nikitak
2008 03 28, 09:58
Sveikos, Pačioje neštumo pradžioje skaudėjo krūtys, buvo šiek tiek pabrinkusios. Po to pastebėjau, kad 8 nešt. savaitę jos jau ne tokios stangrios ir beveik neskausmingos. Šiaip jaučiu britkumą, kartais papykina... Echo darys tik po 1 sav. Kaip jūs manote ar tai normalu, gal čia pavojingas požymis?
braske83
2008 03 28, 21:12
sveikos o man atvirksciai 6savaites nestumo negaliu kenteti jau nei ant sonu nei ant pilovo niegoti sakes o be liemenuko is vis skauda ar ilgai tai dar tesis?
QUOTE(braske83 @ 2008 03 28, 22:12) sveikos o man atvirksciai 6savaites nestumo negaliu kenteti jau nei ant sonu nei ant pilovo niegoti sakes o be liemenuko is vis skauda ar ilgai tai dar tesis? Man skaudejo ir buvo jos labai jautrios pradzioje, po to susitvarke ir tik kai pasirode priespienis vel pasidare jautrios ir skausmingos
krislelis
2008 03 29, 18:19
Man irgi is niekur nieko 8-9 savaite buvo nustoje skaudeti krutys - bet tai tikrai nieko blogo, konsultavaus su gydytoja
Šindila
2008 03 29, 20:21
Na as nenoriu gasdinti ir nervuoti, bet girdejau kad nestumo pozymiu isnykimas yra pagrindinis pozymis kad galejo vaikas nustoti vystytis. Siaip jei turi daktares numeriuka, pasuk ir pasikonsultuok, cia moteriskes gali daug ko pripasakoti
kiekvienai su tuo reikalu manau individualiai.kai gulejau ligonineje,tai gydytoja palatos sakydavo,kad pagrindinis jusu pozymis kol kas-skaudancios krutys.bet sakau man ju neskauda visai.ir po siai dienai neskauda.nes as maitindama pirmagimi pastojau,greitai po to jis atsisake pienuko(aisq ne savo noru),ir gal del to man neskauda ju  tada gydytoja pasako"gal" ir tiek ziniu.echo ir kiti tyrimai rodo gera vaisiaus augima.tad per daug nekreipiu i ta krutine demesio
nikitak
2008 04 01, 18:30
Tai va, merginos, supratau, jei nustojo skaudėti krūtis, tai ištiesų negeras požymis. Šiandien darė vaginal. echo (8 sav.) ir sakė kad embriono nėra gemalinėje pūslelėje (anembrionija). Nors pati gemalinė puslelė augo ir mane pykino. Taip kad teks daryti išvalymą.
** Svaja**
2008 04 01, 21:33
QUOTE(sofusas @ 2008 04 01, 19:30) Tai va, merginos, supratau, jei nustojo skaudėti krūtis, tai ištiesų negeras požymis. Šiandien darė vaginal. echo (8 sav.) ir sakė kad embriono nėra gemalinėje pūslelėje (anembrionija). Nors pati gemalinė puslelė augo ir mane pykino. Taip kad teks daryti išvalymą. 
QUOTE(sofusas @ 2008 04 01, 19:30) Tai va, merginos, supratau, jei nustojo skaudėti krūtis, tai ištiesų negeras požymis. Šiandien darė vaginal. echo (8 sav.) ir sakė kad embriono nėra gemalinėje pūslelėje (anembrionija). Nors pati gemalinė puslelė augo ir mane pykino. Taip kad teks daryti išvalymą.  Vazejau užjaučiu Vat ir man jau seniai nebeskauda, tik pykina
nikitak
2008 04 02, 11:40
QUOTE(Okei @ 2008 04 02, 10:22) Vazejau užjaučiu Vat ir man jau seniai nebeskauda, tik pykina  Mane dar iki šiol pykina, nors tuščia gemalinė puslėlė (bet ji ir toliau auga). Kažkoks paradoksas.
QUOTE(sofusas @ 2008 04 02, 12:40) Mane dar iki šiol pykina, nors tuščia gemalinė puslėlė (bet ji ir toliau auga). Kažkoks paradoksas.  Cia ne paradoksas, man tris kart taip buvo...
acura_maniake
2008 04 02, 11:47
man kazkaip nubuvo labai jaurti krutine.su pirmu gal savaite max,tarp 7-8savaiciu,o su antra is viso nebuvo jautri,dabar irgi va tik neseniai pasidare vos vos jautri,bet jau praeina.kazkaip nepergyvenu del to. sofusas uzjauciu
Serniukas
2008 04 02, 11:54
o man ant krūtinės labai išryškėjo kraujagyslės - atrodo nelabai kaip
žydrynė
2008 04 02, 12:25
Išryškėję kraujagyslės yra normalu,kol maitinsi krūtimi irgi tokios išliks,pranyks tik baigus maitinti
Rykliuke
2008 04 02, 17:08
Mano sesuo laukiasi ir siandiena paskambino visa sunerimusi del to,kad jai nurimo skausmas krutyse ir prisiskaiciusi forume,visa nebezinojo kur detis,nes i galva lindo visokios blogos mintys.  Noriu pasakyti taip:nereikia visko,kas rasoma pritaikyti sau.Krutys,nestumui keliaujant i prieki,o ipatingai po pirmojo trimestro,aprimsta varginusios tempenciu krutu skausmu.Or ganizmas ima adaptuotis su hormonu kaita.Tokia reakcija aplanko dauguma nestukiu,taciau yra ir isimciu,kai krutis skauda visa nestumo perioda ir tai visiskai nera nieko blogo,jai visa likusi organizmo busena yra puiki!Ismokite atsirinkti,kas gali buti tau.Jai jauciates puikiai,kam save apsunkinti kitus istikusiu problemu isvadomis.As nesakau,kad nereikia skaityti ir dometis,bet labai svarbu moketi skaitant nesusirgti tomis rasytinemis ligomis. Taigi,dar syki pabreziu,NEREIKIA VISKO KALTI SAU I GALVA,KAD MAN YRA TAIP,KAIP PARASYTA. Sesute,buki rami,tau viskas gerai. Be galo apgailestauju del sofuso netekties Papildyta:QUOTE(Santa-I @ 2008 04 02, 13:25) Išryškėję kraujagyslės yra normalu,kol maitinsi krūtimi irgi tokios išliks,pranyks tik baigus maitinti  Na as savo dukryte maitinau iki 2,5metuku,bet krutys mano buvo grazios,be jokiu issiryskinusiu venu.Tiesa puse metu,nuo kudikio gimimo taip buvo,bet veliau viskas graziai isisklaide,o pienelio turejau upeliais  .Ir tai normalu.
acura_maniake
2008 04 02, 17:28
QUOTE(Rykliuke @ 2008 04 02, 16:08) NEREIKIA VISKO KALTI SAU I GALVA,KAD MAN YRA TAIP,KAIP PARASYTA. labai tau pritariu
*Ciau ciau*
2008 04 02, 19:38
QUOTE(Rykliuke @ 2008 04 02, 18:08) Mano sesuo laukiasi ir siandiena paskambino visa sunerimusi del to,kad jai nurimo skausmas krutyse ir prisiskaiciusi forume,visa nebezinojo kur detis,nes i galva lindo visokios blogos mintys.  Noriu pasakyti taip:nereikia visko,kas rasoma pritaikyti sau.Krutys,nestumui keliaujant i prieki,o ipatingai po pirmojo trimestro,aprimsta varginusios tempenciu krutu skausmu.Or ganizmas ima adaptuotis su hormonu kaita.Tokia reakcija aplanko dauguma nestukiu,taciau yra ir isimciu,kai krutis skauda visa nestumo perioda ir tai visiskai nera nieko blogo,jai visa likusi organizmo busena yra puiki!Ismokite atsirinkti,kas gali buti tau.Jai jauciates puikiai,kam save apsunkinti kitus istikusiu problemu isvadomis.As nesakau,kad nereikia skaityti ir dometis,bet labai svarbu moketi skaitant nesusirgti tomis rasytinemis ligomis. Taigi,dar syki pabreziu,NEREIKIA VISKO KALTI SAU I GALVA,KAD MAN YRA TAIP,KAIP PARASYTA. Sesute,buki rami,tau viskas gerai. Be galo apgailestauju del sofuso netekties Papildyta:Na as savo dukryte maitinau iki 2,5metuku,bet krutys mano buvo grazios,be jokiu issiryskinusiu venu.Tiesa puse metu,nuo kudikio gimimo taip buvo,bet veliau viskas graziai isisklaide,o pienelio turejau upeliais  .Ir tai normalu. Aciu tau sesute  nuraminai mane, o be to nuramino ir mano gydytoja, as jai paskambinau ir ji pasake, kad nera ko pergyventi, butent siuo periodu krutis atpalaiduoja ir tai normalu, sake tikrai neverta pergyventi!!!  O be to dabar i vakara man jos vel pasidare jautresnes ir ko as taip pergyvenau  gerai, kad turiu tokia sese.
mano krūtys irgi pirmus mėn buvo pabrinkusios, skaudėjo labai, bet vėliau tai pasidarė minkštos neskausmingos ir didesnės
Deep Blue
2008 04 06, 13:17
Pritariu jog nereiketu imti ir pritaikyti visko sau. Ir is principo manau, jos  turetu skaitineti tik tai kas grazu. Jei del ko nors nerimaujate- pirmiausiai kreipkites i savo gydytoja Nors kai mano gydytoja pastebejo, jog mano zirnis nebesivysto, pirmas klausimas buvo- ar atleido krutis? o buvo 10 sav. ir vat butent tokiu pasisakymu prisiskaicius as maniau kad tai normalu !!! Taip kad buna ir taip... Labai uzjauciu temos autore
Asencija
2008 04 07, 08:23
As taip pat visiskai pritariu jog nereikia imti i galva ka cia kas raso ir pritaikyti to sau. Aisku i tai atsizvelgti gal ir reiketu, bet tik nepanikuoti  Va man pvz krutys jau galima sakyti nebejautrios (nors pirmas savaites labai skaudejo), o tik padideje ir tokios standzios, matosi kraujegisles. Dabar man 7sav. Si penktadieni buvau pas gyditoja tikrintis sveikatos, dare ultragarsa ir sake kad vaikutis vystosi normaliai, plaka sirdute  Tikiuosi viskas bus ir toliau gerai
Deep Blue
2008 04 07, 09:03
Vat krutis turi ne tik skaudeti- jos turi buti standzios, speneliai isryskeje.
QUOTE(sofusas @ 2008 04 01, 19:30) Tai va, merginos, supratau, jei nustojo skaudėti krūtis, tai ištiesų negeras požymis. Šiandien darė vaginal. echo (8 sav.) ir sakė kad embriono nėra gemalinėje pūslelėje (anembrionija). Nors pati gemalinė puslelė augo ir mane pykino. Taip kad teks daryti išvalymą.  Uzuojauta! Man irgi net 3kartus buvo nesivystantis.Pirmasyk tai kaiptik nuo 8,5sav.supliusko krutys,pilvas sumazejo,eme teplioti,bet kadangi gydytojas nekreipe i tai demesio-tai dar menesi nesiojau mirusi leliuka  .Atsiprasau,kad as cia taip liudnai Pritariu kitoms,kad nebutinai juk kitoms bus blogai,krutys tikrai nustoja skaudeje,ypac antrame nestumo trimestre. Geriausia isvis neskaityt liudnu temu !Visoms sekmes ir po  !
Lastraja
2008 04 08, 14:04
Nu nzn, man visą nėštumą neskaudėjo, ir nebuvo jautrios, ir viskas buvo gerai, jau šeštas mėnuo kuo puikiausiai maitinu tik MP
Rykliuke
2008 04 09, 22:19
sveikutes mamytes  .va prisiskaiciau ir nebezinau nei ka galvoti.krutine nejautri ir neskuda.kiekviena diena vargina rudos isskyros,o jau kaip pykina...  ar gali buti kad ir man leliukas isitaise ne ten kur reiketu?o gal gresia persileidimas?neisivaizduoju ka daryti o pas ginekologe velnias zino kada...kiek paskambinu-tiek uzsiemusi-tai kas gimdo,tai koks ekstra atvejis  .seimos daktaras net nepaziurejes pasake kad viskas ok ir israse kazkokiu zvakuciu(kaip supratu del isskyru)-bet aisku nieko nepadejo  .dieve-taip sunkiai sekesi pastoti...negi taip ir neteks dziaugtis didejanciu pilvu?
QUOTE(amante @ 2008 04 25, 06:20) sveikutes mamytes  .va prisiskaiciau ir nebezinau nei ka galvoti.krutine nejautri ir neskuda.kiekviena diena vargina rudos isskyros,o jau kaip pykina...  ar gali buti kad ir man leliukas isitaise ne ten kur reiketu?o gal gresia persileidimas?neisivaizduoju ka daryti o pas ginekologe velnias zino kada...kiek paskambinu-tiek uzsiemusi-tai kas gimdo,tai koks ekstra atvejis  .seimos daktaras net nepaziurejes pasake kad viskas ok ir israse kazkokiu zvakuciu(kaip supratu del isskyru)-bet aisku nieko nepadejo  .dieve-taip sunkiai sekesi pastoti...negi taip ir neteks dziaugtis didejanciu pilvu?  Nepyk,bet nesuprantu ko tu lauki kažkokios ginekologės?Nuvažiuoji į ligoninę betkurią,pasisakai savo bėdas,apžiūrės iškart ir viskas bus aišku. Buvo man toks nutikimas,dar net 4 sav. nebuvo,labai pradėjo šoną skaudėt,nulėkiau į ligoninę,paguldė mane stebėjimui,nes per echo dar nieko nesimatė.Viskas pasirodo buvo gerai
Man nustojo skaudėt krūtis ir pradėjo teplioti rudai kokia 7 sav., iškart nulekiau pas daktare- nesivystantis. Aišku, visko imt ir sau pritaikyti nereikia, bet jeigu dingsta nėštumo požymiai iki 12 savaitės, tai nelabai geras ženklas, bent jau daugumai...o po 12 sav. krūtis jau po truputį turi nustoti skaudėti. Geriausai visada lėkti pas daktarą jeigu kas labai neramina
*Ciau ciau*
2008 04 25, 14:57
QUOTE(amante @ 2008 04 25, 05:20) sveikutes mamytes  .va prisiskaiciau ir nebezinau nei ka galvoti.krutine nejautri ir neskuda.kiekviena diena vargina rudos isskyros,o jau kaip pykina...  ar gali buti kad ir man leliukas isitaise ne ten kur reiketu?o gal gresia persileidimas?neisivaizduoju ka daryti o pas ginekologe velnias zino kada...kiek paskambinu-tiek uzsiemusi-tai kas gimdo,tai koks ekstra atvejis  .seimos daktaras net nepaziurejes pasake kad viskas ok ir israse kazkokiu zvakuciu(kaip supratu del isskyru)-bet aisku nieko nepadejo  .dieve-taip sunkiai sekesi pastoti...negi taip ir neteks dziaugtis didejanciu pilvu?  Tikrai nelauk nieko! Jei ta tavo gydytoja tokia neatsakinga ir negali priimti apziureti-eik pas kita gydytoja! Niekas kitas nepakvos uz tavo vaikeli, tik tu! Man taip pat buvo nustoje skaudeti krutis, bet tai buvo 12-13 savaite, paskambinau gydytojai-pasake kad po trecio menesio jei taip atsitinka, nera ko pergyvent, bet kaip kazkas rase iki trecio-geriau pasitikrint. As va siandien buvau pas gine - leliuko sirdute plaka, viskas ok  Dar del isskyru-tikrai nelabai gerai rudos isskyros. Nieko nelauk ir eik i ligonine, laikykis, viskas bus gerai
sveikutes, mums beveik 11sav. ir nustojo skaudeti krutis. Bet speneliai islieka jautrus, tai speju viskas gerau?
Deep Blue
2008 04 27, 13:54
QUOTE(Meduvė @ 2008 04 26, 23:21) sveikutes, mums beveik 11sav. ir nustojo skaudeti krutis. Bet speneliai islieka jautrus, tai speju viskas gerau?  Geriau butu apsilankyti pas gydytoja. Kol gydytoja neapžiūrėjo nereikėtų daryti sau išvadų, bet nereikėtų ir nusistatyti sau, kad viskas ok Sėkmės
aciu
Sveikos! As irgi prisiskaiciau ivairios info ir nuomoniu, tai nebezinau ka ir galvoti... Man 7-a savaite, bet pries pora savaiciu krutys atsileido... Po to vel pradejo mausti, skaudeti ir dabar vis tai skauda, tai ne... Pykina, kaip pykino. Dar nebuvau echo darytis, nes ne LT. Man paskirtas laikas tik geguzes pabaigoj! Jauciu reikes eiti ir pasidaryt privaciai, nes kitaip isprotesiu dar menesi belaukdama  Stiprybes visoms!
Labas visoms! Mums jau 14 savaiteliu.ir jau pora savaiciu neskauda krutys.ar vertetu sunerimti? Anglijos gydytojams viskas normalu.I Lietuva pasitikrinti vaziuosiu tik birzelio pradzioje.
man krūtinė skausminga ir jautri buvo tik iki kokių 10 savaičių. po to jokio jautrumo - na tik kartais - o dabar tai šivis pamiršau ką tai reiškia
baikscioji
2008 05 07, 17:12
turejau du persileidimus,ir abu kartus dingo krutu stangrumas,jei atleidzia krutis,mano atveju nieko gero..ir be to iskarto pradeda tepti rudai
Sveikutės Man teplioja jau nuo 6 sav. sėkmingai su visais tepliojimais dakeliavome iki 12 sav. Krūtys buvo labai jautrios ir skausmingos iki 11 sav. dabar jautrumas mažėja, gyd. sako , kad taip turi būti, jautrumas mažėja nuo 11 sav. Girdėjau , kad jautrumas ir skausmingumas priklauso nuo krūtinės dydžio,  tik nesu įsitikinusi , kad tai tiesa... Saugokite save
man krutis atleido apie sesta savaite, bet as o kazkaip nesureiksminau ir gyvenau kupina vilciu ir svajoniu apie savo zirniuka toliau. astunta sasaite pasirode rausvu isskyru, bet sviezio kraujo nebuvo ir nieko neskaudejo, jauciausi puikiai. devinta savaite pasirode rudos isskyros ir netrukus ivyko persileidimas, daktarai nustate, kad mazius nustojo vystytis 5 savaite, o buvo isitvirtines tinkamoje vietoje, ir placenta jau buvo susiformavusi...
QUOTE(Niune @ 2008 07 04, 15:04) man krutis atleido apie sesta savaite, bet as o kazkaip nesureiksminau ir gyvenau kupina vilciu ir svajoniu apie savo zirniuka toliau. astunta sasaite pasirode rausvu isskyru, bet sviezio kraujo nebuvo ir nieko neskaudejo, jauciausi puikiai. devinta savaite pasirode rudos isskyros ir netrukus ivyko persileidimas, daktarai nustate, kad mazius nustojo vystytis 5 savaite, o buvo isitvirtines tinkamoje vietoje, ir placenta jau buvo susiformavusi...  Labai uzjauciu, tikiuosi netrukus dziaugsies nauja gyvybe savyje...placenta subresta 14 sav. skaiciuojant nuo paskutiniu menesiniu pirmos dienos jei pastota po menesiniu, jei pries tai 12 sav....bent taip man gine aiskino SEKMES
** Svaja**
2008 07 05, 10:06
Kiekvienai turbūt skirtingai, bet man pradėjo rudai teplioti ir nustojo krutinę skaudėti po kelių dienų persileidimas
Wiltene
2008 07 08, 15:25
man 9 savaite atleido krutis, issigandau siaubingai nes pries tai ju net priliest negalejau, nulekiau pas gine, paziurejo echo kad auga lelius puikiai sirdele smarkiai auga ir tas krutu atleidimas tikrai nevisad yra pavojaus signalas, dabar kartais irgi atleidzia kartais vel skaudena, jau nebekreipiu i jas didelio demesio
Saulytez
2008 10 07, 12:53
QUOTE(baltas_angelas @ 2008 07 08, 16:25) man 9 savaite atleido krutis, issigandau siaubingai nes pries tai ju net priliest negalejau, nulekiau pas gine, paziurejo echo kad auga lelius puikiai sirdele smarkiai auga ir tas krutu atleidimas tikrai nevisad yra pavojaus signalas, dabar kartais irgi atleidzia kartais vel skaudena, jau nebekreipiu i jas didelio demesio ir man panasiai buvo, viena diena atsikeliau ir pasijutau lyg ir nebesilaukciau, net baisu pasidare, jauciuos kaip niekur nieko...nulekiau pas gydytoja, o jis man sako kad jums pasiseke, nes leliukui buvo 11 sav. ir 6 dienos, taigi nustojo skaudeti krutine kaip pagal laikroduka  tik dabar jau vel kankina nerimas, jauciuosi puikiai, tai net baisu pagalvoti, kad gali buti kas nors negerai, o juo labiau dar tik 15 savaiteliu eina  o dar drauge leptelejo, kad ne visada kai gerai jauties yra viskas gerai tai ir stresuoju belaukdama echoskopo
Kamil:)
2008 10 11, 22:48
Na man irgi kaip ir nebeskauda krutines, bet ji visa ispampusi ir yra toks tempimo jausmas, nors pirmomis savaitemis nei prisiliesti negalejau prie ju, bet manau, jog normalu, kad nebetaip skauda krutine po kiek laiko, nejau visa nestuma ji turi buti nezmoniskai jautri ir skausminga???
QUOTE(Kamil:) @ 2008 10 11, 23:48) Na man irgi kaip ir nebeskauda krutines, bet ji visa ispampusi ir yra toks tempimo jausmas, nors pirmomis savaitemis nei prisiliesti negalejau prie ju, bet manau, jog normalu, kad nebetaip skauda krutine po kiek laiko, nejau visa nestuma ji turi buti nezmoniskai jautri ir skausminga???  Ne, ne normalu, man skaudejo gal pirmas 5-7 savaites ir viskas pacioje pradzioje
O man ju isvis neskaudejo nei pirma nei paskutine savaite nestumo:)
...little mary...
2008 10 25, 19:36
o man vieną dieną jautri, kitą visiškai nea ir taip visada buvo - echo tik po geros savaitės, tai biskutį nervinuos
atsakinga
2008 10 29, 13:55
Man krutis labiausiai skaudejo pacioje pradzioje 5-6 savaite. Nezinojau dar kad nescia, galvojau ziaurus PMS del veluojanciu mmm. O po to palaipsniui atleidinejo... dabar (~11sav.) lyg ir neisitempusios, bet atrodo padidejusios ir karstos (karsciausia kuno vieta lieciant atrodo)
man irgi jau pora savaiciu, kaip netokios jautrios ir skausmingos krutys, bet kazkaip neprisileidziu jokiu blogu minciu.. negali juk visa laika jaustis vienodai...
spengla
2009 01 05, 11:48
Apie savaitė laiko, kai krūtys nebe skausmingos, jaučiu tik šiokį tokį tempimą. Taip pat pykina mažiau ir jau nebereikia gązdinti tualeto Manau, kad tas laikotarpis jau tiesiog praėjo ir nieko čia blogo
nu jei nebeskaudetu krutines 11 savaite, tai jokio streso ir man nebutu...bet man sumazejo skausmas siandien, 4 sav ir 5 dienos, vakar dare echo, tai jau mate puslyte, embriono viduje aisku dar nesimate, bet ir neieskojo labai. Baisu man, ana menesi 4 savaiciu nustojo skaudet, teplioti pradejo, duphastonas nepadejo, ir dar po savaites mmm atejo  labai noriu sita puslyte issaugoti... jau geriau pykintu, krutine skaudetu ir t.t. negu kad nieko nejauciu. Siaip suskubau sunerimti, nes jei ka, isgerciau duphastono, nes krutines skausmo suzamejimas reiskia, kad krenta progesteronas. Bet man 4 savaiciu jis buvo 179, tai kaip ir uztektinai jo buvo
|
|