Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Visuomenės požiūris į daugiavaikes šeimas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Gausi mūsų šeimynėlė...
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Indre
QUOTE(Treja @ 2008 05 21, 22:12)
Nu ot požiūris doh.gif be žodžių
*

Sveikos, na, aš taip pat susidūriau su tokiu požiūriu. Ir kas keisčiausia, kad tai išgirdau iš gana artimų giminaičių... unsure.gif Kartą, kai paskambino pasiteirauti, kaip laikomės (mažylei buvo vos kelios saviatėlės) , kažkaip pasakiau kaip jaučiausi. O kaip galima jaustis po operacijos su trim vaikučiais, kurių du pametinukai, tikriausiai galima įsivaizduoti. Tuomet galvojau, kad pasakyti jog esu pavargusi ir man sunku, visiškai suprantama. Bet... Mano brangiausia tetulytė, keletą minučių dėsčiusi kaip auginti vaikus, galop tėškė, jei jau skundžiuosi, tai nereikėjo "prisidaryti" tiek, ir nebūtų vargo. kaip supykau schmoll.gif
O dėl to, kad visuomenės požiūris keistas, susiduriu nuolat. Ir kai laukiausi ir dabar kai jau visi trys gražučiai pabiručiai biggrin.gif
Pamenu, kai pirmo laukėm, tai sutikti klausdavo "ar pirmagimis?", sulaukę teigiamo atsakymo, sakydavo "šaunuoliai, seniai reikėjo". Vaikštant su antruoju, tokie patys sutiktieji irgi to pačio klausdavo ( ar pirmas), bet kai atsakydavau, kad antras, tai tik nutęsdavo ilgą ilgą a-a-a-a-a-a-. O kai pasakiau, ad laukiuosi trečiojo, tai be žodžių buvau nurašyta į asocialus.... doh.gif Nors gyvenam geriau nei vidutiniškai.... 4u.gif
Ievosius
O as neseniai turejau nebloga situacija:maniskei pirmagimei dar tik 9 men ir suzinojome kad antro laukiames, tai aisku reik ta zina pranest, kamslept toki dziaugsma? nestuke.gif wub.gif .Tai va nuejom pas uosviene o ten MB brolis su savo seimyna (zmona ir suneliu apie 1,5m), ir sakom kad gausejam.O mano brangioji svaine sako"Nuuuu gaaallll iiiir geeraiiii...". doh.gif Suprask, "kvailiai vieno negana, kam dar reik, uz ka ir kaip, is kur pinigu paimsit ir pan.".Nu zodziu uzuot pasidziauge nusodino ir musu dziaugsma bent trumpam.Niekad nemaniau kad du vaikai jau yra DAUG.
Ir pastebeujau, kad kai kam pasakau, kad vel laukiuosi tik nutyla ir "aaaa, nu tai sveikinu", bet tas pasveikinimas ner toks dziugus.Kartais buna, kad lepteli ka nemalonaus ir privercia nepatogiai pasijustu.Bet tada stengiuosi sau priminti, kad ne ju reikalas yra, kad ne jie kelsis prie mano vaiku nakti, ar kai jie sirgs, ne jie neisimiegos ir kas svarbiausia ne jie patirs ta dziaugsma kuri man musu vaikai teikia.
Kinderukas
Labas 4u.gif
Iš pradžių norėjau Jum padėkoti ax.gif ogi dėl to, kad visą dieną vaikai siautė, išdykavo doh.gif ... jau maniau pradėsiu kaukti ph34r.gif poster_offtopic.gif bet netyčia užtikau šią temą ir paskaičiusi labai atsigavau, pralinksmėjau paskaičiusi Jūsų istorijas blush2.gif
Pritariu, kad sunkiai visuomenė priima daugiavaikes šeimas, tarsi tiek vaikų turime dėl pinigų, asocialumo.
Dažnai dėmesio sulaukiame vaikų darželyje, ir ne visada jis yra teigiamas, maždaug ''oi gal jūs neduokite pinigų į bendrą fondą, vis tiek jum sunku.... jūs jauni ... trys vaikai...'' doh.gif Aišku negaliu nepaminėti ir labai šiltų sveikinimų nuo auklėtojos, susilaukus trečiojo vaiko rolleyes.gif viskas priklauso nuo žmogaus ir jo požiūrio.
O kiek dar ''nepatogių'' situacijų yra nutikę: Vyko diplomų įteikimas, universiteto kiemas pilnas absolventų, jų tėvų, o viena grupiokė pamačiusi, jog laukiuosi trečio vaiko garsiai su nuostaba sušuko: "tu vėėėėėėėėl nėščia blink.gif '' taip keistai pasijaučiau blush2.gif
o kitą kartą pirkom sėdimą vežimelį antrajam sūnui, o pardavėja pamačiusi mano pilvą pasiūlė gulimą, sakom: du užaugo, užteks mums ir trečiajam cool.gif pardavėja ramiu balsu : jūs gal elektros ar televizoriaus namie neturit? nežinau ką ji tiksliai norėjo pasakyti, mes tai supratome, kad neturint elektros nerodo televizorius, o per jį rodo apie apsisaugojimo priemones arba kai žiūri TV mažiau vaikų turi lotuliukas.gif
RamuneM
QUOTE(Ievosius @ 2008 06 09, 18:41)
O as neseniai turejau nebloga situacija:maniskei pirmagimei dar tik 9 men ir suzinojome kad antro laukiames, [...]

Wow, kiek jūs šaunuoliai wub.gif Aš labai norėjau pametinukų, bet va tik vienus turiu pametinukus, o trečiajam sugauti pametinuko/ės nepasisekė ax.gif

Dzin tie kiti, visai dzin. Nemoka jie džiaugtis ir tegu nesidžiaugia.
Papildyta:
QUOTE(Kinderukas @ 2008 06 09, 20:02)
Labas  4u.gif
Iš pradžių norėjau Jum padėkoti  ax.gif  ogi dėl to, kad visą dieną vaikai siautė, išdykavo doh.gif ... jau maniau pradėsiu kaukti  ph34r.gif  poster_offtopic.gif  bet netyčia užtikau šią temą ir paskaičiusi labai atsigavau, pralinksmėjau paskaičiusi Jūsų istorijas blush2.gif
Pritariu, kad sunkiai visuomenė priima daugiavaikes šeimas, tarsi tiek vaikų turime dėl pinigų, asocialumo.
Dažnai dėmesio sulaukiame vaikų darželyje, ir ne visada jis yra teigiamas, maždaug  ''oi gal jūs neduokite pinigų į bendrą fondą, vis tiek jum sunku.... jūs jauni ... trys vaikai...''  doh.gif  Aišku negaliu nepaminėti ir labai šiltų sveikinimų nuo auklėtojos, susilaukus trečiojo vaiko  rolleyes.gif  viskas priklauso nuo žmogaus ir jo požiūrio.
O kiek dar ''nepatogių'' situacijų yra nutikę: Vyko diplomų įteikimas, universiteto kiemas pilnas absolventų, jų tėvų, o viena grupiokė pamačiusi, jog laukiuosi trečio vaiko garsiai su nuostaba sušuko: "tu vėėėėėėėėl nėščia  blink.gif  '' taip keistai pasijaučiau  blush2.gif 
o kitą kartą pirkom sėdimą vežimelį antrajam sūnui, o pardavėja pamačiusi mano pilvą pasiūlė gulimą, sakom: du užaugo, užteks mums ir trečiajam  cool.gif  pardavėja ramiu balsu : jūs gal elektros ar televizoriaus namie neturit? nežinau ką ji tiksliai norėjo pasakyti, mes tai supratome, kad  neturint elektros nerodo televizorius, o per jį rodo apie apsisaugojimo priemones arba kai žiūri TV mažiau vaikų turi  lotuliukas.gif

Pasitaiko dienų, kai stogas nuvažiuoja, bet man labai patiko čia SM aptiktas posakis, kad kai stogas nuvažiuoja, tai galim žvaigždes pamatyti hihihi.gif

Aš tai pardavėją būčiau gerokai pakutenusi savo replikomis už tokias jos replikas. O gal ji mintyse turėjo tokio tipo reklamas? Manė, kad jei pamatytumėt, tai nekiltų noras vaikų turėti lotuliukas.gif Reikėjo jai mestelti, kad jei ne tu su savo vaikais, tai neturėtų ji darbo, nes tokių parduotuvių nereiktų visai tongue.gif
Kuzia
nežinau ką ji tiksliai norėjo pasakyti,
*

Gi kai nėr elektros, anksti temsta, eina miegot anksti ir daro vaikus, nu tokia vienintelė pramoga, tsakant bigsmile.gif
Kinderukas
QUOTE(RamuneM @ 2008 06 09, 20:15)
Pasitaiko dienų, kai stogas nuvažiuoja, bet man labai patiko čia SM aptiktas posakis, kad kai stogas nuvažiuoja, tai galim žvaigždes pamatyti hihihi.gif

Aš tai pardavėją būčiau gerokai pakutenusi savo replikomis už tokias jos replikas. O gal ji mintyse turėjo tokio tipo reklamas? Manė, kad jei pamatytumėt, tai nekiltų noras vaikų turėti  lotuliukas.gif  Reikėjo jai mestelti, kad jei ne tu su savo vaikais, tai neturėtų ji darbo, nes tokių parduotuvių nereiktų visai  tongue.gif
*

lotuliukas.gif oi matau aš žvaigždes... kad tik žvaigžių liga nesusirgus lotuliukas.gif

QUOTE(Kuzia @ 2008 06 09, 20:51)
Gi kai nėr elektros, anksti temsta, eina miegot anksti ir daro vaikus, nu tokia vienintelė pramoga, tsakant bigsmile.gif
*

drinks_cheers.gif
RamuneM
QUOTE(Kinderukas @ 2008 06 09, 22:31)
lotuliukas.gif  oi matau aš žvaigždes... kad tik žvaigžių liga nesusirgus  lotuliukas.gif

A ko nesirgti? Gi visai galima mirksiukas.gif Pati pagalvok, esi daugiavaikė, vadinasi ŽVAIGŽDĖ wub.gif

Be to, nepasididžiuok ir pas mus užsuk. Retokai dabar ten rašau, bet ten labai labai gera wub.gif
Kinderukas
QUOTE(RamuneM @ 2008 06 09, 23:18)
A ko nesirgti? Gi visai galima  mirksiukas.gif  Pati pagalvok, esi daugiavaikė, vadinasi ŽVAIGŽDĖ  wub.gif

Be to, nepasididžiuok ir pas mus užsuk. Retokai dabar ten rašau, bet ten labai labai gera  wub.gif
*

ačiū už kvietimą wub.gif aš dažniau paskaitinėju nei parašau ax.gif
Lexana
Mums prieš kelias dienas nekilnojamojo turto agentė leptelėjo, kai namą apžiūrinėjome. Nams didžiulis, 600 kv.m. Tai ji ir sako: na tokiame name jau ir nuosavą gimdyklą atidaryti galėsit... blink.gif MB tai ir pasakė: na nesiruošiu visų kaimo bobų tvatyti, kad gimdyklą daryti, o mums patiems dar vieno mažylio ir gimdymo namuose gimusio, kaip pas civilizuotus žmones, pakaks. lotuliukas.gif
_una_
  pardavėja ramiu balsu : jūs gal elektros ar televizoriaus namie neturit?
*

Apakau blink.gif . Gal kokia babusytė kieme ant suoliuko ir galėtų taip replikuot, bet pardavėja fool.gif ...
O jūs šaunuoliai 4u.gif .
Kinderukas
QUOTE(Una Li @ 2008 06 09, 23:30)
Apakau blink.gif . Gal kokia babusytė kieme ant suoliuko ir galėtų taip replikuot, bet pardavėja fool.gif ...
O jūs šaunuoliai 4u.gif .
*

wub.gif
sagan
Labas rytas, šaunuolės 4u.gif Anksčiau žymiai jautriau reaguodavau į replikas, dabar tai visur einu iškėlus nosį...išmokau žvilgsniu "nuplikyt" visus "besirūpinančius, kaip mums sunku"... hihihi.gif assa.gif Teisingai RamuneM pasakė - dzin, absoliučiai dzin, kas ką mano drinks_cheers.gif Kiekvienas tiesiogiai atsakingas už savo gyvenimą, ne už kito...
Alacka
QUOTE(jutyte @ 2008 05 23, 23:31)
Mes auginam 3 vaikus. Man tai tikrai nera daug ir nesijauciu kazkokia iskirtine. Bet buvome baliuje taip maloniai bendravome su stalo kaimynais. Kaimyne taip pasakojo apie savo vientureli smile.gif Po to paklause ,,O tu ar turi vaika" sakau ,, Turiu, 3" ,,a tai jus is tu?,, taip ir nesupratau is kokiu? matyt turejo omeny asocialius.
*

gun_bandana.gif bash.gif koks jos reikalas is tu ar ne is tu? Ir kas cia per pasakymas toks is tu? g.gif ai negaliu,kaip mane nervuoja tokie zmones. Koks kieno reikalas,kiek as vaiku auginu. AS irgi 3 turiu,tai reiskia ir as is tu. doh.gif lotuliukas.gif

Daug kas ir man sakydavo visokiu negraziu zodziu. Kai pagimdziau treciaji suneli,tai vieni sveikino,kiti sakydavo,vargsciuke tu. kodel,taip ir nesupratau.
Vakar ejom is kaimo, as su vaikais ir mano mama. Sutikom kazkokia moteri su dvyraciu,o ji ir sako: cia visi jusu vaikai? Sakau,jo visi. tada ir sako: oi,as ten dar maciau ejo keli vaikai,tai pamaniau,gal koks darzelis eina. Tai atsakiau,ne nedarzelis,ten irgi mano vaikai ejo. lotuliukas.gif
Kristtute
QUOTE(Ievosius @ 2008 06 09, 18:41)
O as neseniai turejau nebloga situacija:maniskei pirmagimei dar tik 9 men ir suzinojome kad antro laukiames, tai aisku reik ta zina pranest, kamslept toki dziaugsma?  nestuke.gif  wub.gif .Tai va nuejom pas uosviene o ten MB brolis su savo seimyna (zmona ir suneliu apie 1,5m), ir sakom kad gausejam.O mano brangioji svaine sako"Nuuuu gaaallll iiiir geeraiiii...". doh.gif  Suprask, "kvailiai vieno negana, kam dar reik, uz ka ir kaip, is kur pinigu paimsit ir pan.".Nu zodziu uzuot pasidziauge nusodino ir musu dziaugsma bent trumpam.Niekad nemaniau kad du vaikai jau yra DAUG.
Ir pastebeujau, kad kai kam pasakau, kad vel laukiuosi tik nutyla ir "aaaa, nu tai sveikinu", bet tas pasveikinimas ner toks dziugus.Kartais buna, kad lepteli ka nemalonaus ir privercia nepatogiai pasijustu.Bet tada stengiuosi sau priminti, kad ne ju reikalas yra, kad ne jie kelsis prie mano vaiku nakti, ar kai jie sirgs, ne jie neisimiegos ir kas svarbiausia ne jie patirs ta dziaugsma kuri man musu vaikai teikia.
*

Man rodos, kad jūs perdedat ir sureikšminat per daug doh.gif
Nesitikėjo tiesiog žmonės, kad taip greit tas "pagausėjimas" bus biggrin.gif Be to, turbūt sutiksit su tuo, kad pametinukus augint tikrai yra sunkiau, negu kai tarp vaikų būna didesnis laiko tarpas ax.gif Jeigu tai būtų po kokių 2-3 metų, manau reakcija būtų buvusi kitokia mirksiukas.gif
Ne dėl vaikų skaičiaus jaučiu čia tas nusistebėjimas buvo biggrin.gif
O šiaip man gražu didelės darnios šeimos ax.gif Tačiau kolkas galvojam tik apie 2.... O trečias gal kada į "pagrandukus" įsirašys biggrin.gif
RamuneM
QUOTE(Kristtute @ 2008 06 10, 15:04)
Be to, turbūt sutiksit su tuo, kad pametinukus augint tikrai yra sunkiau, negu kai tarp vaikų būna didesnis laiko tarpas  ax.gif

Sunkumas labai sąlyginis ax.gif Asmeniškai man buvo sunku tik pirmus 2-3 mėn, o paskui labai greitai išmokau kaip vienu metu su abiem susitarti. O kai ūgtelėjo antrasis, tai jie abu žaisdavo valandų valandomis. Per tą laiką ne tik namus sutvarkydavau, bet ir sau laiko turėjau. Paskui net atsibodo per daug laiko turėjimas ir mokytis įstojau hihihi.gif O va dabar kai trečiasis yra didesnio skirtumo nuo pirmųjų dviejų, tai visai kitaip. Kokie tarp mažojo ir didžiųjų karai kartais įsiplieskia, tai tik spėk sužiūrėti. Ir galvoju, va būtų trečiajam pametinukas brolis/sesė, tai tiesiog idilija namuose. Deja, tai buvo mūsų noras, o Dievulis kitaip nori tongue.gif
Ievosius
QUOTE(Kristtute @ 2008 06 10, 16:04)
Man rodos, kad jūs perdedat ir sureikšminat per daug  doh.gif
Nesitikėjo tiesiog žmonės, kad taip greit tas "pagausėjimas" bus  biggrin.gif Be to, turbūt sutiksit su tuo, kad pametinukus augint tikrai yra sunkiau, negu kai tarp vaikų būna didesnis laiko tarpas  ax.gif Jeigu tai būtų po kokių 2-3 metų, manau reakcija būtų buvusi kitokia  mirksiukas.gif
Ne dėl vaikų skaičiaus jaučiu čia tas nusistebėjimas buvo  biggrin.gif
O šiaip man gražu didelės darnios šeimos  ax.gif  Tačiau kolkas galvojam tik apie 2.... O trečias gal kada į "pagrandukus" įsirašys  biggrin.gif
*

Chi chi tikrai neperdejau, reik tuos zmones pazinot, kad suprastum jog jie cia dar labai "tolerantiskai" suregavo.Kai prie bendro stalo iseidavo sneka apie vaikus mes su vyru visada sakydavom kad pas mus bus trys ir ne maziau, o jie tik "nu bet ir kvailu, kiek pinigu tai kainuos, ne ekonomiska ir ne praktiska." ir pan.PAsirodo yra zmoniu kuriems vaikas visu pirma kaip materiali finansine investicija, o tik po to ju vaikas.
O as ir nesiginu kad bus nelengva jau dabar lauzau galva ir kuriu plana kaip abu reiks numaudyt ar i lauka isvest.
fasstum
QUOTE(Ievosius @ 2008 06 10, 21:22)
O as ir nesiginu kad bus nelengva jau dabar lauzau galva ir kuriu plana kaip abu reiks numaudyt ar i lauka isvest.
*

Nelauzyk tos galvos, ateis laikas ir susitvarkysi irnesakyk.gif
As ir dabar prisimenu vaizdeli, kaip traukiniu is ignalinos i Vilnių keliavau: didysis (1,5 m) sėdimam vezime, mazasis (8 mėn) nešynėje ant pilvo, ant pečių - kuprinė su šmutkėm ... biggrin.gif biggrin.gif
Na ir žvilgsniai mane lydėjo išlipant...
zeneta
o aš dar negirdėjau replikos nė vienos... blink.gif ir nusispjaunu tris kart..nekrentu aš į akis su trim vaikais...nesenai dar ir brolio mergaitė atvaziavo -tai vaikštau ir su keturiais vaikais..nieko blogo neišgirdau,apart to kaip sunku tokią šeimyną užaugint ax.gif negi pulsiu aiškint kad lengva...vaikus išvis sunku auginti...niekur lengva nėra..
Papildyta:
QUOTE(sagan @ 2008 06 10, 11:21)
Labas rytas, šaunuolės 4u.gif  Anksčiau žymiai jautriau reaguodavau į replikas, dabar tai visur einu iškėlus nosį...išmokau žvilgsniu "nuplikyt" visus "besirūpinančius, kaip mums sunku"... hihihi.gif  assa.gif Teisingai RamuneM pasakė - dzin, absoliučiai dzin, kas ką mano drinks_cheers.gif Kiekvienas tiesiogiai atsakingas už savo gyvenimą, ne už kito...
*

drinks_cheers.gif
sagan
Šiandien perskaičiau įkvepiančią knygelę - "Mano puodelis arbatos" - aštuonių vaikučių mamos kasdieniai pamąstymai...Puikus kūrinėlis thumbup.gif Sklidinas šiltų ir tokių iki ašarų pažįstamų minčių ir išgyvenimų.
Vynė
Nenoriu nieko įžeisti bet mano nuomone yra dvi rūšys daugiavaikių šeimų.Ir mano nuomonė tokia apie jas. Pirmu atveju tai daugiavaikė šeima (daugiau negu 2 vaikai )kuri stengiasi, dirba, aprūpina ir lavina savo vaikus, su trupučiu valstybės pagalbos. Prieš tokias galvą lenkiu, linkiu sekmės, gerbiu, man labai gražu. Liuks tokie žmonės. Ir yra kita rūšis. Neasocialai. (apie tai visai nekalbu).Tai vaikų jie turi, bet nieko nedirba, nei tėvas nei mama, gyvena tik iš pašalpų, patys per visą gyvenimą nei cento mokesčių nesumoka, bet rėkia, kad tik daugiau gautų, kad tik jų vaikams kuo daugiau lengvatų būtų, bet ir už tas pašalpas vaikai nelavinami, nešviečiami, neugdomi, na pavalgę, aprengti, į mokyklą eina, bet tik tiek, apie aukštesnį mokslą nei negalvoja, nes pašalpų tam neužtenka, o tėvai nenori dirbti ir pagerinti padėtį, todėl auga vėl nauja,,pašalpų,, karta toje šeimoje, užburtas ratas. Man teko daug tokių šeimų sutikti. Kai tėvai gaudavo pašalpas, paskui jų vaikai be mokslo, kuria šeimas arba merginos vienos pasigimdo, ir taip dar mama gauna už mažesnius pašalpas, kai jau vyresni gyvena su savo vaikais iš pašalpų.
Aš už tai ,kad nori daugiau vaikų, tai bent 50 proc. pats turi juos išlaikyti, o tik likusi dalis valstybei. 4u.gif
Šelma
QUOTE(Vynė @ 2008 06 30, 09:45)
Nenoriu nieko įžeisti bet mano nuomone yra dvi rūšys daugiavaikių šeimų.

drinks_cheers.gif Tik, kam minėti būtent daugiavaikes? paprasčiausiai-yra dvi rūšys šeimų smile.gif
Vynė
QUOTE(Šelma @ 2008 06 30, 10:23)
drinks_cheers.gif Tik, kam minėti būtent daugiavaikes? paprasčiausiai-yra dvi rūšys šeimų  smile.gif
*

Gal ir taip. Tik kad kai augina vieną ar du vaikus, tai tų pašalpų , lengvatų negauna jau, ir kažkaip na dirba tie žmonės, retai, kad 1-2 vaikus normali šeima augina ir gyvena tik iš pašalpų. Man nelabai teko sutikti, vistiek ar vienas ar kitas bet dirba.
ragnez
QUOTE(Vynė @ 2008 06 30, 10:46)
Gal ir taip. Tik kad kai augina vieną ar du vaikus, tai tų pašalpų , lengvatų negauna  jau, ir kažkaip na dirba tie žmonės, retai, kad 1-2 vaikus normali šeima augina ir gyvena tik iš pašalpų. Man nelabai teko sutikti, vistiek ar vienas ar kitas bet dirba.
*

bet tai esmes nekeicia. vis tiek, zmones arba dirba ir rupinasi vaikais, arba ne. 4u.gif
ir tiesa sakant, mane siek tiek juokina poziuris, kad daugiavaikes seimos butinai gauna/reikalauja pasalpu/lengvatu ir be valstybes paramos neisgyventu... 4u.gif
Vynė
QUOTE(ragnez @ 2008 06 30, 11:09)
bet tai esmes nekeicia. vis tiek, zmones arba dirba ir rupinasi vaikais, arba ne.  4u.gif
ir tiesa sakant, mane siek tiek juokina poziuris, kad daugiavaikes seimos butinai gauna/reikalauja pasalpu/lengvatu ir be valstybes paramos neisgyventu...  4u.gif
*

Tikrai normali daugiavaikė šeima ir be valstybės išgyventų, bet nepamaišo ir valstybės parama, ir visai negaila, kad ją gauna, kad prasmingai naudoja. 4u.gif
Bet kai kalbėjau apie antrą daugiavaikių šeimų grupę, tai negaliu sakyt, kad nesirūpina vaikais, na sakiau jie pavalgę, apsirengę, lanko mokyklą, bet tai tik tiek, nei išvykų, nei į būrelius vežioja, nei šiaip lavina, na bendru išprusimu, tolimesniems mokslams pinigų nelieka, nes pašalpos suvalgomos esamu momentu, o kitų pajamų nėra. Tai tiek.
Tačiau gausi , graži, tvarkinga šeima man labai gražu. 4u.gif thumbup.gif
sagan
QUOTE(Šelma @ 2008 06 30, 10:23)
drinks_cheers.gif Tik, kam minėti būtent daugiavaikes? paprasčiausiai-yra dvi rūšys šeimų  smile.gif
*

Aš irgi tam pritariu drinks_cheers.gif Įdomu, kodėl nuolatos tik daugiavaikės šeimos skirstomos į "socialias" ir "asocialias", kodėl Jūs nemanot, kad ir vieną-du vaikus auginantys tėvai, liaudiškai tariant, gali būti visiškai nusivažiavę žmogeliai?.. g.gif Tarytum tokiose šeimose mažai užauginama tuščiavidurių piliečių...

O kas dėl pašalpų - man tie du šimtai litų keturiems vaikams buvę nebuvę...saldumynams gal ir užtenka..Antra vertus, kai pasiryžom su vyru turėt gausesnę nei tūlas lietuvis šeimą, tikrai nesikliovėm valstybės parama..galų gale ne valstybei aš tuos žmones ir auginu.. ax.gif
fasstum
QUOTE(sagan @ 2008 06 29, 23:13)
Šiandien perskaičiau įkvepiančią knygelę - "Mano puodelis arbatos" - aštuonių vaikučių mamos kasdieniai pamąstymai...Puikus kūrinėlis thumbup.gif Sklidinas šiltų ir tokių iki ašarų pažįstamų minčių ir išgyvenimų.
*

thumbup.gif ir aū ją skaičiau. labai paguodžia. Ir įkvepia. Labiausiai tai, kad ta mama dar ir pati moko savo vaikus namuose.

QUOTE(Vynė @ 2008 06 30, 12:06)
Tikrai normali daugiavaikė šeima ir be valstybės išgyventų, bet nepamaišo ir valstybės parama, ir visai negaila, kad ją gauna, kad prasmingai naudoja.  4u.gif
Bet kai kalbėjau apie antrą daugiavaikių šeimų grupę, tai negaliu sakyt, kad nesirūpina vaikais, na sakiau jie pavalgę, apsirengę, lanko mokyklą, bet tai tik tiek, nei išvykų, nei į būrelius vežioja, nei šiaip lavina, na bendru išprusimu, tolimesniems  mokslams pinigų nelieka, nes pašalpos suvalgomos esamu momentu, o kitų pajamų nėra. Tai tiek.
Tačiau gausi , graži, tvarkinga šeima man labai gražu. 4u.gif  thumbup.gif
*

Nepamiršk, kad daug kas dar ir nuo paties vaiko priklauso. jei nori mokytis - mokysis. Ir be tėvų pinigų. Pažįstu vieną šeimą: aštuoni vaikai, tėvai nedirba, geria, mušasi, visur eina taip, tarsi kiti jiems skolingi būtų doh.gif O vyriausia dukra baigė mokyklą ir į Vilnių išmovė mokyti. Beje, janesnieji nė vienas mokslais nesidomi, 8-10 m jau geria, rūko...
amliv
sveikos mamytes. prisijungsiu ir as. labai jau ydomi tema . auginu tris. sunus jau baige 10 klase pati kovoju su baisia liga .
Lexana
QUOTE(Vynė @ 2008 06 30, 09:45)
Nenoriu nieko įžeisti bet mano nuomone yra dvi rūšys daugiavaikių šeimų.Ir mano nuomonė tokia apie jas. Pirmu atveju tai  daugiavaikė šeima (daugiau negu 2 vaikai )kuri stengiasi, dirba, aprūpina ir lavina savo vaikus, su trupučiu valstybės pagalbos. Prieš tokias galvą lenkiu, linkiu sekmės, gerbiu, man labai gražu. Liuks tokie žmonės. Ir yra kita rūšis. Neasocialai. (apie tai visai nekalbu).Tai vaikų jie turi, bet nieko nedirba, nei tėvas nei mama, gyvena tik iš pašalpų,  patys per visą gyvenimą nei cento mokesčių nesumoka, bet rėkia, kad tik daugiau gautų, kad tik jų vaikams kuo daugiau lengvatų būtų, bet ir už tas pašalpas vaikai nelavinami, nešviečiami, neugdomi, na pavalgę, aprengti, į mokyklą eina, bet tik tiek, apie aukštesnį mokslą nei negalvoja, nes pašalpų tam neužtenka, o tėvai nenori dirbti ir pagerinti padėtį, todėl auga vėl nauja,,pašalpų,, karta toje šeimoje, užburtas ratas. Man teko daug tokių šeimų sutikti. Kai tėvai gaudavo pašalpas, paskui jų vaikai be mokslo, kuria šeimas arba merginos vienos pasigimdo, ir taip dar mama gauna už mažesnius pašalpas, kai jau vyresni gyvena su savo vaikais iš pašalpų.
Aš už tai ,kad nori daugiau vaikų, tai bent 50 proc. pats turi juos išlaikyti, o tik likusi dalis valstybei.  4u.gif
*

O valstybės pašalpa čia kuri? Ta iš soc.rūpybos ar iš Sodros? g.gif Iš Sodros, man regis, gauname tai, ką ir turime gauti, nes sumokėjome mokesčius ir "dirbame" mamomis, kol nedirdame oficialame darbe. O iš soc.rūpybos gaunamos pašalpos tikrai neužtektų nedirbančiai daugiavaikei šeimai net ir pravalgyti, nes vienas apsipirkimas šeimai gaunasi 100 Lt. ir daugiau. Tai kur užteks gaunamų, mano atveju 200 Lt. su truputuku visai penkių asmneų šeimai, jei vyras nedirbtų? Net nelogiška gaunasi. g.gif

Tikrai normali daugiavaikė šeima ir be valstybės išgyventų, bet nepamaišo ir valstybės parama, ir visai negaila, kad ją gauna, kad prasmingai naudoja.  4u.gif
Bet kai kalbėjau apie antrą daugiavaikių šeimų grupę, tai negaliu sakyt, kad nesirūpina vaikais, na sakiau jie pavalgę, apsirengę, lanko mokyklą, bet tai tik tiek, nei išvykų, nei į būrelius vežioja, nei šiaip lavina, na bendru išprusimu, tolimesniems  mokslams pinigų nelieka, nes pašalpos suvalgomos esamu momentu, o kitų pajamų nėra. Tai tiek.
*

Na negaliu sakyti, kad mes gyvename turtingai, tikrai laukiame gaunamų pajamų laiko, bet vaikai tikrai ir aprengti, ir pakeliaujame, ir ūgdymo priemonių - marios, vaikai užimti, numyluoti, nučiūčiuoti. Bet pasikartosiu, mes nesame aptekę pinigais! Čia ne nuo tėvų finansų labiau priklauso, o nuo tėvų noro auginti savo vaikus. ir aukštajam mokslui kaupiame apdraudę vaikus. Jei reikėtų dabar leisti visus tris į univerą - būtų sunku. Ir ne mums vieniems, manau. Tad ir mąstome apie vaikus. smile.gif

QUOTE(sagan @ 2008 06 30, 14:24)
Aš irgi tam pritariu drinks_cheers.gif Įdomu, kodėl nuolatos tik daugiavaikės šeimos skirstomos į "socialias" ir "asocialias", kodėl Jūs nemanot, kad ir vieną-du vaikus auginantys tėvai, liaudiškai tariant, gali būti visiškai nusivažiavę žmogeliai?.. g.gif Tarytum tokiose šeimose mažai užauginama tuščiavidurių piliečių...

O kas dėl pašalpų - man tie du šimtai litų keturiems vaikams buvę nebuvę...saldumynams gal ir užtenka..Antra vertus, kai pasiryžom su vyru turėt gausesnę nei tūlas lietuvis šeimą, tikrai nesikliovėm valstybės parama..galų gale ne valstybei aš tuos žmones ir auginu.. ax.gif
*

Kaip pritariu šiai nuomonei!!! drinks_cheers.gif
sagan
QUOTE(amliv @ 2008 07 01, 18:13)
sveikos mamytes. prisijungsiu ir as. labai jau ydomi tema . auginu tris.  sunus jau baige 10 klase pati kovoju su baisia liga .
*

Stiprybės ir dar kartą stiprybės 4u.gif Jei norisi pasiguost, labai prašom.. smile.gif
pincius
sveikos,

as pati turiu tik du vaikus,bet ne taip seniai apturejau toki nuotyki... kieme vaiksciojau su savo dviem vaikais ir is paskos prie mano dukrytes du jos draugai...viso 4 vaikai ir priedo dar skirtingo amziaus smile.gif stovejo tokia nu nemaza jau mergaite su mama ir sako:paziurek,kiek pas ja daug vaiku!
nu net nezinau,kodel,bet taip slyksciai pasijutau...ta mocia tik pasiziurejo kaip virta zuvis,nei paaiskino vaikui nei ka...pagalvojau,o jei tie vaikai butu mano,koks cia poziuris dabar...nu sakau nuskambejo taip lyg butu pasakyta:ziurek,raupsuota,kaip viduramziais.suprantu,kad tai vaikas,bet vistiek nemalonu buvo...
as pati is penkiu vaiku,visko buvo musu gyvenime,bet tikrai nebuvom asocialus...smagu augti buryje thumbup.gif
**varnalesa**
Tačiau gausi , graži, tvarkinga šeima man labai gražu.

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
turiu 3,bet dar nedidukus,dar ner sunku blush2.gif va kai bus kalba apie auksta moksla,tada paziuresim po kokiu (6 metuku) ax.gif
Alacka33
Labas merginos smile.gif ,labai gražiai čia rašote,na mes jau tai tikra didelė šeimyna,bet tai mūsų didžiausias džiaugsmas,o kitų požiūris,ką aš žinau,visokių yra,visokių ir reikia. O šiaip kai didžiųjų paklausiau kaip jiems didelėje šeimynoje,sako thumbup.gif ,nes visi gražiai sutaria(aišku,būna kad ir susipyksta tarp savęs).O kas dėl pinigų,tai jie uždirbami,tik reikia noro.Taip,tikrai nėra lengva,kai dirba tik tėtis,bet sugebam pragyventi iš to ką turim,ir atostogaujam ir gyvenam neblogiau kaip kiti.Va ir dabar mėnesiukui mausim į Švediją pasidarbuoti abu su vyru,aišku ten uždarbis ne tas kaip Lietuvoj,taip kad jei yra noro,bus visko.Sėkmės visoms mamytėms! 4u.gif
virdzinija 7
QUOTE(Alacka33 @ 2008 07 04, 14:11)
Labas merginos smile.gif ,labai gražiai čia rašote,na mes jau tai tikra didelė šeimyna,bet tai mūsų didžiausias džiaugsmas,o kitų požiūris,ką aš žinau,visokių yra,visokių ir reikia. O šiaip kai didžiųjų paklausiau kaip jiems didelėje šeimynoje,sako  thumbup.gif  ,nes visi gražiai sutaria(aišku,būna kad ir susipyksta tarp savęs).O kas dėl pinigų,tai jie uždirbami,tik reikia noro.Taip,tikrai nėra lengva,kai dirba tik tėtis,bet sugebam pragyventi iš to ką turim,ir atostogaujam ir gyvenam neblogiau kaip kiti.Va ir dabar mėnesiukui mausim į Švediją pasidarbuoti abu su vyru,aišku ten uždarbis ne tas kaip Lietuvoj,taip kad jei yra noro,bus visko.Sėkmės visoms mamytėms! 4u.gif
*

blink.gif g.gif
O Jogaile? blink.gif pati savimi pasirupins...
svarbiausia noras blink.gif
Alacka33
Virdzinija7,Jogailytę prižiūrės vyriausioji,nes ji lieka namie,o 16-etė važiuos kartu,kiti bus pas močiūtę.O ir vaikai žino kaip pinigėliai uždirbami,tai jei tik kur yra šansas užsidirbti,eina vaikai ir mums nepriekaištauja,nori patys būti savarankiški ir padėti.
Kuzia
QUOTE(Alacka33 @ 2008 07 06, 12:17)
Jogailytę prižiūrės vyriausioji
*

unsure.gif

Na, bet kokiu atveju - sėkmės 4u.gif
Alacka33
Dėkui,ne pirmi metai važiuojam,tai turi ūti viskas tvarkoj
Natuke
*

o apie kokias pašalpas eina kalba? Ar iš jų aplamai įmanoma išgyventi blink.gif
Kuzia
QUOTE(Natuke @ 2008 07 06, 15:51)
o apie kokias pašalpas eina kalba? Ar iš jų aplamai įmanoma išgyventi blink.gif
*

Visa pašalpa vienam kartui į parduotuvę maisto nusipirkt lotuliukas.gif lotuliukas.gif
virdzinija 7
[quote=Kuzia,2008 07 06, 16:47]
Visa pašalpa vienam kartui į parduotuvę maisto nusipirkt lotuliukas.gif lotuliukas.gif
*

[/quot
Tokias pat pasalpas ir vienvaikes biggrin.gif ir dvivaikes biggrin.gif gauna ir vienisos uz darzelius 50% moka(nors sugyventini pasonej laiko)ir socialines pasalpas sugeba gauti...
visur visokiu yra doh.gif
Skirtumas tik tas ,kad gausios seimos neklausia kur vienvaikes,dvivaikes biggrin.gif tuos 52lt vaikui panaudoja(manau ,kad ir cigareciu sau nusiperka ir vsio ba ba ner pinigu). rolleyes.gif
Lexana
QUOTE(virdzinija 7 @ 2008 07 06, 22:48)
Tokias pat pasalpas ir vienvaikes biggrin.gif ir dvivaikes  biggrin.gif gauna ir vienisos uz darzelius 50% moka(nors sugyventini pasonej laiko)ir socialines pasalpas sugeba gauti...
visur visokiu yra  doh.gif
Skirtumas tik tas ,kad gausios seimos neklausia kur vienvaikes,dvivaikes biggrin.gif tuos 52lt vaikui panaudoja(manau ,kad ir cigareciu sau nusiperka ir vsio ba ba ner pinigu). rolleyes.gif
*

drinks_cheers.gif Vien daugiavaikes šeimas visi temato ir linksniuoja... unsure.gif Nors jos, dažnai, būna darnesnės ir laimingesnės... wub.gif
virdzinija 7
QUOTE(Lexana @ 2008 07 08, 02:10)
drinks_cheers.gif Vien daugiavaikes šeimas visi temato ir linksniuoja... unsure.gif Nors jos, dažnai, būna darnesnės ir laimingesnės... wub.gif
*

drinks_cheers.gif grazesnes,kurybingesnes...ir ...esnes ir ...esnes smile.gif o jau vaiku ner ko ir lygint mirksiukas.gif o jau gausiu seimu vyrai wub.gif
tongue.gif
mumis didziuotis reikia wub.gif ,o ne su zemem drabstyti vot cool.gif
Lexana
QUOTE(virdzinija 7 @ 2008 07 08, 19:40)
drinks_cheers.gif grazesnes,kurybingesnes...ir ...esnes ir ...esnes smile.gif o jau vaiku ner ko ir lygint mirksiukas.gif o jau gausiu seimu vyrai wub.gif
tongue.gif
mumis didziuotis reikia wub.gif ,o ne su zemem drabstyti vot cool.gif
*

Va šiandien bendravau su žmogumi, kuriam mano vyras kuria svetainę. Tai išsišnekėjus, kai jis sužinojo, kad mes auginame tris vaikiukus, tai pasirodė neįtikėtina! Sako: "Jūs čia rimtai, ar pokštaujate, kad esate trijų vaikiukų tėvai?". Gavęs teigiamą atsakymą teišlemeno "Pagarba!". laugh.gif

O va savaitgalį kelių policija sustabdė. Ir policininkas klausia: "O čia visi jūsų vaikai?" lotuliukas.gif Vyras pasimetė, o aš ir pasakiau: "Na tai aišku, o kieno gi dar!". laugh.gif Tada policininkas padavė dokumentus ir palinkėjo gero kelio, nors ir galėjo nubausti. blush2.gif
sagan
*

[/quote]

Tai dar ir neužtenka, bent jau mums, nes apsipirkinėjam savaitei, kad nereiktų kasdien po tas pardovkes trintis drinks_cheers.gif

[quote=virdzinija 7,2008 07 06, 22:48]
*

[/quot
Tokias pat pasalpas ir vienvaikes biggrin.gif ir dvivaikes biggrin.gif gauna ir vienisos uz darzelius 50% moka(nors sugyventini pasonej laiko)ir socialines pasalpas sugeba gauti...
visur visokiu yra doh.gif
*

[/quote]

Čia tai kaip pirštu į akį drinks_cheers.gif thumbup.gif

[quote=Lexana,2008 07 08, 02:10]
*

[/quote]

drinks_cheers.gif Mes juk ne tik apie savo pusrutulius temąstom, kaip tie tėveliai, kurie ir su vienu-dviem vaikeliais nebaigia dejonių "kaip sunku"... mirksiukas.gif
gagrate
Sveikos 4u.gif
Oho ,kiek cia daug jusu daugiavaikiu,tiesiog grazu,didziausia ispudi padare Alacka33,cia tai bent,matyt esi super mamu mama,tiek vaikuciu thumbup.gif saunuole smile.gif As esu dar visai neseniai tapusi daugevaike,tai dar neteko susidurti nei su replikom,nei pagyrom,zodziu dar demesio jokio nesusilaikiau,o tvarkausi namuose taip pat,darbo nei padaugejo nei sumazejo,tik maziukas apribojo mano laisve,bet tai laikina,tuoj ugtels ir mausim visi kartu visur... smile.gif
Vienas toks pensininkas mane papyktino,sako 'girdejau,kad mamos dabar uz vaikus neblogai gauna',och tu rupuze galvoju,jam jau matyt pavydas sueme ,juk ka gauna tas viskas vaikuciams ir iseina,is vaiko pinigu turtu nesusikrausi net labai taupydamas. doh.gif Bet vat pasirodo yra zmoniu kurie pavydi tu ir mazu pinigeliu skirtu vaikuciams.Geda.
Kuzia
QUOTE(gagrate @ 2008 07 09, 15:29)
Vienas toks pensininkas mane papyktino,sako 'girdejau,kad mamos dabar uz vaikus neblogai gauna',och tu rupuze galvoju,jam jau matyt pavydas sueme
*

Na, dar žiūrint kokiu tonu tą pasakė. Nes seniau tai tikrai labai jau nieko negaudavo pinigais unsure.gif .
pincius
zinoma,kad PAGARBA gausioms seimoms...kitaip nei buti negali 4u.gif as pati is gausios seimos ax.gif o kiek savo vaiku turesiu bus matyti mirksiukas.gif

beje kai gimdziausi antra moteriske atvaziavo astunto gimdyti thumbup.gif sakiau jai tu liuks motera ir gimdymo namuose i su pagarba ziurejo thumbup.gif
Lexana
Aš irgi labai džaigiuosi, kad yra tokių mamų, kaip Alacka333. Va ir Pincius apie tikrai daugiavaikę mamą aprašė. wub.gif Tikrai super!

O iš pašalpų turtų niekaip nesusikrausi. unsure.gif Kad ir daugeliau moka pinigiukų. unsure.gif
Alacka33
Jo merginos,jūs vis apie pašalpas,na ir kokios čia pašalpos,aš už savo būrį gaunu 403 litukus,na dar pietūs mokykloje vaikai gauna nemokamai,gerai kad tėtis gerai uždirba,tai ir nesiskundžiam,o ir aš vis kokio darbelio prasimanau.Dabar 20-25 d. išvarom į Švediją užkalt pinigėlio(mėnesiukui),gyvent galima,jei tik pats stengiesi ir nereikalauji kad viskas būtų ant lėkštutės paduota.
sagan
QUOTE(gagrate @ 2008 07 09, 15:29)
Sveikos 4u.gif
Oho ,kiek cia daug jusu daugiavaikiu,tiesiog grazu,didziausia ispudi padare Alacka33,cia tai bent,matyt esi super mamu mama,tiek vaikuciu thumbup.gif saunuole smile.gif As esu dar visai neseniai tapusi daugevaike,tai dar neteko susidurti nei su replikom,nei pagyrom,zodziu dar demesio jokio nesusilaikiau,o tvarkausi namuose taip pat,darbo nei padaugejo nei sumazejo,tik maziukas apribojo mano laisve,bet tai laikina,tuoj ugtels ir mausim visi kartu visur... smile.gif
Vienas toks pensininkas mane papyktino,sako 'girdejau,kad mamos dabar uz vaikus neblogai gauna',och tu rupuze galvoju,jam jau matyt pavydas sueme ,juk ka gauna tas viskas vaikuciams ir iseina,is vaiko pinigu turtu nesusikrausi net labai taupydamas. doh.gif Bet vat pasirodo yra zmoniu kurie pavydi tu ir mazu pinigeliu skirtu vaikuciams.Geda.
*

Tai nejaugi Jūs nežinote, kad LT dažnas labai mėgsta svetimus pinigus skaičiuot, jaunas jis ar senas...Ir kažkodėl tokiems "pročiukams" atrodo, jog kiti nepelnytai gauna, ir būtinai tų "pročiukų" sąskaita doh.gif Ech tas nelemtas lietuviškas pavydas..Kokie mūsų tautiečiai vis dėlto nepilietiški.. verysad.gif
mazenis
Sveiki!Ir as noriu issakyti savo nuomone!
Tikrai niekas neitikins kad jus daugiavaikiai teveliai galite duoti vaikui nuostabia vaikyste.Tikrai graudu darosi kai aukliu vaidmuo tenka vyresniems vaikams,ne jus juos auginat!nes nelieka tam laiko,juk reikia valgyt padaryt,isskalbt...,o gal ir tuos darbus atlieka vyresnieji!Yra pas mus sauniu seimu,bet cia vienetai,vienetai!
tik tokias seimas gerbiu!Mano sesuo augino 5 vaikus.Ir ka-skaiciuodavo po kiek kotletu padalint,ka dar galima sulopyti...Norit pasakyti kad jinai nors viena vaika isleido mokytis i aukstaja!Ir tokiu pavyzdziu labai.labai daug!!
Gal ir piktokai gavosi,bet toks gyvenimas is salies geriau matosi!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.