nuomojamam name matyt buvo įsiveisę kandžių
Nežinau ar mano atsakymas nors kiek padės, bet knygoje "Tūkstantis patarimų" apie kandis rašo štai ką:
1. Kandžių nebus, jei sistemingai ir kruopščiai valysite butą, 3-4 kartus per metus peržiūrėsite nenaudojamus daiktus, nelaikysite senų daiktų su naujais. 2. Bent kartą per mėnesį peržiūrėkite drabužius. Jei pastebėjote kandžių lervų, tuojau drabužius išvėdinkite lauke ir apdorokite kandžių naikinamaisiais preparatais. 3. Kai ruošiatės sudėti sezoninius drabužius į specialius maišus ar lagaminus, tuomet pirmiausiai juos išvalykite. 4. Kandims baidyti tinka lazdyno, tabako, lauro, eukalipto lapai, levandos šaknis ir kamparas (dėti į spintą ar maišus kur laikomi rūbai). 5. Prieš naudodami kandis naikinančius areozolius, gerai uždarykite langus ir duris. Išneškite produktus, kambarinių paukščių narvelius, akvariumus, išjunkite šildymo prietaisus. Draudžiama patalpoje būti žmonėms. 6.Atminkite, kad kandys veisiasi ne tik drabužiuose, bet ir džiovintuose vaisiuose, grybuose, miltuose, konditerijos gaminiuose. QUOTE(Alta @ 2008 04 08, 18:03) Nežinau ar mano atsakymas nors kiek padės, bet knygoje "Tūkstantis patarimų" apie kandis rašo štai ką: 1. Kandžių nebus, jei sistemingai ir kruopščiai valysite butą, 3-4 kartus per metus peržiūrėsite nenaudojamus daiktus, nelaikysite senų daiktų su naujais. 2. Bent kartą per mėnesį peržiūrėkite drabužius. Jei pastebėjote kandžių lervų, tuojau drabužius išvėdinkite lauke ir apdorokite kandžių naikinamaisiais preparatais. 3. Kai ruošiatės sudėti sezoninius drabužius į specialius maišus ar lagaminus, tuomet pirmiausiai juos išvalykite. 4. Kandims baidyti tinka lazdyno, tabako, lauro, eukalipto lapai, levandos šaknis ir kamparas (dėti į spintą ar maišus kur laikomi rūbai). 5. Prieš naudodami kandis naikinančius areozolius, gerai uždarykite langus ir duris. Išneškite produktus, kambarinių paukščių narvelius, akvariumus, išjunkite šildymo prietaisus. Draudžiama patalpoje būti žmonėms. 6.Atminkite, kad kandys veisiasi ne tik drabužiuose, bet ir džiovintuose vaisiuose, grybuose, miltuose, konditerijos gaminiuose. ačiū ir už tai
As kandis laaabai greitai ir neskausmingai isnaikinau.
kiekvienoj maximoj buna purskalo COBRA. tada reikia ispurkst tas vietas, kur veisiasi kandys. jeigu tiksliai nezinot, purkskit visus kilimus, spintas ir tt. Kvapas bjaurus, bet gana greitai isgaruoja. nepurksti prie gyvuneliu ir vaiku. sekmes vykdant genocida
aš esu girdėjus, kad palerginijos lapą kandžių vietose laikyt reikia, nežinau ar veiksminga
Gal kas turi Zepter ar pan. garu lygintuva su stipriu karstu garu.Ten dar toks antgalis yra, kuris koncentruoja srove .As visus kampus ir uzkaborius juo pereinu bent kas pusmeti.Vasara dazniau.Is lauko tu kandziu priskrenda taip pat.Tai nesuprasi kur jos tuos kiausinelius padeda.O karsto garo srove juos sunaikina.Jau senokai bemaciau skraidanciu. Bet cia bute.Name gal ir sunkiau butu.
Į spintą įdėti raudonojo kedro ratelius. Jie prisotinti kedro aliejum tai išbaidys ne tik kadndis, bet ir blusas, tarakonus, skruzdes. Turėtų pardavinėt natūralios kosmetikosparduotuvėse (pvz. Rasakila) gal dar skonyje ir kvape (mindaugo maximoj)
Ačiū, už patarimus
ačiū už patarimus, einu naikinti tų parazitų
Dar mes naudojam tokius augalus iš miško "gailius" nežinau tik ar teisingas pavadinimas. Irgi labai padeda, nes jų toks aštrokas kvapas
Pas mus kažkodėl mėgsta ant lubų kandys tuos kokoniukus įtaisyt, lubos aukštos, tai vargo
Per tv girdėjau, kad reiktų berods šaukštą nekoncentruoto acto įpilt į siklinę vandens ir prašluostyt drabužinės lentynas, sienas, stalčius.
išpurškiau, užvakar kambarius su cobra, žiūrėsim, kokie bus rezultatai, reiks pabandyt dar acto tuo tirpalu lentynas pašluostyt
Turiu nemaloniu "sveciu".Atrodo kaip dideles kandys (pilkos, blizga ir prispaudus palieka pilka deme...) Nezinau nei is kur atsirado, nei kaip pasivadina....Tuo labaiu nezinau kaip jas naikinti. Gal kas turejo panasia problema, pasidalinkit.Buciau dekinga. Perziurejau spintas, virtuves podelius...Beliko COBRA.....gal pades
O mano mama, pvz. kabindama į spintą paltą vasarai iki kito sezono, prideda laikraščių, arba į kailinius.. atseit tas laikraščio kvapas (ir švinas) jas atbaido
Labai neblogai isnaikina kandis ukiskas muilas
QUOTE(Alta @ 2008 04 08, 18:03) 6.Atminkite, kad kandys veisiasi ne tik drabužiuose, bet ir džiovintuose vaisiuose, grybuose, miltuose, konditerijos gaminiuose. o pas mane su kruopose isiveise, ryziu ar makaronu ilgai negaliu laikyti
mano mama į spintą prideda kvapnaus muilo, jos nepakenčia kažkodėl aštraus kvapo
mama tarp daiktų deda gailius arba žemuoginį muilą.
QUOTE(vėjuke @ 2008 05 19, 07:56) pasirodo buna, as pries gerus puse metu vos isnaikinau, beveik visas kruopas reikejo ismesti, nes ten jau buvoju lervu, fui kaip bjauru bet kelis kartus ir parduotuvej esu maciusi ju prie dziovintu produktu, taip kad atsargiai, ju galima ir nusipirkti kartu su kruopom ar pan.....
sveikos, ir mano namus to bjaurastys užpuolę jau seniai
atkasiau, kad virtuvėje gyvena, išvaliau spinteles gražiausiai...mėnesį nebuvo...matyt kažkur yra dar veisykla, kad išsirito nauji brudai skraido pilna, naikinam ir neišnyksta išbandysiu jūsų patarimus, gal kas nors padės
Mačiau maximoj kedro gabaliukus, spec. kandim naikint. Pigu, ilgaamžiška, užima mažai vietos ir veiksminga, bei mažiau vargo nei su Kobra. Įdedi į spintą, o kandys lauk
Ephestia elutella Hübner - maistinė kandis (aš ja taip vadinu, lietuviško pavadinimo nežinau), apsigyvena kruopose, kavoje, riešutuose, džiovintuose vaisiuose, žolelėse ir pan., arbūzo sėklos dydžio, o ant tamsisai pilkų sparnų gerai matosi šviesesni dryžiai. Įsigijau parduotuvėje su Galintos košėm, nors radau jų ir sezamo sėklose, kurios bėje buvo dar neatidarytos, pasitaikė jų net ekologinėse kruopose bei žirniuose. kaip kovoju? Kol kas tik lakstau su skudurėliu iš paskos, be to teko mest lauk visas kruopas, arbatas ir prieskonius... Gal kas žinot kitus būdus???
QUOTE(Rustė @ 2008 07 04, 15:26) sveikos, ir mano namus to bjaurastys užpuolę jau seniai :(atkasiau, kad virtuvėje gyvena, išvaliau spinteles gražiausiai...mėnesį nebuvo...matyt kažkur yra dar veisykla, kad išsirito nauji brudai skraido pilna, naikinam ir neišnyksta pas mane irgi bjaurybės virtuvėje užsiveisė, niekaip neaptinku jų veisyklos Nesinori namie visokios chemijos purkšti Tiesa, kokiame skyriuje Maximoje ieškoti tų kedro gabaliukų? QUOTE(gabe60 @ 2008 07 09, 09:15) pas mane irgi bjaurybės virtuvėje užsiveisė, niekaip neaptinku jų veisyklos Nesinori namie visokios chemijos purkšti Tiesa, kokiame skyriuje Maximoje ieškoti tų kedro gabaliukų? Radau pašilaičių maximoj, antram aukšte, šalia sudėtos vonios užuolaidos, prilipinami kabliukai... QUOTE(Lulka @ 2008 07 08, 15:33) Ephestia elutella Hübner - maistinė kandis (aš ja taip vadinu, lietuviško pavadinimo nežinau), apsigyvena kruopose, kavoje, riešutuose, džiovintuose vaisiuose, žolelėse ir pan., arbūzo sėklos dydžio, o ant tamsisai pilkų sparnų gerai matosi šviesesni dryžiai. Įsigijau parduotuvėje su Galintos košėm, nors radau jų ir sezamo sėklose, kurios bėje buvo dar neatidarytos, pasitaikė jų net ekologinėse kruopose bei žirniuose. kaip kovoju? Kol kas tik lakstau su skudurėliu iš paskos, be to teko mest lauk visas kruopas, arbatas ir prieskonius... Gal kas žinot kitus būdus??? Tiesiog mano situaciją aprašei QUOTE(Etumar @ 2008 07 12, 15:00) Tiesiog mano situaciją aprašei Zinokit, pas mane ta pati beda...nuomojamam bute...tik, kol as supratau, su kuo turim reikala.. Itariu, kad ju zidinys ventiliacijos angoj, nes kazkaip aplinkui ju nemazai buna. Dar, tiesa, viena spintele uzkista seimininkes prieskoniais, nenorejau ten lysti...bet, manau, kad teks, tik is karto reikia pasiruost moraliskai QUOTE(Etumar @ 2008 07 12, 15:00) manų kruopuose, ir sezamo sėklų maišelyje neatidarytame radau... Vis galvojau, kad gal jos prasigraužia tą maišelį ir įlenda? o man tai atrodo, kad jau ant tu kruopu buna kiausineliu prideta. nesinori tuo tiketi, bet kaip paaiskinti tokia situacija...kai pastebejom, kad namie kandys kruopose uzsiveise, tai viska ismetem, o paskui nusipirktas kruopas iskart stiklainiuose sandariai uzdarydavome. bet po kurio laiko pastebejom, kad ir tame paciame sandariai uzdarytame stiklainyje kandziu prisiveise
aš poto kai kelis kartus išpurškiau visus kambarius cobra, kol kas nematau tų skraiduolių
ir pas mane pilna,net nepakalvojau ,kad tokia deda ne manbe viena uzpuole.kosmaras kazkoks.dezutes uzdaros o ju vistiek viduje atsiranda. :bloga
Pas mane uzsiveise kazkur pernai ziema virtuveje, tai isnaikinau jas paprasciausiu budu - ismeciau visus produktus is virtuves, dezinfekavau spinteles, vyras isnese savo maista, kurio niekaip nesutiko ismesti, i balkona ir laike ten karantine pora savaiciu, buvo ten ir salnu ir pan. Dabar visa maista dedu i sandarius stiklinius indelius arba paprasciausius stiklainius. Bet kaip ne keista, vėl pradejo skraidyti niekingosios, matyt kad taip paprastai ju neatsikratysi, kazkur kazkas lieka ir vel istorija kartojasi, o galbut atsinesame jau is parduotuves. Uosvis karta miltu i savo namus atsinese, tai is pakelio ne tik kandys isskrido, bet dar ir kirmeles miltuose sliauziojo, gaila, kad cekio nepasieeme. Parduotuves nuolat matau kandis skraidant prie miltu, prieskoniu, riesutu ir dziovintu vaisiu. Viena aisku - uzdarytuose stiklainiuose kandys tikrai nesiveisia, jei jau uzsisiveise, vadinais, buvo lervu pries tai, be to, sandarus indai saugo, kad neuzsikrestu kitas maistas. Na, nezinau, ka dabar darysiu... Kol kas kedro aliejum paslaksciau spinta, pridejau kvapu virtuveje, bet man rodos, kad jie labiau padeda kaip prevencine priemone, o jei jau uzsiveise, tai na kazin ka ir pades, kol ju fiziskai neisnaikinsi.
niu zinok ir as viska sutvarkiau,isploviau,ispyliau,parsinesusi naujai stipriai suvinuodavau maiseli arba supildavau i sandaria dezute.bet atidarius po kiek laiko vel pasdavau kruopas ar makaronus su kirmelytem ir voratinkliais.net sandarumas nepadeda.baisiau negu baisu.nebezinau ka daryti.
dar padeda kastonai. rudeni prisirinkit rudu kastonu ir pridekit i spinta tai puse metu tikrai veiksmingas dalykas buna
nea.cia ne rubu kandys,abejoju ar toms maistinems padeda kastonai.joms kazko tokio superinio reikia nes niekas nepadeda.
Pas mus ir uzsiveise tu baisuniu grikiu ktuopose, bet viska ismetem....ir ka vel skraido
QUOTE(just mamukass @ 2008 08 19, 17:06) Pas mus ir uzsiveise tu baisuniu grikiu ktuopose, bet viska ismetem....ir ka vel skraido pas mus tas pats. siaubas siaubelis. O kazin ar tie kur is kruopu gali veliau ant rubu persimest? o gal kai kruopose gime kruopas tik ir es
nebijokite jei tai guodzia,jos tik kruopu,miltu ir kitu grudiniu maisto produktu kandys.
As tai su riesutais parsinesiau. Grizau po atostogu, o namuose jau kirmrles po lubas vaiksto
Tai kaip puoliau tvarkyti viskas viska isdezinfekavau, Cobra purskiau, visur i spintas ir spinteles tu kvapu prideliuojau. O va dar dabar perskaiciau apie acta. O siandien dar bandysiu su Vacsiu prapursksti sitas slykstynes.... QUOTE(gintareles @ 2008 08 21, 13:09) i paguode, nes vyras sako, kad joms dzin, jos viska eda. Tikrai idomus padarai, man net neaisku ka jos istikro eda, nes lervos sudetos netik kruopose, bet ir celofaniniu maiseliu klostese. Ir matosi kad jos tuos maiselius eda - celofane skyles QUOTE(nep @ 2008 08 21, 15:22) i paguode, nes vyras sako, kad joms dzin, jos viska eda. Tikrai idomus padarai, man net neaisku ka jos istikro eda, nes lervos sudetos netik kruopose, bet ir celofaniniu maiseliu klostese. Ir matosi kad jos tuos maiselius eda - celofane skyles tas skyles celofano maisely ar irgi maciau. as irgi manau, kad eda VISKA QUOTE(*KAJA* @ 2008 08 22, 10:17) nUEISU prisirinksiu kastonu nulupsiu juos ir visur sudesiu. Bangos forume skaiciau viena moteris taip juos tik ir isnaikino. O gal tikrai mes juos su kruopom nusiperkame Nors zidinius isnaikinau, viska actu isvaikiau, pagrindinius uzmusiau, kasdien dar po kokius 7 pritvoju. Ir nezinia is kur vis nauji ateina. Matyt mano spinta savo tevyne laiko
musu namus irgi aplanke sitas dziaugsmelis...matydavau, kad praskrenda vis virtuvej, tai naikindavau su slapiu skudureliu traiskydama, ismeciau visus produktus, neitiketina kur tik jos nesiveisia...nu atrodo isnaikinau...isvykom savaitei is namu, dabar griztu ir matau, kad vel viena kita praskrenda...sugalvojau issivirt grikiu, sakau paziuresiu ar ko nera, pasklaidziai juos su pirstais
mane irgi ta pati beda istiko. buvo atsirade liepos menesi. viska valiau isvaliau, duona pradejau saldytuve laikyti, ir atrode kad dingo.. menesi nesimate nei vienos... o vakar vel - atsidarau spintele, o ten tie bjaurybes zuja.. pradejau ieskoti, is kur dabar - ogi riesutuose (nepradetoj pakuotej!!!) kad malasi, kad malasi... nu aisku ismeciau viska, isvaliau, bet dabar ziuriu kad vel toj spintelej ju yra... tai dabar ismeciau lauk visus prieskonius kiek turejau... ziuresiu kam toliau eile ateis... bet jie kol kas vienoj spintelej gyvena, o joje laikomi buvo prieskoniai, duona, riesutai ir kava... o toj spintelej kur kruopos - ju nera. tikrinau ir indus sandarius, kuriuose kruopas laikau - nesimato ju kiausineliu ar lervu... nu nebezinau... mane tai panika ir isterija ima kaskart juos pamacius...
turiu ir aš tą gėrį
Viską išmetu, o jos ir vėl sugrįžta. Mane kaip tikrą lietuvę guodžia tik tai, kad aš ne viena tokia Ačiū mergaitės už patarimus ir sėkmės kovonat su tomis bestijomis. Neprasakime kantrybės. Mes nugalėsim
ojoj mane apleidzia viltis jais atsikratyti... kazkur internete skaiciau kad jie aktyvus buna iki rugsejo. o tada iki pavasario atseit ju nebuna... nu duok dieve... nors jei pavasari vel sugris tai...
o as kai uzvakar ismeciau visus prieskonius, riesutus ir viska kas buvo toje spinteleje, isvaliau viska ir jau galvojau kad ten ju nebebus, nes gi nebera jiem ka est.. dabar nueinu, atidarau ta spintele - tupi du bestijos... QUOTE(agniuciukas @ 2008 08 26, 13:55) mane irgi ta pati beda istiko. buvo atsirade liepos menesi. viska valiau isvaliau, duona pradejau saldytuve laikyti, ir atrode kad dingo.. menesi nesimate nei vienos... o vakar vel - atsidarau spintele, o ten tie bjaurybes zuja.. pradejau ieskoti, is kur dabar - ogi riesutuose (nepradetoj pakuotej!!!) kad malasi, kad malasi... nu aisku ismeciau viska, isvaliau, bet dabar ziuriu kad vel toj spintelej ju yra... tai dabar ismeciau lauk visus prieskonius kiek turejau... ziuresiu kam toliau eile ateis... bet jie kol kas vienoj spintelej gyvena, o joje laikomi buvo prieskoniai, duona, riesutai ir kava... o toj spintelej kur kruopos - ju nera. tikrinau ir indus sandarius, kuriuose kruopas laikau - nesimato ju kiausineliu ar lervu... nu nebezinau... mane tai panika ir isterija ima kaskart juos pamacius... O tai ka pas jus jie ir prieskoniuose? Mano spintutes gyvenyojai tai prieskoniu privenge, kvapas jiems per astrus.
padariau generalinę tvarką. Išmečiau visus maistus, išvaliau spintutes su actu, nupirkau kedrų kvapo iš maksimos ir visus naujus produktus sudėjau į stiklainius. Tai dabar tos parazitės nebelenda į spinteles, bet šalia jų tupi. Man taip bloga nuo jų.
Tik labai norėčiau, kad tikrai jos eitų gulti nuo rugsėjo. Reik tikėti, kad taip ir bus QUOTE(nep @ 2008 08 28, 11:43) O tai ka pas jus jie ir prieskoniuose? Mano spintutes gyvenyojai tai prieskoniu privenge, kvapas jiems per astrus. taip taip, ir prieskoniuose radau - netgi sultinio kubeliu pakuoteje viena lerva isisukus buvo... fui kaip ziauru... dabar jau nieko nebera toj spintutej, bet sian ryte viena bjaurybe viduj radau.. nu kol kas nelenda lauk is tos spintutes, bet is kur joje randasi, kai viskas isvalyta, tai man paslaptis.. QUOTE(agniuciukas @ 2008 08 28, 10:23) taip taip, ir prieskoniuose radau - netgi sultinio kubeliu pakuoteje viena lerva isisukus buvo... fui kaip ziauru... dabar jau nieko nebera toj spintutej, bet sian ryte viena bjaurybe viduj radau.. nu kol kas nelenda lauk is tos spintutes, bet is kur joje randasi, kai viskas isvalyta, tai man paslaptis.. ir as nesuprantu, muset tupi kokiam uzkabory, kur nematom, ir po viena lenda. Atrodo isdauzau ir nieko, poto vel nauji. Reikia jauciu spintute kasdien tikrint ar yra nauju lervu ir kasdien su actu valyt |