Sveiki. Auginu dukrytę, kuriai 4 m. ir kuri turi nemenką viršsvorį. Norėčiau paklausti mamų, kurioms pažįstama ši problema, kaip kovoja su šia problema. Kokių dar problemų sudaro tie papildomi kg?
Maniškė nėra storulka, bet pilvelis yra nemažas, ir dėl to turim problema dėl tuštinimosi, o štai dar ką noriu pasakyti ji nuo 5metų labai pasitempė ir neatrodo tokia jau storuliukas, nors dar biškutį yra.Valgo daug daržovių, sportuoja darželį ir namuose juoko forma. Na papasakokite daugiau apie savo problemą, gal patarsim kuom tai labai mažai informacijos parašėte QUOTE(hilin @ 2008 03 30, 15:46) Maniškė nėra storulka, bet pilvelis yra nemažas, ir dėl to turim problema dėl tuštinimosi, o štai dar ką noriu pasakyti ji nuo 5metų labai pasitempė ir neatrodo tokia jau storuliukas, nors dar biškutį yra.Valgo daug daržovių, sportuoja darželį ir namuose juoko forma. Na papasakokite daugiau apie savo problemą, gal patarsim kuom tai labai mažai informacijos parašėte Ne mamytė taip mano, o medikai taip nustatė, o be to, ir aš ne akla. 4m. mergytės ūgis 108,5 cm (kaip ir normalu ir netgi daugiau nei vidutinis), o svoris - 30 kg (tiek sverti turi 8 m. vaikas). O jūsų problema dėl pilvelio ir yra dėl to, kad su tuštinimusi turite problemų. Manoji labiausiai mėgsta mėsą. Tiesą pasakius, aš faktiškai išsiaiškinau, kodėl mano vaikas nemeta svorio, o tik priauga. Kaltinau save, pasirodo ne mano kaltė. O juk ir daržely pavalgo tik apie 17 val. Tai vaikas tikrai neištvers iki 21 val. nieko daugiau nevalgęs. Tai vat tokios tokelės, labai liūdna, nes nežinau, ką daryti. QUOTE(ezra @ 2008 03 31, 13:13) Ne mamytė taip mano, o medikai taip nustatė, o be to, ir aš ne akla. 4m. mergytės ūgis 108,5 cm (kaip ir normalu ir netgi daugiau nei vidutinis), o svoris - 30 kg (tiek sverti turi 8 m. vaikas). O jūsų problema dėl pilvelio ir yra dėl to, kad su tuštinimusi turite problemų. Manoji labiausiai mėgsta mėsą. Tiesą pasakius, aš faktiškai išsiaiškinau, kodėl mano vaikas nemeta svorio, o tik priauga. Kaltinau save, pasirodo ne mano kaltė. O juk ir daržely pavalgo tik apie 17 val. Tai vaikas tikrai neištvers iki 21 val. nieko daugiau nevalgęs. Tai vat tokios tokelės, labai liūdna, nes nežinau, ką daryti. Suprantama tai problema. Mano dukrai sesi su puse. Sia ziema pas ja atsirado pilvukas, nes jau pasidare savarankiska ir pati pasiima valgyt ka nori. Anksciau, kai matydavau, kad dideja pilvukas, tiesiog neduodavau "blogo" maisto. Sakydavau, kad suvalgytu obuoli , jei nori ir nueidavo sau , o dabar tiesiog vos ne atiminet reikia. Neramu pagalvojus, kas bus, kai prades eiti i mokykla ir pirksis ka nores, t.y. bandeles ir picas QUOTE(berze @ 2008 04 03, 23:09) Suprantama tai problema. Mano dukrai sesi su puse. Sia ziema pas ja atsirado pilvukas, nes jau pasidare savarankiska ir pati pasiima valgyt ka nori. Anksciau, kai matydavau, kad dideja pilvukas, tiesiog neduodavau "blogo" maisto. Sakydavau, kad suvalgytu obuoli , jei nori ir nueidavo sau , o dabar tiesiog vos ne atiminet reikia. Neramu pagalvojus, kas bus, kai prades eiti i mokykla ir pirksis ka nores, t.y. bandeles ir picas Tai vat ir pradėjau kankinti vaiką, tiksliau stengiuosi nekankinti, tik pati labai turiu atidžiai sekti ką valgo, rašausi keikvieną dieną, skaičiuoju kalorijas, turiu labai gerai apmąstyti, ką duosiu valgyti, ko negalima. Vargas, bet ką padarysi, viskas vardan vaiko sveikatos. O mokykloje vaikai prie viso to gėrio dar ir saldainius, gumas bei "čipsus" perka ir užsigeria visokiais limonadais. Tik vyresnieji jau pradeda vertinti normalų maistą, bet tik ne pradinukai. QUOTE(ezra @ 2008 04 03, 23:23) Tai vat ir pradėjau kankinti vaiką, tiksliau stengiuosi nekankinti, tik pati labai turiu atidžiai sekti ką valgo, rašausi keikvieną dieną, skaičiuoju kalorijas, turiu labai gerai apmąstyti, ką duosiu valgyti, ko negalima. Vargas, bet ką padarysi, viskas vardan vaiko sveikatos. O mokykloje vaikai prie viso to gėrio dar ir saldainius, gumas bei "čipsus" perka ir užsigeria visokiais limonadais. Tik vyresnieji jau pradeda vertinti normalų maistą, bet tik ne pradinukai. Kol kas maniskei skaniausias gerimas - gazuotas mineralinis, nes dar yra sventai isitikinusi, kad coca-cola is padangu o limonadai saldu. Sokolada valgydavo tik balta, saldainiu megstamu beveik nebuvo, bet dadar ,ziuriu, kad nebetokia isranki darosi. Dar kai prades eiti i mokykla, paprotins kiti vaikai ir grausim cipsus ir kt bjaurastis QUOTE(berze @ 2008 04 04, 11:51) Kol kas maniskei skaniausias gerimas - gazuotas mineralinis, nes dar yra sventai isitikinusi, kad coca-cola is padangu o limonadai saldu. Sokolada valgydavo tik balta, saldainiu megstamu beveik nebuvo, bet dadar ,ziuriu, kad nebetokia isranki darosi. Dar kai prades eiti i mokykla, paprotins kiti vaikai ir grausim cipsus ir kt bjaurastis Na, manoji negeria gazuoto mineralinio, kaip ir man, jai neskanu. Bet blogiausia, kad ji nelabai mėgsta vandenį, labiau nori saldžių gėrimų. O gazuotų mes neperkam, nebent svečiuose gauna. QUOTE(ezra @ 2008 04 04, 12:35) Na, manoji negeria gazuoto mineralinio, kaip ir man, jai neskanu. Bet blogiausia, kad ji nelabai mėgsta vandenį, labiau nori saldžių gėrimų. O gazuotų mes neperkam, nebent svečiuose gauna. Mes tai nuo gimimo nedavem jokiu saldintu gerimu, tai priprato prie vandenuko ir dabar, kai nori gerti, praso tik vandens. Arbata taip pat be cukraus. bet, kaip sakiau, darosi savarankiska ir jau pati pradeda spresti ka gerti ir valgyti. Na, gal pades tik moralai ir pavyzdziai (kokia bus, kai pastores tai bevalgydama). Nors su tokia motyvacija irgi bijau perlenkti, nes po to anoreksike kad netaptu QUOTE(berze @ 2008 04 04, 15:05) Mes tai nuo gimimo nedavem jokiu saldintu gerimu, tai priprato prie vandenuko ir dabar, kai nori gerti, praso tik vandens. Arbata taip pat be cukraus. bet, kaip sakiau, darosi savarankiska ir jau pati pradeda spresti ka gerti ir valgyti. Na, gal pades tik moralai ir pavyzdziai (kokia bus, kai pastores tai bevalgydama). Nors su tokia motyvacija irgi bijau perlenkti, nes po to anoreksike kad netaptu Nelabai padės nei moralai, nei pavyzdžiai. Gali atsitikti taip, kad pradės slėptis, kai valgys ar gers ką netinkamo.
Labutis.
QUOTE(krisstal @ 2008 04 06, 11:22) Labutis. Kelnės nusmukusios. O koks tavo panelytės ūgis ir svoris? O aš jau nebetikiu jokiais "išaugs, išstyps". labai rimtai ėmiausi kalorijų skaičiavimo. Tai dabar kaip beprotė: kur maistas, ten svarstyklės. Viską užsirašinėju, skaičiuoju. Tikiuosi, kad ne veltui. Tik darželis viską gadina, juk ten per dieną gauna apie 1700 kcal, o mano ji tai valgo, ne taip kaip kiti vaikai. Tai su auklyte sutarėm, kad mažins jai porcijas. Dažnai nevedu pusryčiams (kol galiu), o pati namie duodu, kartais prieš vakarienę pasiimu, kad galėčiau kontroliuoti, ką valgo. QUOTE(ezra @ 2008 04 06, 23:40) Kelnės nusmukusios. O koks tavo panelytės ūgis ir svoris? O aš jau nebetikiu jokiais "išaugs, išstyps". labai rimtai ėmiausi kalorijų skaičiavimo. Tai dabar kaip beprotė: kur maistas, ten svarstyklės. Viską užsirašinėju, skaičiuoju. Tikiuosi, kad ne veltui. Tik darželis viską gadina, juk ten per dieną gauna apie 1700 kcal, o mano ji tai valgo, ne taip kaip kiti vaikai. Tai su auklyte sutarėm, kad mažins jai porcijas. Dažnai nevedu pusryčiams (kol galiu), o pati namie duodu, kartais prieš vakarienę pasiimu, kad galėčiau kontroliuoti, ką valgo. O maniske dar grizusi is darzelio pasigiria, kad paprase antros porcijos ir aukletoja dave QUOTE(berze @ 2008 04 07, 11:18) O maniske dar grizusi is darzelio pasigiria, kad paprase antros porcijos ir aukletoja dave Aš jau rugsėjo mėnesį atvedusi iškart pasakiau, kad nebūtų jokių papildomų ar didesnių porcijų, bet to ir nereikia ir taip per daug gauna. tai dabar dar kartą tariaussi, kad mažiau įdėtų negu priklauso. Manoji sukūsta tik namie būdama, o taip būna tik vasarą. Aš dar duoti pradėjau jodo tabletes. QUOTE(ezra @ 2008 04 06, 23:40) Kelnės nusmukusios. O koks tavo panelytės ūgis ir svoris? O aš jau nebetikiu jokiais "išaugs, išstyps". labai rimtai ėmiausi kalorijų skaičiavimo. Tai dabar kaip beprotė: kur maistas, ten svarstyklės. Viską užsirašinėju, skaičiuoju. Tikiuosi, kad ne veltui. Tik darželis viską gadina, juk ten per dieną gauna apie 1700 kcal, o mano ji tai valgo, ne taip kaip kiti vaikai. Tai su auklyte sutarėm, kad mažins jai porcijas. Dažnai nevedu pusryčiams (kol galiu), o pati namie duodu, kartais prieš vakarienę pasiimu, kad galėčiau kontroliuoti, ką valgo. Svoris manosios 27kg., o ugis 115cm. Nzinau cia dauk ar mazai, aisku yra ir dauk storesniu vaiku, bet darzely manoji pati stambiausia.
Laba diena
Mes irgi turim šitą bėdą. Mano dukrytės ūgis 114 ir sveria 26 kg. Turim gražų apvalų atsikišusį pilvuką, putlias kojytes ir rankytes su duobutėmis Daktarė mums liepė dar palaukti nieko nedaryti, skaito turi išaugti - reikia tikėtis. Bet aš abejoju, kad kažkas pasikeis. Manoji į darželį neina, namie būna su manimi, kadangi dar turime namie vieną pipirą kuriam 6 mėn. Sakau, gal pradėtų eiti į darželį tai turėtų užsiėmimą ir apkūstų Kelnes nusipirkti tai mums yra labai sunku. Kojytės tinka, o per pilvuką niekaip neylendam. QUOTE(Kleckutė @ 2008 04 08, 11:57) Laba diena Mes irgi turim šitą bėdą. Mano dukrytės ūgis 114 ir sveria 26 kg. Turim gražų apvalų atsikišusį pilvuką, putlias kojytes ir rankytes su duobutėmis Daktarė mums liepė dar palaukti nieko nedaryti, skaito turi išaugti - reikia tikėtis. Bet aš abejoju, kad kažkas pasikeis. Manoji į darželį neina, namie būna su manimi, kadangi dar turime namie vieną pipirą kuriam 6 mėn. Sakau, gal pradėtų eiti į darželį tai turėtų užsiėmimą ir apkūstų Kelnes nusipirkti tai mums yra labai sunku. Kojytės tinka, o per pilvuką niekaip neylendam. O, del kelniu ir pas mus atsirado problemu. anksciau to nebuvo. Netelpa pilvas , o kelnes ilgos QUOTE(berze @ 2008 04 08, 16:19) O, del kelniu ir pas mus atsirado problemu. anksciau to nebuvo. Netelpa pilvas , o kelnes ilgos aš jei irgi perku kelnias tai buna ant vaiko kiokių 7 -8 metų, paskui kiškas kerpu. nu su maistu man kariauti tai nelabai reikia, jei pasakiau kad to ar to negalima, arba kad mažiau ir ji supranta. Tik va tas pilvukas taip ir pūpso QUOTE(krisstal @ 2008 04 07, 19:01) Svoris manosios 27kg., o ugis 115cm. Nzinau cia dauk ar mazai, aisku yra ir dauk storesniu vaiku, bet darzely manoji pati stambiausia. Na, yra kažkiek viršsvorio, bet žiūrint pagal ūgį dar nėra taip baisiai kaip pas mus. QUOTE(Kleckutė @ 2008 04 08, 11:57) Sakau, gal pradėtų eiti į darželį tai turėtų užsiėmimą ir apkūstų Čia labai daug kas priklauso nuo jos medžiagų apykaitos. Manoji lanko darželį, turi labai daug veiklos ir šiaip visi stebisi, kokia ji judri ir aktyvi, bet mums daržely maistas per kaloringas, tai ir neplonėjam, nes labai lėta medžiagų apykaita. Mes tai dėl viršsvorio pas endokrinologą lankomės. QUOTE(berze @ 2008 04 08, 16:19) Mes tai vakar svečiuose buvom, tai irgi stengiausi kontroliuoti, bet negi būsi ragana, kai visi valgo aplink. QUOTE(Kleckutė @ 2008 04 08, 16:27) aš jei irgi perku kelnias tai buna ant vaiko kiokių 7 -8 metų, paskui kiškas kerpu. nu su maistu man kariauti tai nelabai reikia, jei pasakiau kad to ar to negalima, arba kad mažiau ir ji supranta. Tik va tas pilvukas taip ir pūpso Tai aš jau seniai perku rūbus ant maždaug 134 cm, nors mums iki tokio ūgio dar augti ir augti. Aš su saviške irgi stengiuos gražiuoju dėl maisto susitarti, kaloringą produktą pakeisti mažiau kaloringu, bet ne visada pavyksta.
Mes su maistu ir kovojam,siandien suvalge pilna lekste sriubytes su mesyte ir dar-man sumustinuka padaryk saukia.
QUOTE(krisstal @ 2008 04 08, 21:25) Mes su maistu ir kovojam,siandien suvalge pilna lekste sriubytes su mesyte ir dar-man sumustinuka padaryk saukia. Aš tokiais atvejais stengiuos kokį vaisių duot, jei turiu, nes sumuštinis tikrai nemažai kalorijų turi. O kitą kartą geriau ir ledas, nes pvz., tie šaldytų sulčių arba šerbetiniai irgi nedaug kalorijų turi (gerai, kad manoji būtent tokiems pirmenybę teikia).
sveikos mano dukrytei 3 m irgi atrodo storuliuke bet nezinau nuo ko nes su valgiu tai problema nevalgo normalaus maisto mesos is vis neikisi uz tai be pieno negali buna kad 2 ltr isgeria per diena gal nuo to
QUOTE(rain @ 2008 04 09, 06:51) sveikos mano dukrytei 3 m irgi atrodo storuliuke bet nezinau nuo ko nes su valgiu tai problema nevalgo normalaus maisto mesos is vis neikisi uz tai be pieno negali buna kad 2 ltr isgeria per diena gal nuo to O tai ką ji be pieno dar valgo ar geria? O koks jos ūgis ir svoris? QUOTE(rain @ 2008 04 09, 06:51) sveikos mano dukrytei 3 m irgi atrodo storuliuke bet nezinau nuo ko nes su valgiu tai problema nevalgo normalaus maisto mesos is vis neikisi uz tai be pieno negali buna kad 2 ltr isgeria per diena gal nuo to nu maniškė irgi labai piena geria, bet aš abejoju, kad nuo jo gali vaiką tukinti, ta prasme ta spilvukas atsikišęs ir panašei QUOTE(Kleckutė @ 2008 04 09, 11:42) Nea nebuvom. Mums daktarė tai apie tokį net nieko nesakė O einant pas jį reiia kokio siuntimo, ar taip galima nueiti? Tai gal tada jūsų svoris dar normos ribose skaitosi? Aš tai pati išreiškiau norą nueiti pas endokrinologą. Jis pirmiausia tikrina, ar viršsvorio problemos nėra susijusios su kokia liga (cukriniu diabetu, sutrikusia skydliaukės veikla). Tam atliekami keli kraujo tyrimai. Po to jau gali duoti ir mitybos patarimų, jei mityboje problema. Reikia siuntimo arba reikia eiti mokamai. Viršsvorio gydymas (bent jau vaikams) yra kompensuojamas. Mes gaunam ir mankštas, masažus (jei labai norim net galim į sanatoriją važiuoti). QUOTE(ezra @ 2008 04 09, 12:04) Tai gal tada jūsų svoris dar normos ribose skaitosi? Aš tai pati išreiškiau norą nueiti pas endokrinologą. Jis pirmiausia tikrina, ar viršsvorio problemos nėra susijusios su kokia liga (cukriniu diabetu, sutrikusia skydliaukės veikla). Tam atliekami keli kraujo tyrimai. Po to jau gali duoti ir mitybos patarimų, jei mityboje problema. Reikia siuntimo arba reikia eiti mokamai. Viršsvorio gydymas (bent jau vaikams) yra kompensuojamas. Mes gaunam ir mankštas, masažus (jei labai norim net galim į sanatoriją važiuoti). Nu ,maniškė tai 114 ir 26 kg. tai jau sakė daug. O aš irgi pati paprašiau, kad padarytų cukraus tyrimą tai sakė 5,3 norma. Ir daugiau mums nieko nesakė. Tai dabar eisiu su mažiuku nes reikia pusės metukų skiepo tai pasiklausiu ir dėl to endokrinologo, pažiūrėsiu ką mums sakys
Ir pas mus ta pati bėda. Vaikui 3 metukai, ūgis 110 o svoris 25kg. Aš skaitau, kad biški per daug.
QUOTE(Kleckutė @ 2008 04 09, 12:15) Nu ,maniškė tai 114 ir 26 kg. tai jau sakė daug. O aš irgi pati paprašiau, kad padarytų cukraus tyrimą tai sakė 5,3 norma. Ir daugiau mums nieko nesakė. Tai dabar eisiu su mažiuku nes reikia pusės metukų skiepo tai pasiklausiu ir dėl to endokrinologo, pažiūrėsiu ką mums sakys Tai endokrinologas daro ne tik cukraus tyrimą, ten keli tyrimai ir sudėtingesni. Aš tai nueičiau, taip ramiau būtų, nes viršsvoris daro įtaką (neigiamą) sveikatai. QUOTE(Ania @ 2008 04 09, 12:17) Ir pas mus ta pati bėda. Vaikui 3 metukai, ūgis 110 o svoris 25kg. Aš skaitau, kad biški per daug. QUOTE(ezra @ 2008 04 09, 11:31) Tai endokrinologas daro ne tik cukraus tyrimą, ten keli tyrimai ir sudėtingesni. Aš tai nueičiau, taip ramiau būtų, nes viršsvoris daro įtaką (neigiamą) sveikatai. Esme tame, kad mes rajone gyvenam ir turime čia vietoje tik bendros praktikos gydytoją, kuria beje daug žmoniu jau yra nepatenkinti. Jau seniai galvoju gal pakeist gydytoją bet tektu važineti kiekvieną kartą po 30km ir į namus tik greitoji atvažiuotu tada Dar vienas dalykas gal ne į temą. Bet iškilo klausimas. Vakar visą mūsų darželio grupę neperspėjus tėvų aukletojos nuvedė butent pamatuot ūgį, svorį ir kažkokį tyrimą nuo kirminų padaryti. Viskas gal ir būtų OK jeigu mes tai sužinuotume iš anksto arba bent jau post faktum, bet sužinojau tik iš vaikų, siaubas kažkoks. QUOTE(Ania @ 2008 04 10, 11:57) Esme tame, kad mes rajone gyvenam ir turime čia vietoje tik bendros praktikos gydytoją, kuria beje daug žmoniu jau yra nepatenkinti. Jau seniai galvoju gal pakeist gydytoją bet tektu važineti kiekvieną kartą po 30km ir į namus tik greitoji atvažiuotu tada Dar vienas dalykas gal ne į temą. Bet iškilo klausimas. Vakar visą mūsų darželio grupę neperspėjus tėvų aukletojos nuvedė butent pamatuot ūgį, svorį ir kažkokį tyrimą nuo kirminų padaryti. Viskas gal ir būtų OK jeigu mes tai sužinuotume iš anksto arba bent jau post faktum, bet sužinojau tik iš vaikų, siaubas kažkoks. Tai jau geriau pavažinėt tuos 30 km, negu pas š... gydytoją vaikščioti. O siuntimo aš vis tiek pareikalaučiau. Šiaip turėtų įspėti tėvus apie tokius dalykus, ypač dėl kirminų. O jei jau auklėtoja nežino rezultatų, nueikit pas med. seselę, ji tai jau tikrai žinos. QUOTE(Ania @ 2008 04 10, 11:57) Esme tame, kad mes rajone gyvenam ir turime čia vietoje tik bendros praktikos gydytoją, kuria beje daug žmoniu jau yra nepatenkinti. Jau seniai galvoju gal pakeist gydytoją bet tektu važineti kiekvieną kartą po 30km ir į namus tik greitoji atvažiuotu tada Dar vienas dalykas gal ne į temą. Bet iškilo klausimas. Vakar visą mūsų darželio grupę neperspėjus tėvų aukletojos nuvedė butent pamatuot ūgį, svorį ir kažkokį tyrimą nuo kirminų padaryti. Viskas gal ir būtų OK jeigu mes tai sužinuotume iš anksto arba bent jau post faktum, bet sužinojau tik iš vaikų, siaubas kažkoks. Nu bet ir cyrkai dedasi. Jau tikrai auklėtoja turėjo perspėti tėvus, kad ves matuoti ir sverti. Be to rezultatus tai galėjo pasakyti, kaip ir jos šiopks tos rūpestis gaunasi, juk beveik visa diena su vaikučiais būna, tai kaip ir atsakinga. Nu mes irgi kol pas tėvus gyvenom tai važinėdavom pas daktarę, tik km pas mus mažiau 15 . Aš ir patarčiau geriau pavažinėti, negu eiti pas nekokia gydytoją. QUOTE(Ania @ 2008 04 10, 11:57) Esme tame, kad mes rajone gyvenam ir turime čia vietoje tik bendros praktikos gydytoją, kuria beje daug žmoniu jau yra nepatenkinti. Jau seniai galvoju gal pakeist gydytoją bet tektu važineti kiekvieną kartą po 30km ir į namus tik greitoji atvažiuotu tada Dar vienas dalykas gal ne į temą. Bet iškilo klausimas. Vakar visą mūsų darželio grupę neperspėjus tėvų aukletojos nuvedė butent pamatuot ūgį, svorį ir kažkokį tyrimą nuo kirminų padaryti. Viskas gal ir būtų OK jeigu mes tai sužinuotume iš anksto arba bent jau post faktum, bet sužinojau tik iš vaikų, siaubas kažkoks. Musu darzelyje aukletojos praso rastisko sutikimo. kai su vaikais kas nors "daroma".
Labas mamos,
Nesmagu, kad turit vienokių ar kitokių bėdų, bet labai smagu, kad nenumojat ranka, o bandot ieškot išeities. Turiu pažįstamą mergaitę, kuri pradėjo staigiai storėti daug maž nuo 4 ar 5 metukų. Pradžioje niekas per daug nekreipė dėmesio, vėliau jau vedė pas medikus. Kiek man žinoma, gydytojai liepė sekti, ką valgo, pareguliuoti mitybą, apriboti kiekį ir t.t. Pradžioje, kai viso šito buvo laikomasi, mergaitė kiek apkūdo, bet paleidus vadžias, kaip žinot, priaugama su kaupu. Dabar tam vaikui 12 metų. Nežinau, kiek ji sveria. Matau, kad jai sunku. Sunku bėgiot su vaikais. Ji nerangi, kojytės dėl viršsvorio turi nedidelę X formą, eisena negraži. Na, pačios suprantat... O apetitas- ne kiekvienas suaugęs tiek suvalgytų. Šlamščiama viskas ir dideliais kiekiais. Na, to vadinamo "nesveiko" maisto daug nėra, bet jos atveju užtenka ir to, ką mūsų manymu galima valgyt. Aš šiuo atveju kaltinu tik tėvus. Kol mergaitė jauna, nesusimąsto nei apie sveikatą, nei apie tai, kaip į ją ateityje žiūrės vaikinai. Terminas "išaugs" čia jau seniai netinka. Apskritai, nelabai tikiu, kad galima viską sustatyti į senas vėžes. Taigi, mielos mamos, stvertikės reikiamų priemonių kol Jūsų dukros dar nedidelės. Kaip suprantat, kuo anksčiau pradėsit, tuo bus lengviau. O viršvoris nei grožio, nei sveikatos dar niekam nepridavė.
O žinokit, kaip aš pavargau nuo tų skaičiavimų, jau viskas nusibodo, bet negaliu visko mesti, nes turiu pasirūpinti dukriuku, kad po to per vėlu nebūtų.
QUOTE(ezra @ 2008 04 11, 16:08) O žinokit, kaip aš pavargau nuo tų skaičiavimų, jau viskas nusibodo, bet negaliu visko mesti, nes turiu pasirūpinti dukriuku, kad po to per vėlu nebūtų. Tikiu, kad labai sunku, bet užtat po metų ar kitų nereikės savęs kaltinti ir galėsit džiaugtis sveika bei gražia dukryte.
Nu va, vakar buvom pas daktarę tai patikrino dukrytę. 113 cm ir 28 kg.
Tai gavome siuntimą pas endokrinologą. Tai reikės šiandien skambintis ir registruotis. O sakykit klinikose jų daug yra ar tik vienas toks daktaras? Gal patartumėt koki? QUOTE(Kleckutė @ 2008 04 16, 12:36) Nu va, vakar buvom pas daktarę tai patikrino dukrytę. 113 cm ir 28 kg. Tai gavome siuntimą pas endokrinologą. Tai reikės šiandien skambintis ir registruotis. O sakykit klinikose jų daug yra ar tik vienas toks daktaras? Gal patartumėt koki? Mes tai pirmadienį varom pas endokrinologą, pakartotinai po pusmečio pasirodyti. Labai bijau, nes žinau, kad gausiu velnių. Kaip pas jus Marijampolėje yra nežinau. Aš tai vedu pas vaikų endokrinologą, nes mes turim vaikų konsultacinę polikliniką. Ir ne viena gydytoja yra, užsirašai pas kurią nori. Mes tai iš pradžių buvom pas vieną, paskui ta atostogavo, o mums kaip tik reikėjo pasirodyti, tai užsirašėm pas kitą ir nusprendėm pas šią pasilikti, nes labai patiko gydytoja ir jos darbas. QUOTE(ezra @ 2008 04 16, 12:52) Mes tai pirmadienį varom pas endokrinologą, pakartotinai po pusmečio pasirodyti. Labai bijau, nes žinau, kad gausiu velnių. Kaip pas jus Marijampolėje yra nežinau. Aš tai vedu pas vaikų endokrinologą, nes mes turim vaikų konsultacinę polikliniką. Ir ne viena gydytoja yra, užsirašai pas kurią nori. Mes tai iš pradžių buvom pas vieną, paskui ta atostogavo, o mums kaip tik reikėjo pasirodyti, tai užsirašėm pas kitą ir nusprendėm pas šią pasilikti, nes labai patiko gydytoja ir jos darbas. Nu mus žino siunčia į Kauno klinikas. Pas mus kaip ir nera tokio daktaro QUOTE(rain @ 2008 04 18, 18:31) 3 metai kai suejo sveremes tai svere19kg o ugis 97 tai nezinau ar cia jau virsvoris bet savo grupeje darzelyje tai stambiausia is vaiku Tai reikia žiūrėti ne pagal kitus vaikus, o pagal tai, koks ūgis ir svoris turi būti tokio amžiaus. Mes tai pirmadienį einam pas endokrinologą, labai bijau, nes žinau, kad rezultatų jokių, bet tiesą pasakius, aš nebežinau, ką turiu daryti, nebent neleisti vaiko į darželį, bet tokių sąlygų aš neturiu.
Na, mes buvom jau šiandien pas endokrinologę savo. Pagerėjimo nėra, bet ir nėra pablogėjimo. Mano pana pagal savo amžių pakankamai aukšta, bet ir svorio turi dešimčia kg per daug. Pakolkas jokių priemonių nesiėmė. Reikia ir toliau skaičiuoti ir riboti kalorijas, po pusmečio vėl pasirodom, tada kartos visus kraujo tyrimus, žiūrės, kokie rezultatai.
QUOTE(ezra @ 2008 04 21, 16:46) Na, mes buvom jau šiandien pas endokrinologę savo. Pagerėjimo nėra, bet ir nėra pablogėjimo. Mano pana pagal savo amžių pakankamai aukšta, bet ir svorio turi dešimčia kg per daug. Pakolkas jokių priemonių nesiėmė. Reikia ir toliau skaičiuoti ir riboti kalorijas, po pusmečio vėl pasirodom, tada kartos visus kraujo tyrimus, žiūrės, kokie rezultatai. O taip ir nepasakė kodėl svoris laikosi ir nekrenta? Kodėl nesiima jokių priemoniu? |