Kieno vaikuciai gime su aplink kakla apsisukusia virkstele - ar tai suzinojote tik vaikui gimus? Ar galima ultragarso pagalba tai suzinoti is anksto?
man labai idomu kaip galima suzinoti kad apsisukusi virkslele? pazystama vaiksciuojo visus 8 menesius kuo puikiausiai o vaikas buvo apsisukes ir mire, tai kaip tada gydytojai nepastebejo? juolab paskutinis menuo buvo
man atrodo jeigu matytu tai operuotu , nes vaikas 4 kg buvo QUOTE(lialka21 @ 2008 04 03, 13:50) man labai idomu kaip galima suzinoti kad apsisukusi virkslele? pazystama vaiksciuojo visus 8 menesius kuo puikiausiai o vaikas buvo apsisukes ir mire, tai kaip tada gydytojai nepastebejo? juolab paskutinis menuo buvo man atrodo jeigu matytu tai operuotu , nes vaikas 4 kg buvo Va sitas ir baisiausia - juk gali virkstele pasmaugti vaikuti kol per gimdymo takus eina
Pasak gydytojų apsisukusi virkštelė nėra indikacija cezariui. Nes kiek teko girdėti labai daug kam ji apsisukusi būna. Antras dalykas, gi vaikas juda ir ta virkštelė gali kelis kartus tai apsisukti tai atsisukti. Pvz. mano mažylė gimdymo metu kai įsistatinėjo prisispaudė virkštelę. Ir dėl šios priežasties labai užtruko gimdymas, nes kiek bestumčiau, prispausta virkštelė vis traukė atgal
Taip gali ir per gimdyma apsisukt
Man nustatė echoskopu gal 37 savaitę, kad virkštelė apsisukusi 2 kartus aplink kakliuka. As aisku sunerimavau, bet gydytoja padrasino, kad tai nieko baisaus ir gimdymo metu, pagal situacija bus matyti ka reiks daryti, o iki to laiko stebeti vaisiaus judesius. Ir kai pagimdziau virkstele buvo viena karta apsisukusi, bet vaikas nepriduses ir siaip viskas ok. Sako, kad dar daug kas priklauso nuo ilgio virkštelės.
QUOTE(lialka21 @ 2008 04 03, 13:50) man labai idomu kaip galima suzinoti kad apsisukusi virkslele? pazystama vaiksciuojo visus 8 menesius kuo puikiausiai o vaikas buvo apsisukes ir mire, tai kaip tada gydytojai nepastebejo? juolab paskutinis menuo buvo man atrodo jeigu matytu tai operuotu , nes vaikas 4 kg buvo paprastai - per echoskopa mato apsisukus ar ne, man 32 savaite pasake, kad apsisukus QUOTE(Laabeille @ 2008 04 03, 13:34) Kieno vaikuciai gime su aplink kakla apsisukusia virkstele - ar tai suzinojote tik vaikui gimus? Ar galima ultragarso pagalba tai suzinoti is anksto? Dėl antro vaiko tai nežinau, o va pirmajam tai buvo virkštelė apsisukus aplink kaklą ir juosmenį. O kaip sužinojau? Darė echo gal 30-32 savaitę, matė, tačiau su akušere susišnekėjo lotyniškai, ta užrašė ir nieko man nesakė. O kai papuolė tie įrašai man į rankas, tai mačiau jau lietuviškai parašyta. Kad puoliau gydytoją, kodėl man nepasakė. - Nu pasakyčiau, ir kas iš to? Nei ranką įkišus atsuksi, nei ką pakeisi. O nervų tai prarasi begalvodama... o be to, aš sakiau... lotyniškai... tu girdėjai ir nebepykstu... nes iš tikro, jeigu nustato apie 30-32 sav, tai ką ten bepakeisi? QUOTE(naitas @ 2008 04 04, 08:55) Dėl antro vaiko tai nežinau, o va pirmajam tai buvo virkštelė apsisukus aplink kaklą ir juosmenį. O kaip sužinojau? Darė echo gal 30-32 savaitę, matė, tačiau su akušere susišnekėjo lotyniškai, ta užrašė ir nieko man nesakė. O kai papuolė tie įrašai man į rankas, tai mačiau jau lietuviškai parašyta. Kad puoliau gydytoją, kodėl man nepasakė. - Nu pasakyčiau, ir kas iš to? Nei ranką įkišus atsuksi, nei ką pakeisi. O nervų tai prarasi begalvodama... o be to, aš sakiau... lotyniškai... tu girdėjai ir nebepykstu... nes iš tikro, jeigu nustato apie 30-32 sav, tai ką ten bepakeisi? o kaip sekesi pagimdyti? naturaliai? ar buvo del virksteles problemu? beje, gytytoja man atrodo labai ismintinga moteris - stengiasi
Mes pirmadieni uzsiregistrave ekoskopijai, reiks paklausti ar neapsisukus,nes paskiaciau ir baisu pasidare
Prieš gimdymą, likus savaitei, echoskopijos metu buvo pastebėta virkštelės patologija, bet buvau nuraminta, kad tai dažni atvejai, baimintis neverta. Natūralus gimdymas buvo sklandus ir pakankamai greitas, virkštelė apsisukusi aplink kakliuką, vaikutis įvertintas 9-10 balų.
Kito nėštumo metu, echoskopijos tyrimo metu, nebuvo pastebėta virkštelės patologija, natūralus gimdymas labai sklandus ir labai greitas, jokių plyšimų, vaikučio virkštelė buvo laibai apsisukusi aplink savo ašį, vaikutis įvertintas 10 balų. QUOTE(Laabeille @ 2008 04 03, 14:14) taigi gimdymo metu tam ir seka vaikucio tonus, kad matytu, ar jie nekrenta,ar nereikia extra cezario daryt
Mano maziui taip pat buvo apsisukus virkstele. Daktare tai pamate echoskopuodama, bet is karto mane nuramino, kad viskas bus gerai. sake, kad tiesiog atidziau ziures vaikelio tonus ir viskas. Gime sveikas, stiprus berniukas, nebuvo jokiu nesklandumu gimdymo metu
Kai gimė dukra, jai tris kartus virkštelė buvo apsivijusi kakliuką. Echoskopuojant daktarė net neužsiminė apie virkštelę nieko. Gimdymas buvo labai sklandus, jokių komplikacijų, mergaitė įvertinta 9 balais
maniškiui buvo du kart apsisukusi ir dar į mazgą susirišusi (dėl to vaikis pridusęs gimė),bet echoskopuojant to nematė ar bent jau nesakė
Virkštelė apsisukusi vieną kartą, bet aš manau viskas bus gerai.
Man nuo vidurio nestumo pasake kad virkstis apsisukus aplink kakliuka. As irgi labai nusigandau, bet ginas nuramino. Mat neesme ar apie kakla ar apie koja ta virkstis apsisuks ar viena ar 4 kartus, vaikas juk ne per burna kvepuoja, o esme kad pati virkstis uzsispaus ir negaus vaikas deguonies. Tik gavau nurodyma labai atidziai sekti vaiko judesius. GImdymo metu stumiant vaika virkstis buvo uzsispaudusi, pradejo kristi vaikiuko tonai, tada liepe kelis kartus labai giliai ikvepti, ir vel viskas buvo ok
Pasitvirtino mano itarimas del apsisukusios virksteles, siandien per ultragarsa suzinojau kad 2 kartus apsisukusi, bet gydytoja sake nekreipti i tai demesio.
Tik zadu per gimdyma atkreipti i tai gydytoju demesi. Truputi neramu, bet tikiuosi kad viskas bus gerai
Kai darė echo 26 sav., nieko dėl apsisukusios virkštelės nesakė.
Suėjus terminui 40 savaičių nuvažiavau į ligoninę pasitikrinti. Mane apžiūrėjas daktaras nebuvo malonus, išvis man nieko neaiškino, bet echoskopu labai įdėmiai kažką stebėjo. O tik gimus mažylei psužinojau, kad virkštelė buvo apsisukus aplink kakliuką du kartus. Gimė truputį pamėlusi, bet viskas gerai, gavom 8-9 balus. Gimdymas buvo sklandus. QUOTE(Laabeille @ 2008 04 25, 16:29) Pasitvirtino mano itarimas del apsisukusios virksteles, siandien per ultragarsa suzinojau kad 2 kartus apsisukusi, bet gydytoja sake nekreipti i tai demesio. Tik zadu per gimdyma atkreipti i tai gydytoju demesi. Truputi neramu, bet tikiuosi kad viskas bus gerai net nežinau.. ar reikėjo tai žinoti? Tiesa, o echo darė vienas gydytojas, o gimdysi pas kitą? aš tai buvau echo padaryt pas tą, kur gimdysiu. Irgi klausiau - "kiek kartų virkštelė apsisukus?". Sakė: "šešis" Mane toks juokas paėmė... gal ir gerai... suprantu aš tokį jumorą. Nugi nieko nepakeisim, jeigu ką. O jau kai ateis momentas, bus matyt. Tuo labiau, kad man jau tikrai cezaris bus. QUOTE(Laabeille @ 2008 04 25, 15:29) Pasitvirtino mano itarimas del apsisukusios virksteles, siandien per ultragarsa suzinojau kad 2 kartus apsisukusi, bet gydytoja sake nekreipti i tai demesio. Tik zadu per gimdyma atkreipti i tai gydytoju demesi. Truputi neramu, bet tikiuosi kad viskas bus gerai Negalima i tai nekreipti demesio, apsisukus virkstelei padideja rizika kad vaikas pridus arba visai uzdus. Zinau kam taip atsitiko 37 nestumo savaite. Reikia atidziai skaiciuoti vaiko judesius, itarus negerumus skubeti i gimdymo namus. QUOTE(Mama Agnė @ 2008 04 25, 17:24) Kai darė echo 26 sav., nieko dėl apsisukusios virkštelės nesakė. Suėjus terminui 40 savaičių nuvažiavau į ligoninę pasitikrinti. Mane apžiūrėjas daktaras nebuvo malonus, išvis man nieko neaiškino, bet echoskopu labai įdėmiai kažką stebėjo. O tik gimus mažylei psužinojau, kad virkštelė buvo apsisukus aplink kakliuką du kartus. Gimė truputį pamėlusi, bet viskas gerai, gavom 8-9 balus. Gimdymas buvo sklandus. Ir negalėjo nieko sakyti, nes iki kokios 34 sav leliukas turi daug vietos ir jis sukinėjasi pilvelyje ir vartosi, todėl ta virkštelė gali ir apsivynioti ir nusivynioti, o vėliau kai vietos nelieka ir būna apsivijusi, tai taip ir lieka.
Man niekas nieko nesake, bet siiap manau galima nustatyti,esu girdejus kad sako va virstele aplink kakla apsisukusi darysim cezari .As pati ne nezinojau ar mum apsisukusi ar ne , bet kai pagimdziau niekas nieko nesake, paskui gydytoja skaite gimimo istorija ir tik tada suzinojau kad net 2 kart buvo apsivijusi virkstele aplink kakliuka kai gime musu angeliukas ... gerai kad pries tai nezinojau nes buciau numirusi is nerimo !
Man darė echo 3 dienos prieš gimdymą, ir pasakė, kad neįmanoma pasakyti, ar vikštelė apsisukus apie kakliuką, ar šalia jo...Manau, kad turinti proto gydytoja net ir matudama niekada prieš gimdymą to nesakys....
Mano antrajam sunui buvo pora kart apsisukusi virkstele aplink kakla kai gime,bet viskas laimingai.Budama 37sav., nestumo sav., viena diena nepajutau lialiaus judesiu,velai vakare nuvaziavau i ligonyne,gyd., priemes mane uzrase tonusams o po to echo,bet echo dare labai ilgai,kad net skrandis paskaudo,apie pusvalndi,apramino mane ir isleido namo.Po keliu dienu atvaziavus gimdyt papuoliau pas ta pati gyd., atpazines mane jisai perspejo,kad pas mano lialkina yra apsisukusi virkstele,ir jisai ta vakara mate tai ir tikrino kokio ilgumo ta virkstele,bet jam jokiu itarimu nekele ir isleido namo.O kad judesius nejutau,todel,kad jam vietos nebebuvo ir beto nusileidusi galvute buvo labai zemai.
Teoriskai turetu matytis. Bet man 38 savaiciu dare echo, nieko nepasake del virksteles, o gimdziau 38 savaiciu ir 2 dienas, ekstrinis cezaris. Pasirode, vaikas buvo 3 kartus apsiviniojes aplink kakla ir kuneli, todel per gimdyma pradejo kristi sirdies ritmas. Taip ir likau nesupratusi, ar echoskopuotoja nieko nepamate, ar pamate ir nesake, nes pagalvojo, kad nieko baisaus
Man turejo daryti cezari del sedmenines pirmeigos. Ir tik gimus dukrytei, paaiskejo, kodel ji negalejo apsiversti - virkstele 2 kartus buvo apsivijusi kakliuka ir viena karta - aplink kuneli
Siaip del apsisukusios virksteles aplink kakliuka per daug nereikia pergyventi, ir net jei kelis kartus, bent man taip sake gydytoja. Del to cezario niekas neturetu daryti, o tik pacio gimdymo metu jau ziuri ar ji tampri, ar netrukdo vaikeliui gimti. Labiau reiketu sunerimti, jei virkstele butu apsisukusi aplink vaikiuko riesa, tada didele tikimybe, kad ja gali vaikiukas besiduodamas pilvuke nutraukti.
QUOTE(krisstukas @ 2008 05 03, 11:37) Siaip del apsisukusios virksteles aplink kakliuka per daug nereikia pergyventi, ir net jei kelis kartus, bent man taip sake gydytoja. Del to cezario niekas neturetu daryti, o tik pacio gimdymo metu jau ziuri ar ji tampri, ar netrukdo vaikeliui gimti. Labiau reiketu sunerimti, jei virkstele butu apsisukusi aplink vaikiuko riesa, tada didele tikimybe, kad ja gali vaikiukas besiduodamas pilvuke nutraukti. na, man irgi gydytoja sake kad nereikia nerimauti del apsisukusios virksteles (apie kakliuka); o apie riesa - pirma karta girdziu, man atrodo kad riesai iki pat galo laisvai juda, nuo ju turetu lengvai nuslisti jei apsisuktu beje, krisstuk, musu vaikuciai prognonuojami lygiai ta pacia diena
Mano dukrytei irgi buvo virkstele apsisukus apie kakla du kartus ir man gydytoja apie tai pasake gal kokia 37 sav, kai dare echo. bet ir nuramino kad cia nieko tokio ir kad daug vaiku sekmingai gimsta su tokia diagnoze. As per gimdyma dar priminiau gydytojai apie tai, kad atidziau stebetu, bet aciu dievui gimdymas praejo labai greitai ir gerai ir jokiu problemu ta virkstele nesukele...
Mano mergaitei irgi virkstele du kartus buvo apsisukus apie kakla
Sveikos
mano mazyliui taip pat buvo apsisukusi virkstele aplink kakliuka bet apie tai suzinojau tik po gimdymo, per apziuras daktare nieko nesake
Suzinojau ,kad virkstele apsivijusi kakliuka tik tada,kai vaikelis negalejo gimti.Gydytoja taip pat nezinojo ir echoskopai nieko nerode,o gal gydytojai nemate...Tai ,kad susukau,kad daugiau nebegaliu stumti,nes vaikiukas,kaip uzstriges,tai priemeja pati susuko:palauk nestumk ir isbego pagalbos ieskot.Parleke su kita priemeja.Zodziu dviese jos islaisvino mano pupuliuka ...........gime visa melyna,gaivino.Aciu Dievuliui,kad baigesi viskas laimingai.
Sužinojau tik gimus vaikeliui, nors prieš pat gimdymą tyrė ultragarsu. Laimei, jokių komplikacijų nebuvo.
man pasakė, kad virkštelė apsivijusi 26 nėštumo savaitę. bet sakė, kad ji dar gali atsivynioti, arba dar kartą apsivynioti. todėl dabar tikrosios padėties nežinau. bet manau, kad prieš gimdymą pasakysiu gydytojams, kad buvo apsivijusi.
as irgi suzinojau kad mazylei virkstele apsisukus buvo,tik po gimdymo...bet daktaras labai operatyviai viska pastebejo,sutvarke ir tik po gimdymo pasake kas buvo
as tai kazkodel labai bijau, kad mano vaikeliui virkstele nebutu apsisukusi
per antrą gimdymą buvo 1 kartą apsisukusi, matė per echo paskutinę nėštumo savaitę...viskas vyko sklandžiai
Maniskiui irgi buvo apsisukusi, mate su echo, bet viskas buvo ok per gimdyma
Jei virkstele pakankamo ilgio, jos apsisukimas dazniausiai nesukelia jokiu pasekmiu - vos tik pasirodo vaikelio galvyte, gydytojas nuvynioja virkstele.
Mum pasakė,kad virkštelė apsivijusi aplink kakliuką kai buvau 28 sav
Perskaičius įvairias nuomones, peršasi išvada: jei vaikis gimė su apsisukusia virkštele, daktaras to nenustatė.. O jei virkštelė "buvo nustatyta", gimęs neužsisukusia virkštele - vaikas atsisuko. Trumpiau sakant.. Pievos. Klausiau geriausio iš visų, kuris Lt daro echoskopijas - apsisukusią virkštelę galima nustatyti tik 3D echoskopija, o visa kita - tik gydytojų spekuliacijos...
Pas mane buvo apsisikusi, bet nemate. kai dingo tonai, vaika staigiai istrauke.
Nežinau, ar nematė, ar nesakė, kad nepainkuočiau - nežinojau, kad aplink mūsų mažės kakliuką apsisukusi virkštelė buvo. Sužinojau tik gimdymo metu (tiksliau jau pagimdžiusi
|