Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: dantų pasta nėščiosioms
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
in vino
Sveiki! gal kas žinote, kokią dantų pastą galima naudoti kai laukiesi nestuke.gif . Nesenai sužinojau, kad su įvairiais eteriniais aliejais negalima (na kad ir su mentoliu). Tai kap yr aiš tikrųjų? gal kas žinote?

Ačiū už pagalbą smile.gif
garnelis
mane irgi domintu dantu pasta nescioms. gal buna kokia speciali, nuo kurios nepykina. tiek isbandiau visokiu, nuo visu ju pykina. supus dantys per 9 menesius, jei nevalysiu..
kuo valyti dantis, ka...
Upjora
kazin ar yra speciali dantu pasta nestukems...
kai konsultavaus su savo puikiaja stomatologe,tai ji pasake tik yiek,kad nereikia bijoti kraujuojanciu dantenu ir valyti dantis kaip paprastai ryte ir vakare.na,jeigu kas nors zino dantu pasta nestukems,tai su mielu noru pirksiu ir as.
Fox_lady
specialios nėštukėms tai nėra, manau.
man patarė vartoti Sensodyne, nes nėštumo metu dantenos pasidarė jautresnės, kraujuot pradėjo valantis dantis. Tai lygtai šiek tiek apmažėjo tas kraujavimas.
cameron
Bet kuri pasta tinka (raskite, nuo kurios nepykina); taip pat svarbu naudoti minksta sepeteli ir kasdien valyti tarpdancius siulu. Zodziu, tas pats kaip ir nenesciai esant; tik nestukems tai dar svarbiau smile.gif
_Tabata_
QUOTE(jurstai @ 2008 04 09, 11:48)
Sveiki!  gal kas žinote, kokią dantų pastą galima naudoti kai laukiesi  nestuke.gif . Nesenai sužinojau, kad su įvairiais eteriniais aliejais negalima  (na kad ir su mentoliu). Tai kap yr aiš tikrųjų?  gal kas žinote?

Ačiū už pagalbą smile.gif
*

Aš naudojau paprastą dantų pastą.Jos dėdavau mažiau nei įprastai, tai nepykindavo.
Tacita
Mielos nestukes,esu pati besilaukianti odontologe ir galiu pasakyti,kad dantu pastos,skirtos specialiai nesciosioms,nera.Burnos higiena-butina,tad jei visiskai negalite pirmais nestumo menesiais del pykinimo valyti dantu,pabandykite pastos deti vos trupineli,ar bent jau su tarpdanciu siulu ir slapiu vandenyje suvilgytu sepeteliu issivalyti dantis.Mano patirtis tokia-pacia pykino nerealiai 3 pirmus menesius,bet dantis stengiausi visgi valyti su pasta,nors ziaugciodavau vonioj taip,kad vyras galvodavo,kad man jau paskutinioji.Ypac pykino valant virsutini zandikauli.Bet po 3 menesiu-viskas ok,pykinimai baigesi,pasta vel tapo miela ir skani.Taip kad nenusiminkit,valykit dantis!!! : smile.gif
atsakinga
QUOTE(Tacita @ 2008 07 17, 09:21)
Mielos nestukes,esu pati besilaukianti odontologe ir galiu pasakyti,kad dantu pastos,skirtos specialiai nesciosioms,nera.Burnos higiena-butina,tad jei visiskai negalite pirmais nestumo menesiais del pykinimo valyti dantu,pabandykite pastos deti  vos trupineli,ar bent jau su tarpdanciu siulu ir slapiu vandenyje suvilgytu sepeteliu issivalyti dantis.Mano patirtis tokia-pacia pykino nerealiai 3 pirmus menesius,bet dantis stengiausi visgi valyti su pasta,nors ziaugciodavau vonioj taip,kad vyras galvodavo,kad man jau paskutinioji.Ypac pykino valant virsutini zandikauli.Bet po 3 menesiu-viskas ok,pykinimai baigesi,pasta vel tapo miela ir skani.Taip kad nenusiminkit,valykit dantis!!! : smile.gif
*

O kaip su skalavimo skysciu. Visada naudoju po dantu valymo dar ir skalavimo skysti. Kazin ar jie ne per stiprus nescioms? Emiau skiesti vandeniu.
Elemire
QUOTE(cameron @ 2008 05 02, 10:34)
Bet kuri pasta tinka (raskite, nuo kurios nepykina); taip pat svarbu naudoti minksta sepeteli ir kasdien valyti tarpdancius siulu.

Dėl to siūlo ir trapdančių tai atsargiai - pas mane tie tarpdančiai gana maži ir gavosi taip kad nuskilo danties gabaliukas bevalant su tuom siūlu.
Agė
as dabar naudoju sia naturalia dantu pasta

http://www.weleda.lt/index.php?lang=&c...&prod_id=44

labai gelbeja 4u.gif
mylimuke
Valiausi su paprasta. Net gi labai patiko jos skonis biggrin.gif
RaimaS
Kadangi siek tiek pakraujuoja danteno tai naudoju paradontax, bet toms kurias greit vimdo nerekomenduoju, nes ziauriai neskani mirksiukas.gif
fasion149
Ziaugciojau gal nuo pirmo menesio ir iki siol. Pastu jau pasikeite tikrai ne viena ir ne dvi. MAn ta pykinima dar gal labiau sukelia ne pati pasta, o dasideda ir siaip visokios apnasos kurios is po nakties burnos ertmeje susikaupia. TAi jei ryte aptinku kazkoki slykstala burnoje - tada jau prasideda mano tampymaisi.
colka
mane iki 3men. pykino bet nuo pastos tai netasydavo,bet pastebejau kad dantys labai pageltonavo:(ar cia niestumo pasekmes tokios gali buti?
gima
O aš galvoju, kad pirmuosius nėštumo mėnesius ne tiek nuo pastos pykindavo, o nuo paties dantų valymo proceso. Paskui viskas susitvarkė ax.gif Nei pastos keičiau, nei ką...
gegne2
Nėštumo vadove parašyta, kad negalima balinančios pastos. mirksiukas.gif
fresija
o manes nuo colgate tik nepykina visu kitu toks bjaurus skonis,iskart negera pasidaro
tuzasss
QUOTE(garnelis @ 2008 04 30, 17:15)
mane irgi domintu dantu pasta nescioms. gal buna kokia speciali, nuo kurios nepykina. tiek isbandiau visokiu, nuo visu ju pykina. supus dantys per 9 menesius, jei nevalysiu..
kuo valyti dantis, ka...
*

as pati nevaliau dantu su pasta (tik su vandeniu ir sepetuku) budama nescia net iki 5 menesio, tiesiog vemiau ir viskas, ir ka jus galvojat, nesugedo nei vienas dantukas, gal del to, kad piena litrais geriau, po litra kasdien, zinau sakysite kad pieno tiek daug negalima, bet man jis padedavo nuo remens, taip ir geriau ji po litra visus 9 menesius lotuliukas.gif
malvinka23

man labai kraujavo dantys, tai nusipirkau soft dantu sepetuka bei Oral-B sensitvie pasta, tai labai faina. stengiuosi atsargiau valytis ir nuo jos man nepykina, beveik nekraujuoja.
Benita
Man nestumo metu kraujavo dantenos, dantu gydytoja patare naudoti paradontax. Gal ir padejo, bet jos skonis tai nekoks 4u.gif
Astulia25
Kadangi pati studijuoju dantuku prieziuros srityje, o ir laukiuosi nestuke.gif ,tai galiu pasidalinti ir savo patirtimi 4u.gif
Dantu pastos specialiai nestukems tikrai nera (bent jau neteko apie tokia girdeti iki siol),tiesiog reiketu rinktis iprasta dantu pasta-geriausiai butu nuo dantenu uzdegimu,kraujavima mazinancios,kadangi nestukems kraujuojancios,jautrios dantenos yra daznas reiskinys del pasikeitusiu hormonu.Taip pat minkstas dantu sepetelis butu labai gerai:)
Dantu sepeteli stenkites rinktis kuo siauresne galvute-bus patogiau prieiti prie galiniu dantuku,todel maziau pykins smile.gif 4u.gif

zuika+
Man dantystė rekomendavo Tantum Verde dantų pastą, nes apie dantukus tokių juoduliukų atsirado sad.gif
Jurguzia
Labukas

kadangi ir pries nestuma mano dantys buvo labai jatrus tai ir dabar as naudoju Sensodyne. Kiekviena ryta tenka valantis dantis issivemti doh.gif
Mane labiau supykina kvapas ir putos atsiradusios burnoje nuo dantu pastos.

Tikiuosi kad greitu laiku nustos, kad nereikes kankintis visus 9 menesius.
Agnieshkele
QUOTE(RaimaS @ 2008 11 14, 23:44)
Kadangi siek tiek pakraujuoja danteno tai naudoju paradontax, bet toms kurias greit vimdo nerekomenduoju, nes ziauriai neskani mirksiukas.gif
*

nusipirkau Paradontax, nes neva ji padeda kraujuojant dantenoms ir... o siaube, nuo jokios kitos pastos dantenos taip nekraujuoja kaip nuo Paradontax doh.gif
Zmonyte85
Manes visai nepykina, tai ir pastos tinka visos kokias naudojau... cool.gif
Chanele
Mano dantenos buvo pradeje kraujuoti, tai nusipirkau naturalia pasta Weleda, zalia. Esu labai patenkinta, neputoja, gerai nuvalo ir dantenos sustiprejo bigsmile.gif
fresija
mane baisiai nuo blendamed pykina ir dantenos nuo jos kraujuoja,langelica pasta tik tinka,visai skani smile.gif
noksta
Idomu, ar galima nestukems naudoti dantu skalavimo skysti PLAX?
Margareta
as ir kankinausi su tom dantu pastom, visokie blendamedai ir colgaitai tai toks tas skonis ju ir kvapas bjaurus pasidare, jog pastebejau kad pradedu pries save simuliuoti ir nebevalyti dantu doh.gif tada perejau prie paradontax..bet labaiusiai patiko sensodine thumbup.gif sita negaliu atsidziaugti ypac pro namel bigsmile.gif brangi ji bet bent jau dantis galima valytis ir nesikankinti biggrin.gif
smille_for_you
Man irgi dantenos kraujoja nuo pat pirmos pastojimo dienos sad.gif ir nieko negalejau kieto valgit net kriauses, kad kraujot nepradetu, kol nepradejau naudoti Parodontx zalia, o slikstyne kokia... doh.gif bet uztat padeda, sumazejo dantienu jautrumas,maziau kraujoja ir daug maziau ax.gif betyra vienas minusas, pageltonavo dantukai sad.gif o balinancios negalima kaip zinau g.gif
Dziurgita:)
blink.gif
avietia
sveikos mamytes nestuke.gif as skaiciau,kad nestumo metu reikia nudoti dantu pasta, kurios sudetyje be fluoro butu ir kalcio. bet parduotuveje su kalciu rada tik colgate, ir is visu colgate pastu ji pati pigiausia, todel labai sudevejojau g.gif kazkaip pigiausias man lygu nekokybiskas schmoll.gif gal kas zinote kokiu kt pastu su kalciu?
Kreizy
Pirmus tris menesius negalejau dantuku valytis jokia pasta is kart supykindavo ir vemdavau verysad.gif o dabar praejus tam laikui vel valau iprasta pasta kokia ir pries tai naudodavau ax.gif
Louboutin
mane supykina nuo bet kokios pastos, išmėginau įvairias, netinka niekas, o taip norėtųsi šiuo periodu, kad ji būtų visiškai bekvapė ir beskonė tongue.gif
noksta
QUOTE(avietia @ 2009 10 10, 09:06)
sveikos mamytes nestuke.gif  as skaiciau,kad nestumo metu reikia nudoti dantu pasta, kurios sudetyje be fluoro butu ir kalcio. bet parduotuveje su kalciu rada tik colgate, ir is visu colgate pastu ji pati pigiausia, todel labai sudevejojau g.gif kazkaip pigiausias man lygu nekokybiskas schmoll.gif  gal kas zinote kokiu kt pastu su kalciu?
*

Lietuvoje brangus nelygu kokybiskas ir atvirksciai, taip jau yra cia, nes veza ta pati kaip i trecio pasaulio salis...
O siaip man tik su Colgate dantenos nekraujuoja, nezinau, kodel
boruze:)
dantukus valau kiekviena vakara, o jie sugedo taip kaip gyvenime nemate pastos verysad.gif ka daryt?
noksta
QUOTE(boruze:) @ 2009 10 12, 16:43)
dantukus valau kiekviena vakara, o jie sugedo taip kaip gyvenime nemate pastos  verysad.gif  ka daryt?
*

vajei, o nestumo metu sugedo? Ar po nestumo? Reiktu kreiptis pas gydytoja taisymui 4u.gif
wanilla23
man labai kraujuoja dantenos jau net nesinori dantu valytis kai is burnos kraujas bega.....gal galite patarti ka daryti? verysad.gif
Keretoja
Na ash ir nesilaukiant jau pradejau naturalias pastas naudot be fluorido, nes jeigu jis patenka i skrandi tai labai kenkia, jis naudojamas ir kaip ziurkiu nuodai, matyt neveltui pykino nuo tu pastu.. manyciau kad nestuke.gif tikrai reikia naturalias pastas naudos be chemijos, ju pasirinkimas dabar tikrai didelis, tik ne maximoj ir rimi reik ieskot o yra panoramoj, madoj, akropoly ir dar daug kur sveiku produktu parduotuves.
Man dabar 3ia savaite nestuke.gif kol kas dar nuo nieko nepykina, tai labai tikiuosi kad galesiu ramiai valytis dantis, pagyvensim pamatysim lotuliukas.gif
js.
nuo dantenu kraujavimo labai gerai corsadyl skalavimo skystis(as ir dantu pasta turiu),skonis slykstus,bet priprantama-svarbiausia padeda
Siges
Del kraujuojanciu dantenu, tai siulau visu pirma nueit pas burnos higienista ir pasidaryti higiena, nugrems akmenis, patikrins dantu bukle ir parekomenduos kazka tinkati konkreciam atvejui.

Taigi pirma higiena, o po to jau visokie skalavimo skysciai ir t.t. doh.gif smile.gif
L'aurora
man nuo kraujuojanciu dantenu padeda "lacalut activ" pasta.
Papildyta:
QUOTE(Siges @ 2010 01 28, 22:57)
Del kraujuojanciu dantenu, tai siulau visu pirma nueit pas burnos higienista ir pasidaryti higiena, nugrems akmenis, patikrins dantu bukle ir parekomenduos kazka tinkati konkreciam atvejui.

Taigi pirma higiena, o po to jau visokie skalavimo skysciai ir t.t. doh.gif smile.gif
*

siaip kraujuojancios dantenos - vienas is nestumo pozymiu. nebent jos kraujavo pries tai. odontologai siulo tas pacias pastas - nuo paradontozes, o kokia rinktis, tai turbut kiekvienai skirtingai
lituka
atgaivinsiu tema, gal kas ka naujo parasys 4u.gif
Kokia pasta yra bekvapo ir beskonio gal zinote?
http://www.weleda.lt/index.php?lang=&c...&prod_id=44 Radau sia nuoroda. Gal zinote kokia siu pastu kaina? Ir kaip ju skonis? Ar labai putuoja?
kiwi82
QUOTE(lituka @ 2010 05 19, 13:19)
atgaivinsiu tema, gal kas ka naujo parasys  4u.gif
http://www.weleda.lt/index.php?lang=&c...&prod_id=44 Radau sia nuoroda. Gal zinote kokia siu pastu kaina?  Ir kaip ju skonis? Ar labai putuoja?
*

as naudoja Urtekram firmos pastas
http://www.tik-ekologiski.lt/goods/cat,242...EKRAM-75ml.html

gal jau antri metai nebeperku jokiu kitu pastu . man patinka kad jos nera astrios ir nedaug putoja. Ir vaikams su ja valau.
IRIM
QUOTE(wanilla23 @ 2010 01 21, 23:26)
man labai kraujuoja dantenos jau net nesinori dantu valytis kai is burnos kraujas bega.....gal galite patarti ka daryti? verysad.gif
*

skaiciau, kad nestumo metu dantenos suminksteja, todel ir kraujuoja. As tai irgi pajutau. Pastoviai naudoju toki tarpdanciu purkstuka, kuris isvalo vandens srovele tarpdancius. Tai dabar jau sumazinau srovyte, nes pakraujuoja dantenos. Tai nera nieko blogo, tiesiog - tokia realybe ir poveikis pokyciu, vykstanciu kune. Wanilla, pamegink naudoti kiek minkstesni sepeteli. Valytis svelniais judesiukais, o ne bruzinti smarkiai. Higieniste sako, kad esme ne jegoje, naudojamoje valantis dantis, o sukiniu teisingumas ir kiekis mirksiukas.gif
Papildyta:
O siaip tai jokiu ypatingu pastu naudoti nepradejau. Valau ta pacia, kuria iki siolei naudojau. O va pirmadieni eisiu dar higiena pasidaryti dantukams. Dar pora liko perplombuoti ir viskas siems metams. Tureciau protezuotis pora dantuku, bet stomatologe patare atideti kitiems metams, po mazuciu gimimo nestuke.gif
Kristina A-A
QUOTE(lituka @ 2010 05 19, 14:19)
atgaivinsiu tema, gal kas ka naujo parasys  4u.gif
http://www.weleda.lt/index.php?lang=&c...&prod_id=44 Radau sia nuoroda. Gal zinote kokia siu pastu kaina?  Ir kaip ju skonis? Ar labai putuoja?
*

as is sios kompanijos tik sia naudoju super ji man
http://www.weleda.lt/index.php?lang=&c...&prod_id=48
Slabake
QUOTE(Louboutin @ 2009 10 12, 15:14)
mane supykina nuo bet kokios pastos, išmėginau įvairias, netinka niekas,  o taip norėtųsi šiuo periodu,  kad ji  būtų visiškai bekvapė ir beskonė  tongue.gif
*

Žinau vieną dantų pastą beskonę ir bekvapę, vadinasi Lavera Neutral. Tik nebandžiau sad.gif

Dar prisiminiau, jau rašiau kitoj vietoj, kad neseniai perskaičiau internete, kad nėščiosioms negalima naudoti dantų pastos su triklozanu (antibiotikais). Tas triklozanas naudojamas daugelyje dantų pastų, parduodamų parduotuvėse ar prekybos centruose. Parašyta, kad kenkia ne tik valantis dantis (nes tai antibiotikas, negalima be reikalo naudoti), bet pavojingiausias kūdikiui. Neatsimenu, kur radau, paieškokit google kartu du žodžius "Triklozanas dantų", gal rasit. Pradėjau visur ieškoti angliškai, ar iš tikrųjų tas triklozanas toks baisus ir panašu, kad taip. Amerikoj kažkokie aktyvistai pradėjo kompaniją uždrausti triklozaną, lygtai EPA (Environment Protection Agency) svarsto ką daryti. Kiek mačiau, visos Colgate (arba dauguma) turi sudėtyje to triklozano, dar kai kurios dantų pastos irgi. Skaitykite sudėtį ant dantų pastos tūbelės.
Garda
QUOTE(Keretoja @ 2010 01 28, 00:02)
Na ash ir nesilaukiant jau pradejau naturalias pastas naudot be fluorido,
*

QUOTE(kiwi82 @ 2010 05 19, 21:14)

Vienareikšmiškai, tik už ekologiškas. Mūsų leliukams chemijos dabar reikia mažiausiai 4u.gif
lencia
Oj, man pati geriausia pasta "himalaya" be mentolio, prikau "Sveiku produktu" krautuveje. 13 lt kainuoja. Labai man ji gerai dantenu kraujavimo isgyde.Ir skonis nebjaurus.

Neseniai eurovaistineje maciau uz 6 lt irgi 'himalaya" pavadinimas, bet ideta lauryl sulfato, kas nera gerai nestumo metu..
Kitix
Nestumo metu nedaliu pakesti putojanciu pastu. Pradejo dvieju skirtingu man ir vyrui reiket.. biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.