Domantomama
2008 10 07, 15:58
Man pasidarė įdomu, kaip lietuvis vaikas gali žaisti su leap frog lavinimo sistema, kurioje dainelės, skaičiai, raidės yra tariamos angliškai. Juk pirma lietuviškai, o paskui angliškai išmoksta? Mūsų žaislai: 1 lego duplo, 2 mašina - paspirtukas, vėliau dviratukas, 3 sagos (močiutės per keliolika metų sukauptos) 4 visokio tipo mašinos (kranai, traktoriai, sunkvežimiai, malūnsparniai, lengvieji), tame tarpe ir radijo bangom valdomi, nors dar nemoka kryptingai valdyti 5 vanduo su po rankom pasipainiojančiais indais ir indeliais, tame tarpe termusu, 6 žurnalai, saktyčiau tikroviški geros kokybės nuotraukose esantys vaizdai iš kokybiškų žurnalų įdomesni nei vaikiškos kntgutės
- knygutes knygutes knygutes  - Tomy suniukas - lego kaladeles - zaislas kur reik deti visokias formeles per skyles - masinyte
MagnolijaB
2008 10 09, 12:03
Šiuo metu mums svarbos tvarka: * Pliušiniai šuniukai, meškiukai, liūtukai (be jų iš namų neišeinam) * Kibirėlis kaštonų ir šaukštas jiems maišyti ir delioti * Knygutės su garsais (su mygtuku) * FP kūbas * Šaldytuvo magnetukai * Triratukas * Lėlė kūdikis * Pieštukai * Lego duplo * FP puodynė su formelėm Ir stebėdama dukriuką, matau, kad mums jau reikėtų virtuvėlės (o gal čia man labiau reikia  )
Monrutė
2008 10 09, 13:25
Laba visoms, tema puiki na, mums tai kol kas 1 metai ir 2 mėn. bet kol kas įdomiausia vartyti knygą, pasakų ir visai ne tą vaikišką, o normalią didelę...rodo kur ko ko - gaidys, kur kici kici - katė chicco staliukas jau nebeįdomu,pabarškina minutę ir viskas nupirkom pianiną, kur daug visokių programų, nors jis skirtas vyresniems vaikams, bet mūsų panelei yra kas veikti ten, ne pati pasiima mikrofoną..... ir aišku, kaip jau čia daug kas minėjo - kamuolys su skylėmis, kur reikia įmesti atitinkamas figūras
rimulia12
2008 10 09, 21:32
QUOTE(MagnolijaB @ 2008 10 09, 14:03) Šiuo metu mums svarbos tvarka: * Pliušiniai šuniukai, meškiukai, liūtukai (be jų iš namų neišeinam) * Kibirėlis kaštonų ir šaukštas jiems maišyti ir delioti * Knygutės su garsais (su mygtuku) * FP kūbas * Šaldytuvo magnetukai* Triratukas * Lėlė kūdikis * Pieštukai * Lego duplo * FP puodynė su formelėm Ir stebėdama dukriuką, matau, kad mums jau reikėtų virtuvėlės (o gal čia man labiau reikia  ) Situos mes irgi megstam
supertevai
2008 10 12, 13:21
O gal geriau butu rašyti iškart pagal amžiu, lengviau butu orientuotis kuriame amžiuje kas domina labiausiai  Mano mergaitei jau 4 su puse, pabandysiu prisiminti: iki 4 metukų - mėgo kaladėles, mėgo mauti žiedus ant stovo, magnetukai ant šaldytuvo, lėlė tik viena domino ir dar daug viskuo, kitos mamytės su vaikiukais tokio amžiaus geriau prisimins Dabar nuo 4 m. - kompiuteris (ir vaikiškas ir mano), pony, pradėjo domėtis Lelių apranga, o taip pat guldyti juos į lovytę miegoti. Aišku dviratukas ir paspirtukas.
mums siuo metu beveik 15 men., tai paskutiniu metu labiausiai patinka zaislai, ant kuriu galima pasilipti ir pasiekti ka nors is auksciau  , tai supamas arkliukas, masina-paspirtukas, dar, kaip matau daugumai vaiku patinka saldytuvo magnetukai, grojancios knygutes, masinytes, zaislai su formelemis, kurias reikia sumesti per atitinkamas skyles bei muzikos instrumentai - dudeles, svilpukai, zaislinis pianinas, saksofonas.
condoleeza
2008 10 23, 08:59
Iš tiesų vaikų žaislų TOP dešimtukas gana greitai keičiasi...  Iš prieš pusmetį mano rašyto sąrašo mylimiausių žaislų, dabar jau mažai kas naudojama. Dukrytė greitai švęs dvejus. Dabar pas mus paklausiausi yra Little People serijos žmogeliukai ir žvėreliai. Su jais gulasi, su jais keliasi. Netgi kur nors eidama bent pora pasiima kartu  . Taip pat smagiai žaidžia su žaislais, kur galima priderinti tuos žmogeliukus. Tai Little people mokykla ir ligoninė, Barnio namelis-lagaminėlis ir pan. Gana dažnai išsitraukia padėlioti Mega Blocks ir lego duplo kaladėles. Taip pat pastaruoju metu yra ypač susidomėjusi lipdymu. Turim kelis nemažus play dough rinkinius, su įvairiom figūrėlėm, formelėm. Dar labai patinka mėnulio smėlio rinkinys. Be jokios abejonės,  dalykas yra piešimo reikmenys. Kreidelės, pieštukai, flomasteriai. Jau spėjo padekoruoti ir sieną Visi kiti žaislai dabar guli beveik neliečiami. Ypač pliušiniai, kurių pridovanota didžiulė krūva  .
Fainulka
2008 10 24, 20:41
sveikutės Mano suneliui tai db labiausiai patinka baseinas su kamuoliukais  nuo metuku ji turime, tai taip ir stovi pripustas, nera dienos kad cia neduktu magnetukai jau atsibodo, db prieina ir numeta tik viska oi, centus patinka i taupykle metyti myli pliusinius zaisliukus, myliu myliu daro technika namu taip pat be galo idomi idmomu visi daiktai kur knopkytes galima spausti vartom knygeles, ypac kur yra suniukai net nebezinau daugiau siuo metu
ausra101
2008 10 24, 23:36
musu mazyliui idomus tik sunu minksti zaislai, jei koks meskis ar kitas gyvunas tai net neima i rankas, o pats paciausias zaislas tai batutas, galetu gyventi ant jo dar labai labai patinka visokios knygutes, kiekviena diena atsinesa ir liepia mamai komentuoti kas ir kaip
moliugas
2008 10 26, 18:50
mano 2-eju metuku vaikui tai buvo labai smagus zaisliukai sie televizoriaus pultas ir tikras mobilus telefonas,zaisliniai nedomindavo
mama_gulbe
2008 10 28, 10:01
Labas nenorejau kurti atskiros temos tai rasau cia per TV dabar rodo ta plastelinini ar koki tai zaisla play-doh octopus kur astuonkojis ten visaip gali zaisti .lipdyti daryti formeles spausti makaronus ir tt mano sunus toki pamate ir aisku uzsinorejo..tai mastau ar verta pirkti toki jau 5.5 m vaikui  ir ar yra ju jau LT gal kas turit ir gali ispudziais pasidalinti
lora2006
2008 10 30, 22:02
QUOTE(mama_gulbe @ 2008 10 28, 09:01) Labas nenorejau kurti atskiros temos tai rasau cia per TV dabar rodo ta plastelinini ar koki tai zaisla play-doh octopus kur astuonkojis ten visaip gali zaisti .lipdyti daryti formeles spausti makaronus ir tt mano sunus toki pamate ir aisku uzsinorejo..tai mastau ar verta pirkti toki jau 5.5 m vaikui  ir ar yra ju jau LT gal kas turit ir gali ispudziais pasidalinti  Mačiau pirkt Kids planetoj, kaina 60 Lt., nemanau kad naudingas žaislas. Mano mergaitei, o ir man labai patinka Glass Deco su plėvelėm. Niekaip nenusibosta.
maniske labai jau svajojo apie ta zaisla,nupirkom jai kaledom pernai.pazeide pora dienu ir voliojasi.pati paziurejau tai pasakisiu kad tik reklamoi  ,o istiesu tai nevertas demesio ir pinigu
mama_gulbe
2008 10 31, 11:10
QUOTE(LUVIK @ 2008 10 31, 01:23) maniske labai jau svajojo apie ta zaisla,nupirkom jai kaledom pernai.pazeide pora dienu ir voliojasi.pati paziurejau tai pasakisiu kad tik reklamoi  ,o istiesu tai nevertas demesio ir pinigu  va kaip a gal galit perparduot nes maniskis ta reklama pamato ir is kart praso..nes labai lipdyt megsta..tai gal tikrai neverta ai maciau maximoj dideles irgi ~60 Lt o e-shop 15 svaru
QUOTE(wikonda @ 2008 05 06, 18:39)  nesu tokio macius
astreja
2008 11 08, 13:45
 visko idomiai prisiskaiciau kas ka megsta.. maniskis irgi netradicinis  idomiausi jam "zaislai" tai: raktai (tikri ir tik tikri),skeciai, puodai, maisyti viska su mediniu saukstu, na is zaislu gal negali gyventi be kamuoliu, balionu  gryna beda cia niekur praeiti negalime kur ju pilna buna, skandalas didziulis vietoje, aisku telefonai, su zaisliniais pati zaisk cia gal butu pagrindiniai
ridinghood
2008 11 12, 14:37
Lėlė [I]Raudonkepuraitė www.lele.ten.lt[/I] Pretendentė i top10 naudingų žaislų.
Sekant pasaką, leidžia pasireikšti vaiko vaizduotei demonstruojant lėlę kitiems 
Unikali, 35 cm dydžio, rankų darbo lėlė - minkštas, saugus žaislas.
Pagaminta iš natūralių pluoštų (medvilnės, lino).
Lengva demonstruoti: apvertus Raudonkepuraitę - sijonas nuslenka žemyn ir pasirodo senelė, o nuslenkant senelės skarą pirmyn pasirodo vilkas.
Vaikai labai mėgsta šią lėlę ir mokosi sekti pasaką apie Raudonkepuraitę vieni kitiems.
Gera dovana vaikams, bet kokia proga.Galima užsisakytiMielai atsakysiu i visus klausimus lele@ten.lt
Pašėlusi kiaunė
2008 11 12, 15:34
QUOTE(mama_gulbe @ 2008 10 28, 10:01) Labas nenorejau kurti atskiros temos tai rasau cia per TV dabar rodo ta plastelinini ar koki tai zaisla play-doh octopus kur astuonkojis ten visaip gali zaisti .lipdyti daryti formeles spausti makaronus ir tt mano sunus toki pamate ir aisku uzsinorejo..tai mastau ar verta pirkti toki jau 5.5 m vaikui  ir ar yra ju jau LT gal kas turit ir gali ispudziais pasidalinti  Niekalas visiškas.Draugės vaikas kažko panašaus norėjo,tik ten gydytojo rinkinys buvo,kur iš plastilino galima vidaus organus lipdyt,tėvai sukrapštė pinigų,nupirko per gimtadienį,o kitą dieną keikėsi,kad motina su tėvu pusę nakties iš kilimo plastiliną krapštė.Kiek žinau,antrą kartą taip ir nebežaidė.
QUOTE(astreja @ 2008 11 08, 13:45)  visko idomiai prisiskaiciau kas ka megsta.. maniskis irgi netradicinis  idomiausi jam "zaislai" tai: raktai (tikri ir tik tikri),skeciai, puodai, maisyti viska su mediniu saukstu, na is zaislu gal negali gyventi be kamuoliu, balionu  gryna beda cia niekur praeiti negalime kur ju pilna buna, skandalas didziulis vietoje, aisku telefonai, su zaisliniais pati zaisk cia gal butu pagrindiniai  Maniškio tokie patys žaislai,kiekvienoj pardėj jei pamato turim balioną pirkt. QUOTE(gaika78 @ 2008 11 12, 15:34) Niekalas visiškas.Draugės vaikas kažko panašaus norėjo,tik ten gydytojo rinkinys buvo,kur iš plastilino galima vidaus organus lipdyt,tėvai sukrapštė pinigų,nupirko per gimtadienį,o kitą dieną keikėsi,kad motina su tėvu pusę nakties iš kilimo plastiliną krapštė.Kiek žinau,antrą kartą taip ir nebežaidė. Dukra turi,anksčiau dar pjaustė kažką,dabar stovi numestas.Tai tikrai bereikalingas pinigų išmetimas buvo
mama_gulbe
2008 11 17, 15:47
QUOTE(Braškutė 74 @ 2008 11 12, 23:53) Dukra turi,anksčiau dar pjaustė kažką,dabar stovi numestas.Tai tikrai bereikalingas pinigų išmetimas buvo  nu aciukas visom uz patarimus nes $ tikrai nemazi
Beatričės mama
2008 11 24, 19:19
Sveikos mamytės, na nežinau kaip čia yra, bet mano dukrytei visi žaislai laaabai idomūs, kol nauji...dvi dienos ir neidomu  tik va pro FP virtuvėlę ir lėlių vežimėlį nepraein nė dienos
laumele
2008 11 26, 09:39
musu mergina irgi labai megsta knygutes su iv. zvereliais , vaikuciais ir t.t. migdyti leles delioti kaladeles.
boruze157
2008 12 02, 17:27
o mano dukrai nors ir penki su puse ir yra paruošiamukė labai patinka bet koks Play dough plastilino žaidimas  ir į kilimą tikrai neprisivelia, neprilimpa, nusikrapšto, tiksliau nutrupa visada lengvai be jokių nuostolių namų dizainui  jai patinka ir spalvos, ir plastiškumas, ir kvapas, be to rado blizgaus plastilino, todėl dar labiau mėgsta lipdyt  kažkaip jai šitas užsiėmimas tiesiogine to žodžio prasme limpa
Mums daugiau kaip 7 mėn, ir mėgstamiausi žaislai yra įvairūs kamuoliukai playskool, kamuoliukų baseinas, Infantino skambantis pripučiamas kamuolys  , lavinamasis trikampis FP įvairios kaladėlės minkšti žaisliukai kimšti rutuliukais...
boruze157
2008 12 06, 19:13
Oj tokį panašų pripučiamą daiktą ir mes turėjom mažos būdamos  labai mėgiamas buvo  vertas pirkti pripučiamukas
o mano kiškis visai neturi kantrybės žaisti - čia vieną veikia, čia jau kita. na nebent tokia didelė dėlionė-kilimėlis buvo įdomesnis kurį laiką, bet po kokio mėnesio jau nebenori su žaisti. dabar galvoju ką po eglute padėti, kad būtų naudinga ir sudomintų
Labai dziaugiuosi, kad taip aktyviai dalinates patirtimi. Tas pripuciamas kamuolys  kaip gaila, kad apie toki nezinojau kai maziukas buvo mazesnis. Pasidalinsiu ir as naujausiomis ziniomis: mano maziui dabar labai patinka ivairios kaladeles, ivairiu formu. Labai megsta bokstus statyti
mama_gulbe
2008 12 09, 11:17
QUOTE(boruze157 @ 2008 12 02, 18:27) o mano dukrai nors ir penki su puse ir yra paruošiamukė labai patinka bet koks Play dough plastilino žaidimas  ir į kilimą tikrai neprisivelia, neprilimpa, nusikrapšto, tiksliau nutrupa visada lengvai be jokių nuostolių namų dizainui  jai patinka ir spalvos, ir plastiškumas, ir kvapas, be to rado blizgaus plastilino, todėl dar labiau mėgsta lipdyt  kažkaip jai šitas užsiėmimas tiesiogine to žodžio prasme limpa  as saviskiui irgi vis delto nupirkau du rinkinukus maximoj su tuo palstelinu kaip tu aprasei - jie buvo nbrangus apie 12-13 lt ir dar akcija 40 % irgi labai megsta lipdyt, ir dar formeliu buvo po rinkinuka tai sita ir gaus po eglute
Limcamca
2008 12 10, 09:42
Maniškio mažiuko, nesudomino tas kamuolys
Ponia_Banginienė
2008 12 12, 17:05
QUOTE(Limcamca @ 2008 12 10, 09:42) Maniškio mažiuko, nesudomino tas kamuolys  Tai tik įrodo kad vienodu vaiku nėr,mano vyresnioji mėgsta žaisti su mašinytėm,o mažoji su lėlėm
boruze157
2008 12 14, 07:56
QUOTE as saviskiui irgi vis delto nupirkau du rinkinukus maximoj su tuo palstelinu kaip tu aprasei - jie buvo nbrangus apie 12-13 lt ir dar akcija 40 % irgi labai megsta lipdyt, ir dar formeliu buvo po rinkinuka tai sita ir gaus po eglute Tikiuosi dovanėlė patiks
lavinamasis trikampis FP įvairios kaladėlės minkšti žaisliukai kimšti rutuliukais...  [/quote] Sveikos, mamytes, gal as per mazai po parduotuves vaiksciojau, bet parasykit prasau, kur galima Vilniuj toki lavinamaji trikampi isigyti?  Ir kiek mazdaug kainuoja? Labai aciu uz atsakyma is anksto
QUOTE(Ievamul @ 2008 12 14, 12:47) lavinamasis trikampis Sveikos, mamytes, gal as per mazai po parduotuves vaiksciojau, bet parasykit prasau, kur galima Vilniuj toki lavinamaji trikampi isigyti?  Ir kiek mazdaug kainuoja? Labai aciu uz atsakyma is anksto  klaipėdoj mačiau 'iki' ir kaina nebuvo žvėriška, bet tiksliai nepasakysiu.
QUOTE(yuki @ 2008 12 14, 14:55) klaipėdoj mačiau 'iki' ir kaina nebuvo žvėriška, bet tiksliai nepasakysiu. Dekui, paziuresiu, gal ir Vilniaus Iki tada bus
Angelė-Marija
2008 12 14, 19:16
Sveikos,tiesa pasakius aš už lavinamuosius žaidimus,tik kai kurie tokie brangūs,teks kažka ieškoti savo mažyliui
Emili..
2008 12 18, 16:53
Musu mazoji daugiausia zaidzia su kaladelemis lego, knygutemis ir modelinu (prilipdom jai figureliu ir su jom zaidzia)
Limcamca
2008 12 18, 18:36
QUOTE(Angelė-Marija @ 2008 12 14, 20:16) Sveikos,tiesa pasakius aš už lavinamuosius žaidimus,tik kai kurie tokie brangūs,teks kažka ieškoti savo mažyliui  Mano manymu, lavinamieji nebūtinai brangūs  Duok sagą ir per ją verti siūlą, ir bus labai lavinamasis ir namuose pigus žaislas
gulbiuezeras
2008 12 21, 19:16
geriausias zaislas manau bliudai , kaip rase mamyte sagos , bet mes naudojom ratukus , kur nuo uzuolaidu medinius
na mano dar mėto formeles į kubą,žaidžai sumašinytėmis,nupirkuss ir esu lavinamąją sistemą,tačiau kolkas ja nelabai domisi..liūdna,kad lietuviškų tokių sistemų ribotai yra,galima sakyti-visai nėra,tik šuniukas ir trys paršiukai(kompiuteris). O linksmiausia yra kraustyti stalčius ir spinteles
faustluk
2008 12 28, 12:27
...mano zaidzia su stalciu turiniu. Riogso zaislu kalnai. Kol naujien- idomu. Paskui dzin.
Nupirkom nauja palaipine su daug navarotu. Nulis. Tikiuosi, kad susidomes dar. Stumdukas- masinyte- nulis emociju
Sveciuose pazaide su FP varteliais. Mama jau suka galva: "Gal isigyti?" Bet itariu, kad dar anksti..
Gal nuo metu prades kuo dometis.
Kai pasiskaitai, kad tokio amziaus vaika ir kamuoli moka metyti ir formeles delioja didesne-mazesne,,,plaukai siausias, kad pas mus su siuo klausimu jokiu pokyciu. Fiziskai vystesi ir vystosi labai sparciai, bet dvasiskai"... Ir nesakau, kad tuo neuzsiimam...
QUOTE lavinamasis trikampis Sveikos, mamytes, gal as per mazai po parduotuves vaiksciojau, bet parasykit prasau, kur galima Vilniuj toki lavinamaji trikampi isigyti?  Ir kiek mazdaug kainuoja? Labai aciu uz atsakyma is anksto  labai panašių mačiau Vaikų mieste, gal kiek paprastesni. Pardavinėjami jie ir čia skelbimuose va čia
putlute
2008 12 29, 09:58
Įvairaus pobūdžio ir turinio knygos (atitinkamai pagal amžių); dėlionės (formos su išpjovomis arba karpyti paveikslėliai); mozaikos; loto; piešimo reikmenys; lipodymo priemonės (play doh); kaladėlės; konstruktoriai; nuo trejų metų lėlės, indeliai ir t.t.
iš tikrųjų labai dažnai vaikai domisi ne daug kainavusiais žaislais, o paprastais buities reikmenimis: indais, dangteliais, skalbinių segtukais, sagomis, tėvelių rūbais ir batais... reikia tik fantazijos.
QUOTE(heryte @ 2008 12 28, 13:43) labai panašių mačiau Vaikų mieste, gal kiek paprastesni. Pardavinėjami jie ir čia skelbimuose va čia Labai aciu  Jau turim
mamymamy
2008 12 29, 15:56
Mano vaiko TOP 10 buvo: virtuvės stalčiai, virtuvės spintelė su "zapasais", mamos kosmetyčka, mamos rankinukas, žurnalų skaitymas - plėšymas  . Tik maždaug nuo 3 metų pradėjo su mašinom žaisti. Turim keletą krūtų žaislų, tai dulka kampe.
rimulia12
2008 12 29, 16:37
kartais pazaidziam su lele kamuoliuku fontanu, Patinka piesti delione
QUOTE(visai kitokia @ 2008 12 28, 13:27) Kai pasiskaitai, kad tokio amziaus vaika ir kamuoli moka metyti ir formeles delioja didesne-mazesne,,,plaukai siausias, kad pas mus su siuo klausimu jokiu pokyciu. Fiziskai vystesi ir vystosi labai sparciai, bet dvasiskai"... Ir nesakau, kad tuo neuzsiimam... as tai manau, kad viskam savo laikas. kiekvienas vaikelis individualus. Pvz. mano mazius iki metuku irgi zaide tik su keliais zaisliukais. mylimiausi buvo FP varteliai ir Leap Frog lavinamasis staliukas, o dabar jau moka ir formeles delioti ir kamuoli metyti ir t.t.
liga dvimeciui - lipdukai  nesvarbu kaip prilipint, kur, bet reikia...einant pro parduotuve - vis tempia, ,,einam paduotuve, ten gyvena knygutes", o kai jas kuicia tai taip stengiasi, skuba, ir ziuri ar yra lipduku. pries tai buvo konstruktoriai, dar plastilina megsta maigyt
1. Lavinamieji kilimeliai patiems maziausiems 2. Barskuciai (mediniai ir plastmasiniai) 3. Grojantys, kalbantys zaislai 4. Playscool imetus kamuoliukus groja 5. Ivairios kaladeles 6. Piramides
Beautiful Life
2009 01 04, 12:18
Na musu patirtis dar maza, bet labiausia patinka grojantis-dainuojantis zaislai. Is ranku nepaleidziam FP suniuka, LF kirmelyte ir FP barabana, kad tik daugiau triuksmo butu  . Barskuciai nelabai domina, nebent pagrauzd arba i siena padauzyt, o kilimelis mums isvis nereikalingas. Pora kartu pagulejo jame ir tiek, nepatiko kazi kodel. Mamytes, norejau jusu paklaust apie lavinimo sistemas, nuo kokio amziaus jos skirtos ir ka jos "daro"
|
|