Sveikos,mes naujokai :4u:mums 1.5 metuku
niekas neduoda vaikiukams desrytes??
Mes duodam,perku ''Mazyliu'' arba ''Eurikute'',bet mieliau valgo pasteta
o koki pasteta perkat?Mazyliu ta gal?
Juokis - geriau mesos gabaliuka
mes be desros duodam, nors ir siaip sumustiniai retas svecias skardy
O jūs jau tokio amžiaus vaikučiui dešrytę ir paštetą duodat?
as desrytes dar jokios nedavus bet klausiu gal duodat,nes jis nedaug ka valgo pas mane,tai ir galvoju ka cia naujo duot
QUOTE(laurinija @ 2008 03 28, 19:31) as desrytes dar jokios nedavus bet klausiu gal duodat,nes jis nedaug ka valgo pas mane,tai ir galvoju ka cia naujo duot Mano merginos valgiaraštis irgi palyginti ribotas. Bet mūsų pediatrė sako, jog tokio amžiaus vaikui ir nebūtina siūlyti kažinko (ypač kalbant apie tokius produktus, kurie mitybos požiūriu nėra vertingi). Svarbu, kad maistas būtų šviežias ir visavertis. Tai ir stengiamės maitintis visavertiškai
Jei kalbant konkrečiai apie dešrą, tai aš iš viso esu griežtai prieš rukytus produktus. Ypač vaikams. Suagusiems tai nesveikas maistas, logiška būtų manyti, kad ir vaikams t.p.
Vis tik močiutė neklauso manęs ir aiškina, kad viduryje mėsytė iškepus bei bruka vaikui ją. Nepulsiu juk plėšti iš rankų tos mėsos ir aiškinti, kad nevalgys mano vaikas šito brudo
as daktariska desra ant sumustinio uzdedu.
mano vaikui 1m ir3 menesiai. Vakarienei labai megsta suvalgyti viena rieke duonos su daktariska desryte...vos speju papjaustyt...
aš kartais duodu mažiukei sumuštinukų su sūriu arba daktariška dešryte. geras patarimas, duot mažytei sumuštinių su virta mėsyte, ačiū
Neduodu sumuštinių. Kartais tėtį nureketuoja, tai paragauna su sūriu. O specialiai dukrytei sumuštinių nesiūlau. Gal todėl, kad ir pati jų nevalgau.
Maniškis irgi dar nėra valgęs jokio sumuštinio,o ir dešrytės nekilo mintis duoti
na va, mano pupa naują bajerį susigalvojo.. pradėjo sumuštinių nebevalgyt, nuo batono nusiema dešrytę ir suvalgo, o batoną ant žemės
mamos kur jusu..
atrodo -kas ce tokio kartais vaikas palepint ir duoti 1gabaliuka ant sumusteko,bet taip ir priprantama greit prie nesveiko maisto
Dešros nei vyresnėlei nei mažiukui neduodam.Mažiukui sumuštinukų neduodam-dar per mažas,kad būtų galima užkimšt skranduką,o vyresnėlė kartais suvalgo su sūriu.
QUOTE(Adatuke @ 2008 04 14, 17:22) Neduodu sumuštinių. Kartais tėtį nureketuoja, tai paragauna su sūriu. O specialiai dukrytei sumuštinių nesiūlau. Gal todėl, kad ir pati jų nevalgau. O tai ką valgote pusryčiams arba vakarienei? Negi tris kartus per dieną šiltą maistą gaminate? Aš taip nesugebu
Man net mintis nekilo mažiuko skrandį sumuštiniais užpildyti
QUOTE(Ingabi @ 2008 04 25, 07:52) Man net mintis nekilo mažiuko skrandį sumuštiniais užpildyti Bet valgyti kiaušinius kiekvieną dieną nesveika - juo labiau vaikui. P.S. - pastebėjau, jog Tavo mažiukas dar tikrai mažiukas. Kai maniškis buvo tokio amžiaus tikrai gamindavau daugybę kartų per dieną šiltą maistelį
Maniskiu dar nera pusantru metuku ir manau dar ankstoka tokiem mazyliam valgyti desras ir jolab pastetus.
kiausinuka galima duoti 1 i savaite ,(as taip duodu
Tikrai galima troškintos žuvytės su daržovėms tai sveika .
Manajai geriausias sumuštinis - duona arba batonas su sviestu, sūrį suvalgo atskirai. O dešros jokios neduodu, manau tai nelabai tinkamas maistas mažyliams. Kartais paprašo, tai duodu mažą griežinėlį, bet pakramto ir išspjauna. O perkam tik aukščiausios rūšies, dažniausiai vytintą (geriau pirkti rečiau ir brangesnę, bet kokybiškesnę). Apie daktarišką net kalbos nėra, turiu kategorišką nuomonę apie dešreles, daktarišką, žuvies pirštelius ir pan.
mes retai valgom sumustinukus,bet kartais duodu daktariska su batonu
Na mes nepiknaudziaujam sumustinukais, bet jei valgom, dedam suri ar pieniska desryte aisku is brangesniu, pvz. Krekenavos "Vaikams"
mes kosiu ryte nevalgom nepatinka, tik vakarienei, ryte duodu sumustini,ar varskes, bet tik kelis kasnelius atknda, paskui pasiima desryte ir suvalgo, darau su daktariska ar servelatu
jokių sumuštinių nevalgom, ir jei valgom dešrą, tai tik rūkytą, jokių pieniškų, tiesa, vištienos vyniotinį dar valgo, bet tikrą, ne pramoninį
Apie sumustinius dar is vis negalvoju, net neisivaizduoju kada sugalvosiu duot ju...O del desrytes, tai aisku, kad ieskosiu be konservantu ir tikrai ne rukyta. Manau geriausia iseitis butu vietoj desros duot atpjautos virtos mesos griezineli
Sumuštinių neduodu, bet kartais išverdu dešrelių be konservantų, tai suvalgo jas vienas. Bet tas būna labai retai, stengiamės apsieit
mes kas ryta kartu pusryciaujam ir valgo sumustinukus jau seniai.. dar metuku nebuvo, o desryte pieniska be E, bet mieliau valgo atskirai
valgome retokai,bet perkam geresne,brangesne desryte,Krekenavos ar Biovelos
valgo labai retai ir tik daktariska, nes labai nemegsta
labai nori,kartais duodu a.r.pieniskos kokios nors
labai megsta desryte,o duodu arba tarybine daktariska,arba be jokiu e
Neduodu jokios dešrytės ir pati stengiuosi kuo rečiau ją valgyti
Jei vaikas valgo sumuštinius tai geriau dėti namuose virtą liežuvį, virtą mėsytę ar kokį maltos mėso vyniotinį. Kam taip anksti kišti vaikams tą chemią.
niekada neperku nei dešrų,dešrelių,nei paštetų...tuo labiau neduočiau vaikui
Mano visi megsta daktariska desra-as perku Utenos mesos.Zinau kad nera labai ten jau sveika, bet ka cia jau padarysi....dabar ir kvepuot nesveika
QUOTE(gingizė @ 2010 02 21, 19:30) Mano visi megsta daktariska desra-as perku Utenos mesos.Zinau kad nera labai ten jau sveika, bet ka cia jau padarysi....dabar ir kvepuot nesveika Aš tai stengsiuosi vaiką apsaugoti iki kokių 3 m. nuo visų pusfabrikačių, kol formuojasi organizmas, paskui visą gyvenimą vis tiek neišsaugosi. O kas nesveika tai kaip tyčia ir labai skanu QUOTE(blessedness @ 2010 01 13, 19:29) Dėl Tarybinės dešrytės turiu nekokia nuomonę,nežinau kaip daktariška dešra ,bet tiek dešrelės,tiek servelatas , turi gliutomato - tai nei patys valgom ,o juolab vaikui neduoam . Aš išvis vaiko nepratinu valgyti sumuštinių su dešryte,man tai nekoks derinys,pati nelabai mėgstu tokius dalykus .Bet va vyras valgo ir pastebėjau mažiukas užsimano kartais,bet mes perkam dešrytę iš namų ,iš žmonių ,naminę parukytą silpnai,tai 2 metų vaikui jau šiek tiek galima,bet labai nedaug ir retai
valgo retai, bet perku geresnę jau
neduodu jokios, nemanau, kad sveika, geriau jau virta garuose,troskinta mesytė ar namuose pagamintas vyniotinis
jei perkam tai perkam be jokių E, o mažasis sumuštinukų nevalgo
http://www.sveikasvaikas.lt/spring/index?execution=e2s1 pasitikrinu kur ko ir kiek pridėta.... |