Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Iki kada duoti pieno mišinį?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio nuo 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Lotosas
Iki kiek laiko vaikui reikia duoti misini?
Manajam ka tik metukai suejo, iki tol maitinau pati, dabar nusprendziau nutraukti ir pradejau duoti misini. Ar ilgai ji duoti? Duodu ryte ir vakare.
Buba
Maniškiui jau greit pusantrų, bet kol kas dar duodu mišinėlį. Irgi ryte ir vakare. Ten visgi subalansuotos visos reikiamos medžiagos, vitaminai. O ir pagal pinigus nedaug skirtųsi jei pirkčiau paprastą pieną. tik su juo daugiau terlionės būtų, nes nevirinto tai dar bijočiau duoti.
laguna
Maniskis ir ir dabar kartais ji geria. Padarau kelionei, kad turetu, arba kai reikia kokius vaistukus sugirdyti. Na maniskis netoleruoja laktozes, kuris yra paprastam piene ar misinuke, todel ir duodu kartais spec. . Na menesiui dezutes neiseina. Gal per 2 men suvartojam.
ragnez
ash abudu maitinau naturaliai iki metu, o po to pradejau duoti paprasta karves piena ish parduotuves. mishiniu nepirkau. pieno nevirinau - jis gi ir taip pasterizuotas. piena duodavau ish pradzhiu praskiesta su vandeniu. mano vyresnysis alergishkas, bet alergijos pienui neturi, o su mazhium ish vis jokiu problemu....
Etina
mes mišinuką gėrėm kažkur iki pusantrų metukų g.gif
Jicky
Saviškį pati maitinau iki 1,5 metų, tai kai nutraukiau net minties tokios nebuvo, kad dar mišinėlį kokį duot rolleyes.gif Nors dabar pažystu kelias mamas, kurioms pusantrų metų vaikas dar atrodo per mažas karvės pienui, duoda tik mišinėlius. Man tai nesuprantama schmoll.gif O viena pažystama savo dukrelei karvės pieną pradėjo davinėti nuo 5 mėnesių. Ir nieko, auga vaikas sveikas kaip ridikas thumbup.gif
Parduotuvinio pieno papildomai virinti tikrai nereikia! schmoll.gif
ritusė
Maitinau iki 2,5metų, bet poto nei mišinių, nei pieno nedaviau. Tiesa, kartą pabandžiau pagirdyti pienu ,bet mažoji jį iškart išspjovė,todėl daugiau ir nedaviau. JI valgo valgo pieno produktus(varškę,jogurtus ir t.t.),auga sveika ir laiminga.O šiaip tai alergologai mano,kad karvės pieno nereiktų duoti iki 2 metų
Taurė
Saviškę maitinau savo pienu iki 15 mėn. bet jau nuo 12 mėn. dienos metu stengdavausi išsisukti su karvės pienu pvz. prie grikių košės ir tt. Be to kūriau planą kaip greičiau atjunkyti nuo krūties laugh.gif Nuo 15 mėn. pradėjau duoti karvės piena vietoje krūties. Žodžiu maniškė geria karvės pieną nuo 12 mėn. nevirintą, o tik paprastai pašildytą mikrobanginėje.
Mišinį naudojau nuo 6 iki kokiu 8 mėn. į košeles, o po to pradėjau daryti su karvės pienu, irgi nevirintu smile.gif
sigitulka
Tegu valgo tą mišinuką tiek, kiek norės. Maniškis irgi valgė gal iki 1,5 metų. Po to atsisakė ir viskas. Jame yra visokių naudingų medžiagų, vitaminų, manyčiau, visai sveika mirksiukas.gif
vikix
O mes jau nuo metų gėrėm karvės pireną (iš parduotuvės) ir nieko nei mes jį virinom nei ką ir dabar dar geriam ryte ir vakare.
Mamūškė
ir mes nuo 11 men. geriam tik karves pienuka is parduotuves ax.gif
sigitulka
Beje, ne visi vaikai mėgsta karvės pieną. Maniškis ilgą laiką, kaip minėjau pripažino tik mišinuką.
vilmic
Daviau mišinuką iki 1 m. su trupučiu. Paprasto pieno negėrė, be to vidurius jam nuo jo dar ir dabar paleidžia sad.gif O po mišinėlio perėjom prie jogurto smile.gif
janna
Pasirodo mano pupa ne viena tokia negerianti pieno.
Ji pieno iš vis atsisakė dar būdama 4,5 mėn.
Nuo to laiko ir geriame jogurtus; ryte ir vakare.
Ir tik visai neseniai jis jei pradėjo patikti, nors mums jau 1m.10mėn.
Valgome pienišką makaronų arba grikių sriubą. Ir kol kas viskas.
bet vaikas, stiprus, tvirtas ir drūtas thumbup.gif
vitta
Aš dukrytei mišinuką daviau maždaug iki 1,5 metų, o sūnus dabar metų ir taip pat dar geria mišinuką. Tačiau košes verdu su pienu. o mišinuką duodu nakčiai, kad nepūstų pilvuko, kaip kad mums būna nuo pieno.
linoo
maniskei 1,4 metu, bet pries nakti visada isgeria pieno misinio. As jai duodu Nestle misini vaikams nuo 1 metu (su vaniles skoniu) rolleyes.gif Ir skanus ir sotus pries nakti manau labai gerai. Bet i koses pilu paprasta is parduotuves ir viskas ok smile.gif
Tučka
As paprasta karves piena duodavau nuo 9 menesiu ax.gif Pirkdavau su sumazintu laktozes kiekiu thumbup.gif
Gazelė
Mano mažoji (dabar jai 1 metukas ir 3 mėn.) tai geria mišinuką vakare ir naktį smile.gif .Kaip aš laukiu kada nebesikels naktį... ax.gif
Tučka
QUOTE(Gazelė @ 2005 04 29, 19:19)
Mano mažoji (dabar jai 1 metukas ir  3 mėn.) tai geria mišinuką vakare ir naktį smile.gif .Kaip aš laukiu kada nebesikels naktį... ax.gif
*

As nuo misinuko gerimo nakti atpratinau, paprasciausiai is pradziu duodama siek tiek vandens atsigerti, o veliau nakti nieko nebeduodavau, jei vaikas atsikeldavo, persikeldavau pas save i lova ir toliau uzmigdavo. smile.gif
Almike
smile.gif O mes vakar pabaigėm paskutinį mišinuko pakelį ir nutarėm gerti tik karvės pienuką.....Su košėm balintom jis jo gauna jau seniai, tai manau neturėtų būt problemų....Širyt jau gėrėm pusę stiklinės, tai jokio skirtumo nepamatė...net biski pritrūko... ax.gif blush2.gif ...Bet kadangi mes valgom aaabsoliučiai viską, mėgstam aaabsoliučiai viską, tai laabai tiks ir pienukas.... rolleyes.gif
Aš irgi laaabai laukiu miegelio per visą naktįįįįį..... cry.gif cry.gif cry.gif
Kutuliukas
Aš tai sau mąstau, kad jei duodat mišinuką, reikia žiūrėti kokio amžiaus vaikučiui jis skirtas. Nes dauguma "einamiausių" mišinukų skirta vaikams iki 12 mėn., tai nebe labai to augančio vaikučio poreikius ir patenkina. Žinoma būna skirtų ir vyresniems, bet mes po metų taip pat gana greit perėjome prie karvės pieno - tiesa pradžioje kaip ir rekomenduojama, liesesnio. Vaikams visai patiko. rolleyes.gif
alex
Iki 2metuku smile.gif .
Agnė
O mano vaikas 2,4metų prieš kiekvieną pienuko dozę paaiškina man- pieno (taip jis vadina karvės pieną)- NE, geltono (čia Miau bananinį pieno gėrimo kažkada bandžiau įsiūlyti)- NE, "one" (noriu) "enelio" (pienelio- tai čia mišinėlis pagal jį) - ir nebandyk mamka apgaut mad.gif doh.gif
SANTA
As abi mergaites maitinau iki 19men.pati,pieno ar misinio abi isvis negere ir negeria schmoll.gif .Valgom siaip ivairius pieniskus produktus,dievina tiesiog kefyra tongue.gif .As manau nuo metuku pilnai galima duot piena is parduotuves
nendre
As gal iki kokiu pusantru metuku duodavau misinuko,o dabar vakare pataisau kakavos su karves pienu vietoj pienuko
Fanta
Drauge savo vyrams dvynukams misinuku nebedave nuo 10 men, dave piena. Oho kokie vyrai auga! thumbup.gif Ir tikrai nereikia pieno is parduotuves virinti dar karta.
Mano mazytei tuoj metukai, dar duodu pavakariams misinuka. Viena pediatre liepia ju nebeduot, kita - duot, nu nors persiplesk g.gif O jie mums dar kainuoja doh.gif Dezute Nestle Alfare netoli 40 lt.
Milana
Nezinau is kur tokia informacija, kad nereikia pienuko is parduotuves virinti g.gif Nes kiek skaiciau ir daktarai sake, kad reikia. Gal viresniam vaikeliui ir nereikia, bet tik perejus nuo misinelio prie tikro pienuko - nerizikuociau nevirint g.gif Gerai kad mes gaunam tikro karves pienuko, tai prasiskiedziam ir pavirinam, nes kitaip su kelnyciu turiniu buna nekas biggrin.gif biggrin.gif Misineli gerem iki metuku, veliau visiskai atsisakem. Gana mums tos "chemijos", reik naturalaus maistelio mirksiukas.gif
Fanta
As irgi nebenoriu tos chemijos duot, bet ka mums gerti, jei pienuko negalima del alergijos, o kefyro nelabai megstam, nors leistina g.gif Ka daryti?!
Kad nereikia virinti pirktinio pieno sake poliklinikos gydytoja ax.gif Jei ji melavo, tai ir as tada meluoju, sorry ax.gif
Tučka
QUOTE(Milana @ 2005 05 18, 12:10)
Nezinau is kur tokia informacija, kad nereikia pienuko is parduotuves virinti  g.gif  Nes kiek skaiciau ir daktarai sake, kad reikia. Gal viresniam vaikeliui ir nereikia, bet tik perejus nuo misinelio prie tikro pienuko - nerizikuociau nevirint  g.gif  Gerai kad mes gaunam tikro karves pienuko, tai prasiskiedziam ir pavirinam, nes kitaip su kelnyciu turiniu buna nekas biggrin.gif  biggrin.gif  Misineli gerem iki metuku, veliau visiskai atsisakem. Gana mums tos "chemijos", reik naturalaus maistelio  mirksiukas.gif
*

As pieno is parduotuves niekada nevirindavau schmoll.gif ir nieko thumbup.gif
Freiza
Maniskei tuoj bus metukai, ir as galvoju, kada pradeti duoti karves piena. Pati maitinau tik iki 9 menesiu, o dabar geria misinuka. Ji patenkinta. Kai sueis metukai pabandysiu duoti karves pieno. Tik bijau kad neisbertu, nes ji pas mane alergiska maistui skirtu ne kudikiams. Nu bet gal nieko nebus. Bet aisku jeigu negers tai reiks ir toliau pirkti misineli. ax.gif
Milana
QUOTE(Fanta @ 2005 05 23, 13:50)
As irgi nebenoriu tos chemijos duot, bet ka mums gerti, jei pienuko negalima del alergijos, o kefyro nelabai megstam, nors leistina g.gif Ka daryti?!
Kad nereikia virinti pirktinio pieno sake poliklinikos gydytoja ax.gif Jei ji melavo, tai ir as tada meluoju, sorry ax.gif
*

Pardon . O mums gydytoja sake, kad pavirinti pienuka. Pienukas is parduotuves aiskiai pasterizuotas (t.y. virintas), bet mums taip sake. Tai ir as gal meluoju smile.gif
Fanta
O vakar jau pirma karta nebedaviau misinuko. Nezinau kuom pakeist, jogurto vaikisko maciau yra, gan lieso. Gal kakavos paduot, bet gal dar ankstoka tokiai g.gif Musiske tipo alergiska, bet nesuprasi kam alergiska. Man jau atsibodo iki gyvo kaulo tos jos alergijos, nesuprasi kita karta nuo ko pameto spuogeliu. Tai dabar nuo metuku pradejom daug ka paduoti, ko lyg ir negalima, ir nieko. Dar gydytoja mums buvo israsiusi Fenistil, sugerem ji, gal dar tas padejo. g.gif
Fanta
Mes jau galutinai nutraukem misinuka, duodam geriamo jogurto, kefyro, dar paimsim papildomai kalcio tabletyciu (nes dantys dygsta per karta net 5 doh.gif ). O siaip "edri" mergina musu ax.gif Valgo, jei nori, viska. Pasaugom dar kiek, kiausinio neduodam del tu alergiju, pieno, pomidoro, braskiu.
rindreri
sveiki, o koki piena jus duodat? ar galima duoti "MU"? jis ilgai galioja, raso kad be konservantu... mano sesuo turi maziu 10 men ir jam duoda, sake kad girdejusi jog jis tinka.
dovesa
Maniškiams irgi greitai metai- bet lyg šiol geriam vakare ir paryčiais pienuką. Sakau, nuo metų galima būtų mišinuką keisti pienuku, bet ar tada irgi vakarais ir paryčiais jį duoti??? Ką ir naktį tą pienuką virinti? Kaip jus darot?
ainax
Nakti jau isvis bandyk atpratinti nuo pienuko. Pradzioje kuri laika duok nakti atsigerti arbateles, arba, dar geriau, jei geria vandenuka (nes pvz maniskis vandens ne i burna neima, beje, kaip ir as). As koki menesi daviau misineli ryte ir vakare, o veliau tik rytais. Kai tik tik atsikelia pirmiausiai isgeria misineli, tai tada as galiu ramiai nusiprausti ir t.t. ir tik po geros valandziukes jau bunu paruosusi normalius pusrycius (kruopytes). Beje, mums jau beveik du, bet esu girdejusi, kad kitose salyse mamos savo vaikuciams misinelius karta dienoje duoda net iki mokyklinio amziaus, kadangi ten yra visi reikalingi vaikui vitaminai, mineralai. Tik kad pas mus tikriausiai tokiu misineliu nera. Nors ne, prisiminiau, kad ant kazkurio misinio pakelio skaiciau, kad skirtas vaikams nuo 1 metu iki mokyklinio amziaus, tik dabar negaliu pasakyti koks tai misinukas. Tai as savo beibiui irgi duodu misini ir dar manau artimiausiu metu tikrai nenutrauksiu. Dar ir del to, kad man ir paciai tai labai patogu.
Coca - cola
maniskiu 2 metai, bet visu tempu varo ta misinuka, na kur 'pienas nuo metu' ir duosiu kol gers, juk sveika maistinga, nes siaip tai tik vandeni geria... tongue.gif
evansmum
QUOTE(ainax @ 2005 06 18, 22:55)
Nakti jau isvis bandyk atpratinti nuo pienuko. Pradzioje kuri laika duok nakti atsigerti arbateles, arba, dar geriau, jei geria vandenuka (nes pvz maniskis vandens ne i burna neima, beje, kaip ir as). As koki menesi daviau misineli ryte ir vakare, o veliau tik rytais. Kai tik tik atsikelia pirmiausiai isgeria misineli, tai tada as galiu ramiai nusiprausti ir t.t. ir tik po geros valandziukes jau bunu paruosusi normalius pusrycius (kruopytes). Beje, mums jau beveik du, bet esu girdejusi, kad  kitose salyse mamos savo vaikuciams misinelius karta dienoje duoda net iki mokyklinio amziaus, kadangi ten yra visi reikalingi vaikui vitaminai, mineralai. Tik kad pas mus tikriausiai tokiu misineliu nera. Nors ne, prisiminiau, kad ant kazkurio misinio pakelio skaiciau, kad skirtas vaikams nuo 1 metu iki mokyklinio amziaus, tik dabar negaliu pasakyti koks tai misinukas. Tai as savo beibiui irgi duodu misini ir dar manau artimiausiu metu tikrai nenutrauksiu. Dar ir del to, kad man ir paciai tai labai patogu.
*

Tas misinelis vadinasi NAN JUNIOR- vaniles skonio, su visais vitaminais, reikalingais vaikams.
Labai stebina mamos, kurios sako, kad misineliai- tai chemija- gal atidziau paskaitykit is ko jie gaminami. tongue.gif
As taip pat duosiu misineli tiek, kiek sunus gers; skaiciau, kad vaiko zarnynas ir inkstai nepasiruose "perdirbti" karves pieno iki mazdaug 3 metu(kaupiasi kazkokios medziagos inkstuose). Kadangi ir taip gauna visokiu pieno produktu-varskes, jogurto, surio, tai pieno neduodu, tik misinelio.
4u.gif
Milana
Del tu misineliu galima be galo be krasto gincytis, kaip ir del bet kokio kito maisto. O as manau, kad naturalus produktas yra sveikiau (kalbu apie vaikelius nuo metu) Ir seip mus mamos dar mazesnius prie visokio maisto pratino ir ka..... visi sveiki ax.gif O jei butu sultys milteliais, tai ir juos mieliau gertumet, nei naturalias g.gif
krika
mišinį gėrė iki 1m.2mėn. net nepamenu nuo kada, bet liko tik vienas mišinio gėrimas - vakarais. kurį laiką jau buvau davus ir košes užbalintas pienu.
vieną vakarą susiruošiau vėl mišinį duoti, o gi milteliai baigėsi. taip gėda pasidarė prieš vyrą, nes jis ką tik iš parduotuvės buvo grįžęs o aš net neprisiminiau kad mišinio nebėra. tad nutarėm pabandyti duoti pieno. pieną perku 2,5 riebumo pasterizuotą, tad jo nevirinu o tik pašildau. tai va mes taip staigiai ir netikėtai perėjom prie pieno.
JDA
gydytojai pateria duoti iki 3 metu
Raganėlė
jei atvirai, tai aš šiuo klausimu pasimetusi, mišiniuose vitaminai, mineralai bet kaip bebūtų tai milteliai. o tik įdomu ar šiuolaikiniame piene dar yra vertingų medžiagų?
o vaikui tuoj metai ir nesumąstau kaip čia pasielgti.
Rassa
jei vaikas valgo įvairų maistą (vaisius, daržoves, mėsą, žuvį, kitus pieno produktus, na, vnž, beveik viską, ką suaugęs tik su minimaliais prieskonių priedais), tai nėra ko sukti sau galvos dėl to pieno - eilinis kalcio šaltinis. O jei bijoma, kad vaiko imuninė sistema gali nukentėti, tai papildomai galima duoti pvz., žuvų taukų ar kt. vitaminų
maniškis nuo 9,5mėn. geria ožkos pieną (iki tol gėrė mišinį, o paskui 1/4 vandeniu skiestą pienelį). nei aš jo virinau, nei ką - nieko nuo jo neatsitiko... Tik į naudą - sveikas kaip ridikas biggrin.gif
manilla
manasis pats atsisake misiniko kai jam buvo 10men. kai duodavau tik paragauja ir meta buteliuka!o as nesuprantu kodel g.gif veliau pradejo labai atpilinet!tai gydytoja patare atsisakyt.tai dabar geriam jogurta o pries miega pasildau pienuko is parduotuves(riebesnio) labai noriai geria ir viskas pas ji tvarkoj thumbup.gif user posted image
migliux
Mano mažoji MP gėrė iki metų, paskui dar gana ilgai iki kokių 1,8 m. gėrė mišinį. Daviau tol kol norėjo, dabar jau neįsiūlau
Agnė
Mes iki metų gėrėm MP, o dabar jau greit bus 3m, o vis dar duodu mišinuką. Gal čia tik sutapimas, bet netgi žiemą nesam rimtai sirgę mirksiukas.gif (tfu tfu tfu)
s.saulute
mes vis dar geriam misinuka, bet tik naktim, nes vis dar jomis valgom, o vakarais geriam paprasta piena.Ir mes nesam dar rimtai sirge, bet nezinau ar cia misinuko deka ar siaip esam atsparios
Agnė
Na, aš prieš pora mėn. bandžiau pereit prie pieno, bet po savaitės tokių bandymų, pradėjo labai viduriuot, pediatrė liepė nutraukt gryno pieno gėrimą, nors jogurtus, varškę, sūrį ir kt. toleruoja 4u.gif
Gulia
Mes naudojam MILUMIL3 eina kaip uz Tevyne!!!!Net nezinau kiek dar vartosim g.gif
marsiukė
Nors mums jau virš metukų, bet vis dar geriam Tuttelli, nes be jo vakare niekaip neužmiegam, o ryte - geriausias pusrytėlis biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.