Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Apsisukusi virkštelė - ar žinoma iš anksto
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Vaisiaus vystymasis
Pages: 1, 2, 3, 4
tuzikas83
Sveikutes, as jau 31 sav. nestuke.gif mano lelius labai judrus, pastoviai spardosi, vartosi arba su kzakuo brauko po pilvuka, bet va del zagsuliuko - nejauciu arba nesuprantu kada tai buna. Kartais jauciu (bet labai retai, gal kokius 3 kartus tik esu jutusi) lyg sirdeles ritmiska plakima pilvelyje ar tai galetu buti zagsulys? g.gif
~Narnija~
QUOTE(tuzikas83 @ 2009 06 11, 11:15)
Sveikutes, as jau 31 sav.  nestuke.gif mano lelius labai judrus, pastoviai spardosi, vartosi arba su kzakuo brauko po pilvuka, bet va del zagsuliuko  - nejauciu arba nesuprantu kada tai buna. Kartais jauciu (bet labai retai, gal kokius 3 kartus tik esu jutusi) lyg sirdeles ritmiska plakima pilvelyje ar tai galetu buti zagsulys? g.gif
*

Na sirdeles plakima abejoju ar galima pajausti g.gif Tai manau, kad zagsuliukus ir jauti - tarsi laikrodukas butu viduj smile.gif Mes paskutiniu metu beveik nieko nebeveikiam tik zagsim... O kas belieka pipiriukui, kai vietos nebera... smile.gif
Pieva*

1. Kelintas yra šis nėštumas? (parašykite)
_______________1__________________________
2. Kiek savaičių laukiatės?
• Iki 12 savaičių
• Nuo 13 iki 28 savaičių
• Nuo 29 iki 40 savaičių
3. Kiek kartų per metus lankotės pas gyd. odontologą?
• Du kartus
• Kartą
• Kai atsiranda dantų skausmas
• Nesilankau
4. Ar nėštumo metu lankotės pas odontologą?
• Taip
• Ne
5. Kuris iš šių gydytojų patarė apsilankyti pas gyd.odontologą nėštumo metu?
• Akušeris ginekologas
• Šeimos gydytojas
• Nei vienas iš jų nepatarė
• Kiti __________________________________________________(įrašykite)
6. Ar gydytojas akušeris – ginekologas skiria Jums kokias nors priemones burnos ertmės būklei gerinti?
• Taip
• Ne
7. Ar žinote kokios iš šių ligų dažniausiai atsiranda nėštumo laikotarpiu?
• Dantenų uždegimas (kitaip vadinamas gingivitas)
• Dantų ėduonis

• Dantų erozijos
• Jokių odontologinių ligų neatsiranda nėštumo laikotarpiu
• Nežinau
8. Kokie pokyčiai atsirado Jūsų burnos ertmėje nėštumo metu? (galimi keli variantai)
• Dantenos paraudo, paburko, kraujuoja
• Atsirado dantų skausmas
• Pokyčių nepastebėjau
• Kita ___________________________________________________________(įrašykite)
9. Kokiame nėštumo mėnesyje burnos ertmėje atsiranda kūdikio dantys, lūpos ir gomurys?
• Nuo 1 iki 3 mėnesio
• Nuo 3 iki 6 mėnesio
• Nuo 6 iki 9 mėnesio
• Nežinau
10. Ar Jūs buvote informuota, kad Jūsų dantų ir burnos ertmės būklė turi įtakos kūdikio dantų būklei?
• Taip
• Ne
• Norėčiau daugiau apie tai sužinoti
11. Kokių žalingų įpročių atsisakėte nėštumo metu?
• Neberūkau
• Nevartoju alkoholio
• Neturėjau žalingų įpročių
• Kita _____________________________________________________________(įrašykite)
12. Kaip pasikeitė Jūsų mityba nėštumo metu?
• Pradėjau vartoti papildus
• Nepasikeitė
• Kita ______________________________________________________________(įrašykite)
13. Ar Jūs žinote kaip teisingai prižiūrėti savo burnos ertmę?
• Taip
• Ne
14. Kas Jus mokė kaip prižiūrėti dantis?
• Šeimos nariai
• Pradinių klasių mokytoja
• Gyd.Odontologas
• Pati išmokau
• Kita _____________________________________(įrašykite)
15. Kaip įvertintumėte savo burnos ertmės higieną?
• Labai gerai
• Gerai
• Vidutiniškai
• Blogai
• Labai blogai
16. Kokias burnos ertmės higienines priemones naudojate? (gali būti keli variantai)
• Dantų šepetėlis
• Dantų pasta
• Dantų siūlas

• Burnos ertmės skalavimo skystis
• Kt. _____________________________(įrašykite)
17. Kokie informacijos šaltiniai Jums būtų priimtiniausi apie burnos ertmės higiena?
• Informaciniai lankstinukai
• Žurnalai
• Internetas
• Spacialios pamokėlės su vaizdinėmis priemonėmis
• Kita ______________________________________(parašykite)
18. Jūsų amžius:
• Iki 20
• 21 – 26
• 27 – 32
• 33 – 39
• Nuo 40 ir daugiau
19. Jūsų išsilavinimas:
• Pradinis ir nebaigtas vidurinis
• Vidurinis
• Aukštesnysis
• Nebaigtas aukštasis
• Aukštasis
*

[/quote]
tuzikas83
QUOTE(Sarkele_87 @ 2009 06 11, 11:37)
Na sirdeles plakima abejoju ar galima pajausti g.gif Tai manau, kad zagsuliukus ir jauti - tarsi laikrodukas butu viduj smile.gif Mes paskutiniu metu beveik nieko nebeveikiam tik zagsim... O kas belieka pipiriukui, kai vietos nebera... smile.gif
*

tai tikriausiai ir bus zagsuliukas biggrin.gif stuksena pilvuke labai ritmiskai, lygtais tikrai buciau laikroduka prarijusi rolleyes.gif
Diana_B_K
pacius pirmuosius zagsejimus as jauciau pilvo apacioje,
veliau ta jausdavau visame pilve,
o galiausiai , kaip lelius paaugo - tai net ziurint i pilva galima buvo pamatyti trukciojimus, o ne tik jausti 4u.gif
o zagsim mes vos ne kiekviena diena mirksiukas.gif
tuzikas83
QUOTE(Diana_B_K @ 2009 06 16, 19:45)
pacius pirmuosius zagsejimus as jauciau pilvo apacioje,
veliau ta jausdavau visame pilve,
o galiausiai , kaip lelius paaugo - tai net ziurint i pilva galima buvo pamatyti trukciojimus, o ne tik jausti  4u.gif
o zagsim mes vos ne kiekviena diena  mirksiukas.gif
*

as dabar zagsuliukus jauciu kazkur giliai pilve, pilvo apacioje biggrin.gif
Mingomi
1. Kelintas yra šis nėštumas? (parašykite)
____antras_____________________________________
2. Kiek savaičių laukiatės?
• Iki 12 savaičių
• Nuo 13 iki 28 savaičių
• Nuo 29 iki 40 savaičių
3. Kiek kartų per metus lankotės pas gyd. odontologą?
• Du kartus
• Kartą
• Kai atsiranda dantų skausmas
• Nesilankau
4. Ar nėštumo metu lankotės pas odontologą?
• Taip
• Ne
5. Kuris iš šių gydytojų patarė apsilankyti pas gyd.odontologą nėštumo metu?
• Akušeris ginekologas
• Šeimos gydytojas
• Nei vienas iš jų nepatarė
• Kiti __________________________________________________(įrašykite)
6. Ar gydytojas akušeris – ginekologas skiria Jums kokias nors priemones burnos ertmės būklei gerinti?
• Taip
• Ne
7. Ar žinote kokios iš šių ligų dažniausiai atsiranda nėštumo laikotarpiu?
• Dantenų uždegimas (kitaip vadinamas gingivitas)
• Dantų ėduonis
• Dantų erozijos
• Jokių odontologinių ligų neatsiranda nėštumo laikotarpiu
• Nežinau
8. Kokie pokyčiai atsirado Jūsų burnos ertmėje nėštumo metu? (galimi keli variantai)
• Dantenos paraudo, paburko, kraujuoja
• Atsirado dantų skausmas
• Pokyčių nepastebėjau
• Kita ___________________________________________________________(įrašykite)
9. Kokiame nėštumo mėnesyje burnos ertmėje atsiranda kūdikio dantys, lūpos ir gomurys?
• Nuo 1 iki 3 mėnesio
• Nuo 3 iki 6 mėnesio
• Nuo 6 iki 9 mėnesio
• Nežinau
10. Ar Jūs buvote informuota, kad Jūsų dantų ir burnos ertmės būklė turi įtakos kūdikio dantų būklei?
• Taip
• Ne
• Norėčiau daugiau apie tai sužinoti
11. Kokių žalingų įpročių atsisakėte nėštumo metu?
• Neberūkau
• Nevartoju alkoholio
• Neturėjau žalingų įpročių
• Kita _____________________________________________________________(įrašykite)
12. Kaip pasikeitė Jūsų mityba nėštumo metu?
• Pradėjau vartoti papildus
• Nepasikeitė
• Kita ______________________________________________________________(įrašykite)
13. Ar Jūs žinote kaip teisingai prižiūrėti savo burnos ertmę?
• Taip
• Ne
14. Kas Jus mokė kaip prižiūrėti dantis?
• Šeimos nariai
• Pradinių klasių mokytoja
• Gyd.Odontologas
• Pati išmokau
• Kita _____________________________________(įrašykite)
15. Kaip įvertintumėte savo burnos ertmės higieną?
• Labai gerai
• Gerai
• Vidutiniškai
• Blogai
• Labai blogai
16. Kokias burnos ertmės higienines priemones naudojate? (gali būti keli variantai)
• Dantų šepetėlis
• Dantų pasta
• Dantų siūlas
• Burnos ertmės skalavimo skystis

• Kt. _____________________________(įrašykite)
17. Kokie informacijos šaltiniai Jums būtų priimtiniausi apie burnos ertmės higiena?
• Informaciniai lankstinukai
• Žurnalai
• Internetas
• Spacialios pamokėlės su vaizdinėmis priemonėmis
• Kita ______________________________________(parašykite)
18. Jūsų amžius:
• Iki 20
• 21 – 26
• 27 – 32
• 33 – 39
• Nuo 40 ir daugiau
19. Jūsų išsilavinimas:
• Pradinis ir nebaigtas vidurinis
• Vidurinis
• Aukštesnysis
• Nebaigtas aukštasis
• Aukštasis
rudycka
QUOTE(tuzikas83 @ 2009 06 16, 21:29)
as dabar zagsuliukus jauciu kazkur giliai pilve, pilvo apacioje biggrin.gif
*

nestuke.gif Mano mazius irgi taip daznai zagsi blink.gif , juda nesustodamas, o siandien padare ehoskopa ir pasake , kad virkstele apsiviniojusi aplink kakla , gydytoja pasake jau kaip yra taip yra, tipo jau neatsisuks schmoll.gif g.gif verysad.gif
popuri
Nieko nesuprantu, ateinu paskaityt apie virkštelę o randu apie žagsulius ir anketą g.gif
naringiux
sveikos as ir turiu tokia problemele man 36 savaites ir daktaras pasake kad virkstele vaikui apie kakliuka apsivijus. Atseit kol jis pilve jis nepasismauks nes virkstele laisvai juda, bet labai vistiek bijau. verysad.gif
Erina
Šį nėštumą echo darė 5 kartus bet tik dabar 37 sav. gydytojas pasakė kad virkštelė apsisiukusi aplink kakliuką. Išsigandau nerealiai. Pradėjau vartyt literatūrą. Senesnėje rašoma, apie visokias hipoksijas ir kitokius baubus. Pats gydytojas minėjo kad jeigu virkštelė reikiamo ilgio, jokių problemų neturėtų būti, blogiau jeigu ji per trumpa. Nuramino mane, kad gimdymo metu seks vaisiaus širdies tonus ir jeigu kas negerai darys CP. Bet aiškino, kad dauguma pagimdo pačios. Ir paskaitinėjus mamų patirtis, truputi aprimau. tikiuosi viskas baigsis gerai.
suke
Sveikos Noriu pasidalint savo skaudžia patirtimi. Mano pirmagimiui buvo virkštelė apsisukus aplink kaklą. Tada echoskopijos dar nedarė. Pasekmė - gimdymo trauma, palikusi pėdsaką visam gyvenimui. Sūnelis gimė pridusęs, deguonies pritrūko klausos nervui verysad.gif ...
Tikiuosi, kad dabar echoskopo pagalba to yra išvengiama g.gif
Keja
Mano Iajai buvo du kartus apsivijusi, isanksto nezinojau, bet gydyt sake, kad zinojimas nieko nebutu pakeites, tik daugiau nerimo atneses. Del vorksteles komplikaciju jokiu nebuvo
Kactukas
QUOTE(popuri @ 2009 07 30, 10:42)
Nieko nesuprantu, ateinu paskaityt apie virkštelę o randu apie žagsulius ir anketą g.gif
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif na taip, prajuokino ir mane mamytes!
indriuska
pilveli tai tikrai nepasismauks svarbu kad gimstant daktartai sale butu
linytes
O man echoskopu kai žiūrėjo, tai nesimatė, kad apsisukus virkštelė, bet dėl kitų priežasčių gimė CP pagalba, tai nepastebėjom dėl to jokių blogų dalykų smile.gif
Luttuke
Buvo apsivijus aplink kakla, is anksto nezinojau, bet jokiu bedu del to neiskilo.
ishiri
mano sunui du kart aplink kakliuka apsivijus buvo plius uzsirises mazgiuka.. gime sveikutis. tiesiog reikia stebeti save vaiko judesius, nebijoti vaziuoti i med istaiga pasitikrinti judesiuku. o gimdymo metu salia gyd profesionalo viskas buna gerai. mamyte buna prijungta prie apratutros kuri seka vaisiaus tonus , gyd viska mato. nurimkite ir laukite ramiai savo leliuku smile.gif
Redita86
QUOTE(suke @ 2009 10 12, 17:24)
Sveikos Noriu pasidalint savo skaudžia patirtimi. Mano pirmagimiui buvo virkštelė apsisukus aplink kaklą. Tada echoskopijos dar nedarė. Pasekmė - gimdymo trauma, palikusi pėdsaką visam gyvenimui. Sūnelis gimė pridusęs, deguonies pritrūko klausos nervui verysad.gif ...
Tikiuosi, kad dabar echoskopo pagalba to yra išvengiama g.gif
*

Tikrai nevisais atvejais ir siais laikas echospopas parodo, o gal gydytojas nepamato... Mano vaiko atveju buvo, kai mazdaug 37savaitej buvom pas gydytoja poliklinikoj ir dare echoskopa, paprasiau kad idemiai paziuretu, ar kartais virkstele neapsivijusi(tokios mintys man kilo, nes vyro mama pasake, kad kai vyra gimde, jam buvo virkstele apsivijusi),gydytojas patikino, kad tikrai yra tiesi, viskas gerai, nereikia nieko prisigalvoti... O kai atejo laikas gimdyti, man tiesiog gimdymas neprasidejo ir tiek-vandenys nubego, o saremiu jokiu, gimdos kaklelis irgi neatsidarinejo, gerai kad patekau pas profesionalu gydytoja, kuris prieme sprendima daryti CPO, neskatindamas gimdymo. O kai tik iseme vaika, pamate, kad jam buvo apsivijusi kakleli virkstele ir ji buvo labai trumpa, todel vaikas net negalejo pajudeti...
Tai net nezinau ar nepastebejo apsivijusios virksteles 37-oj savaitej, ar virkstele galejo veliau apsivyti, itariu kad galejo, nes vaikas buvo labai aktyvus pilve, taip tampe pilva paskutini menesi doh.gif
freza80
QUOTE(Redita86 @ 2010 06 20, 19:17)
Tikrai nevisais atvejais ir siais laikas echospopas parodo, o gal gydytojas nepamato... Mano vaiko atveju buvo, kai mazdaug 37savaitej buvom pas gydytoja poliklinikoj ir dare echoskopa, paprasiau kad idemiai paziuretu, ar kartais virkstele neapsivijusi(tokios mintys man kilo, nes vyro mama pasake, kad kai vyra gimde, jam buvo virkstele apsivijusi),gydytojas patikino, kad tikrai yra tiesi, viskas gerai, nereikia nieko prisigalvoti... O kai atejo laikas gimdyti, man tiesiog gimdymas neprasidejo ir tiek-vandenys nubego, o saremiu jokiu, gimdos kaklelis irgi neatsidarinejo, gerai kad patekau pas profesionalu gydytoja, kuris prieme sprendima daryti CPO, neskatindamas gimdymo. O kai tik iseme vaika, pamate, kad jam buvo apsivijusi kakleli virkstele ir ji buvo labai trumpa, todel vaikas net negalejo pajudeti...
Tai net nezinau ar nepastebejo apsivijusios virksteles 37-oj savaitej, ar virkstele galejo veliau apsivyti, itariu kad galejo, nes vaikas buvo labai aktyvus pilve, taip tampe pilva paskutini menesi doh.gif
*

Aš darausi echo kiekvieno apsilankymo metu ir vis paklausiu, ar neapsivijusi apie kaklą virkštelė ax.gif Gydytojas man paaiškino, kad viskas priklauso nuo 2.gif: - gali paskutinėm dienom pasisukinėti ir virkštelė apsivys ... Geriausia būtų echo prieš pat gimdymą, bet, kiek žinau, jei atvyksti nubėgus vandenims - echo jau nebedaro doh.gif
Lovelyvixen
man 37 sav nustate, kad itariamas virksteles apsisukimas aplink kakliuka.. laaabai issigandau.. ir iki siol bijau.. seku kieviena lialytes judesi.. dar kartais ir aplinkiniai pagasdina su nekokiais pavyzdziais.. nors gydytojai sako, kad kas treciai gimdyvei taip nutinka.. bet man visvien neramu.. g.gif kai kurie, net sako reikalauti CP.. bet kalbejau su gydytoja, sake daugeliu atveju tas CP nereikalingas.. o jei jau prireikia - pamato gimdymo metu..

laabai tikiuosi, kad viskas bus ok g.gif
boruze_taskuota
Mano pažįstamai virkštelė apsisukusi 2 kartus buvo. Bandė pati gimdyti, 12 val. viskas truko, bet jai niekaip neišėjo, tai nusprendė daryti cezarį, tik cezario metu gydytojai pamatė kokie reikalai su virkštele, vaiką juk pasmaugt galėjo. veiksmas Jonavoj vyko. Aš pati labai pergyvenu ir dėl savęs unsure.gif
Redita86
tokiu atveju patarciau tartis su kokiu geru gydytoju isanksto, kad esant reikalui darytu geriau CPO iskart -juk nera nieko svarbiau uz mazylio sveikata.
Sekmes nestuke.gif
ixchel
Man nemate net diena pries CP, kad apsisukusi. Planinis buvo, nes sedmenine pirmeiga.
-Alice-
Nėštumo metu kiek dariausi echo - tai leliui nebuvo virkštelė aplink kaklą apsisukusi. dar dariausi echo 8 dienas prieš gimdymą - virkštelė taip pat nebuvo apsisukusi. Gimdymo metu per patį stūmimą paaiškėjo, kad kūdikis eina su virkštelė aplink kaklą. Akušerei teko mane kirpti verysad.gif Ačiū Dievui, viskas gerai pasibaigė thumbup.gif
Taip kad čia su ta virkštele nežinosi. Viskas pasimatys pačio gimdymo metu.
mamamia*
NEmate, tik gimdymo metu pamate , kad viena karta aplink kakliuka apsisukus.
Sati
Kai mane ziurejo 26savaite tai pasake, kad virkstele yra gana ilga ir susisukusi i kilpa, liepe ateit kai bus 30 sav.reik butinai paziuret. Yra gresme, kad virkstele bus apsisukusi. doh.gif
laimingaaaa
Pas musu suneli buvo viena karta apsisukusi ir ant virksteles buvo uzsineres mazgas doh.gif Su Dievulio pagalba gimsta tokie vaikiukai,gali baigtis labai liudnai verysad.gif
Virksteles apsisukima skatina ranku kilnojimas ir krepsiu tasymas mirksiukas.gif cia tikrai su gimine neturi nieko bendro schmoll.gif
Jurgeliux
Sveikos, kai laukiausi 32sav gydytoja dare echo ir nemate virksteles ant kakliuko, o kai pagimdziau mano dukrytei virkstele buvo dukart ant kakliuko per rankyte apsisukus ir per kojyte zodziu visa isipainiojus, bet aciu Dievui ji nepriduso verke iskarto. Pasake, kad labai ilga virkstele buvo ir mano dukryte labai aktivi buvo iki pat gimdymo jau vandenu nebuvo ji davesi pilve. Tai matyt ir prisipainiojo, as tai skaityciau, kad pries gimdyma turetu echo padaryti , nes per tas kelias savaites situacija gali pasikeist
auramba
Pries pat gimdyma man echoskopu neziurejo vaikelio, o kai ziurejo tik isejus i dekretines, tada nieko nemate. Gime maziukas su apsisukusia virkstele, sunku buvo pagimdyti, tai sukarpe mane ir pagimdziau, mazylis jau buvo melynas, bet aciu dievui viskas jam gerai smile.gif
pukeliux
QUOTE(laimingaaaa @ 2010 07 20, 17:01)
Virksteles apsisukima skatina ranku kilnojimas ir krepsiu tasymas mirksiukas.gif cia tikrai su gimine neturi nieko bendro schmoll.gif
*

blink.gif
Nei aš rankas kilnojau, nei krepšius tampiau, o su pirmu buvo apsisukę, su antru taip pat matė echoskopu apsisukusią apie kakliuką virkštelę, bet kažkiek laiko prieš gimdymą bejudėdamas jis tą virkštelę ir nusimetė matyt, nes vaikiukas gimė be apsivijusios virkštelės. Taigi situacija tikrai prieš pat gimdymą gali pasikeist, juk malasi pilve tie mažiuliai...
Soffyyy
Mes jau žinom, kad virkštelė apsisukus. Svarbiausia, kad tai žino ir gydytoja pas kurią gimdysiu. Sakė, kad bus tam pasiruošus, o dabar tiesiog patarė atidžiau sekti dukrytės judesius.
papukaite
Man echoskopai apsisukimu nerode, arba ju dar nebuvo g.gif Gime berniukas apsivyniojes 2kartus apie kakliuka ir apie rankyte. Nepriduso, gimdziau pati tik prakirpo labai blink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.