Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Spalvos
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Ankstyvasis ugdymas
Pages: 1, 2, 3
Nataliukas
Galeciau parekomenduoti tokia knyga,
user posted image
mano dvimete per savaite visas spalvas ismoko ir dar eilerasciu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif ne be reikalo sakoma, kad geriausiai mokinamasi zaidimo forma .
user posted image
is pradziu knygoj viska rode, o paskui as skaitau, o ji spalvas po namus begioja ir iesko thumbup.gif net aukletoja darziuke nustebo, sake vaikai veliau siek tiek pradeda spalvas skirti. Nors visi vaikuciai skirtingi.
Papildyta:
QUOTE(una @ 2008 02 21, 20:45)
Ir dar kartais oranžinę pavadina apelsinine smile.gif
*

o maniske sako MORKINE biggrin.gif
una
QUOTE(Nataliukas @ 2008 02 21, 21:35)
Galeciau parekomenduoti tokia knyga,
user posted image
mano dvimete per savaite visas spalvas ismoko ir dar eilerasciu  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  ne be reikalo sakoma, kad geriausiai mokinamasi zaidimo forma .
user posted image
is pradziu knygoj viska rode, o paskui as skaitau, o ji spalvas po namus begioja ir iesko  thumbup.gif  net aukletoja darziuke nustebo, sake vaikai veliau siek tiek pradeda spalvas skirti. Nors visi vaikuciai skirtingi.
Papildyta:

o maniske sako MORKINE  biggrin.gif
*

Vakar nebaigiau posto, tai neparašiau, kaip maniškis mokėsi spalvų pavadinimų.
Taip, panašu, kad visi vaikai išmoksta pagal jiems įdomius smagius daiktelius - paveikslėlius, balionėlius ir pan.
Maniškis turi galybę mažų mašinėlių, čia jo pagrindinis ir mėgstamiausias žaidimas, viso kito pasaulyje gali nebūti smile.gif . O tos mašinėlės (turi neperdedant apie 30-40, pripirkta, pridovanota) yra visokių spalvų, tai jis jas grupuoja, stato į eiles (tipo gatvė arba stovėjimo aikštelė), varinėja, ir dažniausiai grupuoja pagal spalvas, tipus (pvz., čia policijos mašinos, čia lenktyninės, čia raudonos, čia juodos...).
Pagal tai ir išmoko spalvų.
sukutis
Draugė pasakojo, kad jos mergaitė tik penkių metų išmoko skirti spalvas. Ir gi visi susiėmę už galvų buvo. O dabar ji -antrokė ir lanko dailės būrelį. Labai gražiai piešia, o būrelio vadovė, vis pasako, o kaip ji gerai spalvas ir atspalvius parenka, geriausia iš tos grupelės vaikų. Tai vat... g.gif
Aprile
QUOTE(una @ 2008 02 22, 11:42)
Vakar nebaigiau posto, tai neparašiau, kaip maniškis mokėsi spalvų pavadinimų.
Taip, panašu, kad visi vaikai išmoksta pagal jiems įdomius smagius daiktelius - paveikslėlius, balionėlius ir pan.
Maniškis turi galybę mažų mašinėlių, čia jo pagrindinis ir mėgstamiausias žaidimas, viso kito pasaulyje gali nebūti smile.gif . O tos mašinėlės (turi neperdedant apie 30-40, pripirkta, pridovanota) yra visokių spalvų, tai jis jas grupuoja, stato į eiles (tipo gatvė arba stovėjimo aikštelė), varinėja, ir dažniausiai grupuoja pagal spalvas, tipus (pvz., čia policijos mašinos, čia lenktyninės, čia raudonos, čia juodos...).
Pagal tai ir išmoko spalvų.
*

Nataliukas knygutė įdomi kur ją gauti pirkti bigsmile.gif po knygynus dažnai vaikštom, bet neteko tokios aptikti. Sūnus begalo mėgsta piešti, tad taip ir pradėjome draugauti su spalvomis thumbup.gif Maniškiui tuoj bus 2 metukai, ir jau pažystam pagrindines spalvas, pati pirmoji kuri jam paliko neišdidldoma įspudį, tai žalia kadangi dažnai važiuojam žaliu troleibusu lotuliukas.gif O pamato raudoną autobusą ir sako mamyte šitas netinka biggrin.gif Tai, kai viena bobulytė išgirdo, kad jis taip šneka, apako lotuliukas.gif Nejau toks mažiukas žino kuris tinka, o kuris ne hihihi.gif Sakau, kad dažniausia troleibusu žaliu važiuojam, tai jam ir užsifiksavo biggrin.gif
Pažysta ir geltoną ir mėlyną, tik va juoda ruda ir visas kitas dar tik mokomės atskirti blush2.gif
una mano sunytis viens prie vieno tavajam thumbup.gif tikiu, kad tiek turit, nes ir mes nuo jūsų neatsiliekam, o dar tik 2 bigsmile.gif metukai :lotuliukas:jaučiu kokia kolekcija bus kai sulauks penkių blink.gif
Begalo susidomėjęs filmuku "Ratai" tai raudonas Makvynas pats pačiausias rolleyes.gif Rėkia mama atsiūsk ant pompo Makvyną, ne įjunk o atsiūsk lotuliukas.gif
vėtrė
Šią žiemą mažė(3,5 m) labai daug sirgo, tai su mano pagalba išmoko spalvinti knygutes, kartu žiūrėdamos į knygutę rinkom spalvas, lyginom su kuom nors, pvz, geltona - kaip saulutė ir pan., kažkaip labai greitai išmoko, nes labai norėjo spalvoti biggrin.gif
Neseniai kažkokioj tėmelėj radau šią nuorodėlę
Darbeliai mažiesiems

Ten ir yra apie spalvas, labai patiko mano merginai 4u.gif
Preila
QUOTE(slapta_mintis @ 2007 08 16, 12:34)
Spalvas mokomės skirti jau labai seniai. Negi jūs galvojat, kad tik penkiametuką aš pradėjau mokyti tai daryti. Jis jas, man atrodo, atskiria, tik įvardindamas painiojasi, nes jai pamato ką žalia, tai sako tokia kaip žolė, geltona - saulė ir t.t. Bet parašius parodyt kur žalia, tai varo visas spalvas iš eilės. Čia gal, aš manau jau, ir nedeltonizmas, bet kažkas ir su proteliu. verysad.gif Praeis atostogos reiks vest pas psichologą, spec. pedagogą, kad ištirtų normaliai verysad.gif
Ieškojau knygyne knygelių spalvom skirti, nieko nėra. Įvairiom temom tai pilna: apie vandenį, kūną, gyvūnus. Tai sprendžiam užduotėles, tai vis klausiu kokia spalva. Bet... varo savo ir viskas. Gal ir ožys, ir psichologinės kažkokios problemos. Reikia pradėti ieškoti priežasties. Dar vis vyliausi, kad praeis ir išmoks.
*

Pasirodo ne mano vienas maišosi spalvose.Aš taip pat pergyvenu dėl savo keturmečio,nes jis taip pat sunkiai jas skiria. verysad.gif Ir manau,kad pati suklaidinau mokindama,nes sakydavau geltona,kaip saulytė ,žalia kaip žolėirt.t.
tai jeigu paprašau parodyti kaip saulyę spalvą,tai ją ir parodo,o jei įvardinu spalva žalią,geltoną ,tai siaubingai maišosi.O skaičiuoti ir raideles mokintis,tai mums sekasi.Ir vis dėlto tikiuosi,kad pažins ir spalveles smile.gif
wilmusia
QUOTE(vėtrė @ 2008 04 16, 00:18)
lyginom su kuom nors, pvz, geltona - kaip saulutė ir pan.,

Mes irgi maunames kelnes zalias kaip zole, kepure raudona kaip braske, pirstines baltas kaip pienas... Taip uzsifiksuoja gal greiciau. Bet juk kiekvienam suvokimas ateina individualiai... Bet iki 5 metuku bent kelias spalvas turi skirti..
Ir Guste
Pirmiausia spalvas ne tiek svarbu pavadinti, kiek sugebėti rasti tas pačias (žalius daikčiukus sudėti prie žalių ir t.t.). Tam užsieniečiai rekomenduoja "spalvų dienas" - prisirinkti spalvoto maisto (pvz., apelsinų, morkų, moliūgų, mango sulčių, oranžinių paprikų "oranžinei" dienai - žinoma, jei nėra alergijų), spalvotų drabužių, daiktų.
O kai vaikas moka ne tik rūšiuoti pagal spalvą, bet ir jų pavadinimus, dar ne visi žaidimai išsemti - reiktų supažindinti su atspalviais ir spalvų maišymu.
x Samane
Pagrindines 6 spalvas-balta, juoda, geltona, žalia, mėlyna,žalia-3 metė, dabar skiria violetinę,oranžinę, rožinę ir rudą bigsmile.gif
Pirmiausia visada įvardinu jos drabužiukus ir klausiu kokios spalvos pasirinks.Žaidė nuo metų lego kaladėlėm -ten pagrindinės keturios spalvos,visada prašau ką nors atnešti tam tikros spalvos daiktą.Taigi prisėdę ,kaip ir nesimokėm.
Tik spalvų pavadinimai doh.gif -liletine, jaudona, zalia lotuliukas.gif
inuks
Mes ir spalvas ismokom skirti zaisdami su masinytem biggrin.gif Pradzioje painiojo raudona su geltona, bet gan greit si bedele dingo. Prie visu pagrindiniu spalvu greit isimine violetine, pilka spalva. Dabar jau mano trimetis ivardija rozine, vysnine. Einam gatve ar vaziuojam kur, tuoj stebi aplinkines masinas ir vardija ju spalvas. Kartais ir mane patikrina ar skiriu biggrin.gif Kartais mamyte nepataiko, tai saunuolis pataiso : thumbup.gif
Rubyna
Mes nupirkome knygeliu rinkini kur yra atskirai knygute su pagrindinemis spalvomis,tai pagal ja arba piesiant flomasteriais ir mokomes atskirti spalvas,tik dar ne visada musu panelei idomios tos spalvos ax.gif lotuliukas.gif
Nepataisoma Optimistė
Žinoma, mokymo pobūdis priklauso nuo vaikučio amžiaus. Štai užtikau vienoje vaikų žaislų prekybos interneto svetainėje puikią ir paprastą idėją kaip pačiom pasidaryti lavinamąjį žaisliuką - spalvų rūšiuoklę patiems mažiausiems mirksiukas.gif
Mergelė
QUOTE(Nepataisoma Optimistė @ 2008 09 28, 16:04)
Žinoma, mokymo pobūdis priklauso nuo vaikučio amžiaus. Štai užtikau vienoje vaikų žaislų prekybos interneto svetainėje puikią ir paprastą idėją kaip pačiom pasidaryti lavinamąjį žaisliuką - spalvų rūšiuoklę patiems mažiausiems  mirksiukas.gif
*

Idėja graži, bet kad vaikas nuogas tai man kažkaip g.gif
Nepataisoma Optimistė
Na, našokiruojantis man tas nuogumas mirksiukas.gif Matyt, šeimynėlė neplanuotai tokią šaunią idėją nufilmavo. O maniškė vasarą irgi labai plikinėjo, vis pykdavomės, kai rengtis rekėdavo. Na ir ką čia sakyt, vasarą... Ach - ir dabar ji nori pliku užpakaliu lakstyt ir basom. Pykstamės dėl to, nes visas šlepetes ir kojines per minutę nusitraukia doh.gif
Nepataisoma Optimistė
Mano vyresnioji mergaitė (10 m) ėmė ir sugalvojo mažajai (tuoj bus 2 m) tokį žaidimuką (iš pradžių skeptiškai į tai žiūrėjau, bet mažoji su entuziazmu jį pasigavo biggrin.gif ): ant rulonėlio, kuris liko išnaudojus vienkartinius rankšluosčius, vyresnioji nupiešė mielą veidelį - akytes ir burnytę. Po to iš spalvoto popieriaus suklijavo krūvą paprastučių kepurėlių (tūtelės formos). Ir viskas. Žaidimas paprastas: arba sesė arba "pats žmogeliukas" prašo uždėti jam vienos, ar kitos spalvos kepurėlę. Mažoji deda su užsidegimu, net iškištą liežuvį prisikanda lotuliukas.gif . Ir spalvų pavadinimus bando atkartoti.
Tik vienas pastebėjimas: jei bandysite kažką panašaus pasidaryti,- geriau darykite iš spalvoto kartono, nes popierinės gana greitai susilamdo... Žinoma, tobulas variantas būtų kepurėles pasisiūti, į vidų įdėjus kokį pakietinimą. :mirksiukas:
Liniuote
Mano vaikų darželyje dirbanti pedagogė rekomendavo pažindinti vaiką su viena spalva savotėlę, po to su kita, kad vaikas įsidėmėtų kiekvieną spalvą atskirai. Mums tokių bėdelių nebuvo, bet ji taip pataria visiems tėveliams.
Ginare
Žiūriu, vyresnieji vaikai dažnai padeda mokyti mažesniuosius smile.gif . Pas mus irgi vyresnioji - jau beveik paauglė (12 metų) su mažyle užsiėmimą sugalvojo tiesiog einant iš parduotuvės. Už gražų mažosios elgesį parduotuvėje nupirkau maišelį saldainukų "Jūros akmenėliai" - žinot visos juos, tikriausiai. Taigi didžioji ima saldainuką, duoda ir sako jo spalvą "Na, spėk, kokį dabar tau duosiu?.. Žalią!" Mažoji iš paskos kartoja "zają" na ir pan. Bet pastebėjau, kad praktiskai spalvytes mažė ir pasakė, tik žalią su žydra painiojo.
Žodžiu, mokymas su saldžiu prizu! Ekspromtu biggrin.gif
Ekrita
Mes spalvas išmokome seniai, geriausiai į pagalbą "atėjo" spalvoti pieštukai.. spalvot labai patinka..

o mažesnė kai būdavo, pvz. paimam raudoną pieštuką, įvardijam, papaišom ir ieškom aplink daiktų tos spalvos,kaladėlių; kitą dieną kartojam, vėliau kitą spalvytę.. tada vaikštant lauke vardinom spalvas ir pamažu išmokom bigsmile.gif
Fifux'e
QUOTE(Karinga @ 2007 08 08, 11:43)
o jis ne vienos spalvos neskiria?  unsure.gif Na, as savo dukrele jau mokinu skirti spalvas, nors jai dar tik du metukai. O mokinu labai paprastai, paimu kaladele ir sakau kokia cia spalva. Sakau atnesk man zalia kaladele, ar raudona. Ji jau skiria geltona, zalia ir raudona spalvas.  thumbup.gif
*

labai geras budas mokintis,mes ir panasiai ismokome ir mus jau 2.6m
condoleeza
QUOTE(Ekrita @ 2008 10 14, 19:55)
Mes spalvas išmokome seniai, geriausiai į pagalbą "atėjo" spalvoti pieštukai.. spalvot labai patinka..

o mažesnė kai būdavo, pvz. paimam raudoną pieštuką, įvardijam, papaišom ir ieškom aplink daiktų tos spalvos,kaladėlių; kitą dieną kartojam, vėliau kitą spalvytę.. tada vaikštant lauke vardinom spalvas ir pamažu išmokom  bigsmile.gif
*

Mano pažindinimo su spalvomis "metodika" labai panaši. Puiki vaizdinė priemonė - spalvoti pieštukai ir šviesoforas. Taip pat visada stengiuosi kiekvieną daiktą įvardinti su spalva (Pvz. sakau "Mausimės raudonas kelnes" "Nori žalio obuoliuko ar raudono?" ir t. t.t ir pan.). O kai vartome knygutes ir aptarinėjam paveikslėlius, prašau, kad dukrytė įvardytų, kokių spalvų yra pavaizduoti daiktai. Ši paprasta sistema veikia thumbup.gif. Mano mergina 1,5 metukų skyrė pagrindines 4 ar 5 spalvas. Dabar jai greitai dveji - jau sugeba atskirti ir kai kuriuos sudėtingesnius atspalvius.
skaistukas
mano mazoji ismoko spalvas apie 2 m ziuredama teletabius bigsmile.gif , as sakau Po raudonas, lelia-geltonas ir t.t.

Veliau net buvau issigandus kai ji spalvas pradejo vadinti teletabiu vardais, bet po to viskas stojo i vietas thumbup.gif . dabar zino beveik visas spalvas pagrindines.
feneke
Mano vyresnelis labai sunkiai ismoko spalvas.Tiksliau ne spalvas ,o ju pavadinimus.Prie to prisidejo pirmasis musu lankytas darzelis.2m vaikas spalvas buvo mokomas vadinti raudona-kraujine(kraujo spalvos), zalia-zoline(zolytes spalvos),melyna-dangine(dangaus spalvos),ruda- zemine(zemes spalvos),juoda-tamsi
Tai kai mes isgirdom kaip vaikas vadina spalvas,vos neisgriuvom is koju.Pradejom kiekviena vakara patys mokinti spalvu pavadinimus. Buvo kova kaip Donkichoto su vejo malunais doh.gif Jau rodos moka pasakyt normalu spalvos pavadinima,tik nueina i darzeli ir vel viskas is pradziu doh.gif
Visa laime susikloste tokia situacija,kad mums teko pakeisti darzeli.Ir kitam darzeli jokiu kraujiniu,sauliniu,danginiu ir t.t spalvu nebuvo.Tai vaikas jau budamas 3.5m spalvas ismoko vadinti tikraisiais vardais.

vaida L
Maniškė skiria tik žalią ir raudoną ir as išmoko žiūrėdama kaip prie šviesoforo stovim su mašina. Jai dabar tai įdomus užsiėmimas, laukia kol užsidegs žalia ir vis kartoja spalvą (raudona dar raudona, o paskui jau žalia) ir važiuojam. Kiap kitas spalvas išmokinti dar nežinau, nes nesidomi kai aiškini taip g.gif
birmyte
Musu mazylis jau skiria ir ivardina (tiesa pasako tik po pirma skiemeni) geltona, zalia, melyna ir oranzine spalvas. Kai piesiam, tai vis paprasau paduoti konkrecios spalvos kreidele ir paduoda biggrin.gif
una
Spalvas, manau, ima sąmoningai skirti labai anksti, o maždaug dvejų ima įvardinti. Aišku, kiekvienas individualiai.
Maniškiui tuoj 3, daug spalvų žino, nežinau, kiek, daugiau nei 10, manau, bemaž visas, išskyrus atspalvius (pvz., vietoj "salotinės", sako "šviesiai žalia") smile.gif
mamakarolina
mums 2,2 metukai, jau skiriam raudona, zalia ir geltona spalvas, dar juoda zinom smile.gif raudona, zalia ir geltona ismoko i sviesofora ziuredama, kai vaziuojam su masina, o juoda jai kazkaip istrigo, kai pamate juodaodi vaikuti zurnale 4u.gif

vasareja123
1,7m jau pažysta penkias spalvas, tualete išmoko lotuliukas.gif lotuliukas.gif blush2.gif mamos raudonas balzamas, balta kriauklė ir t.t
5imute
Pazysta pustreciu spalvas visas. Iskyrus zydra, kremine - na tas su atspalviaias.Pagirndiens moka puikiai drinks_cheers.gif
atine
Pusantrų metukų puikiai įvardina parodytą spalvą, žino visų spalvų pavadinimus.
vajuta
zino pagrindines spalvas jau puikiai smile.gif dabar 2 metukai su trupuciu
Linuxeee
Sveikos mamytes 4u.gif

Atsiprasau jei tokia tema jau kalbejote kazkur ( vis dar nezinau kaip atlikti paieska temos blush2.gif )

Zodziu turiu as mergina jai 3 metai kita menesi bus, bet ji visiskai nesigaudo spalvose, parodai kaladele spalvota ir klausi kokia spalvyte, tai ji spelioja kol pataiko g.gif nors visada zaisdamos ar piesdamos mokau ja spalvu, paimu tarkim melyna piestuka ir sakau cia melynas piestukas nuspalvink debesely melynai, duodu zalia piestuka sakau zolyte nuspalvinam zaliai ir t.t Jau seniai mes sitaip mokomes bet jokios pazangos is jos puses nera verysad.gif labai bijau kad mano vaikas nebutu daltonikas unsure.gif Siaip viska moka ir raideles pazista ir skaiciukus zino, bet va jau su spalvom susipykusi doh.gif Mastau gal pas gydytoja del to kreiptis blush2.gif
vaivos juosta
Spalvų gali neskirti nebūtinai dėl daltonizmo ( jis labiau būdingas berniukams). Gal lėtesnis suvokimas, lėčiau įgūdžiai susiformuoja. Maniškė trejų dar irgi neskyrė.
Linuxeee
QUOTE(vaivos juosta @ 2011 05 13, 13:54)
Spalvų gali neskirti nebūtinai dėl daltonizmo ( jis labiau būdingas berniukams). Gal lėtesnis suvokimas, lėčiau įgūdžiai susiformuoja. Maniškė trejų dar irgi neskyrė.
*

Na gal kiek ir tingesne yra nei vyresnioji mano smile.gif kazkaip palengvejo, kad ne vien mano tokio amziaus spalvu neskiria blush2.gif 4u.gif Va dicke mano tai labai anksti pradejo spalvytes pazinti dar 2 metuku neturejo jau puikiausiai man isvardydavo spalvas kokias parodydavau, tai tikejausi kad ir antroji tokia pat bus. Bet kai pamaciau jog jau 3m ir dar nesigaudo sunerimau doh.gif
Juste1
Manoji 2m. jau spalvas skiria gan neblogai, bet mano teta pedagoge maziuku, tai sake cia anksti skaitosi, problema, jei iki 5 metu nepradeda skirti. tad kantrybes, kiekvienm savas laikas smile.gif
Juodaplaukė
QUOTE(Linuxeee @ 2011 05 13, 13:56)
Sveikos mamytes  4u.gif

Atsiprasau jei tokia tema jau kalbejote kazkur ( vis dar nezinau kaip atlikti paieska temos  blush2.gif )

Zodziu turiu as mergina jai 3 metai kita menesi bus, bet ji visiskai nesigaudo spalvose, parodai  kaladele spalvota ir klausi kokia spalvyte, tai ji spelioja kol pataiko  g.gif  nors visada zaisdamos ar piesdamos mokau ja spalvu, paimu tarkim melyna piestuka ir sakau cia melynas piestukas nuspalvink debesely melynai, duodu zalia piestuka sakau zolyte nuspalvinam zaliai ir t.t Jau seniai mes sitaip mokomes bet jokios pazangos is jos puses nera  verysad.gif  labai bijau kad mano vaikas nebutu daltonikas  unsure.gif  Siaip viska moka ir raideles pazista ir skaiciukus zino, bet va jau su spalvom susipykusi  doh.gif Mastau gal pas gydytoja del to kreiptis  blush2.gif
*

nieko tokio, yra vaiku kurie ir 5metu budami neskiria
Voveriukee
mums irgi 3 metukai zino tik spalvu pavadinimus o spalvu dar neskiria spelioja 4u.gif
supervaikas@gmail
aš pradėjau supažindinimą su spalvomis tiesiog vaikštant kieme, prašydavau einant surasti pvz raudoną spalvą, žalią, mėlyną ir tt
Dziurgita:)
nepergyvenkite, viskam savas laikas, kam sukti galva del tokiu nieku, juk vaikui dar tik 3 m. mirksiukas.gif
gaira000
Gal tikrai ne deltonikė. Būna vaikai pavadinimus spalvų pamiršta, bet spalvas skiria. Maniškė irgi trijų metų neatsimindavo pavadinimų spalvų, bet kai sakydavau paduok žalią pieštuką, arba atnešk raudoną kepurę, visada paduodavo teisingai. Taigi nenusiminkit ir toliau mokykitės.
Dziurgita:)
Ir mano nesako kur kokia spalva ir visai nepergyvenu, ateis laikas pasakys, jis uztat kitur pazanga daro, tad kiekvienam vaikui savas laikas. Cia tas pats kaip diskutuoti apie tai kada vaikai pradeda vaikscioti, vienas anksciau, kitas veliau, bet visuomet ta mama, kurios vaikas dar nevaiksto, pergyvena, gal kas vaikui blogai...o jam viskas tvarkoje, tiesiog dar jam nelaikas biggrin.gif
1000inis
vaikas spalvu zalio su melyna gali maisyti iki 5,6 metu 4u.gif
Jazza
Maniškiui 3 metai ir 4 mėn. Nepažįsta dar spalvų. Kartais įvardina teisingai, bet manau, tai greičiau teisingas spėjimas, negu žinojimas. Bet dėl to nesijaudinu, viskas su laiku...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.