Senoji tema.
Tai gi, tęsiam toliau ką mąstom, ką galvojam, kaip reaguojam, kai išgirstam apie daugiavaikes šeimas.
![]() Senoji tema. Tai gi, tęsiam toliau ką mąstom, ką galvojam, kaip reaguojam, kai išgirstam apie daugiavaikes šeimas. QUOTE Tad, ką gi daryti lietuviams, jei jie turi šiokių tokių ambicijų išlikti dauguma bent jau savo šalyje? Be abejo, visų pirma, būtina įtvirtinti nuostatą, kad 3-4 vaikų šeima yra normali, kai tuo tarpu 1-2 vaikų šeima yra mažavaikė. visas straipsnis cia
Girdėjau dar vieną "ypatingą" repliką:
"- O jūs iš Afrikos, ar Europos?"
mane tiesiog šokiruoja kartais išreiškiamos mintys apie daugiavaikes šeimas, maždaug kvailiai, nepilnaverčiai kažkokie
QUOTE(Eglėmama @ 2008 04 18, 09:23) mane tiesiog šokiruoja kartais išreiškiamos mintys apie daugiavaikes šeimas, maždaug kvailiai, nepilnaverčiai kažkokie pritariu, as dabar laukiuosi trecio, tai visu jaunu poziuris, lyg saugotis nemokam vienas topinis pasakymas: "ar gumyte plyso?" arba is to pacio asmens, kai uzsiminem, kad planuojam trecia, tai pasake: - geriau nusipirkit suni solidesnio amziaus artimieji, sveikina, gerbia musu seima, dziaugiasi musu poziuriu. man tai labai grazu dideles, tvarkingos, darnios seimos
Kaip mano mama pasake vienai seniai matytai savo pazystamai, kad as laukiuosi trecio, toji pasiteiravo, ar mes "normali" seima, t.y. ar ne kokie isgeriantys, bedarbiai.....
Iš tikrųjų liūdina toks visuomenės požiūris (žmogus juk vis dėlto visuomeninė būtybė
Nemanau ,kad tas požiūris jau toks neigiamas .Aš ,pavyzdžiui,su tuo tikrai nesusidūriau.Juk ,pažiūrėkime ir garsiose šeimose ,juk auga ne po vieną ar du vaikus.Dabar atrodo jau lyg mada turėti daugiau negu du vaikus.
Neigiamas tas požiūris, nes mūsų visuomenė papuvusi gerokai.
QUOTE(Lexana @ 2008 04 19, 14:23) Neigiamas tas požiūris, nes mūsų visuomenė papuvusi gerokai. Nesmagu, labai nesmagu, kai tokia reakcija. Reikia išmokti ignoruoti tokius žmones. Aš jei susiduriu akivaizdžiai nepagarbiu elgesiu mano daugiavaikiškumui ir tai pareiškia dirbantys tuo metu žmogus (pardavėja, vaistininkė ir t.t.), tai ramiai kreipiuosi į jos viršininką. Nepalieku tokių išsišokimų. Jei to tenka išklausyti iš "gatvės žmogaus" arba kitaip "praeivio" (kaip stotelėje, troleibuse, parduotuvėje ir t.t.), tai priklauso nuo to ką sako. Labai dažnai nekreipiu dėmesio, nes tai būna praeina paburbuliuodamas ir tiek. Bet jei yra laiko, kaip parduotuvėje, tai visuomet su šypsena ką nors nežeidžiant patį žmogų atsakau, lyg pati save apkaltinu. Pvz,: tavuoju atveju būčiau pamirksėjusi akytėmis, susigėdusi ir pasakiusi "tai, kad labai malonu mylėtis, ypač rujos metu". Jei būtų dar kažkaip tema tęsiama, tai paklausčiau vėl nekaltu balseliu "o jums to neteko patirti?" ir ko gero daugiau jau netęsčiau pokalbio ir to pakaktų Nereikia nei pykti, nei žaižaruoti žiežirbom, nes tai juos maitina. Aš apie tokius žmones galvoju, kad jie yra paprasčiausiai vampyrai ir maitinasi kitų bloga nuotaika. O kai to nėra šalia, tai jie sugeba sugadinti kitiems. Paskui grįžę namo, pas kaimynes ir t.t. su pasididžiavimu kalbės kaip nugesino moteriške su vaikais. O va, jei tavęs neišves iš pusiausvyros, tai bus daugkartinis pliusas. Pirmiausia tu nesusierzinsi, kas tau kenkia. Antra, nepamaitinsi alkstančio vampyro. Nereikia jų maitinti, nes kuo jų daugiau, tuo daugiau pykčio visuomenėje. Juk nebe reikalo jų tiek prisidaugino, kad net juokelis, posakis ar kaip jį ten pavadinti "Šypsokis, nes tai lietuvius erzina". Aš sakyčiau, kad ne lietuvius, o vampyrus erzina Jau beveik metai, gyvenu kitokioje visuomenėje ir tai labai labai skiriasi. Kai turėsiu daugiau laiko, parašysiu kaip JAV smulkmenose parodo pagarbą tėvams auginantiems vaikus, ypač daugiau nei du. Nors čia nėra jokių specialių privilegijų, kaip atskiros kasos, niekas greičiau nepatarnaus jokiose įstaigoje ir motinos neturi nei atostogų ilgų, nei pinigai nemokami, kad augini vaikus. Sistema kardinaliai kitokia, bet joje gyventi gera, nes visuomenė visiškai kitaip elgiasi. , QUOTE(RamuneM @ 2008 04 19, 16:41) "o jums to neteko patirti?" ,
Dažniausiai einu aukštai iškėlusi galvą, nes tikrai didžiuojuosi tuo, kad turiu tris vaikus.
Šiaip stengiuosi niekada nekreipti dėmesio į neigiamas replikas, nes nuo to tik man blogiau, nes pasakusiam tik įgelti ir pasimiršo, o mane graužtų kirminas ilgai. Bet pastarasis įvykis užgavo ne tik mane, bet ir MB. Malonu, kai palaiko mus, kad esame jauni ir turime net tris vaikiukus (man sukaks 27-eri, o vyrui šių metų pabaigoje sukaks 28-eri), dažnai paliaupsina, bet bendradarbiai, draugai, keletas artimųjų, praeiviai to dažnai nesuvokia ir pila pamazgas. Darbe teko iš kiek viršesnės pareigomis moters išgirsti, kad mano gimtadienio proga spiralę reikia padovanoti, kad nebereikėtų gimdyti. Tad nejau sunku žmonėms suvokti, kad vaikai gimdomi tam, kad jų norisi, kad jų gyvybiškai reikia, o ne dėl nesusivokimo kontracepcijoje. Aš noriu dar vieno mažylio, bet MB tikrai sunkiai girdi mano tokį norą... QUOTE(Lexana @ 2008 04 19, 23:07) Aš noriu dar vieno mažylio, bet MB tikrai sunkiai girdi mano tokį norą... Jūs ir taip šaunuoliai Aš dabar kartais pasiklausau nuo šono, jei kas nors mano vyrą užklausia ar nesunku tiek vaikų turėti. Jis visada su šypsena atsako, kad buvo sunkiausia vieną vaiką auginti, o dabar taip lengva, kad galima jau ir 4, ir 5, ir ...11. Viskas, daugiau klausimų niekam nekyla QUOTE(Lexana @ 2008 04 19, 13:23) Neigiamas tas požiūris, nes mūsų visuomenė papuvusi gerokai. as net nezinau, ka tokiu atveju sakyciau, baisu, kad isvis tokiu zmoniu yra QUOTE(RamuneM @ 2008 04 20, 00:53) Jūs ir taip šaunuoliai Aš dabar kartais pasiklausau nuo šono, jei kas nors mano vyrą užklausia ar nesunku tiek vaikų turėti. Jis visada su šypsena atsako, kad buvo sunkiausia vieną vaiką auginti, o dabar taip lengva, kad galima jau ir 4, ir 5, ir ...11. Viskas, daugiau klausimų niekam nekyla Ačiū už paguodą. Žinai, išties TB teisus sakydamas, kad su vienu vaiku būna daug sunkiau nei su dviem, trimis ir dar daugiau. QUOTE(*Vilma* @ 2008 04 20, 21:52) Todėl drąsiai ir sakau, kad papuvusi mūsų visuomenė... Ir papuvusi nuo pamatų, t.y. nuo senolių, kurie kaip tik pavyzdžiu turėtų būti.
Mes jau laukiame ketvirto. Dar vaikai mūsų padukę tokie, tai kartais kai su visa kompanija kažkur einam, būna sukoka.
O iš pašalinių reakcijos... kažkaip daugiau visi gyrė, palaikė, bet kartais gaili Ir dar keista - manę mama gaili, kad turiu didelę šeimą, o aš jos, kad teko daryti abortus QUOTE(Lexana @ 2008 04 20, 21:54) Todėl drąsiai ir sakau, kad papuvusi mūsų visuomenė... Ir papuvusi nuo pamatų, t.y. nuo senolių, kurie kaip tik pavyzdžiu turėtų būti. nevisa visuomene tokia vakar buvom akropolyje, kai apsiprekinom maximoj, tai priejo pasnekino mano mazaji, kazkokia moteriske ir sako kokie grazus berniukai, i pilva paziurejus sako sesutes reikia, broliukams ir t.t. na nezinau visai maloni pasirode kita vertus jei butume nuskure, netvarkingi ir t.t. tikrai repliku sulauktume, taip, kad as manau, jog daugiavaikiu seimu visokiu yra, kaip ir zmoniu aplink sekmes, visoms gausioms seimoms
Nenusiminkit mamytės tik pavyduoliai taip šneka.Aš turiu tris siurprizus,visi jau užau gę,mylimi ir laukiami.Neseniai sūnus siurprizą ir mums ir pusbroliui gimtadienio proga padarė parskrido iš užsienio.O ir šiaip mūsų daug,tiksliau iš vyro pusės.Jo seserys turi 5 ir 6 vaikučius,broliai 5,2 ir 2 na o mudu 3.Tai būrelis nemažas susidaro.Kai vyro tėvai šventė auksines vestuves tai patikėkit manim pavydžiais ir susižavėjusiais žvilgsniais ne vienas nulydėjo,nes i santuokos pakartojimą lydėjo net 41 žmogus ,ne tik anūkai bet ir proanūkų būrelis
QUOTE(Lexana @ 2008 04 20, 22:54) Todėl drąsiai ir sakau, kad papuvusi mūsų visuomenė... Ir papuvusi nuo pamatų, t.y. nuo senolių, kurie kaip tik pavyzdžiu turėtų būti. aš šito irgi pasigendu...bet čia manau iš senų laikų atėję, kai vaikia birdavo ne todėl, kad norėjo, o todėl, kad birdavo dabar vistiek gyvenam kitaip- bent jau skalbimo mašinas, kanalizaciją, elektrą turim pati svajoju apie 4 vaikus, bet tikriausiai galim realizuoti tik 3 aš Jus visas palaikau
Švelnutėle, tavo postas atitiko nicką.
Man vaikai - didžiausias turtas.
Ech
Paklausiau savo dukrų vyresnių, kaip jos jaučiasi "daugiavaikėje" šeimoje. O jos ir sako, kai gražiai apsirengusios -tai gerai, kai pėdkelnės mokykloj suplyšta - tai blogai. Mat paauglystė - gėris matuojamas pagal galimybę gerai apsirengt
Apie daugiavaikes šeimas taip pat teko išgirsti nemažai blogo. Gyvenu mažame miestelyje ir , atrodo, beveik visi čia galvoja, kad daugiau nei du vaikus turinčios šeimos yra degradavusios. Žinoma, yra ir tokių. Bet negaliu atsižiūrėti į gražias, darnias daugiavaikes šeimas. Tokių yra daug daugiau nei rizikos grupei priklausančių. Žinau, nes dirbu vietos žiniasklaidoje, daug ko yra tekę matyti.
Šiuo metu pati laukiuosi trečio. Ilgai dvejojau, nes taip pat bijojau visuomenės nuomonės, netgi savo darbdavių. Bet į viską nusispjoviau, pakeičiau darbą, ir esu laiminga. Čia nė iš vieno neteko išgirsti jokių užgauliojimų, visi labai palaiko, pasaugoja. Kol kas vienintelis žmogus, iš kurio sulaukiau replikos, buvo akių ligų gydytoja. Neva tokia jauna, o jau trečio laukies. Matyt, išsilavinimas neužgožia mužikiškos žmogaus prigimties. QUOTE(Lexana @ 2008 04 23, 17:58) Švelnutėle, tavo postas atitiko nicką. ačiū dar kalbant apie senyvus žmones, pastebėjau, kad ,,gražių" replikų galima sulaukti iš senyvų moteriškių...ir aš esu tokių sulaukusi, o iš vyrų neteko pagalvokim....kai nėščia buvau, niekada autobuse neužleisdavo vietos moterys, nei jaunos, nei senos, tik vyrai, berniukai, paaugliai o vasarą parke susilaukdavau replikų, kadangi atrodau jaunai...nors jau beveik 27 , bet kai kurie man tik kokis 20 teduoda Labai džiiagiuosi E.Mildažytės surengtais geriausios mamos rinkimais.... jie parodo, kad daug vaikų gali auginti ir muzikai, menininkai, išsilavinę, ir paprasti žmonės...ir kad tie vaikai ,,padaryti" ne alum ir šnapsu akis užpylus.... nors........... kai parodė vieną šeimą, kad turėjo 4 vaikus ir laukėsi penkto, o gimė trynukai ir pačiai virpulys perėjo
Žinot, nusistebėjau paskaičiusi kokių reakcijų mamytės kartais sulaukia. Tačiau ir pati prisiminiau, kad kai paklausėm draugų, ką jie galvoja matydami tėvus su trim ar keturiais vaikais išgirdom: Uoj kokie vargšai kaip jiems sunku. O mes su vyru matydami tokias poras iškart nusišypsom viens kitam ir pagalvojam kaip gražu, kokie jie šaunuoliai. Įdomu ar žmonės pagalvoja apie tai, kad po 30-40 metų tie kurie dabar "vargšai su trim vaikais" bus labai laimingi senoliai su n anūkų, kad gyvenimas šypsosis ryškiau.
Keista, bet aš dažniausiai susiduriu su teigiamu požiūriu į tai, kad auginu 3 vaikus. O ir pati savęs nelaikau daugiavaike, juk auginu tik 3 vaikus
Užvakar kažkaip labai smagiai nuteikė viena smulkmena - važiavom į Vingio parką į mamų susitikimą. Priekyje mano didžioji, ant galinės sėdynės kėdutėse - mano berniukai. Pro šalį važiavo vyrukų kompanija apsiginklavusi visais žvejybos atributais. Girdžiu - pypina. Pasisuku į jų mašiniuką - vienas vyrukas atsidaręs langą rodo man 3 pirštus, tada į mane ir nutaiso klausiamą išraišką, atsiet - visi 3 tavo? Aš išsišiepiu ir linkteliu. Tada visi viyrukai (aišku, išskyrus vairuotoją) iškelia abi rankas nykščiais į viršų -
Mane irgi džiugina žmonių veido išraiškos kai sužino, kad turiu 4
kaip nustebau kai čia paskaičiau - nejaugi tiek daug žmonių taip keistai primityviai žiūri į daugiavaikes šeimas.Turbūt aš atsilikus nuo gyvenimo, maniau, kad daug vaikų - tai pats didžiausias moters pasididžiavimas (ir vyro).Pati dar neturiu, bet planuojam mažiausiai tris
Bet man atrodo, kaip jūs manot, gal tiesiog yra daug žmonių, kuriuos aplamai erzina vaikai, o jei tų vaikų dar daug..Ir iš vyresnių žmonių tą gali dažniau išgirsti. Bet va replikos iš nepažįstamų kaip jūs čia rašėt, skaičiau ir toks siutas apėmė. Bet mamytės eikit visos iškėlę galvas, tokie žmonės niekada nesupras tokių dalykų ir čia jų reikia pagailėti. Atsimenu mokėmės per psichologiją - jei kas tave užgaulioja reikia demaskuoti tikrąją to užgauliojimo priežastį, pvz. pasakyti "aš suprantu, kad pavydas bambą graužia" tuomet tam žmogui nebelieka prasmės toliau šnekėt jis tik gali gintis. Beje kalbant apie senus žmones, jie tikrai dažnai pavydi ypač vyresnės moterys jaunoms,čia jau toks amžiaus tarpsnio ypatumas - pergyventi dėl to ko nepasiekei ir aiškinti kitiems jauniems, kad va ir jie nieko nesupranta. Visa esmė ko gera, kad tuo metu ,nors ir susinervini, šnekėt ramiai ir su tokia lengva ironiška šypsenėle, nesikarščiuoti,nes tikrai teisingai sakot, jie kaip vampyrai, minta tuom o šiaip labai jus visas palaikau ir žaviuosi
o as esu labai laiminga kad esu is daugiavaikes seimos
Aš irgi augau šeimoje, kur mes buvome trys vaikai ir mums dėl to buvo smagu!!! Visi trys žaisdavome, pešdavomės, o po to apsikabinę sėdėdavome ir palnuodavome, kaip nukniaukti vyšnių kompoto, kad mama nepastebėtų.
QUOTE(maumė @ 2008 05 07, 12:19) Beje kalbant apie senus žmones, jie tikrai dažnai pavydi ypač vyresnės moterys jaunoms,čia jau toks amžiaus tarpsnio ypatumas - pergyventi dėl to ko nepasiekei ir aiškinti kitiems jauniems, kad va ir jie nieko nesupranta. Na, buvau sutikusi ir tokių moterėlių, kurios man aiškino, kad mano trys vaikai iš jų, pensininkų duoną atima QUOTE(Lexana @ 2008 05 07, 23:53) Aš irgi augau šeimoje, kur mes buvome trys vaikai ir mums dėl to buvo smagu!!! Visi trys žaisdavome, pešdavomės, o po to apsikabinę sėdėdavome ir palnuodavome, kaip nukniaukti vyšnių kompoto, kad mama nepastebėtų. Kaip smagu skaityt
Sveikutes,buna nesmagu susidurt su neigiama nuomone nes tai lyg ir asmenine nuomone kiek turet vaiku. As asmeniskai labai savimi didziuojuos kad juos turiu ir jiem visada sakau:jums gerai jus trys o tai jau kompanija, kur be eitumet jus nevienisi
jus net neisivaizduojat kaip as dziaugiuosi, savo grazuolytem, jos musu gyvenimo dziaugsmas, kaip gera ziureti i jas miegancias, angeliuku veideliais, nors imk ir ketvirta suneli planuok
QUOTE(Plunksnė @ 2008 05 11, 00:46) Na, buvau sutikusi ir tokių moterėlių, kurios man aiškino, kad mano trys vaikai iš jų, pensininkų duoną atima Na cia ir poziuris Gyvenam salia pensininku tai vis primeta kad jie lupenas valge o musu vaikai islepinti ir nieko verti na mano gyvenimas tai nebuvo rozem klotas bet as del savo vaiku stengiuos del to kad nematytu to bado ir didelio vargo....juk del ko gyvenam tuomet??? na zodziu pensininkai yr pensininkai tegul sau gyvena bet tegul musu nekabina ..nes tuomet patys prisipraso Sekmes mamytems pati turiu 3
Seniai mačiau šitą temelę, bet tik šiandien pirmą kartą perskaičiau viską. Labai reikėjo paramos iš bendraminčių. Iki šiol labai didžiavausi (ir tebesididžiuoju, aišku) savo idele šeima. Visi draugai mus labai palaiko, žavisi ir stebisi, nors ne vienas ir pasigaili manęs, kad man turbūt sunku. Aišku, kad nėra lengva, visi vaikiukai pametinukai, visi dėmesio nori ir t.t., natūralu kad man sunku namuose ruoštis su jais, bet ir smagu be galo, Jauti, kad gyveni ne veltui. Bet šiandien išgirdau, kaip kaimynų mergaitė sakė, kad jos mama neleido jai žaisti su mano vaikais, nors gyvename čia vos 5 dienas dar, ką tik atsikraustėm. Taip skaudu pasidarė... Staiga pagalvojau, o ką, jei ir mus laikys žmonės asocialiais
Aišku, geriausiai nekreipti dėmesio, bet širdyje tai skauda... Nors tiesiai į akis dar niekas nėra nieko blogo pasakęs, išskyrus kvailus klausimus: "Kam jums tiek riekia?", lyg vaikai būtų kokios prekės, kurių be saiko prisipirkom ir nebeturime kur dėti. Juk jie - visi mūsų broliai ir seserys, iš tikrųjų, kurie laukia nesulaukia savo eilės, kad galėtų ateiti irgi čia į žemę, kad pagaliau kokia pora nutartų turėti dar vieną leliuką. Kaip turėtų būti jiems visiems skaudu, kai vis išgirsta: "mes nenorime turėti vaikų, mes norime gyventi sau"... Ačiū jums visoms už palaikymą, ir džaiugiuosi kartu su jumis daugybe mūsų gražių vaikučių
Zhuvycia, pirmiausia ateik čia ir suteiksim tavo širdelei ramybę, pasijausi pati ypatingiausia mama ir sutiksi daug nuostabių daugiavaikių iš kurių ne tik mokytis galėsi, bet ir pati pasidalinsi savo turtais.
Spėju, kad neleidžia žaisti, nes tavo šeimos dar nepažįsta, dar tik stebi ir gal šiek tiek stebisi. Vėliau pati pamatysi kaip viskas bus kitaip QUOTE(Zhuvycia @ 2008 05 13, 02:00) Bet šiandien išgirdau, kaip kaimynų mergaitė sakė, kad jos mama neleido jai žaisti su mano vaikais, nors gyvename čia vos 5 dienas dar, ką tik atsikraustėm. Taip skaudu pasidarė... Staiga pagalvojau, o ką, jei ir mus laikys žmonės asocialiais Nelaikys. Arba laikys tie, kurių smegenėlės mažo galingumo (taip sakant, mikro). Bet tau dėl jų neturėtų skaudėti galvos O dėl kaimynės neskubėk, kai ilgiau pagyvensit, gal tu pati neleisi savo vaikams žaisti su jos vaikais QUOTE(Una Li @ 2008 05 13, 11:50) Nelaikys. Arba laikys tie, kurių smegenėlės mažo galingumo (taip sakant, mikro). Bet tau dėl jų neturėtų skaudėti galvos O dėl kaimynės neskubėk, kai ilgiau pagyvensit, gal tu pati neleisi savo vaikams žaisti su jos vaikais Ne, tas ir yra, kad jau grįžome iš Italijos, ir per pirmas dienas Lietuvoje jau teko šiek tiek susigūžti. Italijoj, nors šeimos ir mažytės, bet niekas nesmerkia jokiu būdu didelių šeimų. O kaimynei, pamaniau, reikia nunešti puokštę gėlių ar iškepti kokį pyragą, susipažintume, ir viskas būtų gerai. Ačiū jums už paguodą QUOTE(Zhuvycia @ 2008 05 13, 12:48) Ne, tas ir yra, kad jau grįžome iš Italijos, ir per pirmas dienas Lietuvoje jau teko šiek tiek susigūžti. Nenusimink, praeis. Mane tik nervindavo, kai bendradarbės pradėdavo burnoti ant neitin tvarkingų gausių šeimų ir paskui būtinai jausdavo pareigą pasakyti, kad apie mūsų šeimą tikrai tikrai taip negalvoja, kad labai gražu, kai tvarkingos šeimos augina daug vaikų, kad mano vaikai labai šaunūs ir t.t. Taigi, gal jūsų požiūrio į šeimą ir nesupras, bet gerbs QUOTE(Una Li @ 2008 05 13, 12:59) Nenusimink, praeis. Mane tik nervindavo, kai bendradarbės pradėdavo burnoti ant neitin tvarkingų gausių šeimų ir paskui būtinai jausdavo pareigą pasakyti, kad apie mūsų šeimą tikrai tikrai taip negalvoja, kad labai gražu, kai tvarkingos šeimos augina daug vaikų, kad mano vaikai labai šaunūs ir t.t. Taigi, gal jūsų požiūrio į šeimą ir nesupras, bet gerbs Šiaip kartais pati pagalvoju, gal iš šalies ir mūsų šeima atrodo ne itin tvarkinga - vaikų drabužėlius skalbiu kiekvieną dieną po kelis kartus, mašina skalbimo urzgia ir urzgia, džiaustau ir džiaustau, lyginu ir lyginu, o jie vis tiek, apsisukę jau murzini Italijoj tai vaikučiai visi vaikšto su naujais drabužiais, nei vienas nemurzinas. Bet kad tiesiog neišgaliu išlaikyti juos švarius, tai ir atrodo gal iš šalies, kad vaikai apleisti Oi, bet taip mane jūs paguodėt visos, kad jau dabar man linksma, baikė visos tos piktos tetos (būtent, dėdžių piktų kalbant šia tema nelabai būna) QUOTE(Zhuvycia @ 2008 05 13, 15:01) Italijoj tai vaikučiai visi vaikšto su naujais drabužiais, nei vienas nemurzinas. Bet kad tiesiog neišgaliu išlaikyti juos švarius, tai ir atrodo gal iš šalies, kad vaikai apleisti Nemėgstu mamų, kurios net vaikus pasiruošusios išvirint, kad tik švarūs būtų. Po kiemą tegu laksto murzini, o į iškilmes eina švarūs. Ar gali sveikas vaikas visada būt švarus? Juk jie tiek veiklos turi, tiek pojūčių patirti, visus purvynus išbraidyt, į kievieną medį įsilipt, o po kelis kartus per dieną perrenginėt QUOTE(Una Li @ 2008 05 13, 19:12) Nemėgstu mamų, kurios net vaikus pasiruošusios išvirint, kad tik švarūs būtų. Po kiemą tegu laksto murzini, o į iškilmes eina švarūs. Ar gali sveikas vaikas visada būt švarus? Juk jie tiek veiklos turi, tiek pojūčių patirti, visus purvynus išbraidyt, į kievieną medį įsilipt, o po kelis kartus per dieną perrenginėt Ji mus provokuoja ir tikrina Zhuvycia, augini sveikus vaikus, todėl jie ir murziai QUOTE(Zhuvycia @ 2008 05 13, 22:47) Taip taip. purvynuose bakterijų užgrūdinti Man irgi gaila vaikučių (ir jų mamyčių), kurie, išėję pasivaikščoti kas 23 sekundes girdi: "ten neik, nelipk, neišsitepk, neimk"... Nenusimink as nekada vaikus nebariau uz tokius dalikus,tesiog jie zinodavo,kur yra svarus drabuziai.Ir skalbiau.skalbiau Vaikas turi viska patirti ciupinedamas,ragaudamas Dabar jos jau dideles ir vaiksto su tais paciais rubais pora dienu,keicia kas dien tik apatinius ir petkelnes QUOTE(Zhuvycia @ 2008 05 13, 12:48) Ne, tas ir yra, kad jau grįžome iš Italijos, ir per pirmas dienas Lietuvoje jau teko šiek tiek susigūžti. Italijoj, nors šeimos ir mažytės, bet niekas nesmerkia jokiu būdu didelių šeimų. O kaimynei, pamaniau, reikia nunešti puokštę gėlių ar iškepti kokį pyragą, susipažintume, ir viskas būtų gerai. Ačiū jums už paguodą Nežinau, kaip paveiks tavo kaimynę, bet maniškę tai tiesiog iš priešės pavertė bičiule... QUOTE(Una Li @ 2008 05 13, 19:12) Nemėgstu mamų, kurios net vaikus pasiruošusios išvirint, kad tik švarūs būtų. Po kiemą tegu laksto murzini, o į iškilmes eina švarūs. Ar gali sveikas vaikas visada būt švarus? Juk jie tiek veiklos turi, tiek pojūčių patirti, visus purvynus išbraidyt, į kievieną medį įsilipt, o po kelis kartus per dieną perrenginėt Visos mamytės esat tokios šaunios
Visokiu zmoniu pasitaiko, visokiu ir reikia
Man tai tik labai siltus jausmus sukelia daugiavaikes seimos, nes pati augau su 2 sesem ir broliu, buvau vyriausia, tai teko juos visus paauginti Tik reikia pagirti mamas uz kantrybe su dideliu buriu vaiku gyvenant, juk visi namu ruosos darbai turi but suskirstyti ir visur suspet reikia, zodziu saunuoles daugiavaikiu MAMOS
Mes auginam 3 vaikus. Man tai tikrai nera daug ir nesijauciu kazkokia iskirtine. Bet buvome baliuje taip maloniai bendravome su stalo kaimynais. Kaimyne taip pasakojo apie savo vientureli
|