chiki-piki
2010 08 10, 08:59
Kaip as jums pavydziu, kad jusu vaikuiciau jau nuo mazens moka piesti Mano vaikui jau virs 4-iu, bet jei stengiasi gaunasi spalvint, o jei ne taip uzpiesia viska, kad net piesinuko nesimato. O taip moka tik saule nupest, ir tai kreivoka. Nuo mazens turi ivairiu piestuku, dazu, kraideliu, flomasteriu. Bet nelabai turi noro piesti, jauciu cia ir mano klaida, nes kai pamaciau viena is jos "sedevra" pasakiau kas cia per kaki maleki, tai ji man dabar kai pasakiau nupiesk ka nors atsako - "as nemoku" ir matosi kad bijo net bandyti. Patinka su guasu piesti, jei tai galima pavadinti piesimu, tiek privaro dazu ant lapo, kad lapas net plysta O mokytis nenori visiskai Ir dar spalvu pavadinimus maiso, nu nekaip negali atsiminti Bijau kad kai eisim i mokykla turesim problemu. P.S. i darzeli eina nuo 1.3m, is ten yra nemazai piesinuku, bet jauciu visi aukletoju darbas.
Msno mergaite piesimu susidomejo nuo 1,3 metuku ir po siai dienai tai jai megstamiausias uzsiemimas  piesiame spalvotais piestukais
gedimine
2010 08 22, 21:56
Mano vaikiui 2,5m ir visai neidomus nei piesimas, nei spalvinimas
Mūsiškė pašaukimą piešti pajuto 1 metų ir 3 mėn. Dabar jai nupirkome magnetinę paišymo lentelę, nes atsibodo šveisti piešinius nuo grindų
flirtuotoja
2010 09 17, 09:18
Mano sūneliui dabar metukai. "Piešti" pradėjome prieš mėnesiuką. Tačiau tas procesas atrodo taip: aš piešiu ką moku (kvadratėlius, trikampius, saulutes, lapelius... daugiau nelabai ką moku), o jis sėdi šalia ir griaužia pieštukus  Karts nuo karto pabando pavedžioti ne tuo pieštuko galu per lapą  Taisyklingai piešti aš jo neverčiu, kartais pataisau pieštuką jo rankytėje ir viskas. Stengiuosi pati rodyti pavyzdį, gal kai biški paaugs, sugalvos ir piešti, o ne tik kramtyti pieštukus
SigaSigute
2010 09 22, 11:58
Mes pusantru metu dar nepiesiam, pabraizom tusinuku ir viskas, daug idomiau valgyti piesimo priemone, nei piesti
Sunelis musu nuo 1,5 mtuku piesia, aisku ten tik jam suprantami sedevrai, o labiausiai nukentejusios tai buto sienos
SuperMeska
2010 09 28, 11:03
QUOTE(Maria2 @ 2010 09 22, 15:44) Sunelis musu nuo 1,5 mtuku piesia, aisku ten tik jam suprantami sedevrai, o labiausiai nukentejusios tai buto sienos  Maniske irgi tokio amziaus. Laaabai patinka "piesti", turim nuplaunamus flomasterius. Aisku piesia tik man priziurint, apie sienas net kalbos negali buti
mūsiškis 3 metų ir 9 mėnesių bernužėlis tik dabar pradėjo piešti konkretesnius piešinius... saulę, gėlę, mašiną... iki tol buvo kažkoks abstrakcionizmas
Mazyciuke
2010 10 06, 21:48
Maniškė dvejų, tai įvardina ką piešia. Sako, kad dabar gėlytė, kamuolys  , nors ir neatrodo, kad taip jau tiksliai nupiešė  Bet faina matyti, kad tikriausiai įsivaizduoja konkretų piešinį! Super!
Piest tai maniskis irgi piesia, tik klausimas... Kur ir kaip originaliai saugoti dabartinius ir ateities graziausius piesinius?
Sakiau, gal koki segtuva daryti su imautem, bet per daug paprasta. Paskui sakiau, gal tuos piesinius fotkinti ir daryti piesiniu knyga... - ale fotoknyga.
Daug pamastymu, bet nei vieno kontkretaus. Gal galetumet padeti su idejom? ACIU
QUOTE(Vaidux @ 2011 01 02, 14:37) Piest tai maniskis irgi piesia, tik klausimas... Kur ir kaip originaliai saugoti dabartinius ir ateities graziausius piesinius? Sakiau, gal koki segtuva daryti su imautem, bet per daug paprasta. Paskui sakiau, gal tuos piesinius fotkinti ir daryti piesiniu knyga... - ale fotoknyga. Daug pamastymu, bet nei vieno kontkretaus. Gal galetumet padeti su idejom? ACIU mano mama buvo nupirkus dėžę, į ją kraudavo mano piešinius. Aš irgi dabar taip darau, nes pamenu, kad man labai aptikdavo paimt tą dežę, išimt iš jos piešinius ir žiūrėt, žiūrėt. Mano močiutė (mamos mama) mamos piešinius įrišo į tokias knygas. Bet ten piešinių viso gal koks 50 per tas knygas.
QUOTE(flirtuotoja @ 2010 09 17, 09:18) Mano sūneliui dabar metukai. "Piešti" pradėjome prieš mėnesiuką. Tačiau tas procesas atrodo taip: aš piešiu ką moku (kvadratėlius, trikampius, saulutes, lapelius... daugiau nelabai ką moku), o jis sėdi šalia ir griaužia pieštukus  Karts nuo karto pabando pavedžioti ne tuo pieštuko galu per lapą  Taisyklingai piešti aš jo neverčiu, kartais pataisau pieštuką jo rankytėje ir viskas. Stengiuosi pati rodyti pavyzdį, gal kai biški paaugs, sugalvos ir piešti, o ne tik kramtyti pieštukus  Na ir mano dukryte taip pat "piesia"  pritariu: paaugs ir gal jau nevalgys piestuku
Saulyte`
2011 01 25, 14:08
Mes ta nuo kokiu pusantru metu piesiam  Aukletoja darzelyje sake, kad visi vaikai pasiema viena piestuka ir paiso, o manishke namie turi visa kruva, tai ir darzelyje griebia viena po kito
Sveikos mamos, Mano mergina piesia,nuo metuku laiko. Gavom dovanu ale mokykline lenta ir daug kreideliu, nors ir momentiai piesiniai, bet jai labai patinka, plius daviau kempinele, tai mokinasi su ja nuvalyti. O kaip duodu lapa ir tusinuka (nes tik su juo, jai graziausiai iseina piest  ), tai viska segu i papke su imautem, o pacius didziausius "sedevrus" su paaiskinimu ir data reminu
Mano Pupa piešti pradėjo ~ 1.8 m. Iš pradžių linijos vienos spalvos, paskui kelių spalvų, ~ 3.5 m. rutulius, galvakojus žmogeliukus
SandraRupke
2011 03 31, 15:49
Mano vaikinui greit 1,5m bet mazai piesia. Nebent tusinuku kur pakeverzoja. Daviau piestukus, tai jiems sirdutes nugriauze  Bandziau duoti kreidutes ir jas grauzti pradejo. Su flamasteriu labiau save ispiesia nei ant lapo  Turi magnetine lentute, tai ten megsta pakeverzoti ir i sasiuvini. Pats pavarto lapus ir jei jam kuris pasirodo tinkamas piesia. Ant atskiro lapo nepiesia  Manau kai prades lankyti darzeli labiau prades keverzoti
Kadangi savo vaikui leidziu imtis veiklos kokios ji tik uzsimano, tai piesimu mes uzsiimam nuo kokiu 2 metuku. Neperseniausiai tai isaugo i dar didesne vaiko aistra, tik va, pagailo namu, nes po remonto neliko nei vienos sienos, kuri nebutu apipaisyta. Labai dziaugiuosi, kad MB nupirko (net neisivaizduoju is kur jis surado ) aqua doodle piesimo kilimeli - issigelbejimas ne tik man nuo issipaisiusio vaiko, bet ir namu sienoms  Tikrai siulau isigyti "dailininku" mamytems  Gerumas tame, kad piestukas prisipildo vandeniu ir tuomet galima su juo piesti, piesiniai po kurio laiko isnyksta, todel nereikia valyti to kilimelio kad panaikinti piesinius. Zodziu sis kilimelis mums issigelbejimas piesimo kilimelis
_Ice_Tee_
2011 04 21, 14:26
QUOTE(Sange @ 2011 04 15, 16:26) Zodziu sis kilimelis mums issigelbejimas piesimo kilimelisLabai saunus daiktas  prisimenu as irgi vaikysteje turejau lenta, kuria pakeli ir isnyksta visi piesiniai. Labai smagu budavo peckioti ant jos O mes dar tik po biskutuka pradedam pazinti piesimo pasauli, bet matau, kad kazka panasau i si piesimo kilimeli reikes pirkti
O aš pirmą kart piešt daviau kai dar nė metų nebuvo. Vonioj patiesiau labai didelį lapą, ant kurio ji pati atsisest galėjo, daviau kelias spalvas dažų ir teptukų. Parodžiau patį principą tik, o paskui jau darė ką norėjo  tiesa, likau labai patenkinta ekologiškais dažais piešimui rankytėmis, mažoji buwo visa išsipaišiusi, o bodis po skalbimo baltut baltutėlis vėl, nei dėmelės neliko, nuo vaiko irgi lengvai nusiplovė  dabar jau daug išbandėm, buvo tarpas tiko tik flomasteriai, nors dažai taip ir liko nr.1. Tik visos skundžiasi išpaišytom sienom, na negi tušinukus ir kitas priemones sunku sudėti į vieną vietą, kur vaikas pats nepasiema, nesakau kad atsitiktinai negali pripiešti, bet jei pastoviai ir visur, gi galima sau palengvinti užduotį  piešt leidžiu kada tik nori, pieštukai ir flomasteriai beveik visada ant stalo, bet tik ant stalo ir nuo stalo su jais nenueinama, na o dažų pati pasiprašo arba aš pasiūlau, kolkas sienos švarios, tfu tfu tfu
Ingasninga
2011 05 12, 11:56
Grazus piesinukai
madampipi
2011 05 26, 11:07
Pirmą kartą daviau pieštuką, kai buvo kokių 9 mėnėsių, tai po truputi pradėjo makaluoti, kiek į burną, kiek ant popieriaus  dabar metukai, piešiam įvairiom spalvom, labiausiai patinka piešti rankomis su specialiai tam skirtais dažais ant kuo didesnio popieriaus lapo.
*Mamis*
2011 05 28, 14:51
dukryte pirma karta pamegino piesti, kai jai buvo metukai. be galo patiko  dabar gerai, einant i gimtadienius nebereikia pirkti atviruku, nes dukryte nupiesia
Zuikių_dainos
2011 06 02, 09:24
Pirmą kartą sūnui pieštukus įdaviau dar labai anksti - gal tik kai metų buvo... Tai kaip ir priklauso - palaižė, pakramtė  Vėliau vis rodydavau, rodydavau kaip piešti, bet kažkur iki dviejų metų jį labiau domino pats žaidimas su priemonėmis - sudėti į pieštukinę, išimt ir t.t. Kažkur nuo dviejų jau piešdavome dviese - tai veiklai jam reikia kompanijos. Dažniausiai jis man ką nors paliepdavo nupiešti, o aš nupiešdavau. Ir va tik neseniai jau pradeda tuo užsiimti vienas, be manęs. Paveiksliukai tai dar visai nekonkretūs, bet jis pats įvardina, kas yra kas pasak jo. Labai mėgsta dažus, plasteliną, pieštukus, karpyti mėgsta, tik kažko kreidutės neštiko
ziuzeppe
2011 06 02, 20:16
Mielos mamytės, gal yra jūsų tarpe aktyvių, norinčių turiningai leisti laiką? Mums labai reikia Jūsų pagalbos. Asmenybės ugdymo institutas "Rafaelis" kviečia savanoriauti savo organizacijoje, padėti organizuoti ir vesti vasaros dienos stovyklą vaikams, rengti užsiėmimus, žaisti, būti kartu. Žinoma nepamirškite ir savo atžalų Lauksime jūsų. Informacija el.paštu projektai@rafaelis.lt
maniskis nuo mazu dienu labai megdavo piesti: vis su piestukai gyvendavo:-mano akim ziurint, jam tikrai neblogai sekesi:), bet... nuvedem i piesimo bureli: tai po 2 savaiciu dailininko karjera baigesi :-kategoriskai:- net nenuejo daiktu pasiimti:  ))taip ir nesupratau  kas atsitiko: vaiko motyvacija: pasake, atseit nenori piesti to, ka jam liepia:)
Saule Viktorija
2011 06 24, 15:56
mano 4m. sunus labai nemegsta piest. bent as taip maniau. piestukai ar flomasteriai ne jam. nesenai mes bandem piesti pirstais ir delnais. labai patiko. ant didelio popieriaus. matau,kaip vaikas isijaucia i spalvas. labai patiko abiems
Raselija
2011 06 28, 19:27
su flomasteriais susipazino kazkur nuo 10 men, o vakar su vandeniniais dazais daze savo zaislu deze  tai jai laaabai patiko maciau yra tu piesimo kilimeliu (ir spalvotu ir ne), o ir pazystama viena turi, bet kazkaip vis nesirzytu pirkti, vis lieku prie nuomones kad vaikui daug linksmiau paciam keitalioti spalvas, ar mirkyti teptuka i dazus
Victrix
2011 07 20, 12:55
Sveiki, o gal kas bandė piešti ant tokios įmagnetintos lentutės? Mums tai ji labai tinka, dukrytė pati nuvalo ir vėl piešia
mamyte911
2012 04 16, 13:44
Padėkit, mano dukrai reikia nupiešti piešinį susijusį su motinyste, ir reikia ji išpjaustyti, gal galite duoti įdėjų?
ynksster
2012 04 23, 15:12
QUOTE(*Mamis* @ 2011 05 28, 15:51) dukryte pirma karta pamegino piesti, kai jai buvo metukai. be galo patiko  dabar gerai, einant i gimtadienius nebereikia pirkti atviruku, nes dukryte nupiesia  Mano sunelio piesinukai taip pat atvirukais patampa, o pradejom piesti su guasu, 10-11men., ir dar kaip patiko, tik po to maudynes budavo, bet uz tai kaip jis keverzodavo su dideliu teptuku, dabar jau kai kalusiu ka piesi, tai man paaiskina, kad cia balionas, saule, mama ir panasiai
|
|