Antroji tema
Mielos/i mozaikintojos/ai ir prijaučiančios/tys, mėgėjos/ai ir profesionalės/ai, kviečiu ir toliau dalintis patirtimi, rodytis, pasidžiaukti maloniais (...ir ne tik
Sėkmės darbuose
Na, o kad įrodyti, kad dirbame
Rimtieji
Saulėtieji
Pirmoji tema
Antroji tema Mielos/i mozaikintojos/ai ir prijaučiančios/tys, mėgėjos/ai ir profesionalės/ai, kviečiu ir toliau dalintis patirtimi, rodytis, pasidžiaukti maloniais (...ir ne tik Sėkmės darbuose Na, o kad įrodyti, kad dirbame Rimtieji Saulėtieji
Man labai patinka mozaikos
Gapo, labai gražūs vazonai
Sveikute, GAPO, labai saunus vazonai. as parodysiu savo nediduke sege-tulpe. Bent jau turejo but tulpe.
![]() O del balkonio sienos, ir man si ideja labai idomi.
Sveikutes
QUOTE(Koxamte @ 2008 04 05, 15:09) Sveikutes Peržvelk PIRMĄ DALĮ ir ANTRĄ DALĮ ten rasi iš ties daug info iš kur gauti nuolaužėlių, kaip pradėti mozaikinti ir t.t.t..tt
Dekui
Koxamte, jei trumpiau, tai aš pvz. plytelių duženas pirkau Jonavos g. Senukuose. Įėjus po kaire po stogu stovi didelė dėžė plytelių dūžio. Pasiknaisioji kaip bomža
Stikliukų gali rasti daug kur, tame tarpe ir Jysk, ir Senukuose. Tik pastarajame pc didesnis pasirinkimas. Galima klijuoti ir paprastus akmenukus, tereikia prisirinkti Yra pirkti ir jau paruoštų mozaikai detalių, kaip šioje internetinėje parduotuvėje. Galima manau ir pačiai išsikepti iš modelino įvairiausių detalių detalyčių. Naudojamos tam pačiam tikslui ir kitoks įvairus dūžis, pvz. lėkštės, puodeliai storas stiklas, veidrodis ir kitos šukės dėl laimės. Ir kas be ko kiaušinių lukštai Klijuoti stiklus galima su Moment klijais, galbūt ir su floristikai skirtais karštais klijais. Plyteles, akmenukus - su plytelių klijais. Jei klijuosi ant medinio paviršiaus, pvz. stalą, patartina pirmiau "pašiaušti" paviršių, gruntuoti... bet čia neišsemiama ir mano dar neištyrinėta tema, nes pati kaip ir nebandžiau. Toliau... plytelių tarpų glaistų ir pigmentų pasirinkimas vėlgi tuose pačiuose Senukuose. Viskas ką čia paminėjau yra tik maža dalelė info ir daugiausia iš asmeninės patirties Paskaityk I ir II temas ten rasi daug daugiau info ir idėjų. Bet kas be ko gali ir paklausti konkretesnių klausimų, nieks per galvą neduos Beje perkant plyteles patariu rinktis plonesnes, man pvz. gražesni, aptakesni vazonai gaunasi, ir tarpai vienodesni mažesni. Dariau vieną vazoną iš skirtingų storių plytelių irgi įdomiai gavosi. Va kaip trumpai gavosi
Nuosirdziausias tau didelis dekui uz issamia informacija
Papildyta: Beja tavo darbeliai labai saunus ypac rimtieji ir stiklas+akmuo Morta morta, negaliu patikėt, kad čia sagė! Kokio ji tada dydžio? Aš būčiau apvadą dariusi vienspalvį
Aš kažkada buvau sumąsčiusi savo daugiabučio balkoną iš išorės apmozaikinti
Skrituliams lieti galima naudoti arbatinių žvakučių indelius. Bet gali būti per dideli, nors, jei darai didelį daiktą, tai manau, gali daryt ne iš tokių jau smulkių detalių. Jei visgi nori labai mažų skrituliukų, pasidairyk indelių užspaudžiamais kamšteliais, pvz.nuo vitaminų.
Dėl trikampių, jei nori iš plytelių, tai nešauna jokia mintis, tik spec. pjaustymo įrankis. Na, o jei lietis iš gipso štai kokie mano pasiūlymai apie formos pasigaminimą. Mąstau, gal galima būtų pačiai išsipjauti iš putų polistirolo formą Dar yra vienas būdas pasigaminti formelę, bet reikia turėti norimos formos kietą daiktą. Gali būti medinis, stiklinis, akmeninis ar kt. Jį įdėti į plastikinį indelį, geriausia plonesnėmis sienelėmis, pvz. toks, į kokį dedama mišrainė parduotuvėje ar į vienkartinę plastikinę stiklinę lygiom sienelėm, skirtą nekarštiems gėrimams, ir staigiai merkti į verdantį vandenį. Gipso detales galima nusilakuoti ar nusidažyti, kad nebūtų sąlyčio su drėgme. Tikiuosi padėjau. Dėl polistirolo- bijau kad jis labai trupės- aš jį naudoju sausų augalų medeliams kaip pagrindą vietoj oazės, nes man atrodo, kad pigiau išeina, tai kai pjaustau jį- labai trupa ir nesigauna labai lygiai pjauti, aptrupėję būna... Bet kai paskaičiau apie polistirolą, kilo mintis jog gal iš tokios medžiagos kaip daro turistinius kilimėlius pavyktų lygiau išpjauti O gal gautųsi iš to paties Dar pagalvojau, gal trikampiukus pavyktų išlieti kaip nors iš kartono pasidarytose formelėse- pavyzdžiui degtukų dėžutę paėmus, ją kokia kartono juostele padalinti įstrižai pusiau, ir gausis formelės dviems trikampiukams- tik neaišku ar pro tos pertvarėlės apačią gipsas nesusisieks, nes tada gautųsi kaip apkramtyti trikampiukai... Nu va, kai su kuo pasitari minčių iškart ir pačiai daugiau atsiranda Eisiu bandyti ką nors... Su tais vitaminų indeliais gera mintis, kaip tik mėtėsi pas mus jų nemažas kiekis, kaip tik tokio dydžio kokio reiktų mano darbui
GAPO, o kodel negalit patiket, kad sage? Dabar po ranka liniuotes neturiu, bet ji kazkur 4*4 cm.
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 04 06, 15:29) Taip, teisingai supratai. Su gipsine formele, tai kad lengviau būtų išimti ir nepriliptų prie sienelių gal kokį celofaną įkloti, jei ir liks kokios klostelių žymės, tai paskui galima truputį apšlifuoti detales. Popierinės-kartoninės formelės QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 04 06, 15:29) QUOTE(Morta_Morta @ 2008 04 06, 17:04) Patikėt galiu, bet nuostabu, kaip kruopštu QUOTE(vavuum @ 2008 04 23, 14:44) Na va ir mano ipusejes bandymas panaudoti stiklo tara geram tikslui t.y. paveikslui. Artimiausiu metu planuoju baigti klijuoti ir tada nezinau kaip man su tuo glaistu daryti....deti ar ne? Kazkaip niekada nebandziau, tai ar nesugadins man darbelio? A? ka patarsite? vavuum , labai įdomus darbelis QUOTE(vavuum @ 2008 04 23, 15:44) Na va ir mano ipusejes bandymas panaudoti stiklo tara geram tikslui t.y. paveikslui. Artimiausiu metu planuoju baigti klijuoti ir tada nezinau kaip man su tuo glaistu daryti....deti ar ne? Kazkaip niekada nebandziau, tai ar nesugadins man darbelio? A? ka patarsite? atrodo ispudingai
Labai gražu
Na ir kaip gi apdoroti tie stikliukai, kad į akmenėlius panašūs? Ir kas per tara naudota?
Vavuum labai gražus darbelis, o iš kur galima būtų gauti spalvoto stiklo (ne tik rudo ar žalio)?
Sveikos darbstuoles.
Patykuciais ir as skaitau sia tema. tiksliau jau visas perskaiciau ir dabar matau stalo ir kedes vizija Bandysiu destyti is mozaikos arbatini metalini staliuka ir dvi kedes
Aciu uz gazius zodelius
Nusprendziau deti glaista jokiu gudrybiu cia nera, dauzau su plaktuku, visu sukiu is eiles neklijuoju, atsirenku, kurios man tinkamos, kitas dar pasmulkinu
Vavuum, labai įdomu rezultatas
Būtų įdomus juodo ir balto glaistų derinukas: pvz. ten kur šukės šviesios- ten juoda, o kur tamsios - ten balta
Dar nenutariau, bet jei desiu keliu spalvu nebus per marga? Kazkaip nenoriu makalioses. O glaista derinsiu prie remo siaip.
QUOTE(vavuum @ 2008 04 25, 02:28) Aciu uz gazius zodelius Nusprendziau deti glaista jokiu gudrybiu cia nera, dauzau su plaktuku, visu sukiu is eiles neklijuoju, atsirenku, kurios man tinkamos, kitas dar pasmulkinu Geras- niekad nepagalvočiau, kad čia iš daužytų butelių Aš tai buvau užsimaniusi spalvoto stiklo mozaikos kažkada- tai prisipirkau tų kapininių žvakių su stikliniais spalvotais indeliais (aš neprietaringa Pradžioje galvojau, kad tu ten naudojai kokią nors stiklo dekoravimo priemonę, kaip mačiau internetinėse parduotuvėse būna- kažkaip aptraukia norimą daiktą kokia tai spalvota spalvota mase , panašia įstiklą, ir daro visokius įspaudus, duobutes ir pan.- ant stiklinių indų... Tai aš pamaniau, kad tu užliejai paprastus stikliukus kokia tokia mase, kad jie kaip akmenukai, nugludintom briaunom atrodo nuotraukoj
labai grazus darbeliai,pati uzsinorejau pabandyti
As kazkada irgi klijavau butelio sukes...bet man taip graziai nesigavo...nes sukes nevienodo storio, tai kiek tu buteliu reikia norint kad vienodo storio sukes butu? Vavuum, kiek tu buteliu sunaudojai? ir kuria butelio vieta emei? Ties kakleliu, tikriausiai, ne, nes ten islinkimai ir labai stora.... Vavuum, tavo darbelis- nuostabus
Stiklo dar tikrai nemazai liko, o siaip sudauziau 1 ruda buteli, 2 melynus, 3 raudonus, 2 zalius, 2 geltonus butelius, bet nea visas duzenas sunaudojau
, nes sukiu pavirsius nera lygus, nelabai man patiko, kaip denge. Remui pasirinkau gelsvus dazus. Stai taip atrodo uzbaigtas paveikslelis. ![]() ![]() ![]() ![]() QUOTE(vavuum @ 2008 05 06, 12:38) Stiklo dar tikrai nemazai liko, o siaip sudauziau 1 ruda buteli, 2 melynus, 3 raudonus, 2 zalius, 2 geltonus butelius, bet nea visas duzenas sunaudojau , nes sukiu pavirsius nera lygus, nelabai man patiko, kaip denge. Remui pasirinkau gelsvus dazus. Stai taip atrodo uzbaigtas paveikslelis. ISPUDINGAI ATRODO
Vavumm-šauniai pasidarbavai
vavuum nu fainuoliskai cia tau gavosi
VAVUUM,
Aciu uz grazius zodelius. Dariau kazkur apie menesi.
Tik vienas klausimukas,kuo klijuoti plyteles ant medinio pavirsiaus? Labai aciu is anksto uz ats
QUOTE(Latelle @ 2008 05 11, 11:00) Pirmiau reiktų medinį paviršių impregnuoti lipalo-vandens skiediniu, o tada jau klijuoti plyteles plytelių klijais - jų pilna Senukuose Ermitaže Pasidaryk Pats ir pan. PC
Aciu Irmulia! Viskas aisku! Jau plyteliu nuolauzu nusipirkau,bandysiu
Labai grazus vavuum darbelis
QUOTE(P@nter@ @ 2008 05 11, 19:34) Jeigu dekuoruosiu mozaika pvz vazoną ir tam naudosiustiklo šukes ar jos neįpjaus rankos piršto ir ar tai saugu? Norėčiau papuošti vazoną vaikų kambariui Galima tokiu atveju klijuoti apdilusias šukes arba jas klijuoti išgaubimais į viršų ir nepagailėti glaisto. O geriausiai saugiausiai tai iš Jysk'o nusipirkti stiklinių akmenukų ( yra raudonos, žalios, baltos, rudos spalvų) maišiukas kainuoja ~ 3 lt ir jei vazonas nemilžiniškas, tai vieno maišelio turėtų pakakti QUOTE(irmulia @ 2008 05 11, 20:55) Galima tokiu atveju klijuoti apdilusias šukes arba jas klijuoti išgaubimais į viršų ir nepagailėti glaisto. O geriausiai saugiausiai tai iš Jysk'o nusipirkti stiklinių akmenukų ( yra raudonos, žalios, baltos, rudos spalvų) maišiukas kainuoja ~ 3 lt ir jei vazonas nemilžiniškas, tai vieno maišelio turėtų pakakti Akmenukus jau išbandėm
Su šukėm daug terlionės ir rizika didesnė, kad nepadarysi tinkamai saugų. O juo labiau vaikų kambariui. Bet jei tik noro yra...
tai jei norima labai tai juk yra ta specialiu mozaikinti tinkamu mozaiku jau pirkti, kaip pvz rankdarbiu parduotuvese, ne butinai su skaldytomis savo rankomis sukemis darbuotis, ar akmenukais, nors prie didelio noro galima juk tas sukes savas skaldytas apsvitrinti, vo cia tai darbelis tai
QUOTE(P@nter@ @ 2008 05 12, 07:34) Tiesa, prisiminiau
Mergaites,
as labai atsiprasau, kad taip isiverziui jusu tema, bet gal galetumete pasakyti i kokia kose jus ten klijuojat tas sukeles ir kur jos buna pirkti? Sumasciau kad reiktu papuosti si bei ta, jau turiu ir paveiksleli sudeliojus is visokiu sukiu, bet va nezinau i ka jus ten lipdot Aciu labai uz atsakyma
Ten yra plytelių klijai- jais klijuojamos šukės, o tarpai dar paskui užglaistomi plytelių tarpams skirtu glaistu, jį užtepant bet kaip ant viso paviršiaus, ir paskui su skuduriuku valant nuo šukių taip, kad liktų tik tarpuose.
Bet viskas priklauso ant kokio paviršiaus tu klijuosi- nes galima klijuoti įvariais - plytelių klijais, lipalu, karštais, momentu- o tarpus užglaistyti tuo glaistu. Kokius klijus naudoti, priklauso nuo to, koks daiktas- jei reikia, kad būtų atsparu drėgmei, ir jei paviršius molinis/mūrinis/keramikinis- turbūt plytelių klijai geriausiai tinka, jei medinis- lipalas gal, ar medžio klijai...
Norėčiau išklijuoti siena mozaika iš marmuro bet nežinau kur galima gauti marmuro mozaikos gabaliuku, gal kas žino kur galima įsigyti
QUOTE(Sparkl4444 @ 2008 05 17, 15:27) Norėčiau išklijuoti siena mozaika iš marmuro bet nežinau kur galima gauti marmuro mozaikos gabaliuku, gal kas žino kur galima įsigyti Užeik į Hansa plytelių turgų - jie turi įvairiausių mozaikinių plytelių nuo 19,99 lt iki 400 lt už kv.
Opapa
![]() Nerodyti dar čia. |