jau geriau sekasi, kitoms prasčiau... Iš visos širdies linkiu, kad visos mamytės ir jūsų vaikučiai būtų laimingi, sotūs ir aprengti (kaip iš tos Keistuolių dainos) Gėlyteee širdingiausi sveikinimai sulaukus stebuklyčio - dukrytės Na, o mes vis dar kankinamės. Na, tiksliau aš kankinuosi. Mano Nojus vis tiek vis dar į MP įnikęs, bet po truputį karts nuo karto susidomi ir "žmonių" maistu  Buvau čia va per ilgąjį savaitgalį kelioms dienoms nutraukus maitinimą, palikusi tik naktinį, tai net skambinau gydytojai pasitarti, ką daryti, nes mano vaikui buvo visiškai dzin. Niu rimtai - maždaug - neduodi krūties, niu ir nereik. Supykdavo tik tuomet, kai siūlydavai kokį maistą, o šiaip vaikas sau ramiai žaisdavo  Tai gydytoja nustebus be galo buvo, sakė nebesikankinti ir man pačiai (man širdis plyšo, kad jis per visą dieną tik išgeria vandenuko), ir vaiko nekankinti. Sako, vadinas dar ne laikas  O pasiryžau pabandyti nutraukti, nes jau Santariškėse buvome, siuntė mus mūsų pediatrė pas hemotologą, nes NOjaus jau labai žemas hemoglobinas  Ech, kaip ten mane prigąsdino, geriau ir nepasakosiu  Tokia "senovinė" daktarė pasitaikė. Na, dabar toliau valgo MP, geriam FerumLek, folio rūgštį, žiūrėsiu, gal nors kiek pavyks hemoglobiną pakelti  Maitinčiau ir maitinčiau, jeigu kraujukas būtų geras, užtektų geležies ir jei naktį bent kiek normaliau miegotų, nes vis keliasi kas valandą, o dabar įsigudrino jau trečia naktis - bunda vidury nakties ir dvi-tris valandas visai nebemiega, vartosi, paverkia, aš jį masažuoju, glostau, niūniuoju, o pikta viduj, kad taip nemiega, tai negaliu
saliuke
2008 07 09, 16:59
QUOTE(Vijone @ 2008 07 08, 15:21) nugi cia jau ne tik as, bet ir musu pediatre sako, kad per mazai. Jau nuo gimimo vilkomes ant minimumo, bet dar vilkomes...Na, o nuo 2men. iki 2,5men. priaugo tik 200gr., tai gydytoja siuntimu tyrimam (slapimas, kraujas) israse, o ateity jei nepageres svoris net apie guldyma i ligonine uzsimine Dabar neseniai sveriau ant naminiu svarstykliu, jei gerai rodo, tai per kitas 2 savaites (nuo 2,5men. iki 3men.) irgi tik 200gr. Taigi, per menesi apie 400gr.  Na mano mergaitė irgi baisiai nevalgi ir svorio l. mažai priaugam- nuo antro mėnesio tai 300, tai 500 g... Žodiu, ant pačios žemučiausios linijos visada.... Bet kad kažkaip aš tik panikuoju, o gydytoja mūsų - atvirkščiai- tik ramina mane. Sako, jei vaikas linksmas ir žvalus, nėr pagrindo nerimaut... Tai nei nežinau ką galvot. Mums jau 5,5 mėn, o suvalgo per dieną apie 500 ml mamos pieno (irgi nusitraukinėju, nes kitaip išvis nevalgo), ir dar kartais košės įsiūlau kokį 50 ml, bet čia tik kartais....  O va šiandien tai išvis- per visą dieną nuo 6 ryto, tai turbūt kokį 100 ml pienuko teišgėrė. Nesuprantu- gal jai čia dantys kalasi? bet šiaip nepikta visai, tik tiek kad nieko į burną neima- nei šaukšto, nei soskės... Jau ir apsižliumbiau šiandien iš nevilties...
piene78
2008 07 09, 17:29
QUOTE(saliuke @ 2008 07 09, 17:59) Na mano mergaitė irgi baisiai nevalgi ir svorio l. mažai priaugam- nuo antro mėnesio tai 300, tai 500 g... Žodiu, ant pačios žemučiausios linijos visada.... Bet kad kažkaip aš tik panikuoju, o gydytoja mūsų - atvirkščiai- tik ramina mane. Sako, jei vaikas linksmas ir žvalus, nėr pagrindo nerimaut... Tai nei nežinau ką galvot. Mums jau 5,5 mėn, o suvalgo per dieną apie 500 ml mamos pieno (irgi nusitraukinėju, nes kitaip išvis nevalgo), ir dar kartais košės įsiūlau kokį 50 ml, bet čia tik kartais....  O va šiandien tai išvis- per visą dieną nuo 6 ryto, tai turbūt kokį 100 ml pienuko teišgėrė. Nesuprantu- gal jai čia dantys kalasi? bet šiaip nepikta visai, tik tiek kad nieko į burną neima- nei šaukšto, nei soskės... Jau ir apsižliumbiau šiandien iš nevilties...  galı butı kad dantys kaltı, manıske taı net ıkı 2ju savaıcıu beveık nıeko nevalgydavo kaı dantys kalesı. Del kılogramu mazıausıaı reıkıa jaudıntıs, nes ne vısı vaıkucıaı vıenodı, aısku nebent tıkraı vaıkuı blogaı, zyzıa, anemıskas ır pan. O gydytoja gydytojaı nelygı, mano dukrele vısa laıka tıp top pagal Pasaulınes sveıkatos organızacıjos standartus prıaugdavo ır svorıo ır ugıo, taı mano gydytoja vıs sakydavo, nu sako kaıp pagal vadovelı auga jusu dukra, o nuejau pas kıta gydytoja, kaı manojı atostogavo, taı sako ojeı kıek mazaı svorıo ır kokıa maza jusu dukra
joviliukste
2008 07 11, 15:35
QUOTE(Vijone @ 2008 07 08, 12:21) nugi cia jau ne tik as, bet ir musu pediatre sako, kad per mazai. Jau nuo gimimo vilkomes ant minimumo, bet dar vilkomes...Na, o nuo 2men. iki 2,5men. priaugo tik 200gr., tai gydytoja siuntimu tyrimam (slapimas, kraujas) israse, o ateity jei nepageres svoris net apie guldyma i ligonine uzsimine Dabar neseniai sveriau ant naminiu svarstykliu, jei gerai rodo, tai per kitas 2 savaites (nuo 2,5men. iki 3men.) irgi tik 200gr. Taigi, per menesi apie 400gr.  Mano dukryte taip at lb mazi priauginejo svorio, ypac nuo 4men. taip pat po 400g.o db jau puse metu nieko nepriaugo, taciau gyd.negasdina, sako toks jos augimas, nes eina labai graziai "coliuku" kreiveje.jai tuoj 2 metukai, o svoris ir ugis atitinka metinuku, taciau kol viskas gerai, geras kraujas, linksma ir guvi, taj niekas manes ir negasdina. Vijone butinai parasykit ka gyd.sakys po apsilankymo. beje, mano dukriukas maziau pradejo priauginet kai pradejau maitinti misineliu, nors gere kiek norejo, bet esme matyt ne tame kiek valgo, o kiek jai reikia, ir db per dienas tik kruopytem lesa, mesos visai nevalgo, neprizpazysta, na ir ka, uzauginsim grazias lieknas mergytes, svarbu sveikos butu Papildyta:QUOTE(Dangiuks @ 2008 07 09, 07:42) Labutės, mamutės ir nevalgiukai zuikučiai ir zuikutės l Na, o mes vis dar kankinamės. galbut reiketu pagaliau pasiryzti, pasekti wikondos pavyzdziu  kaip matei pati rase, kad db gerai mazylis valgo, kad kaltas buvo tas "papulis". jeigu jau hemaglobinas blogas, vitaminais gi amzinai nemaitinsi, jam butinai reikia normalaus maisto. man labiausiai gaila tai taves, naktim nepailsi vargsiuke  vaikelis tikrai nenumirs is bado, dar tokio atvejo girdet neteko, galbut kelias dienas nevalgys, bet paskui tikrai ka nors suvalgys, tik jum tai butu labai sunku matyt badaujanti vaikiuka  paskaitinek zindymo skyrelyje, maciau mamytes visokiu gudrybiu priraso, kaip nutraukti, gal isbandysi ka nors, taciau zinau viena- neppaluzti, jei jau nusprendei - turi nutraukt, jei duosi neiskentus, maziukas supras, kad ilgai pakentejes vistiek gaus  (juk jau toki gudruciai tie mazyliai ) tad linkiu tau daug stiprybes ir kkantrybes Papildyta:kur ramireja pradingus, gal atostogauja kur
Dangiuks
2008 07 11, 15:41
QUOTE(joviliukste @ 2008 07 11, 16:35) galbut reiketu pagaliau pasiryzti, pasekti wikondos pavyzdziu  kaip matei pati rase, kad db gerai mazylis valgo, kad kaltas buvo tas "papulis". jeigu jau hemaglobinas blogas, vitaminais gi amzinai nemaitinsi, jam butinai reikia normalaus maisto. man labiausiai gaila tai taves, naktim nepailsi vargsiuke  vaikelis tikrai nenumirs is bado, dar tokio atvejo girdet neteko, galbut kelias dienas nevalgys, bet paskui tikrai ka nors suvalgys, tik jum tai butu labai sunku matyt badaujanti vaikiuka  paskaitinek zindymo skyrelyje, maciau mamytes visokiu gudrybiu priraso, kaip nutraukti, gal isbandysi ka nors, taciau zinau viena- neppaluzti, jei jau nusprendei - turi nutraukt, jei duosi neiskentus, maziukas supras, kad ilgai pakentejes vistiek gaus  (juk jau toki gudruciai tie mazyliai ) tad linkiu tau daug stiprybes ir kkantrybes  tai žinau tuos visus nutraukimo būdus... Bet ne juose esmė, o esmė, kad jis visiškai nesidomi maistu - jam neįdomu... Spėlioju, kad gali būti dėl to, jog jei tik vos vos didesnis, kruopytės dydžio kąsniukas, jis jau ima springti  Man tai vis atrodo, kad čia kažkas nenormalu, negerai, niu kur matyta, kad tokio amžiaus vaikutis negalėtų nuryti mažutės kruopytės dydžio kąsniuką  Bet jau nebeišmanau kur kreiptis, pas kokį gydytoją, kokio tyrimo prašyti, nes šiaip visi aiškina, kad tiesiog toks vaikas  Bet draugė ne viena pripasakojus apie stemplių ligas, neužsidarymas ir pan.  Be to, dar viena draugė pasakojo, jog panašiai buvo vienam berniukui jos draugės, tai gydė homeopatiniais vaistais, homeopatė nustatė ligą. Bet čia užsienyje  Niu, tikiuos iki gyvenimo pabaigos taip nevargsim ir atrasim bei išsigydysim, jeigu tikrai yra kokia liga, arba susitvarkys viskas kuo greičiau
joviliukste
2008 07 11, 16:09
QUOTE(Dangiuks @ 2008 07 11, 13:41) tai žinau tuos visus nutraukimo būdus... Bet ne juose esmė, o esmė, kad jis visiškai nesidomi maistu - jam neįdomu... Spėlioju, kad gali būti dėl to, jog jei tik vos vos didesnis, kruopytės dydžio kąsniukas, jis jau ima springti  Man tai vis atrodo, kad čia kažkas nenormalu, negerai, niu kur matyta, kad tokio amžiaus vaikutis negalėtų nuryti mažutės kruopytės dydžio kąsniuką  Bet jau nebeišmanau kur kreiptis, pas kokį gydytoją, kokio tyrimo prašyti, nes šiaip visi aiškina, kad tiesiog toks vaikas  Bet draugė ne viena pripasakojus apie stemplių ligas, neužsidarymas ir pan.  Be to, dar viena draugė pasakojo, jog panašiai buvo vienam berniukui jos draugės, tai gydė homeopatiniais vaistais, homeopatė nustatė ligą. Bet čia užsienyje  Niu, tikiuos iki gyvenimo pabaigos taip nevargsim ir atrasim bei išsigydysim, jeigu tikrai yra kokia liga, arba susitvarkys viskas kuo greičiau  nu nu nu, cia tai stop  jokiu ligu nera tam tavo maziukui, nei pirmas nei paskutinis mamytes "papulio" myletojas  o springsta, nes neprates prie tokio maisto.manai kiti vaikai nespringsta? maniske dar dabar uzjaucia ka kietesnio, taj ziaugciot pradeda, atrodo kad tuoj apsivems  is pradziu reik kosytes konsistencijom pradet, tai kas kad jis jau dickis, bet reik pradet nuo kosyciu, visko trinto, paskui gabaliukais bei minksto ir pan. o kiek dantuku turit? gal dar nesugeba visiskai sukramtyti? mes va tik pries koki men.pradejom valgyt dribsniu koses, nes anksciau panyte springo ir ziaugciojo, o va priprato ir db jau gerai valgo 5 grudu kose, o anksciau tik manu, nes ryt patogiau  pradek lyg jam butu 6 men.o ne metukai su virs, nuo vakisku, kudikisku dalyku, tyreliu ir pan. labai tikiuos, kad susitvarkys pas jus reikaliukai  tik neprisigalvok jokiu ligu.
Dangiuks
2008 07 11, 16:42
QUOTE(joviliukste @ 2008 07 11, 17:09) nu nu nu, cia tai stop  jokiu ligu nera tam tavo maziukui, nei pirmas nei paskutinis mamytes "papulio" myletojas  o springsta, nes neprates prie tokio maisto.manai kiti vaikai nespringsta? maniske dar dabar uzjaucia ka kietesnio, taj ziaugciot pradeda, atrodo kad tuoj apsivems  is pradziu reik kosytes konsistencijom pradet, tai kas kad jis jau dickis, bet reik pradet nuo kosyciu, visko trinto, paskui gabaliukais bei minksto ir pan. o kiek dantuku turit? gal dar nesugeba visiskai sukramtyti? mes va tik pries koki men.pradejom valgyt dribsniu koses, nes anksciau panyte springo ir ziaugciojo, o va priprato ir db jau gerai valgo 5 grudu kose, o anksciau tik manu, nes ryt patogiau  pradek lyg jam butu 6 men.o ne metukai su virs, nuo vakisku, kudikisku dalyku, tyreliu ir pan. labai tikiuos, kad susitvarkys pas jus reikaliukai  tik neprisigalvok jokiu ligu.  niu tikrai dar nemačiau nei aš, nei dauguma gydytojų tokio užsispyrusio "papulio" mėgėjo  Ir tikrai nemačiau, kad kiti vaikiukai taip springtų ir paskui atpylinėtų nuo kiekvieno grūdelio Dievuliau, žinau, kad nuo košyčių reik pradėti, nuo jų ir pradėjome 5,5mėn  Niu ir iki šiol tas pats  Dabar net kiek tirštesnės košytės nebesuvalgo (koks ten ir valgymas, daugiausia per dieną - keturi arbatiniai šaukščiukai) - tik skystą  O dantulių turim šiai dienai 9, bet vis po truputį dar išlenda  Niu jau niu, draugės vaikinukas su dviem dančiais kapoja viską iš eilės, net šašlykus Pirktinio tai nieko niu nei iš tolo  Kažkas vos saldesnio ir nei per kur neįkiši  Sakau - jau geri du mėnesiai tik skysta sriubytė per dieną po porą šaukštelių Ligų neprisigalvoju, tiesiog bendrauju su kuo tik išmastau ir kai kažkam kažkas panašaus buvę, tai ir pritaikau. Bet nieko aš nediagnozuoju, tiesiog blaivia galva į viską žiūriu...
joviliukste
2008 07 11, 17:54
QUOTE(Dangiuks @ 2008 07 11, 14:42) niu tikrai dar nemačiau nei aš, nei dauguma gydytojų tokio užsispyrusio "papulio" mėgėjo  Ir tikrai nemačiau, kad kiti vaikiukai taip springtų ir paskui atpylinėtų nuo kiekvieno grūdelio Dievuliau, žinau, kad nuo košyčių reik pradėti, nuo jų ir pradėjome 5,5mėn  Niu ir iki šiol tas pats  Dabar net kiek tirštesnės košytės nebesuvalgo (koks ten ir valgymas, daugiausia per dieną - keturi arbatiniai šaukščiukai) - tik skystą  O dantulių turim šiai dienai 9, bet vis po truputį dar išlenda  Niu jau niu, draugės vaikinukas su dviem dančiais kapoja viską iš eilės, net šašlykus Pirktinio tai nieko niu nei iš tolo  Kažkas vos saldesnio ir nei per kur neįkiši  Sakau - jau geri du mėnesiai tik skysta sriubytė per dieną po porą šaukštelių Ligų neprisigalvoju, tiesiog bendrauju su kuo tik išmastau ir kai kažkam kažkas panašaus buvę, tai ir pritaikau. Bet nieko aš nediagnozuoju, tiesiog blaivia galva į viską žiūriu... dievuliau, ir taves ir vaikiuko gaila  na blogiausia kad hemaglobinas ne koks, neduok dieve kokia mazakraujyste prisikabintu sakyciau rasyk pas gyd.siuntimu, juk turi but kas nusimanytu sitame reikale, galbut tavo gyd.nezino ka daugiau pasakyt, todel ir sako, kad gal dar nelaikas ar pan. as griziu rugseji, bandysiu ieskot pagalbos del vagymo, del maitinimo, bent jau kaip tokiai mazytei reik pakeisti mesa, kurios ji atisako. ieskok ir tu patarimu, bet is gyd.specialistu, mes cia visko galim prikalbet ir pripasakot, deje, realiai negalim ne viena padeti
piene78
2008 07 11, 18:15
QUOTE(Dangiuks @ 2008 07 11, 17:42) niu tikrai dar nemačiau nei aš, nei dauguma gydytojų tokio užsispyrusio "papulio" mėgėjo  Ir tikrai nemačiau, kad kiti vaikiukai taip springtų ir paskui atpylinėtų nuo kiekvieno grūdelio Dievuliau, žinau, kad nuo košyčių reik pradėti, nuo jų ir pradėjome 5,5mėn  Niu ir iki šiol tas pats  Dabar net kiek tirštesnės košytės nebesuvalgo (koks ten ir valgymas, daugiausia per dieną - keturi arbatiniai šaukščiukai) - tik skystą  O dantulių turim šiai dienai 9, bet vis po truputį dar išlenda  Niu jau niu, draugės vaikinukas su dviem dančiais kapoja viską iš eilės, net šašlykus Pirktinio tai nieko niu nei iš tolo  Kažkas vos saldesnio ir nei per kur neįkiši  Sakau - jau geri du mėnesiai tik skysta sriubytė per dieną po porą šaukštelių Ligų neprisigalvoju, tiesiog bendrauju su kuo tik išmastau ir kai kažkam kažkas panašaus buvę, tai ir pritaikau. Bet nieko aš nediagnozuoju, tiesiog blaivia galva į viską žiūriu... mano pazıstamos vaıkıs tavo mazylıo amzıaus lygıaı ta patı problema del sprıngımo, vısıskaı tıngı kramtytı ır labaı mazaı valgo, nors jo mama MP nemaıtına. Del to kad nekramto, taı gydytoja sake, gal prazıopsojote momenta kada norejo kramtytı ır nepasıulet, o gal sıaıp tıngınukas. Bet kıekvıenas vaıkas skırtıngas pvz mano pana su 2 dantımıs jau kaıp kramte taı kaıp dıdele ır pas ja labaı dıdelıs poreıkıs kramtytı, taı jı vıs mane apkandzıojo, tetı, jeı nusıcıups kokı pıeno pakelı ar ka kıta butınaı prakas, o va pazıstamos bernıukas taı jam vıska tırsta arba skysta ır net nesıvargıns neı kokıo dzıuvesıo neı baronkutes, neı kruopelytes kratytı sprıngsta ır tıek, bet gydytojaı sako ıssaugs.. Papildyta:del hemaglobıno taı bandykıt spaustı tresnıu sulcıu kol dar ju yra
Dangiuks
2008 07 11, 21:27
QUOTE(joviliukste @ 2008 07 11, 18:54) dievuliau, ir taves ir vaikiuko gaila  na blogiausia kad hemaglobinas ne koks, neduok dieve kokia mazakraujyste prisikabintu sakyciau rasyk pas gyd.siuntimu, juk turi but kas nusimanytu sitame reikale, galbut tavo gyd.nezino ka daugiau pasakyt, todel ir sako, kad gal dar nelaikas ar pan. as griziu rugseji, bandysiu ieskot pagalbos del vagymo, del maitinimo, bent jau kaip tokiai mazytei reik pakeisti mesa, kurios ji atisako. ieskok ir tu patarimu, bet is gyd.specialistu, mes cia visko galim prikalbet ir pripasakot, deje, realiai negalim ne viena padeti  niu nelabai jau turbūt bemoku mintis dėstyti, bet norėjau pasakytu, kad praėjome visus gydytojus, kuriuos mums rekomendavo  Nei vienas neįžvelgė NIEKO blogo, jokių patarimų nedavė, na, tiksliau vienintelį - laukti... Ir nieks juolabiau nesakė, kad mes kažką pražiopsojome, nes nebuvo ką pražiopsot - kramtyt jis kramtė visada, tik ryti jam niekada nepavyko... Anksčiau išvien vemdavo, dabar jau daug daug rečiau  O mažakraujystė tai jau yra, lengvo laipsnio
QUOTE(Dangiuks @ 2008 07 11, 21:27) Nei vienas neįžvelgė NIEKO blogo, jokių patarimų nedavė, na, tiksliau vienintelį - laukti... Mūsų temukė tuščia  kaip laikotės mamukai Mes tiesiog puikiai Joviliukste maniškis irgi vegetaras  tai kalbėjau su savo gydytoja ir ji sako labai retai, bet pasitaiko, kad vaikiukai nuo gimimo tokiais patampa  dabar duodu kuo daugiau uogų, vyras važiuoja į tėvų gimtinę uogauti, tai žemuogiu mano sunutis atsivalgęs sočiai ir pilna šaldiklį prisišaldžiau aviwčių mėlynių žemuogių  duodu trešniu beveik kasdien lyg jose girdėjau geležies yr  ir špinatus pamėgo mano bičiuks ko ankščiau nevalgydavo, nes aš neduodavau  baigem gerti ferum lek sirupuką ir keliausim kraujuko tirtis. Labai įdomu nuo gegužės ar bus nors koks pagerėjimas, bet šeip mano mažiui nuo kūdikystės blogai geležį pasisavindavo  Nežinau dėl ko atskiro tyrimo nedarėm nors ir nežinau ar toks yra, bet pernai vasara mes 140hem., tūrėjom, tai daugiau nei norma nors mėsos net dar mažiau lesė nei šiemet Dangiuks tikrai žinau, kaip sunku, kaip aplink visi klausinėja kaip ar jau ar vis dar mait,,,  tad neklausiu. Žinai ką bet jau minėjau lyg nusipirkome "Jadvygos" arbatėlės ji specelizuota Lietuvoje žolininkė. Aš dažnai per televizorių ją matydavau ir galvodavau ot gerai būtų, kad jį kokį žolelių mišinėlį mano berniokui sukurtu, o pasirodo toks yr  ir kaip tik pagal užsakyma mūsų bernužėlems  Vadinas "pumpurėliams" arbatytė ji skatina apetitą, geriną kraujuką ir veike raminančiai, bet ne migdo, o kaip tik mum tokio mišinuko ir reikėjo, nes tuomet nujunkyt pradėjau savo bernužėlį  Žinok ar tik sutapimas ar ne bet įvyko stebūklas jis pradėjo tuomet geriau valgyt dar pilnu tempu maitinau, bet apetitas atsirado ne tik pienukui jį siurbdavo, kaip veršiukas  Nes mama vis pajuokaudavo mano, kad jau virš dviejų o pieno pas mane, kaip pas ,,,  Tiesiog maistui susidomėjimas atsirado. O aš tikiu, kad žolės daro stebūklus juk senovei, vaistų nebūdavo  o ir ne vaistuose čia esmė  oi atrodytu lyg ir reklama, bet juk žolelės, kaip man minėjo parinktos būtent tos, kurios galimos tokiems žirniukams sakė, kad net kūdikiukams galima jos duoti, bet tada plikyt mažiau reikia ar žiubsnelį mažesni berti. Tikrai pabandykit juk tik arbata Kaip laikotės visos kitos mamukai, kaip jūsų pabiručiai aš naktinėju  akys stačios
Dangiuks
2008 07 17, 08:21
[quote=wikonda,2008 07 17, 02:27] Mūsų temukė tuščia  kaip laikotės mamukai Mes tiesiog puikiai Joviliukste maniškis irgi vegetaras  tai kalbėjau su savo gydytoja ir ji sako labai retai, bet pasitaiko, kad vaikiukai nuo gimimo tokiais patampa  dabar duodu kuo daugiau uogų, vyras važiuoja į tėvų gimtinę uogauti, tai žemuogiu mano sunutis atsivalgęs sočiai ir pilna šaldiklį prisišaldžiau aviwčių mėlynių žemuogių  duodu trešniu beveik kasdien lyg jose girdėjau geležies yr  ir špinatus pamėgo mano bičiuks ko ankščiau nevalgydavo, nes aš neduodavau  baigem gerti ferum lek sirupuką ir keliausim kraujuko tirtis. Labai įdomu nuo gegužės ar bus nors koks pagerėjimas, bet šeip mano mažiui nuo kūdikystės blogai geležį pasisavindavo  Nežinau dėl ko atskiro tyrimo nedarėm nors ir nežinau ar toks yra, bet pernai vasara mes 140hem., tūrėjom, tai daugiau nei norma nors mėsos net dar mažiau lesė nei šiemet Dangiuks tikrai žinau, kaip sunku, kaip aplink visi klausinėja kaip ar jau ar vis dar mait,,,  tad neklausiu. Papildyta:Žinai ką bet jau minėjau lyg nusipirkome "Jadvygos" arbatėlės ji specelizuota Lietuvoje žolininkė. Aš dažnai per televizorių ją matydavau ir galvodavau ot gerai būtų, kad jį kokį žolelių mišinėlį mano berniokui sukurtu, o pasirodo toks yr  ir kaip tik pagal užsakyma mūsų bernužėlems  Vadinas "pumpurėliams" arbatytė ji skatina apetitą, geriną kraujuką ir veike raminančiai, bet ne migdo, o kaip tik mum tokio mišinuko ir reikėjo, nes tuomet nujunkyt pradėjau savo bernužėlį  Žinok ar tik sutapimas ar ne bet įvyko stebūklas jis pradėjo tuomet geriau valgyt dar pilnu tempu maitinau, bet apetitas atsirado ne tik pienukui jį siurbdavo, kaip veršiukas  Nes mama vis pajuokaudavo mano, kad jau virš dviejų o pieno pas mane, kaip pas ,,,  Tiesiog maistui susidomėjimas atsirado. O aš tikiu, kad žolės daro stebūklus juk senovei, vaistų nebūdavo  o ir ne vaistuose čia esmė  oi atrodytu lyg ir reklama, bet juk žolelės, kaip man minėjo parinktos būtent tos, kurios galimos tokiems žirniukams sakė, kad net kūdikiukams galima jos duoti, bet tada plikyt mažiau reikia ar žiubsnelį mažesni berti. Tikrai pabandykit juk tik arbata Kaip laikotės visos kitos mamukai, kaip jūsų pabiručiai aš naktinėju  akys stačios  [/quote] Ojei, wikonda, greit sakyk, kur man tą arbatytę rasti???
piene78
2008 07 17, 08:23
QUOTE(wikonda @ 2008 07 17, 02:27) Žinai ką bet jau minėjau lyg nusipirkome "Jadvygos" arbatėlės ji specelizuota Lietuvoje žolininkė. Aš dažnai per televizorių ją matydavau ir galvodavau ot gerai būtų, kad jį kokį žolelių mišinėlį mano berniokui sukurtu, o pasirodo toks yr  ir kaip tik pagal užsakyma mūsų bernužėlems  Vadinas "pumpurėliams" arbatytė ji skatina apetitą, geriną kraujuką ir veike raminančiai, bet ne migdo, o kaip tik mum tokio mišinuko ir reikėjo, nes tuomet nujunkyt pradėjau savo bernužėlį  Žinok ar tik sutapimas ar ne bet įvyko stebūklas jis pradėjo tuomet geriau valgyt dar pilnu tempu maitinau, bet apetitas atsirado ne tik pienukui jį siurbdavo, kaip veršiukas  Nes mama vis pajuokaudavo mano, kad jau virš dviejų o pieno pas mane, kaip pas ,,,  Tiesiog maistui susidomėjimas atsirado. O aš tikiu, kad žolės daro stebūklus juk senovei, vaistų nebūdavo  o ir ne vaistuose čia esmė  oi atrodytu lyg ir reklama, bet juk žolelės, kaip man minėjo parinktos būtent tos, kurios galimos tokiems žirniukams sakė, kad net kūdikiukams galima jos duoti, bet tada plikyt mažiau reikia ar žiubsnelį mažesni berti. Tikrai pabandykit juk tik arbata Kaip laikotės visos kitos mamukai, kaip jūsų pabiručiai aš naktinėju  akys stačios  o kur tu zolycıu galıma gautı  nes dukrıukas ır tolıau nıeko pas mus nevalgo (per 3 savaıtes tık 2 dıenas valge), net neparagauja maısto
Dangiuks
2008 07 17, 08:25
QUOTE(piene78 @ 2008 07 17, 09:23) o kur tu zolycıu galıma gautı  nes dukrıukas ır tolıau nıeko pas mus nevalgo (per 3 savaıtes tık 2 dıenas valge), net neparagauja maısto  va va, ir man jau knieti kur jų gauti, lėksiu pirkti Nepyk, bet klausyk, tai kuo tavo dukriukas gyva, jei per tris savaites tik dvi dienas valgė?
piene78
2008 07 17, 08:40
QUOTE(Dangiuks @ 2008 07 17, 09:25) na tas nıeko nevalgo taı tık MP ır vandenı gerıa, vaıkas blogsta akyse
Dangiuks
2008 07 17, 08:45
QUOTE(piene78 @ 2008 07 17, 09:40) na tas nıeko nevalgo taı tık MP ır vandenı gerıa, vaıkas blogsta akyse ech, kaip ir mano sūnus
pavasarine skrybelaite
2008 07 17, 12:44
Mano pati didziausia nevalgiuke, tai desimtmete. Nesuprantu kuo ji gyva  Be to man kazkaip atrodo kad jos skonio supratimas toks siauras... Nu jai viskas neskanu ir visko ji nemegsta  Vidurinioji dukrele, kuriai 8 metai, valgo dukart daugiau. Galvoju gal kokios naturalios priemones, kaip kad serbentai ar dar kazkas padetu... Nors man pasakojo kokius fintus su manim maza isdarinedavo kad tik valgyciau  Net sodindavo ant saldytuvo
Mama Elena
2008 07 22, 12:22
labukas, mamytes, as taip pat turejau IR TURIU sunkumu su valgymu...  ziauriai isgyvenau ir tebeisgyvenu  , nes galvoju, kad gaminti nemoku... kad nekūribinga, mat pusseseres ir kitos drauges-mamytes prigalvoja visokiu skanumynu is tu paciu produktu!, pvz kose su varske maiso (man nuo minties negera darosi, o vaikuciui patinka!!!) dar labai liudna ir todel, kad su auklyte beveik visada viska valgo, su manimi ir teciu - NE!  gal turite kokiu internetiniu nuorodu, kur galima butu paskaityti apie kudikiams skirtus receptus, arba gal turite pacios kokiu ideju??? buciau dekinga...
QUOTE(Dangiuks @ 2008 07 17, 08:21) Ojei, wikonda, greit sakyk, kur man tą arbatytę rasti???  QUOTE(piene78 @ 2008 07 17, 08:23) o kur tu zolycıu galıma gautı  nes dukrıukas ır tolıau nıeko pas mus nevalgo (per 3 savaıtes tık 2 dıenas valge), net neparagauja maısto  Mergaites as pirkau Kaune mugeje  bet yra ir pas mus turguje ir senamiesti. Mergaite cia "Jadvygos zoles" paguglinkit nete ir rasit Vilniaus adresiuka, nes man neduoda imesti svetaines Į ką reiktų atsižvelgti parenkant arbatas vaikams? Vaikams nepatartinos arbatos, kuriose yra augalų, mažinančių kraujo krešamumą (kaštonas, barkūnas); arbatos su augalais, kurie stipriai tonizuoja (pvz., su rapontiku); arbatos su dideliu ežiuolės kiekiu; arbatos su ugniažole, nes tai stipriai veikiantis augalas ir tėvai ne visada gali tinkamai dozuoti mišinį, net jei jame ugniažolės nedaug. Mišinius su gailiu, jei tokie skiriami, reikia vartoti atsargiai, neilgai. Jadvyga Balvočiūtė vaikams sukūrė švelnią žolelių arbatą Pumpurėliams, kuri ruošiama pagal vaiko skonį ir ją galima duoti kasdien. Joje yra žolelių, kurios naudingos augančiam organizmui. Sudėtis: Tikrosios saulėgrąžos žiedlapiai; sėjamosios avižos, šluotinio burnočio, citrininio čiobrelio, paprastosios kraujažolės, paprastojo kiečio žolė, dilgelių kt. Malonaus skonio, švelnaus aromato žolelių rinkinys, sukurtas vaikams. Į jo sudėtį įeina augalai, kurie naudingi augančiam organizmui. Arbata gali būti plikoma įvairaus stiprumo, atsižvelgiant į vaiko amžių ir skonį, bei duodama gerti kaip kasdienė arbata. Tačiau ši arbata tinka ir kito amžiaus žmonėms. Neturintiems apetito vaikams naudingos žolelės, kurios stimuliuoja virškinimo sistemą į tokios arbatos sudėtį įeina: Trilapio pupalaiškio ir paprastosios trūkažolės šaknys; paprastojo kiečio, paprastosios kraujažolės, siauralapio gauromečio ir mėtos žolė; siauralapio gysločio ir vaistinės šventagaršvės lapai; raukšlėtalapio erškėčio vaisiai. Šioje arbatoje yra augalų, kurie gerina apetitą, skatina skrandžio sulčių išsiskyrimą, kepenų ir kasos veiklą. Hiperaktyviems vaikams naudingos žolelės, kurios mažina dirglumą. Iš jų sudaryta arbata. Sudėtis: Paprastojo dalgučio, paprastojo raudonėlio, paprastojo kiečio, trikertės žvaginės ir mėlynžiedės liucernos žolė; kt. Arbata su augalais, naudojamais esant padidėjusiam dirglumui, neurozėms, išgąsčiui. Jie ramina žmones, kurie kenčia nuo baimių, nerimo ir streso. Kuriant mišinį siekta, kad jis nesukeltų mieguistumo dienos metu. Kai kamuoja naktinis vaiko šlapinimasis, naudingos žolelės, kurios veikia raminančiai, gydo neurozę. Sudėtis: Paprastojo dalgučio, trikertės žvaginės, saldžialapės kulkšnės, paprastojo kiečio, pelkinės vingiorykštės, šluotinio burnočio, paprastojo raudonėlio žolė, didžiosios dilgėlės, paprastosios gervuogės lapai. Ši arbata su augalais, kurie naudojami, esant vaikų neurozėms, vaikų naktiniam šlapinimuisi jie vaikus ramina ir stiprina
Dangiuks
2008 07 22, 14:00
QUOTE(wikonda @ 2008 07 22, 14:38) Mergaites as pirkau Kaune mugeje  bet yra ir pas mus turguje ir senamiesti. Mergaite cia "Jadvygos zoles" paguglinkit nete ir rasit Vilniaus adresiuka, nes man neduoda imesti svetaines Į ką reiktų atsižvelgti parenkant arbatas vaikams? Vaikams nepatartinos arbatos, kuriose yra augalų, mažinančių kraujo krešamumą (kaštonas, barkūnas); arbatos su augalais, kurie stipriai tonizuoja (pvz., su rapontiku); arbatos su dideliu ežiuolės kiekiu; arbatos su ugniažole, nes tai stipriai veikiantis augalas ir tėvai ne visada gali tinkamai dozuoti mišinį, net jei jame ugniažolės nedaug. Mišinius su gailiu, jei tokie skiriami, reikia vartoti atsargiai, neilgai. Jadvyga Balvočiūtė vaikams sukūrė švelnią žolelių arbatą Pumpurėliams, kuri ruošiama pagal vaiko skonį ir ją galima duoti kasdien. Joje yra žolelių, kurios naudingos augančiam organizmui. Sudėtis: Tikrosios saulėgrąžos žiedlapiai; sėjamosios avižos, šluotinio burnočio, citrininio čiobrelio, paprastosios kraujažolės, paprastojo kiečio žolė, dilgelių kt. Malonaus skonio, švelnaus aromato žolelių rinkinys, sukurtas vaikams. Į jo sudėtį įeina augalai, kurie naudingi augančiam organizmui. Arbata gali būti plikoma įvairaus stiprumo, atsižvelgiant į vaiko amžių ir skonį, bei duodama gerti kaip kasdienė arbata. Tačiau ši arbata tinka ir kito amžiaus žmonėms. Neturintiems apetito vaikams naudingos žolelės, kurios stimuliuoja virškinimo sistemą į tokios arbatos sudėtį įeina: Trilapio pupalaiškio ir paprastosios trūkažolės šaknys; paprastojo kiečio, paprastosios kraujažolės, siauralapio gauromečio ir mėtos žolė; siauralapio gysločio ir vaistinės šventagaršvės lapai; raukšlėtalapio erškėčio vaisiai. Šioje arbatoje yra augalų, kurie gerina apetitą, skatina skrandžio sulčių išsiskyrimą, kepenų ir kasos veiklą. Hiperaktyviems vaikams naudingos žolelės, kurios mažina dirglumą. Iš jų sudaryta arbata. Sudėtis: Paprastojo dalgučio, paprastojo raudonėlio, paprastojo kiečio, trikertės žvaginės ir mėlynžiedės liucernos žolė; kt. Arbata su augalais, naudojamais esant padidėjusiam dirglumui, neurozėms, išgąsčiui. Jie ramina žmones, kurie kenčia nuo baimių, nerimo ir streso. Kuriant mišinį siekta, kad jis nesukeltų mieguistumo dienos metu. Kai kamuoja naktinis vaiko šlapinimasis, naudingos žolelės, kurios veikia raminančiai, gydo neurozę. Sudėtis: Paprastojo dalgučio, trikertės žvaginės, saldžialapės kulkšnės, paprastojo kiečio, pelkinės vingiorykštės, šluotinio burnočio, paprastojo raudonėlio žolė, didžiosios dilgėlės, paprastosios gervuogės lapai. Ši arbata su augalais, kurie naudojami, esant vaikų neurozėms, vaikų naktiniam šlapinimuisi jie vaikus ramina ir stiprina aaaaaaačččččččččččiūūūūūūūūūū  Einu ieškoti Papildyta:Ir jau radau, mamytės: Čia kokių arbatyčių yra: http://www.mirra.lt/Default.aspx?Element=I...on=ViewArticlesO čia, kur yra, kur rasti: http://www.mirra.lt/Default.aspx?Element=I...on=ViewArticles
joviliukste
2008 07 22, 14:31
Aciu wikonda kad mus apsvietei  butinai pabandysiu sios arbateles grizus gauti, nes musu reikaliukai labai liudni  valgo daug vaisiu, taip pat pradejo spinatus, megsta brokolius, megsta zirnelius, vaisius taj turbut visus isskyrus arbuza. bet kartais buna labai liudnu dienu, kai duoniuka sugriauzia ir pienelio. snd dziaugiaus, nes pusryciam (kurie pas mus 12 val) suvalge jogurto ir 2 bananus. bet zinau, kad iki vakaro taj bus vienintelis jos maistas.apie 6 val.kai grista tetis daugiau suvalgo, o vakarienei tik pienelis.tikrai liudna, svoris krenta, o gyd.tik pasake kad vasara ir kad nusilaksto  greiciau i lt gristumem, idomi kitu gyd.nuomone. Papildyta:QUOTE(Dangiuks @ 2008 07 22, 12:00) aaaaaaačččččččččččiūūūūūūūūūū  Einu ieškoti Papildyta:Ir jau radau, mamytės: Čia kokių arbatyčių yra: http://www.mirra.lt/Default.aspx?Element=I...on=ViewArticlesO čia, kur yra, kur rasti: http://www.mirra.lt/Default.aspx?Element=I...on=ViewArticles  geras keik cia sauniu arbateliu  butinai reiks isigyti, net neisivaizdavau kad gali buti arbata nuo plauku slinkimo
Aš, tai tikiu kad jos padeda juk mes čiobreliais gerklytę gydomės, bet tik tik pajuntu, kad jau griebia, bet purškala visada vaistinėlėje turiu ir tabletyčiu pačiulpti, bet pradžioj išbandau pieną karštą su medum, bet taip nepratęs prie karštesnio skysčio  aš jam visiškai atvėsinta duodu, tai tik pajunta karštesne sriubytė liepia pūsti  Niu žinok tikrai gailu, bet galiu nuraminti mano dabar tiek ryja, o svoris kaip stovi taip stovi  nu bet mano vaiko judrumas tu neįsivaizduoji jis nevaikšto o bėgioja, o jei lauke būnam, tai retai kada jis eina  skrieja  tai tikiu iš kur tų lašinukų pas jį bus šaunuolė gražutė tavo pupa  mane didesnis sliekiukas  B8tinai mergi2kos para6ykit, kaip tos arbatyt4s, ai tiesa juk tu ne LT
joviliukste
2008 07 23, 15:04
mes rugseji gristam 2 men.i lt paatostogauti su pupa, taj va tada butinai isbandysime rekomenduota arbatyte  zinok maniske irgi lb aktyvi, as nemoku ne apsakyt, ir pietu nebemiega, nuo 9 ryto iki 9 -10 vakaro lauke, isnesu i lauka pavalgyt, begu paskui ir maitinu, nes jei parnesu namo taj tiek verkia ir is viso nieko nevalgo.turbut nereik noret kad gramai vasara augtu  nusilaksto vaikiukai. gal dangiuks anksciau isbandys arbatyte ir parasys jau iki rugsejo atsiliepimus
Dangiuks
2008 07 23, 22:16
Niu bet geras, gal visi nevalgiukai tokie aktyvūs??? Nes mano vaikinukas irgi niu visi, kas žino, kaip mums sunku su maitinimu ir tiek dieniniu, tiek naktiniu miegu, stebisi, iš kur jis tiek energijos turi O arbatytę žinokite vakar vakare ir nusipirkome  Šįryt jau užplikiau  Net man skani ji  Gerai, kad maniškis bent mėgsta arbatytes ir vandeniuką, tai visą buteliuką per dieną tos arbatėlės ir išgėrė, niu, viena diena aišku rezultatų neduos, žiūrėsime toliau, laikykite už mus nuoširdžius kumštukus ir laukite komentarų
joviliukste
2008 07 24, 00:23
QUOTE(Dangiuks @ 2008 07 23, 20:16) Niu bet geras, gal visi nevalgiukai tokie aktyvūs??? Nes mano vaikinukas irgi niu visi, kas žino, kaip mums sunku su maitinimu ir tiek dieniniu, tiek naktiniu miegu, stebisi, iš kur jis tiek energijos turi O arbatytę žinokite vakar vakare ir nusipirkome  Šįryt jau užplikiau  Net man skani ji  Gerai, kad maniškis bent mėgsta arbatytes ir vandeniuką, tai visą buteliuką per dieną tos arbatėlės ir išgėrė, niu, viena diena aišku rezultatų neduos, žiūrėsime toliau, laikykite už mus nuoširdžius kumštukus ir laukite komentarų   saunu kad jau isigijot, laukiu atsiliepimu labai  as kaip tik ir galvoju, kadd butu ka diena paduot gert tuo paciu, nes jau nebeismanau ka ir duoti, ji tik praso gert gert, o as bijau kad per daug skranduko nepripildytu, todel pieno neduodu diena, o arbata vieninetele ji ramuneliu ir vaisine megsta, tad manau si arbatele kiek padetu kiek ne, bet butu ir labai geras sprendimas, ka atsigerti
Matau, mamos, kaip vargstat...maniau kad mes bene vieni tokie nevalgiukai, bet pasirodo, bedeliu daugiau yra. Gal ir patirtim pasidalinsit. Tiesa, mums dar tik 7.5 men., bet ateitis man jau aiski siandien - nieko neisiulau apart MP. Rekiam, verkiam, raitomes..ko nedariau ir zaidimo budu, ir piktuoju meginau duot darzoves, vaisius, koses - nefiga (sorry uz ishsireiskima). Kantrybe baigia ishsekt, fantazija jau ishbleso...nezinau ka ir bedaryt. Niekas netinka, lupas suciaupia, o jei pasispyriosi ir meginsi igrust shauksteli i burna, tai dudas paleis ir baigsis visi valgymai...per men 100 g priaugom...sakes!
Dangiuks
2008 07 24, 11:54
QUOTE(Vuke @ 2008 07 24, 12:13) Matau, mamos, kaip vargstat...maniau kad mes bene vieni tokie nevalgiukai, bet pasirodo, bedeliu daugiau yra. Gal ir patirtim pasidalinsit. Tiesa, mums dar tik 7.5 men., bet ateitis man jau aiski siandien - nieko neisiulau apart MP. Rekiam, verkiam, raitomes..ko nedariau ir zaidimo budu, ir piktuoju meginau duot darzoves, vaisius, koses - nefiga (sorry uz ishsireiskima). Kantrybe baigia ishsekt, fantazija jau ishbleso...nezinau ka ir bedaryt. Niekas netinka, lupas suciaupia, o jei pasispyriosi ir meginsi igrust shauksteli i burna, tai dudas paleis ir baigsis visi valgymai...per men 100 g priaugom...sakes!  Ech, atrodo, kad apie mano vaiką kalbate  Tik maniškis dar ir atpylinėdavo baisiausiai, jei bandydavau kažką įsiūlyti, ne MP  Tik mėnuo kaip nebeatpila(tfu tfu tfu), bet vis tiek įsiūlau tik skystos sriubytės maximum 4 arbatinius šaukštelius  Bet tai maniškiui 1,4metukai O koks jūsų hemoglobinas, šiaip koks kraujukas? Kaip naktį miega? Dievuliau, merginos, mano vaikinukas, niu vis keldavosi naktį kas valandą ar dažniau, užvalgydavo MP, pasupdavau ir toliau miegodavo, o dabar jau trečia naktis, pabunda, užvalgo, pasupu, miega, o maždaug nuo 2 ar 3val nakties, košmarai prasideda - verkia baisiausiai, sūpuoju, myluoju, nuraminu, bet nemiega ir viskas... Ir taip iki ryto prasikankinam  Nebesuprantu, kas vyksta, bet stoga jau man visai čiužia, nežinau, kur kreiptis, vis tiek turi būti ir Lietuvoje, kas mums galėtų padėti, aš manau čia viskas ir su MP susiję, juk ir anksčiau vis keldavosi, blaškydavosi... Niu, bet dabar, nežinau, kaip man toliau tempti  Gal kuri žinote gerą homeopatą, kuris gali mums padėti dėl miego sutrikimų, gal kuri ką girdėjot, gal kas kur kada koks homeopatas nevalgiam vaikui padėjo? Važiuotume jau bet kur, kad tik kas padėtų
piene78
2008 07 24, 12:11
pas mus ırgı tas pats tebesıtesıa ır kaıp daugumos cıa vaıkıukaı labaı aktyvı, ıs kur tos energıjos ıma neısıvaızduoju kaı ıstısom savaıtem nıeko nevalgo apart mp Dangiuks pas mus ırgı problemos ır su naktınıu ır su dıenınıu mıegu, ne tık kad sunkıaı uzmıega, bet ır daznaı pabunda verkıa po to vel sunkıaı uzmıega, kartaıs padeda Sedalia kartaıs pasıplıuskenımaı vandenyje padeda, bet ır taı tık kartaıs
QUOTE(Dangiuks @ 2008 07 24, 12:54) Ech, atrodo, kad apie mano vaiką kalbate O koks jūsų hemoglobinas, šiaip koks kraujukas? Kaip naktį miega? Dievuliau, merginos, mano vaikinukas, niu vis keldavosi naktį kas valandą ar dažniau, užvalgydavo MP, pasupdavau ir toliau miegodavo, o dabar jau trečia naktis, pabunda, užvalgo, pasupu, miega, o maždaug nuo 2 ar 3val nakties, košmarai prasideda - verkia baisiausiai, sūpuoju, myluoju, nuraminu, bet nemiega ir viskas... Ir taip iki ryto prasikankinam  Nebesuprantu, kas vyksta, bet stoga jau man visai čiužia, nežinau, kur kreiptis, vis tiek turi būti ir Lietuvoje, kas mums galėtų padėti, aš manau čia viskas ir su MP susiję, juk ir anksčiau vis keldavosi, blaškydavosi... Niu, bet dabar, nežinau, kaip man toliau tempti  Gal kuri žinote gerą homeopatą, kuris gali mums padėti dėl miego sutrikimų, gal kuri ką girdėjot, gal kas kur kada koks homeopatas nevalgiam vaikui padėjo? Važiuotume jau bet kur, kad tik kas padėtų  Oj bedeles...kraujuka musu dar ims tirt - nes jau balti atrodom (na MP baltas, tai ir vaikas nieko kito nevalgydamas aristokratiskai bala  butu juokinga jei negraudu. Dabar buvom po ilgos keliones - tai laiko skirtumas visai proteli buvo pamaises, naktim nemiegojo. Siandien pirma naktis (tfu tfu tfu) kai "miegam" - tai reiskia, kad keliames kas 2 val. Stogas ir man ciuozia, jau prasau MB kad nestu lelka man maitint nes pati nebeturiu jegu su pilnu darbo kruviu dar ir vaika naktim taip daznai maitint. Kazkoks absurdas...jauciu ir mums reiks homeopato. Girdejau kad Vilniuj kazku senamiesti vienas toks neblogas vyriokas darbuojasi - reikes pasidomet, kai drauge is atostogu gris, tada galesiu i az parasyt.
Dangiuks
2008 07 24, 13:33
QUOTE(piene78 @ 2008 07 24, 13:11) pas mus ırgı tas pats tebesıtesıa ır kaıp daugumos cıa vaıkıukaı labaı aktyvı, ıs kur tos energıjos ıma neısıvaızduoju kaı ıstısom savaıtem nıeko nevalgo apart mp Dangiuks pas mus ırgı problemos ır su naktınıu ır su dıenınıu mıegu, ne tık kad sunkıaı uzmıega, bet ır daznaı pabunda verkıa po to vel sunkıaı uzmıega, kartaıs padeda Sedalia kartaıs pasıplıuskenımaı vandenyje padeda, bet ır taı tık kartaıs Niu, mums jau niekas nepadeda, neurologė poliklinikoje buvo keleriopų homeopatinių vaistukų išrašiusi, nei velnio ne geryn  Maudėm ir žolelių nuoviruose, ir vakare prieš užmiegant dūkti nebeleidom, ir kaip tik leidom, kad išsidūgtų, ko tik neprimastėm, ale nieks nepadeda QUOTE(Vuke @ 2008 07 24, 14:07) Oj bedeles...kraujuka musu dar ims tirt - nes jau balti atrodom (na MP baltas, tai ir vaikas nieko kito nevalgydamas aristokratiskai bala  butu juokinga jei negraudu. Dabar buvom po ilgos keliones - tai laiko skirtumas visai proteli buvo pamaises, naktim nemiegojo. Siandien pirma naktis (tfu tfu tfu) kai "miegam" - tai reiskia, kad keliames kas 2 val. Stogas ir man ciuozia, jau prasau MB kad nestu lelka man maitint nes pati nebeturiu jegu su pilnu darbo kruviu dar ir vaika naktim taip daznai maitint. Kazkoks absurdas...jauciu ir mums reiks homeopato. Girdejau kad Vilniuj kazku senamiesti vienas toks neblogas vyriokas darbuojasi - reikes pasidomet, kai drauge is atostogu gris, tada galesiu i az parasyt. Niu, mūsų irgi visa šeima balti, tai dar nieko nereiškia, gal viskas dar normos ribose Jetus, pala, tai kaip tu dar ir dirbi??? Nesuprantu??? O tai kaip dieną? Vis leki namolio pamaitinti??? Jetus, kaip įdomu apie kurį čia homeopatą? Aš jau sužinojau kelias pavardes, niu, bet kažin kas tikrai mums padėtų, juk neisiu pas pirmą pasitaikiusį  O MB tai jau gerus pusę metų irgi naktim keliasi, nežinau, kaip jis paveža, nes maniškį gi sūpuoti reikia, nešioti, o aš jau to nebesugebu, juk jis jau dičkis, man rankos nutirpsta, galva ima svaigti...
QUOTE(Dangiuks @ 2008 07 24, 14:33) Niu, mums jau niekas nepadeda, neurologė poliklinikoje buvo keleriopų homeopatinių vaistukų išrašiusi, nei velnio ne geryn  Maudėm ir žolelių nuoviruose, ir vakare prieš užmiegant dūkti nebeleidom, ir kaip tik leidom, kad išsidūgtų, ko tik neprimastėm, ale nieks nepadeda Niu, mūsų irgi visa šeima balti, tai dar nieko nereiškia, gal viskas dar normos ribose Jetus, pala, tai kaip tu dar ir dirbi??? Nesuprantu??? O tai kaip dieną? Vis leki namolio pamaitinti??? Jetus, kaip įdomu apie kurį čia homeopatą? Aš jau sužinojau kelias pavardes, niu, bet kažin kas tikrai mums padėtų, juk neisiu pas pirmą pasitaikiusį  O MB tai jau gerus pusę metų irgi naktim keliasi, nežinau, kaip jis paveža, nes maniškį gi sūpuoti reikia, nešioti, o aš jau to nebesugebu, juk jis jau dičkis, man rankos nutirpsta, galva ima svaigti... Tikrai suprantu...rojuj vieta garantuota  Mes dar kol kas mazos, bet augam, augam. O diena palieku nutraukto, arba speju pamaitint pati - puse dienos namie dirbu, kita puse susitikimai arba i ofisa varau - totalus durdomas, bet kazkaip prisitaikom. As ir tikiuosi kad baltumas dar nieko nereiskia...pradedu pat mastyt kad valgyt kad daugiau gelezies per piena vaikas gautu. Ir nesutik zmogus su senoliu pasakymais "zmogus planuoja, Dievas juokiasi" - planavau maitint tik iki 6men...o dabar uzraukiau visus planus - sedesim jauciu iki 3m...kosmarai
Dangiuks
2008 07 24, 13:54
QUOTE(Vuke @ 2008 07 24, 14:41) Tikrai suprantu...rojuj vieta garantuota  Mes dar kol kas mazos, bet augam, augam. O diena palieku nutraukto, arba speju pamaitint pati - puse dienos namie dirbu, kita puse susitikimai arba i ofisa varau - totalus durdomas, bet kazkaip prisitaikom. As ir tikiuosi kad baltumas dar nieko nereiskia...pradedu pat mastyt kad valgyt kad daugiau gelezies per piena vaikas gautu. Ir nesutik zmogus su senoliu pasakymais "zmogus planuoja, Dievas juokiasi" - planavau maitint tik iki 6men...o dabar uzraukiau visus planus - sedesim jauciu iki 3m...kosmarai  Vajetus, niu linksmai gyveni, sukiesi kaip skruzdėlytė  Tu nepyk, aš geranoriškai - o neįmanoma bent iki metų tau nedirbti?  Juk pačiai sveikata sušlubuos Dėl maitinimo žinok ir aš planavau, aš jau nuo metų vis pasiruošus nutraukti, jau ir bandžiau, niu niekaip, nei per kur
Noreciau ir iki 2.5 bent. Ale darbas ne LT imonej - daugiau atostogu nei 4 men neduoda  dziaugiuosi bent tuo kad supratingi - daugiau namie leidzia but, dirbt is home office...toli vazinet netenka kuri laika. Kaip nors ishaugsim tuos nevalgymus, svarbu, kad sveiki butu
QUOTE(Dangiuks @ 2008 07 24, 13:33) Niu, mums jau niekas nepadeda, neurologė poliklinikoje buvo keleriopų homeopatinių vaistukų išrašiusi, nei velnio ne geryn Pupa  nugis kas čia dabar  kaip šiuo metu laikotės Aš pirkau Matyčiui vaistukų parašyk AŽ tikrai duosiu kokius naudojome super suveikė. Net neįsivaizduoji koks aš vaikščiojantis lavonas buvau atjunkymo periodu, kai dabar prisimenu nupurto. Bet viskas susitvarkė, nes turiu mylinčia šeimą  O tie nuovirai pati kiek visko pribandžius ir melisos šaknų ir levandų  ir melisos su jūros druska man regis čia tik suaugusiam pareklaksuoti, bet mano nervų kamuoliukui neveikia, po vonios ir taip lūžta net žolelių nereikia  Kaip mielosios visos laikotės. Vasarėlė žinoma puiku, Gelyteee gal užsuksi kada. Joviliukste ar gavot arbatėlių pirkti Mes vėl nelabai valgom, sakau užsibadėjo  ta prasme šilta valgo po truputuką vos ką įkišu, tai gal skrandukas susitraukė, nes tik ką bepasiūlytum nenoniu  džiaugiuos, kad vaisius bent valgo. Pusryčiam apelsinas  o šian po maudynių užsukom cepelinų, tai kirto net ausys linko Dangiuks maitink tu savo kleckūna iki tryjų  tai dar pusantrų metelių nereiks galvos sukti nepyk pokštauju  O jei rimtai juk jis man toks mažulytis pažiūriu i tavo parašiuką  Aš begalo laiminga, kad išmaitinau iki 2 metukų ir 2 mėnesiukų  bet jei ne mano sveikata beje sunyčio dėka likau, kaip šapelis  tai dar būčiau maitinus  nes daržiukas mum nešviečia  tryjų metukų lauke operaciją
Sveikos gyvos, as su savo 7.5 men mergyte i nevalgiuku bureli jungiames. MP valgome neblogai, taciau visa kita....  Pusryciams 3 sauksteliai varskytes, per pietus tiek pat sauksteliu darzoviu koses, na o vakarienei gal kokie 5 sauksteliai darzoviu koses su mesyte. Per menesi priaugom 100 g. Padare kraujo tyrima - mazas hemoglobinas, tai dabar geriam gelezies lasiukus, o jie brrrrrrrr.... kokie neskanus. Reikia dar ismones dideliausios juos sugirdyti. Tai va, galvoju perskaitysiu temute nuo pradzios iki galo ir gal rasiu kokiu geru patarimu, kaip to maistelio ikisti kad to svorelio daugiau priaugti
QUOTE(Taya @ 2008 08 04, 23:27) Sveikos gyvos, as su savo 7.5 men mergyte i nevalgiuku bureli jungiames. MP valgome neblogai, taciau visa kita....  Pusryciams 3 sauksteliai varskytes, per pietus tiek pat sauksteliu darzoviu koses, na o vakarienei gal kokie 5 sauksteliai darzoviu koses su mesyte. Per menesi priaugom 100 g. Padare kraujo tyrima - mazas hemoglobinas, tai dabar geriam gelezies lasiukus, o jie brrrrrrrr.... kokie neskanus. Reikia dar ismones dideliausios juos sugirdyti. Tai va, galvoju perskaitysiu temute nuo pradzios iki galo ir gal rasiu kokiu geru patarimu, kaip to maistelio ikisti kad to svorelio daugiau priaugti Musu tas pats laukia - be MP nieko neimam, tad baisu ta kraujo tyrima darytis, taciau neishvengiama - sia savaite eisim. Praeita menesi irgi tik 100g priaugom. O kaip su ugiu? Gal stiebiasi daugiau nei i sonus eina Mes dabar duodam i rankas maista - sausaini, lasini, rauginta agurka - vienzo nevadovelinius dalykus tokio amziaus vaikui, bet nors kazkiek paciulpia - kad valgo tai toli grazu...ne neitariau kad su tokiu nevalgymu susidursiu
piene78
2008 08 05, 12:45
mano mazule per menesı ne tık kad neprıaugo, bet dar ır numete 100g,  jau ıs proto veda tas vaıko nevalgumas  neısvaızduoju ıs kur dar pas ja randası energıjos duktı, jau trupınelı kokı ı burna ısıkıs taı man dıdzıausıa svente
joviliukste
2008 08 06, 13:07
QUOTE(wikonda @ 2008 08 03, 18:08) labutis.zinok nerado teta tu arbateliu  na bet nieko tokio, nes uz men.busiu pati lietuvoj taj ir susirasiu pati  ir butinai ieskosiu pagalbos siuo klausimu (nevalgumo) ir kraujo tyrimus pasidarysim (kuriu lb bijau kazkodel)....nes pas mus nevalgiadieniai, ir as tikrai galvoju, kad jai skranukas suitraukes jau, ji nieko niekada nebenori o kas jusu per operacija laukia? jetuss kaip gaila kad tokius maziukus jau operuoti reikia stiprybes visom mamytem Papildyta:QUOTE(piene78 @ 2008 08 05, 10:45) mano mazule per menesı ne tık kad neprıaugo, bet dar ır numete 100g,  jau ıs proto veda tas vaıko nevalgumas  neısvaızduoju ıs kur dar pas ja randası energıjos duktı, jau trupınelı kokı ı burna ısıkıs taı man dıdzıausıa svente man tas pats, kai suvalgo ka nors taj net sirdis dziaugiasi mum buvo laiko kai svoris nukrisdavo ir net po puse kilo. db nekrenta,, taciau kazkur 6men. nebeauga visiskai, ir po 2 men.mum bus didysis sveikatos tikrinimas, as i juos su baime einu, vis del to svorio
QUOTE(joviliukste @ 2008 08 06, 13:07) stiprybes visom mamytem  Oi laikysiu už jus špygutes  bet tikiu, kad viskas bus gerai ir tavo širdelė nurims,. Sunku manau bus ieškot priežaščių  pas ką manai kreiptis  tiesa sakiai gerą gydytoja turit  O mum apetitas labai svyruoja, atrodo rytą tik kiaušinuką tesulesa, bet po to vakare atsigriebia su kaupu Bet kū daryt, kaip pripratinti prie grūdų košių, nes tik grikius ir ryžius tepripažysta  Žinok aš ir manau, kad skrandukas pas mum susitraukęs, bet geria jis daug skysčių tai telpa nemažai Pradedu tikėti, kad tikrai tiesiog toks augimas ir teks susitaikyti, kad mano sūnelis, kaip smilgelė  Bet iš kur ten bus riebaliukų, jei mes su vyru abu kūdi  genai daro savo. Koks ūgis tavo princesės, aš vis pergyvenau mano mano vyrukas per žemas Bet, kai nuėjau pas draugę ir pamačiau, kad jos keturmetis sulyg manuoju Ji sako tu juokauji geras žemas Mum pirščiukus operuos, oi galvos skausmas, nes ieškau info. Reiks važiuoti į Vilnių konsultuotis su gydytojais, nes Kauno ortopedai neaiškūs man  jie sako dar reik paauginti pirščiukus, o va vienos mamytės berniukui buvo atliktaoperacija ir sakė, kad kuo greičiau kol nevaikšto  nu ir suprask tuos gydytojus. Bet mum čia daugiau bus kosmetinė plastinė operacija, tačiau labai neramu vis dėl to narkozė pilna bus
joviliukste
2008 08 06, 21:12
siandien buvo drauge su savo leliais, taj jos 1.3men. mergyte didesne uz maniske  musu ugis 84cm. snd pasveriau ant savo svarstykliu taj lygiai 11kg.rodo.siaip nera auksta ir nebus, nes mes su mb labai mazi, mano 164, o jo 168cm.taj jau musu lelka tikrai nebus auksta  net ir giminej nera aukstu, taj va del to nepergyvenu mano lelka kol kas gyva vaisiais, ka tik sukirto 2slyvas ir persika (cia jos vakariene), o pietum biski brokoliu su makaronais, o pusryciu maniske is viso nepripazysta  13 val.mes valgom tai ka vadinam pusryciais kaip gaila kad tavo mazuciukui teks patirti operacija.na mane neramina tie musu sirdutes uzesiukai,kurie jei nepraeis, taj irgi lauks operacija na pirma zinoma kalbesiu su savo gydytoja del nevalgumo, nors jau ne kart kalbejom, bet ji mane ramina, db rimtai remsiu prie sienos.na ji mane ramina nes musu kraujo tyrimai visada labai geri budavo, taj bent tiek nuramindavo. na jus laikykites.o kaip ta arbtayte padeda?
|
|