Deja, nieko negaliu pakomentoti del mazyliu grupes. Ar tikrai viskas ten taip tragiskai
QUOTE(korna1 @ 2008 05 27, 12:48) Tai sio darzelio valdzia irgi galetu tokios politikos laikytis... O manau, kiti teveliai irgi liktu patenkinti, kad lankant grupe sveiku vaikuciu, sirgti ligomis zymiai mazesne tikimybe. O del vaikuciu prieziuros, tai manau truksta aukletojos kompetencijos, kitos gi sugeba, pati maciau, o cia tik 6 leliukai ir nedaziureti, kazkaip keista... deja, bet realybe kartais buna kita... privatus darzelis bijodamas prarasti finansavima (t.y. susipykti su pvz vienu is teveleiu del sergancio vaiko nepriemimo ir tas tevelis atsiimti vaika is darzelio) dazni tenkina visus tevu norus. Juk koks verslininkas neturi kur palikti snargliuojancio vaiko - veda i darzeli - o ten jam pasako, kad nepriimsim, o jis pradeda putotis - juk as TOKIUS pinigus moku... tai ir nusileidzia jam... QUOTE(dabej @ 2008 05 27, 12:15) deja, bet realybe kartais buna kita... privatus darzelis bijodamas prarasti finansavima (t.y. susipykti su pvz vienu is teveleiu del sergancio vaiko nepriemimo ir tas tevelis atsiimti vaika is darzelio) dazni tenkina visus tevu norus. Juk koks verslininkas neturi kur palikti snargliuojancio vaiko - veda i darzeli - o ten jam pasako, kad nepriimsim, o jis pradeda putotis - juk as TOKIUS pinigus moku... tai ir nusileidzia jam... TOKIUS pinigus ir kiti teveliai moka, ir ne tam kad ju vaikas griztu sergantis Mane direktore patikino, kad rudeni bus tevu susirinkimas ir bendru tevu sutarimu bus sprendziamas sitas klausimas, del serganciu vaiku. Tik, deja, manau niekuom tai nepades. Visada buvo ir bus durnu tevu, kurie serganti vaika atves.. Cia turetu buti darzelio vidines taisykles, nepriimti sergancio vaiko, o jei jis atejo is paziuros sveikas, ir veliau pasirode kad jis sirguliuoja, skambinti tevam kad vaika pasiimtu. O jei tai dar butu iforminta sutartyje, butu isvis idealu. Bet kaip as supratau, darzelis sitos atsakomynes sau prisiimti neketina. QUOTE(monikucia @ 2008 05 27, 12:59) TOKIUS pinigus ir kiti teveliai moka, ir ne tam kad ju vaikas griztu sergantis Mane direktore patikino, kad rudeni bus tevu susirinkimas ir bendru tevu sutarimu bus sprendziamas sitas klausimas, del serganciu vaiku. Tik, deja, manau niekuom tai nepades. Visada buvo ir bus durnu tevu, kurie serganti vaika atves.. Cia turetu buti darzelio vidines taisykles, nepriimti sergancio vaiko, o jei jis atejo is paziuros sveikas, ir veliau pasirode kad jis sirguliuoja, skambinti tevam kad vaika pasiimtu. O jei tai dar butu iforminta sutartyje, butu isvis idealu. Bet kaip as supratau, darzelis sitos atsakomynes sau prisiimti neketina. Pilnai su jumis sutinku! Tai va mielos mamos, pasiemiau sutarti ir ka as ten pamaciau? Ogi punktas 8.7: Nevesti sergancio, negaluojancio vaiko; jei vaikas susirgo istaigoje, nedelsiant ji pasiimti is darzelio, po ligos pateikti gydytojo pazyma apie vaiko sveikatos bukle. Jei yra sutarties punktas, tai galima reikalauti jo laikymosi. O kitu atveju, sveiku vaiku mamos, norincios kad vaikai ir toliau tokie butu ir mokancius TOKIUS PAT pinigus, gales itakoti valdzios veiksmus ir reikalauti grieztesnies apziuros. Manau darzelio valdziai ir paciai i nauda, kad ju darzelyje butu kuo maziau lygu, butu kuo geresni atsiliepimai ir reputacija. Bent jau man taip atrodo.
na bet pazyma is gydytojos,kad sveikas gali gauti ir vaikas,kuris dar vis snargliuojasi po ligos
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 05 27, 14:00) na bet pazyma is gydytojos,kad sveikas gali gauti ir vaikas,kuris dar vis snargliuojasi po ligos Jei snargliuojasi, tai aukletoja turi tokio vaiko nepriimti arba , jei neiskarto tai pastebejo, gali paskambinti ir paprasyti, kad pasiimtu. O tikrai gydytojai duoda pazymas slogojanciams vaikams? Nieko sau! QUOTE(Mama&Danielius @ 2008 05 27, 13:49) Jei snargliuojasi, tai aukletoja turi tokio vaiko nepriimti arba , jei neiskarto tai pastebejo, gali paskambinti ir paprasyti, kad pasiimtu. O tikrai gydytojai duoda pazymas slogojanciams vaikams? Nieko sau! na bet sloga,slogai nelygu Siaip vaikui pilnai isgyti ir atsigauti po rimtos ligos reikia tikrai ne 2 savaiciu,bet kuri darboviete toleruos ilgesni nedarbinguma del vaiko ligos? nebent teveliai turi pagalbine aukle ligos atveju
Ir as taip manau
Užrašiau visgi mergičką į Metų laikus, nuo rugsėjo bandysim eiti
Mazoji mano 1,5 m lanko si darzeli, beje Mantuko grupeje
Kol kas dideliu trukumu nepastebejome, bet akylai stebime nes tai svarbu kai lanko tokie mazuliai. pasirinkome si darzeli po to kai nepasiseke su aukle, ir kol kas tai atrodo kaip puiki alternatyva. Del ligu - kai vaikas serga tikrai nevedam, taciau pvz dukrytei buvo pora men alergine sloga, beje gydytoju patvirtinta, tai tikrai ejome i darzeli (uzejus i grupe ir pamacius vaika su sloga nu gal nereiktu iskart siaubintis, nes gi buna visokiu tu slogu ir pan.) O sergantys virusiniai vaikai tikrai neturetu lankytis darzelyje o sveikti namuose. Aukletojos ir direktore patikino kad jie to ir siekia. Jei mamos turi pastabu manau reikia viska issakyti darzelio aukletojoms ir vadovei. labiausiai kol kas truksta to parko su zaidimu aikstele, bet zadejo neuzilgo uzbaigt.
Kazkaip mes cia trup[uciuka nuvaziavom nuo temos. Pradejom apie darzeli, aplinka,aukletojas, o baigiam lygomis.
Viskas siam darzelyje puiku, ir tikrai nera nieko baisaus leliuku grupeje. Beje, saunu, kad tuoj visa leliuku grupe cia susirinks. Galesim bendrauti ir dalintis rupescias. Kadangi Mantuka dazniausiai nuveza ir parveza tetis, tai nors cia galesiu su Jumis susipazint
Mamos, ar kas matete kaip siandien musu zuikius ruose kelionej i zirgyna? Prisijuokiau iki asaru
Papildyta: QUOTE(Julija@Mantas @ 2008 05 28, 14:08) Kazkaip mes cia trup[uciuka nuvaziavom nuo temos. Pradejom apie darzeli, aplinka,aukletojas, o baigiam lygomis. Viskas siam darzelyje puiku, ir tikrai nera nieko baisaus leliuku grupeje. Beje, saunu, kad tuoj visa leliuku grupe cia susirinks. Galesim bendrauti ir dalintis rupescias. Kadangi Mantuka dazniausiai nuveza ir parveza tetis, tai nors cia galesiu su Jumis susipazint Ir man malonu susipazinti su jumis. Nors as pati vezu Danieliu i darzeli, bet su kitais tevais pabendrauti nelabai iseina (darbai, darbai,....) Taigi: "Malonu susipazinti!" QUOTE(Mama&Danielius @ 2008 05 28, 14:15) Mamos, ar kas matete kaip siandien musu zuikius ruose kelionej i zirgyna? Prisijuokiau iki asaru vakar Lukas visiems pasakojo, kad vaziuos pas arkliukus, nes mes kiekviena ryta vaziuojam pro Rieses zirgyna. pati labai jaudinaus kaip ten ir kas bus
oj dziauges vaikas, visa kelia namo pasakojo apie arkliukus ir apie poni "Pupa"
tik va, esu labai nustebusi ka perskaiciau. kad pasirodo ne viskas taip jau cia ir gerai sitame darzelyje? QUOTE(Mazhulka @ 2008 05 29, 00:41) tik va, esu labai nustebusi ka perskaiciau. kad pasirodo ne viskas taip jau cia ir gerai sitame darzelyje? O ko gi? Viskas cia gerai siam darzelyje, tik paprasciausiai mamos pasipasakoja apie savo isgyvenimus ir tiek. Paprasciausiai, cia kaip ir bet kur kartais iskyla siokiu tokiu nesklandumu. Pasaulis ne IDEALUS. Svarbu, kad sie nesklandumai, kol kas niekam neturi blogos itakos. QUOTE(Mazhulka @ 2008 05 28, 22:41) oj dziauges vaikas, visa kelia namo pasakojo apie arkliukus ir apie poni "Pupa" tik va, esu labai nustebusi ka perskaiciau. kad pasirodo ne viskas taip jau cia ir gerai sitame darzelyje? Visuose darzeliuos yra minusu ir pliusu,kiekvienas pasirenkame sau ir savo vaikui priimtiniausia varianta. Vat norejau mamyciu paklausti,kas kiek rengiamos ivairios isvykos. QUOTE(jolita.martyna @ 2008 05 29, 13:16) Visuose darzeliuos yra minusu ir pliusu,kiekvienas pasirenkame sau ir savo vaikui priimtiniausia varianta. Vat norejau mamyciu paklausti,kas kiek rengiamos ivairios isvykos. Nu, man atrodo tos iskylos organizuojamos ne pagal grafika... QUOTE(Julija@Mantas @ 2008 05 29, 11:30) O ko gi? Viskas cia gerai siam darzelyje, tik paprasciausiai mamos pasipasakoja apie savo isgyvenimus ir tiek. Paprasciausiai, cia kaip ir bet kur kartais iskyla siokiu tokiu nesklandumu. Pasaulis ne IDEALUS. Svarbu, kad sie nesklandumai, kol kas niekam neturi blogos itakos. o vat siandien tai jau noriu paburbuliuoti. As jau ne karta sakiau aukletojoms, bet ale kuriai dabar sakyti, jei jos keiciasi sitaip staigiai. jau kai kuriu ne vardu nebezinau nu, nenoriu nieko izeisti, bet net valstybiniam darzely tokiu bizpridielu nebudavo. vaikai budavo aprengti pagal ora ir drabuzeliu niekada nepametem, nors grupeje budavo po 15 - 17 vaiku QUOTE(Mazhulka @ 2008 05 29, 20:34) o vat siandien tai jau noriu paburbuliuoti. As jau ne karta sakiau aukletojoms, bet ale kuriai dabar sakyti, jei jos keiciasi sitaip staigiai. jau kai kuriu ne vardu nebezinau nu, nenoriu nieko izeisti, bet net valstybiniam darzely tokiu bizpridielu nebudavo. vaikai budavo aprengti pagal ora ir drabuzeliu niekada nepametem, nors grupeje budavo po 15 - 17 vaiku Tai vat kas buvo su Danielio rubais!!!! O as klausiu aukletoju: "Kodel Danielius ne su savo majkute? Juk jeigu apsipile ar dar kas atsitiko, tai turi atsarginius marskinelius!!!" O jos nieko nezino, peciais veda. Po to viena lygtais prisimine, kad drizuotais marskineliais Lukas po basejno apsirenge, bet jis jau isvaziavo tuo metu QUOTE(Mama_Uoga @ 2008 05 29, 20:45) Tai vat kas buvo su Danielio rubais!!!! O as klausiu aukletoju: "Kodel Danielius ne su savo majkute? Juk jeigu apsipile ar dar kas atsitiko, tai turi atsarginius marskinelius!!!" O jos nieko nezino, peciais veda. Po to viena lygtais prisimine, kad drizuotais marskineliais Lukas po basejno apsirenge, bet jis jau isvaziavo tuo metu tai Danieliaus ten maikute? man pikta buvo, kad vaikas buvo ziauriai prirengtas: apatine maikute, Danieliaus maikute, siltas dzemperis ir brezentine striuke...jis ten visas garavo. kiek tereikia, kad po to taip sukaites persaltu?
Vaje vaje kaip man nebepatinka sita situacija...
As taip pat uzrasius savo mergina nuo rugsejo i sita darzeli, tuomet jai jau bus beveik du metai. Bet... nzn nzn, jei ir toliau as tokius pasakojimus cia skaitysiu, tai tikrai teks kito verianto ieskoti. Zinau, kad cia skaito ne viena ir ne dvi mamos uzrasiusios savo vaikus i sita darzeli ir tikrai ne viena jau eme abejoti. Butu gerai, kad darzelio vadovai pasiskaitytu sita foruma, nes gali greitai ju verslas su sitokia "atsakomybe" ir uzsidaryti.. QUOTE(vaidele @ 2008 05 29, 23:59) Vaje vaje kaip man nebepatinka sita situacija... As taip pat uzrasius savo mergina nuo rugsejo i sita darzeli, tuomet jai jau bus beveik du metai. Bet... nzn nzn, jei ir toliau as tokius pasakojimus cia skaitysiu, tai tikrai teks kito verianto ieskoti. Zinau, kad cia skaito ne viena ir ne dvi mamos uzrasiusios savo vaikus i sita darzeli ir tikrai ne viena jau eme abejoti. Butu gerai, kad darzelio vadovai pasiskaitytu sita foruma, nes gali greitai ju verslas su sitokia "atsakomybe" ir uzsidaryti.. Ne manau, kad nors viena mamyte, vedanti vaika i si darzeli - pradejo abiejoti!!!! Tiesiog, saunu , kad cia atradom vieta, kurioje galim pasidalinti savo rupesciais ir isgyvenimais. Manau issiaiskine cia koki nors nesklanduma pavyks isvengti kayzkokiu rimtu barniu su darzelio vadovybe. Siaip jie taip pat galetu pasiskaityti si foruma!!!! Dabar del problemos. Mano Mantulis daznokai pareina ne su savo pampersais. Bet speju tai buna tada, kai musiskiai pasibaigia - o aukletojos pamirsta pasakyt. Dabar del rubu. Matyt sia savaite tas aukletojas kazkas paveike - Mantulis parejo ne su savo pedkelnytem Man tik kartais abiejoniu kyla, gal paklausyti savo vyro ir nerengti vaiko su brangiais rubais i darzeli, o rengti paprastai QUOTE(Julija@Mantas @ 2008 05 30, 09:28) As tikrai del supainiuotu rubeliu keisti darzelio neketinu O kas man labai labai patinka musu darze, tai organizuojamos iskylos. Pasirodo vakar vaikucius veze i knygyna, o siandien nuves daryti vitraziukus. Isivaizduoju kaip bus idomu!
man tai irgi nekyla abejoniu. cia tik nesusipratimai, kur ju nebuna?
tas, kas dar tik galvoja i si darzeli vesti savo vaikucius, gal reiketu geriau pakalbeti apie privalumus. i si darzeli tikrai neveda serganciu vaiku! mes valstybiniame darzelyje turejome beda - ten nuolat atvesdavo sergancius vaikucius. mano sunus viena savaite eidavo i darzeli, tris - sirgdavo. galima sakyti tik del to is ten isejom, nes visa kita darzelyje buvo labai gerai. man patinka, kad siame darzelyje yra atskirtos zaidimu, uzsiemimu zonos nuo valgymo, miego zonu. juk taip sukuriame svari, estetiska aplinka. uzsiemimai vyskat kasdien, apie tai galite pasiskaityti puslapyje: www.metulaikai.eu kaip kitos mamytes minejo, rengiamos isvykos. niekur kitur to nerasite. labai nuostabi muzikos mokytoja. ji taip moka motyvuoti vaikus. ir kokios grazios ju paruostos sventes!!!! Lukas siandien visa ryta dainavo dainele apie teti sveiki visi susidomeje Metu laikais buvau truputi atsijungusi nuo virtualuas pasaulio, taciau padariau tyrima apie vaiku darziukus vilniuje. Jei savarbi mano nuomone, prasom pasiskaityti tai va, kadangi mes lyg ir planuojam savo grozi vesti i darzeli nuo rudens, tai prasidejo musu seimoje aktyvi paieska! aplankiau keleta privaciu darzeliu ( busiu korektiska ir neminesiu kokius), taciau pasilieku prie METU LAIKU! 1. tokio spalvoto erdvaus darzelio vilniuje nerasite. 2. didziulis nuosavas parkas, kuriame uz menesio isikurs visas zaidimu miestas 3. baseinas. 4. valgykla, ka ten valgykla, visa restoranui skirta moderni virtuve. (paprasykite, kad jus isileistu ten, zada prarasite, kaip ir kokioj aplinkoj vaikams maista ruosia, dar ir kaviniu reiktu tokiu paieskoti). 5. spalvotos grupes. 6. malonios aukletojos. as nezinau kaip ten su aukletojom, ju kaita ir pan. bet mamytes, mastykime logiskai, aukletoju reikia mirtinai, nes grupes jau trys. mano nuomone, reiktu dar viena jau grupe daryti. aukletoju veidai vis nauji, nes darbuotoju reikia!!!! o aukletojos irgi zmones, gali ir netycia drabuzeliu sumaisyti, jei vaikas nesako , ar tai jo , ar ne. o is kur aukletojai, kuri ateina popiet, zinoti kuom vaikas aprengtas buvo! butu smagu, jei grupe turetu 2 zmones, turiu omeny, 2 aukletojos. realiai mastant, manau valdzia viska zino, viska masto. jie gi naujokai dar. patirties gal kur truksta, bet siaip DIREKTOREI ir super nuosirdziai PAVADUOTOJAI aciu uz nuopelnus vaikams. Apsisprendziau 100 % , kad nuo rugsejo apsigyvensim METU LAIKUOSE ir dziaugiuosi, kad toks darzelis yra vilniuje. P.S. Jiems lygiu dar neradau! Mamos, parasykite kaip vaikams patiko vitrazus daryti!!! Aciu! Labai smalsu
kazin o kodel nebuvo Tevo dienos, juk svenciu kalendoriuje tokia kaip ir nusimato
Papildyta: Mant taip keista girdeti kad Mntukas ir ramus. Nes kiek aukles kiek visi kas ji pazysta, tiesiog stebisi is kur pas ji tiek energijos. Aukles sako, kad vienintels darze, ar gupej, kuris nepasedi ne sekndes vienoj vietoj. O kad viskas jam idomu tai tkrai.
O tai sakykit mamos, ar ir maziukus (2 metuku vaikiukus) i ekskursijas vezasi ? Kaip suprantu tai veza su tuo autobusiuku kur prie darzelio stovi, tai ar ten yra audokedutes vaikams vezti ?
QUOTE(monikucia @ 2008 05 30, 12:47) O tai sakykit mamos, ar ir maziukus (2 metuku vaikiukus) i ekskursijas vezasi ? Kaip suprantu tai veza su tuo autobusiuku kur prie darzelio stovi, tai ar ten yra audokedutes vaikams vezti ? Nea, kaip suprantu, maziuku neveza. Tik i zirgyna gal buvo nuvaziave. O autobusiuke visi prisegti vaziuoja. Darzelyje buvo nuotrauka pakabinta, kaip jie i teatra vaziavo. Tai visi kaip vienas dirzais prisisege sedejo. Labai gerai sugalvojo nuotraukas kabinti rubinej. Ateini ir pamatai, ka vaikas dare, kur buvo. O veideliai kokie laimingi buna... O del valgiu... as kai paskaitau, ka jiems ruosia, tai ir pati ten ateiciau pavalgyti. Kazin, gal bus galima maista i namus uzsakineti? Pvz. savaitgaliui ( labai nemegstu prie puodu stovet
O man labai liudna kad maziuku niekur neveda. Suprantu i teatra ar filma jos vezt per anksti, jie dar nelabai supranta ka nors. Bet pvz pas arkliukus jos galima butu nuvezt. O dar, man labai gaila kad ju neleidzia i baseina. Mantuli tiesiog dievina vandieni ir maudynes. Aisku aukletojom butu didelis vargas ji is ten istraukti, bet vaiku butu tkrai smagu.
QUOTE(Julija@Mantas @ 2008 05 30, 15:11) O man labai liudna kad maziuku niekur neveda. Suprantu i teatra ar filma jos vezt per anksti, jie dar nelabai supranta ka nors. Bet pvz pas arkliukus jos galima butu nuvezt. O dar, man labai gaila kad ju neleidzia i baseina. Mantuli tiesiog dievina vandieni ir maudynes. Aisku aukletojom butu didelis vargas ji is ten istraukti, bet vaiku butu tkrai smagu. Manau reikia kalbeti su direktore. Aisku, jeigu is visos grupes tik Mantukas eis i basejna, tai gal ir nesutiks, bet jei visu vaikuciu teveliai paprasys leisti maziukams eit i bassejna, tai manau atsizvelgs As pries pora savaiciu kalbejau su direktore del logopedes ir jau vakar man pasake, kad logopede jau aplanke vaikucius, su visais pabendravo ir pasiruosusi pradet darba. Netgi gales dirbti vasara
As kazkada klausiau aukles, tai ji sake kad planuoja vest, bet kad maziukai bijo. Tai pamaniau paprasyt kad Manta nors viena leistu, ir prieziura butu lengvesne kai 1 vaikas, juk jis dar nemoka nei plaukt, nei ka.
O ka kitos leliuku mamytes mano del baseino?
Sveikos mamytes.
Vakar senelis musu Mantukui parveze kepure is Paryziaus. Siandien su ja isleidau Mantuka i darzeli, o parvare jis su kazkokia ne musu. Dabar del problemos. Mano Mantulis daznokai pareina ne su savo pampersais. Bet speju tai buna tada, kai musiskiai pasibaigia - o aukletojos pamirsta pasakyt. Dabar del rubu. Matyt sia savaite tas aukletojas kazkas paveike - Mantulis parejo ne su savo pedkelnytem Man tik kartais abiejoniu kyla, gal paklausyti savo vyro ir nerengti vaiko su brangiais rubais i darzeli, o rengti paprastai [/quote] del rubu sumaisymo mum problema butu. Skalbiu-skalauju su spec. skalbikliais del tam tikru priezasciu... kito vaiko uzdetu kitaip isskalbta... isivaizduokit-uzsivelkat svetima ruba, kad ir svaru, bet nesiota...na, man nelabai dar pampersai... o kam tada pirkt gerus rubus ? kad pora kart uzvilkt savaitgali ?... uzrasytas mazasi, bet kuo toliau tuo labiau abejoju... aukliu normaliu nera, darzeliai.... nusisauk vadinasi lieka vos ne paciai augint, o nuo 3 metu leist i darzeliuka QUOTE(Julija@Mantas @ 2008 05 30, 21:20) Sveikos mamytes. Vakar senelis musu Mantukui parveze kepure is Paryziaus. Siandien su ja isleidau Mantuka i darzeli, o parvare jis su kazkokia ne musu. turbut Luko gal reiketu jau rimtai pazvelgti i sia problema. del pampersu tai dar nieko, bet pvz isivaizduokit, kad jusu vaikas ateis su kito vaikucio kelnaitem...mums buvo ir taip Skaitau ir stebinate jus mamos mane Visu pirma, ar kas nors is jusu kalbejotes su aukletoja ir issakete savo neramumus? Nejau sunku pasakyti moteriai, kuri buna su jusu vaiku, gal pasiulyti joms kokia tvarka isivesti kaip atskirti rubelius???? !!!! Visu antra, mamos, o kas jusu vaikus paima is darzelio???? Jus cia skundziates, parveziau vaika ir pamaciau namie, kad ne jo kepure, ne jo striuke ir pan. !!!! O kai is darziuko iseinate, nematote, kad vaikas ne savo drabuzeliu aprengtas?! O , beje , kur tie vaiku drabuziai sudeti, kad neranda aukletojos? Juk , jeigu spintele priklauso Lukui ar Mantui ir pan. , tai ten ir turetu buti jusu vaiku rubai padeti! Papildyta: Beje, kieno vaikai buvo vitrazu daryti??? Labai smalsu isgirsti jusu nuomone, kaip ten kas! Ar grazius darbelius padare? QUOTE(girl-from-london @ 2008 05 31, 12:44) Papildyta: Beje, kieno vaikai buvo vitrazu daryti??? Labai smalsu isgirsti jusu nuomone, kaip ten kas! Ar grazius darbelius padare? Danielius buvo. Labai daug nepasakojo, nes turbut nedaug ka suprato. Tik sake, kad vel vaziavo autobusiuku, o ten lauke dede, kuris po to padejo nupiesti saulte O del supainiuotu rubu.... kaip man aiskino sunus, kodel jis uzsidejo svetima maikute (namie vyko tardymas QUOTE(Mazhulka @ 2008 05 31, 10:44) Ne nu cia jau virsune !!! O jus pasakete aukletojai, kad vaikas su ne savo kelnaitem aprengtas ? Mamos netylekit, jei tylesit ir forume daiktu ieskosit, nu tai kas bus tada.... Juk ne uz aciu ten vakiukus ziuri.. siaubakas... Nu man irgi kazkokiu bobturgiu nes-mamos aiskinasi forume, kas kieno rubus paeme ir pan. Kadangi, duomiuosi siuo darzeliu, mamos, papasakokite kaip ten reikaliukai su vaikuciu ugdymu ir pan.
Mane tai asmeniskai stebina,kad vaikai grista ne su savo drabuzeliais
Del baseiniuko,kad neima maziuku irgi ganetinai keista Bet teisingai GIRL-FROM-LONDON pasake,kad visu pirma reiketu pakalbeti su aukletoja,kodel ivyksta tokie smulkus nesusipratimai
As aplamai nesuprantu, ko jus is sio reikalo isputet toki burbula!!!!
Del pampersu - Manto pasibaige, o aukletojos juk nelauks kol atvesi naujus Del kepures - Mantas vakar gryzo be kepures, t.y. tetis kepure parveze atskirai, tai nzn kodel supainiojo. Del drabuziu - mamyte cia pasakojo, vaiko maikute buvo suslapusi ir nebuvo kom pakeist. Del pedkelniu - aukle sake, kad Mantuko suslapo ir ji aprenge kitas. Jus ka galvojat , kad ten visiskos kvailes dirba, nemokancios vaiku priziuret. Na taip, supainiojo gal pora kartu, pora kartu padare tai tycia (kaip pvz su suslapusiais marskineliais, juk nelaikis vaiko suslapusio). As pvz nedristu del keliu supainiotu drabuzeliu abiejoti aukletoju kompetencija ugdymo klausymais. Ir ne joks cia ne bobu turgus, jai mamos nesusitinka darzelyje, tai dziaugiuosi kad su jomis galiu pabendrauti cia. Dabar del pastabu - dar ne buvo tokio karto, kada aukles nesureagavo i pastaba. JAI JAU PASAKAI KAD TAIP IR TAIP ATSITIKO, TAI 100 % tai nepasikartos. O kadangi dabar atena naujos aukles, tiesiog ir gaunasi tokie nesusipratimai. Praeis kelios savaites, aukles susipazins su vaikai, su ju rubais ir tokiu kurjozu nebeliks. Kas nenorit , neveskit cia savo vaiku, as cia nieko agituot neketinu. Darzelis superinis, aukles profesionales.Vaikai LAIMINGI, gerai pavalge,m kokybiskai pamiegoje, turintys daug uzsiemimu darzelyje ir uz jo rybu - ar ne tai svarbiausia???? O jai Jus renkates darzeli tik del tokiu menkniekiu , tai Jusu reikalas. Man svarbu, KUR mano vaikas praleidzia diena, KA jis valgo, KUR vaiksto, KAIP miega, KAIP laveja ir .t.t, o keli supainioti rubeliai man visiskai ne problema, zinant kokia dabar situacija. Isitikinusi kad tai poros dienu klausymas ir tokiu bedu nebeliks Toks jausmas, kad kai kurie zmones tiesiog bando surast vien darzelio trukumu, todel reaguoja tik i neigiamus pasisakymus, o i tai, kokia siam darzelyje aplinka, geros aukles, linksmos sventes geras valgys kokybiskas auklejimas ivairiapuse veikla uzklasiniai uzsiemimai - jus visiskai nekreipiat demesio. Na kam kokybe, o kam drabuzeliai Ir maniau , manau ir manysiu - kas bebutu, reikia islikti tolerantiskiem ir nesisvaidzioti cia negraziais pasisakymais ir pan. Papildyta: QUOTE(jolita.martyna @ 2008 05 31, 16:45) valstybiniame darzelyje maziukai vaikuciai maudomi padedami aukletoju mazame baseinelyje.Tad jei darzelyje yra baseinas,kodel vedami tik vyresni vaikuciai Jus pati sakot, kad maudomi mazame baseinelyje. Cia kiek zinau yra vienas baseinas ir jis gan gylus. Su tokias mazais vaikuciais - kiekvienam reiktu po aukle, o kas tada priziures vyresnelius, juk jie taip pat nors ir vyresni, bet plaukt nemoka. Is sitos puses pilnai suprantu kodel neveda. Tik man labai noretusi kad Mantas eitu, bet noreciau buti 100% isitikinusi, kad ji nuolat priziures suauges zmogus, kuris nelakstys paskui visus vaikucius , o ziures tik ji viena. Manau kitos mamytes taip pat noretu kad ju lelius butu asmeniskai priziurimas. Papildyta: QUOTE(girl-from-london @ 2008 05 31, 13:44) O , beje , kur tie vaiku drabuziai sudeti, kad neranda aukletojos? Juk , jeigu spintele priklauso Lukui ar Mantui ir pan. , tai ten ir turetu buti jusu vaiku rubai padeti! Kiekvienas vaikas turi savo spintele, bet patys vaikai kartais ir supainioja tas spinteles ir imeta drabuzeli ne ten kur reikia - tai ka dabar, gal detektyva samdysim prie kiekvieno leliuko. Tiesiog triuksmas del nieko Net nesinori cia daugiau bendraut, kai zmones puola i tokius krastutinumus. QUOTE(Julija@Mantas @ 2008 05 31, 17:07) .....Ir maniau , manau ir manysiu - kas bebutu, reikia islikti tolerantiskiem ir nesisvaidzioti cia negraziais pasisakymais ir pan. Teisingai sakote, bobom ir turgum vadintis yra kitos vietos, pvz turgus su bobom kur tokios pat snekos vyksta. Vistik ne piemenes gi cia renkames... tikiuosi... Siaip tai as tikiu tuo darzeliu, bet pas mus situacija yra tokia kad mano vaikas alergiskas, ir kito vaiko rubeliai, skalbti su paprastu iprastu skalbikliu nezinau ar pasibaigtu sypsena mano veide ir supratimu, kad cia tik nesusipratimas, nes gali tureti tam tikras pasekmes.. ir siuo atveju man visai nesvarbu, kiek aukliu ten keiciasi, jei tai gali pakenkti mano vaikui.. jei yra tvarka , tai ji ir turi buti, nepaisant kazkokios personalo kaitos ar dar kazkokiu "force majore" aplinkybiu. Pasipiktinimas manau dabar yra del to, nes daug planuojanciu vesti, daug klausimu, o kai papasakojama apie svetimus uzdetus triusikus tai naturalu kad plaukai piestu stojasi. Turbut nei viena is musu nenoretu gristi su svetimom kelnaitem... As nekalbu apie svetimus pampersus, jie juk svarus uzdeti.. bet kas liecia higiena tai esu kategoriska siuo klausimu.. manau darzelis turetu buti tokios pat pozicijos. Gal ir yra, visoms bus viskas aiskiu kai pacios pabandys
kai pasirasai sutarti, jie praso pasakyti visas vaiko prieziuros ypatybes-siuo atveju vaiko alergija. Ta pasizymi tam, kad aukles akyliau ta vaikuti stebetu. Todel zinant kad grupeje yra toks lelius jos ir ziuretu atitinkamai
QUOTE(Julija@Mantas @ 2008 05 31, 18:33) kai pasirasai sutarti, jie praso pasakyti visas vaiko prieziuros ypatybes-siuo atveju vaiko alergija. Ta pasizymi tam, kad aukles akyliau ta vaikuti stebetu. Todel zinant kad grupeje yra toks lelius jos ir ziuretu atitinkamai Zinau as sitas plonybes, ir parasiau, ir paryskinau.. bet pati sakot, kad aukletojos keiciasi, viena gali zinot, kita gali zinot ir pamirst, trecia isvis neizinot.. bet nuo atsakomybes tai visvien neatleidzia. Del to ir sakau, kad ir kas bevyktu ten per rekonstrukcijos, ar vaikas alegiskas ar ne, manau tvarka turi buti.. Dabar del pastabu - dar ne buvo tokio karto, kada aukles nesureagavo i pastaba. JAI JAU PASAKAI KAD TAIP IR TAIP ATSITIKO, TAI 100 % tai nepasikartos. O kadangi dabar atena naujos aukles, tiesiog ir gaunasi tokie nesusipratimai. Praeis kelios savaites, aukles susipazins su vaikai, su ju rubais ir tokiu kurjozu nebeliks. tikuosi, kad aukles neis kas menesi naujos Kas nenorit , neveskit cia savo vaiku, as cia nieko agituot neketinu. Darzelis superinis, aukles profesionales.Vaikai LAIMINGI, gerai pavalge,m kokybiskai pamiegoje, turintys daug uzsiemimu darzelyje ir uz jo rybu - ar ne tai svarbiausia???? tai si tema ne tam, kad agituoti ar atvirksciai.. mamos issako savo nuomuone uz ka as jom labai dekinga ir tik mama geriausisi zino, kur jos vaikui bus geriausia. Na kam kokybe, o kam drabuzeliai Ir maniau , manau ir manysiu - kas bebutu, reikia islikti tolerantiskiem ir nesisvaidzioti cia negraziais pasisakymais ir pan. as nemaciau cia neivieno negrazaus pasisakymo. dar raset, kad kiekvienas vaikas turi savo spintele ir pats supainioja rubus. tai ka lelius 1,5 metu eina i savo spintele pats rengtis o ka tuo metu aukletoja veikia kas liecia vaika, maziuka vaika kiekviena smulkmena svarbi, viskas is smulkmenu ir susideda. del vaikuciu lavinimo, tai yra tik vienas darzelis Vilniuje, kur vaikas isties lavinamas pagal programa, yra seka ir tt... bet ten, kad papulti 3 metu vaikui ji reikejo tik gimusi ten uzrasyt.. visuose kituose darzeliuose vaikas tiesiog kazkuo uzimamas, kaip namuose...
Kai galvojau apie Manto darzeli (kai dar net nesiruosiau ji vest, tiesiog buvau isanksto susirupinusi) as kaip pamisusi buvau isitikinusi, kad vesiu tik ten, kur yra konkreti programa ir.t..t, paskui, pasikalbejus su keliais specialistais, pasiziurejus tas programas ir t.t., aciu dievui nepadariau tos klaidos. !!!!!!
Kiekvienas vaikas yra individualybe, ir bandymai italpinti ji i kazkokios programos remus - lygu jo asmenybes sunaikinumu. Todel dziaugiuosi, kad mano vaikas dabar yra ten, kur jo asmenybei leidziama pasireikst ten kur jis nori. Bet cia mano nuomone apie tas ugdymo programas . TAI BUVO DAR VIENA PRIEZASTIS, DEL KURIOS NET MINTIES NEBUVO APIE VALSTYBINI DARZELI - NES TEN VISIEM UZDEDAMA ETIKETE, VISI EINA PAGAL VIENA STANDARTA, KAZKIENO SUKURTA IR TIEK. P.S.: Kazkada buvau labai susizavejusi Montessori prorama, bet kai pamaciau tai gyvai, o paskui, mokyklose snekejau su tokiu darzeliu aukletiniais,nu galutinai nusprendziau - jokiu programu!!! Bet kaip minejau cia tik mano nuomone, ir ji gal ir neteisinga. Papildyta: QUOTE(Savannaa @ 2008 06 01, 01:37) dar raset, kad kiekvienas vaikas turi savo spintele ir pats supainioja rubus. tai ka lelius 1,5 metu eina i savo spintele pats rengtis o ka tuo metu aukletoja veikia Na man labai idomu, ka veikia aukles valstybiniame darzelyje... Viena aukle tikriausiai turi 15 aukiu ir 30 ranku , kad taip puikiai suspeja lakstyt paskui 15 pipiru.
tai ka lelius 1,5 metu eina i savo spintele pats rengtis na ar dar kazka daryt...
o ka tuo metu aukletoja veikia Nu, gal pats ir nesirengia, bet kepurite ar batukus manau nunesa. Juk taip ir pratinamas prie tvarkos ir disciplinos. O ka, jus namuose nesakot susideti zaisliukus, rubelius i tam skirtas vietas? Viska pati sutvarkot? Aukletojos kiekvienam padeda nusirengti, apsirengti, uzsisegti sagutes, suristi raistelius,... bet negali kiekvieno vaiko spintele patikrinti ir paskaiciuoti ar visi rubeliai sudeti. Aukletoja nuima striukite ir sako: "Prasau nunesk i savo spentele", kol lialius nesa prie jos prieina kitas lialius, jam irgi nurengia striukite ir t.t. O kur tas pirmas lialius striukite nunese gal ir nepamate. Bet jei striukites sunku supainioti ir atseka kieno yra kur, tai su maikutem, pedkelnem ir kepuritem yra kitaip. Ju vaikuciai dazniausiai turi daugiau negu striukiu ir keicia dazniau Danielius su svetimu dzemperiuku atejo tik viena karta ir kaip jau aiskinau, rubai buvo supainioti basejne paciu vaiku. Vyresneliai jau rengiasi patys ir ka paciupo ta ir uzsidejo. Juo labiau, kad ir Danieliaus ir Luko majkutes ta diena buvo raudonos. Tiesa pasakius, Danielius net nesuprato, kad jis ne savo majkute uzsidejo.
Na ir as manau - pucia burbula is nieko.
Ir as visu 100% sutinku su mamomis, kurios sakote, kad burbulas ispustas! Palaukite palaukite, kaip tai nera programos??? Vistiek kazka daro, planuoja menesio veikla ir pan. Juk nera, kad vaikus i lauka isveda, padeda pavalgydinti ( ka jau ten valgydinsi, jei vaikui 5 m.) ir viskas? Ar teisingai supratau? |