Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar galima išvengti abrazijos
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
nikitak
Sveikos,
Man nustatė 8 sav. nesivystantį neštumą (anembrionija, nėra gemalo), pradėjo truputi tepti vos vos. Kaip suprantu manęs laukia abrazija. Gal man nedaryt abrazijos ir laukti natūralaus iškraujavimo?
Ką jūs manot šiuo atveju ir kokia jūsų patirtis?
Rola
QUOTE(sofusas @ 2008 04 02, 10:04)
Sveikos,
Man nustatė 8 sav. nesivystantį neštumą (anembrionija, nėra gemalo), pradėjo truputi tepti vos vos.  Kaip suprantu manęs laukia abrazija. Gal man nedaryt abrazijos ir laukti natūralaus iškraujavimo?
Ką jūs manot šiuo atveju ir kokia jūsų patirtis?
*

Laikykis, prasyk specialiu tableciu, kurios sukelia persileidima. Siaip gali ilgai laukti, o tai blogai organzimui.
holi
mano atvejis buvo panashus kaip tavo, patepliojo 4-5 dienas ir prasidejo persileidimas, tfutfu ishvengiau tos abrazijos, viskas puikiai ishsivale, tik naudojau vaistus, leidzhiamus, kurie skatino gimdos susitraukimus, kad geriau valytusi. skausmelis tikrai nemenkas nuo ju, bet uzh tai be chirurgu isikishimo viskas puikiai susitvarke. ginekologe sake, kad iki 8 savaites galima ishvengti abrazijos, paskui jau sunkiai. tai tau reiketu su gydytojais pasikonsultuoti tuo klausimu. ir dar. jei ishvengi abrazijos, gali ish karto planuoti kita leliuka, o po abrazijos reikia laukti 3 men. musishkis uzhkibo ish karto po ishsivalymo, tikru menesiniu taip ir nesulaukiau:))))
Cansado
Man buvo tokia pati diagnozė..Verkiau kruvinom ašarom, bet.. unsure.gif Mano gydytojos nuomone, laukti, kol pats organizmas išsivalys, yra pavojinga pačiai moteriai, nes gali prasidėti gausus kraujavimas, kurio pasekmės gali būti neprognozuojamos..Man padarė abraziją, sulaukiau vienų mmm, ir tapau nestuke.gif ..O aš siaubingai bijojau, kad po abrazijos nebegalėsiu pastoti.. unsure.gif
Nepergyvenk, laikykis, niekada nenustok tikėti.. 4u.gif
Deep Blue
Man baisu, kiek mūsų daug blush2.gif

Man nustatė nesivystantį 03.13, o nesivyste jau nuo 02.20, natūralaus persileidimo laukiau iki 03.26, tada gavau siuntimą ir 03.27 darė abraziją.
Persileidimo laukimas pavojingas moters organizmui, nes nepamirskite, jog vaisius yra nebegyvas ir genda- gali prasidėti sepsis ar uždegimas...

Dėl pastojimo po tokios nėštumo pabaigos nėra vienareikšmiškos nuomonės- mano draugė persileido ir jai nerekomendavo pastoti 6 mėnesiu, man po abrazijos- 2 mėn, o kitai draugei po abrazijos leido iš karto pastoti... viskas priklauso nuo kiekvienos moters organizmo ir tt.

Užuojauta visoms mergikėms 4u.gif
SuperLapeSnape
man taip pat buvo nustatytas bevaisis nėštumas ir mano ginekologė išsiuntė daryti abrazijos, bet ligoninėj chirurgas patarė pagerti kažkokių ten vaistų, kurie turėjo išvalyti viską. net nenoriu prisiminti kaip prisikankinau su tais vaistais, nes jie sukelia nerealius skausmus. ir deja, gėriau aš tuos vaistus gal beveik dvi savaites, kraujavau gausiai, tarpais net nuo WC neatsistodavau, nes upeliu kraujas bėgo, bet taip ir neišsivalė. o toj ligoninėj vis nenorėjo daryti abrazijos. tada mano ginekologė parašė siuntimą į kitą ligoninę, nuvažiavau, padarė abraziją (po to pasakė, kad jau buvio prasidėjęs puvimo procesas), iš karto pasijaučiau geriau.
tada tris mėnesius saugojomės, kaip ir patarė, po to dar po kelių mėnesių pastojau ir va jau įpusėjom nėštumą... ax.gif
petite_pomme
Abrazijos isvengti galima, taciau naturalus persileidimas, gimdos issivalymas gali buti ne tik fiziskai skausmingas, bet ir emociskai labai sunkiai pakeliamas laikas...
man taip pat 12 nestumo savaite nustate kad vaisius nustojo vystytis 8 savaite... kadangi gyvenu ne Lietuvoje, visaip kaip gydytojai bande sukti uodegas kad tik isvengtu abrazijos (suprask, pinigus taupo). Gimda pradejo pati valytis po 3 dienu nuo tepliojimo pradzios. kaip veliau paaiskejo patyriau pacius tikriausius saremius, neapsejau be morfijaus dozes ir taip 2 paras, kol jau nebuvo reikalo isikisti chirurgams. kraujavimas buvo klaikus. nepaigailejo 4 laseliniu fiziologinio ar kaip jis ten. sunkiausia buvo suvokti kad su kiekviena skausmo banga, tavo zuveliukas is taves bega... ir visa tai matyti.
nezinau kokios gali buti komplikacijos po abrazijos, taciau nedrisciau ta pati iskenteti dar karta... geriau jau buciau buvus isgramdyta nei kelios paros laukimo nezinia ko
stiprybes jums
AMON
manau, kad ir taip yra trauma, suzinojus, kad neteksi maziuko, o dar laukti, po kol savaime "issivalysi", keteti ne tik emocinius, bet ir fizinius skausmus.... mano nuomone, tai visiskas sadomazo......
Požiūris
QUOTE(Deep Blue @ 2008 04 07, 07:04)

Dėl pastojimo po tokios nėštumo pabaigos nėra vienareikšmiškos nuomonės- mano draugė persileido ir jai nerekomendavo pastoti 6 mėnesiu, man po abrazijos- 2 mėn, o kitai draugei po abrazijos leido iš karto pastoti... viskas priklauso nuo kiekvienos moters organizmo ir tt.

*

Persileidau ir as 7-toje savaiteje. Savaime viskas issivale. Abraijos neprireike. Iki siol ir as maniau, kad viskas priklauso nuo zmogaus organizmo po kiek laiko daktarai vel leidzia pastoti. Bet dabar manau,kad tai gryna teorija. Priimamajam man daktare pasake, kad po persileidimo dabar teks palaukti puse metu. O, kai nuejau pas savo daktara konsultacijos pradzioje sake, kad palaukti reikia kokius keturis menesius, bet i konsultacijos pabaiga jau pradejo kalbet, kad butu gerai, kad nors du menesius neplanuotume. lotuliukas.gif Jei butu konsultacija ilgiau uztrukus galis vis butu leides nieko nelaukt lotuliukas.gif
Dabar manau, kad tai nuo daktaro paziuru priklauso. O moteris turbut ir pati jaucia, kada ji jau gali vel pastot ir ar jai laukt to pusmecio ar uztenka ir poros men.
AMON
mum irgi sake, kad po abrazijos galima pastoti tik po puses metu...praejus pusei metu, bandem, bandem, bet pastoti neisejo....po ilgu bandymu pagaliau siai dienai pavyko thumbup.gif Taip kam, manau, atsipuskit ir pulkit prie darbo smileysex.gif
Požiūris
QUOTE(bubuke @ 2008 12 29, 17:47)
mum irgi sake, kad po abrazijos galima pastoti tik po puses metu...praejus pusei metu, bandem, bandem, bet pastoti neisejo....po ilgu bandymu pagaliau siai dienai pavyko thumbup.gif Taip kam, manau, atsipuskit ir pulkit prie darbo smileysex.gif
*

As tai pvz jau puikiai jauciuosi, tai su MB tikrai nenusiteike kokia puse metu laukti, tik foline bent menesiuka pries pastojima noriu pagert, o paskui jau, kaip Dievas duos blush2.gif Tai ziu ir tas laikas praeis, kuri rekomendavo biggrin.gif
Elemire
QUOTE(metaxa @ 2008 12 30, 11:01)
As tai pvz jau puikiai jauciuosi, tai su MB tikrai nenusiteike kokia puse metu laukti, tik foline bent menesiuka pries pastojima noriu pagert, o paskui jau, kaip Dievas duos  blush2.gif Tai ziu ir tas laikas praeis, kuri rekomendavo  biggrin.gif

Na čia nuo kiekvieno organizmo ir gydytojo priklauso. Mano brolienei buvo ir komplikuota abrazija, nes prasidėjo savaiminis persileidimas bet kažkaip ten negerai išsivalė savaime - ir ką, pastojo vėl po 2 mėnesių, išnešiojo irgi gerai.
Požiūris
QUOTE(Elemire @ 2008 12 30, 15:49)
Na čia nuo kiekvieno organizmo ir gydytojo priklauso. Mano brolienei buvo ir komplikuota abrazija, nes prasidėjo savaiminis persileidimas bet kažkaip ten negerai išsivalė savaime - ir ką, pastojo vėl po 2 mėnesių, išnešiojo irgi gerai.
*

Tai tik irodo, ta teorine sesiu menesiu pertrauka. O praktikoje, tai jau kaip kam iseina smile.gif
Fedes
verysad.gif
QUOTE(petite_pomme @ 2008 04 16, 23:15)
Abrazijos isvengti galima, taciau naturalus persileidimas, gimdos issivalymas gali buti ne tik fiziskai skausmingas, bet ir emociskai labai sunkiai pakeliamas laikas...
man taip pat 12 nestumo savaite nustate kad vaisius nustojo vystytis 8 savaite... kadangi gyvenu ne Lietuvoje, visaip kaip gydytojai bande sukti uodegas kad tik isvengtu abrazijos (suprask, pinigus taupo). Gimda pradejo pati valytis po 3 dienu nuo tepliojimo pradzios. kaip veliau paaiskejo patyriau pacius tikriausius saremius, neapsejau be morfijaus dozes ir taip 2 paras, kol jau nebuvo reikalo isikisti chirurgams. kraujavimas buvo klaikus. nepaigailejo 4 laseliniu fiziologinio ar kaip jis ten. sunkiausia buvo suvokti kad su kiekviena skausmo banga, tavo zuveliukas is taves bega... ir visa tai matyti.
nezinau kokios gali buti komplikacijos po abrazijos, taciau nedrisciau ta pati iskenteti dar karta... geriau jau buciau buvus isgramdyta nei kelios paros laukimo nezinia ko
stiprybes jums
*

įvairiai būna, žinok... man savaiminis įvyko 10 sav., kai bebūtų apmaudu, vaisius nebuvo dar žuvęs, tik vėlavo vystymasis. Parą buvo sąrėmiai, bet aš net nesupratau, galvojau kad nugarą dėl inkstų skauda:oh o paskui kaip jausdama, pasiskambinau vyrui, liepiau į ligoninę vežt, jis iš susijaudinimo net kelią pamiršo, per aplinkui kai pavežiojo-pakratė, tai iki gydytojų nenuėjau, galvojau, kad labai noriu į tualetą, o pasirodo prasidėjo... aišku dar gerą valandą gal buvo smarkūs sąrėmiai, teko dar kartą nueiti į tualetą, ir viskas baigėsi....

blogiausia, kad po viso to dar po dviejų su puse savaičių "valymosi" jau turėjau gerokai užsitęsusį uždegimą ir vis tiek darė abraziją ir eilinį antibiotikų kursą. po šitos pamokos supratau, kad kiekvienas atvejis yra individualus ir turi labai atsižvelgti į moters sveikatą gydytojai, o ne spręsti pagal savo ideologines pažiūras, ar ligoninės politiką.
man, pvz, jei kas bent būtų paklausęs, po ankstesnio gimdymo irgi labai sunkiai valėsi ir be abrazijos tada apsėjau tik dėl labai kruopščios ir pastovios ginekologės priežiūros. kai nuėjau pas tą pačią ginekologę, ji ir be kortelės viską prisiminė ir už galvos susiėmė.
Guera
Liudna temele.... verysad.gif

Kaip tik isgyvenu si kosmara.... Gyd. sake, kad krajavimas truks apie savaite ir greiciausiai nieko daryti man nereikes, buvo apie 6 sav. nestumas...

Norejau pasiteirauti, kiek normaliai trunka savaiminis issivalymas ir ar nustojus kraujuoti nebetepa ir tiesiog reikia laukti kitu mmm... esu ne LT, tai gydytojai neskuba cia kazko daryti...Paprasciausiai dabar tik bijau,kad gimda gerai issivalytu..
fonema_79
o man iskarto pasake tik nuvaziavus i ligonine, kad reikia daryti abrazija, nors jau buvau pradejusi kraujuoti, buvo 8 sav. musu maziukas verysad.gif man ir gytytojai sake kad kraujuti gali nuo 3 iki 7 d, o po to reikia laukti po menesio mmm, jei viskas gerai.
Loveco
QUOTE(Guera @ 2009 05 28, 10:49)
Liudna temele.... verysad.gif

Kaip tik isgyvenu si kosmara.... Gyd. sake, kad krajavimas truks apie savaite ir greiciausiai nieko daryti man nereikes, buvo apie 6 sav. nestumas...

Norejau pasiteirauti, kiek normaliai trunka savaiminis issivalymas ir ar nustojus kraujuoti nebetepa ir tiesiog reikia laukti kitu mmm... esu ne LT, tai gydytojai neskuba cia kazko daryti...Paprasciausiai dabar tik bijau,kad gimda gerai issivalytu..
*

manau, kad visoms skirtingai.
As nuejau su tepliojimais 5-6 savaiciu, hcg jau buvo krites (tai rode, kad vaisiukas nebesivysto), padare echo, ir gimdos gleivine buvo labai stora. Sake, kad galiu pradet kraujuot bet kada, nes jau nelabai kas matesi gimdoj (pusleles nebebuvo).

Kita diena ir sukraujavau su skausmais, gabalais ir t.t...... kraujavau pirmom dienom lab ai stipriai, bet paskui normaliai, kaip per savo mmm. Tai truko 7 dienas. Tada iskart vel nuejau echo, sako, gleivine vis dar stora, keista, kad tiek mazai kraujavai, prigasdino, kad dabar bet kada galiu pradet kraujuot vel...sake laukt. Bet jei per menesi nesukraujuosiu, ateiti vel echo, ir ko gero darys abrazija.

del vyro problemu pastoti negalejom 1,5 metu, ir gydytojai patare bandyti jau tik megintuveli.... o as buvau skaiciusi, kad po ankstyvo persileidimo organizmas isivaziuoja, ir labai daug atveju, kai iskart ir pastoja, nelaukdamos 6 menesiu pertraukos (zinoma, tuo atveju, kai nestumas nutruksta ne 12 svaiciu....). Buvau tuo isitikinusi sventai, kad ir man gali pavykti. Kadangi nebekraujavau visai, ovuliacijos testas rode, kad ji jau vyksta, pabandem dar karteli, ir...
21 ciklo diena (nuo kraujavimo pradzios) testas parode teigiama rezultata smile.gif

atejusi "ciklo pabaigoj" pas gydytojus, pasidariusi kraujo tyrima del nestumo, sulaukiau didziausios nuostabos, kad pavyko pastoti net nesulaukus pirmuju mmm, nes tas kraujavimas buvo persileidimas.

dabar kiek nuvaziuoju pas gydytojus (tenka saugoti si nestuma, ne toks jau jis ir paprastas), klausia paskutiniu mm datos, tai kai pasakau, kad ten ne mm buvo, o persileidimas, visi purto galva ir sako, kad negali buti....

rezultatas- auga sveika mergaite mano pilvuky smile.gif

pasiseks ir jums.
Darykit taip, kaip sako jusu sirdis, bet i gydytojus, aisku, atsizvelkit smile.gif
fonema_79
QUOTE(kycia @ 2009 06 03, 13:26)
manau, kad visoms skirtingai.
As nuejau su tepliojimais 5-6 savaiciu, hcg jau buvo krites (tai rode, kad vaisiukas nebesivysto), padare echo, ir gimdos gleivine buvo labai stora. Sake, kad galiu pradet kraujuot bet kada, nes jau nelabai kas matesi gimdoj (pusleles nebebuvo).

Kita diena ir sukraujavau su skausmais, gabalais ir t.t...... kraujavau pirmom dienom lab ai stipriai, bet paskui normaliai, kaip per savo mmm. Tai truko 7 dienas. Tada iskart vel nuejau echo, sako, gleivine vis dar stora, keista, kad tiek mazai kraujavai, prigasdino, kad dabar bet kada galiu pradet kraujuot vel...sake laukt. Bet jei per menesi nesukraujuosiu, ateiti vel echo, ir ko gero darys abrazija.

del vyro problemu pastoti negalejom 1,5 metu, ir gydytojai patare bandyti jau tik megintuveli.... o as buvau skaiciusi, kad po ankstyvo persileidimo organizmas isivaziuoja, ir labai daug atveju, kai iskart ir pastoja, nelaukdamos 6 menesiu pertraukos (zinoma, tuo atveju, kai nestumas nutruksta ne 12 svaiciu....). Buvau tuo isitikinusi sventai, kad ir man gali pavykti. Kadangi nebekraujavau visai, ovuliacijos testas rode, kad ji jau vyksta, pabandem dar karteli, ir...
21 ciklo diena (nuo kraujavimo pradzios) testas parode teigiama rezultata smile.gif

atejusi "ciklo pabaigoj" pas gydytojus, pasidariusi kraujo tyrima del nestumo, sulaukiau didziausios nuostabos, kad pavyko pastoti net nesulaukus pirmuju mmm, nes tas kraujavimas buvo persileidimas.

dabar kiek nuvaziuoju pas gydytojus (tenka saugoti si nestuma, ne toks jau jis ir paprastas), klausia paskutiniu mm datos, tai kai pasakau, kad ten ne mm buvo, o persileidimas, visi purto galva ir sako, kad negali buti....
rezultatas- auga sveika mergaite mano pilvuky smile.gif

pasiseks ir jums.
Darykit taip, kaip sako jusu sirdis, bet i gydytojus, aisku, atsizvelkit smile.gif
*

Neitiketina, bet nuostabu 4u.gif sveikatytes jums 4u.gif
dange_1
Sveiki,
Gal gali kas nors atsakyti. man nustatė taip pat anembrioniją. jau 10 savaičių. Gydytojas siūlo abrazijos nedaryti, tiesiog, anot jo, organizmas pats išsivalys.
tačiau vaistų išrašė tik geležies ir ibuprofeno nuo galimo skausmo. Ar tai normalu.
**Saulyte**
Man prieš savaitę padarė abraziją. ir tas kelias dienas kaip jaučiausi prieš tai ir kaip jaučiausi po operacijos nesulyginsi... pilvo skausmai buvo nežmoniški, o po operacijos bijojau kažko, bet realiai nebuvo ko. jaučiausi gerai, nieko neskaudėjo nieko nejaučiau.
o ir dėl pastojimo ateityje, daktaras ramino, kad problemų neturėtų būti. bus matyt, bet tikiuosi, kad viskas bus gerai...
Ruby Tuesday
As turejau persileidima 5 nestumo savaite, gydytoja kategoriskai pasake, kad abrazijos nereikia, kad toks isikisimas i organizma tik sudarys didesne infekcijos tikimybe. Viskas issivale savaime. Beje, zinau moteri, kuriai persileidimas buvo 11 savaite, ji gyvena kaime, nuejo pas kazkokia vietine gydytoja, kuri tiesiog israse paracetamolio ir vitaminu doh.gif Neikalbejau jos pas kita gydytoja apsilankyti, tai nezinau, ar jai viskas gerai su sveikata bus doh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.