Ačiū už pagalbą
Sveiki! gal kas žinote, kokią dantų pastą galima naudoti kai laukiesi
Ačiū už pagalbą
mane irgi domintu dantu pasta nescioms. gal buna kokia speciali, nuo kurios nepykina. tiek isbandiau visokiu, nuo visu ju pykina. supus dantys per 9 menesius, jei nevalysiu..
kuo valyti dantis, ka...
kazin ar yra speciali dantu pasta nestukems...
kai konsultavaus su savo puikiaja stomatologe,tai ji pasake tik yiek,kad nereikia bijoti kraujuojanciu dantenu ir valyti dantis kaip paprastai ryte ir vakare.na,jeigu kas nors zino dantu pasta nestukems,tai su mielu noru pirksiu ir as.
specialios nėštukėms tai nėra, manau.
man patarė vartoti Sensodyne, nes nėštumo metu dantenos pasidarė jautresnės, kraujuot pradėjo valantis dantis. Tai lygtai šiek tiek apmažėjo tas kraujavimas.
Bet kuri pasta tinka (raskite, nuo kurios nepykina); taip pat svarbu naudoti minksta sepeteli ir kasdien valyti tarpdancius siulu. Zodziu, tas pats kaip ir nenesciai esant; tik nestukems tai dar svarbiau
QUOTE(jurstai @ 2008 04 09, 11:48) Sveiki! gal kas žinote, kokią dantų pastą galima naudoti kai laukiesi Ačiū už pagalbą Aš naudojau paprastą dantų pastą.Jos dėdavau mažiau nei įprastai, tai nepykindavo.
Mielos nestukes,esu pati besilaukianti odontologe ir galiu pasakyti,kad dantu pastos,skirtos specialiai nesciosioms,nera.Burnos higiena-butina,tad jei visiskai negalite pirmais nestumo menesiais del pykinimo valyti dantu,pabandykite pastos deti vos trupineli,ar bent jau su tarpdanciu siulu ir slapiu vandenyje suvilgytu sepeteliu issivalyti dantis.Mano patirtis tokia-pacia pykino nerealiai 3 pirmus menesius,bet dantis stengiausi visgi valyti su pasta,nors ziaugciodavau vonioj taip,kad vyras galvodavo,kad man jau paskutinioji.Ypac pykino valant virsutini zandikauli.Bet po 3 menesiu-viskas ok,pykinimai baigesi,pasta vel tapo miela ir skani.Taip kad nenusiminkit,valykit dantis!!! :
QUOTE(Tacita @ 2008 07 17, 09:21) Mielos nestukes,esu pati besilaukianti odontologe ir galiu pasakyti,kad dantu pastos,skirtos specialiai nesciosioms,nera.Burnos higiena-butina,tad jei visiskai negalite pirmais nestumo menesiais del pykinimo valyti dantu,pabandykite pastos deti vos trupineli,ar bent jau su tarpdanciu siulu ir slapiu vandenyje suvilgytu sepeteliu issivalyti dantis.Mano patirtis tokia-pacia pykino nerealiai 3 pirmus menesius,bet dantis stengiausi visgi valyti su pasta,nors ziaugciodavau vonioj taip,kad vyras galvodavo,kad man jau paskutinioji.Ypac pykino valant virsutini zandikauli.Bet po 3 menesiu-viskas ok,pykinimai baigesi,pasta vel tapo miela ir skani.Taip kad nenusiminkit,valykit dantis!!! : O kaip su skalavimo skysciu. Visada naudoju po dantu valymo dar ir skalavimo skysti. Kazin ar jie ne per stiprus nescioms? Emiau skiesti vandeniu. QUOTE(cameron @ 2008 05 02, 10:34) Bet kuri pasta tinka (raskite, nuo kurios nepykina); taip pat svarbu naudoti minksta sepeteli ir kasdien valyti tarpdancius siulu. Dėl to siūlo ir trapdančių tai atsargiai - pas mane tie tarpdančiai gana maži ir gavosi taip kad nuskilo danties gabaliukas bevalant su tuom siūlu.
as dabar naudoju sia naturalia dantu pasta
http://www.weleda.lt/index.php?lang=&c...&prod_id=44 labai gelbeja
Valiausi su paprasta. Net gi labai patiko jos skonis
Kadangi siek tiek pakraujuoja danteno tai naudoju paradontax, bet toms kurias greit vimdo nerekomenduoju, nes ziauriai neskani
Ziaugciojau gal nuo pirmo menesio ir iki siol. Pastu jau pasikeite tikrai ne viena ir ne dvi. MAn ta pykinima dar gal labiau sukelia ne pati pasta, o dasideda ir siaip visokios apnasos kurios is po nakties burnos ertmeje susikaupia. TAi jei ryte aptinku kazkoki slykstala burnoje - tada jau prasideda mano tampymaisi.
mane iki 3men. pykino bet nuo pastos tai netasydavo,bet pastebejau kad dantys labai pageltonavo:(ar cia niestumo pasekmes tokios gali buti?
O aš galvoju, kad pirmuosius nėštumo mėnesius ne tiek nuo pastos pykindavo, o nuo paties dantų valymo proceso. Paskui viskas susitvarkė
Nėštumo vadove parašyta, kad negalima balinančios pastos.
o manes nuo colgate tik nepykina visu kitu toks bjaurus skonis,iskart negera pasidaro
QUOTE(garnelis @ 2008 04 30, 17:15) mane irgi domintu dantu pasta nescioms. gal buna kokia speciali, nuo kurios nepykina. tiek isbandiau visokiu, nuo visu ju pykina. supus dantys per 9 menesius, jei nevalysiu.. kuo valyti dantis, ka... as pati nevaliau dantu su pasta (tik su vandeniu ir sepetuku) budama nescia net iki 5 menesio, tiesiog vemiau ir viskas, ir ka jus galvojat, nesugedo nei vienas dantukas, gal del to, kad piena litrais geriau, po litra kasdien, zinau sakysite kad pieno tiek daug negalima, bet man jis padedavo nuo remens, taip ir geriau ji po litra visus 9 menesius man labai kraujavo dantys, tai nusipirkau soft dantu sepetuka bei Oral-B sensitvie pasta, tai labai faina. stengiuosi atsargiau valytis ir nuo jos man nepykina, beveik nekraujuoja.
Man nestumo metu kraujavo dantenos, dantu gydytoja patare naudoti paradontax. Gal ir padejo, bet jos skonis tai nekoks
Kadangi pati studijuoju dantuku prieziuros srityje, o ir laukiuosi
Dantu pastos specialiai nestukems tikrai nera (bent jau neteko apie tokia girdeti iki siol),tiesiog reiketu rinktis iprasta dantu pasta-geriausiai butu nuo dantenu uzdegimu,kraujavima mazinancios,kadangi nestukems kraujuojancios,jautrios dantenos yra daznas reiskinys del pasikeitusiu hormonu.Taip pat minkstas dantu sepetelis butu labai gerai:) Dantu sepeteli stenkites rinktis kuo siauresne galvute-bus patogiau prieiti prie galiniu dantuku,todel maziau pykins
Man dantystė rekomendavo Tantum Verde dantų pastą, nes apie dantukus tokių juoduliukų atsirado
Labukas
kadangi ir pries nestuma mano dantys buvo labai jatrus tai ir dabar as naudoju Sensodyne. Kiekviena ryta tenka valantis dantis issivemti Mane labiau supykina kvapas ir putos atsiradusios burnoje nuo dantu pastos. Tikiuosi kad greitu laiku nustos, kad nereikes kankintis visus 9 menesius. QUOTE(RaimaS @ 2008 11 14, 23:44) Kadangi siek tiek pakraujuoja danteno tai naudoju paradontax, bet toms kurias greit vimdo nerekomenduoju, nes ziauriai neskani nusipirkau Paradontax, nes neva ji padeda kraujuojant dantenoms ir... o siaube, nuo jokios kitos pastos dantenos taip nekraujuoja kaip nuo Paradontax
Manes visai nepykina, tai ir pastos tinka visos kokias naudojau...
Mano dantenos buvo pradeje kraujuoti, tai nusipirkau naturalia pasta Weleda, zalia. Esu labai patenkinta, neputoja, gerai nuvalo ir dantenos sustiprejo
mane baisiai nuo blendamed pykina ir dantenos nuo jos kraujuoja,langelica pasta tik tinka,visai skani
Idomu, ar galima nestukems naudoti dantu skalavimo skysti PLAX?
as ir kankinausi su tom dantu pastom, visokie blendamedai ir colgaitai tai toks tas skonis ju ir kvapas bjaurus pasidare, jog pastebejau kad pradedu pries save simuliuoti ir nebevalyti dantu
Man irgi dantenos kraujoja nuo pat pirmos pastojimo dienos
sveikos mamytes
Pirmus tris menesius negalejau dantuku valytis jokia pasta is kart supykindavo ir vemdavau
mane supykina nuo bet kokios pastos, išmėginau įvairias, netinka niekas, o taip norėtųsi šiuo periodu, kad ji būtų visiškai bekvapė ir beskonė
QUOTE(avietia @ 2009 10 10, 09:06) sveikos mamytes Lietuvoje brangus nelygu kokybiskas ir atvirksciai, taip jau yra cia, nes veza ta pati kaip i trecio pasaulio salis... O siaip man tik su Colgate dantenos nekraujuoja, nezinau, kodel
dantukus valau kiekviena vakara, o jie sugedo taip kaip gyvenime nemate pastos
man labai kraujuoja dantenos jau net nesinori dantu valytis kai is burnos kraujas bega.....gal galite patarti ka daryti?
Na ash ir nesilaukiant jau pradejau naturalias pastas naudot be fluorido, nes jeigu jis patenka i skrandi tai labai kenkia, jis naudojamas ir kaip ziurkiu nuodai, matyt neveltui pykino nuo tu pastu.. manyciau kad
Man dabar 3ia savaite
nuo dantenu kraujavimo labai gerai corsadyl skalavimo skystis(as ir dantu pasta turiu),skonis slykstus,bet priprantama-svarbiausia padeda
Del kraujuojanciu dantenu, tai siulau visu pirma nueit pas burnos higienista ir pasidaryti higiena, nugrems akmenis, patikrins dantu bukle ir parekomenduos kazka tinkati konkreciam atvejui.
Taigi pirma higiena, o po to jau visokie skalavimo skysciai ir t.t.
man nuo kraujuojanciu dantenu padeda "lacalut activ" pasta.
Papildyta: QUOTE(Siges @ 2010 01 28, 22:57) Del kraujuojanciu dantenu, tai siulau visu pirma nueit pas burnos higienista ir pasidaryti higiena, nugrems akmenis, patikrins dantu bukle ir parekomenduos kazka tinkati konkreciam atvejui. Taigi pirma higiena, o po to jau visokie skalavimo skysciai ir t.t. siaip kraujuojancios dantenos - vienas is nestumo pozymiu. nebent jos kraujavo pries tai. odontologai siulo tas pacias pastas - nuo paradontozes, o kokia rinktis, tai turbut kiekvienai skirtingai
atgaivinsiu tema, gal kas ka naujo parasys
Kokia pasta yra bekvapo ir beskonio gal zinote? http://www.weleda.lt/index.php?lang=&c...&prod_id=44 Radau sia nuoroda. Gal zinote kokia siu pastu kaina? Ir kaip ju skonis? Ar labai putuoja? QUOTE(lituka @ 2010 05 19, 13:19) atgaivinsiu tema, gal kas ka naujo parasys Kokia pasta yra bekvapo ir beskonio gal zinote? http://www.weleda.lt/index.php?lang=&c...&prod_id=44 Radau sia nuoroda. Gal zinote kokia siu pastu kaina? Ir kaip ju skonis? Ar labai putuoja? as naudoja Urtekram firmos pastas http://www.tik-ekologiski.lt/goods/cat,242...EKRAM-75ml.html gal jau antri metai nebeperku jokiu kitu pastu . man patinka kad jos nera astrios ir nedaug putoja. Ir vaikams su ja valau. QUOTE(wanilla23 @ 2010 01 21, 23:26) man labai kraujuoja dantenos jau net nesinori dantu valytis kai is burnos kraujas bega.....gal galite patarti ka daryti? skaiciau, kad nestumo metu dantenos suminksteja, todel ir kraujuoja. As tai irgi pajutau. Pastoviai naudoju toki tarpdanciu purkstuka, kuris isvalo vandens srovele tarpdancius. Tai dabar jau sumazinau srovyte, nes pakraujuoja dantenos. Tai nera nieko blogo, tiesiog - tokia realybe ir poveikis pokyciu, vykstanciu kune. Wanilla, pamegink naudoti kiek minkstesni sepeteli. Valytis svelniais judesiukais, o ne bruzinti smarkiai. Higieniste sako, kad esme ne jegoje, naudojamoje valantis dantis, o sukiniu teisingumas ir kiekis Papildyta: O siaip tai jokiu ypatingu pastu naudoti nepradejau. Valau ta pacia, kuria iki siolei naudojau. O va pirmadieni eisiu dar higiena pasidaryti dantukams. Dar pora liko perplombuoti ir viskas siems metams. Tureciau protezuotis pora dantuku, bet stomatologe patare atideti kitiems metams, po mazuciu gimimo QUOTE(lituka @ 2010 05 19, 14:19) atgaivinsiu tema, gal kas ka naujo parasys Kokia pasta yra bekvapo ir beskonio gal zinote? http://www.weleda.lt/index.php?lang=&c...&prod_id=44 Radau sia nuoroda. Gal zinote kokia siu pastu kaina? Ir kaip ju skonis? Ar labai putuoja? as is sios kompanijos tik sia naudoju super ji man http://www.weleda.lt/index.php?lang=&c...&prod_id=48 QUOTE(Louboutin @ 2009 10 12, 15:14) mane supykina nuo bet kokios pastos, išmėginau įvairias, netinka niekas, o taip norėtųsi šiuo periodu, kad ji būtų visiškai bekvapė ir beskonė Žinau vieną dantų pastą beskonę ir bekvapę, vadinasi Lavera Neutral. Tik nebandžiau Dar prisiminiau, jau rašiau kitoj vietoj, kad neseniai perskaičiau internete, kad nėščiosioms negalima naudoti dantų pastos su triklozanu (antibiotikais). Tas triklozanas naudojamas daugelyje dantų pastų, parduodamų parduotuvėse ar prekybos centruose. Parašyta, kad kenkia ne tik valantis dantis (nes tai antibiotikas, negalima be reikalo naudoti), bet pavojingiausias kūdikiui. Neatsimenu, kur radau, paieškokit google kartu du žodžius "Triklozanas dantų", gal rasit. Pradėjau visur ieškoti angliškai, ar iš tikrųjų tas triklozanas toks baisus ir panašu, kad taip. Amerikoj kažkokie aktyvistai pradėjo kompaniją uždrausti triklozaną, lygtai EPA (Environment Protection Agency) svarsto ką daryti. Kiek mačiau, visos Colgate (arba dauguma) turi sudėtyje to triklozano, dar kai kurios dantų pastos irgi. Skaitykite sudėtį ant dantų pastos tūbelės. QUOTE(Keretoja @ 2010 01 28, 00:02) QUOTE(kiwi82 @ 2010 05 19, 21:14) Vienareikšmiškai, tik už ekologiškas. Mūsų leliukams chemijos dabar reikia mažiausiai
Oj, man pati geriausia pasta "himalaya" be mentolio, prikau "Sveiku produktu" krautuveje. 13 lt kainuoja. Labai man ji gerai dantenu kraujavimo isgyde.Ir skonis nebjaurus.
Neseniai eurovaistineje maciau uz 6 lt irgi 'himalaya" pavadinimas, bet ideta lauryl sulfato, kas nera gerai nestumo metu..
Nestumo metu nedaliu pakesti putojanciu pastu. Pradejo dvieju skirtingu man ir vyrui reiket..
|