Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Viršsvoris
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 3 iki 7 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
isabelaa
va butent tie genai, as nesu is kuduju, o tevelis musu taip pat is stambiuju ir tevelio mama, taigi manau kad tie genai ir pas dukryte atsirado unsure.gif
na ka darysi , manau tikrai kad kalti genai ir nieko cia nepadarysi
ezra
QUOTE(isabelaa @ 2011 08 24, 13:33)
va butent  tie genai, as  nesu is kuduju, o tevelis musu taip pat  is stambiuju  ir  tevelio mama, taigi manau kad  tie genai ir pas dukryte atsirado unsure.gif
na ka darysi , manau tikrai kad kalti genai ir nieko cia nepadarysi
*

Na, genai tik lemia polinkį į pilnumą, medžiagų apykaitos greitį.
o daryt ne tik galima, bet ir reikia. negalima visko taip palikt. Ateis laikas, kai vaikas pats gebės ir norės su tuo tvarkytis (arba ne). bet kol jis vaikas, mes turim jį mokinti su tuo susitvarkyti. Deja, bet vaikas turi suvokti, kad turi problemą.
coco
Sveikos,
Mano dukryte nuo geguzes menesio nepriaugo ne vieno kg smile.gif . Dabar sveria 31, ugis mazdaug 133 cm. Gal pirma klase daro savo, nes pavargsta, be to lanko sokius 2k. per sav. Valgo normaliai- ir pasmaliziauja saldainiais, megsta koldunus, picos neatsisako. I mokykla dedu sumustinius, nes valgyklos maisto nevalgo visai. Ryte suvalgo puse jogurtuko.
ezra
QUOTE(coco @ 2011 12 20, 08:41)
Sveikos,
Mano dukryte nuo geguzes menesio nepriaugo ne vieno kg smile.gif . Dabar sveria 31, ugis mazdaug 133 cm. Gal pirma klase daro savo, nes pavargsta, be to lanko sokius 2k. per sav. Valgo normaliai- ir pasmaliziauja saldainiais, megsta koldunus, picos neatsisako. I mokykla dedu sumustinius, nes valgyklos maisto nevalgo visai. Ryte suvalgo puse jogurtuko.
*

Labai šaunu, kad tokie pasiekimai. Tik kad to viršsvorio nelabai ir yra pas ją.
fillipa
QUOTE(ezra @ 2011 08 24, 12:36)
Na, genai tik lemia polinkį į pilnumą, medžiagų apykaitos greitį.
o daryt ne tik galima, bet ir reikia. negalima visko taip palikt. Ateis laikas, kai vaikas pats gebės ir norės su tuo tvarkytis (arba ne). bet kol jis vaikas, mes turim jį mokinti su tuo susitvarkyti. Deja, bet vaikas turi suvokti, kad turi problemą.
*

drinks_cheers.gif
Manau dar daug ka reiskia tevu gyvenimo stilius ta prasme kiek juda ka valgo, ypac maitinimo iprociai daug ka reiskia doh.gif
Pati esu is seimos kur visos moteris ne is kuduju ir mano vyresneles tevas is seimos kur visi turi problemu su virssvoriu, bet dukra neturi rupesciu del svorio thumbup.gif Dabartinis vyras irgi didelis (vikingas lotuliukas.gif ) bet mazoji auksta bet sveria truputi maziau nei priklauso pagal svori. Valgome daug darzoviu/vaisiu, zuvies, neriebios mesos, juodos duonos, kuo maziau cukraus limonadu sulciu. Kai imanoma apseiti be masinos stengiames pestute rolleyes.gif
Nala24
Radau jusu temuke... Paskaiciau keleta psl atgal... nepykit,auginu 2 dukrytes,tad nelb galiu ilgai visa tema skaityti... Man idomu,kur randat vaikiskas normas,kiek svorio,jau skaitosi vaikui virsvoris? g.gif ar sprendziat vizualiai,ar seimos gydytoja pasako... Auginu 4m 6men dukryte. Jos ugis 117cm,svoris - 24kg nemazai isgristu,kad sako,jog mano dukryte tokia minkstute... Na ji nera sakaliukas,taciau nera lb mano akimis pilnute,turi didelius zandus (cia veikiau is tecio forma paveldeta tu apvaliu zandu) juda ji sunkiai (na turiu oemny,kad ji meniska mergaite,tikrai ne is tu strakalu-makalu) ar ir man jau sunerimti? nes kiek ziurejau augimo kreivese,tai jos ugis didesnis nei augstas pagal 7m vaiko ugi,o svoris didesnis nei vidutis irgi kaip 7m g.gif tai cia kas? jau apkunumas ar tiesiog sunkus kaulai?
ezra
QUOTE(Nala24 @ 2012 02 01, 20:14)
Radau jusu temuke... Paskaiciau keleta psl atgal... nepykit,auginu 2 dukrytes,tad nelb galiu ilgai visa tema skaityti... Man idomu,kur randat vaikiskas normas,kiek svorio,jau skaitosi vaikui virsvoris? g.gif  ar sprendziat vizualiai,ar seimos gydytoja pasako... Auginu 4m 6men dukryte. Jos ugis 117cm,svoris - 24kg nemazai isgristu,kad sako,jog mano dukryte tokia minkstute... Na ji nera sakaliukas,taciau nera lb mano akimis pilnute,turi didelius zandus (cia veikiau is tecio forma paveldeta tu apvaliu zandu) juda ji sunkiai (na turiu oemny,kad ji meniska mergaite,tikrai ne is tu strakalu-makalu) ar ir man jau sunerimti? nes kiek ziurejau augimo kreivese,tai jos ugis didesnis nei augstas pagal 7m vaiko ugi,o svoris didesnis nei vidutis irgi kaip 7m g.gif  tai cia kas? jau apkunumas ar tiesiog sunkus kaulai?
*

Na, mes lankomės pas gydytojus, tai ir žinom normas. Šiaip yra augimo kreivė, kuri puikiai parodo, ar jau yra viršsvoris, ar ne. Jei dukros svoris perlipa aukščiausią ribą, tada jau tikrai yra rimtas viršsvoris.
padraika22
mes su vyru liekni, musu tevai liekni ir sunus lieknas. bet puseseres atveju genai nieko bendra neturi. jos dukra budama 6 m sveria 37kg mano rubai jai beveik tinka:oh tokia stamboka mergaite. mama sako atseit ji daug nevalgo. aisku, gal valgo ir nedaug, bet ka valgo? cipsus? makdonolde? ar pakankamai juda? ar virsvoris ne del ligos? manau tai yra svarbiausia o ne genai
ezra
QUOTE(padraika22 @ 2012 03 14, 16:11)
mes su vyru liekni, musu tevai liekni ir sunus lieknas. bet puseseres atveju genai nieko bendra neturi. jos dukra budama 6 m sveria 37kg  mano rubai jai beveik tinka:oh tokia stamboka mergaite. mama sako atseit ji daug nevalgo. aisku, gal valgo ir nedaug, bet ka valgo? cipsus? makdonolde? ar pakankamai juda? ar virsvoris ne del ligos? manau tai yra svarbiausia o ne genai
*

Atsiprašau, o iš kur jūs žinote, ką ji valgo, kiek juda?
Taip, tikrai, įtaką turi gyvenimo būdas ir valgymo įpročiai, bet... Genai turi didžiulę įtaką, o taip pat medžiagų apykaita, hormonai.
Va, aš dabar sportuoju tiek pat, kiek ir dukra, mitybą susitvarkėm, porcijas reguliuojamės, ką valgom, taip pat. man svoris krinta, o jai ne. Nors labiau tikėtina, kad turėtų būt atvirkščiai, nes aš jau suaugusi moteris, o ji vaikas.
ingauk
QUOTE(ezra @ 2012 03 16, 21:19)
Atsiprašau, o iš kur jūs žinote, ką ji valgo, kiek juda?
Taip, tikrai, įtaką turi gyvenimo būdas ir valgymo įpročiai, bet... Genai turi didžiulę įtaką, o taip pat medžiagų apykaita, hormonai.
Va, aš dabar sportuoju tiek pat, kiek ir dukra, mitybą susitvarkėm, porcijas reguliuojamės, ką valgom, taip pat. man svoris krinta, o jai ne. Nors labiau tikėtina, kad turėtų būt atvirkščiai, nes aš jau suaugusi moteris, o ji vaikas.
*

o kodel turetu buti atvirksciai g.gif manau ji juk dar auga, todel tas begiojimas ir maistas tik i nauda kad suvarkytas, reiskias jie nepavirs i riebalus o bus raumenukai, o jums ir turetu kristi svoris kazkiek aisku mirksiukas.gif
DuoDuo
unsure.gif Praėjo pora metų beveik nuo mano pirmojo parašymo šioje temoje. Net susiradau kiek tuo metu svėrė mano dukra.
4 m., 109 cm, 26 kg. Po to lyg ir neaugo tas svoris pusmetį ar daugiau.
Dabar 6 m., 123 cm, 35 kg.
Pagal lentelę, kurią turi pediatrė, tai jau prie pat viršutinės linijos sakė.
Endokrinologas nieko blogo nerado, tyrimai geri.
Kojos X forma. Chirurgas pažiūrėjo ir pasakė, kad tik dėl svorio.
Na ką...bandom vis bandom. Prisilaikom su maistu. Žinoma, siaubingai sudėtinga, kai vyresnis brolis šapaliukas pagal savo amžių ir gali ką nori (o nori skanumynų) valgyti. Pyksta, kai "dėl sesės" negauna saldumyno ar kažko pan.
Darželį lanko spec mankštą ir daro kojų masažą.
Kaip Jums sekasi?
ezra
QUOTE(ingauk @ 2012 03 25, 17:25)
o kodel turetu buti atvirksciai  g.gif  manau ji juk dar auga, todel tas begiojimas ir maistas tik i nauda kad suvarkytas, reiskias jie nepavirs i riebalus o bus raumenukai, o jums ir turetu kristi svoris kazkiek aisku  mirksiukas.gif
*

Atvirkščiai turėtų būt, nes ji dar maža ir jauno organizmo svoris labai greit reaguoja į pokyčius, greit krinta svoris dėl didesnio krūvio ar sureguliuotos mitybos.

QUOTE(DuoDuo @ 2012 03 26, 15:40)
unsure.gif Praėjo pora metų beveik nuo mano pirmojo parašymo šioje temoje. Net susiradau kiek tuo metu svėrė mano dukra.
4 m., 109 cm, 26 kg. Po to lyg ir neaugo tas svoris pusmetį ar daugiau.
Dabar 6 m., 123 cm, 35 kg.
Pagal lentelę, kurią turi pediatrė, tai jau prie pat viršutinės linijos sakė.
Endokrinologas nieko blogo nerado, tyrimai geri.
Kojos X forma. Chirurgas pažiūrėjo ir pasakė, kad tik dėl svorio.
Na ką...bandom vis bandom. Prisilaikom su maistu. Žinoma, siaubingai sudėtinga, kai vyresnis brolis šapaliukas pagal savo amžių ir gali ką nori (o nori skanumynų) valgyti. Pyksta, kai "dėl sesės" negauna saldumyno ar kažko pan.
Darželį lanko spec mankštą ir daro kojų masažą.
Kaip Jums sekasi?
*

Maniškei svoris auga. Ne taip intensyviai, kaip anksčiau, bet proceso suvaldyt neina.
Kojos taip pat X forma. Kažkada traumatologė sakė, kad dėl svorio, dabar kitas gydytojas sako, kad gali būt ir paveldėjimas - reiktų apžiūrėt giminaičių kojas.
Na, aš vilties neprarandu, nors jos svoris seniai yra prašokęs visas ribas. O gydymo tokiems vaikams nėra.
Atėnė V
Seniai čia lankiausi,bet nuo problemos niekus nepabėgau...Mano dukrai pediatras liepė atsakingai sureguliuoti mitybą. Jai 6 metai ir 4 mėn.Ūgis 124cm, svoris 30 kg. Mano dukra tikrai valgi, bet nesąmonių mes jai neperkame- jokių čipsų, limonadų...Negaliu žiūrėti, kaip vaikas kankinasi, kai neduodu valgyti tiek, kiek ji nori.Tapo pikta, nebenori eiti į darželį, verkia...Mane nervina kaimynai ir kolegos su savo komentarais- mama tokia lieknutė, o kažin į ką atsigimė dukrytė? Aš nemanau, kad mano dukra labai stora, ji man labai graži. Bėda ta, kad sušilusi šunta. Jei ne tas šutimas, aš jos tikrai nekankinšiau. Manau užteks numesti iki kokių 28 kg, suplonės leškutės ir problema išsispręs....
bulbul1980
Laba diena, manau visiskas absurdas reguliuoti tokiu vaiku mityba daeinant iki to, kad neduot valgyt kiek nori... mano irgi abi nera sudziuve, nera ir storos, normalios sakyciau, mazoji gal kiek i didesne puse, bet as 'nesamoniu' ir saldumynu tik stengiuos riboti kazkiek, normalaus maisto niekada neriboju. Valgo 4k.per diena normaliai dar su uzkandziais...man atrodo normalu. Manau mergaites ypac kai pasieks paauglyste, pacios matys jei nelabai graziai atrodys ir nores suliekneti. Beto gi negali visi buti kaip pagaliukai, nors lietuvoj ta mada itin populiari visdar....
**kiškutė**
Pergyvenu ir aš dėl tos problemos.Mano mergaitė 5m. amžiaus,ūgis 114cm,svoris 27kg.
Sunku kažką reguliuot su maistu,kad ir kaip man, mamai, norisi .Ji aktyvi,judrumo pakanka,nu bet svoris auga,ypač per žiemą pasunkėjo unsure.gif
Kalti genai verysad.gif
GiedrėM
QUOTE(bulbul1980 @ 2012 04 17, 11:51)
Manau mergaites ypac kai pasieks paauglyste, pacios matys jei nelabai graziai atrodys ir nores suliekneti.
*

Čia truputį paprieštarausiu. Iš patologinės fiziologijos kurso atsimenu, kad iki paauglystės riebalinio audinio ląstelės dauginasi, vėliau jos tik "kemšasi" riebalais. Tai reiškia, tas, kas yra storas iš vaikystės labai sunkiai numes antsvorį ir visą gyvenimą turės labai griežtai laikytis. O kas sustorėja vėliau, gali suplonėt lengviau.

Mano pačios sūnus sveria per mažai, pediatrė pažymoje darželiui įrašė "Augimas neharmoningas" (ūgis 104cm, svoris 14,5kg). Jis nemėgsta košių, blynų, makaronus šiek tiek valgo, daugiausiai valgo mėsą, daržovių sriubas, pieno produktus, saldainių ir tų paprašo po pietų, kad duočiau 5, o įveikia 2 iš jų. Mažasis sveria normaliai, žandai putlūs, o valgo viską po 3-5 kąsnelius.

Nenoriu niekam taikyti, bet aplinkoje pastebiu, kad storesni vaikai parke vaikštinėja su sausainiu rankoj, spektaklyje čežina saldainių, vafliukų maišelius, parduotuvėje jiems atplešia sūrelį ir pan. Maniškis atsisėda ant suoliuko, suvalgo ledus, tada bėga lakstyt. Yra laikas valgymui, yra laikas žaidimams. Ypa mergaitėms, manau, reiktų laikytis tokios tvarkos. Moterys apskritai yra linkusios nervinę įtampa malšint skanumynais, pas jas ir kavutės-arbatėlės su saldainiukais-pyragiukais, ty nuolatiniai užkandžiavimai.

O šiaip, jei mano vaikas būtų apkūnus, būtinai kreipčiausi į endokrinologą. Ypač, jei manyčiau, kad nepersivalgo. Antsvoris ne tik negražu ar nemadinga, jis labai kenkia sveikatai.

O kas kaltina genus, tai pagalvokit, ar tai negalėtų būti ydingi giminės maitinimosi įpročiai.
**kiškutė**
QUOTE(GiedrėM @ 2012 04 20, 13:26)

O kas kaltina genus, tai pagalvokit, ar tai negalėtų būti ydingi giminės maitinimosi įpročiai.
*

Genai ir įpročiai -skirtingi dalykai.
Ne veltui medicinoje jie svarbūs ieškant ligų priežasčių ir t.t.t
O maitinimosi įpročiai ,be abejo,jie svarbu,bet kai toj pačioj šeimoj abu vaikai tą patį valgo ir vienas yra apvalus,kitas normalus,tai priežastis yra ne maiste ,mano nuomone.
stacioke
mano vaikas taip pat turi virsvorio ugis 117 sveria 28kg. laukiam is gydytojo maitinimosi plano, nezinau kaip cia bus unsure.gif
GiedrėM
QUOTE(**kiškutė** @ 2012 04 20, 14:53)
Genai ir įpročiai -skirtingi dalykai.
*

Tiesa. Bet būna šeimų, kur karta iš kartos valgo gausiai, kaloringai, ir vaikus mažus taip pratina, pagiria už kiekvieną kąsnį, nuolat duoda užkandžių ir tt. Paskui tokie vaikai (mano gerai žinomi pavyzdžiai medicinos studentai) per pietus užsisako šaltą patiekalą, sriubą, karštą, kavos ir desertą, ir sako: pas mane stambūs kaulai arba tokie genai - visi giminėj stori.
Ne veltui medicinoje jie svarbūs ieškant ligų priežasčių ir t.t.t
*

Būtent, ligų. Nutukimas - liga. Jei Jums nustatytų, kad turite genetinį polinkį kokiam nors vėžiui (neduokdie, tikrai nelinkiu), tai ką darysit? Nieko (juk genai tokie)? Ar išstudijuosit rizikos veiksnius, jų vengsit keisdama gyvenimo būdą; nuolat tikrinsitės?
O maitinimosi įpročiai ,be abejo,jie svarbu,bet kai toj pačioj šeimoj abu vaikai tą patį valgo ir vienas yra apvalus,kitas normalus,tai priežastis yra ne maiste ,mano nuomone.
*

Tada reikia kuo būtiniausiai kreiptis į endokrinologą.
stacioke
pas manaji viskas buvo gerai iki 4 metu,paskui vaikas is darzelio parsinese rota,po jo metesi i skrandzio refliuksa,kol priejom gydytojus, tyrimus, tas vaikas man tiek nusiveme kad pamete 5kg. ir kai isgijo,jis tiek man pradejo valgyti kad nebezinojau kuom ji uzkisti,ir pradejo storeti storeti verysad.gif nezinau kazkas sutriko matomai po ligos
bulbul1980
Labai daug itakos turi ne vien tik maistas, bet ir gyvenimo budas. Pvz., mano abi mergaites yra letos, megsta letus, ramius zaidimus tiek namie tiek lauke, taip pat nelinke lakstyti, lipti visur ir pns. Aisku paisdykauja, pabegioja, bet ne tiek kaip dauguma vaiku. Jau trys metai didziajai nupirktas dviratis, kuriuo ji iki siol nemoka vaziuoti, t.y. minti pedalus, nors mokiau 3 vasaras... nors mano neturi virssvorio ne viena, tiesiog yra normalios, nesudziuve.
fillipa
QUOTE(Atėnė V @ 2012 04 17, 10:06)
Seniai čia lankiausi,bet nuo problemos niekus nepabėgau...Mano dukrai pediatras liepė atsakingai sureguliuoti mitybą. Jai 6 metai ir 4 mėn.Ūgis 124cm, svoris 30 kg. Mano dukra tikrai valgi, bet nesąmonių mes jai neperkame- jokių čipsų, limonadų...Negaliu žiūrėti, kaip vaikas kankinasi, kai neduodu valgyti tiek, kiek ji nori.Tapo pikta, nebenori eiti į darželį, verkia...Mane nervina kaimynai ir kolegos su savo komentarais- mama tokia lieknutė, o kažin į ką atsigimė dukrytė? Aš nemanau, kad mano dukra labai stora, ji man labai graži. Bėda ta, kad sušilusi šunta. Jei ne tas šutimas, aš jos tikrai nekankinšiau. Manau užteks numesti iki kokių 28 kg, suplonės leškutės ir problema išsispręs....
*

Manau negalima neduoti vaikui maisto jei jis jauciasi alkanas. Bandykite skaicioti kalorijas, perziurekite seimos meniu, daugiau darzoviu, maziau duonos, miltiniu patiekalu, maziau riebalu..
QUOTE(GiedrėM @ 2012 04 20, 12:26)
*

100 procentu sutinku drinks_cheers.gif
Atėnė V
QUOTE(fillipa @ 2012 04 23, 19:25)
Manau negalima neduoti vaikui maisto jei jis jauciasi alkanas. Bandykite skaicioti kalorijas, perziurekite seimos meniu, daugiau darzoviu, maziau duonos, miltiniu patiekalu, maziau riebalu..

100 procentu sutinku drinks_cheers.gif
*

Problema dar ir ta, kad dukra alergiška pieno baltymui, atkrenta visi pieniški produktai, lieka tik mėsa, daržovės, kruopos ir miltiniai patiekalai. Aš kalorijų neskaičiuoju, nes pats maistas, kurį gaminu tikrai nekaloringas, bet mažinu porcijas. Tarkim, aš suvalgau vieną lietinį blyną su bananų įdaru, o mano dukra nori ir gali suvalgyti juos keturis, aš jai duodu du blynus, o ji verkia, kad nori dar...Ji turi puikų apetitą. Sūnui 13 metų, jis sveria 37, aš sveriu 52, o dukra 30 kg. Visi valgome tą patį maistą, tik SOTUMO JAUSMAS PAS MUS VISUS ATEINA SKIRTINGAI.Ji nemėgsta bandelių, nevalgo saldainių, bet normalaus maisto nori ir gali suvalgyti didelę porciją. Ji NORI valgyti.
evening-dew
QUOTE(Atėnė V @ 2012 04 25, 19:19)
Problema dar ir ta, kad dukra alergiška pieno baltymui, atkrenta visi pieniški produktai, lieka tik mėsa, daržovės, kruopos ir miltiniai patiekalai. Aš kalorijų neskaičiuoju, nes pats maistas, kurį gaminu tikrai nekaloringas, bet mažinu porcijas. Tarkim, aš suvalgau vieną lietinį blyną su bananų įdaru, o mano dukra nori ir gali suvalgyti juos keturis, aš jai duodu du blynus, o ji verkia, kad nori dar...Ji turi puikų apetitą. Sūnui 13 metų, jis sveria 37, aš sveriu 52, o dukra 30 kg. Visi valgome tą patį maistą, tik SOTUMO JAUSMAS PAS MUS VISUS ATEINA SKIRTINGAI.Ji nemėgsta bandelių, nevalgo saldainių, bet normalaus maisto nori ir gali suvalgyti didelę porciją. Ji NORI valgyti.
*

jus turbut apie mano vaika parasete smile.gif maniskis visada alkanas vaikas,ir ne kokiu sudeliu atsipranat jis nori, o normalaus maisto, blemba taip gaila vaiko, bet svori reikia kazkaip sumazinti unsure.gif
Iriska
Mamos, pasiskaitykite pacios apie sveiko maisto derinima. Jeigu vaikas nori valgyti, jo medziagu apykaita yra greita. Tada reikia duoti ilgiau suvirskinama maista arba daug maisto , bet lengvo. Ir visi mes skirtingi, mano drauge , kaip sakalys, bet suvalgo po 4-5 cepelinus, o man ir 2 per daug ir jinai netunka, o as nuolat turiu ziureti ka valgau verysad.gif verysad.gif
Pusryciams kuo daugiau neskaidytu grudu, koses/miusliai, bet ne kukuruziniai dribsniai. KUO maziau MILTU. (lietyniai ir t.t.)
Baltu ryziu kuo maziau (rudi arba laukiniai) , kuo daugiau GRIKIU ir jeigu makaronai tai TIK rudi ir tik 1,2 kartus per savaite. Bulves su kefiru, bet ne su mesa. biggrin.gif
Vakarene max 19val ir jeigu mesa, tai su darzovem, jeigu varske, tai su obuoliais.

Neribokit maisto, derinkit ir domekites maitinimo sistemom.

evening-dew
QUOTE(Iriska @ 2012 04 27, 10:34)
Mamos, pasiskaitykite pacios apie sveiko maisto derinima. Jeigu vaikas nori valgyti, jo medziagu apykaita yra greita. Tada reikia duoti ilgiau suvirskinama maista arba daug maisto , bet lengvo. Ir visi mes skirtingi, mano drauge , kaip sakalys, bet suvalgo po 4-5 cepelinus, o man ir 2 per daug ir jinai netunka, o as nuolat turiu ziureti ka valgau  verysad.gif  verysad.gif 
Pusryciams kuo daugiau neskaidytu grudu, koses/miusliai, bet ne kukuruziniai dribsniai. KUO maziau MILTU. (lietyniai ir t.t.)
Baltu ryziu kuo maziau (rudi arba laukiniai) , kuo daugiau GRIKIU ir jeigu makaronai tai TIK rudi ir tik 1,2 kartus per savaite. Bulves su kefiru, bet ne su mesa. biggrin.gif
Vakarene max 19val ir jeigu mesa, tai su darzovem, jeigu varske, tai su obuoliais.

Neribokit maisto, derinkit ir domekites maitinimo sistemom.
*

ikvepet jus mane tikrai, nes kazkaip suku galva ka jam duoti, ko neduoti, vaikas amzinai alkanas doh.gif
Iriska
QUOTE(evening-dew @ 2012 04 27, 12:49)
ikvepet jus mane tikrai, nes kazkaip suku galva ka jam duoti, ko neduoti, vaikas amzinai alkanas  doh.gif
*

LABAI dziugu! As pati sau bandau derinti maista, tai jau MB brokolius ir sparagus valgo biggrin.gif O del vaiko pas mane kitokia problema- jis nieko nevalgo namie...tik darzelyje. Namie per diena isgerai 0.5l pieno ir suvalgo dziuveseli. Tai vedam i darzeli,kad pavalgytu biggrin.gif
DuoDuo
QUOTE(Atėnė V @ 2012 04 17, 11:06)
Mane nervina kaimynai ir kolegos su savo komentarais- mama tokia lieknutė, o kažin į ką atsigimė dukrytė? Aš nemanau, kad mano dukra labai stora, ji man labai graži. Bėda ta, kad sušilusi šunta. Jei ne tas šutimas, aš jos tikrai nekankinšiau. Manau užteks numesti iki kokių 28 kg, suplonės leškutės ir problema išsispręs....
*

doh.gif ir pas mus tas pats... Ji net nenori trusikėlių dėvėti, jokių pėdkelnių, nes net žiemą būna iššutimų. Vasaros karščių išvis bijau, nes praleidus keletą valandų lauke (neduokdie dar kokioj smėliadėžėj, kai smėlio prikrenta visur...) po to ilgas gydymas prasideda. Tenka į dieną po keletą kartų praustis, kad tik neiššustų.

O kas liečia kalorijų skaičiavimus, maisto derinimą, tai bepigu toms, kurių vaikai valgo viską... smile.gif
Dar sudėtingesnis variantas, kai vienas vaikas mėgsta vienokį maistą, kitas kitokį. dažnai reikia pasukti galvą, kad negaminti pvz pietų visiems po atskirą patiekalą...košmaras būtų biggrin.gif
Jureka
Mano dukrytei dar nėra 4 m., bet irgi biski storulka tokia, sunku su rūbeliais, ypač kelnytės per dūpcią neužsimauna. Mes su vyru kiek įmanoma stengiamės derinti maistą, dukrai neskanu, nevalgo, valgo praktiškai tik darželio maistą, o kai neina darželin beveik nieko nevalgo. Aš ir pati stebiuosi iš kur tie 22 kg pas ją...nuolat juda, duodasi, visi aplinkui stebisi...matyt visgi genai, abu su vyru vaikystėj buvom nemenki, bet kai susiėmėm abudu numetėm daug svorio vien tik derinimo pagalba. Sėkmės mamytės, svarbiausia, kad sveikatytės mažiukai turėtų...daug ir stiprios 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.