Papildyta:
QUOTE(ader @ 2008 04 04, 08:57)
pradet noreciau nuo sienu, baldai nera man labai reikalingi, labiau domina sinu, langu apipavidalinimas.
Sienos turetu buti sviesios, gali buti tapetai su smulkiu rasteliu, kas primintu senove
Kokia gera tema
Papildyta: QUOTE(ader @ 2008 04 04, 08:57) pradet noreciau nuo sienu, baldai nera man labai reikalingi, labiau domina sinu, langu apipavidalinimas. Sienos turetu buti sviesios, gali buti tapetai su smulkiu rasteliu, kas primintu senove
O gal kas galetu kokiu nuotrauku ikelti pasiziurineti. Man ir labai patinka tas stilius, bet savo namus bujociau taip irengineti
valio
man labiau prie sirdies ne toks grynai kaimiskas provansas, su lentiniais suolais. bet gal sioks toks stiliu misinys, provanse, vintage, ir gal biski klasikos.
štai, kokį pasidariau šviestuviuką:
![]() (buvo tamsiai rudas)
labai grazu, o jei dar karoliuku pakabinti tai is vis super.
As jau radau panasu staliuka, reikes tik ji perdazyti. Lyg tai ir panasius tapetus radau, bet dar ieskau informacijos kokie jie turetu buti.
nieko gudraus su ta technologija - nutepiau akriliniais dažais (spalvų kokių tik norit galit pasidaryt
Provanso parduotuvė Lietuvoje!!!
www.artvilla.lt - nuostabūs baldeliai - mes čia jau įsigijome keletą savo miegamajam
La Provence, lietuviškai Provanso stiliaus šaknys glūdi Prancūzijos pietų periferijoje. Pirmieji šio stiliaus baldai buvo pagaminti apie 1700 metus ir paplito tarp pasiturinčių ūkininkų, nes buvo paprasti, natūralūs bei funkcionalūs - idealiai atitinkantys gamtos žmogaus prigimtį. Provanso dvasia padvelkė ir Paryžiuje, netrukus šiuo mados virusu užsikrėtė ir kiti Europos didmiesčiai. Pavargusiems nuo baroko pompastikos ši nauja kryptis žadėjo kažką lengvo, gaivaus, neįpareigojančio. Provanso stilius čia prigesdavo, čia vėl tapdavo madingu įvairiais laikotarpiais įvairiose pasaulio vietose. 20 a., vėl ėmė kurtis Viduržiemio jūros regiono dvasia alsuojantys interjerai.
Grožis paprastume Tai jaukus, šiltas, senovės dvasia dvelkiantis stilius. Interjere dominuoja gamtos atspalviai - nuo baltos, smėlio iki šokolado rudumo. Būdingos saulėgrazu Šiuolaikiniame interjere dominuoja švelnūs atspalviai, sienos dažomos potėpiais arba paliekama nelygi sienų faktūra. Šis stilius patrauklus tuo, kad nereikalauja preciziškos tvarkos atvirkščiai, vertinama viskas, kas naudota, aptriušę, net įskilę. Laiko paženklinti daiktai tai kiekvienos šeimos istorijos dalis, teigia prancūzai. Todėl radikalių permainų namuose imtis neverta jūsų sena viryklė gali tapti originaliu virtuvės akcentu, įsigykite natūrlaus medžio šviesių baldų ar perdažykite senus. Nepulkite lupti plytelių nuo sienų juk net garsiausi gamintojai šiandien leidžia brangiausias specialiai sendintų plytelių serijas. Etaloninis Provanso interjeras neįsivaizduojamas be klasikinio židinio. Tačiau tai, kaip ir prancūziški vonios kambariai su langu, sunkiai įgyvendinama svajonė tipiniuose lietuvių butuose... Atraskite savo namų grožį iš naujo Tačiau neverta nukabinti nosies pasitelkus fantaziją lengvai susikursite jaukius ir stilingus namus. Vietoje židinio puikiu svetainės akcentu gali tapti veidrodis masyviais senovinias rėmais, pakabintas ant stiliui būdingais viniliniais tapetais, dažniausiai su gėlių ornamentika ar pieštu vaizdeliu iš valstiečių gyvenimo, išklijuotos sienos. Grindys gali būti medinės ar plytelių svarbiausia natūralumas, o nudilusi nuo vaikščiojimo grindų danga provansietiškam interjerui suteiks papildomo žavesio. Klojami įvairiausi natūralaus pluošto kilimai, kurių pagrindinė funkcija jaukumas ir šiluma. Langus saulėtoje Prancūzijos dalyje įprasta pridengti, kad kambarys paskestų jaukioje prieblandoje, todėl Provanso interjeruose didelė reikšmė tenka prirauktoms, bangomis krentančioms užuolaidoms, kurios suteikia buduarų paslaptingumo. Dar vienas būtinas kambario akcentas - didelis sietynas. Netikėti akcentai Privalomos ir svarbiausios smulkios interjero detalės, kurių galime įsigyti parduotuvėse: paveikslai, žvakidės, įrėmintos nuotraukos, gyvų ar džiovintų gėlių kompozicijos, vazos, lėkštės, puodai, aliejaus, vyno buteliai ar net stiklainiai su marinuotomis sodo gėrybėmis. Daiktai nebūtinai turi būti nauji senovinai namų rakandai, porceleno dėžutė papuošalams, net tuščių elegantiškų kvepalų buteliukų kompozicija gali tapti originalia interjero puošmena. Pats metas prisiminti staltieses, servetėles bei patalynę, kuri gal kadais buvo močiutės dovana vestuvių proga prieškario Lietuvoje paplitę karpyti, siuvinėti, nėriniais puošti audiniai taptų tikru atradimu net ir didžiausiam stileivai iš Paryžiaus. Kalbant apie smulkius akcentus Provanso interjere, svarbu išskirti dvi itin reikšmingas erdves: tai virtuvė ir vonios kambarys. Virtuvėje gyvename, vonioje ilsimės Provanse gyvenimas verda virtuvėje, čia renkasi šeima ir bičiuliai. Todėl jos dekorui skiriamas ypatingas dėmesys. Paprastai viruvė esti labai didelė, kurios centre erdvus stalas. Virš jo kabinami džiovinti prieskoniai, gėlės ar kitos sodo gėrybės, gražios ir skleidžiančios malonius kvapus. Šiam stiliui būdingas savotiškas buitiškumas indai ir puodai statomi matomiausiose vietose, ant lentynų rykiuojasi stiklainiai su konservuotomis gėrybėmis. Vadovaujamasi šūkiu: Ką užsiauginai per vasarą rodyk žiemą!, todėl stiklainių dangteliai puošiami nėrinais, spalviškai suderinus jie atrodo gražiai ir yra kiekvienos šeimininkės pasididžiavimas. Neatsiejamas akcentas alyvų aliejaus indai bei vyno buteliai. Kasdienai naudojami indai neimantrūs, žaidžiama išliejimo forma ar įspaudais. Save gerbiantis prancūzas virtuvėje privalo turėti indauja, kurioje gražiausi šeimos indai surykiuoti su derama pagarba, lėkštės sudėtos lyg paveikslai. Vonia atsipalaidavimo oazė. Čia tinka visos detalės, kurios suteikia jaukumo žvakės, džiovinti kvepiantys augalai, matomose vietose išrykiuoti aliejaus, pienelių ir kitų parfumerijos ir kosmetikos priemonių buteliukai. Vonios kambarį gali puošti paveikslai ar nuotraukos. Provanso stilius lenkiasi viskam, kas žmogui teikia geras emocijas, slopina įtampą ir skatina paprasčiausiuose gyvenimo džiaugsmuose atrasti stebuklą.
Kaip man patiktu visi namai tokiu stilium
O koks yra Vintage stilius? Kazkas panasaus i Country? QUOTE(baubukai @ 2008 07 10, 22:48) Kosmetinis staliukas http://www.artvilla.lt/index.php?lang=lt&a...&foto_id=37, Prie lovos tokie http://www.artvilla.lt/index.php?lang=lt&a...&foto_id=25 Tv staliukas http://www.artvilla.lt/index.php?lang=lt&a...&foto_id=65 bet ji naudojam kaip paprasta baldeli. Einu nufotkinsiu pas save, nes ziuriu, kad sitos nuotraukos neatskleidzia savo tikro grozio. Gyvai visai kitaip atrodo.
Indauja tarp svetainės ir valgomojo:
![]() Naktiniai staliukai miegamajame tokie ![]() Kosmetinis staliukas (tik veidrodžio dar nėra): ![]() Komodėlė (iš tikrųjų tai čia Tv staliukas): ![]() Miegamajame dar labai trūksta interjero detalių, kokio kilimuko ir pan. Lova dar apačioje (nepralenda pro laiptus, reikės pjauti) ![]() ![]() Mediniai baldai iš http://www.artvilla.lt/ Metalinė lova ir suoliukas prie lovos - kalvių darbas.
Pamunka, labai grazus baldai, tik tos saulytes pliusines ir drabuziai indaujoj labai sumenkina tikra grozi;) bet cia mano nuomone...
Klausimas specams....nusiziurejau miegamojo komplekta, labai net miela kaina, pusis, lova pusine irgi, o kojugaly ir galvugaly grazus metaliniai inkliuzai, bet tonuotas medis tokia pobaise ruda spalva. kaip patartumet efektyviau perdazyt i sviesia spalva, nes tuomet pasidaryciau super duper kompletuka. reikia turbut paslifuot ir dazyt? QUOTE(šeimos kaklas @ 2008 07 15, 11:54) Pamunka, labai grazus baldai, tik tos saulytes pliusines ir drabuziai indaujoj labai sumenkina tikra grozi;) bet cia mano nuomone... Klausimas specams....nusiziurejau miegamojo komplekta, labai net miela kaina, pusis, lova pusine irgi, o kojugaly ir galvugaly grazus metaliniai inkliuzai, bet tonuotas medis tokia pobaise ruda spalva. kaip patartumet efektyviau perdazyt i sviesia spalva, nes tuomet pasidaryciau super duper kompletuka. reikia turbut paslifuot ir dazyt? siulau pirma pabandyt pasiteiraut pardavejo ar netgi gamintojo, ar galimas kitas spalvinis variantas
Tiesa sakant, bandant isikurti kazka panasaus i Provansa, vis labiau ir labiau aiskeja, kad tai iiiiiistisas gyvenimas
Kitas dalykas dar ir aplinka - kur nors geltonuose rugiu lauke, arba salia levandu melynumo - provansiskas baltas kalkemis balintas namelis atrodytu geriausiai. na bet turim ka turim. Kaip iseis susikurt, toks ir bus musu Provasas
Aš nuplėšiau senus tapetus, žadu truputį atsinaujinti. Žinot, net juokas suėmė. Nu siena dabar - akurat provanso stiliaus. Nors imk ir palik tokią. Tik kad kalkės tepa.
Mano manymu, tikraji siltaji nuostabuji Provansa rasi tik... tikrame Provanse
Kalba yra apie tai kad vientisiausiai ir naturaliausiai atrodo tai, kas naturaliai ir gyvuoja tam tikroje vietoje. Kaimo sodyboj lai tebunie tie arklai ant sienoju. Ziuredama "Midsomerio zmogzudystes" alpstu nuo anglisko senojo stiliaus namu, nors realiai suvokiu kad mano realybeje tai tebutu dirbinai sukurtas margu niekuciu chaosas O del moderniu dusu ir virykliu - nu gi ne 18a. gyvenam. Norisi normaliai nusipraust QUOTE(mamius @ 2008 07 21, 14:38) Mano manymu, tikraji siltaji nuostabuji Provansa rasi tik... tikrame Provanse Kalba yra apie tai kad vientisiausiai ir naturaliausiai atrodo tai, kas naturaliai ir gyvuoja tam tikroje vietoje. Kaimo sodyboj lai tebunie tie arklai ant sienoju. Ziuredama "Midsomerio zmogzudystes" alpstu nuo anglisko senojo stiliaus namu, nors realiai suvokiu kad mano realybeje tai tebutu dirbinai sukurtas margu niekuciu chaosas O del moderniu dusu ir virykliu - nu gi ne 18a. gyvenam. Norisi normaliai nusipraust man ir dekupazas tinka ir siek tiek pasendinti dirbtinai baldai. Tiesiog man jauku turi buti, o siolaikiski baldai man QUOTE(Irvel @ 2008 07 21, 13:37) Aš nuplėšiau senus tapetus, žadu truputį atsinaujinti. Žinot, net juokas suėmė. Nu siena dabar - akurat provanso stiliaus. Nors imk ir palik tokią. Tik kad kalkės tepa. ej, stop- pala- yra išeitis. gali tas sienas gruntuoti- dabar yra įvairiausių gruntų. mano krikštatėvis senas plytas išardytas iš kamino panaudojo priepirty ir caparol gruntu gruntavo- akių negalėjau atpėšti... grožis QUOTE(mamius @ 2008 07 21, 14:38) O daugiau kaip ir minejau - Provansas tai istisas gyvenimas, gyvenimo budas O del moderniu dusu ir virykliu - nu gi ne 18a. gyvenam. Norisi normaliai nusipraust visiškai sutinku su tamstos mintimis. tai gyvenimo būdas... aplamai bet koks būstas turi atspindėti savo šeimininką, neturi būt primestas... man asmeniškai provansas labai gražu... bus galbūt name kažkokie fragmentai... bet gryno stiliaus tikrai neišlaikysiu, o ir nesilaikysiu, nes nors ir grožiuosi- nesu tiek prisirišus... Kai kurie dalykai pas mane atsiranda( atsiras) iš būtinybės- stengiantis sutaupyti, improvizuojant
Vobla, nu reik pagalvot. Davei mintį.
QUOTE(vobla @ 2008 07 21, 14:58) Kai kurie dalykai pas mane atsiranda( atsiras) iš būtinybės- stengiantis sutaupyti, improvizuojant Pas mus identiskai - tenka paisyti siuolaikio gyvenimo remu ir tempo - atsisakem minties vietoj praustuves turet varini bliuda ir sone pasistate asoti ji naudot vietoj krano Taigi taigi
šiaip gaila, kad nėra temos apimančios aplamai kaimišką stilių, nes provansas- labai siaura tema- tik tam tikro prancūzijos regiono kaimiškas stilius... Italijos toskanos regionas, austrijos bei šveicarijos, santūrios švedų kaimo interjero formos. mažu reik temą tiokią atsidaryti, nes paskutiniu metu vis daugiau apie tai mastau ir ieškau info- statusi trobą kaime, tai nesinori gyvent pagal didmiesčio standartus. gal ir kiti prisijungtų pasidalint savo mintimis? Ar reik tokios temos?
neįsivaizduoju kaip pavadinti temą va čia švedai:http://www.antiques-atlas.com/dealer-stock-images/swedishinteriordesign/as081a051b.jpg http://farm4.static.flickr.com/3269/257440...c19fd1c.jpg?v=0 http://farm4.static.flickr.com/3088/257522...54e1d7d.jpg?v=0 http://farm4.static.flickr.com/3043/257522...dc6ac89.jpg?v=0 http://images.google.lt/imgres?imgurl=http...%3DpRj%26sa%3DN http://images.google.lt/imgres?imgurl=http...%3DpRj%26sa%3DN http://countryswedish.com/products_2007.htm QUOTE(mamius @ 2008 07 18, 17:46) Kitas dalykas dar ir aplinka - kur nors geltonuose rugiu lauke, arba salia levandu melynumo - provansiskas baltas kalkemis balintas namelis atrodytu geriausiai. pritariu šimtu procentų svajonių namukas, tikiuosi iki senatvės tai įgyvendinti man čia visai neblogai žiūrisi
Merginos, turėkit UOmeny, kad nugruntavus tokią sieną, paskui bus sunku ką pakeisti. jei nepatiks ar laikui bėgant persigalvosit- visą tą grožį gali tekt su visu tinku pašalinti, arba naudot vėl papildomus gruntus ir viską per naujo užglaistyti. Todėl labai gerai apsvarstykit...
mane gal labiau domina ne visas namas tokiu stilium, bet atskiros patalpos, detalės ir pan. Vizijos bendros neturiu, pas mane viskas susiskaidę kol kas
kad ir:
Node - cia tavo namuciu vaizdelis ? Nu super
Pasinaudodama proga idedu man labai padejusi puslapiuka - http://www.galiboutique.com/ . Is cia rinkomes tapetus miegamajam ir darbo kambariui, ir sveciu tuoletui
Labas, mes irgi statomės namą ir labai noriu provanso stiliaus, nors tiek, kiek bus įmanoma.
Kolkas daug nerašau, bet šis stilius man labai
sveikos:) as taip pat susizavejusi sia stilistika todel noreciau parekomenduoti si puslapiuka : http://villaanna.blogspot.com/2008/06/love...t=1213903080000
Šeimos kaklui - nesipriešinu tavo žodžiams, sutinku
![]() ![]() ![]() ![]()
Man irgi nerealiai patinka provanso stilius! Vasara remontavomes namus, dabar jau perkame tokias smulkmenas kaip uzuolaidos, ir pan. Nors su tom blyskiom spalvom dabar apsiniaukusia diena kazkaip nelabai: isdaziau miegamaji drmblio kaulo spalva, baldai - tamsaus sokolado, tai kol sviete saule, buvo neblogai, o dabar nykokai atrodo, jau kyla minciu perdazyti ir su uzuolaidom ir uztiesalu ivesti raudonos spalvos.
Del provanso stiliaus baldu: teko nemazai matyti Vokisku uzuolaidu salona (Svitrigailos g.), Dubingiu salona (Domus galerija ar Naugarduko g), taip pat Domus galerijoje jau daug parduotuviu prekiauja klasikinio stiliaus baldais ir aksesuarais, ir aisku sendaikciu parduotuves bei turgus, is sendaikciu - netoli hales turgaus tik gatves nepamenu yra daug antikvariniu baldu ir idomiu daikteliu, is turgu lankiausi tik Panevezio turguj, zadame vaziuoti i Rietavo - teko girdeti ten daugiau visko yra, tik kad mums toloka
Sveikos, na ir kaip sekasi kurti Provanso stiliu namuose, mes irgi jau pradejom laukiu galutinio rezultato, net bijau
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
na bet kainos tokiu baldeliu tai zveriskos, o taip noretusi gauti pigiau ir savo rankom atnaujinti
Aš asmeniškai nemėgstu šio stiliaus dėl daiktų gausos, kažkaip viskas perkrauta, dulkių rinkimui. Ir dvelkia pensija. Kokiam kaimo sodybos lengvam stiliui ir tiktų, bet tik ne butui ar namui.
Jei kas nori panašaus, bet lengvesnio, šiuolaikiškesnio (bet ne moderno), siūlau rinktis mediterranean style (google daug foto). Ten taip pat lengvos konstrukcijos derinamos su medžiu, bet mažiau išraitymų, "kaimietiškumo" ir daugiau estetikos. Daugiau ramaus solidumo, klasikos. Tokį stilių mėgsta ispanai, italai ir kt. Mes vienuose namuose esame viską padarę šiuo stiliumi. Virtuvių pvz. ![]()
Paskutinė virtuvės foto labai graži
Manau, kad Lietuvoje provanso stiliaus pavadinimu apibūdinami labai platūs dalykai - ten patenka ir viduržemio jūros regiono stilius, ir itališka klasika... tiesiog, spaudoje labiausiai imta juo apibūdinti įžymubių interjerus, taip ir prigijo bendrinis pavadinimas. man vieno interjero salono savininkė pasakojo, kad tokius pačius daiktus, italai vadina "itališka klasika", o prancūzai "provansu". man labai gražus ispanų interjeras, ten yra daug mauru stiliaus priemaišų stiliai dažnai yra persimaišę, aišku, turi ir skiriamuosius bruožus, bet kartais matant kokią nors komodą tikrai sunku ją vienareikšmiškai identifikuoti, kokiam stiliui ji priklauso. beje, manau, kad lietuviai tikro provanso sau namuose / butuose nesukuria
as bandau sena medine vaistinele nudazyt baltai, pasendint, dekupazuot lomzirgiais:) bus alia provancas:)
prijaucianciuju tarpe esu ir as
Labai grazhu
virtuves nuotrauku gali pamatyti klasikiniu virtuviu temoje,o miegamojo,galiu tik sienas dar parodyti.baldus siustis galvoju.
![]() ![]() nekas matosi is tusciu sienu ar ne? Papildyta: ir dar viena,kad is arti butu matyti
taip,tapetai ir kamstis,gyvenu ne lt,daug keliauju-kainos lietuvoje nesamoningos,tad zymiai pigiau apsisuksiu parsisiusdama.
pirkau pigu veidrody,mediny rema susiausiau svitriniu popieriumi ir nudaziau baltai kokias 3eiles,po to vel pasveiciau ir ale provansas ![]() ![]() tokios spintutes,neapsakomas geris
Labas vakaras visoms
Pagirsiu iš aš veidrodį, nerealiai atrodo Ir dar paprašysiu pagalbos ir patarimų. Turiu seną kaimo sodybą, tiklsiau vieną kambarį joje. Palėpėje. Ir nusprendžiau atsinaujinti. Šiuo metu sienos yra iškaltos lentelėmis, nedažytos, natūralios medžio spalvos. Nėra labai lygios, na kaimo lentos ir tiek Kadangi tai senelio rankų darbas, kol kas rimto remonto neplanuoju, tiesiog noriu pagražinti tai, kas yra. Pradžiai, kaip jas reikėtų nudažyti, kad būtų a la provanso stiliaus. Kiek supratau baltais dažais nutepus tokio efekto negausiu. Gal galite konkrečiai patarti? kaip paruošti, kokius dažus pirkti? Ir dar tuo pačiu, noriu įvesti kitą spalvą, nežinau dar ar žalią ar rožinę, bet kaip įkomponuoti ją į sieną? vieną vienaip, kitą kitaip? dryžiais? (manau bus sudėtinga pačiai) dar kaip nors? pusė sienos? ar atrodys pusiau skusta pusiau lupta ir palikti sienas baltas (gelsvas) o kitą spalvą naudoti kitam (lubom, grindim) Gaila, neturiu nuotraukų kaip dabar atrodo, bet gal ką nors patarsite. Labai laukiu,
Artmanija-pabandyk cia pasiskaityti,gal rasi naudos siokios tokios,seip kazkur skaiciau,kad pirmas sluoksnis eina tamsios spalvos dazu paskutinis baltu,juos tepant netolygiai,ir lyg skudureliu nubraukiant.Man virtuves komplekta bent meistras daze tikurila dazais,po to skudureliu aptepliojo sendinimui skirtais dazais,ju zinau gali gauti www.Gritija.lt.ymesiu foto savo virtuvinio
|