Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys 4
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Supervyre
Sveikos mielos thumbup.gif Supermamos,

siūlau tęsti ankstesnę temą ir toliau dalintis mūsų pačių sėkmingo žindymo paslaptimis 4u.gif .
Juk tai neįkainojama patirtis mirksiukas.gif

paskaitykite ir pirmąją temą mirksiukas.gif
Pirmoji tema apie žindymo paslaptis

peržvelkite antrąją mirksiukas.gif
Antroji tema apie žindymo paslaptis

bei trečiąją temas mirksiukas.gif
Trečioji tema apie žindymo paslaptis
Persika
aciu uz naujus namucius 4u.gif
zosiukas2
Mums dar tik menesiukas bet jau turim siokios tokios patirties. Labai sunku maitinti mazyli kai nera 100% palaikymo, ir kas nors is salies stengiasi priminti misinuko privalumus. Mano vyras niekada nebuvo susidures su maitinimu krutimi. Jo sesuo turi du vaikucius ir abu maitino tik misinuku. Todel liko labai sokiruotas kai dar besilaukdama pasakiau kad noriu maitinti tik savo pienuku. Ir aisku kas diena vis abejojo mano sprendimu ir kalusdavo manes ar tikrai turiu pakankamai pienuko. doh.gif
Ir stai siurprizas, siandiena pats isitikino kad mes turim laiminga ir sveika mazyli deka mano apsisprendimo.Pabendravo MB su kitu nauju teveliu kurio mazylis valgo tik misinuka ir greitai pakeite nuomone. Maziuka labai kamuoja pilvo skausmai ir tokie smarkus kad net teko kviesti greitaja pagalba, o po to dar ir privacia gydytoja. Ir stai 2sav leliukas turi pastoviai gerti vaistukus. verysad.gif
Nieko neturiu pries misinuka. Pati kelis kartus daviau savo mazyliui,nes buvau isitikinusi kad neuztenka pienuko, be to labai sunku be palaikymo. Bet pasiskaiciau SM kitu mamyciu patirties ir patarimu. Radau daug info internete ir meciau misinuka. Tikiuosi ir toliau maitinti tik MP, be to dabar turiu vyro palaikyma kuris zinau slapta didziuojasi mano apsisprendimu ir pasiryzimu thumbup.gif
alfa159
Zosiuk, nenoriu prikarkseti, bet jei kas, gal geriau zinoti is anksto, kad veliau savo kaltes neieskoti ten , kur jos nera.

Matau, kad Tavo mazylis dar tik menesio laiko. Tai pilvuko skausmams dar ankstoka, jei tokie bus.

O bus ar nebus- cia jau loterija. Mano tik MP maitinta dukra vargo nuo trecio menesio su baisingais pilvuko skausmais, o ir dabar turi silpna skranduka ir zarnyna (maitinau metus ir tris men. tik MP). O sunus, maitintas perpus maziau ir karts nuo karto ragaves kitokio maistelio nei pilvuku nesiskunde, nei dabar paauges problemu turi- akmenis galetu virskinti smile.gif .

Dukrai nepadejau dar ir savo nusistatymu pries "vaistukus". Vaistukai vaistukams nelygus. jei tas draugu vaikelis geria Espumisan (kaip, greiciausiai ir yra), tai jie organizme nepasisavinami. Jie tik surisa zarneliu turini ir neleidzia kauptis dujoms. Dar- prie ju nepriprantama. Tai gali ramiai tuos vaistukus gerti net kudikiai. Tokie nuramina visa zarnyna. Gaila, kad manes su dukra nieks nepaprotino, gal dabar dukra sveikesni pilvuka turetu.

O dabar gavosi stai taip: sunus gali valgyti, ka nori , ir ramu. O dukra (jau 11 m.) be to paties ilgai ignoruoto Espumisan (dabar jau kapsulyciu) net porai dienu is namu niekur nevaziuoja, nes pilvukas reaguoja i maisto pasikeitimus, sunkesni maista baisingais spazmais. verysad.gif

Zodziu, siulau nesusidaryti isankstiniu nuostatu, nes veliau tai gali atsigrezti pries pacia. Nenoriu prikarkset ir prigasdint, bet savu laiku buciau kazkam padekojus uz tokius "karksejimus".
Bozhena
Sveikutes mielosios mamos drinks_cheers.gif Zinokit susiduriau su viena problemike tokia zindydavau savo broniuka ant desinio papo bet kadangi liga pasigavau ant abieju ar galiu vis dar zindyt su kairiu? Manau pas mane ir pieno nera nes pati kai pakandzioju tai neisbega niekas verysad.gif ACIU jum labai uz atsakymus blush2.gif
zosiukas2
QUOTE(alfa159 @ 2008 04 07, 10:08)
Zosiuk, nenoriu prikarkseti, bet jei kas, gal geriau zinoti is anksto, kad veliau savo kaltes neieskoti ten , kur jos nera.

Zodziu, siulau nesusidaryti isankstiniu nuostatu, nes veliau tai gali atsigrezti pries pacia. Nenoriu prikarkset ir prigasdint, bet savu laiku buciau kazkam padekojus uz tokius "karksejimus".
*

Tikrai nesusidarau isankstinnes nuostatos. blush2.gif Tik norejau parasyti kad su artimo zmogaus palaikymu jauciuosi labiau pasiryzus.Nes maitinimas reikalauja daug pastangu ir aisku yra daug dalyku kuriu dar nezinau bet teks susidurti.
Jauciuosi dabar daug labiau atsipalaidavus kai zinau kad nebereikes kas vakara atsakyneti i klausimus ar MP pakankamai riebus ir ar jo uztenka nes mazylis valgo gana daznai.
Dziaugiuosi kiekviena diena kuria galiu duoti MP savo mazyliui. thumbup.gif
*GAILĖ*
zosiuk, elgiesi teisingai 4u.gif . ir kuo toliau - tuo lengviau bus. pirmus 1-3 mėn reguliuojasi mp gamyba, todėl tuo metu ir pasitaiko visokių bėdelių, bet paskui žindymas - vienas malonumas ir lengvumas.

pirmagimį labai anksti pradėjau primaitint mišiniais, tai bėdų su virškinimu turėjo labai daug ir dabar dar tebeturi (nors jam jau 11 m), nuo kūdikystės ištisai visokiom žarnyno infekcijom sirgo, o ir dabar vis pasitaiko įvairių pilvo skausmų verysad.gif .
tuo tarpu jaunėlis, kurį maitinu pati jau 1,5 metų, niekada nėra nei vėmęs nei viduriavęs thumbup.gif

o kolikai (kūdikių iki 3 mėn pilvo diegliai) nepriklauso nuo maitinimo būdo - jie tiesiog ištinka daugelį kūdikių tokiam amžiaus tarpsnyje ir paskui netikėtai be jokio gydymo baigiasi. todėl nereikia jų išsigąst mirksiukas.gif
alfa159
Ingalp, tai ir sakau- loterija. Mano vaikams gavosi atvirksciai.
eufrozina
QUOTE(zosiukas2 @ 2008 04 07, 12:47)
Tikrai nesusidarau isankstinnes nuostatos. blush2.gif Tik norejau parasyti kad su artimo zmogaus palaikymu jauciuosi labiau pasiryzus.Nes maitinimas reikalauja daug pastangu ir aisku yra daug dalyku kuriu dar nezinau bet teks susidurti.
Jauciuosi dabar daug labiau atsipalaidavus kai zinau kad nebereikes kas vakara atsakyneti i klausimus ar MP pakankamai riebus ir ar jo uztenka nes mazylis valgo gana daznai.
Dziaugiuosi kiekviena diena kuria galiu duoti MP savo mazyliui. thumbup.gif
*

Čia tik sveikintina, kad nori maitinti savo vaikutį MP. Aš jau 9 su trupučiu mėn. maitinu savo mergaitę MP, aišku nuo 5 mėn. valgom papildomai košes, ir džiaugiuosi tuo. Visada viskas vietoj, bet kada ir bet kur galiu vaiką pamaitinti, nereikia bėgti šildyt mišinuką. Patogumas nerealus, jau nekalbant apie naudą vaikui.
Svarbu atsipalaiduoti, nusiteikti tam ir viskas bus ok. Aš pradžioje irgi vis panikuodavau, ar tikrai to pieno pakankamai, ar vaikas sotus. Jei pradėdavo verkti, galvodavau, gal pilvuką skauda, gal aš ko užvalgiau, bet po to dingo tos mintys ir viskas buvo puiku. Savo maistą derinau tik pirmą mėnesį, o toliau valgiau viską, gėriau kavą, valgiau šokoladą...
Tik kai pasakau kitiems, kad dar maitinu pati savo vaikutį, tai dauguma nustemba blink.gif O aš dar prieš gimstant dukrytei buvau įsitikinu, kad maitinsiu savo pienuku iki metukų ir manau tai pavyks.
Aš tik už naturalų maitinimą thumbup.gif
nep
QUOTE(alfa159 @ 2008 04 07, 09:08)

Matau, kad Tavo mazylis dar tik menesio laiko. Tai pilvuko skausmams dar ankstoka, jei tokie bus.

O bus ar nebus- cia jau loterija. Mano tik MP maitinta dukra vargo nuo trecio menesio su baisingais pilvuko skausmais, o ir dabar turi silpna skranduka ir zarnyna (maitinau metus ir tris men. tik MP). O sunus, maitintas perpus maziau ir karts nuo karto ragaves kitokio maistelio nei pilvuku nesiskunde, nei dabar paauges problemu turi- akmenis galetu virskinti  smile.gif .

Dukrai nepadejau dar ir savo nusistatymu pries "vaistukus". Vaistukai vaistukams nelygus. jei tas draugu vaikelis geria Espumisan (kaip, greiciausiai ir yra), tai jie organizme nepasisavinami. Jie tik surisa zarneliu turini ir neleidzia kauptis dujoms. Dar- prie ju nepriprantama. Tai gali ramiai tuos vaistukus gerti net kudikiai. Tokie nuramina visa zarnyna. Gaila, kad manes su dukra nieks nepaprotino, gal dabar dukra sveikesni pilvuka turetu.

O dabar gavosi stai taip: sunus gali valgyti, ka nori , ir ramu. O dukra (jau 11 m.) be to paties ilgai ignoruoto Espumisan (dabar jau kapsulyciu) net porai dienu is namu niekur nevaziuoja, nes pilvukas reaguoja i maisto pasikeitimus, sunkesni maista baisingais spazmais.  verysad.gif

*

Tik mp? Jokio kito maisto nevalge? g.gif g.gif
Kad menesio laiko jau jau gali buti pilvuko skausmai, beto skausmai skausmams nelygu, yra diegliai ir yra pilvo putimai, ir tai, berods, netaspats......Mano vaikui skaudejo jau anksciau nei menesio laiko...
Carina
sveikos, mielos mamos:)

kadandi Dievas suteikė galimybę trečią kartą džiaugtis motinyste, tai ir aš pasidalinsiu patirtim. Savo vidurinįjį maitinau 3 metus, tik nuo 10 mėn jis panoro valgyti kažka "rimčiau"-kaip ir viskas vyko pagal vaiko poreikius ir gamtos paskaičiavimus:)...prolaktinas taip "paėmė viršų", kad nesijaučiau daranti kažkokį sunkų darbą, kaip kitos mamytės tai pabrėžia. Neneigsiu, kad pasiryžimo reikia, ir sąlygų (jei aplinkybės neverčia skubėti į darbą) ir laiko sau mažiau lieka, bet kai įsivažiuoji į savo ir mažylio ritmą, patogesnio dalyko, kaip maitinimo MP neįsivaizduoju. O jau toks ryšys tarp mamos ir mažylio atsiperka su kaupu...tokia narkotizuojanti būsena, kad sunku apsakyti:))), niekam tokia reikalinga gyvenime nesijaučiau:)

tai va, dabar kaifuoju jau 3 mėn. su savo pagranduke-pasisekė broliams:)

kažkokio ypatingo nusiteikimo net nereikėjo maitinant vaikus, tiesiog viskas atėjo savaime, su motiniška meile ir atsakomybe
traukinys įsivažiuoja ir nebegali sustoti:)

sėkmės visoms mamoms:)
Loriete
Labas mergaites 4u.gif Na as rigi pasidalinsiu savo patirtimi. Nors esu dar gana zalia mamyte, bet... blush2.gif Man nuo pat nestumo pradzios nebuvo net mintis kitokia kilusi kaip maitinti krutimi. Aisku, kai mergyte gime, pradzia nebuvo labai lengva - turejau idubusius spenelius ir maze negalejo normaliai valgyti. Bet aciu Dievui, dabar yra tiek visokiu priemoniu. Su silikoniniais antspeniais mergyte ne tik ismoko valgyti, uzauginome spenelius, bet ir neturejome jokiu problemu su nugrauztais speneliukais ir pan. Nors su jais siuloma nepiktnaudziauti, nes tuomet leliukas nenori naturaliu imti blush2.gif Kaip bebutu, mums viskas sekasi gerai- stai jau beveik 4 menesiukai mano maziukei ir ji vis dar su dideliu malonumu valgo pieneli ir tikrai dar kol kas nesiruosiame duoti kitokio maisto.

Privalumu maitinimo krutimi labai daug, kaip nera uzkietejusiu ar suskystejusiu viduriuku, vaikiukas praktiskai neserga, o mamos pieniukas geras vaistas ne tik uzsikimsusiai nosytei ar puliuojancioms akytems. O maitinant kudiki apima tokia palaima, toks neapsakomas jausmas... nors pradzioje tikrai taip nepasijusite, tam reikia laiko kad vaikiukas ismoktu valgyti ir jums maitinimas nebutu skausmingas...

Na ir suprantama, daug mamu tirkiausiai labiausiai nepatenkintos jog reikia labai atsargiai rinktis maista, daug ko atsisakyti. Mano maziuke labai reaguoja i 'bloga' maista, taciau jei as valgau gerai ir tinkama maista, tai maziukei nera jokiu pilvo problemeliu.

Ir dar is mano patirties. As gyvenu ne LT, ir man cia labai patiko, jog bunant tas tris dienas ligonineje po gimdymo, labai gerai ismoke kaip maitinti, kaip paduoti papuka, kaip isimti, kaip pazadinti kudiki, kai uzmiega bevalgant (mano maziuke buvo miegaliuke, tai tekdavo budinti kad pavalgytu gerai), ka daryti kad uztektu pienuko, ir dar daug geru patarimu. Labiausiai dekinga esu, kad ispejo apie kritines ribas, kai mamos daznai issigasta jog pienuko neuztenka - 3dienu, 3 ir 6 savaiciu, ir 3 ir 6 menesiu. Tuomet vaikiukas apie 1-2 dienas valgo labai daznai, ir daug mamyciu issigasta, kad gal peinuko per mazai, ar ka, ir pradeda primaitinti misinukais. Man taip pat buvo -buvau issigandus kai maziuke buvo 6 savaiciu. Ji staiga viena diena pradejo valgyti kas valanda diena ir nakti - issigandau kad gal pienukas dingo ar ka, bet pasirodo tai normalu, tiesiog dazniau valgydamas maziukas stimuliuoja didesne pienuko gamyba thumbup.gif

Tai ir prirasiau. Na tikiuosi siek tiek prisidejau prie pasidalijimo patirtimi blush2.gif Nors galeciau rasyti ir rasyti apie tai wub.gif
alfa159
QUOTE(nep @ 2008 04 08, 12:06)
Tik mp? Jokio kito maisto nevalge?  g.gif  g.gif
Kad menesio laiko jau jau gali buti pilvuko skausmai, beto skausmai skausmams nelygu, yra diegliai ir yra pilvo putimai, ir tai, berods, netaspats......Mano vaikui skaudejo jau anksciau nei menesio laiko...
*

Butent. blink.gif Buvau jauna ir kvaila per visa pilva. Tai buvo pries vienuolika metu. Kaip tik prasidejo visuotinis nupushimas del MP. Buvo prileista visokiausiu brosiuru apie tai, kad MP - gyvybes eliksyras, nieko daugiau vaikui nereikia. Jau kitaip- tai zaloji ir verti kenteti savo vaika (na, ir dabar tokiu kalbu pasitaiko, ne?).

nep
QUOTE(alfa159 @ 2008 04 08, 14:32)
Butent.  blink.gif Buvau jauna ir kvaila per visa pilva. Tai buvo pries vienuolika metu. Kaip tik prasidejo visuotinis nupushimas del MP. Buvo prileista visokiausiu brosiuru apie tai, kad MP - gyvybes eliksyras, nieko daugiau vaikui nereikia. Jau kitaip- tai zaloji ir verti kenteti savo vaika (na, ir dabar tokiu kalbu pasitaiko, ne?).
*

blink.gif nu gyvybes negyvybes eliksyras, bet nuo 6,5 men tai jau tikrai butina duoti kito maisto paragauti, nes neismoks kramtyti g.gif
alfa159
QUOTE(nep @ 2008 04 08, 16:35)
blink.gif nu gyvybes negyvybes eliksyras, bet nuo 6,5 men tai jau tikrai butina duoti kito maisto paragauti, nes neismoks kramtyti  g.gif
*

Nu kad ismoko. lotuliukas.gif Dabar vienuolikos normaliai kramto. g.gif

Jei rimtai- tai problemu nebuvo- isejau i darba tuo metu, vaikas ramiausiai perejo prie visokio kitokio maisto.
nep
QUOTE(alfa159 @ 2008 04 08, 16:00)
Nu kad ismoko.  lotuliukas.gif Dabar vienuolikos normaliai kramto.  g.gif

Jei rimtai- tai problemu nebuvo- isejau i darba tuo metu, vaikas ramiausiai perejo prie visokio kitokio maisto.
*

lotuliukas.gif cia Vingro knygoj taip raso, kad gali nesusiformuoti kramtymo igudziai, jei vaikas bus primaitinamas per velai.
alfa159
QUOTE(nep @ 2008 04 08, 19:25)
lotuliukas.gif cia Vingro knygoj taip raso, kad gali nesusiformuoti kramtymo igudziai, jei vaikas bus primaitinamas per velai.
*

Nu tai tegul leidzia nauja pataisyta leidima- virskinimo "igudziai" nesusiformuoja doh.gif .
Natuke
QUOTE(alfa159 @ 2008 04 08, 15:32)
Butent.  blink.gif Buvau jauna ir kvaila per visa pilva. Tai buvo pries vienuolika metu. Kaip tik prasidejo visuotinis nupushimas del MP. Buvo prileista visokiausiu brosiuru apie tai, kad MP - gyvybes eliksyras, nieko daugiau vaikui nereikia. Jau kitaip- tai zaloji ir verti kenteti savo vaika (na, ir dabar tokiu kalbu pasitaiko, ne?).
*

tikrai tik mp? o kito maisto pati nedavei ar atsisakydavo valgyti? g.gif.
alfa159
QUOTE(Natuke @ 2008 04 08, 21:49)
tikrai tik mp? o kito maisto pati nedavei ar atsisakydavo valgyti?  g.gif.
*

Nu kiek as galiu mustis kuloku i krutine lotuliukas.gif . Oi, Natuke, gerasis tu zmogau... rolleyes.gif Teisybes delei turiu pasakyti, kad turiu foto, kur dukra su baronka ant nosies pozuoja. Duodavau paziaumot baronka nuo dantenu skausmo biggrin.gif . Dantukai pradejo dygti septyniu menesiu gal. O daugiau tai nepamenu, kad ka duociau. Tiesiog turejau pieno i valias, tai tikejau, kad nei laso prapult neturi. Ir maitinau maitinau. Vista buvau, aisku. Pamenu, kad po to iskart daviau Tuteli skysta misinuka - buvo tokios kaip pienuko pakuotes, iskart paruostas gerimas. Dukra is iprocio ilgai dar istriubydavo po litra Tuteli per diena, salia "puse grudo per diena".

Viskas butu buve puse bedos, jei ne tas zarnyno streikas nuo kokio trecio menesio, kuri ignoravau. Ir mano perkarimas- pervargimas.

Kai taip uzpuolet, tai net susibalamutinau- gal man amnezija, gal daviau jai visko, o gal visai nemaitinau, o gal ir ne as ten buvau. Ko tais bijoti pradejau jusu. biggrin.gif
mamaRasa
QUOTE(zosiukas2 @ 2008 04 07, 03:24)
Tikiuosi ir toliau maitinti tik MP, be to dabar turiu vyro palaikyma kuris zinau slapta didziuojasi mano apsisprendimu ir pasiryzimu thumbup.gif
*

taigis tataigis...šalia protingos moters - vyras irgi "paauga" thumbup.gif

QUOTE(alfa159 @ 2008 04 08, 23:00)
Kai taip uzpuolet, tai net susibalamutinau- gal man amnezija, gal daviau jai visko, o gal visai nemaitinau, o gal ir ne as ten buvau. Ko tais bijoti pradejau jusu.  biggrin.gif
*

Viskas tvarkoj alfa159 4u.gif Savo dukrą maitinau iki 9 mėn tik MP. Tuo metu nuo vieno kraštutinumo (maitinimo mišiniais pagal nustatytas valandas) metėmės į kitą - išimtinį žindymą.

Taip taip, riestainėlis labai tinkamas dalykas dantenoms pakasyt thumbup.gif tik reikia žiūrėt kad "darbštuoliai" neatsikastų.
Versmė
Dar apie pilvo dieglius ir Espumizan'ą. Nors instrukcijoj nerašoma, bet realiai veikti pradeda tik po 4-5-ių dienų... Mum sab simplex labiau padėjo, nors jo skonis bjauresnis.
Kai diegliai prasidėjo, galvojau 3mėn kankinsimės, bet po 3-ų sav. praėjo biggrin.gif

O tai mamytei, iš kuios aplinkos niekas nemaitino, tikrai turėtų būti sunku. Šiuo metu maitinu tik 4mėn, bet jau ilgiausiai visoj giminėj. Pradžioj teko klausytis pasakojimų tema "o man pienas po 2-ų sav. baigės, tu irgi perdaug nedėk vilčių" po to "tavo vaikas dažnai valgo, duok mišinuką, jam neužtenka" dabar (nuo 3-io mėn) "tai gal jau arbatos, sulčių duok?" doh.gif
nep
QUOTE(alfa159 @ 2008 04 08, 21:00)
Nu kiek as galiu mustis kuloku i krutine  lotuliukas.gif . Oi, Natuke, gerasis tu zmogau... rolleyes.gif Teisybes delei turiu pasakyti, kad turiu foto, kur dukra su baronka ant nosies pozuoja. Duodavau paziaumot baronka nuo dantenu skausmo  biggrin.gif . Dantukai pradejo dygti septyniu menesiu gal. O daugiau tai nepamenu, kad ka duociau. Tiesiog turejau pieno i valias, tai tikejau, kad nei laso prapult neturi. Ir maitinau maitinau. Vista buvau, aisku. Pamenu, kad po to iskart daviau Tuteli skysta misinuka - buvo tokios kaip pienuko pakuotes, iskart paruostas gerimas. Dukra is iprocio ilgai dar istriubydavo po litra Tuteli per diena, salia "puse grudo per diena".

Viskas butu buve puse bedos, jei ne tas zarnyno streikas nuo kokio trecio menesio, kuri ignoravau. Ir mano perkarimas- pervargimas.

Kai taip uzpuolet, tai net susibalamutinau- gal man amnezija, gal daviau jai visko, o gal visai nemaitinau, o gal ir ne as ten buvau. Ko tais bijoti pradejau jusu.  biggrin.gif
*

na tai uztai ir buvo daug to pieno tamstai, nes daug ir maitinai. As dabar stengiuosi jau maziau, kad pati atsigauciau, bet dar maitinsiu, tik po nedaug.
Peleda_
Sveikos, mamytes
Mes pagaliau po ligoniniu namuose - taip taip, po ligoniniu... Mano mazius gime sveikut sveikutelis, o as sugebejau ji rimtai susargdinti - dingo pienukas, ty sumazejo beveik iki 0, o as nepastebejau - toliau "maitinau" krutimi.. Menesio laiko pasisverem - ogi nepasiekem net gimimo svorio.... Atsidurem santariskiu ligoninej (((( Man - sokas, vaikui - laseline..... verysad.gif
Dabar, laimei, jau esam namuose, svoris po truputi auga, maitinames lasu savo pieno ir misinukais. Tikiuosi, kad nei vienai is jusu taip nebuvo, bet jei kam sumazejo pienuko ir sekmingai issprendet ta problema - bukit geros, parasykit, kaip susigrazinti pienuka!
Busiu labai dekinga uz bet koki patarima - taip noriu maitinti pati, o neturiu kuo..... verysad.gif angel_sadangel.gif
Ode
QUOTE(Peleda_ @ 2008 04 10, 16:34)
Sveikos, mamytes     
Mes pagaliau po ligoniniu namuose - taip taip, po ligoniniu... Mano mazius gime sveikut sveikutelis, o as sugebejau ji rimtai susargdinti - dingo pienukas, ty sumazejo beveik iki 0, o as nepastebejau - toliau "maitinau" krutimi.. Menesio laiko pasisverem - ogi nepasiekem net gimimo svorio.... Atsidurem santariskiu ligoninej (((( Man - sokas, vaikui - laseline..... verysad.gif
Dabar, laimei, jau esam namuose, svoris po truputi auga, maitinames lasu savo pieno ir misinukais. Tikiuosi, kad nei vienai is jusu taip nebuvo, bet jei kam sumazejo pienuko ir sekmingai issprendet ta problema - bukit geros, parasykit, kaip susigrazinti pienuka! 
Busiu labai dekinga uz bet koki patarima - taip noriu maitinti pati, o neturiu kuo.....    verysad.gif    angel_sadangel.gif
*

Aš manau, kad kitos, labiau patyrusios, mamytės parašys daugiau, bet iš to, ką aš žinau, galiu tiek patarti:
dėk vaikutį prie krūties kiekvieną maitinimą. jei tik jis žindžia, tai tegu pažindžia bent po 10 min prie kiekvienos krūties. tuomet duok mišinuką, o krūtis dar pastimuliuok pientraukiu ar rankomis (irgi 10-15 min.). nesitikėk, kad kažką pritrauksi - bent jau ne pirmais kartais, ne pirmomis dienomis. Tiesiog, tegul stimuliuojasi.
ramink vaiką krūtimi
pagulinėkit su vaikučiu nuogi - odos kontaktas labai teigiamai veikia visus reikalingus hormonus ir refleksus
daug ilsėkis, gerk daug skysčių ir sveikai maitinkis
nesinervuok ir nepergyvenk, jei kol kas nesigauna. gerai, kad supranti MP naudą ir nori pabandyti - tai svarbiausia. reikės laiko ir kantrybės. sėkmės 4u.gif
ridzis
Kai mamytes sako kad nebeturi pieno, man pirmiausia iskyla klausimas ka mama daro kad jo turetu, ar maitinasi pakankamai, ar geria daug skysciu, nes manau , kad tai yra svarbiausia norint maitinti vaikuti. Turiu kelias drauges kuriom nesiseke ilgai maitinti savo leliuku, bet kai paklausiu ju ka suvalgydavo per diena, tai net akys issprogdavo, pasirodo mamytes pamirsta pavalgyti arba nenori ir panasiai. As kol kas sekmingai maitinu savo maziuka jau beveik 6 menesiai, dicki maitinau irgi iki 6 menesiu, paskui netiketai pats viena diena atsisake imti kruti (idomu ar kam nors dar taip yra buve? g.gif ) Tik noriu pasakyt, jei reguliariai nesimaitinciau, pieno kiekis tikrai zymiai sumazetu, ir aisku su laiku visai dingtu.
Akropolina
Man labai padaugeja pieno, kai tadien samoningai isgeriu dideli skysciu kieki - nenoriu gasdinti, kad 2-3 litrus, bet netoli to thumbup.gif Kad neapkrauti inkstu dideliu smugiu iskart, tai kas pusvalandi ar valanda po puodeli arbatos su pienu.
Ode
QUOTE(Akropolina @ 2008 04 10, 18:30)
Man labai padaugeja pieno, kai tadien samoningai isgeriu dideli skysciu kieki - nenoriu gasdinti, kad 2-3 litrus, bet netoli to  thumbup.gif Kad neapkrauti inkstu dideliu smugiu iskart,  tai kas pusvalandi ar valanda po puodeli arbatos su pienu.
*

Kai gimdžiau JAV, tai ligoninėj visoms gimdyvėms duodavo 1L talpos indus ir 'prigrąsindavo' po du tokius kasdien išgert. Pirmais mėnesiais gerdavau sąžiningai dieną naktį. pioneer.gif biggrin.gif
Žuvelė
Sveikos, mamytės 4u.gif
Skaitau aš, skaitau ir man kilo klausimas: kodėl pavyzdžiui, moterų konsultacijose ar gimdymo skyriuose negalėtų būti nemokamai dalinamos nors brošiūrėlės su informacija apie maitinimą krūtimi?? Aišku, yra žindymo kursai, bet gal ne visos būsimos mamos apie juos žino ar gali nueiti. Mano dvi draugės nustojo maitinti krūtimi dėl informacijos trūkumo. Aš pati tik čia esančių mamyčių dėka atsilaikiau smile.gif Plius, savo seseriai perdaviau čia gautą informaciją ir ji nebeprimaitina mišinuku. O gal tokia literatūra dalinama? Nes aš lankiausi privačiai, tad gal nežinau.
Ode
QUOTE(Žuvelė @ 2008 04 10, 22:18)
Sveikos, mamytės  4u.gif
Skaitau aš, skaitau ir man kilo klausimas: kodėl pavyzdžiui, moterų konsultacijose ar gimdymo skyriuose negalėtų būti nemokamai dalinamos nors brošiūrėlės su informacija apie maitinimą krūtimi?? Aišku, yra žindymo kursai, bet gal ne visos būsimos mamos apie juos žino ar gali nueiti. Mano dvi draugės nustojo maitinti krūtimi dėl informacijos trūkumo. Aš pati tik čia esančių mamyčių dėka atsilaikiau smile.gif Plius, savo seseriai perdaviau čia gautą informaciją ir ji nebeprimaitina mišinuku. O gal tokia literatūra dalinama? Nes aš lankiausi privačiai, tad gal nežinau.
*

Nėra turbūt todėl, kad niekas už tai nemoka. Va, mišinukų gamintojai reklamą sau darosi, o kas pareklamuos MP?..
Pas mūsų šeimos gydytoją tai yra brošiūrėlių apie maitinimą MP. Pagrindinė informacija pateikta, teisingai, bet labai glaustai. Bet jos irgi kažkokių papildų gamintojų - pabaigoj keletas paragrafų apie kitus maitinimo būdus.
-->BLOOONDINKA<--
QUOTE(Ode @ 2008 04 10, 17:24)

ramink vaiką krūtimi
pagulinėkit su vaikučiu nuogi - odos kontaktas labai teigiamai veikia visus reikalingus hormonus ir refleksus
daug ilsėkis, gerk daug skysčių ir sveikai maitinkis
nesinervuok ir nepergyvenk, jei kol kas nesigauna. gerai, kad supranti MP naudą ir nori pabandyti - tai svarbiausia. reikės laiko ir kantrybės. sėkmės  4u.gif
*

drinks_cheers.gif man tai skatina gamyba miegas ir ramybe, o jei dar pokaiti miegu su vaku tai is vis thumbup.gif
Spurgiucs
QUOTE(Peleda_ @ 2008 04 10, 17:34)
Sveikos, mamytes     
Busiu labai dekinga uz bet koki patarima - taip noriu maitinti pati, o neturiu kuo.....    verysad.gif    angel_sadangel.gif
*

Panašiai ir man buvo, tik mano mažiukas per pirmą mėnesį priauga 300 gramų. Na aišku, šokas tai buvo nerealus, teko susitaikyt su tuo, kad reikėjo primaitint mišinėliais. Tikriausiai netinkamai laikė apžiojęs krūtį, ar tingėdavo traukti, kad taip mažai priaugo, nors kabėdavo pastoviai. Nežinau. Bet po beveik pusantro mėnesio balagano tarp mišinėlio ir maitinimo krūtimi (beje, kasdien dar ir nusitraukinėdavau), nes mano mažiukas neturėjo absoliučiai jokio ritmo ir režimo, vaikutis priaugo pusantro kilogramo. O tada aš pradėjau mažint mišinėlio kiekį, laikyt vaiką prie krūtinės, ir šiandien sėkmingai maitinu mirksiukas.gif
Sunku, bet verta taip "žaisti" thumbup.gif
Kantrybės 4u.gif
inlaura
žinai, svarbiausia apsišarvuok kantrybe, nes vaikelis labai jaučia kai nerimauji ir jam anaiptol ne į naudą. tai. Man irgi pieno buvo pradėja trukinėti antrą mėnesį. Padėjo dažnas glaudimas prie krūties, pientraukis (po valgio vis dar bandydavau nutraukti, nors nieko beveik nepritraukdavau) ir kmynų arbata su trupučiu pieno. Pabandyj pakeisti žindymo padėti, gal labiau apžios spenelį. biggrin.gif Manau viskas bus gerai, labai svarbu kad nori pati maitinti.
Raideles
QUOTE(Ode @ 2008 04 10, 22:32)
Nėra turbūt todėl, kad niekas už tai nemoka. Va, mišinukų gamintojai reklamą sau darosi, o kas pareklamuos MP?..
Pas mūsų šeimos gydytoją tai yra brošiūrėlių apie maitinimą MP. Pagrindinė informacija pateikta, teisingai, bet labai glaustai. Bet jos irgi kažkokių papildų gamintojų - pabaigoj keletas paragrafų apie kitus maitinimo būdus.
*

Pampersų reklaminėje knygelėje yra labai teisinga informacija apie žindymą. O šiaip iš tiesų tokios info spausdinimą ir apskritai reklamavimą kviesčiau remti mamas, kurios žindo savo vaikučius. Dabar kaip tik metas 2 procentus kam nors paskirti (savo, ar vyro) - galima "Pradžių pradžiai", kad veiklą vystytų, interneto svetainę atnaujintų, knygelių, brošiūrėlių išleistų. Žodžiu, žindyvės, paremkim info apie žindymą platinimą smile.gif
Natuke
QUOTE(Žuvelė @ 2008 04 10, 23:18)
Sveikos, mamytės  4u.gif
*

Beveik jau turiu tokią brošiurą - planuoju atsispausdinti ir Šilutėje dalinti. Galiu pakabinti kur nors čia - gal mamos aktivystes paredaguotų, arba šiaip sau atsispausdintų.

Peleda
Jeigu vaikutis nepriaugo svorio, gal neefektyviai zindo? Netaip apžioja krutį? Arba čiulpia per silpnai - jug pradžioje turbūt buvo laikas, kai pieno upeliais tekėjo unsure.gif O kai iščiulpdavo daug, pienuko sumažėjo g.gif Kaip pati manai? Ar ligoninėje tikrino, kaip vaikiukas apžioja krutį? Ką tau sakė? O gal yra miegalis, visą laiką miegojo po 4-5-6val ir nepabūsdavo valgyt? Dėl to taip pat galėjo nepriaugti svorio g.gif Viską galima sutvarkyt, ypatingai jeigu lelius vis dar čiulpia krutį, o ne tik buteliuką. Parašyk daugiau, gali į a/z
Ode
QUOTE(Natuke @ 2008 04 11, 20:14)
Beveik jau turiu tokią brošiurą - planuoju atsispausdinti ir Šilutėje dalinti. Galiu pakabinti kur nors čia - gal mamos aktivystes paredaguotų, arba šiaip sau atsispausdintų.
*

Gera idėja. Parašysiu emailą į AŽ - atsiusk, pažiūrėsim, atspausdinsim, paplatinsim. 4u.gif
Diamond
Tikrai, svarbiausia noras maitinti paciai. Reikia nepervargti, gerai maitintis, gerti - butinai - daug skysciu, o dar geriau silto. Jus dar tik 1 men amziaus, todel paciai dar viskas nauja, esu pavargusi - miegok kartu su maziuku - namai palauks. Ir tik nesinervuok, jei kas nesigauna ir viskas bus gerai.
Kaip tik siandien manoji atsisake jau ir vakarinio maitinimo verysad.gif , tai gal tik nakti dar prabudus pazis rolleyes.gif . Pilnai maitinau iki 5.5 men, paskui pradejau primaitinti, nes svoris buvo pristojes augti (dabar zinau kodel, pienuko buvo sumazeje, nes nustojau gerti daug skysciu, tai susigriebiau). Kai jau pradejo valgyti kita maistuka tris kartus per diena, pati atsisake kruties dienos metu blink.gif . Bet kai liko tik vakarinis ir kartais nakti, kiek nesistengiau jau pienuko beveik nebera ir kitaip nebus, nes mazoji nebezinda verysad.gif
O kol vaikelis zindzia, tikrai galima pienuka sureguliuoti. Kai mazajai buvo 4 men, man operavo apendicita, tai daugiau nei para nebuvo galima maitinti. Nusitraukti nemoku, nes niekada to nedariau, tai kiek isejo kiek ne.... O po paros mazoji isvalge ir pienas nebesigamino, tuscia doh.gif Tai oi kiek skysciu geriau, vaika vos ne visa diena prie kruties laikiau ir taip per para atsistate.
Ot prirasiau, zodziu maitinti MP yra jega ir norejau iki metuku, bet ....
Boruzyte
Sveikos, as ir vel su savo klausimais... verysad.gif
turejau uzdegima vienoj kruty, dabar jau kaip ir issigydziau, bet vat idomu, ar gali taip buti kad toj kruty sumazejo pieno? nes mazyle is tos kruties istraukia piena ir dar is kitos gauna, bet labai nedaug. o kitoj kruty pieno uztenka porai maitinimu... tai pasimetus visai, nebezinau kaip elgtis ir ka galvoti. ir dar... jei is tos kruties neistraukia viso pieno, tik siek tiek pazindzia, ar sekanti maitinima tureciau duoti ta pacia kruti, ar kita?nes kaip ir nusitraukti visa piena nelabai norisi... as jai duodu ta pacia, tik nezinau ar tai gerai, nes tada ta krutis su maziau pieno, maziau jo ir gamina... unsure.gif
o siaip valgo mergaite apie 20 min, kartais ir daugiau.
JBijoux
niu prisiskaiciau patarimu rolleyes.gif
Žuvelė
Iš ties, gi galima atspausdinti namie - turiu 2 printerius ir po to susegti ar įrišti... tik va, padalinti, tai man nelabai išeitų...

QUOTE(Natuke @ 2008 04 11, 21:14)

Persika
QUOTE(Boruzyte @ 2008 04 12, 19:06)
Sveikos, as ir vel su savo klausimais...  verysad.gif
turejau uzdegima vienoj kruty, dabar jau kaip ir issigydziau, bet vat idomu, ar gali taip buti kad toj kruty sumazejo pieno? nes mazyle is tos kruties istraukia piena ir dar is kitos gauna, bet labai nedaug. o kitoj kruty pieno uztenka porai maitinimu... tai pasimetus visai, nebezinau kaip elgtis ir ka galvoti. ir dar... jei is tos kruties neistraukia viso pieno, tik siek tiek pazindzia, ar sekanti maitinima tureciau duoti ta pacia kruti, ar kita?nes kaip ir nusitraukti visa piena nelabai norisi... as jai duodu ta pacia, tik nezinau ar tai gerai, nes tada ta krutis su maziau pieno, maziau jo ir gamina... unsure.gif
o siaip valgo mergaite apie 20 min, kartais ir daugiau.
*

ta kruti, kurioj jauti,kad maziau pienuko, duok kelis kartus ir is eiles, taip paskatinsi didesni pieno gaminima.Jei tavo mazyle tik siek tiek istrauke pienelio is vienos kruties (o pradzioje maitinai kita), kt maitinima duok ta pacia kruti, nes ten pasilieka tas riebusis pienelis, pats sotumas, todel tegul ji istraukia ta pienuka... smile.gif. nezinau ar aiskiai, bt esme tokia: norit paskatinti pienuka, reikia glausti dazniau prie tos kruties, kuri maziau (kaip jauti) gamina pienuko.... net jei reikia ir kelis maitinimus is eiles....
As asmeniskai pratempdavau koki pusvalandi ilgiau nei paprastai valgo mano maze, ir tuomet duodavau ta kruti, ji tuomet budama alkana, istraukdavo vis daugiau ir daugiau pienuko, o ta kuri ir taip gamina normaliai piena, maitindavau pagal iprasta grafika, kartais ir siek tiek patrumpindama kokiu pusvalandziu tarp maitinimu tarpa. Ir susitvarke, nepamenu, gal kokias 5 dienas sitaip dirbau smile.gif turiu namie svarstykles, tai pasverdvau pries ir po maitinimo ir matydavau, kiek istraukia...
*GAILĖ*
QUOTE(Natuke @ 2008 04 11, 21:14)

*

na aš galėčiau atspausdinti ir didesnį kiekį, kadangi mes su vyru turim savo spaustuvę. bet problema kita - platinimas unsure.gif . kur juos platinti? kas tai darys? nes kai pamasčiau, tai pati asmeniškai visiškai neturėčiau kam padalint g.gif
Raideles
QUOTE(ingalp @ 2008 04 13, 13:30)
na aš galėčiau atspausdinti ir didesnį kiekį, kadangi mes su vyru turim savo spaustuvę. bet problema kita - platinimas unsure.gif . kur juos platinti? kas tai darys? nes kai pamasčiau, tai pati asmeniškai visiškai neturėčiau kam padalint g.gif
*

Galima nunešti į polikliniką, kur nėščios lankosi. Visą pluoštą gydytojai, jei yra kokia normali, kur dalins. Arba vaikų/šeimos gydytojai, arba susitarti su poliklinikos administracija, kad būtų galima palikti ant staliukų, ar kokioje skelbimų lentoje pakabintų. Ligoninėje, jei turit savo mieste, nunešti, pasiūlyti, gal galėtų padalinti.
*GAILĖ*
QUOTE(Raideles @ 2008 04 13, 15:39)
Galima nunešti į polikliniką, kur nėščios lankosi. Visą pluoštą gydytojai, jei yra kokia normali, kur dalins. Arba vaikų/šeimos gydytojai, arba susitarti su poliklinikos administracija, kad būtų galima palikti ant staliukų, ar kokioje skelbimų lentoje pakabintų. Ligoninėje, jei turit savo mieste, nunešti, pasiūlyti, gal galėtų padalinti.
*

na taip, į polikliniką galima pamėgint nunešt g.gif . Natuke, atsiusk man tą bukletą į ingamzk@yahoo.com, bandysiu paplatint
Boruzyte
Aciu Persika, pabandysiu ir as taip kaip tu darei! thumbup.gif
beje, vakar klausdama pati atradau atsakyma savo klausime biggrin.gif supratau, kad norint kad toj kruty pienuko padaugetu, reikia dazniau is jos duoti. elementaru bigsmile.gif
Persika
QUOTE(Boruzyte @ 2008 04 13, 15:20)
Aciu Persika, pabandysiu ir as taip kaip tu darei!  thumbup.gif
beje, vakar klausdama pati atradau atsakyma savo klausime  biggrin.gif supratau, kad norint kad toj kruty pienuko padaugetu, reikia dazniau is jos duoti. elementaru  bigsmile.gif
*

mirksiukas.gif
crocus
Ir aš mielai į savo polikliniką, gimdymo skyrių nuneščiau.Tik gaila kol kas printerio neturiu
Žuvelė
Na, aš savo ginui galiu nuvežti, jis gal populiarojoje Trakų ligoninėje paplatintų. Ir Šemetos kursams perduoti...
Natuke
QUOTE(Žuvelė @ 2008 04 13, 19:28)
Na, aš savo ginui galiu nuvežti, jis gal populiarojoje Trakų ligoninėje paplatintų. Ir Šemetos kursams perduoti...
*

parašyk savo emailą, persiusiu smile.gif
Dilia
Laba diena.
Mergaites patarkit man prasom, esu labai pasimetusi. Nors tai jau 2 vaikas, bet... Mano vaikui tik 1 menuo, valgo kas valanda, blogai miega, pavargsta labai. As jau pradejau pergyventi, kad jis nedavago ir pradejo papildomai primaitinti misinukais. Tai duoda paciam pavalgyti, poto kiek lieka nutraukiu ir duodu is buteliuko. Iseina, kad tai mano pienas, tai misinukas. Niu ir dabar kai jis ima mano kruti, 5 min pavalgo ir vsio, praeina kazkiek laiko vel ciut ciut ir vsio. Nei jis miega normaliai.
As padariau klaida, kad daviau buteliuka? Ka? As taip svajoju ilgai maitinti, bet kazkur kazka praleidau, a ne?
Ka man dabar daryti, gal galetu aks nors man patarti is savo patirties?
Ode
QUOTE(Dilia @ 2008 04 17, 12:52)
Laba diena.
Mergaites patarkit man prasom, esu labai pasimetusi. Nors tai jau 2 vaikas, bet... Mano vaikui tik 1 menuo, valgo kas valanda, blogai miega, pavargsta labai. As jau pradejau pergyventi, kad jis nedavago ir pradejo papildomai primaitinti misinukais. Tai duoda paciam pavalgyti, poto kiek lieka nutraukiu ir duodu is buteliuko. Iseina, kad tai mano pienas, tai misinukas. Niu ir dabar kai jis ima mano kruti,  5 min pavalgo ir vsio, praeina kazkiek laiko vel ciut ciut ir vsio. Nei jis miega normaliai.
As padariau klaida, kad daviau buteliuka? Ka? As taip svajoju ilgai maitinti, bet kazkur kazka praleidau, a ne?
Ka man dabar daryti, gal galetu aks nors man patarti is savo patirties?
*

Kiek kartų šlapinasi (tai pagrindinis rodiklis, ar užtenka pienuko - turi būti bent 6 pilnos sauskelnės per parą)? Ar gerai apžioja krūtį? Ar girdit, kaip kūdikis ryja pienuką (kiek laiko trunka aktyvus žindimas?)?

Galiu pasakyti tik tiek, kad dabar jums kritinis periodas: apie 3 sav. būna augimo šuolis, pieno pasiūla galutinai susiformuoja tik 4-6 sav. O dabar dar situacijos 'palengvinimas' buteliuku (niu mažyliui juk tikrai lengviau iš ten traukt biggrin.gif ). Jei tikrai norit maitinti, teks apsišarvuoti kantrybe kokiai savaitei-dviem. O gal daugiau. O gal mažiau. Jei turit galimybę - duokit krūtį kuo dažniau, kad ir po trumpiau. Miegokit kartu - tegu papsi mažius. Maitinkit nuoga nuogą - leiskit odos kontaktui gerą darbą padaryt (ir mažylis ramesnis bus, ir pienelis lengviau bėgs). Keiskit maitinimo pozas. Jei tik galit - kuo daugiau ilsėkitės ir nesinervuokit. Gerai maitinkitės, gerkit po 2l vandens per dieną.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.