Įkraunama...
Įkraunama...

Sausainiai

QUOTE(*tiute* @ 2009 07 24, 15:01)
Trapus nesaldus sausainukai su prieskoniais  rolleyes.gif

atrodo labai jau skaniai 4u.gif
man patinka visokie nesaldūs sausainiukai rolleyes.gif thumbup.gif
Atsakyti
Mano labai pamėgti imbieriniai sausainukai blush2.gif
Beja imbiero galite deti pagal skoni wink.gif

Jums prireiks :
350 g miltų;
2 nubrauktų arbatinių šaukštelių kepimo miltelių;
1 arbatinio šaukštelio malto imbiero;
1 arbatinio šaukštelio cinamono;
pusės arbatinio šaukštelio malto muskato riešuto;
pusė arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus;
žiupsnio smulkios druskos;
100-125 g sviesto arba margarino;
185 g rudojo cukraus (gali būti ir įprastas);
1 kiaušinio;
cukraus sausainukų kočiojimui.
Veiksmai :
Dubenyje, kuriame minkysite tešlą suberkite ir išmaišykite miltus, kepimo miltelius, maltus prieskonius (išskyrus vanilinį cukrų). Išlydykite ir ataušinkite sviestą . Atskirame inde suberkite cukrų, vanilinį cukrų, druską, įmuškite kiaušinius, supilkite ataušusį sviestą ir viską gerai išplakite rankomis arba mikseriu. Sviesto masę supilkite į miltus ir viską gerai išminkykite, kol tešla nelips prie rankų. Tešlą pridenkite ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms, kad ši sustingtų.
Įkaitinkite orkaitę iki 180-200 laipsnių. Skardą įklokite sviestiniu popieriumi ir pabarstykite miltais.
Atskiroje lėkštelėje įpilkite šiek tiek cukraus. Iš tešlos formuokite 2,5 sm skersmens rutuliukus. Kiekvieną rutuliuką delnu pavoliokite cukraus lėkštelėje, kad šis apliptų cukraus granulėmis. Kiekvieną rutuliuką dėkite į paruoštą kepimo skardą ir lengvai iš viršaus paspauskite, kad šis taptų meduolio formos. Kepkite apie 10-12 minučių, aušinkite pravertoje orkaitėje.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Koxamte: 02 rugpjūčio 2009 - 20:11
QUOTE(Koxamte @ 2009 08 02, 21:10)
Mano labai pamėgti imbieriniai sausainukai  blush2.gif

mmmm.... kaledas primena wub.gif labai skanu2iai atrodo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jurguliux @ 2009 08 02, 20:37)
mmmm.... kaledas primena  wub.gif  labai skanu2iai atrodo 4u.gif

Skanus ir yra wink.gif
Nemegstu imbieru, bet va sausainiai tai labai patinka wub.gif
Atsakyti
user posted image

Chocolate Crinkles

Skanaus! mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*tiute* @ 2009 08 29, 11:16)
Chocolate Crinkles

Skanaus!  mirksiukas.gif


grazuciai! 4u.gif
ar labai labai jie saldus?

Atsakyti
QUOTE(Renatina @ 2009 08 31, 15:23)
grazuciai! 4u.gif
ar labai labai jie saldus?


Kad saldus, tai dar nieko, bet kad kieti kaip akmenys, tai visai ne kas..
Kepiau tiksliai pagal recepta, labai grazus pasirode smile.gif bet kazkodel gavosi neikandami doh.gif
Atsakyti
QUOTE(neaiski @ 2009 09 01, 06:03)
Kad saldus, tai dar nieko, bet kad kieti kaip akmenys, tai visai ne kas..
Kepiau tiksliai pagal recepta, labai grazus pasirode  smile.gif bet kazkodel gavosi neikandami  doh.gif

As panasius kepiau is Sonatinos receptu.Tai labai skanus gavosi,nekieti,nelabai saldus,nu tokie sokoladiniai meduoliukai,daznai vaikams iskepu.
receptas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daividija: 01 rugsėjo 2009 - 10:17
QUOTE(daividija @ 2009 09 01, 11:13)
As panasius kepiau is Sonatinos receptu.Tai labai skanus gavosi,nekieti,nelabai saldus,nu tokie sokoladiniai meduoliukai,daznai vaikams iskepu.
receptas


aciu,Daividija! palyginus siuos du receptukus akivaizdu,kodel Neaiski gavosi "akmenys" - tame recepte tik truputis aliejaus ir 4 kiausiniai.
tuo tarpu siame Sonatinos - sviestukas, sokoladas.
kepam 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(neaiski @ 2009 09 01, 09:03)
Kad saldus, tai dar nieko, bet kad kieti kaip akmenys, tai visai ne kas..
Kepiau tiksliai pagal recepta, labai grazus pasirode  smile.gif bet kazkodel gavosi neikandami  doh.gif


pagal sandeliuke esanti recepta kepei?
hmm... g.gif nezinau nezinau.... nepublikuoju receptu, kurie man nesigauna
o tuo labiau allrecipes svetaineje zmonems viskas gaunasi tvarkoje unsure.gif
Atsakyti
neaiski, galvoju, kodel jie tau galejo nesigauti.... g.gif ar nebus taip, kad juos ilgiau kepei, nei nurodyta? doh.gif nes randu receptuose, kad ju perkepti negalima, kitaip jie isdziuna ir buna kieti....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *tiute*: 01 rugsėjo 2009 - 12:26
QUOTE(*tiute* @ 2009 09 01, 13:25)
neaiski, galvoju, kodel jie tau galejo nesigauti....  g.gif  ar nebus taip, kad juos ilgiau kepei, nei nurodyta?  doh.gif nes randu receptuose, kad ju perkepti negalima, kitaip jie isdziuna ir buna kieti....


Taip, kepiau pagal recepta is Vitos sandeliuko.
Patikrinau po 10 min kepimo su krapstuku, istraukiau dar dregna, kepiau toliau,
viso kokias 15 min.
Ai, tiek to.Pabandysiu savaitgali dar karta (gal) , pabandysiu ir Daividijos tuo paciu.
Atsakyti