Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: SAUSAINUKAI
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Mintibutė
gal zinot recepta migdoliniu sausainuku ( as juos vadindavau bucinukais)...?
Giedrė
Labai reikia sausainiu "Smelio juostos" recepto clap.gif clap.gif clap.gif
Tokie sausainiai anksciau budavo valgyklose,kioskuose essen.gif clap_1.gif
aistukas
Sveikos kepejeles drinks_cheers.gif

gal galetumet kuri parasyti kaip kepti sluoksniuotos teslos sausainiukus? Noreciau pati pasidaryt tesla, o ne pirktine naudot. ax.gif

Aciu isanksto uz atsakyma 4u.gif


aistukas
Tai nieks nepasidalins patirtim? cray.gif
ROSE

Sluoksniuota tešla būna su mielėm ir be.
Mano mama daro tokia : 250 gramu margarino, 200 gramu greitines ir miltu kad prie ranku neliptu, suminko, paskui kocioja, lenkia vel kocioja ir taip koki 1000 kartu blink.gif o tada visa nakti saldo saldytuve ( ne saldiklyje) ir tada jau kepa.
As tiesa pasakius niekada jos nedariau ir cia uzklydau, nes norejau susirasti sausainiu recepta, jie daznai vdinami "sveikata" buciau dekinga mamytem, jei kas moka tokius kepti. Gal jais pabudinsite manyje seimininkes dvasia ax.gif smile.gif
aistukas
Aciu uz recepta. O man tik idomu, ar kiausiniu tikrai visai nereikia? O sodos ar kepimo miltu? Nuo ko jie tada kepami puciasi? g.gif
de_za_vu
sveikutes seimininkėlės,
vakar vakarienei biggrin.gif iskepiau MB sausainuku tų su obuoliukais...
tik neturejau kepinių margarino...kepiau su sviestu, tai tesla tokia lipni buvo...bet niekis...skonis vis tiek buvo geras thumbup.gif
o apie sluoskiuotus sausainukus....
as vat kepu tokius:

susaldyto margarino (kepiniams kur yra, lyg 500 g.)
alaus silpno buteliokas
ir miltu....
margarina tarkuoju vis pabarstydama miltais (negailiu jų)
supilu alu
ir isminkau, bet taip nesipriai,kad tik butu vientisesnis gabaliukas
kuo maziau minkysit, tuo geriau.....
tada i saldytuva, arba saldikli...kol ji taip gerai apstingsta...
tada pakocioju (tokius storesnius), apibarstau cukrumi ir i orkaite....kuo greiciau, kol siuos daros dekit tesla i saldytuva,kad neatsiltu...
na jie gaunasi tokie sluoksniuoti... blush2.gif thumbup.gif
dabar berasant kilo mintis ir surius juos daryti, su kokiais kmynais g.gif gal visai ir prie alaus tiktu, juk su alumi jie biggrin.gif
wa 4u.gif
ROSE
Reikes ir man pabandyti su alumi, o kai be alausmanomama daro tai manau, kad jie puciasi del to kad labai daug kartu kocioti perlenkti ir vel kocioti.

O gal merginos kas nors zinot sausainuku, kurie vadinasi svekata recepta???
ingauk
laba diena, gal kuri zinot sausainiu recepta su obuoliais, vadinas atrodo kad skarelemis g.gif
love.
QUOTE(ingauk @ 2008 09 26, 12:40)
laba diena, gal kuri zinot sausainiu recepta su obuoliais, vadinas atrodo kad skarelemis  g.gif
*


Temoje kur receptai su obuoliais yra juk.
dzestina
patys musu seimos skaniausi sausainiukai Obuoliukai
TESLAI REIKES:
250gr kepimo margarino
1 pakelis varskes
1 stikline miltu
puse stiklines cukraus
YDARUI supjaustau stambesnem skiltelem obuolius, pabarstau cinamonu,ir cukrumi, ir kiekviena skiltele vynioju i tesla,o tesla susipjaustau rombais. neapsakomai skanus sausainmiai tiesiog burnoje tirpsta,mes taip visi megstam kad as visa laika darau is triju porciju lotuliukas.gif
O teslos produktus visus suminkote,ir valanda butinai palaikykite saldytuve,arba saldiklyje.Skarda pabarstome miltais,iskeptus sausainiukus pabarstome cukraus pudra thumbup.gif
KibirVibir
QUOTE(dzestina @ 2008 10 08, 17:18)
*



kiek laiko kepti ir kokioje temperaturoje? g.gif rolleyes.gif

ir dar kiek gramu varskes pakelyje? g.gif
ingauk
QUOTE(dzestina @ 2008 10 08, 17:18)
patys musu seimos skaniausi sausainiukai Obuoliukai
TESLAI REIKES:
250gr kepimo margarino
1 pakelis varskes
1 stikline miltu
puse stiklines cukraus
YDARUI supjaustau stambesnem skiltelem obuolius, pabarstau cinamonu,ir cukrumi, ir kiekviena skiltele vynioju i tesla,o tesla susipjaustau rombais. neapsakomai skanus sausainmiai tiesiog burnoje tirpsta,mes taip visi megstam kad as visa laika darau is triju porciju lotuliukas.gif
O teslos produktus visus suminkote,ir valanda butinai palaikykite saldytuve,arba saldiklyje.Skarda pabarstome miltais,iskeptus sausainiukus pabarstome cukraus pudra thumbup.gif
*

va tokiu ir norejau thumbup.gif thumbup.gif
RRamune
Mielos mamytes
noriu paprasyti Jusu recepto (seno,kuri rode per tv pries 17-10 metu)tai buvo lyg ir riebus biskvitas kuris sulipdomas kondecuoto ir sviesto misiniu). g.gif g.gif gaunasi kaip riesutukai





mano dukryte mane tereirzuoja .... nori kepti ka as kepiau vaikysteje
bitutes
QUOTE(RRamune @ 2008 10 26, 01:47)
Mielos mamytes
noriu paprasyti Jusu recepto (seno,kuri rode per tv pries 17-10 metu)tai buvo lyg ir  riebus biskvitas kuris sulipdomas kondecuoto ir sviesto misiniu). g.gif  g.gif  gaunasi kaip riesutukai

mano dukryte mane tereirzuoja .... nori kepti ka as kepiau  vaikysteje
*



vargiai ar kas toki tures.... labai daug meteliu prabego. Ieskok kokio kitokio vaikystes receptuko smile.gif Mes tai su dukra nuo tinginio pradejom smile.gif
laumupė
Sausainukai su aviečiu džemu

100 g. sviesto
100 g cukraus
kiausinis
150 g majonezo
150 g. dziovintu slyvu
400 g miltu
kepimo mlteliu (as dejau nugesinta grietineje sodos sauksteli)
avieciu dzemo

Sviestą išsukti su cukrumi ir kiaušiniu. Sudėti majonezą, smulkiai pjaustytas džiovintas slyvas ir gerai išmaišyti. Suberti mltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išminkyti tešlą, padaryti rutulį ir dėti į šaldytuvą valandai.
Iš atšaldytos tešlos iškočioti ploną lakštą, iš jo formelėmis išspausti norimos formos figūrėles. Aš neturiu formelių, tai viską atlikau su stikline. Kepiau 180 laipsnių orkaitėje 15 minučių. Iškepusius sausainius pertepti aviečių džemu ir sulipdyti.
Tokie paprasti ir gana skanūs sausainiai bigsmile.gif

user posted image
love.
QUOTE(laumupė @ 2008 12 30, 20:06)
Sausainukai su aviečiu džemu

Manau kad skanus receptas bigsmile.gif nes ir patys sausainiai saunus thumbup.gif Butinai pabandysiu iskepti siuos sausainiukus, nes baisiai megstu tokius wub.gif
Srove
Sausainiukai-200gr.sviesto,200gr.majonezo,1 kiausinis, 150gr.cukraus, 450gr. miltu, saukstelis nep. kepimo milteliu, zemes riesutu.Sviesta sutarkuoti burokine tarka, sudeti visa kita i sviesta gerai suminkyti, isspausti sausainius, pabarstyti riesutais.As abrikosu dzemu kitus tepiau. kepti 200l. apie 15 min.
user posted image
@adrij@
user posted imageuser posted image........superiniai sausainukai ,o jau blizga , kaip nulakuoti wub.gif
*B.A*
QUOTE(Srove @ 2009 01 03, 23:07)
Sausainiukai-200gr.sviesto,200gr.majonezo,1 kiausinis, 150gr.cukraus, 450gr. miltu, saukstelis nep. kepimo milteliu, zemes riesutu.Sviesta sutarkuoti burokine tarka, sudeti visa kita i sviesta gerai suminkyti, isspausti sausainius, pabarstyti riesutais.As abrikosu dzemu kitus tepiau. kepti 200l. apie 15 min.
user posted image
*


labai graziai atrodo,susigundziau ir bandysiu iskept bigsmile.gif
4 drugeliai
QUOTE(Sonatina @ 2006 04 29, 19:43)
Ką tik išsikepiau skanių ragelių smile.gif

user posted image

VARŠKINIAI RAGELIAI

200 g varškės
100 g sviesto
1/4 a. š. druskos
150 g miltų

200-250 g marmelado (karščiui atsparaus, kepiniams)

Užminkyti tešlą, padalinti į du rutulius. Kiekvieną iškočioti į apskritimą, apipjauti kraštus naudojant didelę lėkštę. Padalinti į 12 dalių. Dėti po 1 a. š. marmelado ir atsargiai suvynioti.
Sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje 20 min., kol pagels.
Kai atauš, pabarstyti cukraus pudra.

P. S. žinoma, tokio marmelado neturėjau, naudojau paprastą džemą, tai praktiškai visas išbėgo, na bet vistiek labai skanu smile.gif
*


Receptukas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif , tešlos paprastumas irgi toks pats, o sausainiai, šeimos nuomone, nepakartojami.
Aš pirkau aviečių uogienę skirtą kepimui, išties neišbėgo, o štai naminė vyšnių buvo schmoll.gif , nes išbėgo visa.
Šiek tiek patobulinau receptą: į tešlą dėjau vanilinio cukraus ir paprasto cukraus, kai nededama šių ingridientų, galima daryti su visokiausiais įdarais (mėsos, dešrelių, troškintų kopūstų ir pan.)

Va kokia buvo mano sausainukų forma:
1 - keturkampėliai su uogienės gabaliuku
2 - gal nelabai dailūs, bet suformuoti krepšeliai
3 - nuotrauka iš kepimo proceso ax.gif
regna
R.Ramune,ar galetume truputeli placiau pakomentuoti apie ta senoka recepta,as pasiruosusi paieskoti savo kulinarijos lobynuose.
Bet,man reiktu vaizdziau parasyti,ar,tie riesutu kamuoliukai nebuvo saldainiu"irisu" derinys.
jeigu,galite parasykite.
MSZ
Sveikos,
gal zinot, kur naminiu sausainiu recepta rast - mano mama kepdavo anksciau tokius, kur daug sviesto ir kai suminko tesla, ja pro malimo masina su formelem prasuka ir gaunasi pailgi... Mama recepto nepamena, o MB mama juos kazkodel su mielem kepdavo. Gal kas galit primint receptuka? smile.gif
ACIU!
mrs.ieva
QUOTE(Lukutis @ 2004 11 28, 17:32)
SNIEGO KAMUOLIUKAI
300g varskes
300g kokoso drozliu
200g cukraus
1 saukstas aguonu
2-3 saukstus kokoso drozliu sumaisyti su aguonomis ir atideti
narske, kokosus ir cukru sumaisyti, suformuoti graikinio riesuto dydzio kamuoliukus ir apvolioti aguonu ir kokoso drozliu misinyje.
*


jus man atleiskit uz durna klausima bet situ sausainuku nereikia kept??? g.gif blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(manu @ 2004 02 11, 12:28)
BUCINUKAI MYLIMAJAM

teslai:
250 g varskes
2tryniai
0.5 stiklines aliejaus
5saukstai pieno
150 g cukraus
400 g miltu
1 arbat sausktelis kepimo milteliu

baltam glajui:
1 baltymas
1stikline cukraus pudros

rausvam glajui
1 baltymas
1.25 cukrus pudros
1 sauksta burokeliu sulciu (kai neturiu naudoju spanguoliu sultis)

-------
varske issukame su tryniais, pylam alieju, piema , cukru, ir su kepimo milteliais sumaisytus miltus. kociojame tesla (kokiu 5 mm storumo laksta), formuojame sausainius. kepam apie 150 laipsniu temp.

glajus:
baltam galjui baltymus suplakam iki putu imaisom cukraus pudra.  siuo galjum sutepam sausaini ant virsaus uzlipdom kita sausaini.
rozini glaju ruosiam kaip ir balta, tik imaisom burokeliu sulciu. siuo glajum pertepam 2 suklijuotu sausainiu virsu.

sausainiai graziai atrodo sirdutes formos, labai tinka valentino dienos proga
*



nu va ir sitie sausainiai skamba skaniai, bet niekaip nesuprantu , cia reikia suklijuoti 3 sausainius?? ar kaip?? kazin iskeptus suklijuot ar pries dedant i orkaite?? g.gif gal kas daret......
@adrij@
QUOTE(mrs.ieva @ 2009 01 17, 16:23)
jus man atleiskit uz durna klausima bet situ sausainuku nereikia kept???  g.gif  blush2.gif
Papildyta:
nu va ir sitie sausainiai skamba skaniai, bet niekaip nesuprantu , cia reikia suklijuoti 3 sausainius?? ar kaip?? kazin iskeptus suklijuot ar pries dedant i orkaite??  g.gif  gal kas daret......
*



--------------------------------------------------

Ne , jų nereikia kepti smile.gif

Suklijuojami iškepti ( aš džiamu suklijuoju ) smile.gif
mrs.ieva
QUOTE(cipciukas @ 2009 01 17, 19:29)
--------------------------------------------------

Ne , jų nereikia kepti  smile.gif

Suklijuojami iškepti ( aš džiamu suklijuoju )  smile.gif
*


aciu cypciuk, o sitie antri kur reikia klijuot, ar skanus, gal kas bandet.. 4u.gif
@adrij@
Aš ju nebandžiau , bet mano manymu , jie nėra labai trapųs , kadangi trapuma priduoda sviestas ar geras margarinas , o jo čia nėra , bet gal autorė geriau atsakytu .....nors nuo to skonis tirai negali būti prastas , varškytė savo irgi duoda , jie turtu buti ne sausi ,
Bijuna
Sveikos merginos. Gal Jus prisimenate (arba tiesiog zinote) recepta sausainiu kur daromi per mesmale? Na tesla reikia su mesmale sukti ir uzdejus toki ilga vamzdeli jie lenda ax.gif . Vaikysteje mama kepdavo ir juos kazkaip prisiminiau, labai noreciau issikepti. Aciu.
*B.A*
QUOTE(Bijuna @ 2009 01 19, 12:36)
Sveikos merginos. Gal Jus prisimenate (arba tiesiog zinote) recepta sausainiu kur daromi per mesmale? Na tesla reikia su mesmale sukti ir uzdejus toki ilga vamzdeli jie lenda  ax.gif . Vaikysteje mama kepdavo ir juos kazkaip prisiminiau, labai noreciau issikepti. Aciu.
*


mano mama kepdavo tokius..
prie progos paklausiu receptuko ir jei mama prisimena,parasysiu mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Uogiux @ 2009 01 05, 20:03)
Receptukas  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif , tešlos paprastumas irgi toks pats, o sausainiai, šeimos nuomone, nepakartojami.
Aš pirkau aviečių uogienę skirtą kepimui, išties neišbėgo, o štai naminė vyšnių buvo  schmoll.gif , nes išbėgo visa.
Šiek tiek patobulinau receptą: į tešlą dėjau vanilinio cukraus ir paprasto cukraus, kai nededama šių ingridientų, galima daryti su visokiausiais įdarais (mėsos, dešrelių, troškintų kopūstų ir pan.)

Va kokia buvo mano sausainukų forma:
1 - keturkampėliai su uogienės gabaliuku
2 - gal nelabai dailūs, bet suformuoti krepšeliai
3 - nuotrauka iš kepimo proceso  ax.gif
*


kepiau ir as situos sausainius..tk vietoj dzemo dejau gabaliuka juodo sokolado -labai skanu gavos thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
davija
Kažkas klausė sausainių "Sveikata" recepto, pas mane jie tokie:

250g. margarino
250g. avižinių dribsnių
200g. sezamo sėklų
200g. saulėgrąžų
2kiaušiniai
1stiklinė cukraus
Sauja razinų

Aukštam puode ištirpinam margariną, suilam avižinius dribsnius,išmaišom, tada supilam saulėgrąžas, sezamus, truputį pakaitinam ir nukeliam nuo ugnies. Kai atvėsta supilam išplaktus kiaušinius su cukrum. Kepam 30 min. 160temperaturoj.
Formuojam sausainukus ir kepam 4u.gif

user posted image

user posted image

P.S. aš razinų nededu nes jos man apdega doh.gif ir dar visada šaukštą miltų dedu ax.gif

Žiūriu skardą reiktų apsišveist blush2.gif

Mergaitės kur per mėsmalę sausainiai, tai jie labai paprasti, jų pavadinimai dažniausi "Kaimiški" arba "Naminiai", sudėtis kiaušiniai, cukrus, miltai ir svarbiausia riebalai (žinau kas kepdavo su spirgučiais blink.gif , taukais, margarinu ar sviestu). Man jie labai skanūs kai saulėgrąžų pridedi.Google turėtumėt rast daug jų receptų mirksiukas.gif
Aushrine
QUOTE(MSZ @ 2009 01 12, 22:18)
Sveikos,
gal zinot, kur naminiu sausainiu recepta rast - mano mama kepdavo anksciau tokius, kur daug sviesto ir kai suminko tesla, ja pro malimo masina su formelem prasuka ir gaunasi pailgi... Mama recepto nepamena, o MB mama juos kazkodel su mielem kepdavo. Gal kas galit primint receptuka? smile.gif
ACIU!
*


Receptas dar is smetonines knygos, gal tokie ar bent panasus :
Naminiai sausainiai

4st.miltu
1st. cukraus
230gr. margarino
4saukstai vandens
saukstelis sodos
Margarina issukti su cukrum, supilti vandeni, soda; sukti, kol mase pasidarys puri; sudeti miltus, isminkyti ir tesla 1-2 val. pasaldyti. Per mesmales forma daryti sausainius ir kepti kol paruduos.
Dariau kazkada, tikrai skanus.
linete6
Sveikos kepejele.Sian nusipirkau formeles sausainiams.Gal kas parasytu koki receptuka nesunku.Kad galeciau tesla iskocioti ir isspausti formele ax.gif .Aciukas.
Papildyta:
QUOTE(Aushrine @ 2009 01 19, 23:48)
Receptas dar is smetonines knygos, gal tokie ar bent panasus :
Naminiai sausainiai

4st.miltu
1st. cukraus
230gr. margarino
4saukstai vandens
saukstelis sodos
Margarina issukti su cukrum, supilti vandeni, soda; sukti, kol mase pasidarys puri; sudeti miltus, isminkyti ir tesla 1-2 val. pasaldyti. Per mesmales forma daryti sausainius ir kepti kol paruduos.
Dariau kazkada, tikrai skanus.
*


O tai gal galima cia su formelemis ispausti blush2.gif .
*B.A*
QUOTE(linete6 @ 2009 01 20, 12:14)


O tai gal galima cia su formelemis ispausti  blush2.gif .
*


manau kad galima mirksiukas.gif
davija
manau, kad galima, bet jie vistiek skanesni kai lazdelėm per mėsmalę eina ax.gif
paieskosiu vienų neblogų sausainukų recepto pagal Sonatiną mirksiukas.gif

va, radau Sonatinos sviestiniai sausainiai:
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...p;#entry6775947

Man jie labai patiko ax.gif
linete6
QUOTE(davija @ 2009 01 20, 13:22)
manau, kad galima, bet jie vistiek skanesni kai lazdelėm per mėsmalę eina ax.gif
paieskosiu vienų neblogų sausainukų recepto pagal Sonatiną mirksiukas.gif

va, radau Sonatinos sviestiniai sausainiai:
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...p;#entry6775947

Man jie labai patiko ax.gif
*


Vau turetu but skanus taip graziai atrodo.Bandysiu kepti.Aciu. bigsmile.gif
mrs.ieva
sveikos 4u.gif
na as norejau pasidalinti patirtimi kaip kepiau varskes ragelius, as jau pamirsau kuri is jusu idejo si recepta blush2.gif as dariau ne su dzemu, o su obuoliu skiltelemis, jas pabarsciau cinamonu ir suvyniojusi i tesla ant virsaus cukraus uzbrasciau, iskepus dar trup cukraus pudros 4u.gif labai skanus, lengvai padaromi, taciau darant su obuoliais norejosi truputuka saldumo, tai kitakart darydama i tesla idejau sauksta cukraus, nu tada tai jau nieko netruko, gavosi super thumbup.gif beje, is visu produkti kiek parasyta recepte tai gaunasi mazokai- viena nedidele skarda, mes su vyru ja iskart per puse suvalgom 4u.gif
mrs.ieva
QUOTE(Dita @ 2004 03 30, 09:27)
paprastutis sausainiuku receptas:
3 prinoke sutrinti bananai
2 puodeliai avizhiniu dribsniu
1 puodelis razinu
1/3 puodelio aliejaus
zhiupsnelis druskos
1 arb. shaukshtelis vaniles

1. Ikaitinti orkaite iki ~180 C. Viska sumaishyti. Leisti pastoveti 15 min, kad skoniai persimaishytu.
2. Deti ant riebalais neteptos skardos shaukshtais ir kepti apie 20 min arba kol paruduos.

labai vaikai megsta. skanaus essen.gif
*


na va ka tik kepiau situs sausainukus, greiti iri skanus, bet kaip razinos svyla g.gif jei anksciau istrauki tai vidus dar buna neiskepes g.gif
*irma*
QUOTE(laumupė @ 2008 12 30, 20:06)
Sausainukai su aviečiu džemu

100 g. sviesto
100 g cukraus
kiausinis
150 g majonezo
150 g. dziovintu slyvu
400 g miltu
kepimo mlteliu (as dejau nugesinta grietineje sodos sauksteli)
avieciu dzemo

Sviestą išsukti su cukrumi ir kiaušiniu. Sudėti majonezą, smulkiai pjaustytas džiovintas slyvas ir gerai išmaišyti. Suberti mltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išminkyti tešlą, padaryti rutulį ir dėti į šaldytuvą valandai.
Iš atšaldytos tešlos iškočioti ploną lakštą, iš jo formelėmis išspausti norimos formos figūrėles. Aš neturiu formelių, tai viską atlikau su stikline. Kepiau 180 laipsnių orkaitėje 15 minučių. Iškepusius sausainius pertepti aviečių džemu ir sulipdyti.
Tokie paprasti ir gana skanūs sausainiai  bigsmile.gif

user posted image
*



kepiau vakar siuos sausainukus thumbup.gif tikrai labai skanus ir dekui uz receptuka,bet au trapus doh.gif siaubingai trupa,gal viesto per dauk idejau nors dejau kiek ir recepte nurodyta g.gif o gal jie tokie ir uri buti
Mrs. R
sveikos,

visur ieškau tokių sviestinių (sakyčiau g.gif ) sausainių recepto, tradiciniai škotiški "butter fingers" - kvepia lyg kondensuotu pienu, lyg grietinėlės sviestu... Jų perku visada ir visur kur randu... Aišku, talijos tai nelieknina, užtat piniginę - tikrai lotuliukas.gif
Gal kas kur užtikot receptą?
Aš ant pakučio duomenis turiu, tai ten praktiškai nieko nėr - miltai, cukrus, sviestas... Turėtų būt nesudėtinga...
*B.A*
QUOTE(davija @ 2009 01 19, 21:17)
Kažkas klausė sausainių "Sveikata" recepto, pas mane jie tokie:


user posted image

P.S. aš razinų nededu nes jos man apdega doh.gif


*


iskepiau ka tik ir as siuos sausainukus...skanumas neapsakomas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
del tu razinu tai sutinku,dega jos rupuzes,kita karta nedesiu bigsmile.gif
bliuskė
QUOTE(*B.A* @ 2009 01 26, 15:13)
iskepiau ka tik ir as siuos sausainukus...skanumas neapsakomas  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
del tu razinu tai sutinku,dega jos rupuzes,kita karta nedesiu  bigsmile.gif
*


Manieji jau irgi kepa, tik vietoj sezamų dėjau kapotų riešutų smile.gif Atrodo tai skaniai, bet reik sulaukt, kol iškeps hihihi.gif
*B.A*
QUOTE(bliuskė @ 2009 01 26, 16:43)
Manieji jau irgi kepa, tik vietoj sezamų dėjau kapotų riešutų smile.gif Atrodo tai skaniai, bet reik sulaukt, kol iškeps hihihi.gif
*


bus skanu,pamatysi bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
plateau
QUOTE(Mrs. R @ 2009 01 26, 15:28)
sveikos,

visur ieškau tokių sviestinių (sakyčiau g.gif ) sausainių recepto, tradiciniai škotiški "butter fingers" - kvepia lyg kondensuotu pienu, lyg grietinėlės sviestu... Jų perku visada ir visur kur randu... Aišku, talijos tai nelieknina, užtat piniginę - tikrai lotuliukas.gif
Gal kas kur užtikot receptą?
Aš ant pakučio duomenis turiu, tai ten praktiškai nieko nėr - miltai, cukrus, sviestas... Turėtų būt nesudėtinga...
*


Škotiški sviestiniai sausainiai
2 stiklines sviesto
1 stikline rudojo cukraus
4,5 stiklines miltu
Viska sumaisyti ir kepti 20-25 min 165 laipsniu temperaturoje.
Mrs. R
plateau - labai dekui, bandysiu smile.gif

Mergaites, jusu klausimus apie sausainiu receptus, net neperziurejus temos butu galima vadinti grynu spamu. Na, nepatingekite perversti ir paieskoti. "Juostiniai", "Smeliniai" "Naminiai" ar dar kaip uzvadinami sausainiai per mesmale - vos ne kas 5psl klausimas ir is naujo - atsakymas. Arba tie patys sveikuoliski, aviziniai....

Gal dar noretumete, kad juos uz jus kas ir iskeptu - is vis paprasta butu, ane? mirksiukas.gif

Gerbkime viena kita ir nesiukslinkime be reikalo 4u.gif
kisule
QUOTE(plateau @ 2009 01 26, 17:28)
Škotiški sviestiniai sausainiai
2 stiklines sviesto1 stikline rudojo cukraus
4,5 stiklines miltu
Viska sumaisyti ir kepti 20-25 min 165 laipsniu temperaturoje.
*


Tas sviestas turi buti islydytas ar kaip cia atmatuoti tas 2 stiklines? g.gif unsure.gif
Mrs. R
Del "butter fingers" - nemanau, kad sviestas turi but lydomas, stikline bus apie 200g, reikia sumikseriuot viska salta, iskociot storoka tesla ir supjaustyt pirsteliais. bet keista, kad visai ner kep milteliu... gal jie nuo sviesto trapus...
*Jonė*
Sausainiai,kuriuos dazniausiai kepu:

200g margarino/sviesto
200g grietines
500g miltu

Tesla iskociojam,virsu aptepam kiausinio tryniu,apibarstom cukrumi su cinamonu,pjaustom kaip norim ar spaudziam norimas formeles ir kepam smile.gif
*B.A*
QUOTE(laumupė @ 2008 12 30, 19:06)
Sausainukai su aviečiu džemu


user posted image
*


ka tik iskepiau dvi skardas siu sausainuku..skanumelis thumbup.gif
tik be dzemo pas mane,neturejau,tai nelipinau ir vietoj slyvu idejau abrikosu dziovintu mirksiukas.gif
Mrs. R
Scottish butter fingers
user posted image

110g nesūdyto sviesto (ne margarino! ) kambario temperatūros
50g ryžių miltų
50g cukraus
150g kvietinių miltų
1/2 a š druskos (arba jei sviestas sūdytas - druskos nebereikia)


Sumaišyti birius produktus. Sviestą supjaustyti gabaliukais ir įmaišyti į miltus. Minkyti, kol pasidarys tesla. (čia gal geriau šaltą sviestą tarkuoti burokine tarka g.gif). Tešla gaunasi lyg plastelinas.
Tešlą dėti į 20cm diametro formą, pateptą sviestu ir išbarstytą mieltais, rankomis (arba kita šaukšto puse) išploti. Šakute dekoratyviai išbadyti skylutes. Pasižymėti pirštelių pjuvio vietas (bet ne pjauti).
Kepama 30-40min 160 laipsnių (tikrinausi keliose vietose - būtent tokioje temperatūroje) kol vos vos pagelsta (įgauna jiems būdinga spalvą - jokiu būdu neskrudinti !)
Ištraukti, supjaustyti, atvėsinti.

Pagrindinės šių sausainiukų proporcijos 3:2:1 - miltai, sviestas, cukrus.

Ryžių miltus galima maišyti su kukurūzų proporcija: 3:1

Cukrus dažnai imamas rudasis, kartais dedama kiaušinio (tuomet sviestas, cukrus, kiaušinis išsukamas iki kreminės konsistencijos ir tada maišoma su miltais).

Kartais sausainukų viršus būna pabarstytas cukrumi (kas jau labai saldžiai mėgsta).

Aš fingers'ius perku iš Marks Spencer parduotuvės, tai ant pakučio rašo, kad dar reikia ir kepimo miltelių... Dar patebėjau, kad pas juos yra miltų jau paruoštų kepiniams, t.y. nebereikia jokių sodų ar kepimo miltelių, tai vat, nžnau ar tik šiame recepte nebus tokie... Na, reikia pamėginti ir žiūrėti, kas išeis smile.gif

Naudotasi šiuo http://bakingforbritain.blogspot.com/2008/...shortbread.html ir kitais šaltiniais.

Vienas iš receptų originalo kalba:
My ingredient quantities came from ‘A Cook’s Tour of Britain’, by the WI and Michael Smith (just a little more butter than Jane Grigson’s ratios), and the method I employed was from Marcus Wareing’s ‘How to Cook the Perfect...’

110g slightly salted butter (or unsalted butter with a pinch a salt) - use direct from fridge
50g caster sugar
150g plain flour
50g rice flour/ground rice

1. Sift the flour into a bowl (along with the salt if you are using unsalted butter), and stir in the ground rice and sugar.
2. Put the bowl of dry ingredients on the scales and return the dial/reading to zero and (here is the clever bit) grate in 110g butter from a chilled block .
3. Work the grated butter quickly into the flour by rubbing first with the fingertips, and then between the palms of the hands. Once the mixture resembles breadcrumbs, stop.
4. Press the mix into a 20cm by 20cm square baking tin and level the surface. Chill in the fridge for about an hour.
5. Heat oven to 160C/320F/Gas 3, and then bake shortbread until light golden (about 40 minutes, but keep an eye on it).
6. Remove from oven and prick all over with a fork, then mark out into pieces (squares or fingers) cutting through to the bottom of the tin. Dust liberally with caster sugar, and then leave to cool in tin.
laumupė
QUOTE(*irma* @ 2009 01 24, 02:12)
kepiau vakar siuos sausainukus thumbup.gif tikrai labai skanus ir dekui uz receptuka,bet au trapus doh.gif siaubingai trupa,gal viesto per dauk idejau nors dejau kiek ir recepte nurodyta g.gif o gal jie tokie ir uri buti
*




Labai šaunu, kad patiko bigsmile.gif Kaip suprantu majonezas suteikia trapumą. Gal per plonai tešlą iškočiojot? Kuo plonesnis sausainis, tuo trapesnis gaunasi toks traškutis g.gif
Papildyta:
QUOTE(*B.A* @ 2009 01 28, 19:38)
ka tik iskepiau dvi skardas siu sausainuku..skanumelis  thumbup.gif
tik be dzemo pas mane,neturejau,tai nelipinau ir vietoj slyvu idejau abrikosu dziovintu  mirksiukas.gif
*




Fantazijai nėra ribų mirksiukas.gif biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.