Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip elgtis tėvams, kai vaikas mušasi?
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
salvadore
As taip pat auginu sunu, dabar dar ir dukra. Ir is patirties galiu pasakyti, kad vaiko elgesys - geras ar blogas nebuna be priezasties. Kol vaikuciai neismoksta kalbeti ir isakyti kas juos slegia, kodel jie pyksta - ta jie parodo veiksmais. Pas mus (as taip galvoju) vyresnelio pykcio protrukius isaukdavo bandymas demesi atkreipti i save. Jis kepsteledavo savo seseri ir jai pradejus verkti is karto sulaukdavo mano pastabu - aisku ne geru zodziu, bet barimo. Bet jam tai buvo mano demesys - blogas ar geras, cia jau kitas klausimas. dar viena mano klaida - bandymas 2 - meti vaika paprotinti, kad palauktu su savo reikalais, nes mama dabar uzsiemusi pvz. su sese. Sulaukeme dar vieno neigiamo dalyko- pradejo metyti i mane ivairius zaislus. Meta ir pabega. Isbandziau viska, kol supratau, kad man reikia sudelioti viska taip, kad ir didysis jaustusi saugus, reikalingas ir mylimas musu seimoje, ir mazoisos poreikiai nenukentetu. As paprasciausiai vyresneli itraukiau i mazosios prieziuros reikalus. Prasau atnesti ar isnesti pampersa, visi einame ja rengti, arba visi skaitome knygutes, kartais skiriu laiko tik jam. Atrodo padeda...
Vaiku auklejimas laaaaaaaaabai sudetingas dalykas.
TimbaLimba
Sveikos, turiu bėdą.. Mano dukrelei 1,2m. ir ji labai mėgsta pasimušt.. unsure.gif Būna taip, kad glostydama neapskaičiuoja jėgų ir trenkia. O būna ir taip, kad specialiai daužo per veidą, bando įdrėkst, kanda arba žnybia.. ir juokiasi blink.gif nors aš nesišypsau jai, nebaru, nemušu, bandau jai ramiai paaiškint. Bet jai labai juokinga mano reakcija, kai išsigastu, kai ji ką nors tokio daro.. kaip elgtis? Tokia maža prašymų dar nelabai supranta..
mylimuke
Pas mūsiškę irgi tas pats. Su delniuku mėgsta per veidą "patapšnoti", arba nosį sužnybia taip, kad net gera pasidaro blink.gif Nežinau, ką daryt biggrin.gif Kol dar rimtai nesužalojo, lotuliukas.gif nieko tokio nedarau. Aišku, sakau, kad negalima, kad mamai "popa", arba ir jai atgal papešu už plaukų ar žnybteliu į nosį. Bet nelabai veikia blush2.gif Tik tiek, kad matau, jog ji žaidžia, o ne iš pykčio mušasi, tai gal praeis? g.gif Liepiu daryti "caca", padaro kartą caca, ir vėl pliaukšt per veidą doh.gif lotuliukas.gif
Kucheriashka
Mano dukrytė ir gi mušasi siaubingai.Jau nebežinau,kaip kovoti.Tampo už plaukų,greit liksiu iš vis be jų.O jei patraukiu rankytę,tai iš pykčio dar labaiu tvoja.Čia matyt toks amžius.Tikiuosi greit praeis.
TimbaLimba
galbūt reik laukt kol paaugs.. tada nors supratingesnė bus.. dbr vistiek ne visus žodžius supranta..
mylimuke
Supranta tie kipšiukai viską irnesakyk.gif bet jiems linksma, kai mama draudžia, pyksta, raukosi, vaiposi iš skausmo hihihi.gif
Kucheriashka
QUOTE(mylimuke @ 2008 04 30, 21:05)
Supranta tie kipšiukai viską irnesakyk.gif bet jiems linksma, kai mama draudžia, pyksta, raukosi, vaiposi iš skausmo hihihi.gif
*

Aš taip pat manau,kad viską jie supranta.Tiesiog čia jiems pramoga tokia smile.gif
TimbaLimba
g.gif na jo, mano mažytė labai juokiasi, kai aš ko išsigastu.. doh.gif tik manau kai bus didesnė, gal susipras, kad mamai nemalonu..
coffeeLATTE
jie taip tikrina tevu reakcija, arba iseiskia savo emocijas, nes kitaip nemoka... Maniske irgi musdavosi anksciau, kartais ir dabar uzsimoja, arba bando kast...bet as stengiuosi paaiskint kad taip negerai, pasakau jai, kad as taves tai nemusu ir tu manes nemusk, geriau paglostyk, juk tu gera ir t.t. smile.gif pavyksta...
joviliukste
mano mazoji princese tas pats ax.gif ir ikasti moka doh.gif jei uz plauku pesa taj ir as jai pesu, tada paleidzia bigsmile.gif o jei siaip musas taj subaru, sakau negalima "popa" taj tada pradeda pusti, kad neskaudetu lotuliukas.gif
na tik viliuosi kad nemus kitu vaiku veliau, kai su mumis taj matau kad nori pazaisti, demesio atkreipti.kartais uzsilipa ir sokinja, taj jei sakai aaaaaa, taj jai juoko pilnos kelens buna ir laimes lotuliukas.gif
Kristina-Dimka
pas mane ir musasi labai dar skaudziai,o vakar per pietus kaip mane sumuse tik atsikele kaip pradejo mustis ir nesuprasiu kodel,nebent ka nors susapnavo g.gif bet kaip nesmagu kaip zmogus atsisveiki ir vietoj buckio gausi per veida
Ayumi.
Mano kleckiukas irgi anskčiau mušdavosi, bet kažkaip išaiškinom, kad taip daryti yra negerai... Dabar jau praėjo ta manija mirksiukas.gif
taibent1
ir musu grazuole musasi... isaugs...
Bambuzas
Sveikos mamytės, teisingai čia buvo pasakyta, kad vaikai nemoka kitaip parodyti savo jausmų, nemoka jų valdyti, todėl, jei pyksta pvz., tai ir muša. Tai yra visiškai NORMALU tokiame amžiuje. Be to stebi tėvų reakcijas ir ribas. Kiek pataria psichologai, jokiu būdu negalima duoti atgal, bet ramiai ir griežtai kartoti, kad taip negalima elgtis, kad popa, kad lialės ar mamytė verks, kai skaudės, mokyti padaryti caca. Nesvarbu, kad nesupras iš pirmo karto, svarbu KARTOTI NUOLAT TĄ PATĮ. Mums dar padėdavo stiprus apkabinimas ir pasakymas, kad mama labai myli. Vaikams reikalingas kartojimas daugybę kartų. Taip tėvai nustato ribas. Ilgainiui turėtų suprasti. Bet svarbiausia, mamytėms neprarasti savitvardos ir kantrybės, bei nepergyventi, tai yra NORMALUS vaiko vystymosi etapas, dažniausiai pasireiškiantis link antrųjų metų. 4u.gif
jovituxss
mano padauziukas taip pat megsta taip paisdykaut ir dar jam baisiai juokinga.bet stengiames paimt iskart uz rankytes ir padaryti GERA MAMA t.y.paglostyti,iskart pamirsta ir siaip pastebejau kad dabar jau dazniau pradejo glostyti nei musti ax.gif
TimbaLimba
QUOTE(Bambuzas @ 2008 05 01, 14:58)
Sveikos mamytės, teisingai čia buvo pasakyta, kad vaikai nemoka kitaip parodyti savo jausmų, nemoka jų valdyti, todėl, jei pyksta pvz., tai ir muša. Tai yra visiškai NORMALU tokiame amžiuje. Be to stebi tėvų reakcijas ir ribas. Kiek pataria psichologai, jokiu būdu negalima duoti atgal, bet ramiai ir griežtai kartoti, kad taip negalima elgtis, kad popa, kad lialės ar mamytė verks, kai skaudės, mokyti padaryti caca. Nesvarbu, kad nesupras iš pirmo karto, svarbu KARTOTI NUOLAT TĄ PATĮ. Mums dar padėdavo stiprus apkabinimas ir pasakymas, kad mama labai myli. Vaikams reikalingas kartojimas daugybę kartų. Taip tėvai nustato ribas. Ilgainiui turėtų suprasti. Bet svarbiausia, mamytėms neprarasti savitvardos ir kantrybės, bei nepergyventi, tai yra NORMALUS vaiko vystymosi etapas, dažniausiai pasireiškiantis link antrųjų metų. 4u.gif
*

ačiū už gerą patarimą 4u.gif
Bambuzas
Nėra už ką... ax.gif mirksiukas.gif
Loretux
mano dukryte tai manes kazkaip nemusa, na kartais netycia bezaidziant nepaskaiciuoja jegu rolleyes.gif bet vat pas mus problema ta, kad kitus vaikus labai megsta musti ir visaip stumdyti blink.gif net nezinau ka daryti ir kaip beaiskinti nes visus savo draugus jau yra prikulusi ar apstumdziusi g.gif
joviliukste
QUOTE(Loretux @ 2008 05 03, 12:10)
mano dukryte tai manes kazkaip nemusa, na kartais netycia bezaidziant nepaskaiciuoja jegu rolleyes.gif bet vat pas mus problema ta, kad kitus vaikus labai megsta musti ir visaip stumdyti blink.gif net nezinau ka daryti ir kaip beaiskinti nes visus savo draugus jau yra prikulusi ar apstumdziusi g.gif
*

musu mazyles beveik tokio pat amziaus 4u.gif taciau vaiku niekada nera musus, dazniausiai pati nukencia, bet atgal niekada neduoda schmoll.gif yra tokia drauges mergyte, 4 men.vyresne, bet musasi tikrai lb stipriai, lieka daudona, nes vienai mergaitei kaip skele per veida, visas raudonas liko blink.gif tevai jai atgal kerta per pirstukus, o ji tik israusta ir dar daugiau pykcio prisipildo doh.gif zodziu tai neveikia schmoll.gif geriau manau graziai aiskinkite, kad taip negerai, ir kai nuskriaudzia, nebeleiskite zaisti toliau, paaiskinkit kad taip negalima, kad kelia pavoju kitu saugumui.po keliu kartu gal apasiramintu 4u.gif
*Brunetė*
Musu mazasis padauza ir labai jau didelis mustukas,labai kandziojasi,bet kanda labiau tada kada dygsta dantukai.jau nebezinau ka ir daryt,kad nebutu toks mustukas,bet jam linksma,o paaiskint kazka dar anksti,nes nelabai ka ir supras dar per mazas lotuliukas.gif zodziu lauksim gal isaugs g.gif 4u.gif
Isila
pas mus ta pati bėda - mušasi. Ir aiškna, ir pykstam, ir pabaram - rezultatas nulinis doh.gif
Zuikis-Puikiss
QUOTE(Bambuzas @ 2008 05 01, 14:58)
*

drinks_cheers.gif sutinku su tavim, maniskis nelabai musasi bet megsta kartais pliaukstelti labiau megsta ikasti,.
širlė
mano ir musasi, ir netgi kai pabari reke ant manes, o jei buna netoliese kai subaru tada prieina ir trenkia man, bet gal isaugs, jei ne bus imtasi dirziuko pagalbos rolleyes.gif
Singrid
Manoji irgi gali pastumti, ranka užploti. Jau galvojau, kad čia mes tokios vienintelės. Net baisu buvo, kad kažkas negerai... Turim mes irgi kaimyna berniuką 4 mėn mazesnį, tai siandien pastūmė, tas verkt pradėjo, man taip nesmagu, turiu pastoviai žiūrėti, kad nenuskriaustų...
Gera-mama
Mano mažoji mušdavosi ir laukdavo, kol apsimesiu, kad verkiu, jai smagu, matyt, buvo stebėti reakciją žmonių, kai pradėjom nereaguot, arba sakyt, kad ne, neverksiu, tai praėjo, nebeįdomu pasidarė.
neringa_lt
Maniskis irgi labai museika yra,net nebezinau ka daryti.
*ssuzzi*
Ir mes turim sia beda doh.gif
jai tai kaip pramoga,musasi ir juokiasi,bandom apsimesti kad verkiam,kad skauda,nezinau lauksim gal isaugs ax.gif
Gaile_
as galvojau, kad musu spirge viena tokia museika, o cia visas pulkas tokiu wink.gif
galvojau, gal kokio psichologo pasiteirauti, kaip cia elgtis, sudrausti ar nekreipti demesio? nebejuokinga jau siaip, nes vozteli nei is sio, nei is to, ir ne tik saviems...
sutrenkia ir sako "mus, mus" atseit musuosi, labai stebi reakcija...
gal kas jau isauges tokia problema ar kazkaip kitaip susitvarkes parasytu?
laauraa
Pas mus neseniai pasidarė mušeika..
Auklėtoja sakė, kad taip daržely kovoja vienas su kitu, jog reikia už save pakovoti.. Galbūt, nes visko būna.
Tačiau namie - ne.
Bandėme verkit, bet ne visada pasiteisino, o dabar duodame atgal ir sakome, kad ir mums skauda, jog taip negalima.. Kad jei jai skauda, tai ir mums..
Ir padeda..
Jau retai, kada "pasimušame".. mirksiukas.gif
Amiletta
Maniškė irgi megėja pasimušt. doh.gif Gerai būtų, jeigu juoko forma, bet ji piktai. blink.gif Kai pliaukšteli, tai maža nepasirodo. Tai dabar gauna atgal. Aišku nestipriai. Padeda. 4u.gif
Dzanetukas
Labukas 4u.gif
O kaip musu musasi!!! doh.gif
Ypac su sese - tiesa vyresnele tik ginasi blink.gif
virugie
Sunelis ir kai mažesnis buvo mušdavos, bet manau tai išaugama, dabar moka gražiai ir paglostyt ir apkabint ax.gif
joviliukste
as vis galvoju kodel mano dukryte musasi g.gif man atrodo kai demeio reikia, nes kaskart kai man trinkteli, taj as sakau kur negera rankyte, ji atkisa tada as jai nestipriai trinkteliu atgal, ir tada ji apsimeta tokia nuskriausta, prisiglaudzia prie manes, ir buna labai gerute....kazkodel taip su tete nesielgia g.gif vat man del to labai keista, nes ji musa tik mane, niekada nera uzgavusi kitu vaiku ar suaugusiu.
Signa...
mano sunus irgi praejo sita faze doh.gif is pradziu kando,paskui rankom duodavo,paskui spyre...... na zodziu viska esam pajute smile.gif ,viena kart vos teciui "fanaro neuzstate" doh.gif tada buvo pastatytas i kampa,pastovejo susiraukes ir parejo atsiprasyti....bet seip bandem is apsimesti,kad skauda,verkem,aiskinom graziai kad negalima,barem ir tt niekas negelbejo..... bet dabar isaugo,visi vaikai ta pereina as manau smile.gif dabar kitos problemeles smile.gif
smalsuteklp
Mano panele ir musasi, bandeme verkti nepadejo doh.gif , tai dabar prisiskaiciau cia visokiu patarimu ka daro mamos tai bandysim viska gal pades thumbup.gif
Gėlėta
O aš maniau, kad tik manasis mušeika doh.gif į kiemą jau bijau eiti, tik pamato vaiką lekia ir bando, kartais ir duoda su ranka, sesė vyresnė taip gauna, kad net baisu, nors ji tikrai labai retai užmeta, tik pagąsdina jį žodžiu, kad gausi atgal, o jei ir užmeta tas dar daugiau ir skaudžiau muša, tad šis metodas, kad atsilyginti tuo pačiu visai neveiksmingas schmoll.gif kartais ir man duoda su kumščiu, bet tuoj pat apsikabina ir myluoja, tarsi mane bando, ax.gif veiksmingiausias būdas - pradedu glostyti, apkabinu, parodau, kad myliu wub.gif kiek teko girdėti ir matyti, sako tai veiksmingiausias ,,mažų mušeikų" perauklėjimo būdas biggrin.gif
Larux
Maniskis irgi megsta pasimusti verysad.gif Kuomet supyksta, tada pradeda musti, jei stoviu salia, as gaunu, jei kas nors kitas po ranka, per ta pleksnoja.Kartais buna, kad pasakau, jog einam i lauka, tai bega prie lauko duru ir duoda su rankyte per jas doh.gif Man tai panasu i pykcio israiska.Man teko uzklausti psichologes apie toki musimasi, tai jos atsakymas buvo gan paprastas:neleisti, sulaikyti, pasakyti griezta "ne", kuo daugiau kalbeti, aiskinti.Na, as irgi tikiuosi, kad tai laikina, kad isaugs g.gif
bulia
4u.gif
skaiciau skaiciau , bet vistiek neradau atsakymo , ka daryt kai lauke musa vaikus . Mano Kamilei beveik du metai, demesio gauna per akis , bet ... jau nuo kokiu 8-10men , turi polinki i musimasi . Manes ji neliecia , ta prasme gauna tik vaikai. Dazniausiai ji spardosi , uzlipa ant ciuozyklos ir lipanciam is paskos kerta koja , i bet kuria vieta (dazniausia i galva) doh.gif , musa vaikus iv amziaus , na iki kokiu 5metu . O jei nesispardo tai daro "myliu myliu" , bet taaaaaip , kad visi vaikai pradeda bliaut , nes ji dusina blink.gif .... dar daro "caca" , bet po to iskart stveria uz plauku ir pesa sad.gif .....
Tai ka daryt ? Lauke nei must vaiko , nei ka ... sakyt - negalima , tai veikia iki kol dabega iki kito vaiko ....
mylimuke
Manoji irgi mušdavosi. Imdavau jos ranką ir darydavau "caca mamytė", aiškindavau, kad man popa ir muštis negalima, ir t.t. biggrin.gif
Dabar kai susinervuoja, tai pati save muša doh.gif plaukus susivelia, per ausį užsiduoda doh.gif Irgi aiškinu, kad nemuštų, imu rankytę ir darau jai caca ax.gif
dziugena
QUOTE(bulia @ 2008 07 05, 18:58)
.....
Tai ka daryt ? Lauke nei must vaiko , nei ka ... sakyt - negalima , tai veikia iki kol dabega iki kito vaiko ....
*

Mūsiškė irgi mėgėja pasimušti kartais su kitais vaikais, bet dažniausiai mušasi su tais, kurie irgi linkę muštis... Dabar bandau tokią taktiką: nemoki gražiai žaisti su vaikais - einam iš aikštelės ir būsim ten, kur nėra vaikų. žiūrėsim, ar padės nors kiek g.gif
bbrigitukee
Maniske taip pat musasi,jai 1.5metuku,ji tai daro jau senokai doh.gif bet dabar pradejau vaidinti,kad verkiu kai ji mane musa,padeda thumbup.gif ,tada ji irgi nuliusta,ir jau truputi maziau musasi 4u.gif
Pivonka
Jei vaikas iš mažens mušasi, reikia užrašyti i bokso sekcija biggrin.gif Tai puiki išeitis: ir elgesys bus tinkama linkme nukreiptas, ir talentas nenueis veltui cool.gif
mamymamy
Maniškis ir mušasi ir kandžiojasi. Aš labiau tų kandžiojimų bijau nei muštynių, niekaip jam nepraeina, nors jau vyras nemažas. Baisu, kad supykęs kokiam vaikui į nosį neįkastų. Jau tiek gavęs visokių bausmių ir gražiuoju prašytas, vistiek karts nuo karto užeina jam kažkoks siutas ir griebia.
laimee
Laba mielos mamytes. Na pasirodo ne as viena turiu tokia prolemyte. Manajam maziui 1,7 m, jis musasi, kandziojasi, spiegia, jai ko negauna gulasi ant zemes ir dauzo galvyte arba dauzo kojytem i grindis, parduotuveje spiegia. doh.gif Net jau nezinau ka man daryti atrodo stengiuosi nenuolaidziauti ir balsa tenka pakelti daznai, o jai pasakau ramiai kad to ar ano negalima, tai prieis trenks arba ikas... verysad.gif Jai zaisla atimu jam vistiek jis nueina kita paema.
Tik turiu dar viena vilti, kad gal darzelis ji pakeis. O gal jis tiesiog per mazas ir nesupranta to zodelio negalima ir ne?....
Lotyna
Musiskis irgi labai ilgai kandziojosi doh.gif Kartais ir dabar da grybsteli kokiam vaikui, jei tas nekreipia i ji demesio.. O apie mustynes isvis patyliu.. unsure.gif Darzelio lankyti neturim salygu, kiek imanoma stengiames leisti dazniau bendrauti su kitais vaikais,, taciau viskas baigiasi mustynemis ir mano atsiprasinejimu pries kitas mamas uz toki mano vaiko elgesi blush2.gif doh.gif unsure.gif
deimaaaaa
va atsirado pas mus ir tokia bedele ...
anksciau berniukas duodavo per veida per kur nors bet as manydavau kad jis pats neupranta ka jis daro nes dar labai maziukas ... bet ziuriu kuo toliau tuo labiau jam tai patinka... jam 10 men o jis kaip duoda tai net skauda ,stengiuosi aiskinti kad negalima ... tas pats ir su kandziojimusi ,baisus dalykas , tuoj bus maza sesute reikia kazkaip atpratinti
WodaLaznik
Mūsiškė muša visus vaikus darželį, bet muša taip kad nematytu auklėtoja. Namie esu mušamas aš, nes mamytę mes mylim biggrin.gif
pas mus stipriai pradėjo augti ožiai, tačiau tai turėtų išaugti, Apie psixologus geriau patylėsiu, nes subjektyvia mano nuomone tai žmonės be praktikos, o knygas mes visi skaityt mokam. Dažnai patys psixologai atrodo kaip narkomanai , tiek elgesiu teik kalba tiek požiūriu, užaugę su minkštais žaislais. Niekad nesirėmiau ir nesiremsiu jų pagalba. Nepadeda jie paaugliams , suaugusiems, nepades ir vaikam mažamečiams, nes dauguma esamų psixologu patys neturi vaikų o aiškina kaip lavinti vaiką... tipo gal negaiškim laiko , nes laikas ne pasakoms sekti.
Kaimo dama
Mūsiškiui buvo kandžiojimosi, mušimosi, ir žaislų mėtymo į kur papuola fazės doh.gif dažniausiai gaudavo per rankas plius dar griežtas pasakymas, kad taip negalima, kandžiojimosi fazė jau kaip ir pamiršta(nežinau kaip darželį bus, nors tik nuo ateinančio rudenio eis, tikiuosi jau protingas bus ax.gif ), o mušimosi fazė stipriai nesireiškia(gal dar tik pasireikš aktyviau netolimoj ateitį), o labiausiai nervina žaislų mėtymo į bet ką fazė...kaip šveis nežiūrėdamas kur, nu nekenčiu tokių dalykų, tuo labiau kai gali žmogų stipriai sužeist, paskutinįkart močiutei(kuri jį dievina) nemažu žaislu į veidą paleido...nu gavo per nagus ir barti gerai gavo, tai nuo to laiko jau nekyla rankos mėtyt kur papuola, jau tik žvilgtelna į mane, jei užsimoja su žaislu ir užtenka tik mano pikto žvilgsnio tuoj nuleidžia hihihi.gif ...dar pasikonsultavau su drauge, kuri baigus kažkokią specialybę susijusią su vaikučių auklėjimu... ji man patarė, kad dabar pats laikas sudrausmint, nes vėliau nelabai ir kreips dėmesį į tuos sudraudimus..pasirodo teisi buvo, nes lyg aprimo visi žalingi įpročiai biggrin.gif ...bet turim draugę panašaus amžiaus, kuri kandžiojasi dreskia, gnyba, kai tik suaugę nusisuka....tokia pasalūnė biggrin.gif ...bet jos mama turi tokia poziciją, kad vaikai tegul patys išsisaiškina...nu žinot, kai mano vaikis kas 5min. rėkia nuo įkandimų ar drąskymosi tai jau manau, kad reiktų bent jau pasakyt, kad taip negalima daryt...o kai mano vaikis kartą atgal tai draugei įkando, tai pati griebė guost saviškę ir kažkodėl nenorėjo, kad vaikai patys aiškintųsi...ką dvimečiai gali pasiaiškint...bet matau, kad reikės savo vaikį išmokint duot atgal, nes manau, tai geriausias atsakas mušeikoms... nors anksčiau, to netoleravau, bet negaliu žiūrėt, kai jį mergos skaldo lotuliukas.gif
Melajja
maniškis pradejo muštis nuo 1m karts nuo karto pliaukšteldavo per veidą, dabar kai pats vaikšto tai ateina užsimojas iš kito kambario galo ir trenkia sakydamas teeeeee blink.gif mušasi kai jam kas ko neleidžiama, o muša daugiausiai mane, nors pvz. senelis jam ko neledžia tai vistiek aš gaunu lupt, idomu kodel taip g.gif
liute
QUOTE(Melajja @ 2009 01 16, 11:53)
maniškis pradejo muštis nuo 1m karts nuo karto pliaukšteldavo per veidą, dabar kai pats vaikšto tai ateina užsimojas iš kito kambario galo ir trenkia sakydamas teeeeee  blink.gif  mušasi kai jam kas ko neleidžiama, o muša daugiausiai mane, nors pvz. senelis jam ko neledžia tai vistiek aš gaunu lupt, idomu kodel taip  g.gif
*

Tik nesupykit už klausimą.
Ar jūs mušate savo berniuką, kai jis padaro kažką ko neleidžiat? Ar kas nors jūsų aplinkoje taip su juo ar kitais vaikais elgias?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.