Ar daug sunkiau moteriai atsigaut, jei vaikučius pagimdo 1-2 metų skirtumu? Sunkiau antrą mažylį išnešioti? Ar sunkiau susigrąžint formas, net jei po pirmo
Na as tokios patirties neturiu ir tikiuosi neturesiu. Turiu giminaite,kuri patyre si 'malonuma". Kai laukesi teko jai ir ligonineje paguleti, buvo visokiu problemeliu del nestumo. Pasiziuriu as i ja su dviem maziukais vaikais ir is karto fantazija atsoka. Man sus vienu sunku, o jai is viso patyliu. Kaip ji dar gyva.....?
O del kilogramu tai manau cia individualu, bet jos konkreciu atveju tiek po pirmo ,tiek po antro gimdymo kg niekur nedingo. Va taip...! QUOTE(Puccha @ 2008 04 02, 12:01) Ar daug sunkiau moteriai atsigaut, jei vaikučius pagimdo 1-2 metų skirtumu? Sunkiau antrą mažylį išnešioti? Ar sunkiau susigrąžint formas, net jei po pirmo tarp mano dukryčių dviejų metų skirtumas. antrasis nėštumas buvo gal kiek sunkesnis, nors šiaip abu vaikelius išnešiojau gana lengvai, nepykino ir nepatyriau jokių kitų su nėštumu susijusių nemalonumų. tik gaila, kad laukdamasi antrosios mažylės nebegalėjau lankyti nėščiųjų mankštos ir baseino (laukdamasi pirmosiso tai dariau iki paskutinių dienų), nes stengiausi visą savo laiką skirti vyresnėlei. abu gimdymai buvo labai lengvi ir sklandūs (tiesa, abu kartus kirpo, nes mano merginos gimė nemažos - abi virš keturių kg). po antro gimdymo atsigavau daug greičiau - tiek fiziškai, tiek psichologiškai, o ir buvusią figūrą jau beveik susigrąžinau (antrajai dukružei keturi mėn.). tikrai džiaugiuosi, kad ilgai nelaukėme ir tarp mūsų mergyčių nedidelis amžiaus skirtumas.
tarp mano teletabiu yra 1.4men skirtumas.tiek pirma tiek antra nestuma viskas buvo labai gerai,tikrai nesunkus nestumai,tik gal antra kart truputi labiau nugara paskaudedavo paskutinem savaitem.gimdymai ir geri buvo,jokiu plysimu,jokiu komplikaciju su abiem.antra daug lengviau ir greiciau pagimdziau.o ir po antro gimdymo greitai atsigavau ir po menesio jau atrode,kad viskas taip ir turi buti,kad visada buvo du maziukai
Tarp mano mazuliuku 16 men skirtumas Su pirmu turejau cezari,antra pati pagimdziau
Man antras nestumas buvo nepalyginamai lengvesnis
Po pirmojo tie 36kg istirpo kazkur per 4men.o dabar priaugau maziau o atsikratyti oj kaip sunku
Nu man taip pasisekė - per du metus - du vaikai
Maniškių skirtumas 1m 6 men. Nėštumai man abu buvo sunkūs, bet gimdymai super lengvi
Mes su vyru tikriausiai ryšimės
Puccha, smagia tema uzvedei, bet... cia man keista girdeti apie tuos apvalumus, kuno formas ir pan. todel, kad kiekvienai is tiesu labai skirtingai.
mano abu nestumai buvo gana sudetingi, bet laksciau visur ir visada. jau budama su abiem panom namuose pripratau prie kasdienybes. bet sakau tik taip, kad kai sveiki vaikai, viskas tikrai kitaip, mum tenka daug praleist laiko ligoninese ir pan. man tikrai labai svarbi mano figura ir pan, bet... tiesiog tai nera pirmaujancioje vietoje. taigi... vaikai yra savrbiausia vertybe. ir svarbiausia tai - kai jos jau paaugusios, kad jos zaidzia ir laika leidzia kartu. tas vaiku juokas, zaidimai tikrai atperka visus sunkumus deluxe, labai keistai nuskambejo jusu zodziai. i pametinukus, kaip i koki kosmara ir didziausia katorga ziurinti. bet... juk kiekvienam zmogui yra paskirta tiek, kiek jis gali isnesti. galbut jus net nesusitvarkytumet su dviem. o kaip kitos ir 4 pagimdo sori,kad taip griestai, bet labai skaudu buvo isgirst tokius zodzius. QUOTE(Puccha @ 2008 04 05, 23:04) Mes su vyru tikriausiai ryšimės Sėkmės jums QUOTE(JulieTa @ 2008 04 06, 09:13) Puccha, smagia tema uzvedei, bet... cia man keista girdeti apie tuos apvalumus, kuno formas ir pan. todel, kad kiekvienai is tiesu labai skirtingai. mano abu nestumai buvo gana sudetingi, bet laksciau visur ir visada. jau budama su abiem panom namuose pripratau prie kasdienybes. bet sakau tik taip, kad kai sveiki vaikai, viskas tikrai kitaip, mum tenka daug praleist laiko ligoninese ir pan. man tikrai labai svarbi mano figura ir pan, bet... tiesiog tai nera pirmaujancioje vietoje. taigi... vaikai yra savrbiausia vertybe. ir svarbiausia tai - kai jos jau paaugusios, kad jos zaidzia ir laika leidzia kartu. tas vaiku juokas, zaidimai tikrai atperka visus sunkumus Iš tikrųjų man pačiai ta figūrytė nėra kaži kokia vertybė, bet mano darbas toks, kad reikia gerai atrodyti (dirbu trenere), kai mažiukui buvo 2 mėnesiai, kolegė paprašė pavaduot ją. Nuėjau, pravedžiau, tik po to viena moteris paklausė ar neturiu mažo QUOTE(uzniukas @ 2008 04 06, 09:37) Sėkmės jums Ačiū už palinkėjimą Manau, kad pirmi metai sunkūs bus, bet po to čia offtopic, bet ką su vežimėliu daryt? Mes planuojam taip, kad jei iki rugpjūčio nepastosiu, pristabdysim planavimą (bet tikiu pavyks
Tarp mano vaikų skirtumas 2 m. ir 5 mėn. Sunku nebuvo, tačiau su antruoju reikėjo pagulėti ligoninėje dėl gręsiančio. Gerai, kad nebuvo problemų su dukros priežiūra, o jeigu nebūtų buvę kam prižiūrėti būtų buvę be galo sunku. tėtis juk turi eiti į darbą...
QUOTE(Puccha @ 2008 04 02, 13:01) Ar daug sunkiau moteriai atsigaut, jei vaikučius pagimdo 1-2 metų skirtumu? Sunkiau antrą mažylį išnešioti? Ar sunkiau susigrąžint formas, net jei po pirmo Kai vaikai buvo mazesni - buvo nelengva. pirmas gimdymas buvo labai komplikuotas (tiksliau akusere nepastebejo likusios placentos ir pradurtos venos), o kti du nestumai ir gimdymai beveik idealus. kudikystes vargus jau pamirsau. Dabar vaikai paaugo, drauge prisigalvoja visokiausiu zaidimu, man beveik nereikia ju uzimti. Moka vienas kitu pasirupinti, supranta,kad reikia dalintis. Siek tiek problematiska i skirtingus burelius vedzioti ( vyresnioji buvo pradejusi lankyti sokius, bet fiziskai nepajegdavau jos vezioti, nes neturejau auto ir nebuvo su kuo mazesniu palikti. Dabar abi mergaites eina i muzikos mokykla.
Tai ir aš priklausau šiam pametinukų mamyčių būreliui
Kai sužinojau, kad laukiuosi, vyresniajam tebuvo vos 6 mėn. Iš pradžių puoliau į neviltį, bet paskui susitaikiau. Tik jei pirmąjį išnešiojau labai lengvai, tai su antruoju į pabaigą vos bepaeidavau Dabar mano vyrukams jau 5 ir 4 metukai Linkių visoms mamytėms, auginančioms pametinukus, Laaabai daug kantrybės ir stiprybės
Man dare abu cezario pjuvius, skirtumas tarp vaiku 1 metai 4 menesiai. Pirma karta priaugau 25 kg, antra 12 kg, ir su svoriu yra siek tiek problemu, gal konkreciau su pilvu, bet biski po biski svoris krenta.
Nors zinau atveji, kad pagimdziusi su cezariu dvynukus, moteriske sukudo po menesio laiko, lyg nebutu gimdziusi. Nors pries nestuma irgi nebuvo is stambiuju. Manau cia priklauso nuo kiekvienos organizmo.
nors antro dar nepagimdziau, bet ir as pasisakysiu
pirmas nestumas buvo lengvas, tik paskutine savaite sunkiau puskavau, o vat antras bet vistiek visi esam laimingi ir laukiam seimos pagausejimo
Sveikos,mamytės
Svajoju apie nedidelį skirtumą tarp vaikiukų,taip jau su vyru sutarėm, suplanavom,kad jau laikas antrajam QUOTE(Giedrita @ 2008 05 13, 12:35) Sveikos,mamytės Svajoju apie nedidelį skirtumą tarp vaikiukų,taip jau su vyru sutarėm, suplanavom,kad jau laikas antrajam sveikute del vejaraupiu galiu pasakyti pavyzdi (galbut tai lems tavo apsisprendima) mano drauge budama nescia gal 3-4 menesi apsirgo vejaraupiais. vajetau koks vaizdas buvo ir mano nuomone svarbiausia iki 12 nestumo sav nesusirgti, kol dar viskas formuojasi, o paskui jau kaip nors. sekmes QUOTE(Babaušiukas @ 2008 05 13, 14:24) Prašom prašom O jau tas SM tai kaip narkotikas narkotikas ir dar koks...prailginto veikimo tarp gimdymu 2 metai, atsigauti po pirmo gal ir spejau, o dabar baigiu nupusti, nes dantis baisiausiai supuliavo (taisytas pries 13 metu), istinau nerealiai net mazius neatpazino ryte
Kai gims trecias tarp vaiku bus 2m.skirtumas.Visi nestumai panasus,tik skirtumas pajutau ,kad kai nesiojau mergaites visiskai nepykino ir nezynojau kas tai,o dabar su berniuku visa nestuma pykina ziauriai.Del svorio irgi nekas,jau po antros mergytes tik ,tik pradejo kristi svoris kai suzynojau ,kad laukiuos.Dabar jau nezynau kada sublogsiu
QUOTE(gagrate @ 2008 05 13, 19:36) Kai gims trecias tarp vaiku bus 2m.skirtumas.Visi nestumai panasus,tik skirtumas pajutau ,kad kai nesiojau mergaites visiskai nepykino ir nezynojau kas tai,o dabar su berniuku visa nestuma pykina ziauriai.Del svorio irgi nekas,jau po antros mergytes tik ,tik pradejo kristi svoris kai suzynojau ,kad laukiuos.Dabar jau nezynau kada sublogsiu o man su pirmu nei pykino nei ka - praktiskai jokiu problemu neturejau o del svorio isvis patyliu... QUOTE(Aryvle @ 2008 05 13, 22:12) o man su pirmu nei pykino nei ka - praktiskai jokiu problemu neturejau o del svorio isvis patyliu... Padidejes rugstingumas mane irgi baigia pribaikti.Sunku pasakyti nuo ko cia priklauso savijauta,aisku viena ,kad tikrai ne nuo vaiko lyties
Nu va, jei viskas bus gerai pas mane buvo du gimdymai vienas po kito
Tarp mano dukryciu 1,5 metu skirtumas, bet pirmas nestumas buvo daug sunkesnis uz antra. Ypac pirmi menesiai... Pastoviai guledavau lovoj susirietusi nuo baisiu skausmu, kurie gydytoju teigimu buvo nes gimda auga
Del svorio - po pirmo nestumo sugrizau i priesnestumini svori labai greitai. Po antros dukrytes gimimo velgi sugrizau i priesgimdyvino svori, bet pilvas taip ir liko toks nemazas... Bet kai sumazinau maitinimu MP skaiciu sugebejau numesti papildomai daugiau nei 10kg nieko ypatingo nedarydama Organizmui tai nelengva jauciu - plaukai labai slinko, pervargus pastoviai... QUOTE(gagrate @ 2008 05 13, 21:15) Padidejes rugstingumas mane irgi baigia pribaikti.Sunku pasakyti nuo ko cia priklauso savijauta,aisku viena ,kad tikrai ne nuo vaiko lyties Vaikiukas spaudžia skrandį ir rūgštys kyla viršun.Kuo didesnis vaiikas-tuo daugiau spaudžia.Dar priklauso,kokiame aukštyje gimda.Moterims ,turinčioms ilgą liemenį-geriau,nepasiekia skrandžio gimda. Su pirmu vaiku-jokių bėdų,nes priaugau tik 6 kg. O su antru nėštumu(11 kg.) vos neišprotėjau nuo rūgščių,niekas nepadėjo,jokie vaistai ,tik geriamoji soda.Visą šaukštelį į burną ir vandens.. Sėkmės nėštukėms ! Yra tokie rusiški žodžiai: "Ja beremenna.. QUOTE(Sommer @ 2008 06 08, 19:33) Su pirmu vaiku-jokių bėdų,nes priaugau tik 6 kg. O su antru nėštumu(11 kg.) vos neišprotėjau nuo rūgščių, Nemanau kad nuo priaugto svorio priklauso. As per abu nestumus priaugau po 14kg, bet jei pirma karta labai rugstys kankino, antra nestuma is vis tokios problemos neturejau. Dabar irgi jau turiu apie +10 bet kol kas nieko QUOTE(Treja @ 2008 06 08, 20:30) Aš tai priešingai, kaifuoju, kad turiu pametinukes As irgi QUOTE(Puccha @ 2008 06 08, 22:22) vija23, aš labiausiai ir bijau, kad neatrodyčiau daug blogiau (moteriška tuštybė Tai kaip atrodysi ir nuo taves priklauso
gyvenu tarp 3 vyru.tarp mano suneliu skritumas yra 3metai 4men,pradzioje kai mazutis buvo kudikelis tai vargo nebuvo miegojo jis man iki kokiu 3men ir ramus buvo,kol nepradejo varginti dantukai
dabar man sunkus laikotarpis nes nespeju visko padaryt,o ka kalbet apie save tai isvsi esu pamirsus o toms mamytems reiktu paminkla pastatyti sekmes
Viskas super
sveikute pametinuku mamytes.
na uz kokios svaiteles ir as prisijungsiu prie jusu. ant dienu turiu gimdyti antra dukryte nors pirmajai dar tik 11men! mano dukrytes bus tikros pametinukes! del nestumo tai man buvo beveik toks pat antras kaip ir pirmas pykino ir t.t bet kadangi organizmas dar nebuvo normalei atsigaves (pastojau kaip pirmajai buvo 3men) tai islindo labai daug ligu ir seip sveikata suslubavo ziaurei. teko 30 nestumo sav tureti kauno klinikose operacija su pilna narkoze tai su antraja labai daug iskentem! bet is esmes tai labai dziaugiuosi ir laukiu antrosios dukrytes. as jau isivaizduoju kaip joms bus smagu augti dviese. aisku laikia labai daug vargu bet manau jie atsipirks su kaupu! kazkas cia gerai pasake kad zmogui duoda tiek kiek jis gali pakleti, tai matyt as esu is tu kur daug pakelia! sekmes visoms auginti savo atzaleles!
Na,maniškei beveik 6 mėnesiukai.Su vyru intensyviai dirbam pametinukų klausimu
Labiausiai mane baugina pati pradžia gimus antrąjam.O jeigu silpnai jauties po gimdymo,tai kaip sužiūrėt abu QUOTE(Leonora_ @ 2009 04 07, 18:04) nagi pasakok, kaip susitvarkai su maziais dviem... ka darai kai verkia abu? ar nebuvo dar taip? didysis nepavydi? as irgi noreciau bet kazkaip baisu, labai jau tas pirmas menuo sunkus tai ka daryt su dviem vaikais kai pati be miego Sunkiau būna ryte, kai abudu vienu metu keliasi, o taip tai
norejau mamyciu paklausti, o kaip jums sekesi paciom fiziskai atsigauti po dvieju gimdymu?
juk nera kada guleti koju susikelusi du vaikiukai laukia kol jais pasirupinsi. ar randat laiko sau?nors truputi QUOTE(Donisggg @ 2009 05 12, 22:01) norejau mamyciu paklausti, o kaip jums sekesi paciom fiziskai atsigauti po dvieju gimdymu? juk nera kada guleti koju susikelusi du vaikiukai laukia kol jais pasirupinsi. ar randat laiko sau?nors truputi fiziškai ir pats gimdymas ir pogimdyminis laikotarpis man antrąsyk daug lengvesni ir trumpesni. Ir laiko sau atsiranda, štai sėdžiu visa valanda prie kompo, mažiai miega, aš ilsiuosi, nors kai pirmas tokio amžiaus(3sav) buvo, apie poilsį tik pasvajot galėjau. Kol laukiausi antrojo, tikrai baiminausi, ar užteks jėgų ir laiko viską susitvarkyt, bet kol kas galiu sakyt, jog su dviem lengviau nei su vienu. Sėkmės ir Tau, tikėkis, kad bus viskas QUOTE(Donisggg @ 2009 05 12, 21:01) norejau mamyciu paklausti, o kaip jums sekesi paciom fiziskai atsigauti po dvieju gimdymu? Tikejausi, kad bus sunkiau nei yra (3x pfu). Tvarkantis su dviem, pradeda atrodyti, kad su vienu nera ka veikt. Svarbiausia, kad nesirgtu. Antras nestumas toks pat sklandus kaip ir pirmasis. Plaukai, "ragai", nagai, dantys vietoj.
Laba,
Viena mamyte pasake, -"auginti pametinukus yra daug sunkiau, negu dvynukus". Manau, kad yra sunku, nes musu antras vaikelis iki 3 men. buvo labai neramus, galvojau, kad "stogas man nuvaziuos". Dabar galiu pasakyti, auginti viena vaika nera kas veikti Jeigu pades artimieji auginti pametinukus, tada galit drasiai gimdyti. Be pagalbos bus labai sunku, jeigu antras vaikas bus neramus. Sekmes pametinuku mamytems QUOTE(Miolanda @ 2010 01 11, 19:11) Sakykit, mamytes, kurioms buvo daromas Cezaris, po kurio laiko susilauket antrojo vaikiuko? Nes vieni gydytojai sako, kad reikia palaukti du metus, kiti sako, tad kada nori, tada pastok. O kaip buvo Jums ir kaip gimdete antraji po pirmo Cezario? po CP po pusmecio (niu taip jau isejo) lankiausi pas gine, tai nors ir paskaite israsa ligonines apie mano kraupuji gimdyma ragino antra planuoti O siaip del to laikotarpio tai mano gine pasake taip, kad tiek, kiek randas sugijo per pusmeti jis ir po keliu metu bus tiek pat sugijes. ti vat QUOTE(VaiPė @ 2009 05 09, 22:15) Na,maniškei beveik 6 mėnesiukai.Su vyru intensyviai dirbam pametinukų klausimu Labiausiai mane baugina pati pradžia gimus antrąjam.O jeigu silpnai jauties po gimdymo,tai kaip sužiūrėt abu tarp mano vaikiuku skirtumas yra 1m.3men.tai galiu pasakyti labai padeda vyro pagalba pirmaji menesiuka mes kolkas susiskirsteme kad vyras ziuri vyresnele ir mazaja o as, suneli...kadangi maitinant kitaip ir negaleciau skirti pakankamai laiko visiem...o paskui labai tikiuosi kad viskas atsistos i savo vezes...svarbiausia vaiaki labai patenkinti ir dziaugesi naujuoju broliuku Papildyta: siuo atveju vyro paimtos atostogos menesiui laaabai reikalingos
Turiu tris vaikus, viena 6 metu ir du pametinukus, tarp kuriu 16 men skirtumas. Paskutinis nestumas buvo pats sunkiausias, vos gyva buvau, nors pries tai buvo abu gana paprasti.
Nesu matyt ta labai pasisventusi mama, bet man auginti pametinukus yra labai sunku, skaciuoju valandas, kada vyras gris is darbo ir paims mazaji nuo ranku. Be to i nevilti varo nekrintantis svoris, nors ir veiklos turiu ir valgyt nevisada iseina, bet kaip svoris nekrinta taip nekrinta, jau nekalbant apie pilva.
Man labai idomu paklausti tu, kurios turi pametinukus - ar jums pacioms nekilo jokiu sveikatos problemu? Nes musu pediatre patare, kad planuojant antra vaikeli geriau padaryti bent puses metu nemaitinimo tarpeli, kad organizmas atsigautu ir tada planuoti antra mazyli.
QUOTE(chiaushkute @ 2010 02 26, 16:48) Man labai idomu paklausti tu, kurios turi pametinukus - ar jums pacioms nekilo jokiu sveikatos problemu? Nes musu pediatre patare, kad planuojant antra vaikeli geriau padaryti bent puses metu nemaitinimo tarpeli, kad organizmas atsigautu ir tada planuoti antra mazyli. man tik su dantim problemu buvo QUOTE(chiaushkute @ 2010 02 26, 16:48) Man labai idomu paklausti tu, kurios turi pametinukus - ar jums pacioms nekilo jokiu sveikatos problemu? Nes musu pediatre patare, kad planuojant antra vaikeli geriau padaryti bent puses metu nemaitinimo tarpeli, kad organizmas atsigautu ir tada planuoti antra mazyli. Šiaip patarimas logiškas. Man po tų dviejų nėštumų iš eilės ir maitinimų ŽIAURIAI išslinko plaukai (jei čia galima priskirti sveikatos problemoms). Kuokštais. O plaukai tai ilgi buvo, stori, O daugiau didžiausia mano sveikatos problemas su antruoju nėštumu - paskutiniais nėštumo mėnesiais pradėjęs slankiotis nugaros slankstelis, dėl kurio kęsdavau fantastinius skausmus iki visiško negalėjimo paeiti. Net laukdama gimdymo labiausiai bijojau ne gimdymo skausmų, o to, kad šitiek prisikankinusi, nebepagimdysiu...Tie skausmai (nepaisant to, kad stebukladarys gydytojas tą slankstelį reguliariai įstatydavo į vietą) mane lydėjo (nors nebe tokie stiprūs) dar kokius 6 mėn. po gimdymo, ir va tik dabar nedrąsiai pradedu sau pripažinti, kad praėjo. O dėl leliukų...aš asmeniškai sukuosi visiškai viena pati, vyro ištisai nėra namie, daugiau padėti irgi nėra kam - tik kartais išvažiuoju "atostogų" pas mamą. Būna ir tikrai sunkių dienų, būna - prarandu ir kantrybę ir visas jėgas, bet visa tai praeina pamiegojus. KArtais pagraužiu save, kad dabar nei vienam, nei kitam neskiriu pakankamai dėmesio o tik blaškausi nuo vieno prie kito, bet, žiūrint kaip didžioji sesė bežaisdama REIKALAUJA kad šalia "voliotųsi" brolis, ir dar kažką ten jam aiškina... O dėl kilogramų: tiek nuo pirmo, tiek nuo antojo nėštumo man liko po kokis 5 kg, iš viso 10...nelabai jie man juda iš vietos, bet aš kol kas dar nepergyvenu. Susitvarkys, kai turėsiu daugiau miego, ir rasiu laiko sportui.
Na ką aš galiu pasakyti,man tai viskas super
Kas liečia vaikučius,tai tikrai sunku.Bet kai vyras šalia,jokių problemų nėra Jau ir trečio noriu
Turiu ir aš pametinukus, skirtumas 16 mėn. Abu po CP. Nėštumai problemų nekėlė jokių
Plaukai slinko stipriai. QUOTE(chiaushkute @ 2010 02 26, 16:48) Man labai idomu paklausti tu, kurios turi pametinukus - ar jums pacioms nekilo jokiu sveikatos problemu? Nes musu pediatre patare, kad planuojant antra vaikeli geriau padaryti bent puses metu nemaitinimo tarpeli, kad organizmas atsigautu ir tada planuoti antra mazyli. taip bet kuriuo atveju poilsis gerai butu bet kai iseina kitaip tai net nesusimastai...man si nestuma irgi prasidejo problemos su dantim..visa nestuma pravaiksciojau pas dantiste ir tai ne viska pabaige...o pirmus nestumus jokiu bedu neturejau del to
O as labai norejau paklausti ar kuri i ligonine buvo atvykusi su daug cm atsidariuse gimda ir be skausmu?
QUOTE(chiaushkute @ 2010 02 26, 14:48) Man labai idomu paklausti tu, kurios turi pametinukus - ar jums pacioms nekilo jokiu sveikatos problemu? Nes musu pediatre patare, kad planuojant antra vaikeli geriau padaryti bent puses metu nemaitinimo tarpeli, kad organizmas atsigautu ir tada planuoti antra mazyli. as turiu su pusantru metu skirtumu, antaras vaikas man pakeite viska ir sveikatos po jo padaugejo. po pirmo buvau kaip nesava, nieko nenorejau, tik verkdavau, svoris, krutys, bemiegios naktys ir t.t., o antras vaikas viska apverte, tapo daug sunkiau, bet atsirado jegu, nors miego noriu ziauriai ir bet kada galiu atsigulti ir uzmigti, bet mano dukryte viska pakeite, poziuri i gyvenima. dingo dipresija, nenoras nieko daryti, atsirado nenormaliai daug jegu, galiu arti nuo ryto iki vakaro, nuejau i sporat ir t.t. su sveikata problemu buvo maziau po antro gimdymo, nes buvau jau su patirtimi ir per nestuma nepridariau tokiu klaidu kaip su pirmu. bent jau man taip buvo! antras buvo netyciukas, neplanavom... bet labai dziauguosi, kad turiu savo dukryte, neisivaizduoju kitokio gyvenimo...su vienu vaiku. tikriausiai taip turejo buti, kad dingtu mano neigiamos emocijos, dipresijos ir problemos po pirmo gimdymo.
Kol mažoji miega, noriu prisijungti prie pokalbių
P.s - čia daug kuri apie plaukus rašėte, kad išsmuko.Nu o man juokingai šį nėštumą gavosi.Plaukai ir nagai augo ir stiprėjo tiesiog dienom - per kelis mėnesius plaukai didžiausiu sprindžiu paaugo, o nagai ilgi, balti, lyg priauginti būtų
As ir pametinukus auginu ir del to tik dziaugiuosi. Tarp maniskiu 1.2 m skirtumas. Jau jie pradeda zaist kartu, uzsiima viens kitu...
Nestumai praejo gan lengvai abu, tik pilvas kietejo tiek per pirma, tiek per antra nestuma. Gimdymai ir nesudetingi buvo, antras labai greit. Tik po antro gimdymo siek tiek nugara paskaudeno koki pusmeti ir tiek... Sekmes visoms planuojancioms pametinukus! |