Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kakliuko raukšlės matavimas
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Vaisiaus vystymasis
Pages: 1, 2
melynas dangus
Ar gali būti, kad man darant echo raukšlės visai nematavo? Man echo darė 9 sav., bet nieko neužsiminė apie tai... unsure.gif
La pluie
QUOTE(saulute85 @ 2011 01 31, 17:50)
Ar gali būti, kad man darant echo raukšlės visai nematavo? Man echo darė 9 sav., bet nieko neužsiminė apie tai...  unsure.gif
*

Kaklo rauksle matuojama nuo 11 sav. Vis dar labai daznai ginekologes nematuoja ir net nepasiulo sito tyrimo. Beje, teisingai pamatuoti geba tikrai ne kiekviena ginekologe.
dzestina
QUOTE(JurgaSim @ 2011 01 30, 14:55)
Sprando rauksles persvieciamumas turetu buti ne didesnis nei 2 mm, nors kai kur raso ir 3 mm, taciau toks rodiklis jau buna pagrindas issamesniems tyrimams.
*

drinks_cheers.gif
melynas dangus
QUOTE(JurgaSim @ 2011 01 31, 17:50)
Kaklo rauksle matuojama nuo 11 sav. Vis dar labai daznai ginekologes nematuoja ir net nepasiulo sito tyrimo. Beje, teisingai pamatuoti geba tikrai ne kiekviena ginekologe.
*

Man echo dabar bus 19 savaite. nebus per vėl ta rauksle pamatuoti? doh.gif Eisiu jau pas kita gine..
La pluie
QUOTE(saulute85 @ 2011 02 01, 16:37)
Man echo dabar bus 19 savaite. nebus per vėl ta rauksle pamatuoti? doh.gif  Eisiu jau pas kita gine..
*

Rauksles rodmenys jau nebus informatyvus, tai ir matuoti jos nebus jau prasmes, taciau kiek mano zinios siekia, tuo laiku ginekologe atlieka issamius kudikio matavimus, stebi kaip vystosi leliuko organai. Nenusiminkit, kad nespejote pasidaryti siu tyrimu, tikekite, kad laukiates sveiko mazylio. Tik to jums ir linkiu 4u.gif
Linutas
Teoriskai as zinau, kad ta rauksle matuojasi apie 12 sav, bet mano gine man jokiu absoliuciai tyrimu nedare, ir net nebuvo uzsiminus schmoll.gif As kazkaip nepergyvenu, nes zinau, kad kitaip nebutu, vis tiek nestumo nenutraukineciau, o jei kas ar koks netikslumas tai nervu kainuotu daugiau nei tiesiog nezinoti ir nesitirti.
Beje, pries tai apklausinejo anamnezeje, ar buta kokiu apsigimimu giminej, atsakius kad ne, matyt kalba tuo klausimu ir baigesi.
pilkoji28
Nevisi ginekologai matuoja raukšlytes, o tai, kad nepatenkama į rizikos grupę neduoda garantijos, jog nebus nukrypimų, tiesiog tyrimai neprivalomi ir neskiriami. Iš patirties pasakysiu, kad tikrai verta matuoti raukšlytę ir nosiuką, kad būtų ramiau, o esant įtarimams laiku atlikti visi kiti tyrimai.
marina86
Mano gydytoja matavo, viskas buvo gerai kaip sake, man to uzteko, neprasiau pasakyti skaiciuku.
ziedelis09
Sveikos mamytes,
kiek mane gydytoja apsviete, vaikucio kaklo rauksle matuojama dazniausiai tada, jei pati mama patenka i didesne rizikos grupe (cia pagal amziu),t.y. kada mamyte 30m ar vyresne. Cia manau priklauso nuo nestuma priziurincio gydytojo. Aisku, truputi neramu kol viskas baigiasi, bet manau verta.
laimingiausiamama
QUOTE(ziedelis09 @ 2011 02 20, 21:17)
Sveikos mamytes,
kiek mane gydytoja apsviete, vaikucio kaklo rauksle matuojama dazniausiai tada, jei pati mama patenka i didesne rizikos grupe (cia pagal amziu),t.y. kada mamyte 30m ar vyresne. Cia manau priklauso nuo nestuma priziurincio gydytojo. Aisku, truputi neramu kol viskas baigiasi, bet manau verta.
*

Jei yra tavo pageidavimas raukšlė matuojama.. Kaip ir visi papildomi tyrimai kurie gali būti atliekami nežiūrint į amžių..
pavasaris-vasara
ojei kiek as prisinervinau su ta sprando rauksle doh.gif nebenoriu net prisiminti...viskas gerai buvo, ji nevirsijo normos, bet matyt nestuke.gif hormonai savo dare, man vis atrode, kad ji per didele, nors gine sake, kad norma ir ner ko pergyvent lotuliukas.gif ji buvo 2,3 mm (nors vel nelaiku man ja matavo 10sav+4d) del tos rauksles dariaus ir prisca II, ir i Kauna pas doc. Krumini vaziavau, nes man vis kirbejo doh.gif

beje, kazkuri cia rase, kad norma iki 2mm, tai tikrai ne, nes norma yra iki 2,5mm, arba 3mm net...

sekmes visom nestuke.gif
sileste
QUOTE(La pluie @ 2011 01 30, 01:55)
Sprando rauksles persvieciamumas turetu buti ne didesnis nei 2 mm, nors kai kur raso ir 3 mm, taciau toks rodiklis jau buna pagrindas issamesniems tyrimams.
*

mitas. Ir is kur tokius paistalus traukiat doh.gif . Maniskiui rode 2.7 jokiu tolesniu tyrimu nesiunte, nes ir nereikejo, gimem thumbup.gif
Ju.Ju
QUOTE(sileste @ 2011 04 20, 09:27)
mitas.  Ir is kur tokius paistalus traukiat doh.gif . Maniskiui rode 2.7 jokiu tolesniu tyrimu nesiunte, nes ir nereikejo, gimem  thumbup.gif
*

Viska teisingai sako La pluie, kad ir sprando rauksle bus 1 mm, ar dar maziau, ji juk rodo tikimybe apsigimimam. Jei mazai mm tai pvz 1:10000 (maza tikimybe), o jei daug mm, tai 1:100 ar dar daugiau. O darytis tolimesnius tyrimus, jau sprendzia teveliai. Kaip bebutu liudna, bet visada yra tas vienas verysad.gif
aromat
Sveikos,daremes mes si tyrima ne LT,as Londone,ismatavo,apziurejo,pas mus norma 1,86mm.Ir si tyrima jie kiekvienai nestuke.gif pasiulo,o teveliai patys sprendzia ar nori,ar ne ir del pakartotinu taip pat,jei tik patys teveliai pageidauja.Na,o sprando rauksles normos lentele galima internete surasti ten labai aiskiai viskas parasyta ir parodyta.Man paciai buvo labai idomu ir susiradau,nes kazkiek nerimauji pries tyrima,norisi,kad mazylis butu sveikutis.
pavasaris-vasara
QUOTE(Ju.Ju @ 2011 04 20, 11:41)
Viska teisingai sako La pluie, kad ir sprando rauksle bus 1 mm, ar dar maziau, ji juk rodo tikimybe apsigimimam. Jei mazai mm tai pvz 1:10000 (maza tikimybe), o jei daug mm, tai 1:100 ar dar daugiau. O darytis tolimesnius tyrimus, jau sprendzia teveliai. Kaip bebutu liudna, bet visada yra tas vienas  verysad.gif
*

na tikrai nera norma iki 2 mm schmoll.gif palei visa literatura, ir gin 2,5mm ar 3mm. aisku ne vien mm viska lemia, dar mamos amzius daug reiskia-pvz sakykim busimai mamytei 20 metu ir nt rodmenys kokie pvz 2mm-tada viskas ok, na bet jei busimai mamytei kokie 35 metai, tada jau reiktu tolimesniu tyrimu....
dar butina nepamirsti, kad sprando rauksle neparodo patologijos, ji tik leidzia itarti. taip pat labai svarbus dalykai yra echoskopavimo laikas, gydytoju igudziai tai daryti, ar leliukas guli reikiamu kampu, echoskopo aparato tikslumas...
sileste
QUOTE(pavasaris-vasara @ 2011 04 23, 08:47)
na tikrai nera norma iki 2 mm schmoll.gif palei visa literatura, ir gin 2,5mm ar 3mm. aisku ne vien mm viska lemia, dar mamos amzius daug reiskia-pvz sakykim busimai mamytei 20 metu ir nt rodmenys kokie pvz 2mm-tada viskas ok, na bet jei busimai mamytei kokie 35 metai, tada jau reiktu tolimesniu tyrimu....
dar butina nepamirsti, kad sprando rauksle neparodo patologijos, ji tik leidzia itarti. taip pat labai svarbus dalykai yra echoskopavimo laikas, gydytoju igudziai tai daryti, ar leliukas guli reikiamu kampu, echoskopo aparato tikslumas...
*

ne metuose esme, viska lemia gamta
pavasaris-vasara
QUOTE(sileste @ 2011 04 24, 15:28)
*

zinoma labiausiai lemia gamta, nes ir jaunute moteris gali susilaukti "ligoto" vaikelio, bet amzius turi itakos matuojant sprando raukslyte.

http://www.nordica.org/composite-451.htm
La pluie
QUOTE(sileste @ 2011 04 20, 10:27)
mitas.  Ir is kur tokius paistalus traukiat doh.gif . Maniskiui rode 2.7 jokiu tolesniu tyrimu nesiunte, nes ir nereikejo, gimem  thumbup.gif
*

Šitie pasitalai iš gerbiamos genetikės E.Butkevičienės lūpų smile.gif
Apie mitus kalbėti vadovaujantis vienu savo asmeniniu patyrimu, nelabai atsakinga.
Ju.Ju
QUOTE(sileste @ 2011 04 24, 13:28)
*

drinks_cheers.gif

QUOTE(La pluie @ 2011 04 27, 11:34)

Apie mitus kalbėti vadovaujantis vienu savo asmeniniu patyrimu, nelabai atsakinga.
*

drinks_cheers.gif
Viktė.
Nesidariau. schmoll.gif Kam man bereikalingi nervai. O ir kazin ar ka pakeistu, jei suzinociau, kad vaikiukas gali gimt nesveikas....
merryy
sveiki, dariausi as kakliuko rauksles matavimimu. tyrimas buvo puikus, raukslyte srando tik 1,1 mm. labai puiku, pergyvenau del to. manau kad kaip ir kiekviena mamyte pergyvena del savo busimo vaikelio.
sagutte
Matavo ir man ta rauksle, bet net nesake kokie skaiciai, pati paklausiau - 3.4mm, issigandau..klausiu ar ne per daug..sako ne, viskas normos ribose, jokiu apsigimimu.. nusiraminau.. bet pasiskaiciau cia pas ir baisu pasidare... unsure.gif
Adade
sveikos 4u.gif radau temele ir nusprendziau savo istorija parasyti smile.gif trecia kart pastojau gerokai virs 30. Matavo kaklo rauksle santariskese ir rezultatai buvo negeri (tiksliai nepamenu)... tai dariausi vaisiaus vandenu tyrima, kuris parode , kad viskas gerai smile.gif bet kiek as prisinervinau per ta laiak, tai geriau neklaust... todel ir visoms nestukems linkiu maziau pergyvent, viskas bus gerai 4u.gif
popuri
Su pirmu is viso nedare, su antru paprsiau, kad padarytu, bet leliukas buvo pasisukes. Mano gine sake jog jis nera visiskai objektyvus g.gif
Tiffany
ir mums matavo - 1.6 mm wub.gif
egllute
Gydytoja nieko nesake, del to o as kazkaip ir galvos nesukau, turbut niekur nebuvau skaiciusi, kad galima raukslyte pamatuoti, bet kai gime mazylis klausiau gydytojos, tai sake, kad jei ji butu negera tai akivaizdziai matytusi (jau gimusiam mazyliui).
agiute
Sveikos mergaitės 4u.gif

gal galit pasakyti ar viskas gerai, jei sprando raukšlytės 14 savaitę - vieno - 0,6 mm, kito 0,7mm, kiek skaitau normalu kai apie 1 mm būna...
Euforija
dariausi su ta intencija, kad išvengčiau vandenukų tyrimų..dariausi ir kraujuko tyrimus su ta pačia intencija, jeigu visi atsakymai būtų buvę geri, vandenukų nesitirčiau 4u.gif
beje, pas mus būtina pasidaryti 12-tą savaitę ir ne vėliau, nes paskui iškreipiami rezultatai 4u.gif
Raukšlytė iki 3mm normos ribose 4u.gif netgi jeigu kiek daugiau, jokių sos daktarai nekelia, vat jeigu ryškiai daugiau, tada 4u.gif
samantila
4u.gif Mano pirmo dukriuko 2,33 pernykštės lėlytės 2,5 ir dabar laukiuosi taip pat 2,5 ir tai nerodiklis nesveikam leliukui 3,00 norma Abi dukrytės sveikutės. o pilvinukas taip pat puikiai atrodo bigsmile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.