Noreciau pasidalinti su kitomis mamytemis ar teveliais
Aišku, kad neprivalo, bet.. perka, remontuoja, dažo. Galvoju, kad taip daugumoje mokyklų. Sovietmečio reliktas?
Neprivalo, bet ar gi noresi, kad vaikas sedetu jo ugio neatitinkanciame suole ar butu aplinkoje, kurios sienos seniai nemaciusios remonto...
As manau,kad truputi jaukumo tevu lesomis galima inesti,taciau kai tai virsta tiesiog reikalavimu ''visur taip yra ir jus nieko nepakeisit''.Cia mokytojos-aukletojos zodziai.Ji turi savo kabineta,aukletiniai ten tik keliata pamoku per savaite buna,o ji, zinoma, noretu savo darbo aplinka pasigrazinti,vaiku vardu viskas.Jei visa mokykla ar ten puse jos eis i ta kabineta mokytis tai vargu ar po puses metu tu suolu grozis dar bebus islikes.Suprantu,kad mokytojai streikuoja,algos ju mazos,bet ir eiliniam zmogeliui nepinga jug viskas.Norisi tam vaikui kiek galima duoti,tik kartais neisnesa kisene
Na čia bendras tėvu nutarimas. Nemanau, kad mokytojas gali reikalauti didelių sumų remontams.
O beje ir darželius ir mokyklas kol kas remuontuoja tėvai. Taip jau yra..... valstybė tam neskiria lėšų. Todėl remontuoja labiausiai suinteresuoti asmenys- tėvai. Man pačiai teko remontuoti darželio grupę su tėvais, kad mūsų atžaloms būtų jauku ir šilta. Mokykla tas pats, juk ten eina mūsų
As nesu nusiteikusi pries jaukuma vaikams ,taciau ka daryti yiems tevams kuriu pajamos nera labai dideles,o augina ne po viena vaikuti?
Na, nezinau. mes tikrai ne turtuoliai, bet buvom suinteresuoti sutvarkyti klase. Is 28 tevu tevu neprisidejo tik 3 seimos. Bet ju situacija supratom. Jie geranoriskai prisidejo savo darbais.
LABAS VISOMS ,KAS NORS KARTA YRA CIA UZSUKES.dABAR NORECIAU KITA KLAUSIMA UZDUOTI:kokias sumas pinigu jus renkate vasariniam klases remontui?Ar tai pas jus seip ,kosmetinis pasitvarkymas ar darbai reikalaujantys meistro ranku? Man tik sep idomu,gal kam nors irgi
QUOTE(liudnute** @ 2008 04 23, 17:35) LABAS VISOMS ,KAS NORS KARTA YRA CIA UZSUKES.dABAR NORECIAU KITA KLAUSIMA UZDUOTI:kokias sumas pinigu jus renkate vasariniam klases remontui?Ar tai pas jus seip ,kosmetinis pasitvarkymas ar darbai reikalaujantys meistro ranku? Man tik sep idomu,gal kam nors irgi Mes sia vasara nesiremontuosim. Vyresneles penktokes klase remontavom per ziemos atostogas, surinko po 100 litu tik dazams, uz darbus nieko nemokejom, nes vieno vaiko mama vadovauja statybu organizacijai, tai ji parupino darbininkus ir is tevu nieko neeme. O sunus pirmokas Masioto mokykloj, pernai klases remontui rinkom tiek, kiek turbut ne viena mokykla iki siol nerinko QUOTE(kavenska @ 2008 04 24, 09:18) O sunus pirmokas Masioto mokykloj, pernai klases remontui rinkom tiek, kiek turbut ne viena mokykla iki siol nerinko ar nepasmirdo pinigų plovimu? nenorėjot paprašyt kad parodytų sąmatą? QUOTE(kavenska @ 2008 04 24, 10:18) Mes sia vasara nesiremontuosim. Vyresneles penktokes klase remontavom per ziemos atostogas, surinko po 100 litu tik dazams, uz darbus nieko nemokejom, nes vieno vaiko mama vadovauja statybu organizacijai, tai ji parupino darbininkus ir is tevu nieko neeme. O sunus pirmokas Masioto mokykloj, pernai klases remontui rinkom tiek, kiek turbut ne viena mokykla iki siol nerinko Dieve tu brangus va cia tai joo
Siais metais planuojam rinkti po 200 Lt, bet, manau, dar ne pabaiga
Sveikutes.Mokslo metai jau ir lyg pasibaige...Pagaliau rupesciai del klasiu ir i pabaiga.Mano vaiku klases ir po truputi remontuojamos.Rinkom po 150lt.Na puse bedos,dar tiek galima skirti vaiko gerbuviui.O kaip JuS?DAUG PINIGELIU PAKLOJOT PASKUTINIAM KLASIU REMONTAMS?
QUOTE(liudnute** @ 2008 06 13, 20:48) Sveikutes.Mokslo metai jau ir lyg pasibaige...Pagaliau rupesciai del klasiu ir i pabaiga.Mano vaiku klases ir po truputi remontuojamos.Rinkom po 150lt.Na puse bedos,dar tiek galima skirti vaiko gerbuviui.O kaip JuS?DAUG PINIGELIU PAKLOJOT PASKUTINIAM KLASIU REMONTAMS? Negaliu patikėti pati - nei cento nereikėjo palikti Kai mokėsi dukra, tai nesvarbu ar ruduo, ar vasara - nesustojome rinkti tai vienam, tai kitam. O dabar mokosi sūnus, tai jaučiuosi keistai - niekas nieko nerenka, gyvenu lyg normalioje šalyje - mokslas nemokamas
As tai pries esu tiems remontams
QUOTE(Rusniukas @ 2008 06 14, 22:40) As tai pries esu tiems remontams Tikrai suprantu jus,nes man irgi panasus jausmai kyla,tiesiog pykstu kai renkama pinigai vien tik del to kad rinkti.Mes uz tuos pinigelius dazysim grindis[dazu mokykla duoda],sienas ir pirksim sviestuvus,dar lyg tai lubas padazys. tokiu atveju mokykla mums suteikia pirmumo teise gauti naujus suolus...Kokia teise ,aplamai , turi mokykla kelti tevams salygas?
Dukr eis y pirma klase, padare samata ir pranese, kad renka po 300 litu, man sokas... kosmaras.... mano treksdalis algos.. beto atostogos, isvaziuojame ilsetis, yra islaidu... neysivaizduoju ka reikes daryti. tie 300 litai grindu remontui...
QUOTE(Profesorė @ 2008 06 22, 13:29) Dukr eis y pirma klase, padare samata ir pranese, kad renka po 300 litu, man sokas... kosmaras.... mano treksdalis algos.. beto atostogos, isvaziuojame ilsetis, yra islaidu... neysivaizduoju ka reikes daryti. tie 300 litai grindu remontui... Sunku isivaizduoti, kad vien grindu remontui tokia pinigu suma. QUOTE(Profesorė @ 2008 06 22, 14:17) susirinkime sake, kad bus 31 vaikas. man tai sugadino sita zinia atostogu nuotaika, is galvos neiseina Labai uzjauciu ir suprantu.Sugadino Jums nuotaika visai vasarai. Mano paprastas patarimas-nebijokit pasakyti savo nuomones. Juk be grindu vaikui dar ir kitu dalyku reikes ir pratybos~ 50% pabarango,ir paatostogaut norisi,o tie pinigeliai taip sunkiai uzdirbami. man ir 5 litai pinigai...nu nebijokit pasirodit ...neturtinga.As kartais nepatogiai jausdavausi kai tiesiog neturiu pinigu neplanuotoms islaidoms.Dabar psihologiskai nusiteikiau -yra kaip yra.Jei kiti tevai nori skirti labdara mokyklai-prasau,tegul.Jei as galiu-prisidedu,jei ne-tegul paduoda mane i teisma QUOTE(liudnute** @ 2008 06 23, 12:01) Labai uzjauciu ir suprantu.Sugadino Jums nuotaika visai vasarai. Mano paprastas patarimas-nebijokit pasakyti savo nuomones. Juk be grindu vaikui dar ir kitu dalyku reikes ir pratybos~ 50% pabarango,ir paatostogaut norisi,o tie pinigeliai taip sunkiai uzdirbami. man ir 5 litai pinigai...nu nebijokit pasirodit ...neturtinga.As kartais nepatogiai jausdavausi kai tiesiog neturiu pinigu neplanuotoms islaidoms.Dabar psihologiskai nusiteikiau -yra kaip yra.Jei kiti tevai nori skirti labdara mokyklai-prasau,tegul.Jei as galiu-prisidedu,jei ne-tegul paduoda mane i teisma Na kas per pasakymas "kas tas simtas litu".... as uz simta litu savaite laiko, o jeigu labai paprastai ir daugiau galiu prasimaitinti.... buvo islaidu ir isleistuvems darzelyje y mokykla, irgi nemazai kainavo. dabar treciadieny mes isvaziuojame, kai grysiu nueisiu as y ta mokykla ir pasnekesiu.Dar turiu sarasa ko mokyklai reikes, irgi reikes supirkti, o pratybos tai jau perspejo, kad pabrango... o beto viso pirkimo irgi reikia gyventi. gal ten visi uzdirba po kokius 2000 litu ar daugiau, as uzdirbu tik 900 litu, vyras uzdirba daugiau, bet turime irgi ysipareigojimu, yra kasmenesiniai mokesciai, reikia valgyti juk.
Mūsų didžioji šiemet eis į pirmą klasę. Vis girdėdavau, kad brangu išleisti į mokyklą, bet kažkaip perleisdavau per ausis ir tiek. Bet dabar tikrai įsitikinau - brangu
[quote=Gėlėta,2008 06 23, 13:00]
Pati dirbu švietimo sistemoje, žinau, kaip striuka su pinigais Vava kad striuka visiems,tai visai ir nesinori metyti tu pinigeliu.Jie visi suskaiciuoti iki cento.O kaip del klases,vaiko aplinkos-manau kad visi norim tiems savo vaikams gero,bet ...tiesiog neturi pinigu neesminiams dalykams ir tiek. QUOTE(asleila @ 2008 03 28, 09:40) Neprivalo, bet ar gi noresi, kad vaikas sedetu jo ugio neatitinkanciame suole ar butu aplinkoje, kurios sienos seniai nemaciusios remonto... Na as nenorecia, kad mano vaikassedetu per mazame suole, taciau netgi negali leisti sedeti tokiame. Pati istaiga turi pirkti jei tevai neperka, nes jie gautu dideles baudas. Juktikrina valstybine higienos inspekcija!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Laaabai juokinga,su ta Valstybine higienos inspekcija.Jei ji atliktu savo darbus kaip priklauso,tada but kita kalba,o dabar mes zinom kaip yra.
[quote=liudnute**,2008 06 24, 17:39]
[quote=Gėlėta,2008 06 23, 13:00] Vava kad striuka visiems,tai visai ir nesinori metyti tu pinigeliu.Jie visi suskaiciuoti iki cento.O kaip del klases,vaiko aplinkos-manau kad visi norim tiems savo vaikams gero,bet ...tiesiog neturi pinigu neesminiams dalykams ir tiek. [/quote] Kazkaip pradejom aimanuoti, mamytes QUOTE(asleila @ 2008 07 12, 21:54) Kazkaip pradejom aimanuoti, mamytes tiesiog nenorim pasirodyt ''skrudzai'',t.y.skupailos...nors ir paskutinius bet atiduodam savanoriskai.''NIEKAS NAVERCIA'',BET JUG YRA VIENA KITA SEIMA KURIAI 100,200 AR NET 300
Mano dukra baigė pirmą gimnazijos klasę, bet nei prieš mokslo metus, nei po, niekas nepaprašė pinigų remontui - tuo rūpinasi pati mokykla.Pradinėse, bei pagrindinėse klasėse (čia buvo kita mokykla) irgi niekas neprašė pinigų - klasės buvo sutvarkytos mokyklos lėšomis. Pravedu 2 proc. pajamų mokesčio, o klasės auklėtoja parodo, ką už tuos pinigėlius nupirko.
P.s. Įlindau į ne tą skyrelį. Mano dukra mokosi ne Kauno mokykloj.
QUOTE(Alta @ 2008 07 19, 20:46) Mano dukra baigė pirmą gimnazijos klasę, bet nei prieš mokslo metus, nei po, niekas nepaprašė pinigų remontui - tuo rūpinasi pati mokykla.Pradinėse, bei pagrindinėse klasėse (čia buvo kita mokykla) irgi niekas neprašė pinigų - klasės buvo sutvarkytos mokyklos lėšomis. Pravedu 2 proc. pajamų mokesčio, o klasės auklėtoja parodo, ką už tuos pinigėlius nupirko. Net įdomu pasidarė, kur tokia mokykla egzistuoja? QUOTE(Alta @ 2008 07 19, 20:46) Mano dukra baigė pirmą gimnazijos klasę, bet nei prieš mokslo metus, nei po, niekas nepaprašė pinigų remontui - tuo rūpinasi pati mokykla.Pradinėse, bei pagrindinėse klasėse (čia buvo kita mokykla) irgi niekas neprašė pinigų - klasės buvo sutvarkytos mokyklos lėšomis. Pravedu 2 proc. pajamų mokesčio, o klasės auklėtoja parodo, ką už tuos pinigėlius nupirko. Va cia tai saunu. 2% pajamu mokescio skirti mokyklai labai liuks.Taciau,as kai pasakiau aukletojai ,kad skirsiu tuos %,tegul buna klasei remontuoti,tai aukletoja sako ,kad ne ji sprendzia kur tas lesas det.Mokyklos valdzia nusprende remontuoti pvz. aktu sale ir visi pinigeliai kur skiria tevai tuos 2% eis ten ,o ne kokioms ten klases grindims ir panasiai QUOTE(liudnute** @ 2008 07 21, 22:17) Va cia tai saunu. 2% pajamu mokescio skirti mokyklai labai liuks.Taciau,as kai pasakiau aukletojai ,kad skirsiu tuos %,tegul buna klasei remontuoti,tai aukletoja sako ,kad ne ji sprendzia kur tas lesas det.Mokyklos valdzia nusprende remontuoti pvz. aktu sale ir visi pinigeliai kur skiria tevai tuos 2% eis ten ,o ne kokioms ten klases grindims ir panasiai Juk niekas nemato,kiek tų procentų kuris asmeniškai pervedė. Ateina tie pinigėliai bendrai. O jeigu dartaip pradėtų skirstyti, tai iš viso nieko nesimatytų remonto. Sakykim surenka kokius 4000, išdalina 20 klasių. Po 200 lt. Už tiek tik grindis išdažysi. Juk kai kurių eina po du tris vaikus į tą pačią mokyklą, o procentai tie patys. Tai gal geriau kai visi pinigai naudojami vienam kampui remontuoti, nors matysis. Dirbu mokykloj ir žinau, kad kartais iš tų valstybės skiriamų pinigų nelieka net vadovėliams pakeisti. Rašomąjį popierių ir visas kitas pan priemones seniai mokytojai už savo pinigus perka. Kaip ir naujesnius vadovėlius, pratybas, metodinę literatūrą. Nėra prievartos rinkliavose. Bet jeigu tėvai tyli arba iš viso į susirinkimus neina, o tik paskui pakalba už akių, tai nieko nepakeisi. Mano klasėje buvo pora šeimų,iš kurių niekas neprašydavo, nes nebuvo iš ko duoti. Ir nieko, niekas dėl to jų nekaltino. O pradinėse klasėse juk vaikas tame pačiame kabinete mokosi 4 metus, prieš pirmą klasę sutvarkėm sūnaus klasę, daugiau niekam nereikėjo. Suolus mokykla būtent pirmokams pirko už tuos 2%.
Dirbu mokykloj ir žinau, kad kartais iš tų valstybės skiriamų pinigų nelieka net vadovėliams pakeisti. Rašomąjį popierių ir visas kitas pan priemones seniai mokytojai už savo pinigus perka. Kaip ir naujesnius vadovėlius, pratybas, metodinę literatūrą.
Nėra prievartos rinkliavose. Bet jeigu tėvai tyli arba iš viso į susirinkimus neina, o tik paskui pakalba už akių, tai nieko nepakeisi. Mano klasėje buvo pora šeimų,iš kurių niekas neprašydavo, nes nebuvo iš ko duoti. Ir nieko, niekas dėl to jų nekaltino. O pradinėse klasėse juk vaikas tame pačiame kabinete mokosi 4 metus, prieš pirmą klasę sutvarkėm sūnaus klasę, daugiau niekam nereikėjo. Suolus mokykla būtent pirmokams pirko už tuos 2%. [/quote] Puikiai suprantu kad taip rasot,nes pati esat mokytoja.Reikia savo darba ginti,bet nereikia visko tevams ant sprando krauti ir sakyti,Nėra prievartos rinkliavose. Bet jeigu tėvai tyli arba iš viso į susirinkimus neina, o tik paskui pakalba už akiu.Mokytojai ,nesakau kad visi,iprate kad teveliai bet kokia kaina-gali,negali,kistu pinigelius"savo vaikuciu labui".Bet netik vaikuciams geriname mokymosi vieta,bet ir mokytoju darbo vieta gereja...
[quote=liudnute**,2008 08 06, 22:50]
Dirbu mokykloj ir žinau, kad kartais iš tų valstybės skiriamų pinigų nelieka net vadovėliams pakeisti. Rašomąjį popierių ir visas kitas pan priemones seniai mokytojai už savo pinigus perka. Kaip ir naujesnius vadovėlius, pratybas, metodinę literatūrą. Nėra prievartos rinkliavose. Bet jeigu tėvai tyli arba iš viso į susirinkimus neina, o tik paskui pakalba už akių, tai nieko nepakeisi. Mano klasėje buvo pora šeimų,iš kurių niekas neprašydavo, nes nebuvo iš ko duoti. Ir nieko, niekas dėl to jų nekaltino. O pradinėse klasėse juk vaikas tame pačiame kabinete mokosi 4 metus, prieš pirmą klasę sutvarkėm sūnaus klasę, daugiau niekam nereikėjo. Suolus mokykla būtent pirmokams pirko už tuos 2%. [/quote] Puikiai suprantu kad taip rasot,nes pati esat mokytoja.Reikia savo darba ginti,bet nereikia visko tevams ant sprando krauti ir sakyti,Nėra prievartos rinkliavose. Bet jeigu tėvai tyli arba iš viso į susirinkimus neina, o tik paskui pakalba už akiu.Mokytojai ,nesakau kad visi,iprate kad teveliai bet kokia kaina-gali,negali,kistu pinigelius"savo vaikuciu labui".Bet netik vaikuciams geriname mokymosi vieta,bet ir mokytoju darbo vieta gereja... [/quote] va, cia ir pasirodo musu lietuviskas mentalitetas... Viliuosi, kad taip mano tik maza dalis teveliu, i kuriu tarpa nepatenku.
[quote=asleila,2008 08 07, 17:29]
Puikiai suprantu kad taip rasot,nes pati esat mokytoja.Reikia savo darba ginti,bet nereikia visko tevams ant sprando krauti ir sakyti,Nėra prievartos rinkliavose. Bet jeigu tėvai tyli arba iš viso į susirinkimus neina, o tik paskui pakalba už akiu.Mokytojai ,nesakau kad visi,iprate kad teveliai bet kokia kaina-gali,negali,kistu pinigelius"savo vaikuciu labui".Bet netik vaikuciams geriname mokymosi vieta,bet ir mokytoju darbo vieta gereja... [/quote] va, cia ir pasirodo musu lietuviskas mentalitetas... Viliuosi, kad taip mano tik maza dalis teveliu, i kuriu tarpa nepatenku. [/quote] Kai skaiciuoji centus-mentalitetas...maziausiai rupi.
Na as negaliu teigti ,kad daug zmoniu masto taip kaip as,taciau statistika rodo ,kad didzioji dalis zmoniu balansuoja ties skurdo riba.O skambiais zodziais sotus nebusi.As skaiciuoju pinigus ir manau ,kad daugelis man pritars,kad sunkiai uzdirbti pinigai-lengvai nepaleidziami.Galima teigti-viskas musu vaiku labui,taciau as linkus gerai apmastyti ar tai TIKRAI yra butina,ar mano investicijos pvz.; i klases grindis
SU RUGSEJO 1-AJA!
Su!!!
Sveikuciai, mes ir ka tik po teveliu susirinkimo baisiai susirupine!Nes pats pons Direktorius dalyvavo ir pareiske ,kad mokykla pakeis tik langus o visa kita tai jau teveliai. Visos mamos pasibaisejo lempos "Caro maro laiku"-is teveliu pinigu, nes vaikuciai apaks prie tokios sviesos ;spintos naujos vaikuciam drabuzeliams ir mokytojos reikmenims -is teveliu ir t.t.Mes ka tik tapom penktokais-tai tuo ir motyvuoja kad jau busim ilgiau toje klaseje negu pradineje
Manes irgi laukia pirmadienio susirinkimas.Remontavom klase pernai ,t.y., vasara,bet manau kad tuo nesibaigs.Visada DAR ko nors reikia.Nieko nesakau kai su protu,bet dazniausiai sveikas protas lieka uz duru...
Aš tai kategoriškai manau, kad visi remontai yra mokyklos, savivaldybių, ar švietimo skyriaus reikalas. Tai ne tėvų rūpestis. Lengviausia pasakyt, kad nėra pinigų ir tegul tėvai sudeda, jei taip yra , tai ko laukt lėšų iš savivaldybių, nedavė, tai tėvai surinko ir bėda baigta. Tai tų pinigų niekada ir neskirs, nes lengvai probelmą išspręndžia tėvai su savo rinkliavom.
Rinkliava gali būti daroma, kai vaikai kažko nori papildomo, gražesnio, na pavyzdžiui mes pradinėj pirkom žaliuzes, nes sudėjo naujus langus ir vaikams saulė švietė, o klasė buvo pietinėj pusėj. Jie nematė, kas lentoj parašyta. Bet net nesiruošiu remontuoti klasių, dėti langų, keisti durų, dažyti sienų, dar to betrūko. Tuoj jau ir algą reiks mokytojams sumokėti.
Na taip, man vasara paskambino ir pasake po 300 litu renka, poto suma isaugo 400 litu.sako buvo susirinkimas ir taip nutare.manes niekas nekviete y ta susirinkima.yra skoloje dabar dar kazkiek teveliu - viso virs 2000 litu.as negaliu ramiai gyventi, miegoti.kaip man sumoketi tuos pinigus, man neztenka pragyvenimui tu pinigu, viskas brangu ir brangsta, dar alga sumazino.
as isdurnesiu.antro darbo reikia, bet kas tada mamos pareigas atliks... QUOTE(Profesorė @ 2008 10 08, 21:46) Na taip, man vasara paskambino ir pasake po 300 litu renka, poto suma isaugo 400 litu.sako buvo susirinkimas ir taip nutare.manes niekas nekviete y ta susirinkima.yra skoloje dabar dar kazkiek teveliu - viso virs 2000 litu.as negaliu ramiai gyventi, miegoti.kaip man sumoketi tuos pinigus, man neztenka pragyvenimui tu pinigu, viskas brangu ir brangsta, dar alga sumazino. as isdurnesiu.antro darbo reikia, bet kas tada mamos pareigas atliks... Na as neisvaizduoju tai ka toje klaseje dare uz 400 lt? Na gi ne vieni i klase einate... |