Musu paneles, tai valgios. Kartais net baisu, atrodo kad perdaug ryja, bet byna ir dienu kad nenori. Tiesiog nekreipiu i tai demesio ir tiek. Tik pasistengiu, kad saldumynu negautu.
ar jis sveikutis? Na gal neseniai sirguliavot, geret vaistuku, tai del to gali pablogeti apetitas. Bandyk dar ir dar karta, gal tiesiog reikia atrasti, kas jam butu skanu. Sėkmės!
Spėju, jog dantukas jums kalasi, todėl vaikas neturi apetito
Duok jam gerti pienuką
na tai tu laiminga mama kristute
Ka daryti su nevalgiadieniais?
As tai nieko ypatingo nedarau,nevalgo tai nevalgo,kai nores pranes...nekisu per prievarta,o tai pradeda ziaugcioti...Jei jau mazavalgadieniai pasireskia nuolatos,einu pas gydytoja ir pasiskundziu.Tada ji israso vitaminu,kuriuos kliackai labai noriai geria ir viskas susitvarko savaime...
tikra tiesa, kad jei vaikas nevalgo keletą dienų, tai po to atsigriebia dvigubai. Bet pas mus tai dažniausiai būna susiję su ligom
Mum kai kalasi dantukai tai buname labai nevalgus, tai tikriausiai ir jum ta pati problemele laukia.
Tikrai gali būti kalti dantukai
Jeigu tikrai kalasi dantukai, reikėtų patepti dantenas pvz. Dentinox, tada jam ne taip skaudės, gal tada ir neatsisakys valgyti. O pienuko vien tiktai jam per mažoka, todėl ir nktį keliasi ir dėl skausmo, ir iš bado. Kai maniškei pradėjo trūkti pienuko, ji irgi dažnai prabudinėdavo, tas pats buvo ir su dantukais
Man taip pat atrodo, kad kalti dantukai
Bandyk gal i kruopu kosyte, pvz. avizas, grikius deti trinto banano. Maniskis valgo tik kruopas, mieliau su bananu ar\ir obuoliu. Deja, visiskai atsisako darzoviu, mesos taip pat. Negaliu net apgauti, idedama i kruopas mesytes, suvalgo kelis saukstus ir spjauna. QUOTE(Lukaa @ 2006 03 29, 17:11) Man taip pat atrodo, kad kalti dantukai Bandyk gal i kruopu kosyte, pvz. avizas, grikius deti trinto banano. Maniskis valgo tik kruopas, mieliau su bananu ar\ir obuoliu. Deja, visiskai atsisako darzoviu, mesos taip pat. Negaliu net apgauti, idedama i kruopas mesytes, suvalgo kelis saukstus ir spjauna. as irgi ne i tema parasysiu, bet mano sūnus nemėgsta nei daržovių, nei mėsos
Mes irgi su valgimu turim problemu. kaip kalesi dantukai tai iš vis kaip matydavo šaukštelį tai rekdavo visų balsu. Mano gydytoja nuo 9 men. pasiule mums po puse šaukškelės vitaminu kiddy gert bet vistiek nieko nepadeda. Kad jis tik pavalgytu aš duodu viską ir mobilu telefona ir žaislus ir žurnalus.
Man taip atrodo kad jis tesiog toks vaikas ir mes visada su valgymu turesim problemu QUOTE(gritte @ 2006 03 29, 18:14) Ir mano mažasis toks pats - nei daržovių, nei mėsos Papildyta: QUOTE(aleksa @ 2006 04 01, 00:05) Mes irgi su valgimu turim problemu. kaip kalesi dantukai tai iš vis kaip matydavo šaukštelį tai rekdavo visų balsu. Mano gydytoja nuo 9 men. pasiule mums po puse šaukškelės vitaminu kiddy gert bet vistiek nieko nepadeda. Kad jis tik pavalgytu aš duodu viską ir mobilu telefona ir žaislus ir žurnalus. Man taip atrodo kad jis tesiog toks vaikas ir mes visada su valgymu turesim problemu Puikiai tave suprantu mano dukrytė tokia buvo
Pas mus irgi problemos su valgymu, nenori valgyti jokių košelių, na tik kellis šaukšelius, o po to - dūdos
Mano mažasis dar nėra paskelbęs nevalgiadienių
QUOTE(bambukas @ 2006 03 27, 20:27) na tai tu laiminga mama kristute Pas mus lygiai ta pati situacija. Jau taip nevalgo, kad net baisu
valgymas ( o gal tiksliau nevalgymas) amžina mūsų bėda. Sūneliui jau 1,8 metuku, o jis dar net 10 kg nesveria. Paragauja koki mažuti kasneli maisto ir viskas, purto galvyte ( suprask, kad daugiau nenoriu). Kartais tiesiog net baisi neviltis apima. Suvalgo ryte 9 val. kokius 8-9 arbatinius saukstelius košės ir iki vakaro 19-20 nelabai ką įkiši į burnytę. O ir vakare ne kažin kiek suvalgo.
Šiaip vaikutis atrodo žvalus, liksmas, neišsekęs, bet kiek jis taip nevalgydamas temps. Gal kas žinote kokių nors apetitą žadinančių vitaminų. Anksčiau duodavau KIDI vitaminus, tai jie lyg ir pagerino valgymą, bet dabar šių vitaminų nebematau vaistinėse. Pasidalinkite patirtimi.
nors mano mazius valgo normaliai ,bet jam duodu Pikovita,jis tikrai apetita kelia,ir informaciniame lapelyje taip parasyta,jei jau atsisako valgyti duodu misinuka ir nelieka alkanas
mano vaikis irgi žiaurus nevalgiukas. ir vitaminais, ir žuvų taukais padėtį bandėm gerint...
Mums taip pat būna nevalgedieniai.
Rytais duokite arbatos su citrina ir medum, šaukštą žuvies taukų, o dėl vitaminų pasitarkite su gydytoju, nes galima ir vitaminų perdozuoti, tai tada išviso vaikas nebevalgo
Aš savo vaiką sodindavau prie lango ir rodydavau visokias varnas, kol ta užsižiūrėjusi į jas valgydavo Su manim mama irgi vargo-per dieną 3 šaukštus tik sumaitindavo, bet kai užaugau, tai atsivalgiau
ir mes toki nevalgiuka turim
Musų irgi labai nevalgiukas nežinau ką dar išgalvoti kad jis bent porą šaukšteliu pavalgytu dabar duodu vitaminus Pikovit bet rezultato kažkaip nelabai matosi
Maniske taip pat nemegeja valgyti...ryte kokius 5-7saukstelius koseles, ir stop!....bet jei pradeda zyzti, tai duodu misinelio, tada jau ramiakas...
Toki buda tai as zinau mano jejgu galima butu tai visas dienas tik desreles ir valgytu ir misinuka gertu
Kaip man vienas gydytojas pasake,nera vaistu,kad vaikas pradetu valgyti. Mes irgi vargstam nuo pat pirmu dienu,misinuka net prastai gerdavo. Dabar irgi sunku pamaitint,butinai turi zaisti arba kuo nors susidomejus buti,nes kitaip neimanoma pamaitint. Mum dabar 1,5m bet sveriam irgi tik vos virs 9 kilogramu. Kartais taip nervuoja kai nevalgo ir net nenori,tai is nevilties net verkiu atsisedus
pas mus irgi tas pats auginam nevalgiuka
sveikos mamytes ir pas mus namuose buna tokie nevalgymo periodai
Nors pagal svorį nepasakysi kad mes nevalgiukai,bet sakau užeina tokiais momentasi.seniau budavo valgo kaip koks abžora ir iš tėvėlio lekštės ir iš mamytės,paskui užeina per diena viena kart valgo.. pienuko ir misinuko negeria jau keletas menesiu,ipildavau miau paskutiniu metu jį gėrė,o dabar tik arbateles,netgi sultys neskanu jam.Vaisiu nelabai valgo.... Žodziu širdele skauda kai gamini darai siūlai o jis taip gražiai nea sako ir rodo kad nevalgys...paskui tik maistas keliauja i siuksline..tai dar gerai kad bent koki sureli suvalgo...Šiandien per visa diena,pusę sumuštinio,kelis sausainukus,išgėrė gal kokius 4-5 buteliukus arbatos ir viena kotletuka i ranka pasiėmes,nors daviau su bulviu kosyte tai pora kasniu tokių paragavo o paskui rodo kad nenori arba spauna...Tai nors ka mesiško suvalge bet aš skaitau mažai,nes nei pienuko negeria dar ryta ir vakare jo gertu tai būtų lengviau kazkaip visvien ne tuščias skrandukas... na bet tikiuosi vel užeis valgymo metas ir valgysim visko... Ištiesų iš tos ne vilties kartais tada jau geriau valgo tegul tai ka nori kad ir tuos saldumynus negu kad išvis neima nieko i burnyte..Aš ir anadien sakau pakavosiu sausainukus ir visa kita, nera čia ko saldumynais gyventi...Tai ka manot kai nieko kito nevalgė meduoliukas jau buvo rankose..nu neina tada taip jau nieko ir neduoti..gal darau klaida alia ka daryt? o kita diena pusryciams prasesi sumustinio su rukyta desra ,vis pribega ir šaukia mantai net du suvalge Linki visiems nevalgiukams tapti valgiukais Rucelie dziugu kad Augustėlis dabar valgo
mano dukrytei 1,6m.taip pat yra nevalgi.negeria pieno,nevalgo varskyciu,jogurtu,sureliu.as ja vadinu "vegetare"-pusryciams kartais suvalgo agurkeli,pietums-pomidoriuka,o vakare-kompotas.geria daug,per para iki 4l. teko pasidaryti tyrimus,kaskaip neramu buvo.po to,gerem MULTI TABS vitaminus,kuriu dabar sunku rasti,ir gelezies papilda-zinokit padejo,pradejo geriau valgyti.tiesa,stengiuosi nemaitinti tarp valgymu,padeda,nes vaikas buna isalkes,geriau valgo.kad suzadint
apetita,iki pietu geriam sultis arba valgom nesaldziu vaisiu.bet buna ir prastesniu dienu.javascript:emoticon(':oh') smilie
musu angeliukas buna nevalgus, kai ji tetis maitina. kai as maitinu - jokiu problemu nekyla.
QUOTE(agnixa @ 2006 09 06, 23:10) Kaip man vienas gydytojas pasake,nera vaistu,kad vaikas pradetu valgyti. Mes irgi vargstam nuo pat pirmu dienu,misinuka net prastai gerdavo. Dabar irgi sunku pamaitint,butinai turi zaisti arba kuo nors susidomejus buti,nes kitaip neimanoma pamaitint. Mum dabar 1,5m bet sveriam irgi tik vos virs 9 kilogramu. Kartais taip nervuoja kai nevalgo ir net nenori,tai is nevilties net verkiu atsisedus taigi ir as verkiu iš nevilties (sūnui 1,8 metu, o sveria vos 9 kg 400 g). Maniskis misiniu iš viso negere, anksčiau tai bent valgydavo per pietus varskyte, dabar ir tos nevalgo. Pavargau gaminti maista ir ji siusti i konteineri
tikrai rankas nuleidi, kai gamini spec for baby, o jis tik puse kasnio teistengia padaryti.
mielos mamytes, neskubekite kisti vaikam vitaminu ir gelezies papildu pacios! galit prisidaryti daugiau problemu! siulau nuejus i poliklinika paprasyti kad kraujo tyrimus padarytu, tada zinosit ka daryti. mes taip pat nevalgem, beveik visai ( po sauksteli), kol gydytoja nepadare kraujo tyrimu! pasirodo beprasidedanti mazakraujiste ( lengvos formos). parase specialiu gelezies papildu, ir ka jus manot po 2 sav. maniskis rodo pirstu i saldytuva ir rekia niam-niam.
QUOTE(Rucelie @ 2006 09 06, 09:08) kai jau visai visai nustojo valgyt vaikis, ėmiau džiaugtis bet kuo, kas papuola į burnytę. ir varškės sūreliu su šokoladiniu glajumi (nes be šokolado Pas mus buvo ta pati situacija, kai valgė tik sūrelius, aišku su šokoladiniu glajum
Man visiškai nepažįstamos jūsų problemos, nes aš kariauju su savąja, kad mažiau valgytų. Bet mano krikšatsūnis, tikras nevalgiukas. Jam jau 4 m., atrodo kaip tikra "Osvencimo auka" (negražu taip sakyti, bet...). Tėvai jau nuleido rankas. Bet pastebėjau vieną dalyką (blogą). Kadangi vaikutis mažai valgo, tai tėveliai tarp valgymų jam pyškina sausainius, jogurtus, vaisius (valgo!). O rimto maisto ir nenori.
mums padėjo sūrus vanduo, karta pamačiau kaip laižo šaukštą, kuriuo sūrų vandenį maišiau, tai ėmiau ir įbėriau į virintą vandenuką druskos ir daviau gert, patiko nors man skonis tai šlykštus buvo, dabar duodu silkės irgi padeda
Ar nepastebėjote, kad žuvų taukai skatina apetitą? Aišku, tinka tiems vaikučiams, kurie noriai juos geria. Sūnus pats atsidaro šaldytuvą ir pasiima buteliuką, atseit, reikia įpilti į šaukštelį ir jam duoti.
Per karščius vaikučiai blogiau valgo, sūnelis labai blogai valgėm dygstant vienas po kito dantukams. QUOTE(Zalioji @ 2006 09 07, 18:51) taigi ir as verkiu iš nevilties (sūnui 1,8 metu, o sveria vos 9 kg 400 g). Maniskis misiniu iš viso negere, anksčiau tai bent valgydavo per pietus varskyte, dabar ir tos nevalgo. Pavargau gaminti maista ir ji siusti i konteineri labai gerai pažįstama situacija, ko tik nebandžiau niekas nepadeda dvi dienas gali išbūti soti su trim šaukštais košės. Bet pradėjus lankyti darželį, pasitaisė ir apetitas- su kitais vaikais valgo, bet kai nelankom vėl ožiai ir nenoriu....
Dar informacijos galit susirast temoje Nevalgiukai
Mes irgi kankinames del apetito stokos. Istisas dienas tik kose. Ir tai po tris saukstelius.
Mano pipiras irgi iš nnevalgiųjų - nuo gimimo toks. Retai kada išgerdavo pieno daugiau nie 100ml
ir as vargstu su panos nevalgymu
gal del to, kad mazai dantuku turi (tik 7), o smegenytes pabrinke?? aisku, saldumynu niekada neatsisakytu. praktiskai gyvena tik ant pieno ir dar, kaip bebutu keista, nera is plonuju. is sono paziurejus tikrai nepasakytum, kad nevalgi panele...
sveikutes,ir as vargstu su savo berniuku,jau du metai su virs,jau nuo pat gimimo mes turejom bedu su valgymu,ispradziu kol pienuka sugirdydavau,paskui jau paaugus,tai ko tik nedarydavom ir sokdavom ir dainuodavom,ir suo net lakstydavo po kambari su kamuoliuku,kol vaikas valgydavo,paskui duodavau visus daiktus ciupinet kuriu siaip negalima,telefonus,raktus,kosmetika,zodziu ka tik uzsiemes butu,tai nors kazkiek sukisdavau ,tiesa pamirsau pagrindini dalyka pamineti tai reklama,kol rodydavo reklama tol leisdavo maitinamas,o dabar jau sakau du metukai,bet is esmes niekas nepasikeite,suvalgo kelis saukstukus ir viskas ,nebenoriu,ir daugiau nebeikisi,jei sakysi ,kad valgyk ir kisi per prievarta tai isvems ir tuos kelis kur suvalge,tai as ir nekisu,nenori nereikia,bet kai pagalvoju kiek jis is vis suvalgo,tai graudu darosi
Ir mes turim tokią pačią problemą su valgymu
Šiaip per daug nekreipiau dėmesio, nes valgo daug vaisių, taip pat daug skysčių suvartoja, tik va labai nesmagu pasidarė, kai gydytoja pasakė, kad mano vaikas pagal savo amžių turėtų bent puse kilogramo daugiau svert
patarimas visu nevalgiuku mamoms! mes irgi buvom vieni is tokiu
mes su tuo nevalgymu ir vargstam
Mums ir bėda. Kartais pagalvoju nuo ko ji gyva? Super mažai valgom. Ryte porą kasnių ir po pietų miego sriubytės šiek tiek
Papildyta: Mums ir bėda. Kartais pagalvoju nuo ko ji gyva? Super mažai valgom. Ryte porą kasnių ir po pietų miego sriubytės šiek tiek
Maniškis irgi nieko nevalgydavo, ypač jei aš maitindavau, tėtis dar kažkaip jam viską sumaitindavo
mano vaikas visada gerai valge , o dabar po ligos dingo apetitas . Jinai labai megsta vaisius rugsciai tai kai pavalgydavo pakyldavo apetitas , o dabar negaliu duot ,nes viduriuoja truputi ,ir dar kartais atsikosejus atpila ka katik suvalge. Tai vis siulau miltinius patiekalus , koses . O jinai nemegsta ,net sausainiu bandeliu nelabai , praso svarainiu dziovintu obuoliuku , raugintu agurku.
sūnaus dietos savaitė buvo visai neseniai. Manau, kad gal ir dantys prisidėjo. Tada tai jau tikrai vaikas oru buvo gyvas. Nuo mažumės daugiau mažiau buvo tvarkoj - lakstyt po kambarius nereikėjo, bet pradėjus kambary baigt virtuvėj ar jau užsėdus ant arkliuko būna dažnai. Ką darysi, pasekioju, nes matau, kad kai tėtis kantrybės taip "žaisti" neturi suvalgo perpus mažiau
|