mamos gal kam teko kovot su tarakonais, pasidalinkite patirtimi, labai prasau. pas mane bute ju iki kaklo ka be darau nieks nepadeda, nei boro rugstis, nei nameliai tarakonams, nei purskimo priemones. :'( girdejau kad yra piestukai efektyvus tarakonams, bet niekur nerandu pirkti, gal kas zinot kur galima rasti arba kitu tu parazitu naikinimo priemoniu
Siūlau susikooperuoti su kaimynais ir kartu visiems naikinti -purkšti, statyti namelius (šios priemonės efektyvios). Būtinai kartu visi tai turi daryti, nes kitaip vienas išnaikina, o iš kito ateina
;D ;D 2 kiausiniu tryniai (virti 4 val ,dapilant vandens ,tikrai smarve gera) 50 gr boro rugsties miltuku ,pora saukstu alaus ir viska sumaisyt
Dar yra tokie aparaciukai parduodami, jie skleidzia ultra garsus ir atbaido tarakonus, peles ir kt. Kainuoja apie 60lt. TIesa, kai mes nusipirke pabandem taip gintis nuo uodu ( o instrukcijoj rase, kad ir uodus baido), tai patyrem visiska fiasko :-/ O va nuo tarakonu atsigynem, nors itariu, kad pas mus ir buvo tik keli - is kazkur atsiveze buvom...Taip kad nezinau...
Mes tarakonus isnaikinom su nameliais tarakonams. Bet tuos namelius reikia nuolatos laikyti ju pamegtose vietose, o keisti juos reikia kas trys menesiai. Be to, pakuokit maista, nepalikit trupiniu ant stalo ar ant grindu. Tikrai turetu padeti.
Nameliai, is tiesu, labai efektyvus.
renax receptukas tikrai veikia.
Mano anyta is tos mases rutuliukus daro ir ant ir uz spinteliu pridelioja. Tarakonai dingo ir tik po kokiu metu reikejo sviezesniu rutuliuku prideti, kai vienas kitas pasirode.
aciu visosm uz patarimus, bet del koperacijso, tai ka cia susikoperuosi, kaimynai pensininkai, lauko duris su kodu stato, akd svetimi neieitu jau trecias menuo, tai ka galima sneket apie tarakonu naikinima :-[
renax, o tuos kiausinio trynius, juos atskirt nuo baltimo ir virti ar visa kiausini isvirti ir tada tik tryni iskrapstyt? (atsiprasau uz toki kvaila klausyma)
;D reikia virti kiausiniu 4 val cielus dapilant vandens ,poto iskrapstyti tryni ,smarve nereali
labai, labai A C I U ! ! ! Siandien po darbo taip[ ir padarysiu, nes jau uzkniso jie mane iki gyvo kaulo. aciu vioms uz patarimus
Kažkada bendrike gyvenom, tai aš jų tiek prisižiūrėjau, kad dabar kai atsimenu, tai net nupurto.
Mes tai juos išnaikinom su dviem buteliukais Karbofoso (panašus kaip dichlofosas). Vieną buteliuką davėm savo kaimynams (mes gyvenome mažajame, o jie didžiajame kambary). Tai mes iš pat ryto išpurškėm visus pakampius, aš net spintos kampus praėjau, visur orlaides uždarinėjom ir išsinešdinom. Vakare atėjom orlaides atidaryti, bet dar nepasilikom nakvoti. Kai grįžom namo, tai vaizdzialis buvo nekoks. Tarakonus sėmėm šiūpelėm. Dar visą savaitę jie lindo iš pačių netikėčiausių vietų, krito ir krito... Bet po to, jau kelinti metai ( su buvusia kaimyne vis pabendrauju) jų, anei kvapo. Teoriškai juk jų turėtų prieiti iš kitų kaimynų, bet gal ta smarvė tada paveikė visus? Net nežinau.
Kaimynai pasidare remonta.... [smiley=20.gif] Iki tol gyvenom, nei vieno nebuvo.Tai ir prasidejo. Ziuriu vinas, kitas ir jau triaci diena jie ikurtuves svencia [smiley=band.gif] [smiley=beer.gif] [smiley=Ignored.gif] [smiley=butill.gif] [smiley=1285.gif] [smiley=leb.gif] Tai as pradejau kova su jais: [smiley=pop.gif]- nepadejo, [smiley=1_5.gif]- nepadejo, [smiley=pain36.gif]- nepadejo...........As mirsiu, kaip ta ponia is "Tadas Glinda", kuriai vaidenosi, kad po jos patalus ir kuna skruzdes begioja [smiley=mog.gif]
Ir as parasysiu savo superrecepta ;D. Patikrintas, isbandytas, veikia 100 proc!!! ;D
Reikia 3 kiausinius ir 3 bulves virti 3 valandas. Po to kiausinius nulupi, sumali per mesmale ir bulves, ir kiausinius. I gauta mase idedi boro milteliu, viska sumaisai, darai burbuliukus, isdelioji juos po visa buta. Sekmes!
va va MUTE man irgi nuo to prasidejo, kai kaimynai uz sienos remonta pasidare, ir pradejo jie keliaust pas mane, o as ju paniskai bijau nekenciu. juokas juokais, bet maniskiai tarakonai nakti ant manes laipioja, tiesa sakant vienas, bet jausmas nemalonus ir negaliu sakyt, kad ju daut tu tarakonu, nu per dien avien amax. du pamatau, bet vistiek man ati aju siaubingai daug, kit zvengia sako, ka tu cia gali sakyt, kad tarakonu neturi, nu as tai taip negaliu. galiu kentet nu bet ne sitiek.
Man tai piestukiniai nuodai padeda.Dabar kaip tik kaimynai remonta virsuj daro-o pas juos yra,tai jau kelis maciau,bet tuoj ispiesiau visur-ir nesimato.Mes kai remonta darem,visus plysius sandarinom-makrofleksu,silikonu,ventiliacija-smulkuciu sieteliu uzkalem.Bet jie eina per rozetes ir is vamzdziu,is kriaukles,vonios.
Pas mane ir to gero lakste, bet nebera.
Nuejau i veterinarine vaistine tai man ten dave kazkokiu miteliu, piestuku. Viska is karto dariau - piesiau, tuos miltelius ir dar boro rugsties barsciau uz plintusu, spinteliu. Taip kad nezinau kas labiausiai nepatiko tarakonams. Dar yra tokia ruda (atsiparasau - trydo spalvos) pasta (pavadinimo nezinau), jos sunku gaut (retai atveza ir greit isperka, bent jau pas mus) teplioja ja maitinomo istaigose, kavinese, bet sake labai efektyvi. Pabandykit pasikaust veterinarinese vaistinese.
kai atsikrauschiau i savo buta irgi tarakonu sochiai buvo, nuejau i sanhigienos centra ir dave tokio skyschio, kaip pienelis, kainavo 10 lt ir su teptuku ishtepliojau plintusus, langus, duris, ventiliacijas, zhodzhiu visur kur gali listi, kelias dienas grizhus ish darbo tik sushluodavau leisgyvius padarelius ir jau daugiau kaip 3 metai ne vienos gyvos dushels nesimate
mute ,pas mane tarakonai tai dar nieko, bet va drauge buvo klaipedoj, sveciuose bendrabuti, tai ten tarakonai sake visai isnagleje, sake begioja naktim ant zmoniu ir ne vienas, o daug, o kai eina zmones miegot sake is patalines tarakonus iskrato ir tad gulasi, as jauciu ten negaleciau gyvent anksciau laiko numirciau.
bet man tai tie tarakonai tai ka as zinau nera slykstesnio gyvio, negaliu pakest, tiesiog negaliu apsakyt kaip as ju nekenciu, nu bet tikiuosi, kad jei neisnaikinsiu tai nors atbiadysiu tuos parazitus
Paskaičiau Toja apie Klaipėdos bendrikus ir prisiminiau, kad ten kur mes naikinom tuos tarakonus, tai ta šeima turėjo apie metukų amžiaus sūnų. Tai kai vaikas eidavo miegoti, tai jam uždėdavo kepurytę, kad į ausis neprilįstų tarakonų. ;D ;D ;D Feeee...
Juokas juokais, bet atsimenu, kai aš su vyru užėjom pirmą kartą į svečius pas juos, tai buvo vakaras, šviesos buvo tik veikiantis televizorius, tai jūs neįsivaizduojat kiek aš jų mačiau.... :o
O mus žiogai puola. Įšoka per langą, kažkokie apkvaitę, ropinėja visur ir čirpia. Kas keisčiausia, kad katė jų negaudo. Na žiogai ne tarakonai , bet vistiek keista dalintis gyvenamuoju plotu su tokiais įnamiais. Atrodo, kad ne miesto vidury, o kokiam kaime gyvename. Gal jie kuo serga, nes visai žmonių nebijo.
Oi tarakonai! Pazystamas jausmas ;D Turejom tokius inamius. Yra Vilniuje tokia firma "Dezinfa", jie uzsiima visokiu parazitu naikinimu.Siaip jie priziuri istaigas ir parduotuves, bet man minejo, kad eina ir chalturinti. Uz triju kambariu buta ima 100Lt , kazkokius deda barjerus(nezinau ka tai reiskia), bet sake, kad tarakonu nebus metus(duoda garantija). man tai dave kazkokio skyscio sake garantija 3men- ir tikrai visa vasara ju nemaciau!
Kiek žinau tie burbuliukai su boru tikrai geras dalykas.Sesuo gal 8 metus prieš juos kovojo,nieko nepadėdavo,o išbandžius šituos tikrai dingo.
Manau, tikrai nereikia taip kankintis ir virti kiausus 4 valandas. Mes gal pora metu niekaip negalejome isnaikinti tarakonu, tai suzinojau apie kiausinio+boro recepta, tik niekas nesake, jog reikia virti.
Taigi, visu pirma virtuveje visas spinteles, visas sienas, grindis ir viska viska isvaliau su skudureliu vis pamirkydama i sodos tirpala. Tada Sumaisiau ZALIO kiauso tryni su boro milteliais, ta kosele patepiau storo kartono gabaliukus is isdeliojau po viena i kiekviena lentyna, ant grindu, prie siuksliu kibiro, po saldytuvu ir pan. vietose. Ir ka jus galvojate, tarakonai dingo. Beje, apie tai, kad visus pavirsius reikia isvalyti su sodos tirpalu isgirdau per TV, snekejo moteriske is San. centro.
jei kam nepadės kiaušinių virimai/nevirimai, tai mano anyta kažkaip netyčia turguj aptiko kažkokį tepaliuką tarakaškėm trūčyti, lyg ir baltarusišką, bet nežinau tiksliai. Jei reiks, pasiklausiu kaip vadinasi. Pas ją jie dingo, bet ir buvo ne itin daug.
Jei nesunku - pasiklausk pavadinimo. Ir mano mamai prireike, uzpludo tarakasu pulkai
Vikšreli, nežinau kur Kaune jo rast, bet Vilniuj tai pirko Kalvarijų turguj. Kaip suprantu po turgų vien su pavadinimu ieškot būtų bėda, tai va ta proga ir nuotraukėlę padariau, kad bent jau įsivaizduot ko ieškot ;) Pagaminta Rusijoj, dėžutė dantų pastos dydžio.
Mes irgi buvom situ grozybiu paveldeje - o kaimynai irgi pensininkai. Tai as emiausi juos naikint... Tarakonus, ne kaimynus. Niekas nepadeda - visi morteinai jiems kaip svestas vanduo, jei pataikai i konkretu tarakona, tai tas dar uzsilenkia, bet paskui jo gimines dar i laidotuves susirenka... :-/
Isgelbejo kazkokia spec priemone, kuria naudoja spec. kontoros, kurios peles - tarakonus naikina. Siaip jie nelabai linke parduot, jie megsta patys travint, ar tai 130 Lt uz procedura. Bet vyras nuejes kazkaip issiprase is tu bobeliu ir nusipirko ar tai uz 60 Lt. Pats ispurske, ir visi tarakonai dingo. Ir jau du metai, kaip nebeturim, tik retsykiais koki viena pastipusi randu... Kaip vienas garbus tautos atstovas sako, macna, bjaurybele! ;D
vienam is pirmu nuomojamu butu buvo daug daug tarakasku :-X viena kart, man beplaunant indus vienas is ju kazkaip palindo man po "maike" :o :o :o spekit mano reakcija, kai tarp papu tarakonas prabego :o :o
dabartiniam bute nera to brudo :
Pries samdant firma tarakonams naikinti,reikia suorganizuoti viso namo gyventoju susirinkima ir priversti juos visus naikinimo akcijoje dalyvauti. tada efektas bus ilgalaikis. Pas mano tetule jau 7 metai nebera, o vien tik savo bute naikinant gali atsirasti po puses metu.
MAn padejo namukai, po 15 litu buvau pirkusi . tai irgi puse metu nebuvo, bet jau pamazu vel atlenda parazitai. Vel eisiu namuku ieskot
Mes purskem visa devinauksti. Nezinau ar visi 100% dalyvavo, bet ir po purskimo inamiai keliavo pulkais. Tai uzsisakiau dar pakartotini virtuves purskima. Ir vistiek dar tu bestiju maciau. Bet sako, kad turetu isnykt, nes prisilaizo tu nuodu kur neisvalai ( pvz. medines lubos) ir nugaista. Labai tikiuosi...
??? Mielosios,
mano tarakonai išvyko ieškot kur geriau, kai panaudojau pieštuką MAŠENKA (jo būna turguj) ir purškiau PIF-PAF ir dar KOBRA. Man labai padėjo. Iš pradžių išpurškiau[smiley=bur2.gif], po to visus plintusus ir sienas už virtuvės spintelių apibraukiau tuo pieštukėliu. Išvyko ir kol kas nežada grįžti [smiley=auto.gif] ( Gal mano patarimai ir nevykę, bet man tikrai padėjo) ;D
Mes tai naudojom pasta "GLOBOL". Ji siaip retai buna parduotuvese. Dabar net nezinau, ar bera. Bet labai efektinga. Jau beveik metai, kai namuose neturim tarakonu. O visi tie puskiami, tai toks jausmas, kad nuo tik tarakonai ir veisiasi.
Is mano patirties geriausiai tarakonus naikina saltis ;D Gyvenau studiju laikais kaune viena senam namuke, tarakonu - nesvietiskai, nezinodavau kur deti... Kadangi virtuvelej maisto nebelaikydavau, tai jie i kambarius pradejo eiti. Ir kaip tik gruodzio pabaigoje sugedo sildymo sistema, man baigesi sesija ir as isvaziavau visam menesiui is to buto. Sildymo nebuvo gal dvi savaites, kol seimininkai po Nauju metu susieme remontuoti sistema. Kai grizau - nebemaciau ne vieno tarakono ;D
Manau, kad tai labai ekologiskas budas tarakonams naikinti, gaila, kad ne visiems lengva ji pritaikyti ;D ;D ;D
Atsikrauste i savo butuka, mes irgi inamiu pastebejom. Is pradziu 'namelius" statem: ryte susirenki virtuvej lavoniukus, zodziu, vaizdas ne ka. Po savaites gimdyt isvaziavau, tai vyras Morteinu ispurske visa buta. Daugiau su mumis gyvent norinciu nebebuvo. Matyt dar labai padejo, kad name siuksliu liftus panaikino.
O Pif paf isbandem bendabuty, nebent tarakonui i burna ipurkst...(gal pas mus ne tos veisles tarakonai, Irge). Viena savaitgali isvaziavau pas tevus, tai vyras "apnaikino" tarakasiukus: surado lizdeli, papurske mano dezodorantu, kai pradejo apkiaute begt su plaktuku darbavosi [smiley=ciaas.gif]. Na, dezodoranta tikrai isnaikino.
Aš tai tarakonus savo butuke ir viso namo "švaruolių' lizdeliuose panaikinau stebėtinai greitai vaistais nuo podagros..Tiesa, ALLOPURINOL"is yra receptinis vaistas, bet man kažkaip vaistinėje jo davė :
O man irgi nameliai padėjo. Lėtas efektas, bet užtikrintas
As tai ispurskiau Dichlofosu ir ispaisiau visas pakampes piestuku, tai dabar ramu nei vieno tarakashkes nebematau. [smiley=grin.gif] [smiley=grin.gif] [smiley=grin.gif] [smiley=grin.gif] [smiley=grin.gif]
Galima deti namelius,piestukus ,visokius ultra garsu skleidimo aparatus ir t.t. taciau tikrai nuosirdziai patarciau visu pirma uzsandarinti skylutes.Atplesti plintusiukus,uzglasityti gipsu ar cementu plysiukus,sutvarkyti ventilecijos angas ir t.tt,kad neturetu is kur patekti.Nes kaip suprantu su kaimynais del bendro tarakonu nuodyjimo susitarti neiseina.Suprantu,kad labai daug darbo glasityti skilutes ir t.t. taciau tarakonai tada isnyksta labai ilgam laikui.Sakau is praktikos.O tada jau viska padarius galima ir kitas preimones naudoti profilaktishkai nors nelabai ju ir reikes.
DEJOM MES IR NAMELIUS IR PURSKEM ,,KOBRA'' , TACIAU KOL KAIMYNAI NEPRISIDEJO TARAKONU VISTIEK BUDAVO. GIRDEJAU KAD NEBLOGAI KAI ATVAZIUOJA I NAMUS TA SPECIALI FIRMA NUO KENKEJU :-X
Jus neuzmirskit apie vaikelius, kad jie pirmesni neissinuodintu nei tarakonai. Juk maziai kiaurai eina ir paslapcia dar ne tokiu nesamoniu prisigalvoja.
Gal ne vietoj, bet pasidalinsiu vaikystes prisiminimu, kai as paslapcia nuo mamos tarakonus stiklainyje su cukrumi auginau. Rezultatai stulbinantys
Ir pas mano tevus to gero yra..... Dejo mano mamka ir tuos burbuliukus (boro rugtis, kietai virto kiauso trynys ir virta bulve), tepem piestuku, purskem..... anksciau padedavo..... O dabar... ne velnio... "abnaglieli" kapitaliai..... nakti baisu ir uzeit i virtuve..... O dar i kitus kambarius pradejo landziot..... ka jie ten randa?
Zodziu nebeturim kantrybes...... gal is tikruju reiks vaziuot i veterinarijos vaistine? Nes virsuj turim tokius kaimynus...... kad bloga vien pamascius..... nebepasakosiu smulkiai ju gyvenimo budo vaizdeliu
nezinau kiek bandem visokius prietaisus ir t.t, bet kazka bert ar palikinet kai vaikas namuose baisoka, bet ir tai darem kaip buvo sitie gyvuneliai taip ir liko, na gal trumpiau maziau buvo. Zinokit vienintelis budas atsikratyti ilgam - firma isiskviesti, yra pas juos kazkokia zaraza, ispurskia ir dingsta visiems laikams, na jie duoda garantija 3m, pas tevus jau 7 metai nera kuo jie labai dziaugiasi
Gal būtų nesunku kordinatės firmos duoti?Būtumėm dėkingi
viską išbandžiau, kas tik įmanoma. Padėdavo geriausiu atveju mėnesiui ar dviems.
Yra tik vienas būdas išnaikinti šiuos parazitus - kapitalinis remontas. To jie tikrai neperneša. Mes praitą vasarą pasidarėm, gal kelis mėnesius jie dar gyveno, o po to ir išnyko...
Savo bute gyvename kokius 3 men. Iki tol visa gyvenima gyvenau nuosavuose namuose(pas tevus) , daugiabuciame kazkaip neteko gyventi ir su tokiom problemom nesusidurdavau... Musu butas visas naujai suremontuotas , sienos isvartytos , net tinkas visas senas buvo nudauzytas ir t.t. Tai tikrai visi gyviai turejo islakstyti ir isdvesti per remonta. Bet kaimynai pas mus tai tokie nelabai tvarkingi(sprendziu is to , kaip jie netvarko laiptines ir kokie kvapai kartais sklinda ...) Ir viena karta jau uzmusiau viena tarakona (toki nedideli) vonioj (kriaukleje beginejo) . Ir siandien vel kriaukleje priplojau , tik si karta virtuveje . Kaip ir namuose pas mane svaru ir tvarkinga , ir maistas nesimeto bet kur... Nezinau kokiais keliais tarakonai patenka i namus ir kaip apsisaugoti? PADEKITE , prasau , ar kokiu nuodu pridelioti , ar kaip? Parduotuvese visokiu tu priemoniu yra , tik as nezinau kokios jos geros , veiksmingos . Patarkite .
Turėjom lygiai tokį patį variantą, nepirkinėk jokių priemonių parduotuvėj, nepadės (jei jau kaimynai tokie). Mes išmėtėm daug pinigų toms priemonėms, bet reikėjo iškart imtis to, ką vėliau neapsikentę padarėm - išsikvietėm tarnybą (ne privačią, o valstybinę) sumokėjom apie 20-30 lt. tiksliai jau nebepamenu, o ir nuo ploto priklauso. Atvažiavo moterytė išpurškė visą butą t.t. priemone, užrakinom duris ir kartu išėjom, sakė geriau ten nemiegoti ir nebūti kažkiek laiko. Tai mes kaip tik padarėm tai penktadienį vakare, kad savaitgalį galėtume su vyru pas savo tėvus pabūti. Kai pirmadienį grįžom į namus, teko pasiimti šluotą ir sušluoti krūvas tarakonų
Žinai, net nežinau ar tikrai nuo to, bet pas mano uošvius buvo begalė tarakonų. Šlykštu. Ir mes su vyru turguj an''durniaus'' nupirkome pieštuką (lyg po 1 lt) ir juo uošviai apibrėžė visus kampus, sienas ir tikrai jau tikriausiai kokius metus nėra tarakonų. Manau, kad nuo to papraščiausio pieštuko
Pas mus vienu metu šitų zarazų buvo užsiveisę, niekas nepadėjo, nors ir ką išbandėm. Tai nupirkau tokių namukų tarakonam, juos išdėlioji, prilipdai prie sienų ir jų veikimo esmė tokia, kad įėjęs tarakonas nenudvesia, bet gauna kažkokį virusą, kuriuo sugrįžęs užkrečia savo gentainius. Būna pirkti prekybcentriuose. Pabandyk, mum tai padėjo visai atsikratyt šitų nesąmonių.
na man irgi tas piestukas padejo "mashenka" ar kaip ten jis vadinasi tokia i kreidele panasi, kalvariju turguje po 2 lt pirkau, kolkas dar neislindo, ziuresiu kaip tolaiu bus, sesers vyras taip ir isinaikino, o buvo pilna, kojos neidavo kur padet
kurioj vietoj juos turguj parduoda?
Veterinarijos vaistinese yra |