Aš savo vaiką leidžiu nuo šio rudens į lietučio grupę ir mes jau birželį per susirinkimą sumokėjome 200 lt. Čia už grindis kad grupėj sudėjo, patalynę ir pan. Man rodos aš Jus mačiau lietučio grupėjė atvedat savo sūnų.
QUOTE(Mildažytė @ 2008 09 11, 10:43) Aš savo vaiką leidžiu nuo šio rudens į lietučio grupę ir mes jau birželį per susirinkimą sumokėjome 200 lt. Čia už grindis kad grupėj sudėjo, patalynę ir pan. Man rodos aš Jus mačiau lietučio grupėjė atvedat savo sūnų. As kai buvau birzeli susirinkime, tai nebuvau iki galo-nes labai jau ilgai jis truko, o vaika paziuret nelabai buvo kam ilgiau gal ir matemes mes grupeje QUOTE(*Aukse* @ 2008 09 11, 11:56) As kai buvau birzeli susirinkime, tai nebuvau iki galo-nes labai jau ilgai jis truko, o vaika paziuret nelabai buvo kam ilgiau gal ir matemes mes grupeje Pačiam gale susirinkimo pinigėlius rinko. Tėvai buvo iškėlę tokį klausymą jai vaiką perkeltų į kitą grupę ar ir vėl pinigėlius rinktu, atsakymas buvo neigiamas. Kiek suprantu čia toks pas juos įstojimo mokestis į darželį. Be to sakė kiek kas gali, tiek ir duotu. Pas ką sunkesnė padėtis ar vaikų daugiau šeimoje galėjo po mažiau duoti. Kituose darželiuose iš naujokų po 50 lt renka už žaislus. QUOTE(Mildažytė @ 2008 09 11, 16:17) Pačiam gale susirinkimo pinigėlius rinko. Tėvai buvo iškėlę tokį klausymą jai vaiką perkeltų į kitą grupę ar ir vėl pinigėlius rinktu, atsakymas buvo neigiamas. Kiek suprantu čia toks pas juos įstojimo mokestis į darželį. Be to sakė kiek kas gali, tiek ir duotu. Pas ką sunkesnė padėtis ar vaikų daugiau šeimoje galėjo po mažiau duoti. Kituose darželiuose iš naujokų po 50 lt renka už žaislus. Na viskas aisku tada
labukas
na man sitas darzelis patiko, su vedeja kalbejau super moteris.bet eiles ir t.t. ju pasakymu tad lyg ir dave suprast kad atakuokit tai norejau pasiteirauti patarkit kaip elgtis su kysiu QUOTE(Mildažytė @ 2008 09 11, 16:17) Pačiam gale susirinkimo pinigėlius rinko. Tėvai buvo iškėlę tokį klausymą jai vaiką perkeltų į kitą grupę ar ir vėl pinigėlius rinktu, atsakymas buvo neigiamas. Kiek suprantu čia toks pas juos įstojimo mokestis į darželį. Be to sakė kiek kas gali, tiek ir duotu. Pas ką sunkesnė padėtis ar vaikų daugiau šeimoje galėjo po mažiau duoti. Kituose darželiuose iš naujokų po 50 lt renka už žaislus. jei vaika perkelia i kita grupe... ir vel renka pinigelius ir jau ne po 100 lt, tad maziau klausykit ka kas sako QUOTE(Luita @ 2008 09 24, 16:49) jei vaika perkelia i kita grupe... ir vel renka pinigelius ir jau ne po 100 lt, tad maziau klausykit ka kas sako Kažkas nenormalaus, leidau savo tris vaikučius į du skirtingus darželius ( nes pakeičiau gyvenamą vietą) , niekur nereikėjo rinkti nei cento. Ir darželiai puikūs , ir auklėtojos, ir sąlygos. Nejaugi darželio administracija nesugeba pasirūpinti einamaisiais reikalais ir buitimi QUOTE(Larysa @ 2008 09 30, 07:01) Kažkas nenormalaus, leidau savo tris vaikučius į du skirtingus darželius ( nes pakeičiau gyvenamą vietą) , niekur nereikėjo rinkti nei cento. Ir darželiai puikūs , ir auklėtojos, ir sąlygos. Nejaugi darželio administracija nesugeba pasirūpinti einamaisiais reikalais ir buitimi Pritariu
Mano vaikui tai trečias darželis ,kuri lankome. Nei viename išpastarųjų nebuvo tokių rinklevų kaip šitame
pirmiausia tai ne vien popeius ir nosines yra perkamos!manau darzelis yra tikrai geras,aplinka sutvarkyta,grupes taip pat,pinigelius remontui tam ir renka,kad vaikuciam butu jauku grupese buti,tikrai nevisi darzeliai taip atrodo kaip sitas.o jei jau taip yra blogai,tai gal tuomet reiktu eiti i ta darzeli kur nera jokiu rinklevu.
QUOTE(kami1 @ 2008 10 10, 11:43) pirmiausia tai ne vien popeius ir nosines yra perkamos!manau darzelis yra tikrai geras,aplinka sutvarkyta,grupes taip pat,pinigelius remontui tam ir renka,kad vaikuciam butu jauku grupese buti,tikrai nevisi darzeliai taip atrodo kaip sitas.o jei jau taip yra blogai,tai gal tuomet reiktu eiti i ta darzeli kur nera jokiu rinklevu. grupe jau sutvarkyta, manau, pilnai Papildyta: P.S. jeigu lankote si darzeli, tai zinote,kad metu pradzioje ne vien higienines prekes nesamos, bet ir kanceliarines vaikui
sveikutes, jei jus buvote tevu susirinkime pavasari tai paaiskino del rinkliavu kur ir kam naudojamos. Pavasari kai bus iskelti i kita grupe ten remontams neberinks nes dabar esantys sutvarke. Nosiniu ir priemoniu mazi daugiau sunaudoja nei mokyklinukai, kai eis i mokykla ne tiek teks isleisti baldams uniformai pratyboms ir pan. Jei vaikai eitu sveiki i darzeli ne varvanciom nosim nuo to butu tik visiems geriau. Mokestis kuri mokame kas menesi yra tik uz maitinima, algas moka aukletojoms savivaldybe.
taip, mes lankome sita darzeli, pinigeliu tikrai nieks nvercia duoti! cia yra teveliu valia, kas gali, tas duoda, prievartos tikrai nera!
QUOTE(kami1 @ 2008 10 13, 05:46) taip, mes lankome sita darzeli, pinigeliu tikrai nieks nvercia duoti! cia yra teveliu valia, kas gali, tas duoda, prievartos tikrai nera! Pasakyciau, kad taip irgi neteisinga. Vieni duoda, o kiti ne Aplamai tegul apmazina tas rinklevas ir ta plesima is tevu. tevai taip pat labai sunkiai dirba, kad tuos pinigelius metytu kur galima ir apseiti. Aisku, viskas apeliuojama i tai, kad jusu vaikeliui butu tik geriau.. TAI TEGUL IR DUODA TIEMS DARZELIAMS PAVADINIMA, KAD JIE YRA PRIVATUS. Tada tevai zinos kur veda ir kad cia reikes duoti ir duoti. Daro atseit del vaiku geroves, bet nemazai sau deda ir i kisenes, turiu omeny darzelio valdzia. Ir galvoja, kad tie tevai visiski kvailiai, nesupranta
tai manau darzelio valdziai taip ir reiktu pasakyti, kad teveliai ir taip turi kur pinigelius padeti...
QUOTE(kami1 @ 2008 10 12, 20:46) taip, mes lankome sita darzeli, pinigeliu tikrai nieks nvercia duoti! cia yra teveliu valia, kas gali, tas duoda, prievartos tikrai nera! o nebuna taip, kad jeigu neduodi tai dar tai per susirinkimus puse lupu pabrezia ir kreivai ziuri?
Mano vaikas irgi siemet pradejo lankyti si darzeli, "Spindulio" grupe. Darzeliu tikrai esam patenkinti, nors musiskis labai sunkiai pratinasi, bet aukletojos Dalia ir Vida labai puikios, moka dirbti su vaikais, juos uzimti ir "uzkalbeti dantis". Del rinkliavos pas mus buvo taip. Dar per atviru duru diena direktore informavo apie 100 Lt "stojimo mokesti". Rudeni susimokejom
Aš šiuo darželiu esu patenkinta. O kad per paskutini susirinkima paėmė po 5 lt, tai manau kad nenubėdnėsim. Visur renka pinigus visuose darželiuose, vėliau mokyklose ir taip iki 12 klasės.
Sveikos,
o kiek siame darzelyje yra 3-meciu vaiku grupiu? Maniskiui 3 metai sueis geguzes menesi, tai as ji nuo pavasario ir noreciau leisti. Bet tuomet galvoju kaip cia bus? Jeigu priimtu, tai matyt i ta 3-meciu grupe, kuriems jau ankciau suejo 3 metai? Ir jis kaip ir jauniausias butu? O paskui nuo rudens su ta pacia grupe ir liktu ar perkeltu i naujai suformuota panasaus amziaus 3-meciu grupe??? Na, gal cia ir painiai viska surasiau, bet gal kas atsakys?
Sveikos mamytes,mano sunelis taip pat lanke si darzeli,siaip as buciau patenkinta tik ten yra keleta nemaloniu aukletoju kurios nemoka visiskai bendraut su vaikuciais net galiu pasakyt traumuoja,jai matyt jau laikas butu i pensija,neturi ji visiskai kantrybes arba ji laukdavo taip pat kokio nors kysio
Jai neklystu tai viena trimečiu grupė, kuri būna suformuota rudenį. Be to abejoju, kad Jūsų vaiką priims nuo pavasario gegužės mėn, kadangi VASARA DARŽELIS NEDIRBA .
Bet siemet yra ir kelios misrios grupes, 3-5 metu amziaus.
I darzeli vaikus prijima nuo rugsejo 1 d. Tad manau tikrai niekas neepriims nuo geguzes men.,o atostogu darzelis nuo liepos uzsidaro.
QUOTE(*Aukse* @ 2008 10 10, 11:17) grupe jau sutvarkyta, manau, pilnai Papildyta: P.S. jeigu lankote si darzeli, tai zinote,kad metu pradzioje ne vien higienines prekes nesamos, bet ir kanceliarines vaikui Maniske jau 4 metai ten lanko. Taip grupei rinkom po 100 Lt kasmet isskyrus paskutinius metus - uzsakem roletus. Uz tuos pinigus keite grupes baldelius, virtuveles indus, deja remontui neuzteko - bicki susupesem su darzelio valdzia. Suaukotus per tuos kelis metus 2 proc. tikrai panaudojo - lauko medinem zaidimu aikstelems, pakeite kai kur langus ir iejimo duris. Po 5 litus per menesi esam sutare grupei rinkti - gimtadieniu sventimui (teveliai atnesa tik torta), simbolinems dovanelems, ivairiuoms lavinimo islaidoms, pvz. nupirkti medziagos ir pasiuti kaledu seniui maisa, kopijuoti vienodas uzduoteles vaikams, nupirkti ivairias smulkmenas, kurias galima panaudoti darbeliams. Numatytu sanitariniu priemoniu dazniausiai uztenka visiems metams, reiks tik pavasariop nupirkti dar nosinaiciu, muilo ir tualetinio popieriaus. Kanceliarines priemones vaikai tikrai sunaudoja, kai kas lieka stalciuke kitiems metams, kai ka ismeto patys vaikai Darzelis SUPER pagal tai, kiek vaikas gali buti uzimamas - nors gal kai kurioms mamos tai ir nera svarbus kriterijus, bet mano labai judriai ir individualistei merginai tai puikus "remai". Demesio sukaupimui, lavinimui, bendravimo grupeje igudziams stiprinti: manksta nuo pilnapadystes, sokiai (mokama), logopede (dabar jau viskas gerai, ramiai galesiu isleisti i mokykla), keramika (nemokamas ir papildomas mokamas uzsiemimas ), bendravimo igudziams lavinti - Zipio programa, turi socialini pedagoga - labai laiku vaikas pabendravo, nes sutapo su kito mazylio namie atsiradimu, rezultatas - ismoko ivardinti savo jausmus, todel man lengviau bendraujant, be to puikus silti santykiai tarp abieju vaiku - nera agresyvau pavydo ar ignoravimo. O nemiegantiems pietu miego vaikams - lego centras (mokamas). Dar daugybe atvaziuojanciu teatro grupiu spektakliuku vaikams. Be to vaikus moko higienos, bei dantu prieziuros - tiesiog puiku, nereikia namie tapti visalaik zyzianciom mamom. Pagirtinos musu grupes aukletojos - priziuri, kad vaikai neisisiustu, nebutu skriaudziamu ar uzgauliojamu vaiku, sugeba vaikus uzimti ivairiom veiklom, nors zinoma kai kuriem vaikam buna neidomu, bet jie jau nebekliudo likusiems. Darzely maistas geras - vaikas tik gal karta buvo sunegalaves, bet galejo sutapti su uzsikretimu roto virusu. Vaikas tikrai valgo darzeli, namie tik uzkanda vakare - svoris idealus, t.y. nei per liesas, nei per storas. Grupese silta, svarbu neaprengineti per storai, vaikas sirginejo tik pirma pusmeti, kol igijo imuniteta. Per 4 metus tik 3 kartus ememme vaiko prieziuros biuletenius. Didziausias trukumas - nera lopseliniu grupiu, vaikai priimami vyresni nei 3 metu. Papildyta: QUOTE(Luita @ 2008 09 24, 15:49) jei vaika perkelia i kita grupe... ir vel renka pinigelius ir jau ne po 100 lt, tad maziau klausykit ka kas sako Pinigeliai persikelia kartu su vaikuciu - antra karta nieks is jusu nerinks. QUOTE(vvaidot @ 2008 12 02, 16:43) Apie darzeli labai graziai paraset, sutinku taip ir yra , BET maniske perkele i kita grupe ir vel teko duoti virs 100... nors, pries tai kaip ir visi, pradedant lankyti nesem 100 lt, o po keliu menesiu davem dar 120 kaip sake-grindim, nors jos jau buvo sudetos net nzn kada, tad miela vvaidot, kalbekit uz save
MANO SUNUS PERNAI BAIGE LANKYT SI DARZELI. LIKOM JUO LABAI PATENKINTI, NUOSTABIOS AUKLETOJOS. daug svenciu darzelis organizuoja, i kurias itraukiami ne tik vaikai, bet ir suauge, Beveik visos grupes naujai suremontuotos, siemet ir plastikinius langus pirmame aukste sudejo.
o del rinkliavu tai kur ju nera. Tas 100 lt. kuriuos renka pacioj pradzioj, panaudojamas grupes remontui ir tikrai tie pinigeliai niekur nedingsta.Patys viska matysit.
sveikos mamos, gyvenu siame rajone ir galvoju savo pupa leisti i si darzeli
Gali užrašyt vaikui gimus, vėliausiai iki 1 metų. Jai nori eilės sulaukti laiku.
kazkokiam oficialiam kauno miesto puslapy paskaiciau apie darzelius, prie sio parasyta, jog taiko valdorfo, montesori metodus - tai kaip cia yra?
sveikos mamytės. mane taip pat domina kokiu metodu lavinami vaikai. dabar tiek metodu, kad jau visai pasimečiau ir nežinau kur geriau leisti svaika. jei galit papasakokit ir padėkit apsispresti. ačiū.
o ar labai pinigus megsta siam darzelyje?
QUOTE(plunxnele @ 2009 03 23, 19:34) megsta megsta Bet as cia kita tema uzlekiau... kazkas ten negerai arba su maistu arba su higiena
gal tada butu galima kokiu rekomendaciju sulaukti kuris darzelis butu vertas demesio?
QUOTE(*Aukse* @ 2009 03 26, 21:44) Bet as cia kita tema uzlekiau... kazkas ten negerai arba su maistu arba su higiena Roto virusa pasigavo vaikai. Tas pats dejosi kitose darzeliuose ir mokyklose. Per pastaraji menesi praviduriavo tiek musu, tiek brolio seimos visi nariai, tiek draugu (Aleksotas, Zaliakalnis, Eiguliai). Papildyta: QUOTE(neonke @ 2009 03 23, 11:30) sveikos mamytės. mane taip pat domina kokiu metodu lavinami vaikai. dabar tiek metodu, kad jau visai pasimečiau ir nežinau kur geriau leisti svaika. jei galit papasakokit ir padėkit apsispresti. ačiū. Yra Zippio programa - moko vaikus savo emociju atpazinimo, ju ivardijimo, pagarbaus bendravimo su kitais vaikais. Tai siek tiek panasu i asmens psichologijos pradziamoksli, zinoma viskas supaprastinta iki vaiku lygio. Siaip ispudis tikrai geras - vaikai mokomi, kad negali buti grupes skriaudziamu vaiku, bei vaikai skatinami issikalbeti, ivardinti kas nepatinka. Papildyta: QUOTE(gloss @ 2009 03 29, 20:10) gal tada butu galima kokiu rekomendaciju sulaukti kuris darzelis butu vertas demesio? "Vaivorykste" tikrai vienas is geriausiu rajono darzeliu - akletojos ne bidzena viena su kita paplepeti, o is tikruju visa diena leidzia su vaikais, juos uzima. Ramiai palieku vaika ir zinau, kad vakare dar nebus nusisukes galva.
Laba diena,
Gal yra mamyciu, kurios vesite vaikus i trimeciu grupe nuo sio rugsejo ? Sulaukiau skambucio is busimos aukletojos, kad reikia atvykti balandzio men prisiregistruot. Jei gerai supratau, tai lyg Seklycia. Cia turbut grupe ? Ir dar turiu viena klausima. Kokia tvarka siame darzelyje su vaiko pripratinimu ? Ar leidziama tevams is pradziu pabut kartu, ar iskart reikia palikt viena ? Is anksto dekoju..
Balandžio 20-23 d. reikia prisiregistruot.
Vaikus pratina palaipsniuj. Pirma savaite gali palikt vaika iki pietu miego, o paskuj priklauso nuo vaiko per kiek laiko jis adaptuojasi visai dienai. Birželio mėnesį dar vyks susirinkimas tėvų kurie ves vaikus nuo rudens į naują grupę, ten papasakos apie viską plačiau.
mes lankom jau antrus metus ir esame patenkinti
QUOTE(ruttela @ 2009 04 05, 15:33) Seklyčia vadina kabinetuką prie raštinės - ten priiminėja interesantus, kai po vieną ar su keliais nori pasikalbėti, o kai vyksta bendros pristatymo dienos - tai palydi į salę. Šiaip darželis geras. O vaikui priprasti vis tiek prireiks bent keletos savaičių. Manoji pirmas tris savaites beveik nevalgydavo - pastebėjau, kad sukūdo. Maistas geras, vaikas šiaip valgus, bet taip sureagavo į pasikeitusią aplinką. Pasirodo auklė ją vis pamaitindavo (taip vaikas švarus likdavo
apie sio darzelio aukletojas-tik geri atsiliepimai,netaip kaip kaikuriuose kituose,cia aukletojos bent karta i metus stazuojasi,kelia kvalifikacija.dukra lanke "debeseliu "grupe tai aukletojos puikios buvo.tik kaip minejo anksciau ,vedeja labai prie kysiuku linkus,be jo nenori priimti.sunu vos gimus uzrasiau,tai eile net po 3 metu "tipo "nepriejo,kadangi persikraustem i kita rajona,tai ir nenesem tos pakiseles o susiradom kita darzeli.
del rinkliavu grupese-tai tikrai vienas "brangesniu" kauno darzeliu,nors nesti priemones ir higienos reikmenis visur praso.zinoma,grupes sutvarkytos,baldai pakeisti naujais,kieme yranga supirkta,bet visa tai-70% teveliu pinigai. del ugdymo-tai veikia daug bureliu,kuriuos veda kvalifikuoti destytojai,tik jie taip pat kazkiek mokami.yra(ar bent jau buvo)Lego grupe,kur vaikai nenorintys miegoti pietu miego(su teveliu palaiminimu) gali zaisti su daugybe lego konstruktoriu. vienas darzelio minusas-nera lopselio,tad vaikuciai gali eiti tik tie,kuriems tais metais sueina 3 metukai. Papildyta: pamirsau pasakyti,kad pradejusius lankyti vaikucius galima palikti pradziai 1-2 val,aukletojos labai kantriai ir rupestingai moka nukreipti ju demesi,uzimti.pats pirmas trumpas apsipratinimas su darzeliu buna jau birzelio men,kai isleidziami 6-meciai,tada savaitele ar dvi vaikucius galima vesti apsipratinimui.
siandien buvau pas direktore, nes skambucio dar nesulaukem
balandzio men reikia ateiti tik del 2% pervedimo darzeliui, o siaip geguzes 12 tikroji registracija
Laba diena mamytes zinau kad registracija geguzes 12 diena ir man sake bet kokia valanada tai is galvos iskrito gal kas zino ir man gali pasakyti labai aciu
Linkiu jums patekti i si dazeli, tikrai labai geras
Sveiki, gal kas veda į logopedinę grupę šiam darželį, galėtu papasakot apie tai plačiau. Ačiū
mane irgi domintu logopedine grupe...prastokai snekam...o nuo rugsejo irgi pakliuvom i si darzeli
Gal kas galetu papasakoti apie LIETUCIO grupes aukletojas
Mums irgi butu idomu isgirsti ka nors apie Lietucio grupe
QUOTE(mlinute @ 2009 04 22, 08:44) mane irgi domintu logopedine grupe...prastokai snekam...o nuo rugsejo irgi pakliuvom i si darzeli Jei ne paslaptis, kiek jusu vaikuciui laiko ir ka vadinate prasta kalba ? Na maniskiui dabar 2m 7men , tai jis dar irgi nekalba "normaliai". Bet as tikiuosi per vasara daugiau prades kalbet.. O ar yra koks reikalavimas, kad vaikas aiskiai kalbetu ? Net nesusimasciau apie tai.. Gal dar lankanciu vaiku mamytes atsakytu, ar butinai turi vaikas moketi apsirengti, nusirengti, batus apsimaut, rankas nusiplaut ir pan. Del valgymo, tai maniskis irankiu nelabai pripazysta, su rankomis pagrinde valgo (isskyrus sriuba). Ar tureciau imti jauti uz ragu ir ismokinti vaika taisyklingai irankius naudot ? Ir paskutinis klausimas del puodo. Ar siame darzelyje ant vaikisku puoduku daro ar ant tikru unitazu ? Siaip tai aciu visoms uz gerus atsiliepimus, tikrai nuraminot. As jau turiu patirties su "labai" populiariu ir isgirtu darzeliu, bet deja likau nusivylusi aukletojomis..
Sveikos, mamytės,
Mano vaikas lanko šį darželį du metus.Logopedinę grupę. Ką galima būtų papasakoti.... net nežinau... Logopedė su jais dirba daugiau, nei su vaikais iš bendrų grupių.... Tačiau kažkokių stebūklų nesitikikėkite.Jei vaikas turi didelių kalbos sutrikimų,tai teks labai daug su juo dirbti ir namuose. Tačiau jei tai tik maži nukrypimai, leistini jo amžiaus vaikams,tai išaugami dalykai..... Toms, kurios ieško laaabai gero darželio su laaabai geromis auklėtojomis, rizikuoja visai tokio nerasti, nes reikia pačioms suvokti vieną paprastą tiesą, kad auklėtoja yra viena, o vaikų, švelniai tariant, kruva. Dėmesys bus dalinamas visiems.... beje dar ir mūsų pačių ir vaikų požiūriai skiriasi. Kas mums atrodo nepriimtina, vaikai į tai visai nekreipia dėmesio.... Kaip suprantu, vaikams darželyje nėra blogai.... o ką galvoja mamos, priklauso nuo požiūrio..... Yra visokių žmonių, tiek mamų, tiek ir auklėtojų.... Jei esate aktyvi, jei patinka rankdarbiai, jei mėgstate dalyvauti renginiuose.... tai šis darželis jums.... ne tik jūsų vaikui....
Domce norėjau Jūsų paklausti, ar į šią grupę einą bendraamžiai ar iš visų grupių įvairaus amžio vaikai. Ačiū
|