Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Negražiausias kada nors girdėtas vardas
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai > Bendros diskusijos apie vardus
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
maybe24
QUOTE(fiona35 @ 2008 09 11, 13:00)
Neseniai sutikti-Lauksminė(vis pamirštu),
Deivė g.gif (tai berniukas būtų-Dievas?)
*

Nelabai suprantu,kodel ,isgirdus mergaitiska varda, reikia galvot,kaip skambetu vyriskas...
*Elia*
Teko sutikti Signe ir ILIFIJA lotuliukas.gif lotuliukas.gif
rihANNA
Turejau pazistama vardu GiRtautas blink.gif
Gugucė
QUOTE(rihANNA @ 2008 09 11, 16:11)
*

Kasdien bendrauju su Gertautu mirksiukas.gif
Emerencija
QUOTE(rihANNA @ 2008 09 11, 16:11)
*

Vos ne kaip Girtas lotuliukas.gif
sena niekšė
QUOTE(Gugucė @ 2008 09 11, 16:25)
Kasdien bendrauju su Gertautu  mirksiukas.gif
*

linksma būtų su juo išgerti lotuliukas.gif
TutėFrutė
O aš turiu kaimynę, UKA - GENDRĖ (dvilypis vardas, ar kaip čia išsireikšt biggrin.gif ), nu Uka dar nieko, o Gendrė tai eina sau, iškart asocijuojasi su ilgu kaklu, raudonu snapu biggrin.gif biggrin.gif
Jeta
QUOTE(multti @ 2008 09 17, 23:54)
O aš turiu kaimynę, UKA - GENDRĖ (dvilypis vardas, ar kaip čia išsireikšt  biggrin.gif ), nu Uka dar nieko, o Gendrė tai eina sau, iškart asocijuojasi su ilgu kaklu, raudonu snapu  biggrin.gif  biggrin.gif
*

Mano kaimynas- suaugęs vyras - Gendrutis lotuliukas.gif O dar toks priplaukęs doh.gif
Moonstruck
Euzebijus, Bambarmėjus, Šambambeilas ir Lipukas. Neišsigalvoju, radau kalendoriuje smile.gif
Mimuke
daug tu vardu yra kurie ne i tvora, ne i meta unsure.gif
pats pirmasis mano gyvenima sitoks isgirstas vardas buvo Gerdovile doh.gif
toks ir Gerdos ir Doviles ir Viles misinys doh.gif doh.gif
Minėja
Man negrazus - Traidenis, Edikas, Izaura.
Kazkada per viena laida kurioje buvo kalbama apie vardus, buvo paminetas Titas, kuris lyg ir graiku kalboj reiskia vyriska pasididziavima lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
l'eau
QUOTE(Minėja @ 2008 09 19, 09:38)
Titas, kuris lyg ir graiku kalboj reiskia vyriska pasididziavima  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
*

anglų kalboj reiškia papą rolleyes.gif
Pangasija
QUOTE(multti @ 2008 09 17, 22:54)
O aš turiu kaimynę, UKA - GENDRĖ (dvilypis vardas, ar kaip čia išsireikšt  biggrin.gif ), nu Uka dar nieko, o Gendrė tai eina sau, iškart asocijuojasi su ilgu kaklu, raudonu snapu  biggrin.gif  biggrin.gif
*

ja kazkada per tv rode Nomedos laidoj
muminukas
QUOTE(l'eau @ 2008 09 19, 10:42)
anglų kalboj reiškia papą rolleyes.gif
*

taip, reiškia spenį, spenelį ŠNEKAMOJOJE kalboje, VULGARIOJI reikšmė - papai. bet pirmoji reikšmė yra ZYLĖ. tai greičiau anglai, išgirdę Titas , pagalvos apie zylę, o vietiniai lietuviai- vulgaris lituanus- tai jau taip - apie papus doh.gif
l'eau
QUOTE(muminukas @ 2008 09 19, 18:29)
taip, reiškia spenį, spenelį ŠNEKAMOJOJE kalboje, VULGARIOJI reikšmė - papai. bet pirmoji reikšmė yra ZYLĖ. tai greičiau anglai, išgirdę Titas , pagalvos apie zylę, o vietiniai lietuviai- vulgaris lituanus- tai jau taip - apie papus  doh.gif
*

ne vulgarioji, o šnekamoji. pasakykite amerikonui '***' ir paprašykit pasakyt, kas tai. tuoj tada ir jie vulgarus pataps biggrin.gif
muminukas
QUOTE(l'eau @ 2008 09 20, 03:38)
ne vulgarioji, o šnekamoji. pasakykite amerikonui '***' ir paprašykit pasakyt, kas tai. tuoj tada ir jie vulgarus pataps biggrin.gif
*

žodyne rašo vulg. mirksiukas.gif
Karusia
QUOTE(multti @ 2008 09 18, 00:54)
*

o Uka - senojoje kalboje (lietuvių) - vilkė smile.gif Ukmergė - Vilkmergė. Buvo abu variantai naudojami smile.gif
sena niekšė
QUOTE(l'eau @ 2008 09 20, 04:38)
*

jeigu Titą "išversi" į anglų kalbą kaip TAITAS, tai bus visks normalei biggrin.gif bet jei lietuviškai -- tikrai pradės žvengt iš tokio vardo.
Jeta
Šiandien užmečiau akį į kalendorių - vardadienis - Tekle. Man skamba, kaip višta pereklė blink.gif
Ragaina
QUOTE(Jeta @ 2008 09 23, 16:25)
Šiandien užmečiau akį į kalendorių - vardadienis - Tekle. Man skamba, kaip višta pereklė  blink.gif
*

kleopas irgi i "ta parapija" kazkur paisosi ..skambesys labai nemielas ausiai schmoll.gif

turbut visi vardai kurie turi skiemeni KLE skamba kazkaip..... nu kazkaip doh.gif
muminukas
QUOTE(Ragaina @ 2008 09 24, 00:20)
kleopas irgi i "ta parapija" kazkur paisosi ..skambesys labai nemielas ausiai  schmoll.gif

turbut visi vardai kurie turi skiemeni KLE skamba kazkaip..... nu kazkaip  doh.gif
*

gal ne visai į temą, bet netoliese mūsų giminaičių kapavietės palaidoti vyras ir žmona Kleopas ir Klara. iš pavardės lietuviai. vardai taip įdomiai dera.
rytoj
Velniava, ne ton temon parašiau ax.gif
Casual
QUOTE(multti @ 2008 09 17, 23:54)
*

Lietuve mergaite?? blink.gif blink.gif
vargsas vaikas doh.gif kad ir kokia butu grazi vardo reiksme visiems darzelio ar kiemo vaikams neisaiskinsi schmoll.gif
sena niekšė
aš kartais išgirstu vyrišką vardą Bubba, tariasi "baba". nu mane trikdo toks vardas. lyg ir "normalus" čia, bet žvengt norisi biggrin.gif
Karmen
Man tai nepakinka tokie kaip Delijus, Dinara, Dzeraldas t.t.
jazva
QUOTE(muminukas @ 2008 09 20, 08:32)
žodyne rašo vulg.  mirksiukas.gif
*

vulgaris lotyniškai,tamstos žiniai,nereiškia nieko blogo,tai yra paprastas.Sakydami vulgarus žodis,vulgari moteris,turime omeny kažką nepadoraus,nepriimtino,kas yra neteisinga,taip,kad ir žodyno nuorodą vulg.reikia traktuoti ne kaip keiksmažodį,o paprastos šnekamosios kalbos žodį.
muminukas
QUOTE(jazva @ 2008 10 12, 23:35)
vulgaris lotyniškai,tamstos žiniai,nereiškia nieko blogo,tai yra  paprastas.Sakydami vulgarus žodis,vulgari moteris,turime omeny kažką nepadoraus,nepriimtino,kas yra neteisinga,taip,kad ir žodyno nuorodą vulg.reikia traktuoti ne kaip keiksmažodį,o paprastos šnekamosios kalbos žodį.
*

neklaidink žmonių.
šiais laikais kalbame nebe lotyniškai ir vulg. reiškia vulg. su visom šiandieninėm reikšmėm - nepadorus, nepriimtinas, šiurkštus, storžieviškas. o prie paprastų žodžių vulg. nerašoma tongue.gif
Arvena
QUOTE(dooovile @ 2008 09 26, 00:58)
Lietuve mergaite??  blink.gif  blink.gif
vargsas vaikas doh.gif  kad ir kokia butu grazi vardo reiksme visiems darzelio ar kiemo vaikams neisaiskinsi  schmoll.gif
*

As kartu su ja dirbau smile.gif Ji net Nomedos laidoje dalyvavo del savo vardo unikalumo.
O siaip visi UKA vadina.
jazva
QUOTE(muminukas @ 2008 10 13, 08:19)
neklaidink žmonių.
šiais laikais kalbame nebe lotyniškai ir vulg. reiškia vulg. su visom šiandieninėm reikšmėm - nepadorus, nepriimtinas, šiurkštus, storžieviškas. o prie paprastų žodžių vulg. nerašoma  tongue.gif
*

Paprastoji barborytė (Barbarea vulgaris)
Langustas (Palinarus vulgaris)
Varnėnas (Sturnus vulgaris)
Paprastieji spuogai - acne vulgaris
Paprastoji linažolė (Linaria vulgaris)
Na,ir kuris iš jų čia nepadorus, nepriimtinas, šiurkštus, storžieviškas ?
muminukas
QUOTE(jazva @ 2008 10 13, 18:53)
Paprastoji barborytė (Barbarea vulgaris)
Langustas (Palinarus vulgaris)
Varnėnas (Sturnus vulgaris)
Paprastieji spuogai - acne vulgaris
Paprastoji linažolė (Linaria vulgaris)
Na,ir kuris iš jų čia  nepadorus, nepriimtinas, šiurkštus, storžieviškas ?
*

o kuo tai susiję su papais ir vulgarizmais? blink.gif
jazva
QUOTE(muminukas @ 2008 10 13, 22:04)
o kuo tai susiję su papais ir vulgarizmais?  blink.gif
*

Kuo vulgarumas susijęs su papais?
muminukas
QUOTE(jazva @ 2008 10 14, 18:31)
Kuo vulgarumas susijęs su papais?
*

o tai bent skaitei, dėl ko buvo kalbama apie vulgarumą ir vulgarizmus?
iš karto įdedu, kad nebesikabinėtum:
vlg. – vulgarizmas, literatūrinei kalbai neteiktinas storžieviškas žodis, jo reikšmė, posakis, pvz.:

kreivarūris, -ė smob. (1) vlg. kas kreiva rūra, kreivu pasturgaliu
jazva
QUOTE(muminukas @ 2008 10 15, 08:14)
o tai bent skaitei, dėl ko buvo kalbama apie vulgarumą ir vulgarizmus?
iš karto įdedu, kad nebesikabinėtum:
vlg. – vulgarizmas, literatūrinei kalbai neteiktinas storžieviškas žodis, jo reikšmė, posakis, pvz.:

kreivarūris, -ė smob. (1) vlg. kas kreiva rūra, kreivu pasturgaliu
*

aš ir sakau,kad tai yra paprasta šnekamoji kalba,o ne keiksmažodžiai ar šiaip kokios šlykštybės.Tamstelei kad tik ginčytis....
O jei į temą,tai buvo pas mus toks giminaitis Telesforas biggrin.gif .Ne baisus,o ,tiesiog,labai juokingas vardas,ypač vaikystėje biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
karadanlu
Mano promociute buvo Teofilija, o jos mama - Petronele. Labai jau senoviniai vardai, bet siu laiku kontekste tai keistokokai skamba rolleyes.gif laugh.gif
muminukas
QUOTE(jazva @ 2008 10 15, 09:06)
aš ir sakau,kad tai yra paprasta šnekamoji kalba,o ne keiksmažodžiai ar šiaip kokios šlykštybės. 
*

vadinasi, mūsų paprastos kalbos supratimas smarkiai skiriasi.

----------------
pažįstami pavadino vaiką Evaldu. neįsivaizduoju, kaip gali toks vardas patikti, nuo vaikystės labai negražus.
jazva
QUOTE(muminukas @ 2008 10 15, 20:01)
vadinasi, mūsų paprastos kalbos supratimas smarkiai skiriasi.

----------------
pažįstami pavadino vaiką Evaldu. neįsivaizduoju, kaip gali toks vardas patikti, nuo vaikystės labai negražus.
*

Be abejo,muminukas ir kalba,ir rašo,o,greičiausiai, ir mąsto tik literatūrine lietuvių kalba...Mes už kalbos švarumą!!!
alashka
QUOTE(muminukas @ 2008 10 15, 19:01)
*

Evaldas man laaabai grazus vardas, nes vyras turi drauga su tokiu vardu tongue.gif

Juser sudarytas is Justina ir Sergej nekoks man doh.gif
virgulia
o man pats klaikiausias Sijonė.Įsivaizduojat savo vaiką tokiu vardu?O jei paskui dar gimtų berniukas,turėčiau pavadinti Kelnium? doh.gif o tokis vardas tikrai yra,pati girdėjau
Burtininke
Iš berniukų vardų, tai man nei šis nei tas: Natas, Otas;
O iš mergaičių keistokai skamba: Meilutė, Gerutė doh.gif
Emerencija
QUOTE(karadanlu @ 2008 10 15, 11:34)
Mano promociute buvo Teofilija, o jos mama - Petronele. Labai jau senoviniai vardai, bet siu laiku kontekste tai keistokokai skamba  rolleyes.gif  laugh.gif
*

Pazįstu viena Petronele, mes ja Petiūte vadinam lotuliukas.gif o i ja kreipemes Petrute cool.gif
mau
Orbitas biggrin.gif
Jeta
QUOTE(mau @ 2008 10 30, 20:56)
Orbitas  biggrin.gif
*

kramtoškė blink.gif
baltasis_ilgaausis
man keisciausias kada nors girdetas vardas buvo ir yra - Praksida doh.gif
Zlata
QUOTE(Jeta @ 2008 09 23, 17:25)
Šiandien užmečiau akį į kalendorių - vardadienis - Tekle. Man skamba, kaip višta pereklė  blink.gif
*

Mano močiutei teko laimė ar nelaimė šitą vardą turėt g.gif Tai Sūnui (tėčio broliui) dar keistesnį uždėjo - Valdevinas blink.gif doh.gif
Žinoma
Nuo vaikystės man pats negražiausias vardas- Zosė doh.gif
piene78
man tai pats negraziausias vardas, nors ir labai iprastas, yra Asta
Bittersweet
man is tokiu iprastu labai negrazus jau mintas evaldas, edgaras, edvinas ir visokie panasus, naglis (skamba baisiai man sitas vardas), is mergaitisku sandra, vanesa, jolanta, renata...mergaitisku geriau nevardinsiu nes ilgai uztruktu biggrin.gif
Gabija 7777
Milda,Marta,Taudvile,Dovile,Aldona,Ona,Ursule, ir t.t.t. biggrin.gif Sankeidas,
rollick
QUOTE(virgulia @ 2008 10 24, 08:54)
o man pats klaikiausias Sijonė.Įsivaizduojat savo vaiką tokiu vardu?O  jei paskui dar gimtų berniukas,turėčiau pavadinti Kelnium? doh.gif  o tokis vardas tikrai yra,pati girdėjau
*

gal Kernius o ne Kelnius? g.gif
Jota
Iš vyriškų taip mužikiškai man skamba Bronius. Dar Česlovas (apie Česką net nekalbu doh.gif
Moteriški - Stasė ir Pranė, bet šie jau "senos" mados, kažin, ar kas taip bevadina mergaites. Dar visokie "serialiniai" ne prie širdies, kaip Samanta. Kažkada pažinojau Alytę. Baisus vardas vienareikšmiškai, kaip betrumpinsi, sąskambis negeras smile.gif

Pamenu, iš skaityto straipsnio apie keistus vaikų vardus įsiminė Spynutė ir Šanelė (= Сhanelė) biggrin.gif Viena užaugus bus didelė Spyna, kita - didelė Chana lotuliukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.