Skanios burokeliu salotos su obuoliais ir grietine prieskoniai pagal skoni.
Papildyta:
Kai buvo kraujas blogas dariausi tokias salotas,sveika ir skanu;
Burokeli sutarkuojam smulkia tarka butinai,tada itarkiojame obuoli stambia tarka, siek tiek rugsteles,pipiriuko ir valgom.Tiesa burokelis zalias.
QUOTE(alles @ 2005 04 21, 15:46)
Naujausias atradimas: karšti troškinti burokėliai. Skamba keistokai, bet skanu.
Virtus burokėlius sutarkuoti burokine tarka. Keptuvėje aliejuje pakepinti kubeliais supjaustytą svogūną, suversti burokėlius, uzpilti trupučiuką vandens, paskaninti kalendra, juodaisiais pipirais, druskyte, jei trūksta rūgštumo, įspausti citrinos. Ir patroškinti. Štai ir visas sudėtingumas. Ypač gerai tinka prie veršienos arba jautienos (sorry, Burbulyti, tu lyg ir vegetarė ).
Virtus burokėlius sutarkuoti burokine tarka. Keptuvėje aliejuje pakepinti kubeliais supjaustytą svogūną, suversti burokėlius, uzpilti trupučiuką vandens, paskaninti kalendra, juodaisiais pipirais, druskyte, jei trūksta rūgštumo, įspausti citrinos. Ir patroškinti. Štai ir visas sudėtingumas. Ypač gerai tinka prie veršienos arba jautienos (sorry, Burbulyti, tu lyg ir vegetarė ).
dar vienas TROšKINTŲ BUROKĖLIŲ- MOLIŪGŲ SALOTŲ receptas
Šiuo metu labai daug turiu moliūgo (to geltono Helovyninio ), tai dedu bil kur.
Pora virtų burokėlių sutarkuoti burokine tarka. Keptuvėje pakepinti du svogūnus, sutarkuoti burokine tarka 0,5-1kg moliūgo, pilti į keptuvę ant svogūnų, išmaišyti, porą obuolių sutarkuoti irgi supilti. Vėliausiai suberiame burokėlius, nes jie virti. Druskos, pipiriukų, moliūgas išskirs truputį sulčių. Aš dar įpyliau šaukštą sojos padažo ir citrinos įvarvinau.
Skanu ir kaip karštas garnyras ir šaltom salotom.
Anyta pridėjo burokėlių marinuotų obuolių sultyse. Aš mėgstu ir naudoju tik žalius, virtus arba marinuotus paprastai. Marinuoti obuolių sultyse man nelabai... tiksliau labai nelabai Išmesti lyg ir gaila. Gal kas turit kokių įdomesniu receptų ką su jais galima gero nuveikti? Bsiu dėkinga už pagalbą
QUOTE(alexxandra @ 2009 03 26, 23:28)
Anyta pridėjo burokėlių marinuotų obuolių sultyse. Aš mėgstu ir naudoju tik žalius, virtus arba marinuotus paprastai. Marinuoti obuolių sultyse man nelabai... tiksliau labai nelabai Išmesti lyg ir gaila. Gal kas turit kokių įdomesniu receptų ką su jais galima gero nuveikti? Bsiu dėkinga už pagalbą
Kaip tik siandien dariau saltibarscius su tokiais burokeliais,man labai
Uošvenė daro labai paprastai,bet skonis tai pasaka .
Burokus išverda,sutarkuoja.Pakepina daaaug svogūno pjaustyto kūbeliais.Sumeta tarkuotus burokėlius,druskos,cukriuko,pipiriuko,lauro lapo,kmynus kelis ir patroškina.Mūsų šeimyna litrinį stiklainį sudoroja iš kart .Tinka visur kaip garnyras.Netgi prie žuvies laabai skanu
Burokus išverda,sutarkuoja.Pakepina daaaug svogūno pjaustyto kūbeliais.Sumeta tarkuotus burokėlius,druskos,cukriuko,pipiriuko,lauro lapo,kmynus kelis ir patroškina.Mūsų šeimyna litrinį stiklainį sudoroja iš kart .Tinka visur kaip garnyras.Netgi prie žuvies laabai skanu
Man,labai skanūs burokeliai kepti folijoje{juos kepa ir J.Oliveris}
Keptuvėje aliejuje pakepinama svogūnėlis,obuolys,prieskoniai
Tuomet papjaustyti česnako keletą skiltelių{smulkiai}
Sumaišyti su sutarkuotais burokėliais.
Ant viršaus užberti smulkintų riešutų.
Keptuvėje aliejuje pakepinama svogūnėlis,obuolys,prieskoniai
Tuomet papjaustyti česnako keletą skiltelių{smulkiai}
Sumaišyti su sutarkuotais burokėliais.
Ant viršaus užberti smulkintų riešutų.
QUOTE(ferari @ 2008 10 16, 14:10)
Skanios burokeliu salotos su obuoliais ir grietine prieskoniai pagal skoni.
Papildyta:
Kai buvo kraujas blogas dariausi tokias salotas,sveika ir skanu;
Burokeli sutarkuojam smulkia tarka butinai,tada itarkiojame obuoli stambia tarka, siek tiek rugsteles,pipiriuko ir valgom.Tiesa burokelis zalias.
Papildyta:
Kai buvo kraujas blogas dariausi tokias salotas,sveika ir skanu;
Burokeli sutarkuojam smulkia tarka butinai,tada itarkiojame obuoli stambia tarka, siek tiek rugsteles,pipiriuko ir valgom.Tiesa burokelis zalias.
Aš virtą burokėlį supjaustau kubeliais, obuolį irgi, ir su majonezu visai skanu
QUOTE(regna @ 2009 03 28, 02:16)
Man,labai skanūs burokeliai kepti folijoje{juos kepa ir J.Oliveris}
Keptuvėje aliejuje pakepinama svogūnėlis,obuolys,prieskoniai
Tuomet papjaustyti česnako keletą skiltelių{smulkiai}
Sumaišyti su sutarkuotais burokėliais.
Ant viršaus užberti smulkintų riešutų.
Keptuvėje aliejuje pakepinama svogūnėlis,obuolys,prieskoniai
Tuomet papjaustyti česnako keletą skiltelių{smulkiai}
Sumaišyti su sutarkuotais burokėliais.
Ant viršaus užberti smulkintų riešutų.
Labai skaniai skamba,dar kokios grietines,o jei dar prie silkutes
vienasyk vaisino burokeliu troskiniu pasirode labai skanu tik nedasuto recepto paklausti. gal kas zino ka tiksliau? prisimenu tik kad ten buvo kopustas stambiai supjaustytas, morka ir burokai irgi stambiai supjaustyti gal dar kokia paprika ir viskas su kmynukais ir pomidoru tyre sutroskinta. turbut ten dar ko nors dejo bet buvo skanu
QUOTE(alexxandra @ 2009 03 26, 22:28)
Anyta pridėjo burokėlių marinuotų obuolių sultyse. Aš mėgstu ir naudoju tik žalius, virtus arba marinuotus paprastai. Marinuoti obuolių sultyse man nelabai... tiksliau labai nelabai Išmesti lyg ir gaila. Gal kas turit kokių įdomesniu receptų ką su jais galima gero nuveikti? Bsiu dėkinga už pagalbą
as kaup tik siandien mastau daryti burokelius ziemai su obuoliu sultimis
As pernai padariau, tai viskas suejo ir saltibarsciam ir salotom Ir labais sveika be jokio acto. Kiti deda acta
Bet as uzpernai dariau su actu, tai man kai kurie stiklainiukai gerai laikesi, o kiti nelabai, o vat su obuoliu sultim tai skonis pasaka buvo
Aplamai, kas turi problemeliu su krauju, tai burokleis geriausias vaistas
Man labai skanu virti burokeliai+pakepintas svogūniukas+keptas obuolys{jeigu jo neturime galima pakeisti raugintu agurku}supjausčius nedidukais kūbeliai+prieskoniai+pasrudinti saulėgrąžų branduoliai.
Aš,nemėgstu majonezo,nebent kraštutiniu atveju,geriau aliejus
Aš,nemėgstu majonezo,nebent kraštutiniu atveju,geriau aliejus
QUOTE(alexxandra @ 2009 03 26, 23:28)
Anyta pridėjo burokėlių marinuotų obuolių sultyse. Aš mėgstu ir naudoju tik žalius, virtus arba marinuotus paprastai. Marinuoti obuolių sultyse man nelabai... tiksliau labai nelabai Išmesti lyg ir gaila. Gal kas turit kokių įdomesniu receptų ką su jais galima gero nuveikti? Bsiu dėkinga už pagalbą
as su tokiais verdu "tinginiu" barscius.10 min paverdu sultinyje su prieskoniais frikadeles (kotletu tesla) ir morkytes griezinelius,po 10 min sudededu bulviu kubelius paverdu dar 10min.tada sukratau is stiklainiuko burokelius su visom sultim.pakaitinu iki uzvirimo ir valgom.