QUOTE(fiona35 @ 2008 09 11, 13:00)
Nelabai suprantu,kodel ,isgirdus mergaitiska varda, reikia galvot,kaip skambetu vyriskas...
Teko sutikti Signe ir ILIFIJA
Turejau pazistama vardu GiRtautas
O aš turiu kaimynę, UKA - GENDRĖ (dvilypis vardas, ar kaip čia išsireikšt
Euzebijus, Bambarmėjus, Šambambeilas ir Lipukas. Neišsigalvoju, radau kalendoriuje
daug tu vardu yra kurie ne i tvora, ne i meta
pats pirmasis mano gyvenima sitoks isgirstas vardas buvo Gerdovile toks ir Gerdos ir Doviles ir Viles misinys
Man negrazus - Traidenis, Edikas, Izaura.
Kazkada per viena laida kurioje buvo kalbama apie vardus, buvo paminetas Titas, kuris lyg ir graiku kalboj reiskia vyriska pasididziavima QUOTE(muminukas @ 2008 09 19, 18:29) taip, reiškia spenį, spenelį ŠNEKAMOJOJE kalboje, VULGARIOJI reikšmė - papai. bet pirmoji reikšmė yra ZYLĖ. tai greičiau anglai, išgirdę Titas , pagalvos apie zylę, o vietiniai lietuviai- vulgaris lituanus- tai jau taip - apie papus ne vulgarioji, o šnekamoji. pasakykite amerikonui '***' ir paprašykit pasakyt, kas tai. tuoj tada ir jie vulgarus pataps
Šiandien užmečiau akį į kalendorių - vardadienis - Tekle. Man skamba, kaip višta pereklė
QUOTE(Ragaina @ 2008 09 24, 00:20) kleopas irgi i "ta parapija" kazkur paisosi ..skambesys labai nemielas ausiai turbut visi vardai kurie turi skiemeni KLE skamba kazkaip..... nu kazkaip gal ne visai į temą, bet netoliese mūsų giminaičių kapavietės palaidoti vyras ir žmona Kleopas ir Klara. iš pavardės lietuviai. vardai taip įdomiai dera.
Velniava, ne ton temon parašiau
QUOTE(multti @ 2008 09 17, 23:54) O aš turiu kaimynę, UKA - GENDRĖ (dvilypis vardas, ar kaip čia išsireikšt Lietuve mergaite?? vargsas vaikas
aš kartais išgirstu vyrišką vardą Bubba, tariasi "baba". nu mane trikdo toks vardas. lyg ir "normalus" čia, bet žvengt norisi
Man tai nepakinka tokie kaip Delijus, Dinara, Dzeraldas t.t.
QUOTE(muminukas @ 2008 09 20, 08:32) vulgaris lotyniškai,tamstos žiniai,nereiškia nieko blogo,tai yra paprastas.Sakydami vulgarus žodis,vulgari moteris,turime omeny kažką nepadoraus,nepriimtino,kas yra neteisinga,taip,kad ir žodyno nuorodą vulg.reikia traktuoti ne kaip keiksmažodį,o paprastos šnekamosios kalbos žodį. QUOTE(jazva @ 2008 10 12, 23:35) vulgaris lotyniškai,tamstos žiniai,nereiškia nieko blogo,tai yra paprastas.Sakydami vulgarus žodis,vulgari moteris,turime omeny kažką nepadoraus,nepriimtino,kas yra neteisinga,taip,kad ir žodyno nuorodą vulg.reikia traktuoti ne kaip keiksmažodį,o paprastos šnekamosios kalbos žodį. neklaidink žmonių. šiais laikais kalbame nebe lotyniškai ir vulg. reiškia vulg. su visom šiandieninėm reikšmėm - nepadorus, nepriimtinas, šiurkštus, storžieviškas. o prie paprastų žodžių vulg. nerašoma QUOTE(muminukas @ 2008 10 13, 08:19) neklaidink žmonių. šiais laikais kalbame nebe lotyniškai ir vulg. reiškia vulg. su visom šiandieninėm reikšmėm - nepadorus, nepriimtinas, šiurkštus, storžieviškas. o prie paprastų žodžių vulg. nerašoma Paprastoji barborytė (Barbarea vulgaris) Langustas (Palinarus vulgaris) Varnėnas (Sturnus vulgaris) Paprastieji spuogai - acne vulgaris Paprastoji linažolė (Linaria vulgaris) Na,ir kuris iš jų čia nepadorus, nepriimtinas, šiurkštus, storžieviškas ? QUOTE(jazva @ 2008 10 13, 18:53) Paprastoji barborytė (Barbarea vulgaris) Langustas (Palinarus vulgaris) Varnėnas (Sturnus vulgaris) Paprastieji spuogai - acne vulgaris Paprastoji linažolė (Linaria vulgaris) Na,ir kuris iš jų čia nepadorus, nepriimtinas, šiurkštus, storžieviškas ? o kuo tai susiję su papais ir vulgarizmais? QUOTE(jazva @ 2008 10 14, 18:31) o tai bent skaitei, dėl ko buvo kalbama apie vulgarumą ir vulgarizmus? iš karto įdedu, kad nebesikabinėtum: vlg. vulgarizmas, literatūrinei kalbai neteiktinas storžieviškas žodis, jo reikšmė, posakis, pvz.: kreivarūris, -ė smob. (1) vlg. kas kreiva rūra, kreivu pasturgaliu QUOTE(muminukas @ 2008 10 15, 08:14) o tai bent skaitei, dėl ko buvo kalbama apie vulgarumą ir vulgarizmus? iš karto įdedu, kad nebesikabinėtum: vlg. vulgarizmas, literatūrinei kalbai neteiktinas storžieviškas žodis, jo reikšmė, posakis, pvz.: kreivarūris, -ė smob. (1) vlg. kas kreiva rūra, kreivu pasturgaliu aš ir sakau,kad tai yra paprasta šnekamoji kalba,o ne keiksmažodžiai ar šiaip kokios šlykštybės.Tamstelei kad tik ginčytis.... O jei į temą,tai buvo pas mus toks giminaitis Telesforas
Mano promociute buvo Teofilija, o jos mama - Petronele. Labai jau senoviniai vardai, bet siu laiku kontekste tai keistokokai skamba
QUOTE(jazva @ 2008 10 15, 09:06) vadinasi, mūsų paprastos kalbos supratimas smarkiai skiriasi. ---------------- pažįstami pavadino vaiką Evaldu. neįsivaizduoju, kaip gali toks vardas patikti, nuo vaikystės labai negražus. QUOTE(muminukas @ 2008 10 15, 20:01) vadinasi, mūsų paprastos kalbos supratimas smarkiai skiriasi. ---------------- pažįstami pavadino vaiką Evaldu. neįsivaizduoju, kaip gali toks vardas patikti, nuo vaikystės labai negražus. Be abejo,muminukas ir kalba,ir rašo,o,greičiausiai, ir mąsto tik literatūrine lietuvių kalba...Mes už kalbos švarumą!!!
o man pats klaikiausias Sijonė.Įsivaizduojat savo vaiką tokiu vardu?O jei paskui dar gimtų berniukas,turėčiau pavadinti Kelnium?
Iš berniukų vardų, tai man nei šis nei tas: Natas, Otas;
O iš mergaičių keistokai skamba: Meilutė, Gerutė
Orbitas
man keisciausias kada nors girdetas vardas buvo ir yra - Praksida
Nuo vaikystės man pats negražiausias vardas- Zosė
man tai pats negraziausias vardas, nors ir labai iprastas, yra Asta
man is tokiu iprastu labai negrazus jau mintas evaldas, edgaras, edvinas ir visokie panasus, naglis (skamba baisiai man sitas vardas), is mergaitisku sandra, vanesa, jolanta, renata...mergaitisku geriau nevardinsiu nes ilgai uztruktu
Milda,Marta,Taudvile,Dovile,Aldona,Ona,Ursule, ir t.t.t.
Iš vyriškų taip mužikiškai man skamba Bronius. Dar Česlovas (apie Česką net nekalbu
Moteriški - Stasė ir Pranė, bet šie jau "senos" mados, kažin, ar kas taip bevadina mergaites. Dar visokie "serialiniai" ne prie širdies, kaip Samanta. Kažkada pažinojau Alytę. Baisus vardas vienareikšmiškai, kaip betrumpinsi, sąskambis negeras Pamenu, iš skaityto straipsnio apie keistus vaikų vardus įsiminė Spynutė ir Šanelė (= Сhanelė) |