cameron
2008 03 30, 16:14
Nezinau, ar sis tyrimas tiksliai taip vadinasi (angl. nuchal translucency). Tyrimas atliekamas 11-14 nestumo savaite echoskopu. Matuojamas vaisiaus kaklo rauksles dydis, kuris savo ruoztu atspindi susikaupusiu skysciu kieki. Padidejusi kaklelio rauksle rodo padidinta Dauno sindromo ir kitu chromosominiu anomaliju tikimybe. Ar esate dariusis si tyrima? Kur ji atlieka? Kaip suprantu, tam reikia specialiai apmokyto patyrusio echoskopuotojo? Ar kiekvienas ginekologas gali ji atlikti? Jei tyretes, pasidalinkite patirtimi - kokie buvo rezultatai, kokius tyrimus daretes toliau, jei sis testas rode padidinta rizika ir tt. Aciu uz atsakymus.
Čia yra genetinis tyrimas, jį daro Genetikos centras ir privačiai - Sveikatos namai Povilaičio g., Vilnius. Daug info yra genetinių tyrimų skyrelyje.
QUOTE(cikadele @ 2008 03 30, 16:14) Ar esate dariusis si tyrima? Kur ji atlieka? Kaip suprantu, tam reikia specialiai apmokyto patyrusio echoskopuotojo? Ar kiekvienas ginekologas gali ji atlikti? Jei tyretes, pasidalinkite patirtimi - kokie buvo rezultatai, kokius tyrimus daretes toliau, jei sis testas rode padidinta rizika ir tt. Aciu uz atsakymus. Bet kuris profesionalus ginekologas gali pažiūrėti taip vad. "kaklo raukšlytę" Neprašiau, bet pirmojo nėštumo metu įprastinio echo metu (buvo 12 sav.)echoskopuotojas pažiūrėjo, o antrąkart ginekologės neprašiau taip pat, bet tai ir nežiūrėjo Rezultatai buvo normalūs (neatsimenu dabar tiksliai, kiek tų milimetrų, gal 1.7, bet nepasirodė įtartina. Echo nuotraukytėje šis matmuo NT ir žymimas).Vis vien tyrė kraują (kai pirmąkart laukiausi, tai buvo naujovė - alfafetoproteino tyrimas, dabar jau daro "triple" testus, pvz. PRISCA) ir kraujo skaičiukas irgi buvo normos ribose.
cameron
2008 04 01, 05:54
QUOTE(Rasma @ 2008 03 31, 15:45) Bet kuris profesionalus ginekologas gali pažiūrėti taip vad. "kaklo raukšlytę" Neprašiau, bet pirmojo nėštumo metu įprastinio echo metu (buvo 12 sav.)echoskopuotojas pažiūrėjo, o antrąkart ginekologės neprašiau taip pat, bet tai ir nežiūrėjo Rezultatai buvo normalūs (neatsimenu dabar tiksliai, kiek tų milimetrų, gal 1.7, bet nepasirodė įtartina. Echo nuotraukytėje šis matmuo NT ir žymimas).Vis vien tyrė kraują (kai pirmąkart laukiausi, tai buvo naujovė - alfafetoproteino tyrimas, dabar jau daro "triple" testus, pvz. PRISCA) ir kraujo skaičiukas irgi buvo normos ribose. Aisku, aciu!  Nestumo knygoje, kuria skaitau, raso, kad tik specialiai apmokyti echoskopuotojai gali ismatuoti ta raukslyte; tai smagu girdeti, kad bene visi profesionalus ginekologai gali tai padaryti. Reikes pasikalbet su savo gine. ..
bet kuris normalus ginekologas su normaliu ekoskopu gali ir turi ta sprando raukshle ishmatuoti apie 12 savaite. pas mus rado truputi didesne nei norma 2.5 mm, tai nusiunte vaisiaus vandenu tyrimui del padidejusios dauno sindromo rizikos. realiai ji labiausiai susijusi su mano amzhiumi. mano atveju 1 ish 200. kita savaite darys vandenu tyrima. ir zinote ka? kazhkodel visishkai nesinervinu del jo. nu ish kazhkur yra isistikinimas 100 proc., kad viskas tam mano vaikeliui gerai. nera ten jokio nei dauno, nei kito sindromo:) na, kita savaite lauksiu genetiku patvirtinimo:) ir dar vaiko lyti 100 proc. suzinosiu.
cameron
2008 04 03, 05:51
QUOTE(holi @ 2008 04 02, 14:13) bet kuris normalus ginekologas su normaliu ekoskopu gali ir turi ta sprando raukshle ishmatuoti apie 12 savaite. pas mus rado truputi didesne nei norma 2.5 mm, tai nusiunte vaisiaus vandenu tyrimui del padidejusios dauno sindromo rizikos. realiai ji labiausiai susijusi su mano amzhiumi. mano atveju 1 ish 200. kita savaite darys vandenu tyrima. ir zinote ka? kazhkodel visishkai nesinervinu del jo. nu ish kazhkur yra isistikinimas 100 proc., kad viskas tam mano vaikeliui gerai. nera ten jokio nei dauno, nei kito sindromo:) na, kita savaite lauksiu genetiku patvirtinimo:) ir dar vaiko lyti 100 proc. suzinosiu. Zinoma, kad viskas turi buti ir bus gerai! Didziausios sekmes! Beje, nors cia ne i tema, jei galesi, uzsuk pasidalinti asmenine patirtimi kaip ten ta visa vandenu tyrimo procedura vyksta
baikscioji
2008 05 06, 18:02
kauno klinikose ta tyrima daro.as asmeniskai nesityriau .su siuntimu nieko nekainuoja
Asencija
2008 05 07, 12:28
QUOTE(baikscioji @ 2008 05 06, 18:02) kauno klinikose ta tyrima daro.as asmeniskai nesityriau .su siuntimu nieko nekainuoja  As po savaites tirsiuos. Su siuntimu nekainuoja
Ggggreta
2008 06 03, 19:06
Niekas man nadarė ir net gydytoja apie tai neužsiminė, ko gero tą tyrima atlieka toms nėštukėms, kurios priklauso kažkuriai rizikos grupei.
QUOTE(Ggggreta @ 2008 06 03, 20:06) Niekas man nadarė ir net gydytoja apie tai neužsiminė, ko gero tą tyrima atlieka toms nėštukėms, kurios priklauso kažkuriai rizikos grupei.  Pirmą ultragarsinį tyrimą, kai galima išsamiai įvertinti vaikelį, atlieka 12-13 sav. Tuomet privaloma įvertinti sprando peršviečiamumą, vaikelio stuburą, galūnes, galvos smegenų struktūrą. Gal gydytoja apžiūrėjo, rado normą ir todėl atskirai neužsiminė?
snekute
2008 06 27, 15:20
tokio net nesiule...
Jolitele
2008 08 11, 13:07
Kiek girdejau, toki tyrima daro moterims, kurioms arti 40 metu, nes tada didesne Dauno ligos tikimybe.
kopuste
2009 07 15, 12:59
Bet kuris patyres echoskopuotojas gali pamatuoti "kaklo rauksle". Kiek zinau kazkokio specialaus siuntimo nereikia. Man pamatavo mano gydytojas per eiline konsultacija, kai buvo 13 savaiteliu.
Is principo gali pamatuoti bet kuris ginekologas, bet patikimiems rezultatams gauti reikia patyriusio gydytojo ir aukstos klases echoskopo. Italijoje vadinama Bi-testa (echo+kraujo tyrimas alfaproteinui ir HCG) daro tik specialiose laboratorijose, gydytojai turi tureti atitinkama sertifikata, echoskopai - butinai su 3D galimybe ir dopleriu. As kaip tik vakar dariausi
Susapnuota
2009 12 24, 19:11
Na stai, man dare sia savaite (12 sav) tai rado apie 4 cm Daug. Pridaviau krauja tyrimam....dabar laukiu atsakymo ir su juo eisiu pas genetikus
Mystic Sahara
2009 12 27, 02:04
Mes gyvename ne Lietuvoje, tai šis tyrimas yra atliekamas visoms nėštukėms Jungtinėje Karalystėje. Pirmos echoskopijos metu gydytoja paklausė ar aš sutinku, kad man būtų atliktas sprando raukšlės tyrimas. Žinoma sutikau, tyrimai buvo geri. Kai laukiausi pirmosios, dar tokių tyrimų nedarė, todėl nieko nežinojau apie tai. Gimė sveika mergytė. O kad sprando raukšlytę gali pamatuoti dauguma gydytojų, tai yra tikra tiesa. Kalbėjausi su pažystama gydytoja Lietuvoje, tai jinai minėjo,kad toks tyrimas yra dažnai taikomas tiesiog eilinės echoskopijos metu, dažniausiai to mamytės net nesužino Beje, mano draugei tyrimas parodė padidėjusią riziką, tačiau kraujo tyrimai buvo geri ir gimė sveikas mažylis
conve®se
2009 12 28, 08:36
Sveikutes, o man del sio tyrimo dave siuntima, pamatavus, ji buvo 1,66 As to ir tikejausi, kad viskas ciki
lauramal
2010 03 09, 17:37
Man si tyrima atliks kovo 22, tikiuosi, kad viskas bus gerai
Dizaster
2010 03 13, 12:11
Siais laikais sprando raukslyte gali pamatuoti ko geros bet kuris ginekologas, turintis normalu echoskopa. Man pamatavo eilines apziuros metu (nors nepakliunu i jokias rizikos grupes) - tiesiog del viso pikto.
O as kai buvau pas genetike, minejo, jog LT gal tik keli gydytojai turi sertifikatus ir gali teisingai pamatuoti raukslyte. Buna, kai paprastas gydytojas pamatuoja, gauna labai blogus rezultatus, o is tikro taip nera...
Ugniažolė
2010 03 18, 08:23
QUOTE(kviettka @ 2010 03 15, 11:13) O as kai buvau pas genetike, minejo, jog LT gal tik keli gydytojai turi sertifikatus ir gali teisingai pamatuoti raukslyte. Buna, kai paprastas gydytojas pamatuoja, gauna labai blogus rezultatus, o is tikro taip nera... visiskai pritariu Man kai pamatavo viena tokia ''zinove'' vos galo negavau nuo itampos, nervu, nezinomybes. Kai nuejau pas genetike tai ji vos neiskrito is koto nuo pateiktu duomenu  sake, kad retas gydytojas teisingai pamatuoja, kad tai labai pretenzingas reiklas. Taip kad moterys, nepagailekit pinigeliu ir eikit tik pas tikrai gerus, savo darba ismanancius gydytojus
vanesa9
2010 03 30, 11:21
QUOTE(Susapnuota @ 2009 12 24, 19:11) Na stai, man dare sia savaite (12 sav) tai rado apie 4 cm Daug. Pridaviau krauja tyrimam....dabar laukiu atsakymo ir su juo eisiu pas genetikus  4mm ne centimetrus... idomu kaip baigesi jum?
Susapnuota
2010 03 30, 12:35
QUOTE(vanesa9 @ 2010 03 30, 12:21) 4mm ne centimetrus... idomu kaip baigesi jum?  Jo.apie 4mm, beto vieniem gyd atrode kad arciau 3mm, kitiem kad jau virs 3.5 mm. Na seseliu mokslas juk. Bet vistiek baigesi viskas liudnai
skrusdelyte2
2010 04 02, 10:25
QUOTE(Susapnuota @ 2010 03 30, 13:35) Jo.apie 4mm, beto vieniem gyd atrode kad arciau 3mm, kitiem kad jau virs 3.5 mm. Na seseliu mokslas juk. Bet vistiek baigesi viskas liudnai  Papasakokite, kokia baigtis, danzani medikai klysta... man 12 sav. nustate 3mm tai labai nerimauju, dabar laukiu kraujo tyrimo rezultatu
As abu  dariausi, nors sake, kad nera didelio reikalo nes net 30m neturiu ir giminej nera atveju apsigimimu, bet as vistiek dariausi, kad ramiau  buciau
Susapnuota
2010 04 07, 13:19
QUOTE(skrusdelyte2 @ 2010 04 02, 11:25) Papasakokite, kokia baigtis, danzani medikai klysta... man 12 sav. nustate 3mm tai labai nerimauju, dabar laukiu kraujo tyrimo rezultatu  Nepykit, nenoriu kartotis, nes visi mano isgyvenimai aprasyti temoje apie genetinius tyrimus  Baigtis liudna (teko nutraukti nestuma, nes buvo DS)QUOTE(Keja @ 2010 04 07, 13:13) As abu  dariausi, nors sake, kad nera didelio reikalo nes net 30m neturiu ir giminej nera atveju apsigimimu, bet as vistiek dariausi, kad ramiau  buciau   dabar visos drauges mano po mano atvejo irgi darysis tyrimus, nes mano atvejis parode, kad tai nutinka ir jaunom. Nors tai mano 2 nestumas, ir pirmas vaikas sveikas . Dazniausiai (statistiskai) jaunos, grazios ir sveikos ir pagimdo ligoniukus, nes tokias jaunas niekas netiria  Stai toks paradoksas
HappyAngel
2010 04 07, 16:28
Tačiau yra ne vienas ir ne du atvejai, kai tyrimas rodo DS, mamytė pasirenka vaikiuką išsaugoti ir jis gimsta sveikas. Taip pat yra ne vienas ir ne du atvejai, kai tyrimas rodo visiškai sveiką vaikiuką, o gimus paaiškėja, kad vis tik Saulės vaikutis (taip vadinas mažulius, turinčius Dauno Sindromą) gimė. Negalima pasitikėti tuo tyrimu 100%. Patys medikai tai pripažįsta. Dažnai jis įneša daugiau sumaišties, nei ramybės, todėl daugumoje šalių jo standartiškai nedaro.
Man pats temos pavadinimas keistokai suformuluotas "ar verta ?" Manau ne verta , o reikalinga, kaip ir kasmenesiniai mamos tyrimai, taip ir vaiko tam tikro laikotarpio atitinkamu parametru matavimas. Nebutu toks tyrimas rekomenduojamas, jei jis nesuteiktu informacijos.
HappyAngel
2010 04 07, 17:42
QUOTE(kiwi82 @ 2010 04 07, 18:40) Nebutu toks tyrimas rekomenduojamas, jei jis nesuteiktu informacijos. Vis dažniau jis nebėra rekomenduojamas
QUOTE(HappyAngel @ 2010 04 07, 18:42) Vis dažniau jis nebėra rekomenduojamas  Na, matyt, as bendravau tik su tom gydytojom, kurios linkusios matuoti sprando rauksle. Genetikos centre siemet taip pat akcentavo, kad tinkamu laiku atejau ir gales ja ismatuoti.
Susapnuota
2010 04 07, 18:05
QUOTE(HappyAngel @ 2010 04 07, 17:28) Negalima pasitikėti tuo tyrimu 100%. amniocenteze atsakymo patikimumas 99 proc  I tolimesne diskusija nesiveliu QUOTE(kiwi82 @ 2010 04 07, 18:40) Man pats temos pavadinimas keistokai suformuluotas "ar verta ?" Manau ne verta , o reikalinga, kaip ir kasmenesiniai mamos tyrimai, taip ir vaiko tam tikro laikotarpio atitinkamu parametru matavimas. Nebutu toks tyrimas rekomenduojamas, jei jis nesuteiktu informacijos.
HappyAngel
2010 04 07, 18:07
QUOTE(Susapnuota @ 2010 04 07, 19:05) amniocenteze atsakymo patikimumas 99 proc  I tolimesne diskusija nesiveliu O tema juk ne apie tai. Ar skaitėt, ką rašiau?
Susapnuota
2010 04 07, 19:41
QUOTE(HappyAngel @ 2010 04 07, 19:07) O tema juk ne apie tai. Ar skaitėt, ką rašiau?  Jus raset stai kaip: QUOTE Tačiau yra ne vienas ir ne du atvejai, kai tyrimas rodo DS, mamytė pasirenka vaikiuką išsaugoti ir jis gimsta sveikas. Nereikia klaidinti mamyciu, nes sis matavimas yra tik pati pradziu pradzia visu genetiniu tyrimu. Nes ji atlikti gali paprasciausia gine priziurinti nestuma, (sio pamatavimo tikslumas priklauso nuo daugeliu dalyku: vaisiaus sav. dienos tikslumu, jo padeties butent matavimo metu, nuo aparato, nuo pacios gydytojos...) Ir jis niekaip negali rodyti kad vaikas serga ar ne butent DS Nepykit, bet nusisnekejote  Jis parodo tik galima padidinta (ar ne) rizika , kad vaikas gali sirgti vienokia ar kitokia genetine liga, o ne tik DS Tai tik tikimybe ir nieko daugiau. Juk genetines ligos tai ne tik DS, ar ne ?
HappyAngel
2010 04 07, 20:53
Susapnuota, mano draugė auginą sūnų, turintį DS. Amniocentezė to neparodė, todėl ji ramiai likusį nėštumo laiką laukė savo vaikelio. Sveiko. Jam gimus jai buvo didžiulis šokas. Dabar jį myli be galo, be krašto ir sako, kad negalinti pagalvoti apie tai, jog galėjo jo netekti (jei tyrimas vis tik būtų parodęs tiksliai). Beje, amniocentezę darė dėl to, kad echoskopu niekaip nesugebėjo kakliuko raukšlės storio nustatyt - vieni sakė vienaip, kiti kitaip Bendrauja ta draugė su mamomis, auginančiomis Saulės vaikučius. Viena iš ten bendraujančių mamų augina sveiką sūnų. Kodėl ji ten bendrauja? Nes dar nėštumo metu prisijungė prie "bendralikimių" - žinančių, kad augins vaikučius su negalia (mano draugė gerokai vėliau prisijungė prie jų). Genetiniai tyrimai tai parodė. Nors jos atveju ne visai taip - jos vaikučiui tik kakliuko raukšlę matavo + kraujo tyrimą darė ir atsakymas buvo labai nedžiuginantis, tačiau amniocentezės ji atsisakė. Net įsivaizduot tos moters džiaugsmo negaliu, kai ji sužinojo, kad jos sūnus vis tik sveikut sveikutėlis gimė Dabar jos abi juokauja, kad likimas smagiai papokštavo, suvesdamas jas, dvi išimtis, į vieną krūvą  Šitais pavyzdžiais nenoriu anei ginčytis, anei kažkokių diskusijų iššaukt, tiesiog noriu pasakyt, kad visko būna. Medicina ne visagalė ir ja aklai pasitikėti negalima
Susapnuota
2010 04 07, 21:25
QUOTE(HappyAngel @ 2010 04 07, 21:53) *...jos vaikučiui tik kakliuko raukšlę matavo + kraujo tyrimą darė ir atsakymas buvo labai nedžiuginantis, tačiau amniocentezės ji atsisakė. Net įsivaizduot tos moters džiaugsmo negaliu, kai ji sužinojo, kad jos sūnus vis tik sveikut sveikutėlis gimė **Medicina ne visagalė ir ja aklai pasitikėti negalima  * tokiu atveju tikrai laaaabai daug, net SM pilna - tai labai dziugina ir suteikia vilties ir paciai man  Nes kraujo tyrimas ir raukles matavimas tai irgi tik tikimybe  Dziaugiuosi kad mamytes surizikavo ir laimejo. As pabijojau rizikuot po amnio atsakymo.... ** Tai jau tikrai taip  Man paciai ginekologe diagnozavo nevaisinguma  Taciau gavosi viskas atvirksciai
akvavute
2010 04 19, 17:07
man siandien gine ismatavo kaklo rauksle 3,1 mm. Zliumbiau parejusi namo kaip didele, nors ir suvokiu, kad tai tik parodo, jog galima rizika, o ne diagnoze. Bet vistiek.. Darysiuos tolimesnius tyrimus, bet kaip baisu viso to laukti!! kokie kitoms buvo rezultatai? prasau, pasidalinkit patirtimi, o tai is nerimo nuprotesiu
skrusdelyte2
2010 04 19, 17:19
QUOTE(akvavute @ 2010 04 19, 18:07) man siandien gine ismatavo kaklo rauksle 3,1 mm. Zliumbiau parejusi namo kaip didele, nors ir suvokiu, kad tai tik parodo, jog galima rizika, o ne diagnoze. Bet vistiek.. Darysiuos tolimesnius tyrimus, bet kaip baisu viso to laukti!! kokie kitoms buvo rezultatai? prasau, pasidalinkit patirtimi, o tai is nerimo nuprotesiu  Sveika, pirmiausia nusiramink, paskaityk mano istorija skiltyje - GENETINIAI TYRIMAI VIII dalis. Man 12 sav. nustate 3 mm rauksle, man 29 metai, dariausi kraujo tyrimus PRISCA, jie parode, kad dauno rizika 1: 39 atveju, maniau, kad isprotesiu, prisigalvojau nebutu dalyku. Nenuleidau ranku, buvau nuvykusi i Santariskes pas genetike pasikonsultuoti, ji apramino ir pasiule dar karta pasidaryti kraujo tyrimus, nes jokiu patalogiju ir pan. nemato. Dabar ramiau i viska ziuriu, suvokiu, kad tie skaiciukai, tai tik tikimybiu teorija. Turbut darysiusos ir vaisiaus vendenu tyrima. O tau patarciau issitirti toliau, nepasitikek tik savo ginekologes nuomone. Laiykis, viskas bus gerai
Susapnuota
2010 04 19, 17:26
QUOTE(akvavute @ 2010 04 19, 18:07) prasau, pasidalinkit patirtimi, o tai is nerimo nuprotesiu  Butinai darykis vandenu tyrima, tik jis ishskaildys tavo nerima. PRISCA irgi parodys tik tikimybe, taigi irgi nenuramins  Vandenu tyrimas atliekamas anksciausiai po 16 sav. Teks palaukti. As visa tai perejau todel zinau ka tai reiskia Stiprybes  Jei nori rasyk i az
vasarė 75
2010 04 19, 17:58
QUOTE(akvavute @ 2010 04 19, 17:07) man siandien gine ismatavo kaklo rauksle 3,1 mm. Zliumbiau parejusi namo kaip didele, nors ir suvokiu, kad tai tik parodo, jog galima rizika, o ne diagnoze. Bet vistiek.. Darysiuos tolimesnius tyrimus, bet kaip baisu viso to laukti!! kokie kitoms buvo rezultatai? prasau, pasidalinkit patirtimi, o tai is nerimo nuprotesiu  Kiek supratau buvai pas ginekologe. O tu pabandyk dar karta pasidaryti ta pati tyrima pas genetikus. Is patirties sakau, kad nereikia pasitiketi vieno gyd nuomone, kreipkis i kita gyd. ir palyginsi atsakymus. Man taip pat viena gine nustate dvieju savaiciu neatitikima, o kai kreipiausi i kita gyd pasake, kad viskas puiku, viskas atitinka. Nusiramink pirmiausiai ir jei turi galimybe pabandyk kreiptis pas kita gyd. Sekmes
akvavute
2010 04 20, 18:54
Planuoju dar karta echoskopuotis, tik jau kitame centre. bet zinau, kad ir kokie bebutu rezultatai, amniocenteze vistiek greiciausiai darysiuos, nes nelemta mintis jau paseta
gal galetumete kas atsakyti kokio dydzio kaklo rauksle yra normalu??? mano leliukui 12 sav, kaklo rauksle 0,7mm. Gyd nieko neaiskino, tiesiog radau irasa nesciosios kortelej. Taip neramiu, buciau l deinga uz atsakyma
dzestina
2011 01 28, 21:17
QUOTE(ihana @ 2011 01 28, 21:04) gal galetumete kas atsakyti kokio dydzio kaklo rauksle yra normalu??? mano leliukui 12 sav, kaklo rauksle 0,7mm. Gyd nieko neaiskino, tiesiog radau irasa nesciosios kortelej. Taip neramiu, buciau l deinga uz atsakyma  Nepergyvenkit,viskas pas jusu vaikiuka yra gerai nukrypimai yra kai vaisiaus kaklo rauksle yra storesne nei 3,5 mm Patikekit nera jums ko nerimauti,  Iskelkit galva sypsena veide,ir i prieki sitoki stebukliuka savyje nesiojate
QUOTE(dzestina @ 2011 01 28, 22:17) Nepergyvenkit,viskas pas jusu vaikiuka yra gerai nukrypimai yra kai vaisiaus kaklo rauksle yra storesne nei 3,5 mm Patikekit nera jums ko nerimauti,  Iskelkit galva sypsena veide,ir i prieki sitoki stebukliuka savyje nesiojate  aciu labai uz gerus zodzius
La pluie
2011 01 30, 14:55
QUOTE(dzestina @ 2011 01 28, 22:17) Nepergyvenkit,viskas pas jusu vaikiuka yra gerai nukrypimai yra kai vaisiaus kaklo rauksle yra storesne nei 3,5 mm Patikekit nera jums ko nerimauti,  Iskelkit galva sypsena veide,ir i prieki sitoki stebukliuka savyje nesiojate  Sprando rauksles persvieciamumas turetu buti ne didesnis nei 2 mm, nors kai kur raso ir 3 mm, taciau toks rodiklis jau buna pagrindas issamesniems tyrimams.
QUOTE(Jasper @ 2008 06 03, 22:00) Pirmą ultragarsinį tyrimą, kai galima išsamiai įvertinti vaikelį, atlieka 12-13 sav. Tuomet privaloma įvertinti sprando peršviečiamumą, vaikelio stuburą, galūnes, galvos smegenų struktūrą. Gal gydytoja apžiūrėjo, rado normą ir todėl atskirai neužsiminė?  na man pirma echo darys tik apie 19 savaite,kai su gydytoja snekejau sakau kitom buna atlieka 3 men del apsigimimu ir pan,o man gyd sako "jeigu nori del apsigimiu tirtis vaziuok i genetikos centra,echoskopas neparodys nieko,cia yra utopija ",ir as pilnai sutinku,zinau atveju (per studiju praktika) kiek moteru buvo pasakyta kad rauksles tyrimas blogas ir pan,o vaikai sveikiausi gime
QUOTE(ihana @ 2011 01 28, 23:04) gal galetumete kas atsakyti kokio dydzio kaklo rauksle yra normalu??? mano leliukui 12 sav, kaklo rauksle 0,7mm. Gyd nieko neaiskino, tiesiog radau irasa nesciosios kortelej. Taip neramiu, buciau l deinga uz atsakyma  cia va visa info apie raukslę
La pluie
2011 01 30, 18:40
QUOTE(Ievuli @ 2011 01 30, 18:31) na man pirma echo darys tik apie 19 savaite,kai su gydytoja snekejau sakau kitom buna atlieka 3 men del apsigimimu ir pan,o man gyd sako "jeigu nori del apsigimiu tirtis vaziuok i genetikos centra,echoskopas neparodys nieko,cia yra utopija ",ir as pilnai sutinku,zinau atveju (per studiju praktika) kiek moteru buvo pasakyta kad rauksles tyrimas blogas ir pan,o vaikai sveikiausi gime Echoskopas parodo daug. Ne tik pagal sprando rauksle sprendziama apie galimas vaisiaus patologijas, taciau galutini atsakyma duoda vaisiaus vandenu tyrimas.
QUOTE(JurgaSim @ 2011 01 30, 20:40) Echoskopas parodo daug. Ne tik pagal sprando rauksle sprendziama apie galimas vaisiaus patologijas, taciau galutini atsakyma duoda vaisiaus vandenu tyrimas. na as pasitikiu savo gine,jeigu nedudoa reiskia nereikia;]nepatenku i rizikos grupe kokia
Linukas-0131
2011 01 31, 14:50
QUOTE(Ievuli @ 2011 01 31, 12:17) na as pasitikiu savo gine,jeigu nedudoa reiskia nereikia;]nepatenku i rizikos grupe kokia As pas gine eisiu po keleto dienu. Mums bus 12ta savaite ir gine kaip eilinei apziurai jau praeita karta sake, kad tikrins ir sprando rauksle, ir nosies kaula. Klausiau, gal man reikia pas genetinus kreiptis tai ji sake, kad pirma istirs ta rauksle ir kaula ir jau tada,jeigu nors menkiausias itarimas kils - tada sius pas genetikus, o jeigu viskas gerai, - sake neverta net darytis tu Priscu... Na, tikekimes, viskas bus gerai
gerberiuke
2011 01 31, 16:29
QUOTE(ihana @ 2011 01 28, 22:04) gal galetumete kas atsakyti kokio dydzio kaklo rauksle yra normalu??? mano leliukui 12 sav, kaklo rauksle 0,7mm. Gyd nieko neaiskino, tiesiog radau irasa nesciosios kortelej. Taip neramiu, buciau l deinga uz atsakyma  manau jei butu kas negerai, tikrai butu gine ka pasakiusi, ramiau Linukas labutis
|
|