Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Du gimdymai vienas po kito
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Po gimdymo
Pages: 1, 2, 3
Horo
Ar daug sunkiau moteriai atsigaut, jei vaikučius pagimdo 1-2 metų skirtumu? Sunkiau antrą mažylį išnešioti? Ar sunkiau susigrąžint formas, net jei po pirmo nestuke.gif nieko neliko? Galbūt dažniau pasitaiko kokių nors problemų? Būčiau labi dėkinga, jei pasidalintumėte patirtim 4u.gif
deluxe
Na as tokios patirties neturiu ir tikiuosi neturesiu. Turiu giminaite,kuri patyre si 'malonuma". Kai laukesi teko jai ir ligonineje paguleti, buvo visokiu problemeliu del nestumo. Pasiziuriu as i ja su dviem maziukais vaikais ir is karto fantazija atsoka. Man sus vienu sunku, o jai is viso patyliu. Kaip ji dar gyva.....?

O del kilogramu tai manau cia individualu, bet jos konkreciu atveju tiek po pirmo ,tiek po antro gimdymo kg niekur nedingo. Va taip...!
mikis
QUOTE(Puccha @ 2008 04 02, 12:01)
Ar daug sunkiau moteriai atsigaut, jei vaikučius pagimdo 1-2 metų skirtumu? Sunkiau antrą mažylį išnešioti? Ar sunkiau susigrąžint formas, net jei po pirmo nestuke.gif nieko neliko? Galbūt dažniau pasitaiko kokių nors problemų? Būčiau labi dėkinga, jei pasidalintumėte patirtim  4u.gif
*

tarp mano dukryčių dviejų metų skirtumas. antrasis nėštumas buvo gal kiek sunkesnis, nors šiaip abu vaikelius išnešiojau gana lengvai, nepykino ir nepatyriau jokių kitų su nėštumu susijusių nemalonumų. tik gaila, kad laukdamasi antrosios mažylės nebegalėjau lankyti nėščiųjų mankštos ir baseino (laukdamasi pirmosiso tai dariau iki paskutinių dienų), nes stengiausi visą savo laiką skirti vyresnėlei. abu gimdymai buvo labai lengvi ir sklandūs (tiesa, abu kartus kirpo, nes mano merginos gimė nemažos - abi virš keturių kg). po antro gimdymo atsigavau daug greičiau - tiek fiziškai, tiek psichologiškai, o ir buvusią figūrą jau beveik susigrąžinau (antrajai dukružei keturi mėn.). tikrai džiaugiuosi, kad ilgai nelaukėme ir tarp mūsų mergyčių nedidelis amžiaus skirtumas.
acura_maniake
tarp mano teletabiu yra 1.4men skirtumas.tiek pirma tiek antra nestuma viskas buvo labai gerai,tikrai nesunkus nestumai,tik gal antra kart truputi labiau nugara paskaudedavo paskutinem savaitem.gimdymai ir geri buvo,jokiu plysimu,jokiu komplikaciju su abiem.antra daug lengviau ir greiciau pagimdziau.o ir po antro gimdymo greitai atsigavau ir po menesio jau atrode,kad viskas taip ir turi buti,kad visada buvo du maziukai thumbup.gif .dabar tarp antro gimdymo ir trecio bus 1m11men thumbup.gif
mammka
QUOTE(acura_maniake @ 2008 04 02, 12:28)
tarp mano teletabiu yra 1.4men skirtumas.tiek pirma tiek antra nestuma viskas buvo labai gerai,tikrai nesunkus nestumai,tik gal antra kart truputi labiau nugara paskaudedavo paskutinem savaitem.gimdymai ir geri buvo,jokiu plysimu,jokiu komplikaciju su abiem.antra daug lengviau ir greiciau pagimdziau.o ir po antro gimdymo greitai atsigavau ir po menesio jau atrode,kad viskas taip ir turi buti,kad visada buvo du maziukai thumbup.gif .dabar tarp antro gimdymo ir trecio bus 1m11men thumbup.gif
*

Mamytei norėjau pasakyt,kad šaunuolė esi 4u.gif .Žinau kaip yra sunku augint tris pametinukus 4u.gif .Sėkmės 4u.gif
Anna-Mariab
4u.gif

Tarp mano mazuliuku 16 men skirtumas bigsmile.gif
Su pirmu turejau cezari,antra pati pagimdziau biggrin.gif Antras nestumas buvo daug lengvesnis, ir gimdziau nesunkiai...tiek po cezario,tiek po gimdymo,pati savo lelius (ta pacia diena)keliau is lovytes ir maitinau.vienu zodziu atsigavau labai greitai.Tiesa su pirmu priaugau 30 kg,su antru 17 kg. doh.gif
Perlute
Man antras nestumas buvo nepalyginamai lengvesnis thumbup.gif o del formu ir svorio tai doh.gif
Po pirmojo tie 36kg istirpo kazkur per 4men.o dabar priaugau maziau o atsikratyti oj kaip sunku doh.gif verysad.gif atrodo ir daugiau rupesciu lakstymo svoris pats kristi turetu bet deja taip nera man verysad.gif man tokia kancia spintoj nestukiniai kaip maisai lotuliukas.gif o i pries nestukinius ilendu bet niekas neuzsisega ir iskart baranka pasimato blush2.gif verysad.gif
megee
aš tai nenorėčiau kad mano vaikai gimtų vienas po kito, tarp mano vaikų bus 6 metai skirtumas, tai man atrodo pats tas
uzniukas
Nu man taip pasisekė - per du metus - du vaikai thumbup.gif
Maniškių skirtumas 1m 6 men. Nėštumai man abu buvo sunkūs, bet gimdymai super lengvi thumbup.gif kilogramai nukrito visi nereikalingi, ir aplamai jokių problemų nekilo , nei su sveikata nei su grožiu nail.gif o dabar thumbup.gif broliai randa bendrą kalbą, gražu žiūrėt wub.gif
Horo
Mes su vyru tikriausiai ryšimės biggrin.gif Kai laukiausi mažiuko, labai lengvas tas mano nėštumas buvo. Jaučiausi puikiai, pykino nestipriai, priaugau 11 kg, visus greit numečiau thumbup.gif Vienintelė problema, kuri kamavo, tai gaktikaulio maudimas ir atsirado strijų ant užpakaliuko, bet dabar nesimato beveik rolleyes.gif Pas mus šeimoje tokia situacija, kad arba dabar, arba po kokios dešimt metų doh.gif Neseniai sužinojau, kad visos moterys mano šeimoje turi problemų dėl miomų, o tai paveldima verysad.gif
JulieTa
Puccha, smagia tema uzvedei, bet... cia man keista girdeti apie tuos apvalumus, kuno formas ir pan. todel, kad kiekvienai is tiesu labai skirtingai.
mano abu nestumai buvo gana sudetingi, bet laksciau visur ir visada. jau budama su abiem panom namuose pripratau prie kasdienybes. bet sakau tik taip, kad kai sveiki vaikai, viskas tikrai kitaip, mum tenka daug praleist laiko ligoninese ir pan. man tikrai labai svarbi mano figura ir pan, bet... tiesiog tai nera pirmaujancioje vietoje. taigi... vaikai yra savrbiausia vertybe. ir svarbiausia tai - kai jos jau paaugusios, kad jos zaidzia ir laika leidzia kartu. tas vaiku juokas, zaidimai tikrai atperka visus sunkumus mirksiukas.gif
deluxe, labai keistai nuskambejo jusu zodziai. i pametinukus, kaip i koki kosmara ir didziausia katorga ziurinti. bet... juk kiekvienam zmogui yra paskirta tiek, kiek jis gali isnesti. galbut jus net nesusitvarkytumet su dviem. o kaip kitos ir 4 pagimdo rolleyes.gif zodziu manau,kad kiekvienam savo, o kistis ir stebet kitus, tai jau ne musu reikalas, manau...
sori,kad taip griestai, bet labai skaudu buvo isgirst tokius zodzius.
uzniukas
QUOTE(Puccha @ 2008 04 05, 23:04)
Mes su vyru tikriausiai ryšimės biggrin.gif Kai laukiausi mažiuko, labai lengvas tas mano nėštumas buvo. Jaučiausi puikiai, pykino nestipriai, priaugau 11 kg, visus greit numečiau thumbup.gif Vienintelė problema, kuri kamavo, tai gaktikaulio maudimas ir atsirado strijų ant užpakaliuko, bet dabar nesimato beveik rolleyes.gif Pas mus šeimoje tokia situacija, kad arba dabar, arba po kokios dešimt metų doh.gif Neseniai sužinojau, kad visos moterys mano šeimoje turi problemų dėl miomų, o tai paveldima  verysad.gif
*

thumbup.gif thumbup.gif Puccha, žinok, kai matai kaip "didysis" brolis (2metų lotuliukas.gif ) su suaugusio žmogaus veido išraiška aiškina mažąjam (6 mėn) kad to negalima imti, arba mokina kaip reikia kaladeles statyti lotuliukas.gif širdį apima tokia palaima kad tikrai atperka visokius vargelius kurie tikrai nėra tokie baisūs kaip kitem gali iš šalies atrodyt blink.gif
Sėkmės jums soske.gif
Horo
QUOTE(JulieTa @ 2008 04 06, 09:13)
Puccha, smagia tema uzvedei, bet... cia man keista girdeti apie tuos apvalumus, kuno formas ir pan. todel, kad kiekvienai is tiesu labai skirtingai.
mano abu nestumai buvo gana sudetingi, bet laksciau visur ir visada. jau budama su abiem panom namuose pripratau prie kasdienybes. bet sakau tik taip, kad kai sveiki vaikai, viskas tikrai kitaip, mum tenka daug praleist laiko ligoninese ir pan. man tikrai labai svarbi mano figura ir pan, bet... tiesiog tai nera pirmaujancioje vietoje. taigi... vaikai yra savrbiausia vertybe. ir svarbiausia tai - kai jos jau paaugusios, kad jos zaidzia ir laika leidzia kartu. tas vaiku juokas, zaidimai tikrai atperka visus sunkumus  mirksiukas.gif
*

Iš tikrųjų man pačiai ta figūrytė nėra kaži kokia vertybė, bet mano darbas toks, kad reikia gerai atrodyti (dirbu trenere), kai mažiukui buvo 2 mėnesiai, kolegė paprašė pavaduot ją. Nuėjau, pravedžiau, tik po to viena moteris paklausė ar neturiu mažo 2.gif , nes pamatė tą rudą juostą ant pilvo biggrin.gif O kai išgirdo kiti klientai buvo blink.gif o kai dar sužinojo, kad 2.gif dviejų mėnesių amžiaus. Man šeima tikrai svarbiau wub.gif

QUOTE(uzniukas @ 2008 04 06, 09:37)
thumbup.gif  thumbup.gif Puccha, žinok, kai matai kaip "didysis" brolis (2metų lotuliukas.gif ) su suaugusio žmogaus veido išraiška aiškina mažąjam (6 mėn) kad to negalima imti, arba mokina kaip reikia kaladeles statyti  lotuliukas.gif širdį apima tokia palaima kad tikrai atperka visokius vargelius kurie tikrai nėra tokie baisūs kaip kitem gali iš šalies atrodyt  blink.gif
Sėkmės jums  soske.gif
*

Ačiū už palinkėjimą wub.gif
Manau, kad pirmi metai sunkūs bus, bet po to thumbup.gif
čia offtopic, bet ką su vežimėliu daryt? Mes planuojam taip, kad jei iki rugpjūčio nepastosiu, pristabdysim planavimą (bet tikiu pavyks thumbup.gif ), tai Ugniukui bus tarp 1metų 5mėn ir 1metų 9 mėn. Tai reikės dar vežimuko?
uzniukas
QUOTE(Puccha @ 2008 04 06, 11:12)
čia offtopic, bet ką su vežimėliu daryt? Mes planuojam taip, kad jei iki rugpjūčio nepastosiu, pristabdysim planavimą (bet tikiu pavyks thumbup.gif ), tai Ugniukui bus tarp 1metų 5mėn ir 1metų 9 mėn. Tai reikės dar vežimuko?
*

Yra dvi išeitys: pirkt vežimuką pametinukams, jei tenka vienai važinetis su abiem
CIA

arba, didžiajam pirkt skėtuką
Aš kaip ti dabar ir ieškau sketuko g.gif
Horo
QUOTE(uzniukas @ 2008 04 06, 11:31)
Yra dvi išeitys: pirkt vežimuką pametinukams, jei tenka vienai važinetis su abiem
CIA

arba, didžiajam pirkt skėtuką
Aš kaip ti dabar ir ieškau sketuko g.gif
*

Atrodo patogus toks vežimukas thumbup.gif Man iš tikrųjų tektų vienai su abiem važinėt cool.gif
Horo
Gal dar kuri turit kokių pastebėjimų ar informacijos?
Jūržolė
Tarp mano vaikų skirtumas 2 m. ir 5 mėn. Sunku nebuvo, tačiau su antruoju reikėjo pagulėti ligoninėje dėl gręsiančio. Gerai, kad nebuvo problemų su dukros priežiūra, o jeigu nebūtų buvę kam prižiūrėti būtų buvę be galo sunku. tėtis juk turi eiti į darbą...
sraigiausia
QUOTE(Puccha @ 2008 04 02, 13:01)
Ar daug sunkiau moteriai atsigaut, jei vaikučius pagimdo 1-2 metų skirtumu? Sunkiau antrą mažylį išnešioti? Ar sunkiau susigrąžint formas, net jei po pirmo nestuke.gif nieko neliko? Galbūt dažniau pasitaiko kokių nors problemų? Būčiau labi dėkinga, jei pasidalintumėte patirtim  4u.gif
*

Kai vaikai buvo mazesni - buvo nelengva.
pirmas gimdymas buvo labai komplikuotas (tiksliau akusere nepastebejo likusios placentos ir pradurtos venos), o kti du nestumai ir gimdymai beveik idealus. kudikystes vargus jau pamirsau. Dabar vaikai paaugo, drauge prisigalvoja visokiausiu zaidimu, man beveik nereikia ju uzimti. Moka vienas kitu pasirupinti, supranta,kad reikia dalintis.
Siek tiek problematiska i skirtingus burelius vedzioti ( vyresnioji buvo pradejusi lankyti sokius, bet fiziskai nepajegdavau jos vezioti, nes neturejau auto ir nebuvo su kuo mazesniu palikti.
Dabar abi mergaites eina i muzikos mokykla.
Babaušiukas
Tai ir aš priklausau šiam pametinukų mamyčių būreliui biggrin.gif Skirtumas tarp mano vaikinukų - lygiai metai ir trys mėnesiai. Žinau vieną tokią mamytę, tarp kurios vaikučių - tik 11 mėn. skirtumas doh.gif Tai jos mergaitės į vieną klasę eina.
Kai sužinojau, kad laukiuosi, vyresniajam tebuvo vos 6 mėn. Iš pradžių puoliau į neviltį, bet paskui susitaikiau. Tik jei pirmąjį išnešiojau labai lengvai, tai su antruoju į pabaigą vos bepaeidavau verysad.gif , toks sunkus atrodė tas pilvas.
Dabar mano vyrukams jau 5 ir 4 metukai bigsmile.gif . Darželyje eina į vieną grupę. Būna visko: ir peštynių, ir nesutarimų ax.gif , bet būna ir gražių akimirkų, kurios atperka visus rūpesčius ir sunkumus. Dabar džiaugiuosi, kad taip išėjo tongue.gif .
Linkių visoms mamytėms, auginančioms pametinukus, Laaabai daug kantrybės ir stiprybės 4u.gif .
mikis
[quote=Puccha,2008 04 06, 12:12]
ką su vežimėliu daryt? Mes planuojam taip, kad jei iki rugpjūčio nepastosiu, pristabdysim planavimą (bet tikiu pavyks thumbup.gif ), tai Ugniukui bus tarp 1metų 5mėn ir 1metų 9 mėn. Tai reikės dar vežimuko?

aš patarčiau neskubėti pirkti. tarp mano zuikių lygiai dviejų metų skirtumas. bet vyresnioji jau nuo kokių pusantrų kategoriškai atsisako sėsti į bet kokį vežimą (pati eina, o jei šalia tėtis, tai, žinoma, jam ant pečių), todėl dabar jos vežimą sėkmingi perėmė mažoji.
JBijoux
oiii stiprybes visoms ir geru minciu smile.gif pora komentaru perskaiciau ir karsta pasidare biggrin.gif neisivaizduoju vel saves apvaisintos biggrin.gif kai mazylis dar toks mazas...
dar ne dabar smile.gif
Babaušiukas
QUOTE(California @ 2008 04 10, 15:07)
oiii stiprybes visoms ir geru minciu smile.gif pora komentaru perskaiciau ir karsta pasidare biggrin.gif neisivaizduoju vel saves apvaisintos biggrin.gif kai mazylis dar toks mazas...
dar ne dabar smile.gif
*

Labai ačiū už palinkėjimą smile.gif . Mano irgi nebuvo svajonė pastoti vos ne iškart po gimdymo mirksiukas.gif . Bet kad jau taip nutiko, o aborto nenorėjau daryti, tai ir pasigimdžiau antrąjį. Kartais susimąstau g.gif , o gal taip buvo lemta?
JBijoux
Taip taip smile.gif viskas cia gerai,jeigu butu tai butu,bet nuo minties ,kad vel viskas is naujo.... nea smile.gif as jau po truputi i vezias gristu,plaukai atauga biggrin.gif kunas liekneja smile.gif o cia vel... zinoma mintys pasikeistu kita linkme,bet kol jas gali valdyt-protas sako-dar ne wink.gif
Babaušiukas
QUOTE(California @ 2008 04 10, 16:24)
Taip taip smile.gif viskas cia gerai,jeigu butu tai butu,bet nuo minties ,kad vel viskas is naujo.... nea smile.gif as jau po truputi i vezias gristu,plaukai atauga biggrin.gif kunas liekneja smile.gif o cia vel... zinoma mintys pasikeistu kita linkme,bet kol jas gali valdyt-protas sako-dar ne wink.gif
*

O jums skirtumėlis tarp vaikų, žiūriu, neblogas mirksiukas.gif . Man nors nuo paskutiniojo gimdymo praėjo 4 metai, bet ir po šia diena protas vis dar sako NEEEEE lotuliukas.gif Matyt, "atsikandau" g.gif
JBijoux
aaaa,supranti cool.gif cia man paieskos geresnio vyro tiek uztruko biggrin.gif del to ir skirtumas toks wink.gif jauna istekejau,paskui paziurejau i savo vyriski ir pagalvojau ,kad ne jis man... bet ilgai uztruko kol galutini taska padejau...
wink.gif
Babaušiukas
QUOTE(California @ 2008 04 10, 16:53)
aaaa,supranti  cool.gif cia man paieskos geresnio vyro tiek uztruko biggrin.gif del to ir skirtumas toks wink.gif jauna istekejau,paskui paziurejau i savo vyriski ir pagalvojau ,kad ne jis man... bet ilgai uztruko kol galutini taska padejau...
wink.gif
*

Supratau drinks_cheers.gif . O aš, jei ir ryžčiausi trečiam nestuke.gif , tai, jaučiu, kad sąmoningai tarp pirmojo ir trečiojo vaiko 10-ies metų tarpą daryčiau mirksiukas.gif . Vat būtų man pagrandukas. O jei dar mergytė būtų, tai išvis thumbup.gif
JBijoux
Liux smile.gif pagrandukas saunu,o jei dar mergaite is vis labai smagu ,as ir svajoju apie mergaite wub.gif o tai dabar tarp vyru gyvenu drinks_cheers.gif na moterisko kvapo palaikymui dar turima takse Tina biggrin.gif Abi esam pagerbtos tarp vyru smile.gif O Jumi kaip jauciates vyriskoj kompanijoj wink.gif ?
Horo
Nors mūsų nedaug ir aš vyriškoj kompanijoj biggrin.gif Turiu ne seserį, o brolį, vaikystėje ir vėliau daugiau draugų vaikinų turėjau, kai pastojau nuo pat pirmos dienos žinojau, kad bus sūnus, katinas ir tas patinas lotuliukas.gif Smagu būtų dukra (mažytė mano svajonė), bet ir dar vienas berniukas thumbup.gif Šiaip jeigu galėtume, tarp mūsų mažiukų būtų šiek tiek didesnis amžiaus skirtumas, bet niekaip nepavyktų, nes kitaip mano mokslams ir darbui ate unsure.gif Man labiausiai komplikuota situacija būtų jei tarp vaikučių būtų 3-7 metų skirtumas :unsure
Babaušiukas
QUOTE(California @ 2008 04 10, 17:15)
Liux smile.gif pagrandukas saunu,o jei dar mergaite is vis labai smagu ,as ir svajoju apie mergaite  wub.gif  o tai dabar tarp vyru gyvenu  drinks_cheers.gif na moterisko kvapo palaikymui dar turima takse Tina biggrin.gif Abi esam pagerbtos tarp vyru smile.gif O Jumi kaip jauciates vyriskoj kompanijoj wink.gif ?
*

Ale žiūriu, kad biški panašumų turim lotuliukas.gif . Pas mumi irgi yra kalytė, tik pekinukė. Tai jinai baaaisiai vaikų nemėgsta. Ypač neapsikenčia, kai manieji padaužiukai pradeda triukšmaut. Tai kimba jiems į kojas, atseit auklėja biggrin.gif . Oi, bet juk tema ne apie tai blush2.gif ... O šiaip ir aš jaučiuos pagerbta vyriškoj kompanijoj mirksiukas.gif , nors dukrytės neatsisakyčiau. Bet tik NE dabaaar fear.gif
Papildyta:
QUOTE(Puccha @ 2008 04 10, 17:29)
Nors mūsų nedaug ir aš vyriškoj kompanijoj biggrin.gif Turiu ne seserį, o brolį, vaikystėje ir vėliau daugiau draugų vaikinų turėjau, kai pastojau nuo pat pirmos dienos žinojau, kad bus sūnus, katinas ir tas patinas  lotuliukas.gif Smagu būtų dukra (mažytė mano svajonė), bet ir dar vienas berniukas  thumbup.gif Šiaip jeigu galėtume, tarp mūsų mažiukų būtų šiek tiek didesnis amžiaus skirtumas, bet niekaip nepavyktų, nes kitaip mano mokslams ir darbui ate unsure.gif Man labiausiai komplikuota situacija būtų jei tarp vaikučių būtų 3-7 metų skirtumas :unsure
*

Na va, dar viena mamytė, pagerbta tarp vyrų biggrin.gif 4u.gif
JBijoux
Niu mat kaip cia mes panasiai gyvenam lotuliukas.gif bet tema tikrai ne apie tai bigsmile.gif
Buvo miela pabendraut rolleyes.gif
saturno_sesely
QUOTE(Anna-Mariab @ 2008 04 02, 17:59)
4u.gif

Tarp mano mazuliuku 16 men skirtumas bigsmile.gif
Su pirmu turejau cezari,antra pati pagimdziau biggrin.gif Antras nestumas buvo daug lengvesnis, ir gimdziau nesunkiai...tiek po cezario,tiek po gimdymo,pati savo lelius (ta pacia diena)keliau is lovytes ir maitinau.vienu zodziu atsigavau labai greitai.Tiesa su pirmu priaugau 30 kg,su antru 17 kg. doh.gif
*

thumbup.gif saunuole mamyte.

QUOTE(uzniukas @ 2008 04 06, 10:37)
thumbup.gif  thumbup.gif Puccha, žinok, kai matai kaip "didysis" brolis (2metų lotuliukas.gif ) su suaugusio žmogaus veido išraiška aiškina mažąjam (6 mėn) kad to negalima imti, arba mokina kaip reikia kaladeles statyti  lotuliukas.gif širdį apima tokia palaima kad tikrai atperka visokius vargelius kurie tikrai nėra tokie baisūs kaip kitem gali iš šalies atrodyt  blink.gif
Sėkmės jums  soske.gif
*

wub.gif

QUOTE(California @ 2008 04 10, 14:07)
neisivaizduoju vel saves apvaisintos
dar ne dabar smile.gif
*

biggrin.gif biggrin.gif lotuliukas.gif

zanaz
Man dare abu cezario pjuvius, skirtumas tarp vaiku 1 metai 4 menesiai. Pirma karta priaugau 25 kg, antra 12 kg, ir su svoriu yra siek tiek problemu, gal konkreciau su pilvu, bet biski po biski svoris krenta.

Nors zinau atveji, kad pagimdziusi su cezariu dvynukus, moteriske sukudo po menesio laiko, lyg nebutu gimdziusi. Nors pries nestuma irgi nebuvo is stambiuju.

Manau cia priklauso nuo kiekvienos organizmo. 4u.gif
Aryvle
nors antro dar nepagimdziau, bet ir as pasisakysiu ax.gif
pirmas nestumas buvo lengvas, tik paskutine savaite sunkiau puskavau, o vat antras doh.gif nors planuotas, ir lauktas, bet siaubas doh.gif doh.gif doh.gif pykinimas iki 3-4 menesio, tada sukiles rugstingumas, o dabar remuo. neapsieinu nei dienos be vaistu. nugara skauda, teko ligoninej paguleti - stiprus abieju inkstu uzdegimas, dar keleta kartu sirgau slapimo taku uzdegimu... nu zodziu, siaip is fizines puses butu viskas ok, tik va kad biski problemu buvo... o del svorio... po pirmo nespejau nei kg numesti ir pastojau, o dabar priaugau dar, tai atrodau kaip backa beveik doh.gif na bet cia juk nuo organizmo priklauso tas svoris...
bet vistiek visi esam laimingi ir laukiam seimos pagausejimo 4u.gif
Giedrita
Sveikos,mamytės ax.gif Metai iš metų skaitau forumus,bet pati taip niekad ir nepasisakau... bet šiuos pasisakymus beskaitydama neiškenčiau 4u.gif - prašysiu patarimo unsure.gif
Svajoju apie nedidelį skirtumą tarp vaikiukų,taip jau su vyru sutarėm, suplanavom,kad jau laikas antrajam mirksiukas.gif Kur bėda ? Ogi gydytoja sužinojus,kad nesirgus aš vėjaraupiais,prigasdino,kad baigus pirmąjį sūnelį maitinti,būtinai pasiskiepyčiau,jokiu būdu iki to nepastočiau... Kur antra bėda ? Kad šeimoj ,dėl tam tikrų aplinkybių, vaikiukui"planuoti" turim tik tris mėnesius , o po skiepo būtent tris mėn. pastoti labai pavojinga. Be to iškart net negalėčiau pasiskiepyti,nes dar maitinu pirmąjį,jam kiti skiepai dabar eina... Vyras sako,jei 26 metus nesusirgau,tai ir dar metus greičiausiai nesusirgsiu...Jau beveik nusprendžiau tyliai ramiai be jokio skiepo ir gydytojo komentarų pastoti...Ar niekas nieko šia tema negirdėjot ? Kogero,čia palaikymo ieškau,nes vis dar sukas galvoj vėjaraupių pasekmės po širdim žmogutį nešiojant... verysad.gif
Babaušiukas
QUOTE(Aryvle @ 2008 05 11, 09:15)
bet vistiek visi esam laimingi ir laukiam seimos pagausejimo  4u.gif
Sėkmės jums ir kantrybės kuo dideliausios 4u.gif Matau didysis įvykis jau visai čia pat mirksiukas.gif
Mano antras nėštumas taip pat buvo sunkesnis drinks_cheers.gif Labai pilvą žemyn traukdavo unsure.gif O vakarais beveik visai jo nepanešdavau blink.gif
QUOTE(Giedrita @ 2008 05 13, 13:35)
Sveikos,mamytės  ax.gif  Metai iš metų skaitau forumus,bet pati taip niekad ir nepasisakau... bet šiuos pasisakymus beskaitydama neiškenčiau  4u.gif - prašysiu patarimo  unsure.gif
Prašom pasisakyti dažniau mirksiukas.gif 4u.gif
Iš dalies, manau, kad daktarė teisi, aišku, visko gali pasitaikyt. Bet juk vėjaraupiai - vaikiška liga, nors nesakau, gali ir suaugęs susirgti, tada ir pasekmės skaudesnės blink.gif
Aš asmeniškai nesu sirgus vėjaraupiais schmoll.gif Mano abu vaikai persirgę, bet mes su vyru nuo jų neužsikrėtėm. Taip kad gal čia laimės dalykas, net nežinau. Patarinėt čia mes galim įvairiai, bet sprendimą privalai priimti pati 4u.gif
Giedrita
Va, kaip smagu namuose sėdint vienišai nesijausti clap.gif Ačiū,Babaušiukai,už greitą ats. mirksiukas.gif
Aryvle
QUOTE(Giedrita @ 2008 05 13, 12:35)
Sveikos,mamytės  ax.gif  Metai iš metų skaitau forumus,bet pati taip niekad ir nepasisakau... bet šiuos pasisakymus beskaitydama neiškenčiau  4u.gif - prašysiu patarimo  unsure.gif
  Svajoju apie nedidelį skirtumą tarp vaikiukų,taip jau su vyru sutarėm, suplanavom,kad jau laikas antrajam  mirksiukas.gif Kur bėda ? Ogi gydytoja sužinojus,kad nesirgus aš vėjaraupiais,prigasdino,kad baigus pirmąjį sūnelį maitinti,būtinai pasiskiepyčiau,jokiu būdu iki to nepastočiau... Kur antra bėda ? Kad šeimoj ,dėl tam tikrų aplinkybių, vaikiukui"planuoti" turim tik tris mėnesius , o po skiepo būtent tris mėn. pastoti labai pavojinga. Be to iškart net negalėčiau pasiskiepyti,nes dar maitinu pirmąjį,jam kiti skiepai dabar eina... Vyras sako,jei 26 metus nesusirgau,tai ir dar metus greičiausiai nesusirgsiu...Jau beveik nusprendžiau tyliai ramiai be jokio skiepo ir gydytojo komentarų pastoti...Ar niekas nieko šia tema negirdėjot ? Kogero,čia palaikymo ieškau,nes vis dar sukas galvoj vėjaraupių pasekmės po širdim žmogutį nešiojant... verysad.gif
*

sveikute 4u.gif
del vejaraupiu galiu pasakyti pavyzdi (galbut tai lems tavo apsisprendima) mano drauge budama nescia gal 3-4 menesi apsirgo vejaraupiais. vajetau koks vaizdas buvo blink.gif vaistu jai jokliu nedave, tik paracetamolio, labai bijojo del vaikiuko, ruosesi net genetinius daryti, bet per echo uzteko apziuros po ligos, sake viskas proporcingai ir ok. ir ka, normaliai isnesiojo ir pagimde sunu. dabar jam 3 metukai ir viskas gerai.
ir mano nuomone svarbiausia iki 12 nestumo sav nesusirgti, kol dar viskas formuojasi, o paskui jau kaip nors. sekmes 4u.gif
Babaušiukas
QUOTE(Giedrita @ 2008 05 13, 14:20)
Va, kaip smagu namuose sėdint vienišai nesijausti  clap.gif Ačiū,Babaušiukai,už greitą ats.  mirksiukas.gif
Prašom prašom mirksiukas.gif 4u.gif Tik kad nieko aš čia naudingo taip ir nepasakiau ax.gif
O jau tas SM tai kaip narkotikas blush2.gif Įlendi, o paskui sunku ir beišlįst biggrin.gif
dzhina
QUOTE(Babaušiukas @ 2008 05 13, 14:24)
Prašom prašom  mirksiukas.gif  4u.gif Tik kad nieko aš čia naudingo taip ir nepasakiau  ax.gif
O jau tas SM tai kaip narkotikas  blush2.gif Įlendi, o paskui sunku ir beišlįst  biggrin.gif
*

narkotikas ir dar koks...prailginto veikimo lotuliukas.gif
tarp gimdymu 2 metai, atsigauti po pirmo gal ir spejau, o dabar baigiu nupusti, nes dantis baisiausiai supuliavo (taisytas pries 13 metu), istinau nerealiai net mazius neatpazino ryte blink.gif gyd sake kad tai del nusilpusio organizmo, imuniteto...vot kaip buna... doh.gif
gagrate
Kai gims trecias tarp vaiku bus 2m.skirtumas.Visi nestumai panasus,tik skirtumas pajutau ,kad kai nesiojau mergaites visiskai nepykino ir nezynojau kas tai,o dabar su berniuku visa nestuma pykina ziauriai.Del svorio irgi nekas,jau po antros mergytes tik ,tik pradejo kristi svoris kai suzynojau ,kad laukiuos.Dabar jau nezynau kada sublogsiu doh.gif
Aryvle
QUOTE(gagrate @ 2008 05 13, 19:36)
Kai gims trecias tarp vaiku bus 2m.skirtumas.Visi nestumai panasus,tik skirtumas pajutau ,kad kai nesiojau mergaites visiskai nepykino ir nezynojau kas tai,o dabar su berniuku visa nestuma pykina ziauriai.Del svorio irgi nekas,jau po antros mergytes tik ,tik pradejo kristi svoris kai suzynojau ,kad laukiuos.Dabar jau nezynau kada sublogsiu doh.gif
*

o man su pirmu nei pykino nei ka - praktiskai jokiu problemu neturejau thumbup.gif o su antru pajutau visa smaguma - nuolatiniai pykinimai, remuo ir padidejes rugstingumas-ir taip nuo nestumo pradzios iki dabar tesiasi, ir ligonines skoni teko pajusti... ir abu berniukai...
o del svorio isvis patyliu... blush2.gif
gagrate
QUOTE(Aryvle @ 2008 05 13, 22:12)
o man su pirmu nei pykino nei ka - praktiskai jokiu problemu neturejau  thumbup.gif  o su antru pajutau visa smaguma - nuolatiniai pykinimai, remuo ir padidejes rugstingumas-ir taip nuo nestumo pradzios iki dabar tesiasi,  ir ligonines skoni teko pajusti... ir abu berniukai...
o del svorio isvis patyliu...  blush2.gif
*

Padidejes rugstingumas mane irgi baigia pribaikti.Sunku pasakyti nuo ko cia priklauso savijauta,aisku viena ,kad tikrai ne nuo vaiko lyties smile.gif
Horo
Nu va, jei viskas bus gerai pas mane buvo du gimdymai vienas po kito 4u.gif Dabar dar labai nedaug, kaip antrą kartą nestuke.gif , bet pradžia pykinimo prasme sunkesnė. Žiūrėsim kaip bus toliau, bet tikiuosi, kad viskas ok 4u.gif
uzniukas
Puccha, didžiausi sveikinimai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Aš irgi antro laukiaus kai pirmąjam buvo 10 mėn wub.gif
vija23
Tarp mano dukryciu 1,5 metu skirtumas, bet pirmas nestumas buvo daug sunkesnis uz antra. Ypac pirmi menesiai... Pastoviai guledavau lovoj susirietusi nuo baisiu skausmu, kurie gydytoju teigimu buvo nes gimda auga blink.gif Pykinti nepykino nei per viena nestuma. Antra nestuma sunku budavo tik paskutinius menesius aplink dukryte sokineti. Dabar bus skirtumas tarp antros ir trecios dukrytes 2metai 4men., bet velgi negaliu skustis, kad sunku butu. Turbut net lengviau nei per antra nestuma si kart, tik tiek, kad dar visa vasara pries akis doh.gif

Del svorio - po pirmo nestumo sugrizau i priesnestumini svori labai greitai. Po antros dukrytes gimimo velgi sugrizau i priesgimdyvino svori, bet pilvas taip ir liko toks nemazas... Bet kai sumazinau maitinimu MP skaiciu sugebejau numesti papildomai daugiau nei 10kg nieko ypatingo nedarydama tongue.gif

Organizmui tai nelengva jauciu - plaukai labai slinko, pervargus pastoviai...
***Žaltvykslė
QUOTE(gagrate @ 2008 05 13, 21:15)
Padidejes rugstingumas mane irgi baigia pribaikti.Sunku pasakyti nuo ko cia priklauso savijauta,aisku viena ,kad tikrai ne nuo vaiko lyties smile.gif
*

Vaikiukas spaudžia skrandį ir rūgštys kyla viršun.Kuo didesnis vaiikas-tuo daugiau spaudžia.Dar priklauso,kokiame aukštyje gimda.Moterims ,turinčioms ilgą liemenį-geriau,nepasiekia skrandžio gimda.
Su pirmu vaiku-jokių bėdų,nes priaugau tik 6 kg. O su antru nėštumu(11 kg.) vos neišprotėjau nuo rūgščių,niekas nepadėjo,jokie vaistai ,tik geriamoji soda.Visą šaukštelį į burną ir vandens.. doh.gif Visą kilą sodos turbūt surijau... lotuliukas.gif Pagimdžiau-kaip ranka nuėmė.

Sėkmės nėštukėms ! 4u.gif
Yra tokie rusiški žodžiai: "Ja beremenna.. verysad.gif " " Eto vremenno!" mirksiukas.gif
Treja
QUOTE(megee @ 2008 04 05, 14:02)
aš tai nenorėčiau kad mano vaikai gimtų vienas po kito, tarp mano vaikų bus 6 metai skirtumas, tai man atrodo pats tas
*

Aš tai priešingai, kaifuoju, kad turiu pametinukes thumbup.gif
Horo
QUOTE(uzniukas @ 2008 06 07, 22:11)
Puccha, didžiausi sveikinimai  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
Aš irgi antro laukiaus kai pirmąjam buvo 10 mėn  wub.gif
*

wub.gif Ačiū 4u.gif

QUOTE(Treja @ 2008 06 08, 21:30)
*

Tikiuosi ir aš kaifuosiu 4u.gif
vija23, aš labiausiai ir bijau, kad neatrodyčiau daug blogiau (moteriška tuštybė blush2.gif biggrin.gif )
vija23
QUOTE(Sommer @ 2008 06 08, 19:33)
Su pirmu vaiku-jokių bėdų,nes priaugau tik 6 kg. O  su antru nėštumu(11 kg.)  vos neišprotėjau nuo rūgščių,

Nemanau kad nuo priaugto svorio priklauso. As per abu nestumus priaugau po 14kg, bet jei pirma karta labai rugstys kankino, antra nestuma is vis tokios problemos neturejau. Dabar irgi jau turiu apie +10 bet kol kas nieko ax.gif

QUOTE(Treja @ 2008 06 08, 20:30)

As irgi drinks_cheers.gif Aisku pradzioj sunku, bet dabar mano dukrytes neisskiriamos wub.gif Tikiuosi tokios liks ir ateity...

QUOTE(Puccha @ 2008 06 08, 22:22)
vija23, aš labiausiai ir bijau, kad neatrodyčiau daug blogiau (moteriška tuštybė  blush2.gif  biggrin.gif )

Tai kaip atrodysi ir nuo taves priklauso tongue.gif Galima kai labai reikia apsimesti kad viskas labai gerai biggrin.gif Is tikruju po antro nestumo kai nukrito tiek nereikalingo svorio as ir jauciausi labai gerai, tik kai pastojau uzpuole tas nuolatinis nuovargis...
Rasytee
labai smagu skaityt kad mamos dziaugiasi pametinukais
mano antra mergyte kolkas maziuke tai ner labai jau lengva su dviem maziukais bet ner labai ir baisu
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.