Gelyteee
2008 04 07, 20:35
Nu zinokit, mamytes, ar cia as kazko nesuprantu, ar cia (t.y. Anglijoj) pediatrai ir mamos biski DAUGUMA mamu savo vaikus (pradedant kudikiais ir baigiant 5metuku) vezimuose vezioja basomis (arba su plonom koinytem), be kepuriu, kartais net be striukyciu, kai oras tikrai SALTAS, ruduo - ziema. Zinoma, cia jos skiriasi nuo Lt sezonu, bet vistiek buna tikrai salta. As kazko nepagaunu  . Atrodo, kad mamos cia to primokytos - pediatru ar mociuciu - tipo grudina, bet taip izuliai vaikus isrengti ar net isnuoginti (saltu oru!!!), tai mano akimis - absurdas. As uz grudinima, nu bet sis budas apgailetinas. Vaikuciai sedi susiguze, net tos nuogos kojytes paraudonave, vejas pucia... Nieko keisto, kad Anglijoj skiepu kalendoriuje yra meningito skiepas, nes taip mazuosius isrengus, be kepuryciu tikrai sia liga turetu kiekvienas apturet. Kai pamatai normaliai - su gerais siltais batais, kepure!, striuke aprengta vaika, tai tik isgirsti, kad teveliai sneka kokia tai rusu, lenku ar lietuviu kalba. Ar jus taip mamytes darot? Gal bent suprantat, kas cia do per do???
Vanileee24
2008 04 07, 21:42
QUOTE(Gelyteee @ 2008 04 07, 21:35) Nu zinokit, mamytes, ar cia as kazko nesuprantu, ar cia (t.y. Anglijoj) pediatrai ir mamos biski DAUGUMA mamu savo vaikus (pradedant kudikiais ir baigiant 5metuku) vezimuose vezioja basomis (arba su plonom koinytem), be kepuriu, kartais net be striukyciu, kai oras tikrai SALTAS, ruduo - ziema. Zinoma, cia jos skiriasi nuo Lt sezonu, bet vistiek buna tikrai salta. As kazko nepagaunu  . Atrodo, kad mamos cia to primokytos - pediatru ar mociuciu - tipo grudina, bet taip izuliai vaikus isrengti ar net isnuoginti (saltu oru!!!), tai mano akimis - absurdas. As uz grudinima, nu bet sis budas apgailetinas. Vaikuciai sedi susiguze, net tos nuogos kojytes paraudonave, vejas pucia... Nieko keisto, kad Anglijoj skiepu kalendoriuje yra meningito skiepas, nes taip mazuosius isrengus, be kepuryciu tikrai sia liga turetu kiekvienas apturet. Kai pamatai normaliai - su gerais siltais batais, kepure!, striuke aprengta vaika, tai tik isgirsti, kad teveliai sneka kokia tai rusu, lenku ar lietuviu kalba. Ar jus taip mamytes darot? Gal bent suprantat, kas cia do per do???  niu reix pusseseres paklaust kaip ten yra...  na siaip maciau lialiu ir LT veziojos..va tokiu metu laiku ,pavaari..be pirstinyciu,koki 3 menesiu..ir tvarkinga mama,nera jau ten is paziuros kad netureti kuo vaika aprengt..nzn,gal sakau cia tox grudinimas..gal; tikrai vaikai neserga tada jokiomis ligomis...as pati ir neprimatoju to maziuko..normaliai aprengiu,per siltai nerengiu,nes jie maziukai greit susyla..kiek kartu esu slapia nugaryte istarukus is kombinzono,o atrodo tiek nedaug prirengiau....na nzn kaip ten toj anglijoj..........
Gelyteee
2008 04 08, 12:12
Tai baika, jei tik be pirstinyciu. Cia tai isvis, tokiu tai net turbut pirkt nera As taip pat nesakau, kad vaikus reikia yyyypac siltai aprengti. Nu bet basomis vaikutis (ne tai kad 5 min paliktas palakstyt, tarkim ant sniego, bet visa laika vezime, nejudantis) saltu laiku - jei tai grudinimas, tai tada fanatiskas!
Ramunita
2008 04 08, 12:19
QUOTE(Gelyteee @ 2008 04 08, 13:12) Tai baika, jei tik be pirstinyciu. Cia tai isvis, tokiu tai net turbut pirkt nera As taip pat nesakau, kad vaikus reikia yyyypac siltai aprengti. Nu bet basomis vaikutis (ne tai kad 5 min paliktas palakstyt, tarkim ant sniego, bet visa laika vezime, nejudantis) saltu laiku - jei tai grudinimas, tai tada fanatiskas! o kaip vaikšto tos mamos? irgi pusplikės?
Perlute
2008 04 09, 08:20
Mum teko Airijoj pabuvot beveik metus.As ir tokiu bajeriu maciau,ziema mano vaikas vezime aprengtas,apklotas adialu einam gatve ir matau mama su 4vaikais(kaip ten yprasta) visi be striukiu valgo savo burgerius,vezime gal kokiu 1m vaikutis basas,su trumpom rankovem marskinukas,kojytes pamelusios,liulis iki keliu-atrodo kraupiai!  o pati motka apsirenguse net kepure uzsimetusi!!!Poliklinikoj kai nueidavom tai vaikai ten su tokiais kosuliais  kaip gerai rukantis diedas,sedi vaikas 5metu!vezime buteliukas rankose,soske dantyse ir duoda galva nukirsti kad su pampersu!  ir siaip kraupu ten daug isigimusiu vaiku gimsta(ten abortai uzdrausti)gimdo daug jaunu mergaiciu(nepilnameciu)Kai gryzom i LT man buvo beveik 5men nestumas,nei sykio manes neapziurejo tik sakydavo kad viskas normal  ir jai ka skaudedavo pasiulydavo paracetamolio  vaista stebuklinga nuo visu ligu
gintute.j
2008 04 09, 10:13
Maciau ir as pereita savaite( termometras rode 12 silumos), pute pavasario vejas - vis dar saltokas, Lietuvoj mama vezes vaika vezime ( gal iki metu), su plona striukyte, be batu ir be KEPURES. Na man tai kraupiai atrodo, kad vos tik saulei pasvietus isivaizduojama, kad vasara, ir taip isrengia mazus vaikus. Na nesakau, kad reikia perrengti, bet aprengti sveiko proto ribose - batukai ir plona kepuryte - manau butini.
Ramunita
2008 04 10, 13:21
nu ragas... man net šalta pasidarė  o sakykit,tos,kurios gyvenat Airijoj, Anglijoj - gal ten kokia metodika yra propaguojama ar dar kažkas? nu kaip sumasyt taip plonai vaiką rengt? žinau,kad LT gyd padaria lelius rengti vienu rūbeliu daugiau nei save
niu nieko sau...
Limcamca
2008 04 10, 23:44
QUOTE(Ramunita @ 2008 04 10, 14:21) nu ragas... man net šalta pasidarė  o sakykit,tos,kurios gyvenat Airijoj, Anglijoj - gal ten kokia metodika yra propaguojama ar dar kažkas? nu kaip sumasyt taip plonai vaiką rengt? žinau,kad LT gyd padaria lelius rengti vienu rūbeliu daugiau nei save  Nėra čia tokios tragedijos kaip nupasakojo.Taip, vaikai rengiami skirtingai nei lietuviukai. Bet jie ir gimę kitokiame klimate, maitinasi ir auga kitomis sąlygomis. Neaišku, kurie iš mūsų yra teisingesni, nes sergančių vaikų yra abejose pusėse. Štai pvz. mes prieš atvykstant i UK, labai mažai sirgę. UK, atvykus, žinoma rengdavau vaikus pagal lietuvišką madą: pvz.parke angliukai laksto su trumpomis rankovėmis, be kepurių ir beveik basi rudenį, maniškiai - su kepurėmis, liemenėmis ir pan.  Ir ką jūs manot? Maniškiai be sustojimo prasirgo visą rudenį ir žiemą. Sukandau dantis, ir pradėjau rengti savo vaikus taip, kaip anglai, ir tikrai sirgti nustojo. Čia žmonės siekia daugiau natūralumo: sloga, kosulys - nėra baisi liga.  Ir nebūtina jų gydyti specialiais vaistais. O, va, kai teko Airijoje gyventi, tai vaikučiai, ypač kūdikiai, tikrai baisiai atrodė. Sušalę, vargani, ir akytės jų mažai džiaugsmu švyti ir pan.
QUOTE(Limcamca @ 2008 04 11, 00:44) Nėra čia tokios tragedijos kaip nupasakojo.Taip, vaikai rengiami skirtingai nei lietuviukai. Bet jie ir gimę kitokiame klimate, maitinasi ir auga kitomis sąlygomis. Neaišku, kurie iš mūsų yra teisingesni, nes sergančių vaikų yra abejose pusėse. Štai pvz. mes prieš atvykstant i UK, labai mažai sirgę. UK, atvykus, žinoma rengdavau vaikus pagal lietuvišką madą: pvz.parke angliukai laksto su trumpomis rankovėmis, be kepurių ir beveik basi rudenį, maniškiai - su kepurėmis, liemenėmis ir pan.  Ir ką jūs manot? Maniškiai be sustojimo prasirgo visą rudenį ir žiemą. Sukandau dantis, ir pradėjau rengti savo vaikus taip, kaip anglai, ir tikrai sirgti nustojo. Čia žmonės siekia daugiau natūralumo: sloga, kosulys - nėra baisi liga.  Ir nebūtina jų gydyti specialiais vaistais. O, va, kai teko Airijoje gyventi, tai vaikučiai, ypač kūdikiai, tikrai baisiai atrodė. Sušalę, vargani, ir akytės jų mažai džiaugsmu švyti ir pan.  is esmes sutinku bet kai pati keleris metus gyvenau uk, tai irgi labai buvau nustebusi, pati dar mazylio neturejau, ziurejau iraikciojau  nesbuvaupripratusi lt matyti uzkutotus mazylius o ten kaip dabar vaizda pamenu, leliukas, vezimeli, tokio tipo kaip autokedute, lelius dar kokia 5men, buvo velyvas ruduo, su antklode balta plonyte, kepouriukas ale gandonke liaudiskai vadinama nedengianti ausyciu + plonom kojinytem, niu tada suprasti negalejau kaip cia taip dabar ramiaui tai ziuriu
Gelyteee
2008 04 13, 10:05
Turejau nuostabius draugus, kurie sausio men Prancuzijoj savo vaikuta 1metu leido visur vaikscioti basomis - na tik lauke ne per daugiausiai. Siaip vaikas budavo siltai aprengtas, tik kojytes basos ant saltu plyteliu nuolat trepsedavo. Mane ir zavejo, ir baugino (tada dar vaiku neturejau). Sutinku, kad tai grudinimas, nes ir tai laikas nuo laiko vaikuti matydavau su siltom koinem lauke, bet pats jis budavo "razumnai" aprengtas. Nu bet UK variantas tai man nesuprantamas. Gi cia sala, nuolat pucia vejas, o tie vargsiukai nejudantys vezimeliuose vaikuciai man tik sukelia gailesti. Zinoma, susirgs ir anglu ir mano vaikai persalimo ligom, bet net ne tame klausimas - gi toks isrengimas, tai vaiko kankinimas, nu gi jam akivaizdziai SALTA! O kaip cia kazkas rase, mamytes tai nepasikuklina silciau negu vaikuciai apsirengti. Nesuprantu - kur cia ta ju logika! Nejau cia vel kaltas mano lietuviskas mentalitetas, kad vaika siltai rengiu???
shiaure
2008 04 13, 12:44
Mes Uk gyvenam septynis metus ir iki siol nenustoju stebetis...gal but sitas vaiku isrengimas susijes su gydytoju poziuriu i ligas? Jie negydo nei slogos nei kosulio, vaikai loja laringitiniu kosuliu, bet vistiek laksto po kiema pusplikiai ar (kas dar blogiau) tampomi po supermarketus. Kazkaip jie ignoruoja komplikaciju rizika, nezinau. Kai mano vaikas suserga, net nebenesu jo pas gydytoja, zinau, kad negydys, gydau pati. O visu baisiausia, kad tos apsituloje motkos, su keturiais nuogais vaikuciais vaikstineja po miesta leisdamos ju pasalpu pinigelius ir net nepagalvoja, apie siltesnias kojnytes, pirstinytes ir tt. Cia ir mentaliteto reikalas, manau.
Ramunita
2008 04 14, 10:37
QUOTE(shiaure @ 2008 04 13, 13:44) Mes Uk gyvenam septynis metus ir iki siol nenustoju stebetis...gal but sitas vaiku isrengimas susijes su gydytoju poziuriu i ligas? Jie negydo nei slogos nei kosulio, vaikai loja laringitiniu kosuliu, bet vistiek laksto po kiema pusplikiai ar (kas dar blogiau) tampomi po supermarketus. Kazkaip jie ignoruoja komplikaciju rizika, nezinau. Kai mano vaikas suserga, net nebenesu jo pas gydytoja, zinau, kad negydys, gydau pati. O visu baisiausia, kad tos apsituloje motkos, su keturiais nuogais vaikuciais vaikstineja po miesta leisdamos ju pasalpu pinigelius ir net nepagalvoja, apie siltesnias kojnytes, pirstinytes ir tt. Cia ir mentaliteto reikalas, manau.  vat būtent,keista,kad pačios mamos apsirengia šiltai... galvojau,kad ir jos pusplikės
jurgitagirolaguna
2008 04 15, 21:43
airijoje typ top tas pats - nevaikshtantys kudikiai, plonom kojnytem, mazom kepurytem, o daznu atveju ir be ju... o tevai su shalikais + kepurem. negalejau atsistebet tokiu ziauriu vaizdu. ir motyvai neaishkus, kad sergamumo nebutu - butu galima manyt, kad laukinis grudinimo variantas, bet tai cia netinka.
As taip pat stebiuosi kaip cia vaikus rengia,man tai isviso kosmaras,pati nemegstu salcio ir vaiko nekankinu. Ir isviso kaskoks keistas grudinimo metodas nes uk vejas yra labai saltas ir oras dregnas.Nenuostabu kad ju vaikai pastoviai su snargliais istysusiais  O kad su soskem,ir sauskelnem iki 3metu vaiksto tai dzin
Limcamca
2008 04 16, 21:16
QUOTE(gretux @ 2008 04 16, 21:39) As taip pat stebiuosi kaip cia vaikus rengia,man tai isviso kosmaras,pati nemegstu salcio ir vaiko nekankinu. Ir isviso kaskoks keistas grudinimo metodas nes uk vejas yra labai saltas ir oras dregnas.Nenuostabu kad ju vaikai pastoviai su snargliais istysusiais  O kad su soskem,ir sauskelnem iki 3metu vaiksto tai dzin  Man tai dzin, kad iki 3 metu. Ju vaikai, kaip nori taip augina. Cia tik LT madinga stebetis, apie kitu vaikus, i savus pirmiausia nepasiziurejus O siaip, tai nepasakyciau, kad vejas saltas UK. Kaip tik, tas ir yra, kad UK vejas, nereiskia persalimo. Ir jis nera toks pavojingas kaip LT.
biti atskrend
2008 04 18, 22:11
Na ko cia taip stebetis, tai as jau tikrai nesuprantu  Juk gi rase ne viena, kad ir Lietuvoje panasiu bajeriu galima pamatyt  Galu gale, paziurekim kaip paaugliai/studentai rengiasi UK  As susisuku i palta ziemini, salikais apsimuturiuoju, a jie trumpom rankovem, su sortais, kedukais-ir jiem nesalta  Jie taip iprate. Ir vaikai taip pat-i mokyklas pradinukai ziema eina megztinius apsirise aplink juosmeni, trumpom rankovem. Jei butu salta-apsimautu tuos megztinius juk. Uzsigrudina matyt nuo mazumes. Nu ir gerai, kad jiem gerai, tik dziaugtis. O mes renkimes kaip norim ir savo vaikus renkim taip, kaip mum atrodo teisingiausiai.
Gelyteee
2008 04 18, 23:29
QUOTE(biti atskrend @ 2008 04 18, 20:11) Na ko cia taip stebetis, tai as jau tikrai nesuprantu  Juk gi rase ne viena, kad ir Lietuvoje panasiu bajeriu galima pamatyt  Galu gale, paziurekim kaip paaugliai/studentai rengiasi UK  As susisuku i palta ziemini, salikais apsimuturiuoju, a jie trumpom rankovem, su sortais, kedukais-ir jiem nesalta  Jie taip iprate. Ir vaikai taip pat-i mokyklas pradinukai ziema eina megztinius apsirise aplink juosmeni, trumpom rankovem. Jei butu salta-apsimautu tuos megztinius juk. Uzsigrudina matyt nuo mazumes. Nu ir gerai, kad jiem gerai, tik dziaugtis. O mes renkimes kaip norim ir savo vaikus renkim taip, kaip mum atrodo teisingiausiai. Matau dar tik laukiesi - tai va ir atsakyk: kaip rengsi savo vaikuta, kai jis gims, augs ir po tuos angliskus "geruosius" vejus duosis? Lietuviskai - kepurytem, pirstinytem ar net batais, o gal angliskai - basas, plikas? Galima vaikus grudinti kitomis, sakyciau labiau humaniskomis priemonemis. Tikrai ju nereikia perrengti, taip vaikas ir ismoks prisitaikyt prie lauko oro; yra puiki salto arba drungno vandens apiplovimo procedura; basomis namie ir pan... Bet tie pusnuogiai vaikai, tai jau tikrai SORRY! Man ju gaila... O, Limcamca, kad vaikai iki 3 metu (tiksliau gal 4-5mt) su sauskelnem, tai mamu apsileidimas ir tingejimas. Cia ne "dzin`o" ir ne lietuviskas kalakutizmas - bobizmas. Manau reikia protingai kritikuoti, buti kritikuojamai ir is viso to teisingai pasimokinti. Numot i viska ir pasakyt - man vis tiek! yra lengviausia
Limcamca
2008 04 18, 23:51
GELYTEEE, o tai ką dabar einam Anglijos auklėti? Na, jie, kaip nori, taip ir auklėja tuos savo vaikus. Visi blogai atsiliepia apie anglų gydytojus. O kam teko su jais susidurti ir giliau pasidomėti vienokiomis ar kitomis jų gydymo priemonės, tai jos logiškos, protingos ir geresnės nei mūsiškių gydytojų. Kad ir apie tą patį dažnai vartojamą ir siūlomą Calpolį. Taip, kad čia, 50x50 gaunasi abiems šalims.
O, šiaip, ne vien vaikai čia pusplikiai vaikšto. Suaugę žmonės irgi.
joviliukste
2008 04 19, 01:33
na mes is Airjos  gyvenau ir londone, taciau tada dar neatkreipiau demesio kaip ten kas vaikucius rengia ir pan.o kai atvaziavom i airija jau laukiausi, tada pamaciau tuos pusplikius vaikiukus, ir tiek daug su dauno sindromu, net baisu daresi bet pagyvenau 2 metus ir turbut pati biski suairejau  maziuke rengiu kaip man atrodo gerai, patikrinu kad nebutu nusalus, be to iseinant net ir silta diena, pasiimu silciau ka aprengti, nes orai cia neprognozuojami  taciau airijoj niekada nesirgom (na bent pagal ju daktarus) buvau nusinesus mazyle gal kokius 5 kart.pas gyd.ir gaudavau atsakyma - she is fine  daugiau nebesinesu, gydau namie liaudiskai  as ju vaistu nepripazistu...taciau laaabai jau retas atvejis, o kartais ziurek pakosi, bet po poros dienu jau vel nekosi  na tiek to...ka norejau pasakyti, kad airijoj as ja aprengti moku, bet lietuvoj  2 kart buvom grize ir abu kart plauciu uzdegimu prasirgome  daugiau ne nebenoriu pagalvot apie ziema lietuvoj.o kombinezonu prisipirkom, su naturalia vilna, ir batai odiniai su kailiais - atrodo is kur tie persalimai, jei lauke vos po 20 min,pabudavom.  o cia dabar, na jau pagal airius vasara  bet musu pagrindinis apredas treningiukai - bet i lauka einant jau bevek nieko nesidedame, kaip namie taip lauke, pati kada nori iseina , kada nori pareina, tik jau jei pamatau kad vejas stiprus, taj net vidury vasaros kepure uzdesiu - miningitai cia viena dazniausiu ligu
Limcamca
2008 04 19, 14:36
JOVILIUKSTE, ar Airijoje skiepija vaikus nuo meningito?
Gelyteee
2008 04 19, 18:42
QUOTE(Limcamca @ 2008 04 18, 21:51) GELYTEEE, o tai ką dabar einam Anglijos auklėti? Na, jie, kaip nori, taip ir auklėja tuos savo vaikus. Visi blogai atsiliepia apie anglų gydytojus. O kam teko su jais susidurti ir giliau pasidomėti vienokiomis ar kitomis jų gydymo priemonės, tai jos logiškos, protingos ir geresnės nei mūsiškių gydytojų. Kad ir apie tą patį dažnai vartojamą ir siūlomą Calpolį. Taip, kad čia, 50x50 gaunasi abiems šalims. Na aukleti ju cia nepaauklesi. Man siaip buvo idomu paskelbti sita tema, bandant suprasti ar cia as kazko neikertu, nemoku priimti "issivysciusios salies" grudinimo metodu, ar gal verta ir man pradeti pusnuogiai su vaiku lakstyt (tarkim, kad cia ToKs klimatas). Niekieno neperauklesi, gal ir to nereikia niekad noreti. O apie gydytojus tai isviso nekalbu ir apie ju nuolatine diagnoze "don`t worry at the moment"  Turiu ir is savo vaiko, is savo niestumo ir is brolio sveikatos problemu pavyzdziu apsciai, kai cia jiems viskas ok, o Lt nuejus pas savus - patikimus gydytojus isgirsti visai priesingai. Kai kurios ju liaudiskos priemones - kad ir tarkim visai negydyt ligos arba tik arbatelem, man yra visai priimtinos. Ju naturalumas tam tikrais atvejais mane zavi - beveik neissiprasai epidurinio arba cezario (kaip kad priesingai LT). Taciau tai tik reti atvejai. Paracetamolis nera vaistas nuo visu ligu, paklausiusi apie homeopatijos pasiula savo GP likau beveik nesuprasta  , gal ne ant to uzsiroviau, nezinau. Lietuvoj pilna marazmu kai pacientus nugydo (ne ta diagnoze, ne tie vaistai, bereikalingi antibiotikai ir pan), o cia absurdas kad net iki nugydymo neprieini, nes jo tiesiog nera.
biti atskrend
2008 04 19, 22:17
Na jeigu jau toj Airijoj ar Didziojoj Britanijoj taip viskas tragiska-tai ko cia vaziuot, leiskit paklaust, ir kokia isvis teise turim kritikuot juos? Jie gyvena savaip, jiems gerai. Cia mes turim prisitaikyt, jei norim. Jei nenorim, galim skraidyt gydytis namo, ir isvis, galim i kita sali keliaut gyvent-ten kur viskas geriau. As savo vaika rengsiu taip, kaip man tuo metu atrodys, kad reikia aprengt. Bet nesuprantu, ko stebetis, jei kazkas kitas aprengia kitaip-juk cia ne mano reikalas isvis. Man nei silta nei salta, kaip britai supranta grudinima ar tiesiog normalu gyvenima. Jie i mane pirstais nebado ir as i juos nebadysiu.
spindulka
2008 04 20, 09:20
QUOTE(biti atskrend @ 2008 04 19, 23:17) Na jeigu jau toj Airijoj ar Didziojoj Britanijoj taip viskas tragiska-tai ko cia vaziuot, leiskit paklaust, ir kokia isvis teise turim kritikuot juos? Jie gyvena savaip, jiems gerai. Cia mes turim prisitaikyt, jei norim. Jei nenorim, galim skraidyt gydytis namo, ir isvis, galim i kita sali keliaut gyvent-ten kur viskas geriau. As savo vaika rengsiu taip, kaip man tuo metu atrodys, kad reikia aprengt. Bet nesuprantu, ko stebetis, jei kazkas kitas aprengia kitaip-juk cia ne mano reikalas isvis. Man nei silta nei salta, kaip britai supranta grudinima ar tiesiog normalu gyvenima. Jie i mane pirstais nebado ir as i juos nebadysiu.  teko ir man kartą but UK  taip vaikai pas juos neperrenkti,kartais ir atrodo,kad per mažai aprenkti,bet kiek aš pastebėjau jie vežimėlius gaubia apsauga nuo lietaus,čia kalbu kai oras prastas. Ten klimatas visai kitas,ir vėjas ne toks pavojingas.Mano sesuo gyvena jau 2 metai UK ir nė karto nesirgo,o čia užtekdavo ir menkiausio vėjelio ir lyga prisikabindavo.Jie ipratę prie tokio klimato,ir rengia pagal tai savo vaikus,o mums atrodo tragedija
Gelyteee
2008 04 20, 17:22
QUOTE(biti atskrend @ 2008 04 19, 20:17) Na jeigu jau toj Airijoj ar Didziojoj Britanijoj taip viskas tragiska-tai ko cia vaziuot, leiskit paklaust, ir kokia isvis teise turim kritikuot juos? Jie gyvena savaip, jiems gerai. Cia mes turim prisitaikyt, jei norim. Jei nenorim, galim skraidyt gydytis namo, ir isvis, galim i kita sali keliaut gyvent-ten kur viskas geriau. As savo vaika rengsiu taip, kaip man tuo metu atrodys, kad reikia aprengt. Bet nesuprantu, ko stebetis, jei kazkas kitas aprengia kitaip-juk cia ne mano reikalas isvis. Man nei silta nei salta, kaip britai supranta grudinima ar tiesiog normalu gyvenima. Jie i mane pirstais nebado ir as i juos nebadysiu. Na ir ko cia taip karsciuotis? Tikrai ne vaiku - suaugusiu apsirengimo kiekis yra svarbiausias apsisprendimo vykti i sali klausimas. As nejauciu bedu "prisitaikyti" i Uk atvykusi, nes visada darysiu taip, kaip man atrodo tinkamiausia, o ne kazka aklai seksiu ir kopijuosiu. Siaip tai man kartais salta, kai pamatau, kaip tie vaikiukai aprengti. O va del grudinimosi metodu man net l.idomu padiskutuot. Ne kritikuojam, o dalinames savo supratimu apie kitu supratima. Jei tai kazkam neidomu - prasom musu NEKRITIKUOT, o tiesiog neskaityti sios temos.
Depresyja
2008 04 20, 18:07
QUOTE(biti atskrend @ 2008 04 20, 00:17) Na jeigu jau toj Airijoj ar Didziojoj Britanijoj taip viskas tragiska-tai ko cia vaziuot, leiskit paklaust, ir kokia isvis teise turim kritikuot juos? Jie gyvena savaip, jiems gerai. Cia mes turim prisitaikyt, jei norim. Jei nenorim, galim skraidyt gydytis namo, ir isvis, galim i kita sali keliaut gyvent-ten kur viskas geriau. As savo vaika rengsiu taip, kaip man tuo metu atrodys, kad reikia aprengt. Bet nesuprantu, ko stebetis, jei kazkas kitas aprengia kitaip-juk cia ne mano reikalas isvis. Man nei silta nei salta, kaip britai supranta grudinima ar tiesiog normalu gyvenima. Jie i mane pirstais nebado ir as i juos nebadysiu. Jei dičkiui nešalta tai jis pasako,o kaip mažyliai kurie nemoka kalbėti?juk negali pasakyt kai šalta,sėdi pamėlusiom kojytėm o mamaniai dzin,ji turi savo įsitikinimus ir tu jai nors kuolą ant galvos tašyk  aš manau kad čia jau yra piktybinė vaiko nepriežiūra,jo teisių pažeidimas,juk reikia pagalvot kad vaikas jei sėdi vežimėly,jis nejuda,tai jam žymiai šalčiau nei mamai,pabandytų jos plikom kinkom pasėdėt palei žemę... Mano draugė 8 metai gyvena Londone,ten pasigimdė,ir nesiliauja stebėtis tom mamom ir daktarais,jau vaiko ten nebeveda,skraido į Lietuvą profilaktiškai pasitikrint,nes berniukas pilnapadis,kai pirmą kartą ji suprato kad yra ta bėda,daktarai ten pasakė kad viskas gerai,tipo''ko ieškai problemos'',gryžo į Lietuvą,iškart buvo pripažinta pilnapadystė ir kuo skubiau reikėjo darytis spec.batukus,nes jis jau stipriai vaikščiojo,ir kai pradeda kosėt ir sloguot sakė jie neskiria jokių vaistų  todėl gryžus prisiperka pasitarus su daktare visokių reikalingiausių ir gydo pati,o kai gimdė tai išvis sakė buvo pasibaisėjus,net keiktis per gimdymą pradėjo lietuviškai ir rusiškai...  kur tikrai moteris yra labai sunkiai išvedama iš kantrybės
rapolas
2008 04 21, 00:59
Siuo metu esu Uk ir pasakysiu savo nuomone, visaip cia apsirenge vaikai ir suaugusieji ko cia stebetis, kaip kas nori taip tas tegul ir rupinasi savimi ir savo vaikais,  mes lietuviai irgi turime savo keistenybiu pasiziurekime kaip vaikstome issipuose,  kad tik kuo grazesni ruba isigyti, kad tik geriau uz kaimyna apsirengti,  o cia laisvi zmones jie nekreipia demesio i kitus,  kokie jie yra, kaip jie rengia vaikus taip jiems ir gerai. o sveikata tai jau kitas klausimas ir kt tema
Gelyteee
2008 04 21, 12:30
QUOTE(Depresyja @ 2008 04 20, 16:07) ...nes berniukas pilnapadis,kai pirmą kartą ji suprato kad yra ta bėda,daktarai ten pasakė kad viskas gerai,tipo''ko ieškai problemos'',gryžo į Lietuvą,iškart buvo pripažinta pilnapadystė ir kuo skubiau reikėjo darytis spec.batukus,nes jis jau stipriai vaikščiojo,ir kai pradeda kosėt ir sloguot sakė jie neskiria jokių vaistų  todėl gryžus prisiperka pasitarus su daktare visokių reikalingiausių ir gydo pati,o kai gimdė tai išvis sakė buvo pasibaisėjus,net keiktis per gimdymą pradėjo lietuviškai ir rusiškai...  kur tikrai moteris yra labai sunkiai išvedama iš kantrybės  Mes irgi pilnapedukai. Cia ejom ieskoti vaiku parduotuvese bent batuku - odiniu ir su supinatoriumi (padukyje esanciu pakilimu), tai kur tau! Tokiu nera  . Daktarai vel - "don`t worry at the moment". Zodziu - beviltiska. Mes visi savotiskai keisti ir kartais nesuprantami vienas kitam. Kartais matau, kaip i mus per sona atsisuka kokia anglu mamike, tipo kad as per daug prirengusi vaika. Jos turbut mano, kad mes piktybiskai sutinam karstyje savo atzaleles
Depresyja
2008 04 21, 12:48
QUOTE(Gelyteee @ 2008 04 21, 14:30) Mes irgi pilnapedukai. Cia ejom ieskoti vaiku parduotuvese bent batuku - odiniu ir su supinatoriumi (padukyje esanciu pakilimu), tai kur tau! Tokiu nera  . Daktarai vel - "don`t worry at the moment". Zodziu - beviltiska. Mes visi savotiskai keisti ir kartais nesuprantami vienas kitam. Kartais matau, kaip i mus per sona atsisuka kokia anglu mamike, tipo kad as per daug prirengusi vaika. Jos turbut mano, kad mes piktybiskai sutinam karstyje savo atzaleles  NU jo,specialiai prirengiam ir šutinam kad greičiau susirgtų,ane? Jei pilnapadis tai būtinai ieškokit padukų arba batukų su iškilimu,kol mažas tai pataisoma,mano nėra pilnapadė bet vistiek stengiuos pirkt tokius,Lietuvoj net turguj(aš pvz.Šiauliuose)perku tokius,ir labai neblogų firmų galima rast,pvz.tokios firmos''SUNWAY''basutės kainuoja 45 lt.,man labai patinka kokybė
Limcamca
2008 04 21, 12:48
QUOTE(Gelyteee @ 2008 04 21, 13:30) Mes irgi pilnapedukai. Cia ejom ieskoti vaiku parduotuvese bent batuku - odiniu ir su supinatoriumi (padukyje esanciu pakilimu), tai kur tau! Tokiu nera  . Daktarai vel - "don`t worry at the moment". Zodziu - beviltiska. Mes visi savotiskai keisti ir kartais nesuprantami vienas kitam. Kartais matau, kaip i mus per sona atsisuka kokia anglu mamike, tipo kad as per daug prirengusi vaika. Jos turbut mano, kad mes piktybiskai sutinam karstyje savo atzaleles  Net Clarkse tokiu batuku nerandat?  Vadinasi, man labiau sekasi. Nes as juos is ten perku
Gelyteee
2008 04 21, 15:09
QUOTE(Limcamca @ 2008 04 21, 10:48) Net Clarkse tokiu batuku nerandat?  Vadinasi, man labiau sekasi. Nes as juos is ten perku  Clarckes batukai geri, taciau nera iskilimo padukyje. Jei jis yra siox tox, tai buna arba per zemas, arba per minkstas. Taigi jie pilnapadziams netinka. Mes ir pas ortopedus Lt lankemes, israse spec.isidedamus ortopedinius padukus. O tu nebrangiu ir l.geru irgi Lt prisipirkom. Mano brolio zmona is Siauliu, tai is jos spec.uzsisakiau kad lietuviskus nupirktu, ten kazkokia parduotuve ju yra - jie irgi neblogi. O va mudu siandien su Rapoliuku (aprengtu su kepuryte, nes sloguoja), viena mama-angle palydejo ispustom akim ir perkreipta sypsena.  Ir tai jau ne pirmas kartas. Ta ir turejau omeny, kad joms mes turbut atrodom itartinai
Depresyja
2008 04 21, 17:46
Man tai baisu, neatsakinga, kaip jos taip gali...įdomu kodėl pačios apsirengia? Viena moteris perka ten rūbus ir čia pardavinėja, tai sakau man reikia kepurės dabar į lauką, tai sako, kad ten tokių nėra pirkti o žiemą brolis buvo UK, tai su paltuku, o sakė, kad matė vaikus be batų ir pusplikius  , nu idiotai ir viskas
Gelyteee
2008 04 26, 17:47
QUOTE(agnita @ 2008 04 24, 10:47) Viena moteris perka ten rūbus ir čia pardavinėja, tai sakau man reikia kepurės dabar į lauką, tai sako, kad ten tokių nėra pirkti jo jo, cia medvilniniu kepuryciu nenupirksi, na tu kurios dengtu ir ausytes. Su snapeliu ar tokiu tipo skrybelaiciu tai yra. Bet ausys "gyvena laisvej"
Paskaičiau šią temą ir tikrai, kažkaip nejauku, jei vaikučius pusplikius laiko, aš pritariu, kad nereikia apmuturiuot, bet jei jau vaikas turi silpnesnį imunitetą, tai ir sirgs, o toks grūdinimas man tai per drąstiškas. Dar iš mokyklos laikų prisimenu, kaip geografijos mokytoja pasakojo, kaip Japonijoje šeima atrdodo: mama eina su kailiniais, tėtis su paltu, o vaikai su uniforma, kojinytes iki kelių, jokių pėdkelnių, striukyčių... grūdinasi  tai ne vien tik Anglijoj ar Airjoj tokia mada, aš tik suprasčiau, jei ir pačios mamos taip pat rengtųsi
joviliukste
2008 04 30, 15:41
QUOTE(Limcamca @ 2008 04 19, 12:36) JOVILIUKSTE, ar Airijoje skiepija vaikus nuo meningito? LIMCAMACA, taip skiepyja cia vaikiukus nuo miningito(meningitis C) mano dukryte jau 3 skiepus gavo, na kaip privalomus2-4-6 men. kiek girdejau vistiek didelis sergamumas sia liga Papildyta:mano tevai sveciavosi pas mane savaite, taj zinokit kiek "barti" nuo ju gaudavau, kaip cia as rengiu savo kleckiu  jiems vis atrode kad per mazai aprengiu , o mane juokas imdavo kaip jie su savo zieminem striukem apsirengdavo  jie ir man sakydavo, ot tu rytoj sirgsi pamatysi  bet kaip nesirgom taip nesirgom.bet kai pamate airiu vaikus, taj tada suprato, kad as dar labai normaliai rengiu savo kleckiu.ypac siauba kele kad kepures nenesiojam, nu bet as jau net nzn, kiek kepuriu pametem, as net nematau kai mano princese nusiima ir per sona vezimelio ismeta, tad geriau as kapisoniuka uzdedu  o siaip jau gana silta airijoj, jau teko ir pasidegint  ryte mazoji atsikelia ir iseina i lauka, kartais su pizama ir basikom pabega  o tevelis kai grista, taj bega pasitikti, ir nesvarbu ar lyja ar sninga, isbega i kiema taip kaip ir namie buna  vakar nuogu uzpakaliu isleke, nes kaip tik ant puoduko sedejo kai isgirdo masina
QUOTE(agnita @ 2008 04 24, 13:47) Man tai baisu, neatsakinga, kaip jos taip gali...įdomu kodėl pačios apsirengia? Viena moteris perka ten rūbus ir čia pardavinėja, tai sakau man reikia kepurės dabar į lauką, tai sako, kad ten tokių nėra pirkti o žiemą brolis buvo UK, tai su paltuku, o sakė, kad matė vaikus be batų ir pusplikius  , nu idiotai ir viskas  niu aš tai mačiau praeitą pavasarį Lietuvoj, kai karštis buvo nežmoniškas, plikom kojom ir trumpom rankovėm jau buvo per karšta, mergytė sėdėjo pardutovėj mamytės vežimėly laukė - kailine striukyte, kailinėm kelnytėm ir stora žiemine kepure. niu raudona kaip burokas. Man tai čia tiesiog kitas kraštutinumas, nei jūs aprašėte, bet nedarau išvadų apie visas lietuves/lietuvius. Pas mus vienokių kraštutinumų daugiau, UK - kitokių, gi daug kas priklauso nuo to, kaip mes ir mūsų tėvai buvo mokomi ir auklėjami. Be to, priklauso nuo stebėtojo nuostatos - kad ir mano anytai yra baisu matyti kaip jos anūkas basas laksto visą dieną bute, kur 23-25 laipsniai pastoviai net žiemą, ir sunku net išssivėdinti, kad vėsiau būtų. jos akimis aš irgi vaiką kankinu ir šaldau. jei reikia tik iki mašinos nueiti, kai lauke ~+10, aš nerengiu vaikui striukės, nes žinau, kad paskui mašinoj vis tiek reikės nusirenginėt, tai jau turbūt prie UK mamyčių kategorijos priklausysiu
ViduxKLP
2008 05 04, 15:59
Niu gyvenom ir mes airijoj... Vaikiuka rengdavau tarp airiu ir lietuviu mados - su batukais plona kepuryte, be pirstiniu  Namie vaikas su bodziu ir trumpais sortukais budavo. Dabar jau gyvenam lietuvoje ir tpfu tpfu tpfu nesam ne karto sirge . Siaip man asmeniskai tragiskai atrodo vaiko vedimas i lauka be batu, bet ir suvyniojimas i stora vilnoni pleda kai +12 tragedija
mylittleprincess
2008 05 09, 15:46
mes gyvenam siuo metu skotijoj,daugiau nei pries du metus teko pagyvent ir anglijoj-kai tik atvaziavau-tikrai,buvau pasiurpus vaiku aprengimu ir netgi tuo metu,kai buvau,buvo pasnige(kas labai reta ),o vaikus veziojosi butent taip,kaip parasyta buvo-be batuku,kai kurie net basi ir pan. tada taip issigandus buvau-kad pamaniau,jog ne i ta sali atvykau dabar,jau visi kitaip ziuriu i viska,mano mergina(4m) irgi taikosi prie apsirengimo paprociu,tad kazkaip su ligomis didelemis atsisveikinom  kad pakosti ir pasloguoja-jau nekreipiu didelio demesio,jei jau baisiau isiserga-turiu is LT vaistu atsivezus,bet... kaip cia visi sako,kad gyd zino tik viena Calpol ir ji skiria visais atvejais,teko isitikint,nors kai turejom ausyciu uzdegima,buvom gave ir nuo ju antibijotiku.manau,kad reikia kartais tikrai priimt taip,kaip yra,juk nieko nepakeisim,kartais tikrai gaila ziuret i tuos maziukus,bet cia,skotijoj tokiu nuogaliu as beveik nepastebejau,nes cia gal siek tiek kitaip jie priziurimi ir rengiami,nors tai-juk ta pati UK. del gimdymu-kiek man teko girdet-jei tu nepasirasai dokumente,kad noresi epiduro ir pan-tai nieks tau jo ir nesiulys,o kai jau matys,kad negali isgimdyt-tada padarys cezari-cia mano brolienes patirtis.bet atvirai pasakius,man cia sveikatos prieziuros sistema labiau patinka-darzelyje vaikams ir pastos su dantu sepetukais dalinamos,vaikai mokomi nuo mazu dienu valytis dantis,nesneku apie kita higiena,iki 16m vaikui gali gauti vaistus nemokamai-ko LT tikrai nerasi,jei nelisi gyd i akis su kompensuojamu vaistu knygele ir kysiu-pati niekada nepasiulys -bent mano patirtis tokia buvo LT.ir tas pats calpol-jis pritaikytas sitam klimatui ir teko isitikint,kad pvz is LT atsiveztas panadol sirupas ne taip veikia,kaip calpol,nors irgi daugiau nuo temp.skiriamas. o batuku su stipinatoriais manau reikia paieskot-neatmenu dabar as to gyd pavadinimo-yra gaminama daug jo vardu batu,butent su tais stipinatoriais ir kitokiais padukais,zinoma,jie nera pigus.
|
|