QUOTE(Nelsse @ 2010 04 09, 17:25)
O as labai norejau paklausti ar kuri i ligonine buvo atvykusi su daug cm atsidariuse gimda ir be skausmu?
na, ten visa tokia istorija gavosi...
mes ir laukiamės antrojo. pirmajam dar tik metukai
QUOTE(Nelsse @ 2010 04 09, 17:25) O as labai norejau paklausti ar kuri i ligonine buvo atvykusi su daug cm atsidariuse gimda ir be skausmu? na, ten visa tokia istorija gavosi... mes ir laukiamės antrojo. pirmajam dar tik metukai
Labai zaviuosi pametinuku mamomis. Man iskilo toks klausimas, kai laukiates antro vaiko, as nesiojate pirmaja daznai, ar vezima pacios nesates ir pan. Nes nesciai juk negalima sunkiai tampyti, o pastociau sunkiau isivaizduoju kaip reiketu su vaiku i lauka eiti, juk jis sveria jau nemazai. Nescia budama stengiausi sunkiai nieko nekelti.
Kaip jus sprendziate sias problemas? Butu idomu suzinoti. QUOTE(M.Rasele @ 2010 04 30, 23:06) Labai zaviuosi pametinuku mamomis. Man iskilo toks klausimas, kai laukiates antro vaiko, as nesiojate pirmaja daznai, ar vezima pacios nesates ir pan. Nes nesciai juk negalima sunkiai tampyti, o pastociau sunkiau isivaizduoju kaip reiketu su vaiku i lauka eiti, juk jis sveria jau nemazai. Nescia budama stengiausi sunkiai nieko nekelti. Kaip jus sprendziate sias problemas? Butu idomu suzinoti. oi ir vaikiuka nesiojau ir vezima kilojau QUOTE(M.Rasele @ 2010 04 30, 23:06) Labai zaviuosi pametinuku mamomis. Man iskilo toks klausimas, kai laukiates antro vaiko, as nesiojate pirmaja daznai, ar vezima pacios nesates ir pan. Nes nesciai juk negalima sunkiai tampyti, o pastociau sunkiau isivaizduoju kaip reiketu su vaiku i lauka eiti, juk jis sveria jau nemazai. Nescia budama stengiausi sunkiai nieko nekelti. Kaip jus sprendziate sias problemas? Butu idomu suzinoti. Tarp mano vaikuciu metai penki menesiai skirtumas. Kai laukiausi antrojo, kuo labiau visi gasdino, kad neimciau ant ranku dukrytes tuo labiau norejosi ja nesioti buvo kazkoks jegu antpludis, norejosi kuo daugiau isskirtinio demesio ir svelnumo maziukei suteikti, lyg avansu kompensacija uz tai, kad veliau jau reikes jai buti didele ir moketi dalintis mamos demesi buvo vasara tai maze po pazastim, triratuka i kita ranka ir pirmyn i lauka tiesa kaimynai labai daznai pasisiulydavo padeti Jei kas klausia ar ne sunku auginti pametinukus, visada rekomenduoju tai isbandyti manau vaikams tai yra nuostabu, o ir mums labai patinka stebeti ju bendravima, draugystes ir pasipesimus, konkurencija del vietos ant mamos keliu ir pan
man antras nestumas daug lengvesnis, tarp mazyliu 18 men skirtumas, nestumo metu viska dariau pati kilnojau tampiausi, kaip cia mazytes nenesiosi ji juk pati dar kudikis zuzinojau kad laukiosi kai pirmajai 8.5 men buvo. o ir gimdymas greiciau ir sklandziau praejo
Ir as su pametinukais. Skirtumas 1.7m, abu sunus. Kai suzinojau kad laukiuos antro maniau galas, po pirmo nebuvau atsipeikejus o cia antras
O del formu pirma nestuma nieko nepriaugau, antra pora gal tikrai nedaugiau, bet va po pacio gimdymo kazkur 7 pridejau, kuriu iki siol neatsikratau QUOTE(M.Rasele @ 2010 04 30, 23:06) Labai zaviuosi pametinuku mamomis. Man iskilo toks klausimas, kai laukiates antro vaiko, as nesiojate pirmaja daznai, ar vezima pacios nesates ir pan. Nes nesciai juk negalima sunkiai tampyti, o pastociau sunkiau isivaizduoju kaip reiketu su vaiku i lauka eiti, juk jis sveria jau nemazai. Nescia budama stengiausi sunkiai nieko nekelti. Kaip jus sprendziate sias problemas? Butu idomu suzinoti. Siek tiek tekdavo pakilnoti, daug stengdavausi nenesti. Bet ir nestumai nebuvo problematiski. Gimdymai - pirmas cezaris, antras - naturaliai. Pirmaja dukra maitinau metus, po to is karto pastojau, dabar antrajai 9 menesiai, kol kas dar maitinu, bet jauciu, kaip imunitetas nusilpo. Viena liga po kitos.. Nezinau, ar galima sumesti kalte ant vienas po kito nestumu, ar kitos priezastys tai leme. Siaip dziaugiuosi, kad vaikai pametinukai (skirtumas 1metai 9 men.).
O, radau seną savo temą
Mano jaunėliui dabar 1m. 5mėn, vyrėsnėliui 2m.11mėn ir ką, atrodo atsigavau
Aš irgi su pametinukų patirtimi
Aišku dabar jau žymiai lengviau - du vaikučiai panašaus amžiaus turi daug ir pliusų. O praėjus nemažai metų apsisprendėm ir dėl trečio vaikiuko QUOTE(Jurqita @ 2010 07 02, 11:25) kaip as jus suprantu QUOTE(sunray @ 2010 07 02, 17:23) kaip as jus suprantu sunray
Nu žinokit,vadinas aš nenormali,kai čia paskaitau,kaip jums sunku
Nu nėr jau taip baisu,kaip dauguma "piešia".Aišku,visada būna sunkių akimirkų,bet jos praeina ir aš jų visiškai neprisimenu,nes neturiu laiko kada galvoti QUOTE(Megaera @ 2010 07 03, 21:08) Nu žinokit,vadinas aš nenormali,kai čia paskaitau,kaip jums sunku Nu nėr jau taip baisu,kaip dauguma "piešia".Aišku,visada būna sunkių akimirkų,bet jos praeina ir aš jų visiškai neprisimenu,nes neturiu laiko kada galvoti Niu tai džiaugiuosi už Jus ir stiprybės Kiekvienos situacija individuali - gal vaikučiai ramesni, sąlygos kitokios, yra kas padeda, o yra ir uh kokių pajėgių mamų. Stiprybės ir kantrybės QUOTE(Jurqita @ 2010 07 07, 17:08) Niu tai džiaugiuosi už Jus ir stiprybės Kiekvienos situacija individuali - gal vaikučiai ramesni, sąlygos kitokios, yra kas padeda, o yra ir uh kokių pajėgių mamų. Stiprybės ir kantrybės Nu žinokit mes irgi dar bute gyvenam.8 aukšte. Ne kartą yra tekę temti į viršų abu vaikus ir vežimą,kuomet liftas neveikė.Čia tai baisu Aišku,būna dienų lyg tyčia,atrodo,kad žemė iš po kojų slysta.Bet preina ta diena ir vėl viskas ryškesnėm spalvom nušvinta. Pradedi tada vertint pagalbą ir paramą iš šalies. Dėl hiperaktyvumo,tai sakyčiau beveik visi vaikai būna aktyvus. Ir ramu namie tik tada,kai jie miega. Realiai,tai džiaugiuos,kad nesu pedantė.Labai jau kruopščiai namų nevalau.O jei koks daiktas mėtos,peržengiu kartais ir tiek Kuomet būna labai sunku,prisimenu vis tokį įvyki. Kuomet grįžau su mažąja iš ligoninės po gimdymo,susirgom visa šeimyna noro virusu.Aš su angelais jau šnekėjau.Didžioji vėmė be proto,vyras irgi paslikas gulėjo.Kvietėm greitąsias,lakstėm po ligonines dėl vyresnėlės.Paskui sėdėjom visą naktį ir vyresnę kas dvi minutes po du šaukščiukus girdėm vandeniu.Aš tada su beveik 40 temperatūra buvau. Va čia tai buvo "cementofkė" žiauri.Ir kuomet būna sunku,prisimenu šią pradžią ir tikrai lengviau pasidaro,nes pagalvoji,kad būna dar blogiau
Skirtumas tarp berniuku- nepilni 1,2 m... Pastojau, kai pirmas buvo 5men., abu gimdymai visiskai naturalus
Figura liko tikrai nebloga, jokiu striju, viskas gizo i savo vietas... Bet jau sveikatos prasme nusilpau nerealiai, svaigimai, silpnumas, abudu speigia- pirmi metai buvo, svelniai tarius, sudetingi Po metu pradejo gyvenimas svieseti, nesu as is tu, kurie verkia, bet pakartot, kaip sake viena mamyte- tikrai nenoreciau! Dabar liux- draugai, zaidzia kartu, uzsiima vienas kitu, zaidimu sugalvoja Sekmes visosms pametinuku mamytems, ir busimosm ypac- nebijokit, labai tas laikas greit bega, o ir bemieges naktis bei kruvis greit pasimirsta. Dziausmas, matyt vaikus sali, viska atperka
Tarp mano vaikiukų metai skirtumas, nėštumai vienodi, gimdymas ir vienodai, antras dar greitesnis nei pirmas... bet būsena dabar mano emocinė yra blogesnė nei po pirmo gimdymo, nes matyt dar nepailsėjusi nuo pirmojo vaiko, o čia dar didesnis rūpestėlis, tai man emociškai labai sunku yra...
InesaP, tai pas Jus dukryte ka tik gime, tai aisku dabar bus sunku, man irgi taip buvo, is ryto nezinojau su kuri pirma vaika pradet uzsiimt
Tarp mano vaiku skirtumas vos 1,2 met. Vyresnis is pametinuku jau pradejo pats valgyt ir pampersu jam jau nebereikia, jau pradejo zaist su broliuku, jau bando man padet ir zaisliuka paduos ir ciulptuka ech... manes irgi laukia sunki dalia... ana savaite suzinojau jog laukiuosi.. bijau, nes neplanuota, netiketa... maziukui dar tik 6 menesiai su trupuciu. bet gandrai mums dosnus - vel pavasari vaikeli atnese
Man irgi dabar faina. Jie taip gražiai žaidžia (aišku ir pasimuša, bet dviese
O ar norėčiau pakartoti... negaliu atsakyti į šį klausimą. Labai norėčiau kada nors dukrytės, o dukrytei reikėtų sesės, taigi, neatmetu minties, kad gali būti jog vėl turėsiu kada nors pametinukus.
As pastojau kai pirmajam buvo 8 men... Tikrai nesijauciau blogiau - nestumas buvo be jokiu komplikaciju, nors vyresneli laiptais nesiojau, maisus is parduotuves tampiojau - o ka darysi, gi mama esi, reikia rupintis vaiku ir namais
tarp vaiku 1m ir 2men skirtumas. vyresniajam 1.5m, mazei 4men. gerai kad gyvenam sodyboj, vienkiemyje, tai iseinu su abiem i lauka kad ir viena (tik kad dabar orai klaikiai karsti tai retai tenka- karstis nukrenta tada puola uodai, akliai ir t.t.). kolkas tikrai nelengva, bet gerai kad mazoji ramesne nei sunelis buvo tokio amziaus. sunku,kad vyras nesuvokia kaip as "nesusitvarkau", juk visos uzaugina vaikus ir nesiskundzia. viska susitvarkau,tik kartais tikrai daug nervu kainuoja, o kitos gi neina ir nesiskundziia visiems kaip buvo sunku, nes juk viskas greitai pasimirsta. laukiu kada gi cia palengves ta buotis man
Papildyta: dar pridesiu kad mama kitam mieste gyvena, uosviene tik daug kalba kad pades, atvaziavusi bega aplinka tvarkyt, kas man visai neaktualu, ka pati noreciau pasidaryt kol ji su vaikaios pabutu. bet cia kaip viena mamyte rase musu ambicija yra
na jungiuos ir as
gimdyt ant nosies, pirmagimei vakar 15 menesiu suejo as ko labiausiai bijau, tai ka darysiu kai abi princeses verks vienu metu. pirmagime ''pagerinta'' baisiai sunkiai valgo ir miega, tiesiog kosmariskai nevalgo ir nemiega. galvoju gal lele kokia pirkt jai verkiancia, na kad ji turetu savo leliuka, kai as privalesiu su naujagime uzsiimt..? baisiai nerimauju, kaip bus, juk ji dar pati toooks leliukas yra, o tures jau but didesne sese.. ech. na nestumas pirmas buvo klaikus, antras pakenciamas, de gimdymo dar nzn, pirmas cp, sita bandysim stumti su pirmu priaugau tona, dabar tik puse tonos/... visoms skirtingai. QUOTE(Bluebell @ 2010 07 22, 15:06) galvoju gal lele kokia pirkt jai verkiancia, na kad ji turetu savo leliuka, kai as privalesiu su naujagime uzsiimt..? Mums lele nepasitvirtino ir pirmom savaitem maitinimas buvo vienas is didesniu isbandymu, nes "didzioji" baisiai pavydejo, vis lipdavo i lova ir noredavo maziuka patraukti arba noredavo prigulti salia, kas greit baigdavosi ranku, koju traukymu, reikedavo tik ziureti, kad netyciom kur nestukteltu QUOTE(sunray @ 2010 07 22, 15:41) Mums lele nepasitvirtino ir pirmom savaitem maitinimas buvo vienas is didesniu isbandymu, nes "didzioji" baisiai pavydejo, vis lipdavo i lova ir noredavo maziuka patraukti arba noredavo prigulti salia, kas greit baigdavosi ranku, koju traukymu, reikedavo tik ziureti, kad netyciom kur nestukteltu va va, taip ir mum buvo - sunelis vis guldavo taip kad mazyle vidury likdavo ir vis stengdavos per ja prie manes uzsiropsti... sunku, paskui jau bus geriau, kai visi priprasite Bluebell , pasipasakok po gimdymo savijauta. Mano abu CP gavosi, o skirtumas toks pats kaip tavo tarp vaiku.Idomu kaip tau baigsis tau greit pastojus su CP |